Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Virág költemény Budaörs - Úrnapján
  2018-06-06 19:38:30, szerda
 
  ...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ferenc pápa Twitter-üzenete június 6-án
  2018-06-06 19:18:33, szerda
 
  A Krisztus iránti szeretet nem egy felszínes érzelem, hanem a szív alapvető magatartása, mely abban mutatkozik meg, hogy úgy élünk, ahogyan ő kívánja.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Hetvenöt éve van Jézus Szíve oltalmában Pécs
  2018-06-06 19:16:50, szerda
 
  2018. június 6. szerda 13:32
Hetvenöt évvel ezelőtt, a második világháború leggyötrelmesebb évében, június 6-án Pécs városát és lakóit Jézus Szent Szíve oltalmába ajánlották.
1943. júniusában Pécs ősi városát nagyszabású egyházi ünnepség keretében felajánlották Jézus szentséges szívének. A régi híradó felvételen végig követhetjük az ünnepi körmenet útvonalát, a Jézus Szíve templomtól a város központjában lévő Széchenyi térig (itt volt a központi ünnepség).
1943 Pécs felajánlása Jézusnak Videó Link
943. március 16-án a Pécsi Római Katolikus Egyházközségek Városi Központi Tanácsának gyűlése tárgyalta azt a felvetést, amely a Jézus Szíve Férfi Kongregációtól indult. Az ekkor már negyedik éve tomboló második világháború fokozódó terhei, a tragikusan növekvő veszteséglisták miatt a férfi kongregáció tagjai joggal érezték, hogy a város és lakói égi oltalomra szorulnak. Két hónappal korábban, januárban éppen a IV. pécsi hadtest védőkörletében törtek át a szovjetek, a Don-kanyar szörnyű tragédiája itt vette kezdetét. Számos család gyászolt, és még többen reménykedtek, hogy a megsebesült vagy éppen eltűnt katona fiak, férjek, apák még hazatérnek egyszer.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Elena Berini nővér - fegyverek helyett füzeteket adjunk ....
  2018-06-06 19:11:03, szerda
 
  2018. június 6. szerda 17:09
,,A fegyverek helyett füzeteket adjunk a gyerekek kezébe" - ezzel a mottóval végzi munkáját a Közép-afrikai Köztársaságban Elena Berini nővér, akit az Amerikai Egyesült Államokban a Bátor Nők Nemzetközi Díjával tüntettek ki.
...... ......


A 74 éves Maria Elena Berini az olaszországi Sondrióból származik, a Thouret Szent Johanna Antida szűz által alapított Keresztény Szeretet Nővéreinek tagja. 1972 óta misszionárius Afrikában, 35 évet töltött Csádban, 11 éve a Közép-afrikai Köztársaságban él, ahol 2012 óta súlyos fegyveres konfliktusoktól szenved a lakosság. Egy 15 ezer lakosú északi kisvárosban, Bocarangában lakik öt nővértársával együtt. A környéken a lázadó csoportok időnként előjönnek a szavannáról, és megtámadják a környező településeket. A missziót már két támadás érte, először 2017 februárjában, majd szeptemberben.
A második alkalommal az egyik katona egyszer csak megállt, és felé fordult: ,,Megöllek!" - fenyegette. Ő így válaszolt: ,,Ölj meg, itt vagyok, nem félek." A katona hátat fordított, és elment, becsapta maga után az ajtót. ,,Nem tudom, honnan jött belőlem ez a mondat, magamban az Úrhoz imádkoztam, ő hatott rám, és ezt teszi ma is a nehéz pillanatokban, amelyekből sajnos sok van" - mondta el. A fegyveres csoportok a területek 80 százalékát tartják az ellenőrzésük alatt. Faustin-Archange Touadéra kormánya a fővároson, Banguin kívül nem tudja érvényesíteni hatalmát, végtelen bizonytalanság uralkodik, az emberek félnek.
,,Mint közösség szüntelenül arról tanúskodunk, hogy az együttélés lehetséges" - vallják a bocarangai missziós nővérek, akik a békés együttélésért dolgoznak egy olyan helyen, ahol a vallási és etnikai különbségeket eszközül használják ahhoz, hogy táplálják a konfliktusokat, amelyeknek a valódi célja az ország hatalmas természeti erőforrásainak megszerzése.
,,Az iskola a fundamentalizmus, a másiktól való félelem ellenszere. A nevelés megnyitja az elméket az ismeretre, a kultúrára, a másság tiszteletére, a párbeszédre" - hangsúlyozza Elena nővér, aki társaival együtt 1300 gyermek számára működtet egy oktatási intézményt, az óvodától a felső tagozatig. Az iskolába minden etnikai csoportból és minden felekezetből járnak gyerekek, de a muszlimoknak a konfliktusok kitörésekor sajnos el kellett menekülniük, az anti-Balaka gerillaszervezet elűzte őket. Az iskolában ,,azt akarjuk megtanítani a hétköznapokban, hogy a tőlünk különböző ember nem ellenség. Hogy a vallás nem oszt meg minket, éppen ellenkezőleg, eszköz arra, hogy együtt kerüljünk közelebb Istenhez, mindenki a saját meggyőződése szerint." Ebben a környezetben ez különösen nehéz, mert a fegyveres csoportok folyamatos gyűlöletkampányt folytatnak.
,,Ez az ország mindig új és új meglepetésekkel szolgál. A közép-afrikai nép, bár hosszú ideje járja kálváriáját, képes mindig újrakezdeni. A szegények bámulatos képességgel rendelkeznek arra, hogy mindig újjászülessenek" - tapasztalta meg a nővér, aki éppen ennek a mártír népnek a nevében fogadta el a díjat az amerikai first lady kezéből. ,,Amikor az első e-mailt megkaptam, azt hittem, valaki viccel. Aztán felhívtak telefonon, és szóban is elmagyarázták, miről van szó. Méltatlannak éreztem magam. A világban nagyon sok bátor nő van, akik másokon segítenek, küzdenek a szegények jogaiért, szenvednek, és gyakran az életüket is adják. Miért éppen engem akartak kitüntetni? Végül a kongregációm képviseletében fogadtam el a kitüntetést, amely lehetővé tette, hogy a maga teljességében éljem meg a karizmánkat: »Szeretni Krisztust és a szegényeket Afrika földjén«. És az afrikai emberek képviseletében, akik a bátorság hiteles mesterei."

Forrás és fotó: Avvenire
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Szentmise a Csíksomlyói Szűzanya szobormásolatának érkezése
  2018-06-06 18:51:36, szerda
 
  Szentmise a Csíksomlyói Szűzanya szobormásolatának érkezése tiszteletére
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Hálaadás a 2017-18-as tanévért! - Csaba testvér
  2018-06-06 18:41:06, szerda
 
  Ma, június 6-án, 18.00 órától szentmise áldozatot mutatunk be a dévai templomunkban mindazokért, akik a 2017-18 tanévben értünk imádkoztak, gyermekeinket támogatták!!
Gyertek imádkozzunk együtt, szeretettel, Csaba t.

Videó Link

...... ..........



- Legyünk hálásak! videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Székely János: Országos Lelkipásztori Napok
  2018-06-06 18:38:37, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Székely János püspök atya gondolatai az Eucharisztikus .....
  2018-06-06 18:29:32, szerda
 
  Székely János püspök atya gondolatai az Eucharisztikus Kongresszusról
Mária Rádió műsorában hangzott el 2016-ban
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Székely János finoman helyretette a kommentelőket
  2018-06-06 18:24:20, szerda
 
  Brenner János boldoggá avatása kapcsán a nyugat.hu tudósított arról, hogy a szombathelyi emlékművön korábban meglévő vörös csillagot ideiglenesen kereszt váltotta fel. Ez a változtatás csak pár napig tartott, azonban pont elegendő volt ahhoz, hogy szélsőséges indulatokat váltson ki a kommentelőkből. A Szombathelyi Egyházmegye vezetőjje Székely János püspök nyílt levélben reagált a kereszténységet ért vádakra.
Valóban történtek a kereszt nevében embertelenségek is. Azonban a kereszt mégis az emberiség legdrágább, legfontosabb, legszentebb szimbóluma - írja levelében a szombathelyi püspök.
Írásunk nyomán megszülető kommentek között akadt, amelyik írója az egyházban ,,gyilkost lát és vádolja tömegek lemészárlásával". Mint a Szombathelyi Egyházmegye vezetője, Székely János ezekre a megjegyzésekre kíván most reagálni. Nyílt levelét szó szerint közöljük:

Kedves Honfitársaim!
Kissé meglepett, amit többen a kereszténység történelmi szerepéről írtak.

Volt, aki azt írta, hogy a kereszténység nevében több mint 800 millió embert gyilkoltak meg a történelem folyamán. Egyesek pedig úgy vélekedtek, hogy a templomokon belül jámborkodhatunk, de onnan ne jöjjünk ki, mert veszélyesek vagyunk a társadalomra. Azt is olvasom a bejegyzések között, hogy a gyerekeket majálisozni kell vinni, nem jámborkodásra tanítani. Engedjék meg, hogy röviden megpróbáljak válaszolni és elmondani, ahogyan én látom.
A keresztények valóban követtek el sok-sok bűnt, néha szörnyűségeket is a történelem folyamán. Ez a kereszténység nagy szégyene és fájdalma azóta is. Azonban talán jó, ha reálisan látjuk ezeknek a történelmi bűnöknek a nagyságrendjét és természetét. A boszorkányüldözésnek kb. 50 ezer áldozata volt Európa teljes történelme folyamán. Ebből az 50 ezer kivégzett emberből kb. 1 ezer volt az, akit egyházi bíróság ítélt el (ennek többsége is protestáns bíróság volt, nem katolikus). A többit világi bíróságok, városok, fejedelmek bíróságai ítélték el. (Vö. Merzbacher, F., ,,Hexenprozeß", Lexikon für Theologie und Kirche 5 [ed. J. Höfer - K. Rahner; Freiburg im Bresgau 1986] 316-319; Mikat, P., ,,Inquisition", Lexikon für Theologie und Kirche 5 [ed. J. Höfer - K. Rahner; Freiburg im Bresgau 1986] 698-702.).
,,A sokat emlegetett spanyol inkvizíciónak teljes története folyamán összesen kb. 3000 halálos áldozata volt (Kamen, H., The Spanish Inquisition [New Haven 20144] 253; Hesemann, M., Sötét alakok [Budapest 2009] 168). Szörnyűség az, amit műveltek, de nem milliókat érintett. A keresztes háborúk megindítása Európa népeinek kétségbeesett védekezési kísérlete volt azzal az iszlám hódítással szemben, amely szinte teljesen leradírozta Észak Afrika és a Közel Kelet virágzó népeit a térképről. Ha nem lett volna a keresztes háborúk kétségbeesett kísérlete, akkor valószínűleg a Mohácsi vész és Magyarország iszlám megszállása kb. 200 évvel előbb történik meg, és akkor valószínűleg Magyarország ma már nem létezne. "
Az Amerika felfedezése és gyarmatosítása során elkövetett népirtások nem a kereszténységből fakadtak. A papok igen gyakran a bennszülött, indián lakosság védelmére keltek a pénzéhes hódítókkal szemben. Egyébként itt is a legnagyobb pusztítás az angol területeken történt. Ahol spanyol vagy portugál (azaz katolikus) országok hódítottak, ott hatalmas indián népek (guarani, aimara, kechua) megmaradtak mind a mai napig (Vö. Bartusz-Dobosi L., Jezsuiták és conquistadorok harca az indiánokért a XVII-XVIII. században ; Budapest é. n.). A kereszténység bűnei közé tartozik még a 30 éves háború, a felekezeti villongások. Azonban nem a kereszténység miatti háború sem az angol - ír konfliktus (hanem az írek az angol hódítás ellen, illetve az Írországhoz tartozásért próbáltak fellázadni), sem a horvát - szerb háború a 90-es években. (Hasonlóan nem a kommunizmus áldozatai közé számítódnak pl. a II. Világháborúban a szovjet hadsereg által megöltek, így a Don kanyar magyar áldozatai, mert nem az ideológia miatt, hanem egy honvédő háborúban ölték meg őket a szovjet hadsereg katonái). Összefoglalva: vannak áldozatai a kereszténységnek a 2000 éves történelme folyamán, de nem tízmilliók.

A 20. század borzalmas vérzivatarai pontosan két olyan ideológia következményei (nácizmus és kommunizmus), amelyek gyökeresen istentagadók voltak, gyűlölték a vallást.

A kommunista diktatúra áldozatai a szovjet diktatúra kiépítése során megöltek (kb. 20 millió meggyilkolt polgára a volt Szovjetuniónak), a kínai és más távol keleti diktatúrák kiépítésének áldozatai: összesen kb. 100 millió ember (vö. Stéphane Courtois et al.: Le livre noir du communisme - Crimes, terreur, répression, Robert Laffont, Paris 1997).

A kereszténység történelmi gyümölcsei a következők: az ingyenes iskola és a kórház intézményének feltalálása, az emberek egyenlőségére épülő nyugati jogrend és szociális háló, a klasszikus művészetek, az Európában berobbanó óriási tudományos és technikai fejlődés, a rabszolgaság megszüntetése és még sorolhatnánk. Javaslom a kedves kommentelőknek, hogy nézzenek rá egy pár percre a földgömbre, és csodálkozzanak el azon, hogy a Földünk ott a legszebb és legélhetőbb, ahol a kereszténység megtermékenyítette a kultúrákat. (Vö. de Rosa, G., Vallások, szekták és a kereszténység, Budapest 1994, 140).
Ha ebben kételkednek, akkor javaslom, hogy költözzenek el az iszlám országok valamelyikébe, vagy Afrikába, Kínába, és azt hiszem, tapasztalni fogják a különbséget. Istenhívő, az Önök megfogalmazása szerint jámborkodó emberek voltak I. Kant, S. Kierkegaard, M. Blondel, H-L. Bergson, K. T. Jaspers, P. Ricoeur, V. S. Szolovjev, N. Bergyajev, E. Lévinas, I. Newton, W. T. Kelvin, L. Pasteur, J. A. Fleming, G. Mendel, J. C. Maxwell, A. Einstein, G. Marconi, C. G. Jung, E. Schrödinger, W. Heisenberg, M. Eigen, Abdus Salam, E. H. Erikson, V. Frankl, M. Planck, F. O. Collins, J. S. Bach, L. van Beeethoven, L. Tolsztoj, F. M. Dosztojevszkij, P. Claudel, G. Bernanos, T. S. Eliot, G. K. Chesterton, A. Szolzsenyicin, G. Green, S. Undset, G. Papini, A. J. Cronin, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János, II. Rákóczy Ferenc, Széchenyi István, A. De Gasperi, R. Schuman és K. Adenauer. Remélem nem bánják, hogy ezek az emberek néha kimerészkedtek a templomokból, és tettek valamit az emberiségért. Talán a Földünknek ma is szüksége volna hasonló ,,jámborkodó" emberekre.
Tisztelt Honfitársaim! Valóban történtek a kereszt nevében embertelenségek is. Azonban a kereszt mégis az emberiség legdrágább, legfontosabb, legszentebb szimbóluma. Isten, a Teremtő szeretetét hirdeti, aki úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda érte. A kereszt két karja átöleli az egész világot, a kedves kommentírókat is.
Sok szeretettel,,
Dr. Székely János püspök



Nagyobb kép Link
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
A kimerült tűzoltó a roncs mellett dajkálja a 4 hónapos ....
  2018-06-06 10:40:54, szerda
 
  A kimerült tűzoltó a roncs mellett dajkálja a 4 hónapos babát Ezek azok a pillanatok, amiért a munkám végzem" - mondta a hős tűzoltó.Tennessee állam egyik tűzoltósága szívmelengető fotót posztolt ki Facebook-oldalára: egy megroncsolódott autó mellett egy, a bevetésben kimerült lánglovag dajkál egy babát.
Chris Blazek tűzoltó társaival együtt egy olyan balesethez vonult ki, amiben egy olyan terhes anyuka is megsérült, akinek három kislánya is a kocsiban ült. Az anyukát el kellett vinni orvosi kezelésre. A két nagyobb gyermek a lehetőségekhez képest egészen jól viselte ezt, de a legkisebb, mindössze 4 hónapos kislány nagyon-nagyon sírni kezdett. Chris nem sokat gondolkodott, kivette a kislányt az összetört kocsiból. A baba rögtön a vállára hajtotta a fejét, Chris pedig egész addig dajkálta, míg a családtagok megérkeztek a gyerekekért. Chris ezt mondta a történtekről:
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 8898
  • e Hónap: 21574
  • e Év: 255321
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.