Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hónapokig eltarthat a vulkánkitörés Hawaii szigeten
  2018-05-08 20:48:05, kedd
 
  A Kilauea vulkán lávakilövellései újabb házakat tettek tönkre szombaton Hawaii Nagy Szigetén, óvatosságból újabb 2000 embernek kellett elhagynia az otthonát. A földrengések és lávakilövellések még hónapokig eltarthatnak - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).
A Kilauea csütörtökön tört ki az előző héten elkezdődött földrengések kíséretében. Pénteken a legnagyobb rengés 6,9-es erősségű volt, a legerősebb 1975 óta.
Az USGS szombaton közölte, hogy újabb lávahasadékok nyíltak a Leilani lakótelep területén, a vulkán kráterétől 19 kilométerre. A hawaii vulkánfigyelő hivatal pedig arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a kitörési aktivitás jelenleg folyamatosan nő, és hónapokig eltarthat. Egy hasonló vulkáni tevékenység 88 napig tartott 1955-ben, de akkor még sokkal kevesebb ember lakott a vulkán közelében - közölte a hivatal szóvivője. Bár jelentős lávafolyam még nem alakult ki most, nem zárható ki, hogy ez megtörténik. A láva hőmérséklete körülbelül 1150 Celsius-fok.
A hawaii tűzoltóság arra figyelmeztette az embereket, hogy a vulkán és lávahasadékok környékén veszélyesen magas a levegő kéndioxid-tartalma. A gáz bőrirritációt és légzési nehézséget okozhat. A láva egyelőre nem okozott sérülést senkinek - közölte David Ige hawaii kormányzó.
A Kilauea 35 éve folyamatosan aktív. Ez idő alatt a belőle kiömlő láva 125 négyzetkilométernyi területet borított be az USGS szerint. A kőzetfolyadék 1983 és 1990 között több mint 180 házat semmisített meg.
Videó Link

- Hawaii's Kilauea volcano eruption forces evacuations videó Link

- CNN tv videó Link

- Hawaii: ami eddig a paradicsom volt, az most a pokol.
A csütörtökön kitört vulkánból vasárnap este már tíz lávahasadékból ömlött a magma, az újabb lávahasadékok a vulkáni krátertől 19 kilométernyire, az egyik településen nyíltak meg, és az amerikai földtani intézet (USGS) előrejelzései szerint további hasadékok várhatók. A Kilauea 35 éve folyamatosan aktív tűzhányó. Harminc évvel ezelőtt csaknem egy éven keresztül egy egész várost, Kalapanát borított el a láva. Videó Link

- Így pusztít a hawaii vulkánkitörés. Megállíthatatlan a Kilauea lávája..
Videó Link

- Hawaii Vulkánok Nemzeti Park Link

- Újabb földrengéssorozat rázta meg pénteken Hawaii Nagy Szigetét, és az ottani Kilauea vulkán ismét lávát lövell ki, ezúttal már lakott területre is. Ezrek evakuálást a hatóságok elsősorban azért rendelték el már korábban, mert a vulkánból kiszabaduló kéngáz légzési problémákat okozhat a lakosoknál, főleg az időseknél. Videó Link

- Tízezer embert kell kitelepíteni, miután kitört a Hawaii-szigeten található Kilauea vulkán. A Reuters híradása szerint a vulkán füstöt és lávát lőtt a levegőbe, a kitörést 5-ös erősségű földrengés kísérte.
A helyi polgári védelem lezárta az érintett területet és leállították a turisták odautaztatását is.
A Kilauea az elmúlt több mint 30 évben folyamatosan aktív volt, rendszeresen folyik belőle a láva, amelynek hőmérséklete elérheti az 1146 Celsius-fokot is.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Az indiai rendházban könnyező szobor
  2018-05-08 09:56:53, kedd
 
  Az indiai rendházban könnyező szobor/ Vért könnyezett a Szűz Mária-szobor
- Döbbenetes indiai csoda
...... ......


Mindig akadnak olyanok, akik kételkednek az ereklyék valódiságában vagy a hívők által csodának vélt események valóságosságában, ám az ilyen tárgyak, illetve események a vallásosak számára óriási megbizonyosodást jelentenek. Ilyen eset volt az is, amely közel egy esztendeje Indiában történt meg a ghazibadi Szeplőtelen Szűz Máriáról elnevezett karmelita rendházban.
Az ott álló Szűz Mária-szobor vért könnyezett.
Az indiai rendházban történt csodát először a kápolnában takarító cselédlány vette észre.
Rémülten felsikoltott, és azonnal megpróbálta feltörölni a szobor szemei alól a lecsorgó vércseppeket.
A törölgetés közben azonban azt tapasztalta, hogy a szobor szemeiből szakadatlanul hullanak a piros könnycseppek.
Joy Kizhakkayil atya, a rendház főnöke az esetre való visszaemlékezésekor azt mondta, a kápolnába belépve meglátta a Szűz Mária-szobornál hangosan könyörgő cselédlányt, és a különös jelenség őt is rendkívül megdöbbentette.Nem egyszeri alkalom volt ugyanakkor ez a jelenség. Egy nappal később, amikor a házfőnök misézni ment a kápolnába, a Szűz Mária-szobor még erősebben könnyezett, mint előző nap.
Ekkor olyan erősen folyt a szeméből a vér, hogy még az asztal is olyan lett, amin a szobor állt.
A könnyezés három nap alatt négyszer indult el
- Indiában (Mariam Nagar-ban), a kármelita kolostorban, a Szűzanya szobra július 14.-én, majd rá két napra rá ismét, a vasárnapi szentmisén, vért könnyezett (B vércsoport).
A kármeliták alig néhány hónapja vásárolták ezt a Mária-szobrot
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Könnyező Szűzanya - búcsút ünnepeltek
  2018-05-08 08:57:35, kedd
 
  Könnyező Szűzanya - búcsút ünnepeltek Győrben a horvát nemzetiségű hívek
Május 6-án tartották a horvát nyelvű hívek Könnyező Szűzanya-búcsúját a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka a Kismartoni Egyházmegye horvát nemzetiségű püspöke, Ägidius J. Zsifkovics volt
A Könnyező Szűzanya kegyképéhez vezető horvát zarándoklat 1972 óta a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kiemelkedő ünnepeinek egyike. Ebben az esztendőben ,,Helyezzük családjainkat Isten kezébe!" mottóval gyűltek egybe az Ausztriából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett gradistyei horvát hívek (burgenlandi horvátok - a szerk.).
...... .......


Bővebben Link
...... ..............


Könnyező Szűzanya oltára
.......


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Őrzők vagyunk – megjelent Ferenc pápa szerdai katekézi
  2018-05-08 08:54:03, kedd
 
  Őrzők vagyunk - megjelent Ferenc pápa szerdai katekéziseinek gyűjteményes kötete
...... ..............


2018. május 7. hétfő 20:33
A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatában jelent meg Ferenc pápa: Örzők vagyunk - Szerdai katekézisek 2013-2014 című kötete. A pápai katekéziseket Tőzsér Endre piarista szerzetes fordította magyar nyelvre, továbbá előszót írt a kötethez, melyet az alábbiakban közreadunk.
Engedjük, hogy magával ragadjon Ferenc pápa örömteli kereszténysége, egyházépítő türelme, gyengéd szeretete, missziós lendülete!
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
húsvét 6. hét kedd 05.08
  2018-05-08 08:48:58, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül.
A nép - Pál ellenfeleinek biztatására - Filippiben is Pál és Szilás ellen fordult, a bírák pedig letépték róluk a ruhát, és megvesszőztették őket. Sok ütést mértek rájuk, majd börtönbe vetették őket. A börtönőrnek meghagyták, hogy gondosan ügyeljen rájuk. A kapott parancs értelmében a belső börtönbe vetette őket, és lábukat kalodába zárta.
Éjféltájban Pál és Szilás zsoltárokat énekelve dicsérték Istent, a foglyok pedig hallgatták őket. Ekkor hirtelen olyan erős földrengés támadt, hogy még a börtön alapfalai is beleremegtek. Az ajtók hirtelen mind kinyíltak, és mindenkiről leoldódtak a bilincsek.
Amikor álmából fölriadva a börtönőr látta, hogy a börtön ajtói tárva-nyitva állnak, kihúzta kardját, és öngyilkosságot akart elkövetni. Azt hitte ugyanis, hogy a foglyok megszöktek. Pál azonban harsány hangon rákiáltott: ,,Ne tégy kárt magadban, hiszen mindnyájan itt vagyunk!"
Az őr világosságot kért, berohant, és remegve borult Pál és Szilás lábához; majd pedig kivezette őket, és ezt kérdezte: ,,Uraim, mit kell tennem, hogy üdvözüljek?" Azok így válaszoltak: ,,Higgy az Úr Jézusban, és házad népével együtt üdvözülsz!"
Ezután hirdették neki és egész háza népének Isten igéjét. Ő pedig éjnek idején, még abban az órában megmosta sebüket, és rögtön meg is keresztelkedett minden hozzátartozójával együtt. Bevezette őket otthonába, és asztalt terített nekik. Az Istenbe vetett hit örömmel töltötte el őt és egész háza népét.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 16,22-34

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézusnak el kell távoznia az apostolok köréből, hogy eljöjjön a Szentlélek.
Búcsúbeszédében Jézus ezt mondotta tanítványainak:
,,Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem. Senki sem kérdi közületek: hová mégy? De mivel ezt mondtam nektek, szomorúság tölti el szíveteket.
Pedig én az igazságot mondom: Jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Vigasztaló nem jön el hozzátok. De ha elmegyek, majd elküldöm őt nektek.
Amikor eljön, meggyőzi majd a világot a bűnről, az igazságról és az ítéletről. A bűnről: mert nem hittek bennem. Az igazságról: mert az Atyához megyek, és már nem láttok engem. Az ítéletről: mert a világ fejedelmét már elítélték."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 16,5-11

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te egykor parancsba adtad az apostoloknak, hogy elmenvén az egész világra tegyenek minden embert tanítványoddá és kereszteljék meg őket. Az Egyház, amelynek tagja vagyok, minden korban ezt a parancsot igyekszik teljesíteni, tehát parancsod és kérésed nekem is és minden keresztény embernek szól. Segíts minket, hogy - miközben hittel valljuk a három isteni személyt - éljünk is egységben az Atyával, a Fiúval és a Szentlélekkel! Segíts minket életünk során, hogy eljussunk az örökkévalóságba!.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mindenkit meglepett Andrés Iniesta
  2018-05-08 08:39:51, kedd
 
  Mindent lehet mondani a Real Madrid és az FC Barcelona szurkolóinak viszonyára, csak azt nem, hogy baráti. A játékosokra is átragad egy-egy El Clásicón a harci szellem, a vasárnapi, 2-2-vel zárult derbin is komoly csontzene szólt, ám a lefújás után minden parázs jelenet ellenére mosolygós arcokat lehetett látni.
Különleges mérkőzés volt Andrés Iniesta, a katalánok fantasztikus középpályásának: utolsó El Clásicóján játszott a Barca legendás játékosa. A találkozó után bizonyára sokan pályáztak a katalánok nyolcas mezére, ám éppen az kapta meg, akire a legkevesebben számítottak, a mérkőzésen - már-már szokás szerint - sokat szabálytalankodó Sergio Ramos.
- Sergio barátomnak, a sok közös és a néhány ellenfélként megélt pillanatért. Köszönöm és sok szerencsét!
...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.