Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
Fürtös paradicsom
  2018-07-20 00:32:33, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Sorrentói paradicsomos tészta
  2018-07-20 00:22:06, péntek
 
  Sorrentói paradicsomos tészta

Hozzávalók

30 dkg penne tészta
5-6 db paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
14 dkg sűrített paradicsom

bors
8 dkg mozzarella
1 csokor friss bazsalikom
12,5 dkg sajt
1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig friss bazsalikomleveleket tépkedünk bele.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zabkekszes-áfonyás pohárkrém
  2018-07-20 00:18:08, péntek
 
  Zabkekszes-áfonyás pohárkrém

Hozzávalók

10 dkg zabkeksz (gm)
2 ek nádcukor
5 dkg mandulaszirom
3 dkg vaj (lm)
25 dkg mascarpone (lm)
20 dkg kék áfonya

Elkészítés

A zabkekszet apró darabkákra törjük. A tört kekszet a mandulával és a cukorral együtt serpenyőben megpirítjuk. A mascarponét cukorral édesítjük, majd az áfonyával összeturmixoljuk.
A pirított mandulás kekszet és az áfonyás mascarponét pohárba rétegezve, friss gyümölccsel megszórva tálaljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN!:
Link




Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Lecsókrémes hamburger
  2018-07-20 00:13:35, péntek
 
  Lecsókrémes hamburger

Hozzávalók

A bucikhoz:
15 dkg burgonya
50 dkg liszt
1 csomag instant élesztő
1 tk só
4 ek sűrű tejföl
1 dl tej
1 db tojás
2 ek szezámmag
A lecsókrémhez:
5 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg paradicsom
20 dkg t. v. paprika
8 dkg paradicsompüré

bors
A húspogácsához:
80 dkg darált sertéshús (kétszer darált)
olaj (a sütéshez)

bors
A tálaláshoz:
salátalevelek
uborkakarikák
lilahagyma-karikák

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott burgonyát puhára főzzük kb. 3 dl vízben. Félreteszünk 1,5 dl főzővizet, majd leszűrjük a krumpli t, burgonya nyomóval krémesre törjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, a sóval, a tejföllel és a tejjel, majd hozzáadjuk a burgonyát. Alaposan összedolgozzuk az egészet, azután apránként hozzáöntjük a félretett főzővizet, és sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk a tésztát, 14 egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. A bucikat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. Végül megkenjük a zsemlék tetejét az egy kevés vízzel elhabart tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A lecsókrémhez a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd rádobjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ráreszeljük a megtisztított fokhagymát,hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, a megmosott, felkarikázott paprikát, a paradicsompürét, továbbá egy kevés sót és borsot. Közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcs és a zöldségek megpuhulnak. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Ezután nagy lángon sűrűre forraljuk a ragut, azután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. Végül botmixerrel krémesre törjük.
A darált húsból 14 db lapos pogácsát formázunk, és alufóliába csomagolva fagyasztóba tesszük 15 percre. Ezután felforrósítunk egy kevés olajat, és forgatva aranyszínűre sütjük rajta a húspogácsák mindkét oldalát. Közben megsózzuk és megborsozzuk mindet.
Vízszintesen félbevágjuk a zsemléket, és forró, száraz serpenyőben kissé megpirítjuk a vágott felüket. Az alsó felükre néhány salátalevelet, uborka- és lilahagyma-karikát, továbbá 1-1 db húspogácsát rétegezünk, végül azokra simítjuk a lecsókrémet, és mindre rátesszük a tetejét.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Borsóleves galuskával
  2018-07-20 00:09:16, péntek
 
  Borsóleves galuskával

Hozzávalók

2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
4 db burgonya
40 dkg zöldborsó
1 db karalábé
hagyma
olaj
ételízesítő
pirospaprika

1,5-2 liter víz
1 db tojás
10 dkg liszt


Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
A burgonyát, a répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, és ízesítjük vegetával és sóval. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.





Megjegyzés

Zsenge borsóból a legfinomabb!
Csizoo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Jó éjszakát!
  2018-07-18 23:56:14, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
A barátságot...
  2018-07-18 23:54:13, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátság  
Dal a barátról
  2018-07-18 23:51:47, szerda
 
  Viszockij: Dal a barátról.

Van barátod,nem tudod,
Barátod-e vagy haverod,
Jó vagy rossz,ki tudja ezt,/hogy tudod meg?/
..Majd elmondják a hegyek,
Fenn a szakadék tetején,
Élet és halál peremén,
Egy kötélbe markolva megtudod,kicsoda.

Ha az ifjú a sziklákon
nyafogott,szomorkodott,
Remegett és tántorgott,
Gyáva volt,ordítozott,
Akkor ő csak egy idegen,
Ne veszekedj:kergesd el,
Ne vidd fel a hegyekbe!
S róla ne énekelj!

De ha egyszer sem vinnyogott,
Bár dühöngött,káromkodott,
Mikor a mélység lerántott,
Szidott,de m e g t a r t o t t.
Ha mint egy csatába,ment veled,
A tetőn sírva énekelt,
Akkor úgy,mint magadban,
Bízz benne nyugodtan.
 
 
0 komment , kategória:  Barátság  
Adj hálát...
  2018-07-18 23:50:47, szerda
 
  Jószay Magdolna: Adj hálát...


Ne hullajts több könnyet.

Tégy különbséget
a kellemetlenség
és az igazi nagy baj
között - s adj hálát...

és ne téveszd össze
a bántó bosszúságot
a mázsás-súlyos gonddal,
viseld el - s adj hálát...

és ne hasonlítgasd
a rosszízű keserűséget
az emésztő fájdalomhoz,
nyelj nagyot - s adj hálát...

Adj hálát, nyújtsd kezedet,
nézd, várnak rád...
célok, fény, emberek,
s ne hullajts több könnyet.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Csak nézz körül
  2018-07-18 23:49:30, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 135 db bejegyzés
e év: 1928 db bejegyzés
Összes: 31973 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2024
  • e Hét: 20140
  • e Hónap: 62885
  • e Év: 1043283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.