Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Volt honnan tanulni a valósághajlítást ennek a kivénhedt, il
  2018-06-25 12:50:55, hétfő
 
  Volt honnan tanulni a valósághajlítást ennek a kivénhedt, illiberális bandának

Molnár Bálint | Ma | 8:06

Hát nem megint hétfő van? Olyannyira, hogy júniusban már nem is lesz több ilyen nevű nap. Jó reggelt kívánok mindenkinek, remélem senki nem fagyott meg ebben a június végi télben. Még Róbert kolléga sem, aki hajlamos 20 fokban is dideregni. Mit is mondhatnék így hétfő reggel éhgyomorra? Miután visszapörgettem a hétvége eseményeit, megdöbbenéssel tapasztalom, hogy az Orbán Viktor nevű ember (és kétharmados zenekara) megint trollkodásba fullasztotta az életünket. Nekem különösen az azért támadják őt, mert kibebaszott sikeres a Közép-Európai régió, élén a V4-ekkel rész tetszett a drága nemzetvezető - külcsínével tökéletesen egybeeső - zavaros eszméinek futásából. Eddig azt hittem, hogy effajta elvetemült, a valóság meghajlításából származó disznóságokat leginkább a hazai mikrofonállványok előtt szokott mondani, és amint a drótkerítésen kívülre kerül, visszafogja magát. De nem. Ugyanis ezúttal egy szlovák kereskedelmi televízióban mosta az agyakat. Felhívnám mindenkinek a figyelmét a pontos megfogalmazásra:

A kritikák egy részét nem Magyarország, hanem a V4-ek miatt kapom.

Vagyis a kritikákat egyáltalán nem ő kapja, hanem az ország, de pláne nem is az ország, hanem több ország, amelyeknek ő kéretlenül az élére állt. Az egyes szám, első személy mindazonáltal mindig hátborzongatóan hat ennek az igénytelen toprongynak a szájából, a megélhetésileg mindig mások mögé bújó, másokkal takarózó, másokra mutogató felelősségelhárítás akkor is közveszélyes lenne, ha nem az általa kinyírt jogállamiság hulláján táncot lejtő korrupt erkölcsi vakondtúrás kenné minden gyalázatos tettét a migrációra. De így, hogy a migrációra hivatkozva rongyolja szét a szamojéd moralitásával a számára nyűgöt jelentő európai demokráciát, különösen visszataszajtó ez az egész.

Tovább is van, mondom is tovább: a tegnapi brüsszeli, totális káoszba fulladt migrációs minicsúcs (remélem, dörzsölöd az enyves kezedet, Viktorom) mellett a másik kiemelkedő külpolitikai esemény a törökországi parlamenti és elnökválasztással kapcsolatos. A voksolás tétje Recep Tayyip Erdoğan diktátor pajtás teljhatalmának betonba öntése volt. Nem az a valami, hogy Orbán és Szijjártoporzék példaképe a diktatúrában már tegnap este, a szavazatok 99,6 százalékos feldolgozottságnál bejelentette a győzelmét (a legfőbb ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt szóvivője szerint ekkor még 40 millió szavazatot még meg sem számoltak, bár tökmindegy is: Erdoğan hivatalosan is nyert), hanem a kísérőhalandzsa:

Törökország a mostani választáson a közel 90 százalékos részvételi aránnyal az egész világnak leckét adott demokráciából.

Visszafordíthatatlanul el van cseszve az a világ, ahol Erdoğan elvtárs és gennyes rendszere ad leckét a világnak demokráciából. Az úgynevezett választás tétje, hogy az elnök kezébe teljhatalom kerüljön. Jó, ez a teljhatalom már az áprilisban, népszavazással hitelesített új alkotmányba bele volt fércelve, ám a 18 pontból álló alkotmánymódosítás döntéseinek a nagy része csak az elnökválasztással lép hatályba. Azt szerintem bátran kijelenthetjük, hogy ahol megszüntetik a miniszterelnöki tisztséget azért, hogy a fő elmebeteg kénye és kedve szerint rendeletekkel kormányozhasson, ahol azért tartanak választást, hogy ugyanez a fő elmebeteg tetszése szerint nevezhessen ki vagy mozdíthasson el minisztereket és bírókat, és ahol mindennek a tetejébe az illetékesnek van pofája a demokrácia ünnepéről fröcsögni, az egy nagyon szomorú sarka a világnak. Apró, de nagyon fontos részletkérdés: az MTI nevet viselő közpénzből közszolgálati (ál)hírügynökség a diktatúrába hajlást csak egyszerűen végrehajtó elnöki rendszernek titulálja.

Lássuk be, volt honnan tanulni a valósághajlítást a Fidesz-KDNP nevű kivénhedt illiberális bűnbandának. És most mindenkinek jusson eszébe a küszöbön álló magyar alkotmányrevízió, és mondja azt, hogy ááá, nincs itt semmi látnivaló. Bár persze nincs itt semmi látnivaló, azért szerintem lesújtóan tragikus, a hideg borsóleves-effektus erejével hat: az európai vezetők közül elsőként Orbán lihegett gratulálni ehhez a nagyszerű munkához. Ezt onnan lehet tudni, hogy Peti csatár megtelefonálta az MTI-nek.

A magyar diplomácia mindenkori legnagyobb szégyene erre büszke. Hogy Orbán fogta a telefont, akárcsak Donald kacsa győzelme idején, nehogy valakinek előbb eszébe jusson gratulálni egy vérbeli diktatúra kiépüléséhez. Ahol embereket azért vágnak évekre börtönbe, mert sértően beszélnek a mindenható nemzetvezetőről. Szóval miközben engem a hányinger és a kétségbeesés kerülget, toporzékolásaink feje ilyeneket mesél: Törökország stabilitásához olyan vezetőre van szükség, akivel meg lehet állapodni, és aki betartja a megállapodásokat. Magyarországnak duplán érdeke, hogy Törökországban stabilitás legyen, mivel ha ott elveszik a stabilitás, akkor az Európai Unió és Törökország migrációs megállapodásának betarthatósága is megkérdőjeleződne. Ez pedig újabb illegális bevándorlási hullámmal járna, amely pillanatok alatt elérne Magyarország déli határához tekintettel arra, hogy a Nyugat-Balkánon nincsen másik védvonal. A választási eredmények alapján a kormány arra számít, hogy nemcsak az európai-török, hanem a kétoldalú magyar-török együttműködés is dinamikusan fejlődik majd az elkövetkező időszakban. Az, bazmeg, Péter! Nektek a diktatúra és az önkény jelenti a stabilitást. Látjuk, tudjuk, tapasztaljuk, és reménykedünk benne, hogy mi is előbb-utóbb révbe érünk.

Najó, szakadjak le a hülyeségekről, és térjek vissz a honi jó hírekhez. Legalább 15 százalékkal drágul a tejföl és a vaj, a tejért pedig legkevesebb 5-7 százalékkal kell többet fizetni augusztustól. A várható áremelkedést szakemberek azzal magyarázták, hogy kevesebb a tej, és alacsonyabb a zsírtartalom a klímaváltozás miatt. És még mondja valaki, hogy Káder János nem jogosan tépi a száját midőn védi a környezetet? Csak a büdös libsik ezt nem értik. Amúgy tényleg mennyivel jobb hely lenne ez a sárgolyó, ha degenerált, hatalommániás politikusok a hatalomban maradás helyett érdemi kérdésekkel foglalkoznának. Csak a klímaváltozás elleni küzdelemmel nem lehet annyira eredményesen népet hülyíteni, mint az ordas eszmékkel.

A végére egy kis olvasnivaló arról, hogy leszakadást hoz a nyugdíjasoknak a jövő évi szemfényvesztő költségvetés.****

Sebaj, csak hinni kell, nem gondolkodni, nem visszakérdezni és jó lesz. Mindenkinek eredményes hetet, később folytatjuk!

https://kolozsvaros.com/rovidek/volt-honnan-tanulni-a-valosaghajlitast-ennek-a-ki venhedt-illiberalis-bandanak/


****


2018. június. 24. 20:10 Gazdaság


Leszakadást hoz a nyugdíjasoknak az új költségvetés
Farkas Zoltán


Lazítás után enyhe megszorítás, személyre szabott átalakítások, látszatkeltés jellemzi a jövő évi költségvetés tervezetét, amely nélkülözi a háttérszámításokat, és szűkmarkú a nyugdíjasokkal.

Fő a biztonság! Ennek jegyében készült a jövő évi költségvetés tervezete, amely különböző címeken több mint 360 milliárd forintot helyez tartalékba. Az alaphangot Orbán Viktor kormányfő ütötte meg a közelmúltban, újabb nemzetközi pénzügyi válság rémét megpendítve. A kormányközeli kánon azóta is ezt ismételgeti, az új kancelláriaminiszter Gulyás Gergelytől Matolcsy György jegybankelnökig. Az aggodalom alapja az lehet, hogy világszerte erősödik a protekcionizmus és a populizmus, ami hovatovább kikezdi a világgazdaság megszokott rendjét, konszenzusos szabályrendszerét, és fékezi annak bővülését. A fejlemények iróniája, hogy ebbe az áramlatba Orbán ideológiája is beleillik.
© hvg.hu

Ami a magyar gazdaság veszélyeztetettségét illeti, árulkodó jel, hogy a forint már egy enyhe szellőtől is elgyengült, holott a költségvetés a mostaninál erősebb, 311 forintos euróárfolyammal készült. Kérdés, mi lenne vele a 2008-ashoz hasonló erejű pénzügyi válság esetén. Márpedig Magyarország bruttó államadóssága még mindig nagyobb, mint abban az esztendőben volt. A devizatartalékok viszont bőségesebbek, meghaladják a 23 milliárd eurót, szemben a nyolc évvel korábbi 17 milliárddal, a fizetési mérleg nem hiányt, hanem többletet mutat, az államháztartás uniós deficitmutatója pedig - a 2011-es és az idei esztendő lazaságát leszámítva - kielégítően alakult.

Korántsem imponáló azonban a költségvetés tényleges bevételeit és kiadásait tartalmazó pénzforgalmi mérlege: ennek hiánya tavaly például meghaladta a GDP 5 százalékát, amire legutóbb 2011-ben, azt megelőzően pedig csak 2007-ben volt példa. A tervezett uniós pénzek java része ugyanis tavaly nem folyt be, 1015 milliárd forintot a költségvetés előlegezett meg. Ám az eredményszemléletű maastrichti hiánymutató jellegzetessége, hogy az elkezdett projektekhez a jövőben beérkező pénzeket már most el lehet könyvelni bevételként. Ezt a lehetőséget kihasználva a költségvetés évek óta meglehetősen expanzív, jócskán kiveszi a részét a gazdaság élénkítéséből, bár az adatok első pillantásra nem ezt mutatják. Ez történik jövőre is, a pénzforgalmi hiány megközelíti a hazai össztermék 3 százalékát, miközben a kormány 1,8 százalékos maastrichti hiánymutatót ígér. De efféle, az összképet árnyaló, kényelmetlen részletekre az elemzők és pénzpiaci szereplők legfeljebb krízis esetén figyelnek oda. Ezzel együtt a 2019-es költségvetés szigorúbb, mint az idei. Az óvatosság jegyében a tervezet a tartalékok felszabadítását csak akkor engedélyezné, ha a gazdasági folyamatok a március és október végi mérési pontokon nem mutatnak eltérést a tervezett pályáról: a gazdasági növekedés meghaladja a 4 százalékot, az éves infláció várhatóan 3 százalék alatt marad, és sem a deficitcél, sem az államadósság csökkentése nem kerül veszélybe.

Mehet minden változatlanul tovább - ezt a tanulságot szűrte le a kormány a választási eredményből. Folytatódik a paksi beruházás, a Liget-program, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvirágoztatása, a budai Vár rekonstrukciója, a Kossuth tér átépítése. Az ideinél több pénz jut az állami médiára és közvetlen kormánypropagandára is, az agyak megdolgozására. A kiemelt sportágak csaknem 100 milliárd forint társaságiadó-kedvezményben dúskálhatnak, tovább épülnek-szépülnek a sportlétesítmények, a Puskás Ferenc Stadionnal az élen, utóbbira csaknem 90 milliárdot irányoz elő a tervezet. Folytatódik a ,,Modern városok" fejlesztése, bár kissé visszafogottabban, az idei 150 milliárd után 135 milliárdból, ami arra utal, hogy a pénz gyors elköltésének is lehetnek korlátai. A személyi juttatásokra szánt keret szinte valamennyi fejezetnél nő, az Országgyűlés Hivatalánál például csaknem 40 százalékkal, az Állami Számvevőszéken, a bíróságokon, a honvédségnél 20 százalékot meghaladó mértékben. Csökken viszont egyebek mellett a büntetés-végrehajtásnál, a gyógyító-megelőző ellátás intézményeinél, és nem olvasható ki béremelési ígéret az Országos Mentőszolgálat tervezett finanszírozásából sem.
nagyításért kattintson a képre!
© hvg.hu

A hatásköröket nem a funkciók alapján, hanem az irányító személyétől függően dobálják ide-oda. A Miniszterelnökség élén végbement csere azzal jár, hogy végre logikus helyére, a Pénzügyminisztériumhoz kerülnek a költségvetési tartalékok. E szerint Lázár János erősebb volt Varga Mihálynál, utódja a kancellária élén, Gulyás Gergely viszont nem az. Az Orbán családhoz sem áll olyan közel, mint Rogán Antal, akinek Miniszterelnöki Kabinetirodája a kormányzati kommunikációra szánt 30 milliárdon kívül jövőre megkaparintja a Miniszterelnökségtől a turisztikai célelőirányzatokat is: az Orbán Ráhel befolyása alatt lévő ágazat működtetésére 28 milliárd, beruházásaira 56 milliárd jut majd jövőre. Gulyás viszont átveszi az egyházi, hitéleti, nemzetiségi előirányzatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A kegyvesztett Seszták Miklós fejlesztési tárcáját átnevezték, a méretében és teendőiben alig módosult utódszervezet, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Palkovics László hitbizománya, aki viszont elveszítette korábbi szakterületét, a felsőoktatást. Megkapta viszont a szakképzést - és elorozta az akadémiai pénzek egy részét.

A tények tükrében jó néhány ígéret elhomályosul. Hiába büszkélkedik a kormány a határvédelem megerősítésével, jóval kevesebbet szán rá, mint az idén. Az ötödével emelkedő védelmi kiadások továbbra is a NATO-elvárások felét adják. A közoktatás költségvetése - a Klebelsberg Központ büdzséje - 582 milliárd forintról 593 milliárdra nő csupán, szerény 2 százalékkal, a pluszt elviszik a személyi kiadások; azokra sem sok jut, hacsak a céltartalékokból ki nem pótolják. Az egyetemek, főiskolák a működésükre nagyjából annyival költhetnek többet, amennyivel növelik bevételüket. Oktatásra összességében a hazai össztermék 4,6 százaléka jut csupán, szemben a válság előtti 6 százalékkal.

Valamelyest javul az egészségügy finanszírozása is, de az erre fordítandó közkiadások jövőre az államháztartás konszolidált mérlege alapján nem érik el a tervezett GDP 4 százalékát. A pénzügyi válság előtt, 2008-ban 4,7 százalék volt ez az arány, majd a mély recessziót követő esztendőben, 2010-ben is 4,5 százalék. A jövő évi keretekből nem lehet számítani a gyógyítás körülményeinek érdemi javulására, hiába ígérgetik ezt az ágazat új irányítói - éppúgy, mint elődeik.

Már nem biztonságot ad, hanem leszakadást hoz az a szabály, hogy a nyugdíjak megőrzik értéküket. Gyorsan tágul ugyanis a bér-nyugdíj rés. Tavaly és idén a nettó keresetek 12-13 százalékkal nőttek, amit jövőre újabb 10 százalék körüli plusz követhet. Ezzel szemben a nyugdíjakat 2,5, illetve 3 százalékkal emelték meg, és jövőre is az előre kalkulált inflációval azonos mértékben, 2,7 százalékkal korrigálják. Ezt egészíti ki a gyors gazdasági növekedésből történő részesedés, a nyugdíjprémium, illetve a kormányfői ötlettől vezérelt jutalmazás, az Erzsébet-utalványok ajándékozása. A bérek és a nyugellátások közti szakadékot enyhíthetné, ha a kormány visszatérne az inflációt és a béremelést fele-fele részben figyelembe vevő svájci indexálásra, vagy legalább a prémiumot beépítené a nyugdíjakba. Ám Varga Mihály pénzügyminiszter a HVG erre vonatkozó felvetésére válasz helyett azzal büszkélkedett, hogy 2010 óta a nyugdíjak vásárlóereje 10 százalékkal nőtt. Tegyük hozzá, hogy a kereseteké - ugyanebben az időszakban - több mint 26 százalékkal.

A gazdasági célú közkiadások megugrását, valamint a jóléti-társadalombiztosítási, oktatási és egészségügyi kassza szűkösségét a Költségvetési Tanács sem hagyta szó nélkül. Bár - mint megállapította - továbbra is tartózkodik az ,,elosztáspolitika" minősítésétől, egy hiperóvatos mondatban kifejtette véleményét: ,,A gazdasági fundamentumok megerősödése hozhatja a későbbi években a jóléti funkcióba tartozó (oktatási, egészségügyi, szociális és kulturális) kiadások súlyának emelkedését." Ez a stiláris szörnyszülött ezer tanulmánynál jobban jellemzi, mennyit ér valójában az alaptörvényben garantált függetlenség.

FARKAS ZOLTÁN

farkas.zoltan@hvg.hu

http://hvg.hu/gazdasag/201825__koltsegvetes_2019__szigoritas__latszatkeltes__atsz abasminta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz projektek folyamata
  2018-06-25 10:10:16, hétfő
 
 
Fidesz projektek folyamata

- Kellene úgy egymilliárd forint
- A projekt kiválasztása 3 milliárd forint keretcél,
- Kiírás elkészítése rokonok, haverok részvételével,
- Pályázat,
- Nyer Mészáros, vagy Garancsi, a vállalási ár 4 milliárd forint
- Indul a projekt,
- A környék fáinak kivágása,
- Utak, járdák lezárása, kerítések építése,
- Burkolatotok felszedése, környékbeli káosz kialakítása,
- Levonulás hónapokra a területről, dolgozók átcsoportosítása másik hasonló projektre,
- Újabb félév után 3 nap munka, még nagyobb káosz megvalósítása,
- Újabb félév után pár napos munkával majdnem készre készítés,
- 2 hónap után a kerítések elbontása, terelések megszüntetése, ünnepélyes szalagátvágás,
- Számlázás: a kivitelezés ideje másfél év, tekintettel a hosszú időre a költség már 8 milliárd forint,
- Alkotmányos költségek összegyűjtése az alvállalkozóktól, mintegy 5 milliárd forint átutalása offshore számlákra,
- A projekt vége. Vége?
- Két hónap múlva a garanciális hibák kijavítása, lenne, de a kivitelező cég már felszámolás alatt van, még a 27% ÁFA-t sem fizette ki,
- Egy év múlva, kellene úgy kétmilliárd forint....


http://kepeslajoska.tumblr.com/post/175102182195/fidesz-projektek-folyamata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minden évben 2 milliárdért fulladunk bele a Red Bull Air Rac
  2018-06-25 10:04:39, hétfő
 
  Minden évben 2 milliárdért fulladunk bele a Red Bull Air Race-be

Szerző
Eric
2018. 06. 15.
Módosítás2018. 06. 19.


Kövess minket, vagy lépj velünk kapcsolatba itt!

Annak ellenére, hogy hazánk mutatói az egyik leggyilkosabbak az egész EU-ban, a kormány minden évben milliárdokat fizet azért, hogy nálunk maradjon a dugókat okozó, és a légszennyezettséget csak növelő vándorcirkusz, a Red Bull Air Race. Most 20 napra lezárták a Bem rakpartot az előkészületek miatt. Tarlós széttárta a karjait, mert természetesen nem tudott a döntésről.

Pedig 2010-ben, hogy tapsikoltunk nekik, hogy Orbánék 6 év után végre lefújták a pesti dzsemborit. Meg is írtam. Persze azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a szervezők is megtalálták a módját, hogy a kormánypárt kegyeibe férkőzzenek. Annyira sikerült, hogy azóta támogatást is kapnak már a repülőcirkuszra. Nem is keveset!

2016-ban, karácsony előtt egy nappal döntött úgy a kormány egy rendeletben, hogy - 2015-2017 után - 2018 és 2020 között IS támogatni fogja a szervező Hungaroring Sport Zrt.-t és a Red Bull Air Race versenyt, méghozzá évente 6 millió eurós (1,8 milliárd forint) költségtérítéssel.

Azt a versenyt, ami miatt most 20 napra lezárták a Bem rakpartot, hogy kinyírják teljes Buda (és Pest) autós forgalmát, jelentősen fokozva ezzel is a környék amúgy sem túl fényes légszennyezettségét. A Hungaroring Sport Zrt., kemény 13 millió forintot fizet érte jelképesen, és a közterület-használat kérelmét a Fővárosi Önkormányzat Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága EGYHANGÚLAG fogadta el.

Tarlós az Index-nek annyit mondott az esetről, hogy NEM TUDOTT a bizottság döntéséről, és első pillantásra nem tartja túl jó ötletnek a hosszú lezárást. Értsd leszarja.

A Levegő Munkacsoport már 2014-ben nyílt levelet írt Orbánnak, amiben számon kérik az állampolgárok egészségének veszélyeztetésért, és azért, hogy az EU-s Tiszta levegő kampányra mindössze 54 milliót adott, erre a szemétre meg közel 6 milliárdot (a már fent említett 2015-2017-es Air Race ciklusra).

“Tudomásunk szerint a kormány sehol nem hozta nyilvánosságra, hogy most milyen indokok alapján szándékozik 6 milliárd forint közpénzt adni egy magáncég sokakban komoly ellenérzést kiváltó, környezetszennyező és balesetveszélyes tevékenységéhez, azonban a kormányzatnak a témával kapcsolatos korábbi kommunikációja alapján ezt valószínűleg az ,,országimázs javításával" igyekeznek indokolni. “-Írják a levélben majd így folytatják “Ha igaz is lenne, hogy megér 6 milliárd forintot az országimázs javítása érdekében a Red Bull légi versenyre költeni, akkor sem szabadna ezt megtenni, mivel a pillanatnyi gazdasági érdekeknél előbbre való az emberi egészség, valamint az ehhez szükséges tiszta környezet. Ezt számos hazai és nemzetközi előírás is rögzíti. Így például a Legfelsőbb Bíróság
kinyilvánította (1999. május 13-án kelt, Gf.IV.30.879/1998/17. számú ítélet), hogy ,,környezetveszélyeztetés esetén a gazdasági érdekek nem mérlegelhetők"

De a Főváros Közgyűlésének 3/2013. (III. 8.)-as rendelete is kimondja, hogy

,,A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló közterületekre nem adható közterület-használati hozzájárulás ,,olyan tevékenység gyakorlásához, amely a környezetre káros hatással lenne, a közbiztonságot vagy az egészséget veszélyeztetné"."

A 2009-es Red Bull Air Race légszennyezési adatai.

Amúgy pont idén januárban tartották Brüsszelben azt a csúcstalálkozót, ahová az Európai Unió kilenc legszennyezettebb levegőjű tagállamát, köztük Magyarországot is elhívták. A találkozó kifejezett célja volt, hogy az érintett országok lépéseket tegyenek a szennyezettség ellen. Illetve elmondták, hogy ez az utolsó utáni lehetőség arra, hogy a tagországok lépéseket tegyenek a szennyezés csökkentésére, máskülönben az EU keresetet indít ellenük az Európai Unió Bíróságán a légszennyezettségi határértékek túllépése miatt.

A Bem rakparttól alig 1 km-re, a Széna téren a NO2 órás határérték-túllépések száma például a megengedett 18 helyett 2016-ban és 2017-ben is 200 körül volt, Pécsen és Debrecenben pedig 100 körül.


https://vastagbor.atlatszo.hu/2018/06/15/minden-evben-2-milliardert-fulladunk-bel e-a-red-bull-air-race-be/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nevettél már ma? A KSH szerint 303 ezer forint az átlagfizet
  2018-06-25 09:57:07, hétfő
 
 
Nevettél már ma? A KSH szerint 303 ezer forint az átlagfizetés Magyarországon

Nyugati Fény · 2017. június 21. · Politika

303 ezer forintra emelkedett a bruttó átlagfizetés Magyarországon - állítja az állami statisztikai hivatal.

Ez nettóban 201 500 forintot jelent. Mivel az infláció 2,5 százalékos volt, ez azt jelenti, hogy a reálkereset 9,2 százalékkal emelkedett, legalábbis a KSH szerint.

Szintén ők állítják, hogy az állami szférában 15,2 százalékos volt az emelkedés, míg a vállalkozásoknál 10,6 százalékos.

A közmunkások bére 3 százalékkal emelkedett, ami azt jelenti, hogy 54 300 forintból kell(ene) megélniük egy hónapban.

Ételosztás a Flórián téren. fotó: Magyar Krisztián / Magyar Narancs

Az átlagszámításról egyetlen frappáns olvasói kommentet idéznénk:

Ha Németh Szilárd megeszik ebédre 8 szelet rántott húst, Gizi néni pedig egyet sem, akkor mindketten megettek átlagban 4 szelet rántott húst.

http://nyugatifeny.hu/2017/06/21/nevettel-mar-ma-a-ksh-szerint-303-ezer-forint-az -atlagfizetes-magyarorszagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy évvel a vége után 27 millióval drágult a vizes vb
  2018-06-25 09:55:00, hétfő
 
  HUNGARICUM


Egy évvel a vége után 27 millióval drágult a vizes vb

Szerző
Erdélyi Katalin
2018. 06. 25.
Kapcsolódó
1 milliárd forinttal drágult a vizes vb két nappal a vége után
Szép csendben újabb 318 millióval drágult a vizes vb
Ma újabb 122 millióval drágult a vizes vb
Újabb 346 millióval drágult a vizes vb
Ma 260 millióval drágult a vizes vb
Most a szinkronúszás helyszíne drágult 399 millióval
Csak bérelték a 3 milliárd forintos ugrótornyot a vizes vb-re
Újabb 620,5 millióval drágult a vizes vb
Ma újabb 3,6 milliárddal drágult a vizes vb

Átlátszó blogEnnyivel többe kerül “a Császár-Komjádi Uszoda és a Hajós-Széchy Uszoda felújítására irányuló beruházáshoz kapcsolódó mérnöki tanácsadói és építési műszaki ellenőri feladatok ellátása". A Nemzeti Sportközpontok és a Főber Zrt. május közepén módosították a 2016-ban kötött szerződést, az áremelkedés most került nyilvánosságra.

Tavaly a közbeszerzési értesítőben közzétett szerződések alapján nyomon követtük, hogy az állam mennyit költött a Budapesten rendezett vizes világbajnokság rendezésére. Voltak meglepő kiadások és furcsa áremelkedések, de a 2017 júliusában lezajlott sportesemény költségei legutóbb 4 hónappal a vége után, tavaly novemberben növekedtek.

Azt hittük, ezzel vége is, de tévedtünk.

Az EU-s közbeszerzési értesítőben 2018. június 22-én jelent meg a tájékoztatás arról, hogy a Nemzeti Sportközpontok és a Főber Zrt. május közepén módosítottak egy 2016-ban kötött szerződést, és ez 27 millió forintos drágulást jelent.

Az NSK 2016 júliusában bízta meg a Főber Zrt.-t a “FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges Császár-Komjádi Uszoda és a Hajós-Széchy Uszoda felújításra irányuló beruházáshoz kapcsolódó mérnöki tanácsadói és építési műszaki ellenőri feladatok" ellátásával nettó 106,9 millió forint értékben.

Ezt a megállapodást módosították most a felek “tekintettel arra, hogy azt olyan körülmények tették szükségessé, amelyeket a Megrendelő kellő gondossággal eljárva nem láthatott előre". Az nem szerepel a hivatalos tájékoztatásban, hogy pontosan mi indokolja az áremelkedést, csupán annyi olvasható a dokumentumban, hogy “a Megbízott által elvégzendő feladatok kiterjednek Kiegészítő Kivitelezési Munkák2-re is".

A szerződés értéke ezzel 106,9 millió forintról 133,9 millió forintra nőtt, vagyis 27 millió forinttal drágult.

A vizes vb szerződéseit nyilvántartó táblázatunk itt elérhető.

A Császár-Komjádi uszodát egyébként nagyjából 4 milliárd forintból újították fel az úszó-világbajnokságra, de az Index június elején készült fotói alapján ennek ellenére elég rossz állapotban van. A közel 2 milliárdból felújított Hajós Uszoda pedig csúnyán beázott tavaly novemberben.


https://blog.atlatszo.hu/2018/06/egy-evvel-a-vege-utan-27-millioval-dragult-a-viz es-vb/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 jel, ami azt bizonyítja, hogy valójában politikus vagy
  2018-06-25 09:52:09, hétfő
 
 
10 jel, ami azt bizonyítja, hogy valójában politikus vagy

By
Hírcsárda -
2018-01-03


Néha csak úgy megtörténik. Nem tudjuk magunkról, megyünk az utcán, ügyes-bajos dolgainkat tesszük-vesszük, aztán bumm, beüt és politikusok vagyunk. 10 jel, amire érdemes figyelni, hogy megelőzzük a nagyobb bajt.

10 politikus jel

Több fényképed van arról, hogy más gyerekeid simogatod, mint a sajátjaidról. Mert ők már a saját lábukon állnak.

A Kossuth téren járva mániákusan fel akarod vonni a zászlót.

Barátaid sorra nyerik a közbeszerzéseket, te pedig nem győzöl gratulálni nekik a talpraesettségükért.

Legutóbb a Parlamentben járva elkezdted kizavarni a jelen lévő újságírókat.
Ugyanezen barátaid szerint két dolog segített nekik: Isten és te. De inkább te.

Csak mosolyogsz, amikor mások azt kérdezik: ,,Vettél egy Nokiát?"

Ha véletlenül eltévedsz egy sajtótájékoztatóra, akkor azonnal megnémulsz és semmilyen kérdésre nem válaszolsz.

Rádöbbensz, hogy az énekesmadarak is Isten teremtményei, ezért fejbe kell őket lőni puskával, amikor nem néznek oda.

Te kapod a legtöbb lájkot Facebookon a vicces disznóvágós képekre.

Ellenállhatatlan kényszert érzel arra, hogy te legyél a miniszterelnök ÉS szakácskönyvet adj ki. Annak ellenére is, hogy csak a barátaid 1%-a tartja ezt pompás ötletnek.

http://hircsarda.hu/2018/01/03/10-jel-ami-azt-bizonyitja-hogy-valojaban-politikus -vagy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orvoshiány a szülészeteken: jönnek a mobil szülési pontok és
  2018-06-25 09:48:50, hétfő
 
 
Orvoshiány a szülészeteken: jönnek a mobil szülési pontok és kórházi pottyantós vécék


By
Vidróczki Márton -
2018-06-21


Folyamatosan nőnek a szülészeti várólisták Magyarországon: van, aki 2030-ra kapott időpontot. A kormány számtalan megoldással segít a helyzeten.

potty copy

A kórházi várólisták problémája folyamatosan gondot okoz a magyar egészségügyben, egy ideje már a szülészeteken is nehezen találni szabad időpontot. Van olyan vajúdó nő, aki csak 2030-ra kapott időpontot, de a szerencséseknek is 1-2 évet várniuk kell, mire orvoshoz jutnak.

,,Én kibírom, vasból vagyok, de mi lesz a kicsivel?" - duzzogott egy asszony a SOTE II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, pedig ő még a szerencsésebbek közé tartozik: 10 hónap múlva befeküdhet a kínai上海市第一人& ;#27665;医院 kórházba.

Árpádék 2012-ben igényeltek szülési időpontot, ők lassan célba érnek. ,,Nagy segítség, hogy már hat éve kapjuk a gyest, de azért jöhetne már a trónörökös. Felvettük a CSOK-ot, belevágtunk harmadszorra is baba projektbe, jelenleg viszont már fugázzuk a ház végében álló tubakert ledes sziklafalát, a baba meg még sehol...!"

A várólisták miatt egészen sajátos esetek is előfordulhatnak. Ildikónak a hirtelen felszabadult/lemondott helyek miatt már a terhessége ötödik hetében szülnie kellett.
“Nézzék meg, öt kiló narancs, hét csomag abonett és vagy két rekesz víz maradt a nyakamon, dobhatom ki... Ráadásul a gyerekem nyilas lett..." - kesergett az asszony a János kórház folyosóján.

A HírCsárdának megszólalt a Péterfy Sándor utcai kórház szülész-főorvosa is. “Kifogások mindig vannak! A helyzet egyébként számunkra is terhes, próbálunk segíteni, a kórház végében kifejezetten erre a célra pottyantós vécéket állítottunk fel a gyakorlottabb kismamák számára, egyes termeinkben a szülők már csoportos vajúdó-szakkörökkel is elüthetik a szülésig tartó időt, ezen kívül már elő lehet jegyezni a lábleszíjazást, amit ingyenesen biztosítunk addig, amíg az illető vár az időpontjára" - mondta a főorvos, aki hozzátette, hogy az áldatlan helyzet annak is köszönhető, hogy a Festetics Palota tükörtermének felújítása miatt krónikus L-es hüvelytükör hiány alakult ki, ami miatt további csúszásokra is számítani kell.

Már a hatóságoknak is közbe kell lépniük a kórházak környékén lebzselő gátlé- és méhlepény nepperek miatt. Többen rabosították magukat, hogy bejussanak Geréb Ágneshez a börtönbe, de már ott is hosszú a lista, annyian várnak, hogy az otthon szülés élharcosának három évvel tovább kell bent maradnia, ráadásul a börtönbéli tevékenysége miatt újabb eljárások indulhatnak ellene.

A kormány igyekszik megoldani a helyzetet, lehetőség biztosít plenáris szülésre a Parlamentben, illetve a családsegítő intézkedéseinek egyikeként családi kedvezmény biztosít, hogy több generáció egyszerre szülhessen.

Ezen túl az Emberi Erőforrások Minisztériuma mobil szülőpontokat alakít ki több uszodában, elsősorban a Császárban, a Budapest Bábaszínház szakmai támogatásával. De van, akinek ez is kevés.

,,Én megmondom őszintén, ez az egész herce-hurca elvette a kedvemet a szüléstől, részemről off!" - nyilatkozta Ágnes, aki éppen a Mini-Manó Bababoltban válogatott.

http://hircsarda.hu/2018/06/21/orvoshiany-a-szuleszeteken-jonnek-a-mobil-szulesi- pontok-es-korhazi-pottyantos-vecek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy kiábrándulást hozott a magyar kormány álma
  2018-06-25 09:44:55, hétfő
 
  Nagy kiábrándulást hozott a magyar kormány álma

Magyarországon az elmúlt időszakban főként negatív hírek jelentek meg Kínáról a médiában. Ennek fő oka, hogy hiába a beígért keleti nyitás, elmaradnak a gazdasági beruházások és eredmények. A "pénzügyi kiábrándultság" magyar sajátosság, a környező országokban sokkal inkább emberi jogi problémák miatt bírálják a távol-keleti országot. A kínai befolyásolási kísérletekre alig van példa a térségben, ebből is látszik, hogy valójában Pekingnek itt nincsenek stratégiai céljai.
Szabó Dániel, 2018. június 25. hétfő, 07:08Átfogó kutatás készült arról, hogy milyen kép alakult ki Kínáról a térség három országában, Csehországban, Szlovákiában és itthon. A ChinfluenCE médiaelemzése a 2010 és 2017 közötti időszakból 7700 híradást vizsgált olyan szempontok szerint, hogy azok milyen témák és szempontok mentén, milyen hangnemben, valamint milyen szakértőkkel számoltak be Kínáról.
Kína boldog karácsonya: lábbal tiporták az emberi jogokat

Az alapos kutatás egyszerre tárta fel a térség Kína-diskurzusát, annak polarizáltságát. Valamint az eredmények rámutatnak azokra a háttérfolyamatokra is, amelyekből látszik, hogy az itthoni keleti nyitás stratégia mennyire híján van sikereknek.

Üres marokkal küld haza Peking

"Mi tizenhatan mindig is nagy lehetőségként tekintettünk a Kínával való együttműködésre. Azt is látjuk, hogy a most formálódó új világrendben jellemző a nagy és sikeres távol-keleti cégek széleskörű jelenléte a nyugati piacokon, így például Magyarországon is" - mondta ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök még 2017 novemberében, a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón Budapesten, ahol a térség 16 országa beszélt a kínai gazdasági kapcsolatairól és tárgyalt az ország pénzügyi vezetőivel, külügyi politikusaival a lehetséges befektetésekről.

A találkozó teljesen illeszkedett a második Orbán-kormány által meghirdetett keleti nyitás retorikájához. Ahogy arra a ChinfluenCE szerzői is felhívják a figyelmet, az elmúlt években a magyar miniszterelnök számos alkalommal úgy hivatkozott a Kínai Népköztársaságra, mint a nyugati, "spekulációra alapozott" gazdasági berendezkedés alternatívája, illetve a "munka alapú társadalom" jó példája. Mindennek megfelelően a magyar kormány az elmúlt években több olyan politikai szívességet is tett Pekingnek, amely az EU és a nyugati nagy tagállamok nemtetszését váltotta ki, dacára annak, hogy szemmel látható gazdasági előnyöket mindez nem hozott Magyarország számára.

De a találkozó azt is jól példázta, hogy bár intenzíven kommunikálták a gazdasági együttműködés fontosságát, érdemi eredményeket valójában nem tudtak felmutatni: a legnagyobb bejelentésnek talán az tekinthető, hogy kínai-magyar vegyesvállalatot hoz létre a Magyar Posta Zrt. két kínai logisztikai társasággal közösen, 3 millió eurós (900 millió forint) törzstőkével, valamint hogy a vámon gyorsabban áthaladhatnak a távol-keleti országból érkező csomagok.

Menekül a tőke

Hazánk kiemelkedően magas kínai működőtőke állományt tud felmutatni a közép- és kelet-európai régión belül, amelynek összege 2015 végén körülbelül 3 milliárd dollárt tett ki. Ugyanakkor az évente Magyarországra érkező kínai tőke összege 2010 óta drámaian lecsökkent a kormány próbálkozásainak ellenére is - írják a tanulmányban, amit megerősített a Napi.hu-nak Matura Tamás kínaszakértő.

Az állítás régiós szinten is igaz: míg 2008-ban az Európába érkező kínai tőke 13 százaléka érkezett Közép-Kelet-Európába (42 százalék Franciaországba, az Egyesült Királyságba és Németországba), addig 2016-ban ez az arány már csak 3 százalék volt. A Mercator Institute for China Studies adataiból kiolvasható, hogy két éve már csak Szlovákiába volt kevesebb működőtőke-befektetés (9 millió euró), mint Magyarországon (76 millió euró). De előttünk végzett Bulgária (115 millió euró), Románia (148 millió euró), miközben magasan vert Csehország 362 millió euróval és Lengyelország 474 millió euróval.

A teljes tortát nézve a kínai közvetlentőke-befektetések mennyisége Magyarországon elenyésző. A listát kimagaslóan Németország vezeti, amely az MNB 2016-os adatai szerint 21,4 milliárd eurót fektetett be, a második Egyesült Államokból 15 milliárd euró, a harmadik Izraelből pedig 9,4 milliárd euró érkezett. Ausztriából már csak 5, Franciaországból 4, az Egyesült Királyságból 3,3 milliárd euró. Őket nagyon lemaradva követi Kína 2 milliárd euróval.

Az elmúlt 8 évben meghirdetett beruházások többsége vagy bebukott mostanra, vagy jelenleg is bizonytalan a jövője. Utóbbiakra jó példa a kazincbarcikai citromsavgyár létesítése, amely esetében hét éve nem történtek előrelépések. Valamint kétségesen nevezhető csak sikernek az 1500 millió eurósra becsült, a magyar állam által kínai hitelből építendő Belgrád-Budapest vasútvonal projektje. Ennél ráadásul még bizonytalan a megvalósulás, ha pedig az mégis sínre kerül, akkor a fenntartható üzemeltetés és a megtérülés. Ahogy a táblázatból is látható, egyelőre nincs mit a kirakatba tenni, de a kormányzati kommunikáció hurráoptimizmusa nem hagy alább.
Beruházás neve Beruházás jellege Ideje Befektetés nagysága (millió euró) Eredménye
Wanhua Group Borsodchem felvásárlás 2010 1600 siker
Comlink ITC gyárnyitás 2012 NA siker
BYD komáromi buszgyár 2016 20 siker
China-CEE Fund Invitel-felvásárlás 2017 200 siker, de már eladják
BBCA citromsavgyár építése 2012 80-200 folyamatban
China Railway Group Belgrád-Budapest vasút 2015 1500 bizonytalan
Tianshan Industrial Group repülőgépgyár építése 2016 30 bizonytalan
RZBC citromsavgyár építése 2011 100 (?) bizonytalan
Orient Solar napelemgyár építése 2011 NA kudarc
Canyi világítástechnikai üzem építése 2011 30 kudarc
China Railway Construction Corporation Budapest-Ferihegy vasút építése 2012 150 kudarc
China Railway Construction Corporation V0 vasúti körgyűrű 2013 NA kudarc
Forrás: IFRI/ETNC report

Pártpreferenciák alapján beszélünk Kínáról

A médiamegjelenésekben is körvonalazható egyfajta kettősség: a kormányközeli orgánumok sikeres tárgyalásokról számoltak be a tavalyi csúcs után is, az ellenzéki média pedig arról adott hírt, hogy megint a levegőt szorítja a kezében az ország vezetése. Ez pedig általános a hazai Kína diskurzusban a kutatás szerint.

A kritikus sajtóban megjelent írások 19 százaléka kifejezetten negatív, míg alig 3 százalék volt pozitív. Az is feltűnő, hogy a kormányközelinek mondott médiumok és munkatársaik (MTVA, origo.hu, TV2) általában kevésbé kritikusak - írják az elemzésben. Viszont az adatot torzítja az, hogy a hazai "kínadiskurzus" elsődleges forrása az MTI állami hírügynökség (52 százalék tőlük vett híreket), ami viszont 87 százalékban neutrális híreket közölt.

Az MTI hatásától megtisztítva az adatokat már csak a hírek 3,7 százaléka volt pozitív, míg a negatív hangú cikkek aránya 12 százalékra ugrott. A magas semlegesség arányát pedig az magyarázza, hogy Kína esetében általában a legfontosabb terület Magyarországon a gazdaság, a legtöbb témával foglalkozó írás pedig egyszerű termelési hír, vagy jelentés a főbb makrogazdasági mutatókról.

Viszont a negatív hangnem erőssége a kormánykritikus médiában azért is érdekes, mert az ellenzéki politikusok részéről gyakorlatilag nem találtak megszólalást Kína ügyében a vizsgált médiumokban és időszakban, így egyikük sem szerepel a közel hetven véleményformáló között, akiket listáztak, mint a magyar kínadiskurzus alakítói. Politikusi oldalról csakis a kormánypárt tagjai nyilatkoztak, így e csoport fogalmazta meg a legkedvezőbb üzeneteket, hiszen nyilatkozataik 22 százaléka kifejezetten pozitív volt, 88 százaléka semleges, miközben egyetlen egy negatív véleményt sem fogalmaztak meg.

Érdekesség, hogy összesen négy kínaszakértőt szólaltatnak meg a hazai médiában rendszeresen. Nem is meglepő, hogy az országgal kapcsolatos ügyekben a híradásokban a leggyakrabban Szijjártó Péter külügyminisztert (az összes megszólalás 38 százalékával), valamint Orbán Viktor miniszterelnököt idézik, szólaltatják meg.

Nem foglalkozunk az emberi jogokkal

A kutatás másik érdekessége, hogy míg Csehországban és Szlovákiában a kínai emberi jogi helyzet fontos téma, amely rendre előjön az országról folytatott vitákban, addig Magyarországon ez egyáltalán nem jellemző.

A vizsgált híradások legnagyobb része a kínai gazdaságra (1500 cikk) és Peking világpolitikai szerepére (1100 cikk), illetve a kínai-magyar befektetési és kereskedelmi kapcsolatokra (700 cikk) fókuszált, miközben a politikailag érzékeny, értékalapú témák, mint például a cenzúra (alig 200 cikk), Tibet (100 cikk) és az ujgur kisebbség (50 cikk) alig kerültek említésre - állapítják meg a kutatás készítői.

Az olyan témák teljesen marginalizálódtak, mint az, hogy tömegesen börtönöznek be bloggereket, írókat, aktivistákat az országban. Matura el is mesélte, hogy a cseh kutatókollégáik azt is üzenték vicceskedve a magyaroknak, hogy foglalkozzanak többet az értékekkel. A jelenség egyébként általános a világban, hogy Kínát a világ egyik vezető gazdasági hatalmaként kezelik a médiában. Vissza is él ezzel az ország, és alakítja is ezt a képet magáról: az emberi jogok szempontjából aggályos akcióikat rendre karácsonyra időzítik - ahogy arról korábban a Napi.hu részletesen írt -, mivel a nyugati világ ekkor nem foglalkozik velük.

Nem nyúlnak bele a választásainkba

Az elmaradó gazdasági befektetések mellett még pár tényező mutatja, hogy Kínának nincsenek komoly stratégiai céljai a kelet-európai térségben: az orosz államéhoz hasonló befolyásolási kísérletekkel, térségbeli propagandagyártással nem foglalkoznak.

Kérdésünkre, Matura elmondta, hogy egyáltalán nem tapasztalható erős kísérlet a közvélemény alakítására. A kínai önpromóció többnyire annyiban merül ki, hogy csoportokat hívnak meg országukba. De a szakértő szerint ilyenkor az általa kísért újságírókkal, közszereplőkkel, diákokkal, mindig találkoznak afrikai csoportokkal is. A fekete kontinensen viszont sokkal érezhetőbb a Kína által vezetett újgyarmatosítás, gazdasági előretörés, békefenntartói jelenlét. Az a térség stratégiailag jóval fontosabbá vált, mint a kelet-európai területek.


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nagy_kiabrandulast_hozott_a_magyar_kormany_al ma.664916.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na végre: Nem lesz több Red Bull Air Race Budapesten, amíg T
  2018-06-25 09:39:48, hétfő
 
  Na végre: Nem lesz több Red Bull Air Race Budapesten, amíg Tarlós a főpolgármester


2018. június 25. 09:35
Hunhír.info

A főpolgármester elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt és bejelentette, amíg ő a főpolgármester, nem lesz többé ilyen verseny a belvárosban.


Tarlós István az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában kiemelte: ami Budapesten történik a főpolgármestersége alatt, azért neki kell vállalnia a felelősséget. Hozzátette: “elég botrány és zűrzavar" volt az elmúlt napokban a fővárosban a műrepülőverseny miatt, a zajszennyezés és a közlekedési változások okán, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Leszögezte:

amíg ő a főpolgármester, addig “ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban".
Kifejtette: olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy “akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni".

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=116530
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Augusztustól tovább drágulnak a tejtermékek
  2018-06-25 09:37:50, hétfő
 
  2018. 06. 24. 11:25

Augusztustól tovább drágulnak a tejtermékek

Az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy a tejföl és a vaj 15, a tej pedig legalább 5 százalékkal kerül majd többe.

A várható áremelés hivatalos magyarázata, hogy

a klímaváltozás miatt egyre kevesebb a tej és alacsonyabb a zsírtartalom.

Az európai tejhiány miatt már 2017-ban is drágultak a magas zsírtartalmú tejtermékek.


https://alfahir.hu/2018/06/24/tejtermekek_aremeles
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1311
  • e Hét: 6429
  • e Hónap: 95609
  • e Év: 2765235
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.