Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Az orbáni korrupció veszélyezteti az uniós forrásokat
  2018-06-11 22:11:08, hétfő
 
  2018. 06. 11. 14:49

Az orbáni korrupció veszélyezteti az uniós forrásokat

Jelentősen csökkenhetnek az Európai Unió következő költségvetési ciklusában Magyarországnak juttatott pénzek. A jelenlegi tervek szerint, 2018-as árszinten számolva 20 százalékkal kevesebb támogatás jutna Magyarországra. Mindemellett pedig - főként a Brexit miatt - jelentősen, 45 százalékkal növekedne hazánk "tagsági díja". Összességében a nettó forrásvesztés akár 33,6 százalékos is lehet a jelenlegi ciklushoz képest - hívja fel a figyelmet közleményében Bana Tibor, a Jobbik képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint az Orbán-kormány óriási kudarca, hogy miközben hazánk gazdasága továbbra is erősen függ az uniós forrásoktól, hiszen az utóbbi években is főként az egyszeri beruházások domináltak, addig a kis- és középvállalkozások reménytelen helyzetben vannak, a bérek pedig messze elmaradnak a nyugati, de még a környező országokétól is.

Bana Tibor úgy véli, ha minden marad a régiben, ezeket a forrásokat is lefölözik és megsápolják Mészáros Lőrinc és társai.

"A nadrágszíjat viszont nem nekik kell majd meghúzniuk, hanem a magyar kis- és középvállalkozásoknak, a magyar munkavállalóknak"

- áll a képviselő közleményében.

"A Jobbik álláspontja szerint a presztízsberuházások helyett a munkahelyteremtő, foglalkoztatásnövelő célokat, az egészségügy, az oktatás és a szociális szféra fejlesztését kellene középpontba állítani, hiszen ennek látnák eredményeit a magyarok"

- írja az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának alelnöke.

https://alfahir.hu/2018/06/11/jobbik_bana_tibor_fidesz_orban_viktor_meszaros_lori nc_korrupcio_europai_unio_unios_penzek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még ennyi gyermekhez sincs elég orvosunk
  2018-06-11 22:08:13, hétfő
 
  2018. 06. 11. 18:19

Még ennyi gyermekhez sincs elég orvosunk

Néhány gyermekorvosi rendelő úgy néz ki, mintha háború lenne: tucatnyi gyermek, szülők, babakocsik, táskák, sírás. A rendelési idő ezzel szemben csupán néhány óra naponta, és ehhez nem kell egy eldugott borsodi faluba mennünk, elég csak a fővárosban körbenéznünk. Komoly gyermekorvoshiány van az országban, ráadásul a meglévő állomány egy jelentős része is nyugdíjas.

Nagy sikerként könyvelhetné el a kormány, ha a családtámogatási rendszerének köszönhető demográfiai ugrás miatt lennének hosszú sorok a gyermekorvosoknál. Ám sajnos a kannibálok elleni harcra még mindig nem született elég magyar gyermek, a túlterheltség okát tehát nem a sok gyermekben, hanem a kevés orvosban kell keresnünk.

Fotó: Rosta Tibor/MTI

Emlékezhetünk arra a tél végi esetre, amikor ,,személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig" be kellett zárni a sátoraljaújhelyi kórház csecsemő- és gyermekosztályát, miután felmondott az utolsó orvos is. Történik mindez úgy, hogy

a házi gyermekorvosok átlagos életkora már 60 év, a betöltetlen helyek száma pedig 300 felett van.

Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) vezetője nemrég a Népszavának azt mondta, öt-tíz éven belül elfogyhatnak az alapellátásból a gyermekorvosok, ugyanis a jelenleg működő 1429 praxis harmadában 65 éven felüliek gyógyítanak:

216 körzetben hetven év feletti, további tizenháromban pedig nyolcvan feletti gyermekorvos dolgozik.

A szervezet vezetője az Inforádiónak azt is elmondta, hogy a szabályozás is rossz, és például az orvosok közti helyettesítések miatt előfordul, hogy a kiírtak ellenére négy óra helyett csak két és fél, három órát rendelnek.

A túlterheltség pedig az ellátást is veszélyezteti. Tavaly júliusban még arról szóltak a hírek, hogy az orvosok azért nem tudják beadni a gyermekeknek a kötelezően előírt védőoltásokat, mert azokból országos hiány alakult ki. Akkor a minisztérium cáfolta a hiányt, de az orvosok szerint tényleg késtek a vakcinák, ráadásul erről semmilyen tájékoztatást nem kaptak.

Előfordult, hogy másfél-két évig nem állt rendelkezésre elég oltóanyag, de megfelelő rákészültséggel és átcsoportosításokkal a kevesebb vakcinával is fenn lehetett tartani az amúgy európai viszonylatban is példás és dicséretes oltási rendet - mondta akkor a 24.hu-nak Póta György.
Késve adott oltások

A védőoltási rendszerben viszont nem csak a gyógyszerellátás okoz csúszásokat, hanem az erőforráshiány is. Az Alfahír tudomása szerint van olyan fővárosi körzet, ahol a csecsemőknek előírt 2. hónapos oltást csak 3,5 hónapos korban tervezik beadni, egyszerűen azért, mert akkora tudnak időpontot adni. Pedig a 2. hónapos oltást a 3. és 4. hónapban is meg kell ismételni, tehát az oltások így egymásba csúsznak, és késnek.
Kötelező oltások

0-4 hetes korban - BCG (TBC ellen, még a kórházban beadhatják)

2 hónapos korban - DTPa + IPV + Hib + PCV (Prevenar 13) - (torokgyík, merevgörcs, szamárköhögés + járványos gyermekbénulás + gennyes agyhártyagyulladás + középfül- arcüreg- tüdő- agyhártya- gennyes ízületi gyulladás, vérmérgezés ellen)

3 hónapos korban ugyanez - DTPa + IPV + Hib, de PCV nélkül

4 hónapos korban ismét - DTPa + IPV + Hib + PCV (Prevenar 13)

12 hónapos korban - csak PCV (Prevenar 13)

15 hónapos korban - MMR (kanyaró, mumpsz és rubeola)

18 hónapos korban - DTPa + IPV + Hib (3. hónap ismétlése)

6 éves korban - DTPa + IPV (már csak a torokgyík és a merevgörcs ellen)

Hiába a Magyarországon tényleg példásnak mondható, európai szinten is kiemelkedő átoltottság, a Magyar Nemzet januárban számolt be arról, hogy két újszülött is szamárköhögéses lett, és mindkettőt kórházban kellett kezelni. Mint fentebb írtuk, a szamárköhögés (Pa) elleni oltás a második hónapban kötelező, majd azt is többször ismételni kell - ezek a babák még az oltás előtt álltak. A betegség egyébként már ritka az újszülötteknél és csecsmőknél, inkább kamaszoknál fordul elő, de ettől még a babákra a legveszélyesebb, nem véletlenül van előírva, hogy 2 hónaposan oltani kell.

Tehát a megbetegedési kockázat fennáll, a gyermekorvosok alkalmanként mégis arra kényszerülnek, hogy tolják az oltási időpontokat. Érdekes kérdés lehet, hogy miközben szülői irányba -nagyon helyesen- büntetőjogi következményei vannak a kötelező oltások elmulasztásának, azért kit terhelne a felelősség, ha egy későn beadott oltás miatt betegedik meg egy gyermek.

Ezért miközben a gyermekvállalással kapcsolatos diskurzusban szélsőséges vélemények csapnak össze, olykor nevetség tárgyává téve a demográfiai válság elleni lépések szükségességét is, talán nem ártana megteremteni azt a környezetet sem, ahol biztonságos feltételekkel lehet gyermeket vállalni. Mert a gyermekvállalás nem csak a szülésről, hanem az értékes és egészséges gyermekek felneveléséről is szól.


https://alfahir.hu/2018/06/11/vedooltas_gyermekorvos_munkaerohiany_egeszsegugy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
13 millió forintért kapta meg hetekre a Bem rakpartot a Red
  2018-06-11 22:06:16, hétfő
 
 
13 millió forintért kapta meg hetekre a Bem rakpartot a Red Bull Air Race

Albert Ákos társadalom ma 18:15


Június végén rendezik a Red Bull Air Race-t Budapesten, a Bem rakpart egy részét azonban már június 9-n lezárták a Batthyány tér közelében az építkezések miatt.

Ez így is fog maradni egészen a hónap végéig, azaz közel három héten keresztül.

A próbanapokon, és a versenynapokon, azaz június 21-én, 22-én, illetve 23-án és 24-én pedig a teljes területet le fogják zárni.

Az Index megkérdezte a fővárosi önkormányzattól, mégis mennyi pénzt fizet ezért a szervező. A városfejlesztési főpolgármester-helyettes és a Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottság elnöke meg is válaszolta a kérdést:

a fizetett közterület-használati díj Budapesten összesen 12 900 329 forint.

Megkeresték Tarlós István főpolgármestert is aki azt mondta, hogy nem tudott a bizottság döntéséről, és

“első pillantásra nem tartja túl jó ötletnek a hosszú lezárást".

https://444.hu/2018/06/11/13-millio-forintert-kapta-meg-hetekre-a-bem-rakpartot-a -red-bull-air-race
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét a kormányközeli reklámügynökségek nyerték a zsíros áll
  2018-06-11 22:04:43, hétfő
 
 
Ismét a kormányközeli reklámügynökségek nyerték a zsíros állami kommunikációs tendert

Albert Ákos POLITIKA ma 19:39


A következő években is ugyanaz a három, kivétel nélkül kormányközeli üzleti kör húzhat hasznot az állami hirdetésekből, mint amelyik az elmúlt másfél évben is milliárdokat keresett ezen - írja a G7. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) pénteken tette közzé az áprilisban kiírt közbeszerzésének eredményét.

Az összegzésből kiderül: az állami kommunikációs feladatok lebonyolítására létrehozott szervezet a jövőben is Balásy Gyula, a több miniszterrel is jó kapcsolatot ápoló Kuna Tibor és a sajtóban legtöbbször csak Rogán Antal szomszédjaként emlegetett Csetényi Csaba cégeivel szerződhet.

Az NKOH-t 2014-ben hozta létre a kormány, azzal a céllal, hogy évi 25 milliárd forintra csökkentsék az állami kommunikációs kiadásokat. Az új rendszer szerint az NKOH kiír egy nagy tendert, amelyen kiválasztanak három céget, a jövőben pedig a különböző állami cégek által adott feladatokra már csak ezek a cégek pályázhatnak.

A spórolás nem sikerült, az elmúlt másfél évben 70 milliárd forintot költöttek az új hivatalon keresztül.

A legutóbbi, 2016 decemberében lebonyolított tender során ugyanígy Balásy Gyula, Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégei nyertek. A G7 pedig fel is hívta rá a figyelmet, milyen furcsa, hogy más reklámügynökség még csak nem is próbálkozott elnyerni a zsíros közbeszerzést, pedig a lap számítása szerint az NKOH-n keresztül akár 75 milliárd forintot is elkölthet majd az állam a jövőben.

https://444.hu/2018/06/11/ismet-a-kormanykozeli-reklamugynoksegek-nyertek-a-zsiro s-allami-kommunikacios-tendert
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarosan eltűnhet a magyarok egyik kedvenc gyümölcse?
  2018-06-11 22:03:17, hétfő
 
 

Hamarosan eltűnhet a magyarok egyik kedvenc gyümölcse?

2018. június 11., 08:39

Privátbankár.hu, MTI


Nem lehet majd mindent termeszteni itthon.

A klimatikus viszonyok, a munkaerőhiány, valamint a lengyel és a szerb konkurencia miatt lassan megszűnhet itthon egyes bogyós gyümölcsök termesztése - írja a Magyar Idők.

Vészesen fogy a málna

Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke a lapnak elmondta: a nyolcvanas években hétezer hektáron évi 40-60 ezer tonna málna termett, és a termőterület még az ezredforduló környékén is 1200-1400 hektár, a termés tíz-tizenötezer tonna volt. Ma száz hektár körüli területen 600-800 tonna málna terem.

A drasztikus visszaesés egyik oka, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben olyannyira megváltoztak a klimatikus viszonyok hazánkban, ami már nem kedvez a bogyós gyümölcsök, köztük a málna, a szeder és a fekete ribiszke termesztésének sem. Ezek a gyümölcsök nem bírják a forró, száraz, aszályos nyarakat, de a málna és a szeder a csapadékos, meleg időt sem kedveli, a mostanihoz hasonló, záporokkal tarkított időjárás ugyanis kedvez a szürkerothadás betegség terjedésének, ami ellen nagyon nehéz védekezni.

A FruitVeB alelnöke kitért arra is, hogy a helyzetet tovább súlyosbítja a munkaerőhiány: a málna és a szeder munkaerőigénye egy hektárra vetítve 3-4 ezer munkaóra, míg a szántóföldi növényeknél ez alig 10-20 óra, és az almáskerteknél is csak 500-800 munkaóra. Ráadásul az ültetvényeken alig néhány hónapos munkát tudnak ajánlani a termelők, és azt is egymástól távol eső időszakokban.

https://privatbankar.hu/agrar/hamarosan-eltunhet-a-magyarok-egyik-kedvenc-gyumolc se-319136
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németországon csattanhat Trump kereskedelmi háborúja, és ez
  2018-06-11 21:56:47, hétfő
 
 
Németországon csattanhat Trump kereskedelmi háborúja, és ez nekünk is rossz

akiraly külföld ma 18:00

A G7 drámai csúcstalálkozójának négy főszereplője, Angela Merkel (b) Justin Trudeau (háttal), Donald Trump (középen) és Emmanuel Macron (j). A beszámolók szerint Trump ideje java részét a másik három parodizálásával töltötte a zárt ajtók mögött folytatott megbeszéléseken.Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance/AFP

"Egész jónak indult a találkozó, mert végre beszéltünk egymással, nem pedig elbeszéltünk egymás mellett" - jellemezte a G7 hétvégi kanadai csúcstalálkozóját Peter Beyer, aki a transzatlanti koordinációért felel a német kormányban. A folytatás azonban nagyon másként alakult. A csúcstalálkozóra eleve késéssel érkező, arról idő előtt távozó Donald Trump még haza se ért, már az Air Force One fedélzetéről visszavonta aláírását a csúcstalálkozó zárónyilatkozatáról. "Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok többé nem megbízható partner a nemzetközi megállapodásokban. Ez rossz" - lamentált Beyer a New York Timesnak adott nyilatkozatában.

A G7 csúcstalálkozója minden, a tárgyalásokon részt vevők beszámolóin alapuló sajtóhír szerint totális katasztrófa volt. A New York Times szerint Trump eleve el se akart menni Kanadába. Végül a tanácsadói rábeszélték, bár a lap szerint "tartottak tőle, hogy ebből katasztrófa lesz, mert olyasmire kényszerítették, amit eredendően nem akart". Az, hogy direkt késve érkezett a csúcstalálkozóra, majd idő előtt távozott onnan, már Trump lázadása volt.

Pedig lett volna miről beszélni. Trump egy héttel a kanadai csúcstalálkozó előtt élesítette az EU-val és Kanadával szemben az acél- és alumíniumipari védővámokat, melyre válaszul Kanada és az EU is ellenvámok bevezetésével fenyegetett. Az EU fellépése papíron egységesnek tűnt, a Spiegel értesülései szerint azonban a valóságban nagyon megosztott a közösség, erős törésvonal van a két vezető állam, Franciaország és Németország között. Az acélra és az alumíniumra kivetett védővámok ugyan a németeket sújtják leginkább, mégis ők az engedékenyebbek, Macron elnök és környezete kemény válaszcsapásért lobbizik: olyan szimbolikusan amerikai termékekre vetnének ki védővámokat, mint a Harley Davidson motorkerékpárok, vagy a farmernadrág.

Németország viszont nem igazán akarná feszíteni a húrt. Az alumíniumra kivetett védővámok ugyan leginkább a német nehézipar érdekeit sértik, de egy kereskedelmi háború további lépései még érzékenyebben érintenék őket.
Miről is van szó?

Az acélra és az alumíniumra kivetett amerikai vám nem közvetlenül fejti ki káros hatását a német termelőkre. Németország ugyan évi 1,3 millió tonna acélt exportál az Egyesült Államokba, de ez még a teljes német acélexport 4 százalékát se éri el. Az igazi veszélyt inkább az jelenti, hogy az acéliparban már évek óta túltermelési válság van, a gyilkos árverseny miatt még olyan globális óriásvállalatok, mint a ThyssenKrupp is arra kényszerült, hogy összefogjon ázsiai riválisaival - a cég most alapít 50-50 százalékos leányvállalatot az indiai Tatával. Trump döntése a védővámok bevezetéséről ennyiben egyértelműen szolgált amerikai érdekeket, mert a túltermelés felvevőpiaca eddig az Egyesült Államok volt, a védővámok miatt a fölösleg most Európába irányulhat. Ha pedig az európai piacot több millió tonna olcsó keleti acél árasztja el, az tényleg tönkreteheti a német acélipart. Amióta Trump az év elején védővámot vetett ki a kínai, török és orosz acélra, már 14 százalékkal nőtt az Európába irányuló export - ez önmagában több millió tonna acél, több, mint amennyit a németek az USA-ba exportáltak.

Egy eldurvuló kereskedelmi háborúban az amerikaiak ennél közvetlenebb csapást is mérhetnek a németekre. Donald Trump szenvedélyesen gyűlöli a német luxusautókat, tweetelt már álmáról, hogy kereskedelmi háborúja nyomán eltűnnek New York 5. sugárútjáról a Mercedesek. És bár a BMW és a Mercedes az USA-ban értékesített járművei egy részét eleve ott gyártják - sőt, a BMW X-sorozatának terepjáróit kizárólag a dél-karolinai Greerben -, a legnagyobb német autógyár, a VW nagyon rosszul járna ezzel. Luxusmárkája, a Porsche egyáltalán nem gyártat az USA-ban, miközben termelése negyedét oda exportálja.

Ennek végső soron mi, magyarok is vesztesei lehetünk. A magyar gazdaság szabad szemmel is jól látható részét adják a nagy német autógyártók - például a VW-csoporthoz tartozó, az Egyesült Államokban is népszerű TT sportkocsit gyártó győri gyár, vagy a Mercedes kecskeméti üzeme -, így az európai autóiparra kivetett vámok minket is sújtanának. A franciákat viszont sokkal kevésbé - a nagy francia autógyárak nincsenek jelen az amerikai piacon. Iránban viszont erősek, így őket inkább az atomalku felmondása aggaszthatja, mert az amerikaiak akár szankciókkal is sújthatják azokat a cégeket, amik tovább kereskednek Iránnal.

A németek most inkább időhúzásra játszanának, az acélipari védővámokkal szembeni ellenlépéseket az EU a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) elé terjesztette, amely majd júliusban mérlegelheti, hogy azok arányosak-e.

Ennél kedvezőbb tárgyalási pozíciót Trumpék elképzelni se tudtak volna, ehhez képest a G7 csúcstalálkozóján történtekről beszámoló források szerint a zárt tárgyalásokon Trump javarészt Macron, Merkel és Trudeau karikírozásával és parodizálásával töltötte az idejét, ha éppen nem csukott szemmel, a szemtanúk gyanúja szerint valójában szundikálva ült. Jellemző, hogy a beszámolók szerint Macron felszólalásánál még a tolmácsgépet se volt hajlandó felvenni, pedig a francia elnök franciául beszélt.

A G7 csúcstalálkozójáról távozó Trump mintha csak kereste volna az alkalmat, hogy visszavonja aláírását a nagy nehezen leegyeztetett zárónyilatkozatról. Az apropót Justin Trudeau kanadai miniszterelnök sajtótájékoztatója adta. Trudeau ezen arról beszélt, hogy Kanada nem hagyja magát, és ellenvámokat fog bevezetni. Trudeau visszafogottnak tűnt, és nem is mondott semmi újat, Trump mégis azzal vádolta, hogy Trudeau hátba döfte, hűséges tanácsadói pedig árulással és rosszhiszeműséggel vádolták a kanadai miniszterelnököt.

A G7 európai tagjai viszont egyöntetű támogatásukról biztosították a kanadait. Theresa May, a hagyományosan az amerikaiak legközelebbi szövetségesének számító Nagy-Britannia miniszterelnöke, aki az elsők között találkozott Trumppal megválasztása után, még úton hazafelé azt nyilatkozta, hogy mindenben Justin Trudeau-t támogatja. Macron elnöki hivatala pedig közleményben tudatta, hogy "a nemzetközi együttműködés nem alapulhat haragon és kicsinyességen". "Legyünk komolyak és méltók a népeinkhez. Két napot töltöttünk a zárónyilatkozat megfogalmazásával. És ki is álltunk mellette. Bárki, aki távozik és hátat fordít, az a saját következetlenségét bizonyítja" - írták. Heiko Maas német külügyminiszter pedig összefogásra szólította az európai országokat Trump dührohama után. "Valójában nem meglepő" - mondta már Berlinben újságíróknak. "Ugyanezt láttuk a klímaegyezménynél és az iráni atomalkunál. A bizalmat pár másodperc alatt, 280 karakternyi twitterüzenettel le lehet rombolni. Újra felépíteni ennél sokkal tovább tart" - mondta.

A nagy kérdés most az, hogy az újabb közös tapasztalat inkább egységes fellépésre sarkallja-e majd az EU két legerősebb államát, vagy a német szólamok az összefogásról csak a politikai pr részei. A G7 csúcstalálkozója előtt Peter Altmaier német gazdasági miniszter még arról győzködte az Európai Bizottság kereskedelmi biztosát, a svéd Cecilia Malmströmöt, hogy az EU-nak különmegállapodást kéne kötnie az Egyesült Államokkal az ipari vámokról. A franciák a Spiegel értesülései szerint nem rajongtak az ötletért.


https://444.hu/2018/06/11/nemetorszagon-csattanhat-trump-kereskedelmi-haboruja-es -ez-nekunk-is-rossz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon hányszor lehet ellopni az EU korrupció elleni harcra s
  2018-06-11 21:49:56, hétfő
 
  Vajon hányszor lehet ellopni az EU korrupció elleni harcra szánt milliárdjait?


H. Andrea | Június 10, Vasárnap | 11:59

Sajnos a Magyar Távirati Iroda ma nem volt olyan kegyes hozzánk, hogy megihlesse napi humor rovatunkat (Németh Szilárd sem képes minden áldott nap elkápráztatni a közönséget valami józan ész- és élet- és valóságidegen megszólalással), ezért kénytelenek voltunk kiásni a napi kincseket a kormánypárti félretájékoztatás legmélyéről. De sikerült?

Amennyiben az Uniós pénzek segítségével küszöbölik ki a korrupciót című propagandaanyag viccesnek számít, úgy feltétlenül. A remek hírt egy másik kanális így adta tovább: Szemléletformálással lép fel a korrupció ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Ezekben az egymástól átvett nagyszerű művekben azt írják - legnagyobb megütközésünkre -, hogy az Európai Unió négy éve megállapította: Kelet-Közép-Európában, benne Magyarországon (!!!???) nem megfelelő az átláthatóság és a korrupció elleni tevékenység. Emiatt 2016-ban Kapacitásfejlesztés és szemléletformálás a korrupciós esetek nagyobb arányú felderítése, illetve megelőzése érdekében című projekt jött létre a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) korrupciómegelőzési főosztálya vezetésével. A hurrá meg a halleluja azért indokolt, mert év végéig az NVSZ befejezi

az ötmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból finanszírozott korrupcióellenes projektet. Átlátható, szolgáltató állam, teljesítményalapú közigazgatás, a közigazgatásban dolgozók és az állampolgárok szemléletformálása a céljuk.

Hát mondjuk ahhoz képest, hogy azt sem tudtuk, hogy létezik egy ilyen projekt, feltétlenül jó hír, hogy nemsokára a végére érnek. Ahhoz képest viszont eléggé felháborító és veszélyes dolognak tartjuk ezt az egészet, hogy Magyarországon köztudott és kétharmad által legitimált alapvetése az életnek, hogy nem létezik korrupció. Ráadásul Magyarország kormánya több ízben (legutóbb öt napja) hangosan és érthetően kifejezte: eszük ágában nincs részt venni a nemzetállamokon átívelő korrupciós disznóságok ügyében eljárni hivatott Európai Ügyészség létrehozásával megvalósuló megerősített együttműködésben.

Ehhez képest minimum kacagságos, hogy ha 5 milliárdot hozzájuk vágnak vissza nem térítendő üzemmódban, akkor akár azt is hajlandóak írásba adni, hogy Magyarországon bizony létezik és köszöni szépen, kiválóan érzi magát a korrupció. Hát megint körbeértünk, ahogy a kolléga mondaná. Különösen, ha tovább olvasunk:

A projekt feladata az átlátható kormányzás területén a korrupciómegelőzéssel összefüggő jogalkalmazások egységesítése, a központi IT-infrastruktúra fejlesztése, az állampolgárok bevonása a szemléletformálásba a korrupció tekintetében, valamint képzések, kutatások lebonyolítása.

Tehát miközben a legfőbb ügyészt Polt Péternek, a miniszterelnököt meg Orbán Viktornak hívják úgy, hogy közérdekű adatokért hosszú évek óta hosszú éveket kell pereskedni (már nem sokáig, a bíróságok lefejezése sínen van) azért, hogy a Mészároslőrincek és különböző kormányzati szervek aztán jogerős bírósági döntéseket kedvükre megtagadhassanak, és tovább titkolózhassanak, nincs a világon annyi 5 milliárd forint, amiből ezen a szemléleten változtatni lehetne.

De pláne minek? Tegnap óta tudjuk a nyilvánvalót is, bár ezen a ponton tényleg összezavarodtunk:

Az ellenzék gondolattalan, alig ért valamit a világból. Egy témája van, a korrupció, ám Mészáros Lőrinc nevének sulykolása és az OLAF-jelentés nem érinti az emberek életét, a rezsicsökkentés és a migráció meg igen.

Foglaljuk össze: egy kiváló fideszes megmondóember szerint a korrupció nem érinti az emberek életét, álprobléma. A propagandalapok ellelkendezik, hogy igenis van korrupció, és azt a hanyatló, semmiből semmit nem értő, a szuverenitásunkba lépten és nyomon beleugató Európai Unió 5 milliárd forintjából fogjuk leküzdeni úgy, hogy közben változtatunk a kéményen drogozó kisember ama szemléletén is, miszerint magasról tesz ő a korrupcióra. Ami még egyszer: semmilyen hatással nincs az életére.

Hát igen. Ennél talán még az is kevésbé drámai, hogy a haditengerészet hagyományai beépültek Németh Szilárd nemzeti öntudatába. Pedig arról még egy szót sem szóltunk, hogy 2016-ban már egyszer fennállt annak erőteljes gyanúja, hogy ,,a magyar ellenőrök megcsapolták a közbeszerzések szabályosságának kontrolljára adott uniós pénzeket". Vagyis egyszer már ellopták azt a pénzt, amit a korrupció elleni harcra adott az Unió. A fentiek tükrében már csak egyetlen kérdés foglalkoztat: vajon hányszor lehet ellopni az EU korrupció elleni harcra szánt milliárdjait?

Utóirat, mindeközben: A Közbeszerzési Hatóság elnöke megalapította a pénzjutalommal járó Közbeszerzési Kiválósági Díjat, amely a kimagaslóan sikeres közbeszerzési tevékenység, valamint kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai teljesítmény, továbbá munkásság elismeréseként adományozható. Évi három alkalommal adják át. (Szevasz, Lölö!)

https://kolozsvaros.com/rovidek/vajon-hanyszor-lehet-ellopni-az-eu-korrupcio-elle ni-harcra-szant-milliardjait/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos sárdagasztók
  2018-06-11 21:44:41, hétfő
 
  Súlyos sárdagasztók

Forgács Erzsébet | Június 10, Vasárnap | 13:58

Régen foglalkoztunk Németh Szilárddal. Talán azért, mert legalább egy napja nem szólalt meg, így okosat sem tudott mondani. Gondoltam, ránézek már a közösségi oldalára, hátha beteg szegény, azért van csendben.

Szerencsére ilyesmiről szó sincs.

Németh Szilárd/Facebook

A sikeres rezsicsökkentés után most a hadiipart virágoztatja fel hazánk legtehetségesebben főző tanítóbácsija. Az V. Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválon Kunszálláson dagasztotta a sarat tegnap. Én tényleg nem szoktam ilyesmivel foglalkozni, sőt, már sikerült is összeugranom egy számomra kedves illetővel ez ügyben, mármint hogy szerintem nem számít a külsőség és a testsúly, de azért ez a fotó... súlyos.

Elhiszem én, hogy jó dolog katonásat játszani, nem is lenne ezzel baj, szabadidejében és a saját költségére mindenki azt csinál, amit óhajt. De az jutott eszembe, hogy miután a fideszesek genetikailag értenek mindenhez, így természetesen Németh Szilárd is, de volt ő valaha katona?

https://kolozsvaros.com/rovidek/sulyos-sardagasztok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán az osztrák éjszakában
  2018-06-11 21:42:21, hétfő
 
  Balog Zoltán az osztrák éjszakában

Tamás Róbert | Ma | 13:56

Nem tehetek róla, de nekem a kormánypárt bármelyik megszólalója azt a szituációt juttatja eszembe, amikor egy bűnöző tojik a törvényekre, lop, csal, hazudik, gyilkol, amikor végül elkapják, akkor azonnal a saját jogaira és a törvényre hivatkozik. Amit egészen odáig ívesen. Igazán megkérdezhette volna valaki Balogot, hogy a Fidesz miért nem tiszteli országon belül az eltérő véleményeket? Sőt, miért nem tartja tiszteletben azt a sokmillió embert, aki nem fideszes? A tisztelet csak nekik jár? Nevetséges.

Sőt, azt is meg lehetett volna kérdezni őokosságától, hogy miért fekszik a kormány keresztbe minden uniós törekvés elé? Az egyértelmű, hogy a menekültválságot csak közösen lehet kezelni, a magyar csirkeháló nem fogja megállítani se a menekülteket, se a migránsokat, se a terroristákat. Jó, értem én, hogy a Fidesz hatalma a beszaratott magyar polgárok további hergelésén múlik, ezért nem céljuk, sőt, ellenérdekeltek a helyzet hatékony kezelésében. A többi tagország meg nem igazán érdekli őket, ahogy a szektán kívüli magyarok sem fontosak.

Annak azonban igazán örülök, hogy ha már magyar újságírók elől elfutnak a fideszesek, legalább külföldön még be mernek menni egy stúdióba.

Illegális bevándorlás - Balog: az EU-ban tisztelni kellene az eltérő véleményeket.

Az Európai Unióban (EU) tisztelni kellene és komolyan kellene venni az eltérő gondolkodásmódot és véleményt - mondta Balog Zoltán miniszterelnöki biztos ORF 2 osztrák közszolgálati csatorna vasárnap éjjeli vitaműsorában a migráció kérdésével kapcsolatban.

Balog Zoltán - aki a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke és korábbi emberierőforrás-miniszter - arról beszélt, hogy Európa erőssége az “egység a sokszínűségben", ez pedig az országok és vélemények sokszínűségét jelenti.

Emlékeztetett arra, hogy a migráció problémáját Magyarország vette először komolyan, és 2015-ben Magyarország elsőként tartotta be a dublini és genfi egyezményt. A kormány kerítést épített a határon, de a kerítésen vannak ajtók, amelyeken keresztül legálisan be lehet lépni. Ugyanakkor Magyarország különbséget tesz gazdasági migránsok és valódi menekültek között, és csak az utóbbiakat engedi be - emelte ki a politikus.

Hozzátette, a magyar kormány kereszténydemokrata Európát és erős nemzetállamot szeretne.

Gernot Blümel, Ausztria Európai Unióért, művészetért, kultúráért és médiáért felelős szövetségi minisztere azon az állásponton volt a vitában, hogy a migráció problémáját nem a kötelező kvóták elfogadása oldja meg, hanem a külső határok védelme.

Johannes Hahn, az Európai Bizottság európai szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős osztrák biztosa erre azt válaszolta, hogy a határvédelemnek az unió határánál jóval kijjebb kell kezdődnie. Stabilizálni kell a helyzetet Afrikában, másképp folyamatos nyomás alatt marad Európa.

Emellett pedig egységes menekültpolitikát is ki kell alakítani, és meg kell egyezni abban, melyek a biztonságos országok, ki jogosult a befogadásra és ki nem, nem lehet ugyanis ebben a kérdésben 28 féle elképzelés - vélekedett.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a közös európai migrációs politika fontosságát hangsúlyozta, mivel szerinte a nagy problémákat csak akkor lehet megoldani, ha egységes álláspontot tudnak kialakítani a tagállamok. Véleménye szerint erős Európát kell létrehozni, amihez a tagállamok szolidaritására és alkalmazkodására van szükség.

Blümel egyetértett azzal, hogy a közös jövő egy közös, erős Európában van, de az ehhez vezető utat - mint mondta - kicsit másképp definiálják. Vannak olyan nagy témakörök, például a biztonság és a gazdaság, amelyekben európai szinten kell megoldás találni, ugyanakkor vannak kérdések, amelyek tagállami szinten jobb helyen vannak - mondta a miniszter.

Ulrike Guérot politológus, egyetemi tanár azt hangoztatta, hogy érvényesíteni kell a szubszidiaritás elvét: meg kell kérdezni az állampolgárok véleményét is, nem szabad a fejük felett dönteni mindenről. (MTI)


https://kolozsvaros.com/rovidek/balog-zoltan-az-osztrak-ejszakaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyökérből van ebben az országban gazdagon
  2018-06-11 21:41:11, hétfő
 
  Gyökérből van ebben az országban gazdagon

Swan Edgar | Ma | 20:00

Fülledt szép estét mindenkinek! Állítólag hamarosan leszokhatunk a málnáról és a ribizliről, mert klímaváltozás van. Nálunk szerencsére még sikerült megérnie a kert végében néhány szem málnának, amit a legkisebb kutyusunk boldogan be is falt. Mondtam neki, hogy kezdjen el leszokni róla, de nem biztos, hogy megértette. Nem baj, szereti a banánt is.

A tanoda-ügyre emlékszik még valaki? Ezek azok az intézmények, amelyek a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatására vállalkoztak. És amelyeknek jókora részétől ártunk és ormányunk megvonta a támogatást és olyan intézményeknek adta, amelyek nulla szakmai háttérrel, ugyanannyi tapasztalattal, ám jó étvággyal szálltak be a buliba. No.

A tanodákban olyan gyökereket kapnak a fiatalok, amelyek városukhoz és Magyarországhoz kötik őket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, egy felújított tanoda átadásán. (MTI)

Aki ezt az okosságot mondta, Langerné Victor Katalin volt. Már amennyiben valakit érdekel. Okos néni lehet ő, kétség sem férhet a dologhoz, csakhogy. Szerintem senkinek, még a tanodáknak sem az a feladatuk, hogy gyökereket adjanak a gyerekeknek, mert nekik szárnyakra lenne szükségük. Gyökérből van ebben az országban gazdagon. Üzenem a néninek, hogy hátrányos helyzetű gyerekek nem csak városokban élnek, ellenben a többségük falun és tanyán lakik. Az meg a világ legnagyobb hülyesége, hogy oda kellene kötni őket. Éppen ez Magyarország egyik tragédiája, hogy olyan szinten röghöz kötött mindenki, ami az ország fejlődését akadályozza. Értem én, hogy a közmunkás jól van ott, ahová született, ne mászkáljon össze-vissza. De talán csak nem az a cél, hogy a tanodákból közmunkások zúduljanak ki nagy számban? Vagy de?

Jöjjön egy kis migráció. Van egy hajó, tele emberekkel. Napok óta nem tudnak kikötni, mert Olaszország és Málta sem hajlandó kikötési engedélyt adni a különféle lélekvesztőkön útnak indult, majd a segélyszervezetek által a hajó biztonságába helyezett embereknek.

A spanyol kormányfő felajánlotta, hogy befogadják az Aquarius nevű hajót, amely 629, a tengerből kimentett emberrel a fedélzetén vesztegel nemzetközi vizeken miután sem Olaszországban, sem Máltán nem engedték kikötni - közölte a spanyol miniszterelnöki hivatal hétfőn.

“Kötelességünk segíteni egy humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében, és biztonságos kikötőt ajánlani ezeknek az embereknek, így teljesítve a nemzetközi jogi kötelezettségeket" - áll a hivatalos közleményben.
A rövid tájékoztatás szerint a hajó a kelet-spanyolországi Valencia kikötőjében érhet partot.
Pedro Sánchez spanyol kormányfő döntését megelőzően Joan Ribó, Valencia polgármestere már közölte, hogy készek lennének fogadni a hajót. Hasonló bejelentést tett Ada Colau barcelonai városvezető is.
Az Aquarius vasárnapra virradóra hat különböző mentőegység által kimentett embereket vett fedélzetére. A megmentettek között 123 kísérő nélküli kiskorú, további 11 gyerek és hét várandós nő is van. (MTI)

Valahol itt kezdődik az emberség. Az alig néhány napja felállt új kormány példát mutatott, ahogy Valencia és Katalónia is.

Értem, hogy Olaszország és Málta is a tűréshatáron túl is kénytelen magára vállalni a menekültek fogadását. Értem, hogy elfogyott a türelem és a lehetőség. De akkor sem hiszem, hogy ez lenne a helyes megoldás. Éppen ezért kell az Uniónak összehangoltan, közös erővel megoldást találnia. De az biztos, hogy a hajón lévő emberek éhhalálra ítélése - ugyanis fogytán az élelmük - nem megoldás. Spanyolország megérdemel egy nagy kalapemelést.

Most veszem a búcsúmat, nem vagyok hajlandó elrontani a jóéjt-puszit valami degenerált honi megélhetési ügyes-bajos vergődésével. Jó éjt, holnap találkozunk.

https://kolozsvaros.com/rovidek/gyokerbol-van-ebben-az-orszagban-gazdagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 283
  • e Hét: 4047
  • e Hónap: 7792
  • e Év: 161288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.