Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Baromfi udvar
  2018-06-02 14:37:43, szombat
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ditke képes ajándéka
  2018-06-02 14:36:14, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ditke ajándékai  
Dorosné, Éva szerkesztése...
  2018-06-02 14:34:09, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Egyházmegyei ballagás Kalocsán
  2018-06-02 14:22:41, szombat
 
  2018. június 2. szombat 13:59
Június 1-jén tartották a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fenntartásában működő általános iskolák közös ballagását a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
A közel négyszáz ballagó diák ünneplőbe öltözve, iskolájuk zászlójával zarándokoltak el az egyházmegye anyatemplomába. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta, a szentbeszédet Depaula Flavio Silvio SDB atya, az Apostoli Nunciatúra titkára tartotta.
Depaula Flavio a prédikáció alatt a tanulók között járva, velük beszélgetve, az ő nyelvükön adta át az evangélium üzenetét a keresztény tanúságtételről. A fiatalok nagy örömmel figyeltek szavaira. A szentmise végén Bábel Balázs levélben szólította meg a ballagó diákokat. Az ünnep után terített asztal várta a fiatalokat, ahol a kötetlen beszélgetésé és az ismerkedésé volt a főszerep.
Az érseki levél szövege itt olvasható: Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hogyan áldoztak az őskeresztények?
  2018-06-02 14:18:54, szombat
 
  Szent Jusztinusz vértanút idézzük
2018. június 1. péntek 17:08
Szent Jusztinosz vértanúra (100-165 körül) emlékezünk június 1-jén. Szamariai származású, görögül író keresztény filozófus volt, aki Marcus Aurelius uralkodása alatt Rómában vértanúságot szenvedett. Útkereséséről és Krisztus filozófiája melletti elköteleződéséről egy művében személyes hangon írt.
...... ........... ............


Első apológiáját, hitvédő iratát a keresztények érdekében Antoninus Pius császárnak címezte. Ebben találjuk a 2. századi keresztény közösség liturgikus életének, az Eucharisztia ünneplésének legkorábbi leírását, amelyből az alábbiakban idézünk.
,,Mi pedig, miután megtörtént annak lemosdása, aki elfogadta tanításunkat és hozzánk csatlakozott, odavezetjük őt azokhoz, akiket testvéreknek hívunk, ahol egybegyűlve közösen imádkozunk magunkért, a megvilágosítottért, meg a többiekért, mindenkiért igen buzgón, bárhol is legyenek; hogy miután az igazságot megtanultuk, a helyes életre törekedjünk, tetteinkben a jót kövessük, azon legyünk, hogy parancsait megtartsuk, és az örök üdvösséget elnyerjük.
Imáink befejezésekor csókkal köszöntjük egymást. Ezek után a testvérek elöljárójához kenyeret és kelyhet visznek vízzel vegyített borral, aki kezébe veszi, dicséretet és dicsőítést mond a mindenség Atyjának a Fiú és a Szentlélek neve által, hálát ad neki és áldást mond hosszasan azokért, amiket nekünk adott, hogy ő bennünket ezekre méltatott.
Imái és hálaadásának befejezésképpen az egész nép ráfeleli az »Áment«. Az »Ámen« héber szó, ami annyit jelent: Úgy legyen. Az elöljáró hálaadása és az egész nép felelete után az általunk diakónusoknak nevezettek minden jelenlevőnek osztanak a hálaadás kenyeréből és a vízzel elegyített borból, visznek belőle a távollevőknek is.
Ezt a táplálékot mi eucharisztiának nevezzük, senki kívülálló nem részesedhet belőle, csak aki igaznak fogadja el a tőlünk kapott tanítást, és lemosdott a bűnök bocsánatára az újjászületés fürdőjében, és úgy él, ahogyan azt Krisztus meghagyta. Ezeket mi nem úgy vesszük, mint közönséges kenyeret vagy közönséges italt, hanem mint a megtestesült Jézus Krisztusnak, Megváltónknak az Isten Igéje által a mi üdvösségünkért felvett testét és vérét, az ő hálaadó imájával megáldott táplálékot, amelyből vérünk és testünk az átváltozás értelmében táplálkozik, és azt tanultuk, hogy a megtestesült Jézusnak teste és vére ez.
Az apostolok is emlékirataikban, amelyeket evangéliumoknak nevezünk, úgy hagyományozták, ahogyan azt ők parancsként kapták, hogy Jézus »fogta a kenyeret, hálát adott és így szólt: Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Ez az én testem. Ugyanúgy fogta a kelyhet is, hálát adott és így szólt: Ez az én vérem.« És csupán csak nekik hagyta meg." (1 Apológia 55.1-56.3, Vanyó László fordítása)

Szöveg: Heidl György/Pécsi Egyházmegye
Kép: Pécsi Egyházmegye
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Portugáliában győzött az élet:...
  2018-06-02 14:15:40, szombat
 
  Portugáliában győzött az élet: nem szavazták meg az eutanáziatörvényeket
2018. június 1. péntek 20:36
A portugál parlament május 29-én négy eutanáziát legalizáló törvénytervezetről szavazott a baloldali radikális kormány kezdeményezésére, de a tervezetek nem érték el a bevezetésükhöz szükséges szavazati arányt.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Orbán Viktor: Magyarországnak van jövője. S ez a jövő ....
  2018-06-02 14:02:22, szombat
 
  Orbán Viktor: Magyarországnak van jövője. S ez a jövő a gyermekekben van
Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Szent mise Orbán Viktor születésnapján a Bazilikába
  2018-06-02 13:58:59, szombat
 
  2018. május 31., 16:06 Zoom oldalon
Újabb hálaadó mise Orbán Viktor születésnapján, ami kis híján ünnepnap lett.
Orbán Viktor azon tisztelőinek, akik Magyarországon, azon belül is Budapesten tartózkodnak, lehetőségük volt Június 01. este 17 órától hálaadó szentmisén is kifejezni tiszteletüket a miniszterelnök iránt. Hálaadó szentmisét egyébként már sok éve tartanak Orbán születésnapján - most a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánián. A református Orbánért, katolikus feleségéért és a család többi tagjáért egyébként a Fidesz 2002-es bukása után is imádkoztak a hívek a Szent István-bazilikában.
A Matolcsy György jegybankelnök fia által tulajdonolt Origo például a saját Facebook-oldalán köszöntötte a kormányfőt így: ,,Ma ünnepli 55. születésnapját Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor. Isten éltesse!"

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Szent Marcellínusz és Szent Péter vértanúk
  2018-06-02 13:38:26, szombat
 
  ...... ........... ............


Szent Marcellínusz és Szent Péter, a 4. század elején élt római vértanúk kivégzésének történetét magától a hóhértól hallotta Szent Damazusz pápa, aki márványtáblába vésett költeményben örökítette meg az eseményt. Sírjuknál híres temető alakult ki, ahol a keresztény Konstantin császár bazilikát emelt. Ott volt eltemetve Szent Heléna, a császár édesanyja is.

- Katolikus oldalon:
A két vértanú -- az írás szerint -- római klerikus volt: Marcellin áldozópap, Péter pedig exorcista (ördögűző). Diocletianus császár üldözésének idején szenvedhettek vértanúhalált. Damasus pápa azt állítja a két római vértanú sírfeliratában, hogy haláluk és temetésük történetét a kivégző hóhértól hallotta: ,,amikor még gyermek voltam''. Helyi tiszteletüket Rómában ki lehet mutatni, sírjukat a Via Labicanán lévő temetőben tisztelték. Konstantin császár bazilikát építtetett oda, melyhez hozzáépíttette anyjának, Ilonának a mauzóleumát. A két szent ereklyéi 827-ben a Majna menti Seligenstadtba kerültek. A két római vértanú életéből a legendás szenvedéstörténet épületes részleteket beszél el:
- Amikor Pétert bebörtönözték, megnyerte fogolytársai és őrei bizalmát. Arthemius felügyelő is elpanaszolta gondját: van egy lánya, akit megszállva tart a gonosz lélek. Péter ajánlkozott, hogy Krisztus nevében meggyógyítja. Arthemius azonban nem akarta elhinni, hiszen ha Péter Istene olyan erős volna, akkor először nyilván saját szolgáit szabadította volna ki a bilincsekből. De Péter bátorította őt, hogy higgyen Isten erejében. Akkor a börtönfelügyelő kettős láncot hozott, és a szentre zárta: ,,Ha Istened kiszabadít ebből a kötelékből, és meggyógyítja a lányomat, hinni fogok Krisztusban.'' A következő éjszaka Péter szabadon, kereszttel a kezében lépett a kételkedő elé, kinek a lánya is teljesen meggyógyult. Arthemius egész házanépével rögtön kérte a keresztséget, és szabadon engedte a keresztény foglyokat, azokkal együtt, akik meg akartak keresztelkedni. Marcellinus, aki papként ugyanabban a börtönben volt, mindnyájukat megkeresztelte.
- Amikor a bíró megtudta, hogy Marcellin és Péter megkeresztelte a felügyelőt és más foglyokat, és mindnyájan szabadok, sietve újra elfogatta és egy szigorúbb börtönbe záratta őket. Jöttek a kínzók: Marcellint üvegcserepekre fektették, Pétert kalodába zárták. Az Úr angyala azonban éjjel kiszabadította őket a börtönükből, és megparancsolta nekik, hogy továbbra is erősítsék a keresztény népet szóval és tettel. Mindenekelőtt Arthemius bátorítására siettek, akinek szintén meg kellett ízlelnie a bíró haragját: családjával együtt megkövezték. Végül Marcellint és Pétert egy sötét erdőbe hurcolták, és ott lefejezték.
A legenda még arról is tud, hogy a hóhér látta, amint lelküket angyalok kísérték az égbe. Akkor ő is eljutott a hitre.

Network oldalon:
SZENT MARCELLINUSZ (MARCELLIN) pápát 296. június 30-án választották meg. Római volt és jó ideig békében tudta az egyházat kormányozni. Diokletianus császár, császártársa Maximianus és alcsászára Galerius úgy látták, hogy a pogány államvallásra veszélyt jelentenek a keresztények, ezért 303. február 23-án rendeletben megparancsolták a templomok lerombolását, a szentkönyvek elégetését és a keresztények polgárjogának megvonását. A keresztényekre halálbüntetés vagy kényszermunka várt.
A Diokletianusz-féle keresztényüldözéskor, 304-ben, Rómában szenvedett vértanúságot, együtt Szent Péter vértanúval. Az esetről Szent I. Damazusz pápa (uralk. 366-384) leírásából tudunk. Ő magától a hóhértól hallotta a történetet.
Egy bozótos helyen lefejezték őket, de maradványaikat a Via Labicanán levő temetőbe vitték két babérfához. Sírjuk fölé a türelmi rendelet kiadása után bazilikát emeltek. Sírjukat 1896-ban találták meg Rómában.
SZENT PÉTER exorcista, vagyis ördögűző volt. (Ez az alszerpapnál kisebb rend volt). A Diokletianusz-féle keresztényüldözéskor, 304-ben, Rómában szenvedett vértanúságot, együtt Szent Marcellinusz pápa vértanúval. Az esetről Szent I. Damazusz pápa leírásából tudunk. Ő magától a hóhértól hallotta a történetet. Egy bozótos helyen lefejezték őket, de maradványaikat a Via Labicanán levő temetőbe vitték két babérfához. Sírjuk fölé a milánói türelmi rendelet kiadása után bazilikát emeltek.
(Forrás: Rieth József: Szentjeink 1998)

- Magyar kurír oldalon:
Szent Marcellinusz és Szent Péter vértanúk
2017. június 2. péntek 18:40
A negyedik század elején szenvedett vértanúhalált Szent Marcellinusz pápa és Szent Péter ördögűző, akikre június 2-án emlékezik az Anyaszentegyház.
Istenünk, aki Szent Marcellin és Szent Péter vértanúid dicsőséges hitvallásának emlékezetét erősíted bennünk és oltalmunkra fordítod, kérünk, segíts, hogy követésük előbbre vigyen, és közbenjárásuk támogasson minket!
Bővebben Link

Igenaptár oldalon:
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Krisztusért olyanok vagyunk, mint akiket halálra szántak, mégis élnek.
Testvéreim!
Úgy viselkedünk minden helyzetben, mint Isten szolgái! Nagy türelemmel viseljük a nyomorúságot, a szükséget, és a szorongatást! Vállaljuk, hogy megverjenek, börtönbe zárjanak és tüntessenek ellenünk!
Fáradunk, virrasztunk, böjtölünk!
Szolgálunk feddhetetlen élettel, tudással, türelemmel, a Szentlélekben, őszinte szeretettel!
Hirdetjük az igazságot Isten erejével, harcolunk az igaz ügyért, és védjük minden erőnkkel:
akár siker ér, akár kudarc, akár gyalázat, akár dicséret!
Csalónak mondhatnak, mégis igazak vagyunk; ismeretlenek lehetünk, mégis jól ismernek; meghalhatunk, és mégis élünk; megfenyíthetnek, mégsem halunk bele.
Megszomoríthatnak, mégis folyton derűsek vagyunk; szegények vagyunk, mégis sok embert gazdagítunk; semmink sincsen, mégis a miénk minden.
Ez az Isten igéje. 2Kor 6,4-10

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A világ gyűlölte őket.
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott:
Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, ahogyan mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás. Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik igédet, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból. Szenteld meg őket az igazságban, mert a te igéd igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. És értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban.
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,11b-19
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A Te Deumra összegyűlt gyerekek
  2018-06-02 13:29:24, szombat
 
  A Te Deumra összegyűlt gyerekek köszöntötték Beer Miklós püspököt 75. születésnapján Vácon
2018. június 1. péntek 19:54
Június 1-jén délelőtt 10 órától a székesegyház előtt, a Konstantin téren az egyházmegyei óvodák és iskolák műsorral, flashmobbal köszöntötték a püspököt, aki ezt követően bemutatta az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága által szervezett hálaadó szentmisét.
........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 12 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 5065 db bejegyzés
Összes: 37407 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1222
  • e Hét: 16683
  • e Hónap: 55165
  • e Év: 116428
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.