Belépés
naplopoleon.blog.xfree.hu
Kinek megadatott egy kis darab kenyér, s otthon, hova este nyugodtan hazatér, s nem kell mást szolgálni, s úrnak se kell lenni: oly boldogság ez, mely minden... Fontos Manó
1915.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Esélyek egy lakatlan szigeten
  2018-06-28 20:11:30, csütörtök
 
  Vannak nők, akik makacsul ragaszkodnak álláspontjukhoz, és nem tekintenek a jövőbe, így az emberi faj kipusztulását idézik elő. Legalábbis az adott majd nem lakatlan szigeten. Mennyi reménykedő férfi tette fel a kérdést már, hogy a tizedesvessző után sorakozó tucatnyi nullát egy egyes kövesse:
- Akkor se, ha csak ketten lennénk egy lakatlan szigeten?
Ma feltettem ezt a kérdést én is - újból. Nem, nem követtem el azt a hibát, hogy ugyanannak a nőnek tegyem fel másodszor is. Az akkor kapott válasz nem kifejezetten egy barokkos körmondat volt - SOHA -, így megértettem, hogy reménytelen. Egyébként is csak vicc volt (na persze), hiszen egy 50 kilót el nem érő nővel mit kezdhetnél egy lakatlan szigeten? Esetleg csontlevest tudsz főzni. Ellenben új kiszemeltem (rántott csirkemell bőséggel), egy sokat megért nő kérdésével válaszolt:
- Hány évig lennénk egyedül?
Hurrá! Mindenki megtalálhatja párját, csak megfelelően szeparált környezetre és több évnyi türelemre van szükséged. Azért nem bírtam megállni, és oda szúrtam:
- S miután megtörtént, másnap kiköt egy utasszállító, és partra száll egy tucat dél olasz dzsigoló.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit teszel, ha csótányt látsz?
  2018-06-26 13:06:58, kedd
 
  Izomagyú férfi: hangosan méltatja a csótány női felmenőinek a Rákóczi téren kifejtett tevékenységét miközben erőteljes mozdulatokkal (rapid medvetánc) igyekszik a padlóba döngölni, vagy esetleg az alsó szomszédnak átpasszírozni a megszeppent hontalant. Miután a padló új színfolttal gazdagodott diadalmasan veri a mellét és szelfit készít. Ecce homo. Mert ugye a férfit embernek, a nőt pedig asszonynak hívjuk.
Okos nő: pupillái kitágulnak, hiszen a találkozásra nagy eséllyel este vagy hajnalban kerül sor, és ilyenkor kevesebb a fény. A kitágult pupilla pedig növeli a szembe jutó fény mennyiségét, így a nő jobban fog látni. Ezután mindkét kezét magasra emeli (megadást mímel), majd hangosan felsikít. Ugyanis a csótány - szemben a kitágult pupillák következtében jobban látó nővel - nagyon rosszul lát, ellenben a különböző rezgéseket igen jól érzékeli, a magas frekvenciájú hangrobbanás így azonnal végez vele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar válogatott a csúcsra jut
  2018-06-23 16:47:12, szombat
 
  A foci vb-t nézve rájöttem, hogy miért nincs kint válogatottunk Oroszországban. Szidják a magyar játékosokat, hogy milyen falábúak, és csak a pénzt szeretik zsebre vágni. Ez mondjuk igaz, de a játékosok felkészítése is hiányos. Egy alapvető kurzus maradt ki. Nem kell aranylábú focistáinkat kiküldeni a pályára edzeni, főleg nem labdával, úgyis csak zavarná őket. Edzőterembe is csak azért, hogy nagyobb bicepszük legyen, s akkor nagyobb tetkó fér el rajta. Köpni már világszínvonalon tudnak, ez fontos is, a TBC elkerülése végett - lenyelni egészségtelen. Az orr kitisztítása is megy zsebkendő nélkül. De egy dologban kell még óriásit fejlődnie a magyar focistának. A példaképük pedig az iráni válogatott kapusa lehetne. A szövetségi kapitány mellé különleges segítő kell. A legjobb Garas Dezső (Minarik Ede, Steiner) vagy Sinkovits Imre (Ónódi) lehetne, de sajnos ők már nem erősíthetik, vagy segíthetik a magyar válogatottat. Akinek még nem lenne világos, a focistáinknak színészetet is kell tanulniuk, vagy csak azt, és máris megtelnek az üres stadionok.
(Két félidő a pokolban, Régi idők focija)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztályharc a csótányok ellen
  2018-06-21 09:24:45, csütörtök
 
  Hajléktalan: Á, nekem egy jó hangyariasztó kellene.
Guberáló: Láttam olyat, de még nem ettem.
Falusi bácsika: Az mi?
Panellakó (pénztelen): Itt ülök a hokedlin a sötétben, fejemen éjjellátó készülék, kezemben légycsapó.
Panellakó (némi pénzzel és sok kétségbeeséssel): Hívtam a csótányirtókat, mert már bokáig gázolunk a szódabikarbónában, de nem döglenek, csak egyre többen lesznek.
Panellakó nyaralóval: Leköltöztünk a tóhoz, most vért adunk a szúnyogoknak.
Vállalkozó: Alapítottam egy csótányirtó céget.
Több diplomás értelmiségi ( a vállalkozó veje): Kitenyésztettünk egy új, a régi vegyszereknek ellenálló csótány fajt.
Csótány (a politikus fajta): Nekünk is vannak jogaink. Interpretálni fogok a Parlamentben.
Politikus (a csótány fajta): Nem izgat a csótány kérdés, az a nép dolga, ezért ma sem megyek be a Parlamentbe. Minek? Az esküt letettem, az iPhone-t átvettem.
Mészáros Csótány Lőrinc: Veszek egy vegyi kombinátot, vagy kettőt.

Isten (töprengve): Vajon minek teremtettem őket?
Gábriel ( kezében lángpallosát suhogtatva, ő az első fénykardot használó jedi): Mester, melyikre gondolsz?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Első benyomások: foci vb 2018
  2018-06-20 22:26:57, szerda
 
  Svéd trollok
Küzdő Korea
Svájci nemzetközi válogatott
Perui kis nagy emberek
Gall kakas tollak nélkül
Szerb foci-szerb bunyó
Elveszett német foci
Megtalált spanyol foci?
Primadonna portugál, de az a szabadrúgás álomszép volt
Uruguayban imádkoztak (az egyik legvilágibb állam)
Izlandi szurkolás
Argentína: füst van a lelátón (Maradona), de tűz van-e a pályán?
Szaúd-Arábia: homok a gépezetben, nem, csak homok és némi olaj
Oroszország: Putyin a kispadon (meg mindenütt)
Erős horvátok, Mohácsnál is jól jöttek volna
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mondd ki ő, Montesquieu?
  2018-06-20 16:35:31, szerda
 
  Montesquieu szerint a hatalom elfajulásának csak a hatalom szabhat gátat. Ha a három államhatalmi ág (törvényhozó, végrehajtó, bírói) közül bármelyik kettő nem megfelelően van szétválasztva az ZSARNOKSÁGOT eredményez. Montesquieu (1689-1755) francia arisztokrata.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tank az úttest közepén
  2018-06-16 19:41:18, szombat
 
  A tank rendületlenül halad az út közepén, hogy gyorsan tudjon balra vagy jobbra is támadásba lendülni. Ez a tank ugyanis nem egy nagy tank, így nem foglalja el az egész úttestet. A vezetője viszont ősz hajú veterán, bal kezében a marsallbot, amit barna görbebotnak álcáz. Jobbkezével húzza maga után a mamatankot. Eléri a munkaterületet, halad tovább. Szerencséjére az árkot már betömték, de aszfaltot még nem kapott a megsebzett út. A munkások nem dolgoztak már, egyikőjük távolabb egy nőismerősét osztotta ki telefonon, a másik az árnyékból unottan figyelte az öreg mamikát, de szólni nem szólt neki, sőt még a fejét is elfordította. A mami tartva az irányt az utca közepén, beleütközött a munkaterületén másik oldalán még álló kordonba. Meghökken, jobbra, majd balra néz, menekülő utat keres ...

Rendben, sok gépjárművezetőt még kerékpárra sem engednék szállni, de amit egyes gyalogosok művelnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kerítés
  2018-06-15 15:28:13, péntek
 
  A kerítés mentén feszült volt a helyzet. Csak azért nem pattanásig, mert a kerítés két oldalán egymással szembeálló felek még nem voltak abban a korban. Épp vadászni indultam. Nem rénszarvasra, mint az a végtelenül öntelt s egyben ostoba ábrázatú teológus-politikus kocavadász, hanem apróvadra. Vadászterületem azonban fokozottan veszélyes területté vált. Egyrészt itt van a kerítés, amit ugyan nem NATO drót (a szögesdrót még kegyetlenebb, továbbfejlesztett változata, amit emberbarát országok használnak) borít. Másrészt vadászösvényem háborús övezetté vált. Meghatározhatatlan politikai erők pont itt kezdték el a barikád építést. Pechjükre macskakövet nem találtak, amit feltétlen kelléke a barikád építésnek és a forradalomnak, ezért ástak az ösvényen keresztbe egy nagy árkot. Most várják az ellenséget. Pedig a kerítés pont elég volt. A kerítés, ami mindig elválaszt, kirekeszt. Én viszont roppant befogadó vagyok, nincsen kerítésem se. Ugyanakkor roppant kíváncsi természetem van, s mikor kezemben a leendő zsákmánynak szánt szatyrommal a kerítéshez értem megláttam a rettenetet, rögtön átmentem megfigyelőbe. A focilabda az egyik legalattomosabb és aljasabb fegyver lett Irak óta (bombát rejtenek el benne). Annál a megtestesült kis ördögnél pedig pont egy focilabda volt, akit a kerítés mellett láttam settenkedni. Mögötte egy barna, lobogó hajú lányka haladt. Az ő fegyvere az ártatlansága volt. Kiválasztották a kerítés egy pontját, ott megálltak. Csak akkor értettem meg, hogy miért pont ott - tűzszüneti tárgyalások vettél kezdetét a kerítés két oldalán:
- Bocsánatot kérek, de akkor ti is kérjetek bocsánatot - a kerítés túloldalán álldogáló, 8-10 év körüli kislány komoly hangon tette meg javaslatát. Hangja, testtartása őszinte szándékot tükrözött. Békülékeny szavainak súlyt a mellé felzárkózó nehézlovassága adott egy idősebb és jóval súlyosabb leányzó személyében. A kerítés túloldalán a valamivel fiatalabb lobogó hajú lány megállt velük szemben, de a náluk korban és magasságban kisebb ördögfióka nem nyugodott. Előbb ő is felsorakozott a kerítés mentén, majd attól eltávolodva a labdát a kerítéshez vágta. Az csak visszapattant a vaskerítésről, de fel nem robbant. Én egyébként is biztonság távolságból figyeltem már az eseményeket, hiszen vadászni indultam. Gyors és sikeres vadászat volt. Szatyromban tej, kenyér és kenőmájasnak csúfolt valami, amiben több a szója, mint a máj (kezdő vegáknak tökéletes). Óvatosan közelítettem meg a kerítést. Bölcsen tettem. A bölcsőde területéről kirekesztett két jómadár a kerítés mellett szaladgált. A kis srác megragadta a kerítés két vasrúdját és úgy kiabált a túloldalra:
- Bambit kérhetek, bambit kérhetek?
Válasz az üres udvarról nem érkezett. Látható, hogy a szemtelenségnek meg minden egyébnek csak a kerítés állhatja útját.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikus (zsír)égetés
  2018-06-15 08:00:52, péntek
 
  Európában a legkevesebbet mozgó nemzetek közé tartozunk. Mondta a kétharmad vezére Tokajban. Ez mondjuk látszik is rajta - az orbánizmus közel a járószinthez, vízszintesen terjed.
,,Fotelben jók vagyunk, a szurkolás jól megy, de ha fel kell állni, akkor gond van." Rendben, az ország egyharmada, ami valójában több mint a fele (a matek nem az erősségem, de most jól számolok) örömmel feláll a fotelból, ha a törpe diktátor a bársonyszékből. Ha szerencsénk van a sok tolvaj képviselőtársa közül valamelyik csak ellopja azt a széket. Bár a miniszterelnöki bársonyszék szerintem őt nem igazán izgatja már, hiszen trónja lesz a Várban. Jó, akkor a tolvaj képviselőkre ne alapozzunk, maradjunk az egészséges életmódnál. Híres elődje megmutatta már, hogy kell felpattanni a székből és táncot ropni - ugribugri(s). Viktor vezér induljon a Budapest-Felcsút-Pokol ultramaratonon. A nép pedig vastapssal támogatja az út mentén végig. Persze egyedül nehéz, fusson vele az egész bandája, sőt az egész Parlament. A maradék zsírt pedig elégetik majd a Pokolban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szolgák vigasza
  2018-06-14 10:48:37, csütörtök
 
  "Ember vagyok, akárcsak a gazdám; akárcsak ő, én is sírva jöttem a világra."
Voltaire; Filozófiai ábécé
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 145 db bejegyzés
Összes: 900 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 42
  • e Hét: 42
  • e Hónap: 635
  • e Év: 635
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.