Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szőke István Atilla: Gyökerem-bilincsem
  2018-06-05 21:31:31, kedd
 
 


Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link

gyökerem-bilincsem
fog engem a földbe
mozdulni nem tudok
állok mindörökre

törzsemen-kérgemen
esővájta árok
viharos időkben
konok strázsát állok

ágamon-gyümölcsöm
mézes szeretettel
szélkuszálta fészkem
tartom türelemmel

majd ha az Isten szól
magom hull szaporán
új erdőt teremtve
mosolygok a csodánSzerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szőke István Atilla versei  
Lélek Sándorné: NÉMASÁGRA ÍTÉLT GENERÁCIÓK
  2018-06-05 21:21:00, kedd
 
 Megcsonkolt ország, szétszakított családok, megpecsételt sorsok. Gyász és fájdalom szántott mély sebet a lelkekben, miközben tort ültek a nagyhatalmak a vérző csonkok felett. Ma is fáj, sajog a soha be nem gyógyuló tátongó seb, s jelen van, mint amputált embernél a fantomfájdalom.

Némaságra ítéltek évtizedeken át generációkat, az igaz történelmet meghamisították. Felnőttek gyerekek, kik ma sem tudják, mi vezetett a naphoz. A nemzetnek szánt temetés elmaradt, erős volt a gyökér, új hajtás tört magának utat a csonk mellett, agóniájából kelt életre a halálra ítélt nemzet, s építette újjá vérző testtel, megmaradt maroknyi országát.

Szerencsés helyzetben voltam, két történelmet tanultam, tanulhattam, sok ismerethez hozzájutottam. Sváb származású nagyapámat a Kormányzó úr avatta vitézzé 1922-ben, nevét akkor magyarosították. Drága (h)ősöm rengeteget mesélt azokról az időkről, a Horthy-családról. Gróf thumburgi Klebelsberg Kuno magyar jogászról, országgyűlési képviselőről, művelődéspolitikusi áldásos szolgálatáról, a szegény családok gyermekeinek taníttatásáról. Templomok, iskolák, munkás és tisztviselő családok számára épített takaros ikerházas telepekről, ahol a lakásokhoz tartozó kiskertekben primőr és gyümölcs termett. Az Amerikában élő zsidó honfitársaink, Kormányzó úrhoz írt köszönő leveléről, ezekről még ma sem beszélnek, hallgatnak róla. Olykor itt-ott azonban már felvillan egy reménysugár a múltunk valós feltárásáról.

Családunk komoly könyvtárral rendelkezett, megtalálható volt benne a Horthy-korszak minden kiadványa, bizonyítéka. Minden könyvet elolvastunk, ami megjelent a Horthy-családdal kapcsolatban, a Kormányzó úr emlékirataival együtt. Szerencsére ma is kaphatók igényes kiadásban, dokumentumokkal alátámasztott hasonló kiadványok. Minden magyar családnak igényének kellene lenni arra, hogy részleteiben ismerje hazája igaz történelmét. Aki nem ismeri a múltját, a jelent és jövőt sem értheti meg.

Ennek ismeretében arra az álláspontra jutottam, ameddig nem tárható fel a teljes igazság, az igaz történelem minden részlete, addig senkinek nincs joga ítéletet mondani arról, amit nem ismer. Évtizedek óta hamis tanítások áldozatai vagyunk. Azonban a szülők, nagyszülők felelőssége lenne az igazság megismertetése, utódaiknak az igaz történelem átadása. Ennek felelősségét ölte ki az emberekből a kommunizmus, mert fél attól, amint megismerik, hátat fordítanak a téves-rémes eszmének, mit hirdettek.

Bízom benne, talán én is megélhetem, hogy keresztény, polgári értékrenddel bíró kormányunk mindent megtesz annak érdekében, hogy tisztázza a vitatott kornak akkori lehetőségeit, esélyeit, külső és belső befolyásoltságát figyelembe véve a döntéseik meghozatalánál. Tudom, hogy el fog jönni az idő, az igazságnak győznie kell, s nemzetünknek egyre égetőbb feladata a múltunk feltárása. Nem kell szégyellni, hogy tudatlanok vagyunk, több évtizeden át hazudtak nekünk, megvezettek bennünket, sőt vannak érdekcsoportok, akiknek nem célja az igazság feltárása, hiszen ők a hamis történelemből éltek, sőt jól megélnek ma is. Nézzük végig a legnagyobb ellenségünk “civil" listáját, ott találjuk a "Történelem tanárok" egyik közösségi csoportját, akik soros-tematikát vallanak, amiért nem kis támogatást kapnak.

Aki ismer, tudja, nem vagyok, nem voltam soha semmilyen pártnak tagja, ugyanakkor elkötelezett híve vagyok keresztény, polgári értékrendemnek. Tőlem távol állnak a szélsőségek, de vitéz unokaként mindenkor kiállok az igaz történelem mielőbbi megismerése és megismertetése mellett.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Trianoni felvonulás a Vármegyével
  2018-06-05 21:06:56, kedd
 
  Trianoni felvonulás a Vármegyével: “Sortűz lesz az oláh gyászindulója..."

2018-ban immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg demonstrációját a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a gyalázatos trianoni békediktátum ellen. A felvonulás az előző évektől eltérően nem a kultikus helyről, a Regnum Marianum kereszttől, hanem a festői szépségű Vajdahunyad vár elől indult.

A felvonulást Kónyi-Kiss Botond a HVIM alelnöke nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, “bár manapság szokássá vált a politika világában feladni az elveket, az eredeti célkitűzéseket, mi, vármegyések egy jottányit sem engedünk eszméinkből és elhatározásainkból, így a trianoni gúnyhatárok ledöntéséről sem vagyunk hajlandóak lemondani. Akkor sem, ha a kishitűség bűnével megmérgezett tömegek számára érthetetlennek és feleslegesnek tűnik az igazság mellett kiállni. Mi a világ megváltoztatásáért indultunk harcba, és nincs ennél kisebb szándékunk."

A Szerb Nagykövetség előtt Barcsa-Turner Gábor a mozgalom alelnöke beszédében kifejtette, hogy a cél továbbra is az Apostoli Magyar Királyság értékeinek védelme, és annak teljes restaurációja, a teljes revízió, az igazság képviselete. A szervezet ezért nem ismeri el a gúnyhatárokat, a trianoni utódállamokat, és köztük a Magyar Köztársaságot sem, mely illegitim államformának tekinthető. Továbbá kifejtette, hogy a Délvidék méltatlanul van kezelve az elcsatolt részek között, magyarságának helyzetével a közvélemény keveset foglalkozik, s míg Erdély, Felvidék is kedvelt turisztikai célpont, Délvidék ezen szempontból is elhanyagolt. Kiemelte, hogy a magyar kormány még csak retorikailag sem foglalkozik olyan figyelemmel ezen országrésszel, mint más részekkel. “Orbán Viktor is zsinagógát jár avatni Délvidékre Soros fiával, a szerb vezetőkkel" - fejtette ki Barcsa-Turner Gábor.

A Román Nagykövetséghez való megérkezés után meghallgathattuk az erdélyi tagszervezet vezetőjének levelét, amit beszámolónk végén egészében leközlünk.

Ezután Szabó László fehérvári vármegyés elszavalta elhunyt bajtársuk, Simon Péter versét. Ezen állomáson katona nótákat is előadott a Magyar Csárdás Project (Bartha Z. Ágoston, tekerő és Farkas Márton, ének), köztük a ,,Megüzenem a Romám királnyak...." kezdetűt is közkívánatra, aminek dalszövege eléggé egyértelműen fejezte ki, hogy milyen harcikedvvel bírnak a felvonulók, például a “sortűz lesz az oláh gyászindulója", vagy a “Magyar honvéd az oláhra vadászik." Az állomás zárasaként elénekeltük közösen a székely himnuszt.

A felvonulás utolsó állomása a Szlovák Nagykövetség volt. Dobay Gergely szónoklatában a felvidéki magyarságot ostorozta tétlenségéért és önfeladásáért, mivel a legnagyobb veszélyt jelenleg a felvidéki magyarságra nem az állami elnyomás, hanem az asszimiláció jelenti. Az elmúlt 20 évben 110 ezerrel csökkent a felvidéki magyarok száma, mely nem a demográfiai mutatóknak köszönhető, pusztán az emberi butaságnak és lustaságnak. Beszéde végén felszólította anyaországi testvéreit, hogy járjanak Felvidékre, ismerjék meg vadregényes tájait, “mert ha visszaszeretjük, akkor előbb-utóbb vissza is szerezzük". A rendezvény végén elénekeltük az Apostoli Magyar Királyság himnuszát, a Boldogasszony Anyánk címűt, majd a Vármegyés Hiszekeggyel zártunk.

Tóth Bálint, erdélyi vármegyés levele:
Tisztelt bajtársak!

Egy helyre volna szükségem. Egy végtelenül csendes és félhomályos helyre, távol mindentől mi emberi de közel mindahhoz ami már nem az. Egy helyre, hol meghallgatásra lelnék, hogy elmondjam, én minden nap találkozom Trianonnal.

Tisztelt egybegyűltek! Több nemzettársammal együtt, kik még nem néznek félre, ha rájuk tekint ez a 98 éves démon, láthatjuk gúnyos mosolyát, lekezelő, gyűlölettel teljes tekintetét. Ezt a démont mint ördögöt a tömjén, annyira irritálja, nyelvünk, kultúránk és történelmünk, mely rája nézve súlyos igazságokat hordoz magában.

Történelem...mondják sokan, ez már a múlté, ne foglalkozzunk vele. Az igazság azonban az, hogy kicsit sem történelem, mert, ha az lenne, ma nem kellene felemelnünk a hangunk az ellen ami nap mint nap éri a magyar nemzetet, a gyűlölet, sovinizmus és elnyomás ellen. A letörölt feliratok, pénzbírságok, levett zászlók és börtön, mind-mind a jelen Trianonja és nem a múlté.

Tisztelt barátaim! Úgy látom és gondolom az itt jelenlevők is érzékelik, hogy az az erő ami Trianont létrehozta, napjainkban egyre fokozottabb intenzitással működik és rombol. Tevékenysége kihat egész európára és népeire. Innentől fogva, a normális emberek arra kell törekedjenek, hogy a környező népekkel összefogva ellenállásba ütköztessék ezt a folyamatot. A környező népek egy öntisztító folyamatba kell kezdjenek, kiűzve magukból a gyűlölet démonát és kelet Európa népei harcba kell szálljanak egy szent cél érdekében: Megmenteni Európából azt ami még megmaradt.

Tisztelt jelenlevők! Akik ma nem akarnak ezen veszély ellen tenni, sőt nem látják annak, azok táplálják Európa Trianonját, azok eledelül szolgálnak a fehér ember, az európai népek, a normalitás Trianonjának. A család Trianonjának. Akik pedig tenni akarnak ellene, azok tudtára kell adják mindenkinek, hogy nem kell nekünk sokszínűség, hamis kiforgatott emberi jogok, vallástalan üres konzervatív steril mindennapok, nekünk a saját ősi jogaink kellenek, a kultúránk, a keresztény hitünk és dolgos, szent mindennapjaink. Csak ennyit kérünk és ennyi legyen megadatva, románnak, szerbnek, szlováknak, ukránnak, mert a nemzetek Európájának fia, három dolgot kell szívében hordoznia: Isten, haza, család! Rázzuk a jelenbe a világot, vigyük el a valóság tüzét a Platóni barlangokba, mutassunk utat, hogy gyermekeink követhessenek! Isten óvja Európát és adjon, hitet, hűséget, bátorságot fiainak!


Még több kép a rendezvényünkről.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent Korona Rádió  
Rákóczi induló
  2018-06-05 20:40:24, kedd
 
  Az eredeti, amit sajnos már nagyon kevesen ismernek: Link


...és a Liszt Ferenc által átadott anyag szerinti, a párizsi Hector Berlioz által feldolgozott ma ismert: Link


Azért az eredeti többet mond, mint a feldolgozott, ezért talán nem is véletlen, hogy nem propagálják sehol.
 
 
0 komment , kategória:  ZENE  
TRIANON GYÁSZNAPJA - Kubínyi Tamás - Álmos Király Televízió
  2018-06-05 20:32:58, kedd
 
  180604CN! TRIANON GYÁSZNAPJA - Kubínyi Tamás - Álmos Király Televízió


Link


Az Álmos Király Televízió honlapja: Link
 
 
0 komment , kategória:  Álmos Király Akadémia és TV.  
KÉPVISELŐ VÁGTA - Önnek fáj még Trianon?
  2018-06-05 20:27:59, kedd
 
  KÉPVISELŐ VÁGTA - Önnek fáj még Trianon? Link


"Június 4-e gyásznap vagy a nemzeti összetartozás napja, ünnepe? A trianoni békediktátumról kérdeztük a képviselőket."
 
 
0 komment , kategória:  N1 TV   
Akciótervre van szükség Magyarország védelméhez
  2018-06-05 20:09:57, kedd
 
  Németh Szilárd: A haderő újjáépítése során sem négy esztendőben gondolkodunk
Baranyai Gábor

A biztonságpolitikai kihívásoknak és az új Magyar Honvédség megszervezésének egy katona által vezetett minisztérium tud megfelelni a legjobban Németh Szilárd szerint. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Időknek adott interjúban országvédelmi akciótervről, a nemzetállamok ellen indított támadásról, a magyar ellenzék honvédelemhez való viszonyáról is beszélt. Az is kiderült, hogy míg a V4-ek uniós forrásai csökkennek, Németország fejpénzt kaphat a migránsok után.

- Több szakmai szervezet, kormányzati forrás, sőt még Brüsszel szerint is megismétlődhet a 2015-ös menekültválság. A honvédség békeidős alkalmazása a tömeges migráció és a terrorveszély miatt akkor új jogi helyzetet kívánt. Várhatók újabb intézkedések?


- Ennek jogi megalapozása már az elmúlt időszakban megkezdődött, hiszen békeidőben a honvédséget fel kellett hatalmazni arra, hogy részt vehessen a határvédelmi feladatokban. Azonban a migrációs nyomás folyamatos, egyre erősödik, és újabb kihívások is vannak. Jól látható, hogy a Soros Györgyhöz köthető nemzetközi hálózat offenzívát indított a nemzetállamok ellen. Ő és a hozzá köthető NGO-k szerveznék meg Brüsszellel karöltve az unióba történő bevándorlást. Ez számunkra elfogadhatatlan. Világosan leszögeztük: nekünk Magyarország az első! És ezt a magyar emberek már népszavazáson és a két hónappal ezelőtti országgyűlési választáson is elsöprő többséggel eldöntötték. Az ország megvédéséhez olyan akciótervre van szükség, amely az alaptörvény hetedik módosításában és a Stop, Soros! törvénycsomagban ölt testet. Önazonosságunk alkotmányos védelmét szolgálja, hogy az alaptörvényben benne lesz: az Országgyűlés döntése nélkül senkit sem lehet az országba betelepíteni. Olyan kitétel is lesz, hogy még csak menedéket sem kérhet az, aki ugyan hazájában üldöztetésnek van kitéve, de olyan országon keresztül érkezik, amelyet nemzetközileg is biztonságosnak tekintenek. Megjegyzem, Magyarországot csak ilyen államok veszik körül. A Stop, Soros! legfontosabb eleme a büntető törvénykönyv módosítása, ami arról szól, hogy aki az illegális migrációt szervezi és/vagy a magyar törvények megsértésére buzdít, annak egy zárt intézményben van a helye, amit börtönnek hívnak.

- Több európai uniós szervezet, politikus, sőt az ENSZ is bírálta az illegális bevándorlás elleni magyar lépéseket.

- Ahogy megyünk előre az időben, a legmegátalkodottabb migránssimogató politikusok is kezdenek észbe kapni, mivel a brüsszeli fősodratú politikát támogató terveik nem váltak be. Mára Európában a migrációhoz kapcsolható biztonsági kérdések lettek a legfontosabbak. Azok a pártok, amelyek ezt nem vették figyelembe, sorra elbuknak, vagy olyan helyzet alakul ki, hogy a koa­líciós alkudozás során nem azért állnak sorba a vezető politikusok, hogy miniszterelnök lehessen belőlük, hanem pont fordítva, menekülnek a kormányzás felelőssége elől. Kérdés, hogy lehet így egy országot vezetni? Olyan egységben, olyan erőben, ha úgy tetszik, olyan kegyelmi állapotban, mint Magyarország, nincs senki más az EU-tagállamok közül. Tudják, hogy a mostani helyzetben az általunk adott válaszok a jók, és ezért sokan mellénk állnak. A bevándoroltatásban érdekelt erők részéről pedig egyre nagyobb a nyomás, mivel egy év múlva európai parlamenti választás lesz, ahol szintén a migráció lesz a fő kérdés. A Magyarország elleni eszeveszett támadások is azt mutatják, hogy a maradék 12 hónapban át akarnak vinni uniós szinten minden olyan döntést, amelyik a Soros-terv megvalósításához szükséges.

- A politikai nyomáson kívül az uniós forrásaink drasztikus megkurtítása is ezt a célt szolgálja?

- A felső korlát nélküli bevándorlást alá akarják dúcolni megfelelő pénzügyi ösztönzőkkel is. Miközben a brüsszeli túlhatalomra nemet mondó és az EU-ból kilépő Nagy-Britannia miatt érthetően kevesebb lesz az elosztható pénz, mégis, ezen felül, a felzárkóztatási alapokból további pénzeket akarnak elvonni a renitensnek tekintett Kelet-Közép-Európától, különösen Magyarországtól és Lengyelországtól. A mezőgazdasági alapokat pedig egyszerűen ki akarják üresíteni, hogy a felszabaduló pénzekből a Brüsszel és Berlin migrációs terveit végrehajtó államokat jutalmazzák. Friss hír, hogy az új pénzügyi elosztásnak Németország lenne a nyertese, mert 2013-ig visszamenőleg minden befogadott migráns - döntősen illegális bevándorló - után 2800 eurót kapnának fejenként, ami összességében több milliárd eurót jelent. Az illegális bevándorlók és azok szervezőinek támogatása helyett az EU bürokratáinak inkább fel kellene készülniük azokra a rossz hírekre, aggasztó jelekre, amelyek egy új, eljövendő gazdasági válságról szólnak az eurózónát illetően.

- Magyarország 2015 óta óriási összeget költött a schengeni határ megvédésére. Van szándék Brüsszel részéről ennek az összegnek legalább részleges megtérítésére?

- Erről nincs hír. A kormány többször is kérte az uniót, hogy gondolják át ezt a kérdést, hiszen a külső uniós határ védelme nagyon komoly kiadást jelent. A műszaki határzár felépítése, az ehhez kapcsolódó objektumok, a technika, az ott szolgáló katonák és rendőrök bére eddig több mint egymilliárd euróba került. Aki járt ott és megtapasztalta a határon végzett példás munkát, az látja, hogy ez működik. Nem véletlenül mondjuk el minden fórumon, hogy megvédjük a határainkat, és azt hangsúlyozzuk, hogy a migrációt kiváltó okokat helyben kell kezelni, nem Európában. Sőt az ENSZ-ben is világossá tettük az álláspontunkat, amiért azonnal kórusban kaptunk támadásokat, hiszen Soros emberei mindenhol ott ülnek. A kormány világosan kifejtette: ahol a válság oka az, hogy agresszív terrorista államot hoznak létre, ott fegyveresen is be kell avatkozni. Ahol a kivándorlás oka az, hogy nem tudnak hatékonyan reagálni a klímaváltozás okozta kihívásokra, ott szaktudással, szakemberekkel, technológiával és ha kell, napi élelmiszercsomagokkal kell a nélkülözők segítségére sietni. A polgárháborúban porig rombolt szír területeken az infrastruktúra újjáépítését kell vállalni, egyben biztosítani azt, hogy ne üldözzék az ott élő keresztényeket. Magyarország évente sok tíz millió eurót áldoz arra, hogy ezekben a válságövezetekben iskolákat, kórházakat építsen, lerombolt templomokat állítson helyre, közösségeket támogasson. Ezzel szemben a migránsok tömeges beengedése, a válság importálása tönkreteszi a kontinens zsidó-keresztény kultúráját, a tagállamok és az EU gazdaságát, az európai polgárok hétköznapjainak békéjét, biztonságos életét.

- Hogyan érintették a honvédelmi tárcát az új kormányzati struktúrával járó változások?

- Visszatértünk egy történelmi hagyományhoz, amely a rendszerváltáskor érthető módon megszakadt. Ma Benkő Tibor személyében egy olyan négycsillagos tábornok a honvédelmi miniszter, aki szakaszparancsnoktól vezérkari főnökig minden posztot betöltött aktív katonai pályája során. Ezzel a teljesítménnyel a háta mögött kapott felkérést a miniszterelnöktől egy új típusú magyar haderő megszervezésére. Egy nagyon nehéz, hosszú éveken át tartó programot kell levezényelnie, nem véletlenül nem négyéves választási ciklusokról beszélünk ezzel kapcsolatban. Modern, ütőképes Magyar Honvédséget kell megszerveznünk, amelynek középpontjában a katonák állnak. Fiatal, magasan képzett, hazájukat szerető katonákra, tisztekre, tábornokokra van szükség, akik bárkikkel szemben meg tudják védeni az ország szuverenitását és biztonságát.

- Parlamenti államtitkárként a laikus oldalt képviseli a minisztériumban.

- Egy profi katona került a minisztérium élére, annak minden előnyével. Mellette pedig én azt a politikát képviselem, amire a választók köteleztek, amihez a felhatalmazásukat adták. Igaz, voltam sorkatona másfél évig, és az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöki tisztségét is elláttam. Az pedig igazán jelképes, hogy első államtitkári beszédemet Lövétén, több száz székely előtt mondtam el a magyar hősök emlékünnepén, a helyi ereklyés országzászló avatásakor.

- Milyennek ismerte meg a mostani Magyar Honvédséget az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeként tett körútján?

- Volt alkalmam meglátogatni számos alakulatot, jártam többek közt Budapesten, Szentendrén, Szolnokon, Kecskeméten, Veszprémben, a déli határ mentén és Koszovóban is. Nagyon jó benyomásokat, élményeket szereztem. Sorkötelesként - 1984 és 1986 között - szerzett tapasztalataimat teljes mértékben cáfolták a látottak-hallottak. Nyelveket beszélő, felkészült, esküjüket teljesíteni akaró katonákkal találkoztam. Számomra nagyon meggyőző volt Pristinában, a koszovói magyar missziónál, hogy mennyire tisztelik katonáinkat, és nem csak a többnemzetiségű laktanyán belül. A magyar kontingens tagjaival folytatott beszélgetések sem egyirányúak voltak, a kint szolgálók nyíltan elmondták, mire lenne szükségük ahhoz, hogy még jobban elláthassák szolgálatukat. Nem szabad elfelejteni, hogy 2010-ben egy minden téren siralmas állapotban lévő Magyar Honvédséget vettünk át, de az akkori helyzet kialakulása nem a katonákon múlott, hanem a politikán.

- A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megvalósításához megvannak a személyi feltételek?

- A programnak két fontos lába van, a legfontosabb maga az ember, az, hogy egyáltalán legyen katonánk. Úgy is fogalmazhatnék, nem az a fő kérdés, milyen erős a várfal, hanem az, hogy kik védik. Fontos, hogy vonzóvá és megbecsültté tegyük a katonai életpályát. A kadétprogramban már lehetőség van 14 évesen honvédelmi pályára lépni. Ezt szolgálja a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium vagy a Hódmezővásárhelyen felépülő másik honvédelmi középiskola. A Ludovika-program, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a nemzetvédelmi szakok megerősítése is ebbe az irányba mutat. Aki pedig nem akar hivatásos honvéd lenni, de van ambíciója a haza fegyveres szolgálatára, és hajlandó felesküdni az ország védelmére, annak lehetősége van arra, hogy önkéntes területvédelmi tartalékosként szolgáljon.

- A program haderőfejlesztési részéhez is rendelkezésre állnak a források?

- Ami a haderőfejlesztést illeti, ott tudni kell prognosztizálni, hogy mi vár az országra. Teljesen új kihívásokra kell ma választ adni. Gondolok itt a kiber-, az aszimmetrikus vagy hibrid hadviselésre, és akkor még nem beszéltünk a hagyományos hadfelszerelés területén tapasztalható elmaradásainkról
- légvédelmi, páncélos, páncélelhárító képesség, a fegyvergyártás újraindítása stb. A NATO tagjaként szövetségi kötelezettségek is terhelnek bennünket, ezeket a szempontokat is figyelembe véve kell elindítani beszerzéseinket, amelyek elodázhatatlanok. Ami nagyon fontos, hogy ehhez a források a Zrínyi 2026 programban rendelkezésre állnak, a 2019-es költségvetés egyik nyertese pedig a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium lesz. A jövő évi büdzsé legfontosabb célja az adócsökkentés, a gazdaságélénkítés, a családok megerősítése, a demográfiai program mellett az ország szuverenitásának, biztonságának megőrzése, a határvédelem erősítése, amire jelentős pénzeket fogunk költeni.

- A Magyar Honvédség megújítása kapcsán az ellenzéki médiá­ban fanyalgó cikkek sora jelent meg. A hazafiság, a haza fegyveres védelme nem a nemzeti minimum része?

- Az kellene, hogy legyen, de a magyar ellenzék többször bebizonyította, hogy rájuk ebben a kérdésben sem lehet támaszkodni. Nekik és a bevándorláspárti erőknek nem is érdekük, hogy Magyarország erős legyen és meg tudja magát védeni. A haza védelme kapcsán is csak a Fidesz-KDNP-re számíthatnak az emberek. A kormánynak helyes a célkitűzése, az eszközök rendelkezésre állnak. Az elkövetkezendő négy évben ez a legfontosabb kormányzati és parlamenti feladatunk, de hangsúlyozom, a haderő újjáépítése során sem csak négy évben gondolkodunk.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
A kor átlagmagyarja fázott és éhezett is a trianoni döntés
  2018-06-05 19:56:38, kedd
 
  A kor átlagmagyarja fázott és éhezett is a trianoni döntés következtében

Trianon nevet adott minden olyan negatív történésnek, amely a 20. században érte a magyarságot - mondta Ablonczy Balázs történész a Kossuth Rádió Vasárnapi újságjában.

A kor magyarjai hatalmas kataklizmaként élték meg a trianoni döntést - jelentette ki a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában Ablonczy Balázs történész. A diktátum ugyanis több negatív gazdasági következménnyel is járt, amelynek következtében az átlagembereknek mintegy 50 százalékos, a köztisztviselőknek pedig mintegy 90 százalékos életszínvonal-csökkenést kellett elszenvedni - tette hozzá.

Rengetegen menekülnek az anyaországba

Ekkor érte el ráadásul Magyarországot egy spanyolnátha-járvány is, amely főként a 18-35 év között fiatalok életében okozott nehézségeket. Ha egy mondatban kellene tehát összefoglalni, a kor magyarja fázott, éhezett és drámai életszínvonal-csökkenést kellett elszenvednie a trianoni döntés következtében - fogalmazott a történész.

Ablonczy Balázs elmondta, már 1920 környékén százezres nagyságrendben érkeznek az anyagországba az elcsatolt területekről elmenekülők, főként állami tisztviselők. A parasztság jelentős része otthon maradt, mivel a ,,földjét nem tudta magával vinni" - tette hozzá.

Az ideérkezők szép lassan integrálódnak a társadalomba, ám elmondható, hogy közösségként - a menekültek mint réteg ugyanis nem hagytak komoly nyomot maguk után a magyar történelemben. Nagyon kevés regény, művészeti alkotás szól róluk, nem alakítanak pártot, vagy bármilyen társadalmi szervezetet, nem váltak e társadalmi tragédia megtestesítőivé, szimbólumaivá - mondta Ablonczy Balázs.


FORRÁS ÉS HANGANYAG AZ ALÁBBI LINKEN:


Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Dicsőség a nemzet katonáinak
  2018-06-05 19:49:24, kedd
 
  A nemzeti összetartozás napja alkalmából tartottak nemzeti ökumenikus megemlékezést Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomban, június 4-én, hétfőn. A rendezvényen részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

Az esemény szentmisével kezdődött, majd ezt trianoni megemlékezés követte. Dr. Galla János, a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság elnöke beszédében elmondta: idén 100 éve, hogy lezárult az első világháború, az a hatalmas, embert, erőt és energiát próbáló küzdelem, ami négy évig tartott.

,,Dicsőség a katonák mellett a parancsnokoknak, akik hittel, becsülettel és vitézséggel küzdöttek katonáikkal vállvetve, a hazáért és a nemzetért" - hangsúlyozta. Hozzátette: ,,az egy és oszthatatlan magyar nemzetet" a trianoni diktátum 1920. június 4-én 16 óra 30 perckor darabokra hasította, elszakítva területének 72 százalékát.

A rendezvényen - melyen mások mellett dr. Papp Ferenc ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője is jelen volt - közreműködött a Légierő Zenekar - Veszprém.

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés.


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
MVSZ & TT - Trianon ellen Versailles-ban és Budapesten
  2018-06-05 19:36:55, kedd
 
  A Magyarok Világszövetsége zsinórban kilencedik alkalommal szervezte meg 2018. június 4-én Versailles-ban a Trianon elleni összmagyar megmozdulást. A megmozdulás a hagyománynak megfelelően a Szent Lajos székesegyház előterében kezdődött, ahol Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese Harmadnapra feltámadunk! címmel mondott emlékező beszédet. Ugyancsak szólt az egybegyűltekhez dr. Léh Tibor, az MVSZ Franciaországi Országos Tanácsának elnöke, valamint Varga Tamás alelnök.

Ezt követően nagy feltűnést keltő tüntető felvonulás következett Versailles utcáin. Két Versailles-i iskola tanulói is kitódultak az utcára, és csodálkozva nézték-hallgatták a harsány Trianon elleni vonulást. Tüntetőink francia nyelvű szórólapokat osztogattak nekik a magyar nemzet elleni gyilkos merényletre való emlékeztetésképpen.

Budapesten a Trianon Társaság Nyers Csaba alelnök vezetésével ugyancsak vonulásos megmozdulást szervezett, amely a Batthyány örökmécsestől indult, a Szabadság téren és a Kossuth téren folytatódott, majd visszatért az indulóponthoz.

A Kossuth téren, az Országház lépcsője előtt mondott beszédet Drábik János, a Trianon Társaság elnöke. Ugyancsak szólt az egybegyűltekhez Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő ügyvéd. Fellépett Sinkovits-Vitay András színművész.

A vonulókkal tartott Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke is.

Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese és tőle balra Léh Tibor párizsi ügyvéd a Szent Lajos székesegyház előtt
A budapesti tüntetés főszervezői - középen Nyers Csaba, a Trianon Társaság alelnöke - az Országház lépcsője előtt
Aláírásgyűjtés Trianon napján a Kossuth téren - Főszerepben mint annyiszor Dr. Stollár Andrásné Zsóka


MVSZ Sajtószolgálat
9626/180604

Forrás: Link

Nk-Trianonról - Új szórólapok

A Magyarok Világszövetsége június 4-ét megelőzően új szórólapot hozott forgalomba, amelyet tagjaink, híveink és aláírásgyűjtőink figyelmébe ajánlunk.

A szórólapok az MVSZ székházának portáján 8-20 óra között átvehetők.MVSZ Sajtószolgálat
9627/180605


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  MVSZ közlemények  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 845
  • e Hét: 29022
  • e Hónap: 83185
  • e Év: 1981396
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.