Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Fegyverek írógép alkatrészekből
  2018-06-26 21:46:22, kedd
 
  Ravi Zupa multidiszciplináris művész Mightier Than sorozata. A művész hihetetlenül látványos fegyvereket készít, régi írógépekből.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A leghíresebb anamorfózist használó festmény
  2018-06-26 21:42:59, kedd
 
  1533-ban Londonban festette ifj. Hans Holbein a Követek című képet, a leghíresebb anamorfózist használó festményt.

Az anamorfózis legjellemzőbb válfajai az úgynevezett optikai, vagy más néven perspektívikus anamorfózisok, amelyeknél csak a megfelelő látószöget kell megtalálni, a tükrös, vagy katoptrikus anamorfózisok, amelyeknél általában egy tükörhenger, esetleg tükörkúp fedi fel a kép titkát, és a dioptrikus anamorfózisok, amelyeknél egy speciális, sokszögűre csiszolt lencse, vagy tükörtárgy hozza össze az elrejtett képet sok összefüggéstelennek tűnő részletből.
A követeket Hans Holbein 1533 tavaszán festette. A híres kép két díszes öltözetű, előkelő francia diplomatát ábrázol teljes alakban. A követek fontos diplomáciai küldetésben voltak Londonban 1533 februárjától novemberéig. Jean de Dinteville a bal, jobb kezével támaszkodik az írópultra. Az asztal egy mesterien mintázott, keleti ottomán szőnyeggel van leterítve, díszítését a szőnyegszakértők máig Holbein-mintának nevezik. Az asztalonmatematikai éscsillagászati műszerek, elpattant húrú lant, könyv, földgömb található: ezek valószínűleg aktuális politikai-diplomáciai utalásokat hordoznak. A kép alján, az előtérben egy erős perspektivikus torzulásban megfestett koponya látható, amely abszolút nem illik a képbe. Ez a maga nemében mesteri, és a legkorábbiak közé tartozó perspektívabravúr, amely lehet csupán a geometriai tudás újabb demonstrációja, de esetleg az egész képre vonatkozó használati tanács is: akkor látszik meg, mi rejtőzik a részletekben, ha mindegyiket a megfelelő nézőpontból szemléljük.
A különös részlet akkor válik érthetővé, ha nem a szokásos módon nézzük a képet, hanem ferde szög alól: ekkor egy emberi koponya képét látjuk meg. A Hans Holbein-utánzók terjesztették el a ,,ferdén nézendő kép" módszerét Anglia, majd Európa-szerte, Holbein kortársa és honfitársa egy nürnbergi fametsző, Erhard Schön több ilyen képet is készített. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megválasztották a világ legrondább kutyáját
  2018-06-26 21:41:59, kedd
 
  Immár 30. alkalommal rendezték meg Kaliforniában a legkevésbé esztétikus kutyák csúnyaságversenyét. Megválasztották idén is a világ legcsúnyább kutyáját. A versenyt a kaliforniai Petalumában tartották. A Zsa Zsa névre hallgató 9 éves angol buldog lett az idei csúnyakutya-verseny győztese. Zsa Zsa minnesotai gazdája, Megan Brainard 1500 dolláros díjjal gazdagodott. A világversenyt a Petalumában tartották szombaton, azonban a győztes bulldogon kívül érdemes egy pillantást vetni a többi indulóra is.

Íme előbb a győztes, majd a néhány többi versenyző: 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutyahús-fesztivál Kínában.
  2018-06-26 21:40:50, kedd
 
  Kutyahús-fesztivál kezdődött Kínában. A napforduló idejére időzített, június 21-től június 30-ig tartó esemény minden alkalommal nagy tiltakozást vált ki. A kutyákat embertelen körülmények között tartják és becslések szerint évente több ezret vágnak le. A szervezők szerint azonban az esemény nem különbözik a világ bármely más gasztrofesztiváljától.
Először is el kell oszlatni egy, a nyugati világban elterjed hiedelmet. Kínában ugyanis egyáltalán nincsen nagy, széles körben elterjedt hagyománya a kutyahúsevésnek. (Ez egyébként nagyon jól látszik abból, hogy az országban nincsenek "kutyafarmok", amelyeken a húsukért tenyésztik az ebeket. A tányérokra kerülő kutyák leginkább udvarokból ellopott házi kedvencek, vagy gyakran beteg kóbor ebek.)
Az 1990-es évek végén megjelent fesztivál ugyanis a helyi kutyahús-kereskedők és étterem-tulajdonosok ötlete volt. Akik nem a hagyományokat ápolták, hanem leginkább csak egy dolgot akartak: turistákat csábítani a városba, és növelni a forgalmukat.
Az utóbbi évtizedekben a kutyaevés kezd visszaszorulni Kínában, ahogy egyre több és több ember házi kedvencként tart ebet, és a kutyákat ott is egyre jobban, mint családtagot kezdik el tisztelni. És ennek megfelelően nagyobb és nagyobb felháborodással reagálnak a kutyahúsevésre

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ragadozó növények
  2018-06-26 21:14:42, kedd
 
  A Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula) leveleinek végén helyezkednek el az édes illatot árasztó csapdák. Belsejükben mindkét oldalon 3-3 érzékelőszőr található. Amikor a zsákmány a csapdára száll és az érzékelőket megérinti, a levéllemezek fél másodperc alatt összezáródnak és foglyul ejtik az áldozatot. A kisebb rovaroknak még van esélyük kimenekülni a ,,fogak" közül, hiszen a növény csapdája először nem zárul be teljesen, így védekezik a túl kicsi zsákmány ellen, melynek megemésztése több energiába kerülne, mint amennyit a növény belőle nyerhet. Ha az áldozat megfelelő nagyságú és ismételten az érzékelőkhöz ér, a csapda légmentesen bezárul és emésztőnedvekkel telik meg, amíg a zsákmány fel nem oldódik. Az emésztés után, ami egy-két hét alatt zajlik le, a csapda újra kinyílik.
A harmatfű (Drosera) közel 100 faja ismert. A harmatfüvek általában kis termetű, tőlevélrózsás növények, melyek nedves, mocsaras, tápanyagban szegény élőhelyeken fordulnak elő. A ,,harmatfű" név a leveleken található fonalszerű mirigyszőrök (tentákulum) által kiválasztott ragadós nedvre utal. A tentákulumok hozzátapadnak, majd ráhajolnak az óvatlan rovarra, majd az egész levéllemez a rovarra borul és azt megemészti.
A sisakos légycsapda, másik nevén kobraliliom (Darlingtonia californica) rovaremésztő növény, amely két leveléből álló módosult nyúlványával ejti csapdába áldozatait. A növény kürtjét belülről mikroorganizmusok és baktériumok borítják, melyek lebontják a csapdába esett állatokat. Az így lebomló állatból a növény különböző tápanyagokat nyer ki.
Rence (Utricularia fajok) s legtöbb növény vízben vagy közvetlenül a vízparton él, de ismerünk úgynevezett epifita fajokat is, amelyek fákon, a fákon élő mohákba kapaszkodva élnek. Az Utricularia fajok mindegyike kis, tömlő- vagy hólyagszerű csapdákat nevel, ezekkel fogják el zsákmányukat. A szárazföldi fajok többnyire kisebb csapdákat nevelnek, a vízben és epifita életmódot folytatók pedig nagyobbakat.
A kancsóka vagy kancsóvirág (Nepenthes) húsevő növények, a "kancsóka" nevet a rovarfogás céljára kancsó alakúvá módosult leveléről kapta. A kancsók belsejében a rovarok számára vonó illatot termelő mirigyek vannak. 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
22 dolog amit már évekkel ezelőtt fel kellett volna találni
  2018-06-26 21:11:29, kedd
 
  Zuhanyfüggöny, okostelefon- és tablettartó zsebekkel.
Összerakható szilikonos tortaforma, aminek a segítségével bármilyen formájú süteményt készíthetünk.
Sarokba illeszkedő, szögletes képkeretek.
Mini-könyvtárral felszerelt metrókocsi Dél-Koreában.
Körkörös radiátor. Kár, hogy a modern épületekben nincs olyan sok oszlop, amelyek körül ilyen szépséget lehetne elhelyezni
Ebben a bárnan levitáló poharakban szolgálják fel az italokat.
WC-papír guriga, aminek a vonalkódját beszkennelve új adag WC-papírt rendelhetünk magunknak az okostelefonunk segítségével.
Odesszában (Ukrajnában) lévő hotelben naponta cserélik a liftszőnyeget, emlékeztet rá, hogy milyen nap van.
Hintaágy. Álmaink hálószobájába.
Egy mozgólépcső, ami segíti a gördülékenyebb közlekedést.
Egy étterem, ahol tojás formájú bútorokon fogyaszthatjuk el az ételünket.
Egy lámpabura, ami a rajta található lyukaknak köszönhetően a legismertebb csillagjegyeket vetíti a szobánk mennyezetére, mintha csak a szabad ég alatt lennénk.
Ezek a poharak megmondják, hogy mi található bennük.


Speciális égők, amiknek 80%-kal kevesebb energiára van szükségük ugyanakkora mennyiségű fény előállításához, mint egy normál égőnek.
Mi lehet ez? Egy menő tükör? Egy modern festmény? Nem, ezek radiátorok!
Teafilter tartó, ami egyúttal abban is segít, hogy tovább meleg maradjon a teánk.
Világítós hosszabbítókábel, ami így egyúttal éjszakai fényként is használható.
Fogvájó tartó süni.
USB kábellel tölthető elektromos öngyújtó.
Sznorkel búvármaszk, aminek a segítségével az orrunkkal és a szánkkal is lélegezhetünk a szabadtüdős merülés közben.
Autómata cipőtalp fedő gép. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virslihez használt főzőviz 38 dollárért
  2018-06-26 21:10:22, kedd
 
  Szűretlen hotdogvízként árulták palackonként 8000 forintért a virslihez használt főzővizet egy kanadai fesztiválon
A rendhagyó terméket egy vancouveri fesztiválon árulta Douglas Bevans még június közepén, de csak az utóbbi 24 órában kapta fel a kárörvendő amerikai sajtó. 38 kanadai dollárért, azaz mintegy 8000 forintért lehetett megvenni egy 0,5 literes palackot, ami meglepően népszerűnek bizonyult, hatvan palacknyit sikerült eladni belőle.
Pedig az egész ötlet egy viccnek indult, Bevans a kamu egészségügyi és életmód tippekre és termékekre akarta felhívni tréfájával a figyelmet, ezért találta ki, hogy hotdogok készítéséhez használt főzővizet palackoz be jól kinéző, divatos módon, és ezeket mint fogyást és agyműködést elősegítő fiatalító csodaszert fogja árusítani.
Ehhez képest végül mindössze két palackja maradt a nap végére. Profitot így sem termelt, mivel sokba került a kamutermék megalkotása. Mint utólag elmondta, arra akarta felhívni a figyelmet, hogy mennyire nagy szerepe van a marketingnek, és hogy érdemes ezzel szemben kritikus hozzáállást elsajátítanunk. Ez a szöveg amúgy rákerült apró betűkkel a palackokra is.
Voltak, akik úgy vették meg a terméket, hogy tudták, egy viccbe szálltak be, de Bevans elmondása szerint akadtak, akik tényleg összezavarodtak, illetve érdekelte őket az egészségjavulást ígérő csodaszer.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1008 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1530
  • e Hét: 19349
  • e Hónap: 56834
  • e Év: 4803372
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.