Regisztráció  Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 1-es 4-es 5-ös (Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) 6-os 7-es 8-as (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) 9-es Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
ooOoo
  2018-07-03 22:54:39, kedd
 
 

Link

(Sárkány) Mérleg/Mérleg (Szűzhöz közelebb van az aszcendense - Macska/Nyúl)

Macskusz... Ha nem adakozol neki Kitekat-ot, akkor vadállat lesz belőle.

x'D

Én már egyszer ettem száraz macskakaját, annyira nem volt rossz. Csak semmi cicó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Préta
  2018-07-03 21:03:14, kedd
 
 


A préta birodalom (szanszkrit): páli: Peta, tibeti: Jidak) a buddhista, hindu, szikh és dzsaina kozmológiában szereplő létsík, amelynek lakói sokkal nagyobb szenvedéseken mennek keresztül, mint az emberi szenvedés, elsősorban rendkívüli éhséget és szomjúságot tapasztalnak. A préta leggyakoribb magyar fordítása "éhes szellem". A Tipitaka
Khuddaka-nikája gyűjteményében található Petavatthu című buddhista kanonikus szövegben a préta kifejezést sokkal változatosabb értelmezésben használják. Úgy tartják, hogy a préták korábbi életeikben korrupt, csaló, féltékeny és kapzsi emberek voltak. A karmájuk eredményeképpen kielégíthetetlen éhség gyötri őket bizonyos anyagok és tárgyak felé. Hagyományosan ezek a dolgok visszataszítóak és alantasak, mint például az emberi holttest vagy az ürülék, de egész bizarr dolgokat is említenek egyes források.

Jellemzése

A préták láthatatlanok az emberi szem számára, azonban egyesek úgy tartják, hogy bizonyos tudatállapotban lehet őket érzékelni. Emberszerűnek mondják őket, mumifikálódott bőrrel, sovány combokkal, hatalmasra felfúvódott hassal és hosszú, vékony nyakkal. Ez valójában a mentális állapotuk metafórája: hatalmas az étvágyuk, amelyet rendkívül kis eséllyel tudnak kielégíteni.

A prétákat a japán művészetben (főleg a Heian-korban) csontsovány emberként ábrázolják nagy, kidomborodó hassal és rendkívül apró szájjal és torokkal. Gyakran nyalogatnak csöpögő vizeket templomokban és nem ritkán szerepelnek démonok társaságában, amely a kétségbeesésüket jelképezi. Ezen felül láthatók még tűzgömb alakban is.

A préták a Föld kopár területein és a sivatagokban élnek és a helyzetük a múltban szerzett karmáiktól függően eltérőek. Némelyikük képes enni keveset, de rendkívül nehezen jut élelemhez vagy folyadékhoz. Mások találnak ételt és italt is, viszont rendkívül nehezen tudnak nyelni. Egyesek torkát nyeléskor égeti a táplálék, mások meglátnak valami élelmet, de mire odaérnének, elillan a szemük elől. Emiatt folyamatosan éhesek. Az éhségen felül a préták hatalmas hőséget és hideget kénytelenek elviselni, emiatt a szenvedésük valamelyest hasonlatos a pokollakók szenvedéseihez. Ez utóbbiaktól csak abban különböznek, hogy a préták szabadon tudnak mozogni, míg a pokollakóknak ilyen lehetőségük sincs.

Kapcsolat a préták és az emberek között

A vallásos, spirituális hagyományokban a prétákat általában csupán apró nyűgnek tekintik az emberek számára, kivéve ha a préták vágya valamiért éppen a vér. Egyes hagyományok szerint a préták varázslattal, illúzióteremtéssel és álcával próbálják megakadályozni, hogy mások kielégítsék saját vágyaikat.

Általánosan mégis sajnálatra méltónak találják a prétákat a buddhista kozmológia alapján. Akadnak buddhista kolostorok, ahol a szerzetesek (bhikkhu) étel- vagy virágfelajánlásokat tesztnek az éhes szellemek javára.

Helyi hagyományok

Japánban a préta elnevezése gaki, amely a kínai e kuj kifejezésből ered.

657-óta egyes japán buddhisták önmegtartóztatási napot tartanak augusztus közepén, hogy megemlékezzenek a folyton éhező gaki-kra. Úgy tartják, hogy megemlékezéseik és ételfelajánlásaik segítenek nekik megszabadulni szenvedéseiktől.

A modern japán nyelvben a gaki szót az elkényeztetett gyermekre használják.

A hinduizmusban a préták teljesen valóságos lények. Testük levegőből és fekete anyagból van - kettő az öt alapelem közül, amely a földi testeket alkotják: levegő, víz, fekete anyag (űr), tűz, föld. Az előző életekben szerzett "karmáktól" függően léteznek más formák is, amikor az ember testéhez hasonló testbe születik újjá a lélek, de minimum egy alapelem hiányzik belőlük és maximum három. A hinduizmusban az atma vagy lélek átmeneti állapotában tiszta és a dévákhoz hasonlatos, halál után újjászületik egy testbe, amely öt elemből áll. A préták ezért képtelenek ételt fogyasztani, mivel azokban van föld, tűz és víz elem.

Thaiföldön a pret éhes szellemet jelent a buddhista hagyományokban, amely a thai néphagyomány részévé vált. A róluk alkotott általános képzet az, hogy a pret-ek nagyon magasak.

Rudolf Steiner - Antropozófia

Rudolf Steiner szerint vannak olyan ellenséges szellemi lények, melyek az emberi szorongásból és félelemből táplálkoznak

A szorongás, a depresszió és a félelem sok mindenkit érint manapság, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy az életünkben megnyilvánuló anyagi hatásai mellett lehetnek olyan lények is az okozói, amelyek a szokásos észlelésünkön kívüli dimenziókban léteznek.

Sokkal több dolog van a valóságban, mint amit láthatunk, érezhetünk, hallhatunk, ízlelhetünk és érinthetünk. Valójában a világegyetemet alkotó anyagnak mintegy 73% -a sötét energiából áll, és másik 23% -át sötét anyag alkotja, amelyek közül egyik sem látható, de még csak nem is értjük. Ráadásul az emberi szem az elektromágneses sugárzás teljes spektrumának csupán mintegy 0,35% -át képes látni. Amikor felnézünk az égre, 96%-a láthatatlan a számunkra. Ebben benne foglaltatnak a szellemi birodalmak, és léteznek olyan univerzumok, amelyek az öt érzékünkön túl léteznek.

Nagyon kevés tudós hajlandó felfedezni a metafizikát, hogy megvizsgálja a hétköznapi felfogáson túlmutató életet, hogy kapcsolatot találjanak a látható és a láthatatlan jelenségek között.

Rudolf Steiner azonban egy ritka kivétel, korának egyik legtermékenyebb és legtehetségesebb tudósa, filozófusa és ezoterista tagja volt, aki élete munkájának tekintette, hogy bepillantást nyerjen a fátyol mögé, majd ezt a tudást, melyet az élet és a világ mélyebb természetével kapcsolatban megismert, megosztotta a világgal.

A szorongás és a depresszió tekintetében Steiner ellenséges lényekről beszélt, melyek a szellemi világban léteznek, és amelyek képesek befolyásolni az emberi érzelmeket és táplálkozni belőlük. Ez egy olyan koncepció, amelyet a mai napig nagyon sokan elutasítottak. Mindez azonban jól ismert tény a sámánok és mások számára, akik hozzáférnek a spirituális dimenziókhoz, hogy enyhítsék a mentális betegeik szenvedését.

Sokan ismerik az energiavámpírok fogalmát, vagy tudnak olyan emberekről, akik kiszívják mások energiáját és a negatív érzelmeikből táplálkoznak. A más dimenziókban létező hasonló entitások létezéséről Steiner így ír:

"Vannak lények a szellemi világban, akik számára az emberi lényekből származó szorongás és félelem szolgál táplálékul. Amikor az emberek nem szoronganak és nem félnek, akkor ezek a lények éheznek. Azon személyek számára, akik még nincsenek eléggé meggyőződve erről a kijelentésről, mindez csak viszonylag érthető. De azok számára, akik ismerik ezt a jelenséget, ez valóság. Ha félelem és szorongás sugárzik az emberekből és pánikba esnek, akkor ezek a lények szívesen táplálkoznak belőlük, és egyre erősebbekké válnak. Ezek a lények ellenségesek az emberiséggel szemben.

Minden, ami táplálja a negatív érzelmeket, a szorongást, a félelmet és a babonát, a kétségbeesést vagy a kétséget, a valóságban ellenséges erők az érzék feletti világban, amelyek kegyetlen támadásokat indítanak az emberek ellen, miközben azokat táplálják. Ezért mindenekelőtt szükséges, hogy a szellemi világba belépő személy legyőzze a félelmet, a tehetetlenséget, a kétségbeesést és a szorongást. Pontosan ezek azok a érzések, amelyek a kortárs kultúrához és materializmushoz tartoznak; mert elidegeníti az embereket a szellemi világtól, és különösen alkalmas arra, hogy az emberekben a reménytelenséget és az ismeretlentől való félelmet idézze elő, és előhívja a fent említett ellenséges erőket." - Rudolf Steiner

A negatív érzelmek az ellenséges szellemek táplálékai

Az ilyen koncepciót nem könnyű elfogadni a mindennapi párbeszédben, amelyet a merev szkepticizmus és a tudományos materializmus irányít. A mai hagyományok arra törekednek, hogy az ősi metafizikai bölcsességet és gyakorlati alkalmazását kivonják az életünkből, és bár a tudományos kutatás ezen a területen kivételesen értékes, a spirituális felfogás mindig is tapasztalatunk része volt.

"Mégis, a cinikus szkepticizmus ellenére az összes ősi misztérium iskola, az igazi sámánikus betekintés és az ezoterikus tanítások (amelyek nagy részét nyilvánvaló okok miatt több ezer éven keresztül elnyomták és/vagy torzították), ezt az igazságot közvetítették azok számára, 'akiknek van szemük a látásra és fülük a hallásra', saját nyelvük és szimbolizmusuk felhasználásával, legyen az az "Általános törvény" (ezoterikus kereszténység), Arkhónok (gnosztikusok), a 'Sors urai' (hermetizmus) - 'A témák témája' (sámánizmus, Carlos Castaneda), 'A gonosz varázsló' (Gurdjieff), a Shaitan (szufizmus), a dzsinn (arab mitológia), Wetiko (indián spiritualitás), okkult ellenséges erők (Sri Aurobindo és Az Anya, Integrált jóga) stb." - Bernhard Guenther

Az érzékszerveken túli vagy hiperdimenziós lényekkel való foglalkozás már régóta a történelem részévé vált, és bármelyikünk számára közvetlenül hozzáférhetővé válik, ha megfelelő gyakorlattal és figyelemmel közelítünk a kérdéshez. Igaz ez a növényi szerek révén szerzett sámánisztikus tapasztalatokra, ahol teljes mértékben lehetséges olyan tudatállapotba lépni, ahol az élet teljes kozmológiájában létezik és kapcsolatba lehet lépni vele.

Amikor valaki a negatív belső gondolatok, a depresszió, a gyötrő szorongás, vagy az ellenőrizhetetlen és irracionális félelem közepette találja magát, ez annak a jele, hogy elszakadtunk a valódi spirituális természetünktől, amit a szellemi birodalmakban működő lények tovább súlyosbítanak, ahogy arra Steiner is rámutatott.

Ezért sokan gondolják úgy, hogy az ilyen rendellenességek spirituális megbetegedéseknek tekintendők, és amíg a lélek be nem gyógyul a szellem fejlődésére megfelelő figyelmet fordítva, az érzések hajlamosak tovább súlyosbodni és folyamatos szorongást okozni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2018-07-03 18:51:23, kedd
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2018-07-03 17:03:55, kedd
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beach Of The War Gods - 1973
  2018-07-03 14:54:06, kedd
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sport - World Of Longsword Fighting
  2018-07-03 14:26:52, kedd
 
 

Link
Manowar - Warriors Of The World
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Játékban valami hasonló...
  2018-07-03 07:43:48, kedd
 
 RPK, inkább erre hasonlít jobban, amilyenre én módoltam...

A játékban a felhúzókar az bal oldalon van, ami "érdekes" kissé. Annyi változata van ennek, annyiféleképpen lehet módosítani, én nem tudom biztosra, hogy a fejlesztők melyiket akarták lemodellezni. Egyébként Dragunov-vá (SZVD) is átlehet alakítani a játékban, vagy ahhoz hasonlóvá, mesterlövész puskává. Fallout 4-ben csak támadó karabély-ként hivatkoznak rá, mint megnevezés...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jártam a világnak végén és visszatértem
  2018-07-03 06:25:23, kedd
 
  Az AMD-65 (szerintem, erősen módosított, vagy inkább kínai 56-os) még sosem hagyott engem cserben...

Utam közben találtam egy Erő Páncélt is, nagyjából már vagy a harmincadikat. Ezt az eseménysorozatot megelőzte még 2 BoS-os egy faluban, akiket ismét leszedtem. Mitől féljek? Még csak nem is izgultam. Én mindig csak kíváncsi vagyok. Állítólag hamar megöregszek, vagy nem öregszek meg mert tényleg hamarabb meghalok. Bár, már igazából is sokszor meghaltam fizikálisan. Egy elhasználódott fizikális testben nyűglődni nem egy leányálom, szóval nem izgulnék ha lenne éles bevetés...

x'D

Azok "ott" néhány képen, atom bombák a földfelszín alatti egyik bázison, a becsapódási zónától nem messze. Ez ha "minden igaz", az egy katonai rakétakilövő állomás, vagy csak "sima" raktár. Nem ugyanott jöttem ki a létesítményből, hanem jóval arrébb a piramis szerűségtől...

Hm... Milyen érdekes...

Igazából is vannak ilyenek egyébként, szerte a Föld bolygón, szinte minden országban is.

Küldetéseket én már nem szoktam elvállalni a játékban, maradt néhány, de magamnak szoktam adni "küldetéseket". Az iránytűn a még "nem teli" piktogramoknak jelzett területek után szoktam nézni. Meg is lepődtem ezen a helyen. Ezt még videókban sem láttam.

Halott "sárember" a jó "sárember". Ha megtámad, én nem futok el. Én megértem hogy éhes, de ne engem. Ha ilyen emberek tényleg lennének, mármint elállatiasodott formákban, mert egyébként vannak ilyenek csak nem egészen így néznek ki, például kannibálok néhány törzsben. Úgy néznek ki mint minden átlagos ember is. Hiába semmisülne meg a fizikális testük, szellemi síkon vámpírrá válnának úgyis, démonokká. Ugye az élőktől életenergiát zabálnak, vagy "lopnak".

x'D

Vissza! Úgy jó lesz... Hátrébb lőttem. Ezt nem zavarja hogy már a két karját "leszedtem". Lehet inkább a lábait kellett volna, de hát, én mindig fejre próbálok lőni, kicsit nagy a szórása távolabbra a "csúzlinak". De több mint húszezer lőszerrel, nem zavar.


James Horner - Atmosphere Station [Aliens - 1986]
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberi psziché manipulálása
  2018-07-03 05:33:52, kedd
 
  Alan Watt : Az emberi psziché manipulálása (feljavított képminőségű magyar szinkronnal)
Link

"A lényeg, hogy egyik krízist a másik után kreálsz, egészen addig míg a lakosság már nagyon retteg. Mert ugye az átlag ember sikeresen felépít önmagában egy bizonyos szintű önbizalmat, azt mondja: "Nagyjából tudom kezelni az életemben a dolgokat." "Jöjjön bármilyen szokásos probléma, ha azzal mások meg tudnak, akkor bizonyára én is meg tudok birkózni." De amikor mindeni a környezetedben egy időben roppan össze a félelemtől, mert egyszerre veszítik el a munkájukat, különféle járványok fenyegetik őket, mindenhol a terrorizmustól kell rettegniük hogy már a metróra sem mernek felszállni...

Szóval, ha az emberek a környezetedben mind hasonló helyzetbe kerülnek, akkor könnyebben adod be a derekadat, és fogadsz szót azoknak, akik ekkor igen határozottan, az aktuális hatalom nevében kiállnak és átveszik tőled az irányítást. Hát ezért adnak neked egy olyan figurát, mint például Obama (vagy bármelyik elnök), aki a beszédtechnikában jártas. A beszédtechnikában járatos, nem az igazságban, hanem a beszédtechnikában. A meggyőzés technikájában. A "Sokkolásos művelet", ebben a formában egy olyan technika, mely egyéneket, sőt egész populációkat képes megrészegíteni hangzatos szavakkal. Fontos megérteni, hogy az átlagember, komoly krízisből, egyet még tud kezelni a magánéletében, talán még kettőt is egyszerre. De a pszichológiában jól ismert, rengeteg tanulmány készült róla, hogy ha egyszerre három vagy négy válság érkezik a magánéletedbe egy időben, akkor egy nagyon komoly depresszióba esel, olyan állapotba, melyben cselekvésképtelenné válsz. Ez "jól ismert", bizonyos körökben. Nos úgy gondolják, hogy akkor alkalmazzuk ezt a technikát egy egész populációra! A helyzet az, hogy ezek közül a válságok közül, amelyekkel szembesítenek téged, egyetlen olyan sincsen, amellyel kapcsolatban tehetnél bármit is. Mit tehetsz te a terrorizmussal kapcsolatban, ha mondjuk tényleg létezik és veszélyeztet? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni a járványokkal kapcsolatban? Kívül esik a hatáskörödön. Tehetetlen vagy. Mit tudsz tenni az ellen, hogy valaki atom bombát robbantson New York kikötőjében vagy akárhol? Semmit. Tehetetlen vagy. Az üzenet, amit küldenek számodra teljesen egyértelmű: az, hogy te teljes mértékben tehetetlen vagy. Nem vagy képes megvédeni magad, és gondoskodni a saját biztonságodról. Ez a "Sokkolásos művelet" technikai lényege. Nem csak itt az USA-ban és Kanadában használják, hanem szerte a világon, összehangoltan. Ugyanis már globális társadalomban élünk, a globalista rendszer irányítása alatt. Masszív pszichológiai hadviselést alkalmaznak szerte az egész bolygón. A félelem állapotába roskasztanak, elhalmozva olyan krízisekkel, amikkel kapcsolatban mint mondtam, semmit sem tudsz tenni a szinteden."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2018-07-03 04:31:54, kedd
 
 Link

Frakció: Enclave

USA harmadik világháborút átvészelt kormányából jött létre.

Az idő múlásával kialakult az Enclave, egy biztos pont a békére és nyugalomra vágyók számára. De elérkezett a jelen, a szakadék egyre jobban szűkül, így elkerülhetetlen egy újabb háború a fény és a sötétség követői között.

Az Amerikai Hadsereg (amelyet Enclave néven emlegetnek, mert egy hegy gyomrában található a főhadiszállásuk) megmaradt katonái.

Az Enclave története egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol hatalmas erejű urak tönkretették a bolygót, és létrehoztak egy saját utópiát, amiből a bolygó lakosságának egy részét kirekesztették. Régi iparmágnások leszármazottai, és különféle katonák alkotják.

Mivel a megelőző hónapokban számos próbariadót tartottak, a lakosságnak csak kis hányada menekült le a föld alatt található Menedékekbe. Különösen igaz volt ez a nyugati partvidékre, amelyet először találtak el a bombák. Nagyon sok ember kint maradt a szabadban - túlnyomó részük azonnal meghalt. Az Egyesült Államok kormánya, amely magát ekkortól már Enklávénak nevezte, egy csendes-óceáni olajfúró toronyra költözött, hogy tovább folytassa világuralmi törekvéseit, ha eljön az idő.

Enklávé - az USA kormányának önkényes jogutódjai - és új elnökük John Henry Eden (mesterséges intelligenciájú számítógép) lesznek a játékos igazi ellenfelei.

x'D

Eposz megjegyzés: Nálam nem voltak ők sem ellenfelek...

x'D

Vajon az Acél Testvériség ( ők amolyan szabadkőműves maradványoknak feleltethetőek meg, a normálisabb fajtákból, míg az Enclave az Illuminati-nak, akiket állítólag az "idegenek" befolyásolnak) felülkerekedik-e az Enklávén?
Enclave

"I am the elected representative of the people. The United States does still exist. God bless us, every one. We've just had to adapt in order to survive after the war."

The Enclave is a nation state in the form of a secretive political, scientific, and militaristic government organization that is descended directly from members of the pre-War United States government, and claims to be the legally-sanctioned continuation of the government, while also styling themselves and their overall demeanor as such.

The Enclave is comprised of (mostly) ancestral descendants of top-ranking officials of the government (most notably, the last standing president of the United States before the Great War, according to the Fallout Bibles), and elite members of various branches of the United States' military, as well as a few others such as those who had considerable ties and/or sway with powerful corporations that worked closely with the U.S government that retreated to the Poseidon Energy Oil Rig.

Overview

The Enclave takes pride in being the last known concentrated bastion of pure, unmutated humanity, aside from the unopened vaults, and being the most technologically advanced faction in the wasteland. As a result of such an attitude, the Enclave are incredibly isolationist, never taking in recruits from the outside, this faces them with an even graver shortage of manpower than the Brotherhood. However what they lack in numbers, they make up for it with their formidable technology. Because of the effects of radiation and the Forced Evolutionary Virus on the people of the wasteland, most members of the Enclave generally do not consider them to be completely human anymore, often attacking them on sight.

Wastelanders, as well as other mutated creatures like the various generations of super mutants and ghouls, are considered by the Enclave to be abominations that are, at best, to be used as conscripted assets or slaves, and at worst, eradicated so that "true humanity" could take its place as the "real" nation of America.

The government is headed by a President, and, according to the speeches made on Enclave Radio, there is some form of Congress. The Enclave's scientists continue to research upon improvements in the very latest in armor (e.g. the advanced power armor) and advanced prototype weapon technologies after the war and are better equipped and trained than any other known organization in the entire Wasteland.

The Enclave had also managed to gain access to one of the last known supplies of fossil fuel in the post-nuclear world, which is used to supply fuel for their Vertibird transports.

Origins

One of the very few old world organizations to survive the Great War, the Enclave finds its roots in various branches of the pre-War American government and military. Its founding members embraced the inevitability of nuclear war; they believed that the majority of the nation could not and would not survive it, and that as long as the 'important people' of the United States survived, they could regroup quickly when worse came to worst, ultimately wipe out communism once and for all, and restore and rebuild the country.

Though not a part of the Enclave, many influential corporations (most infamously, the Vault-Tec Corporation) lobbied for the benefits that they hoped would result from government-sanctioned war contracts. Based in many of the Enclave's research facilities, most were either protected and preserved, or partially grazed and excommunicated during the nuclear firestorm of 2077.

In 2073, as the global race to exploit the handful of remaining natural resources reached its most fevered peak, the United States managed to stake a claim on the entire world's last known supply of crude oil, buried thousands of feet beneath the Pacific Ocean. Poseidon Oil, which in the years leading to the war became the world's leading monopoly on remaining oil reserves, was contracted to build an oil rig and quickly extract the invaluably precious oil.

Finally and relatively early in the fateful year of 2077, with the nation ultimately headed directly for nuclear devastation, the President of the United States and various other members of the continuity of government fell back to multiple secretive, heavily fortified locations all around the continent. Many members of the Enclave retreated to these remote locations in other parts of the world, but when the bombs began to drop, they lost communications with the main group that was to be headquartered at the Poseidon Oil Rig in the Pacific Ocean, from which the United States would continue to exist and wage war on China, with the eventual goal of retaking and restoring the continental United States, and wiping out communism forever.

As the world burnt in nuclear hellfire and the United States with it, its President, and the Enclave, remnants of the now pre-War American government, assumed the positions they had predicted: as the last known organized fragment still representing their nation.

The Vault Experiment

The vaults were funded by the U.S. government and, accordingly, the government had control over them. Ostensibly, they were intended to allow a selection of privileged United States citizens to survive the Great War. Secretly, however, a large part of the Vault Project had a far more sinister goal.

The U.S. government's real plan to survive a nuclear war was simply to find another planet to live on after blowing up Earth. A spacecraft designed to ferry the human race to another planet was either under construction or ready to go before the War. The plan was for the government to flee to the oil rig, and then leave in a spaceship for another planet.

Any voyage to space or recolonization of Earth would have been very difficult and fraught with unforeseeable complications. Thus, many of the vaults were designed to have some sort of critical flaw in order to test how an average American would be able to deal with various circumstances. Vault 12 in Bakersfield had a faulty vault door that wouldn't close all the way, allowing dangerous radiation to leak in, leading to the creation of California's ghoul population. Vault 15 was built normally (the rock slide that buried its control center was accidental), but was populated with a diverse mix of races and people to see what sort of tensions arise when varied backgrounds are packed into a small environment. Vault 13 was intended to stay shut for a full 200 years to test the effects of long term isolation. Vault 101 was to be sealed permanently to study the evolution of small communities in complete isolation from the rest of the world. The types and purposes of the experiments go on.

Eventually, due to either a change of plans by the Enclave's leadership or the spacecraft being destroyed, the Enclave abandoned their initial goal of settling on another planet, and decided to resettle the one they already had, although the vault monitoring and research continued as the Societal Preservation Program. In order to monitor the populations being experimented upon, the Enclave's oil rig possessed a great deal of equipment that allowed them to observe and control the vaults. For example, the Enclave sent the all clear signal to Vault 8 shortly after the Great War, prompting them to leave their vault and build their city. These monitoring tools also let the Enclave see that the population of Vault 13 was largely intact, although this wouldn't become important until much later.

Rise to Power

For a long time after the Great War, the Enclave sat quietly in its oil rig, consolidating its military forces, working on gaining a technological edge over anyone on the mainland.

Eventually, and after monitoring background radiation levels for over a century, they decided it was time to disperse into the Wastelands and commence the rebirth of America as overall radiation levels had gradually lowered to points which their newly-developed advanced power armor was designed to filter out.

Using their Vertibirds, the Enclave sent out scouting parties all over California, the closest state to the oil rig. Eventually, Enclave troops stumbled across the old abandoned Mariposa Military Base, where research on the Forced Evolutionary Virus had been done before the Great War. The FEV was what had created the super mutants, the biggest threat of all to the Enclave.

The Enclave excavated the military base, largely using a workforce of miners gathered from surrounding locales that eventually found the vats deep inside the lower levels of the base. Though they had been buried in rock and forgotten for decades, the vats still contained the virus.

The Enclave gathered samples to be sent back to their oil rig for further analysis and study. Before long though, their miners, some being fully exposed to raw FEV, others likely falling into the FEV vats' accidentally, began to mutate into a second generation of super mutants.

The mutant miners soon overthrew their Enclave guards. Seizing their weapons, hardware left behind by the first mutant army, or anything lying around, the super mutants stormed the upper levels and quickly overran the troops in the base. Panicked and retreating, the Enclave troopers on the upper levels fled the base and used explosives to seal the entrance, trapping the second generation mutants inside the base.

The Project

Even though things went badly at Mariposa, the Enclave still had the samples of FEV they needed. Back at the oil rig, the United States Chemical Corps began work on the serum immediately. They found that it would be possible to make from FEV an incredibly potent and lethal toxin that only affected mutants. But, in order for research to progress, they would need test subjects. They needed two test groups: one of clean, pure humans and another composed of the "mutants" that lived all over the mainland, suffering radiation and FEV exposure for decades that, to the Enclave, made them unclean. This unclean sample was easily obtained by kidnapping the entire tribal population of Arroyo.

The clean group would be more difficult to obtain though. The Enclave wouldn't allow the Chemical Corps to use people living on the oil rig so they had to look elsewhere. Thus, they traveled in force to Vault 13 and sent a command to the vault's computers to open the vault door. After taking care of some mild resistance, the Enclave troops rounded up the residents of Vault 13 and shipped them off to the oil rig in Vertibirds to take part in the Chemical Corps' FEV experiments.

Fall and Aftermath

Just as the Enclave was preparing to launch the poison into the jet stream to kill off the entire known population of the mainland, a tribal known as the Chosen One arrived at the oil rig on the Poseidon oil tanker that had sat in the San Francisco bay for many years. The Chosen One freed the survivors of both the Vault 13 population as well as the Arroyo tribals and started a self-destruct sequence in the oil rig that destroyed the entirety of the Enclave's headquarters, saving the world from horrible death at the hands of the modified FEV.

Although the Enclave survived the destruction of their oil rig, all traces of President Richardson were erased from history. Weakened and cut off from much of their leadership, eventually the remainder of Enclave personnel stationed in New California that did not retreat prior were finally shattered by the combined might of the Brotherhood of Steel and the New California Republic. But beforehand, Autumn Senior led the majority of surviving Enclave personnel east, to the ruins of Washington D.C. at Raven Rock, to re-establish the Enclave as the dominant power in their nation's former capital.

Those who remained (why Autumn Senior and his subordinates left so few of the remnant personnel behind in New California to begin with, remains an unsolved mystery) were hunted by the Brotherhood and the NCR, while some tried to integrate themselves into the NCR and met temporarily minimal success, from time to time stories will crop up of an elderly Enclave veteran that was caught integrating being executed or arrested.

Return

In D.C., the ZAX mainframe installed in Raven Rock to ensure continuity of government continued to function until the destruction of the oil rig. When President Richardson was vaporized, ZAX created a persona, John Henry Eden to claim the post and assume authority over the remaining California Enclave forces, in addition to resuming construction of military ordnance to provide for the resource-stricken subordinates. Augustus Autumn was chosen as the commanding officer of the armed forces (eventually succeeding his father). A series of eyebots were sent to roam the Wasteland, spreading hope and patriotism. Eden could spout his pro-government rhetoric, and promise a return of the pre-War America of legend: a land of white picket fences, baseball, apple pie, and good, old-fashioned American global supremacy.

President Eden's secretive plan all along had been to rule over an America of the "pure", free from any mutation, just as his predecessor had planned before him. He had learned of an extremely ambitious scientific experiment known as Project Purity, and knew the time to strike had come: the Enclave's armed forces would "reclaim" the Jefferson Memorial. By controlling the purified water supply, Eden would control the Capital Wasteland, and eventually the rest of the country. What better way to administer a Modified FEV virus, which kills anyone irradiated or mutated in any way, than through a deceptively clean water supply?

Old Tricks

When Project Purity was restarted in 2277, the Enclave acted at once. Troops under Autumn occupied the Purifier, and established a presence in the wastes, setting up checkpoints and establishing Constituency Enforcement Points, which was resisted by the Brotherhood of Steel. After retrieving a Garden of Eden Creation Kit from Vault 87, Eden attempted to recruit the individual known as the Lone Wanderer to work as a double agent, participating in the Brotherhood's attempted reclamation of Project Purity but infecting the water supply with the modified FEV at the last moment.

Eden was opposed by Colonel Autumn, who wanted to make a bid to lead the populace by completing and activating the purifier, thus providing the Enclave with a strong bargaining chip in their bid to unify the wastes under their flag.

When the Brotherhood took the Jefferson Memorial, Autumn was defeated by the Lone Wanderer, but it is not known whether he survived. The Lone Wanderer stood poised to finally realize the Enclave's original Project to purify the wasteland, but it is unknown to history whether or not they took that action.

It is stated by Deacon in the Commonwealth that he misses the Capital Wasteland, and that you could "actually drink the water there," which implies the Lone Wanderer activated Project Purity and did not in fact infect the water supply with the FEV. However, Deacon is a compulsive liar and may be saying this ironically.

The definitive fate of the entire Enclave itself as a whole, as well as its military division after the unclear events transpiring in the Capital Wasteland remains an unsolved mystery. However, it should be noted that, by 2281, a group of Enclave elite troopers, known as the Enclave remnants, are in hiding in the Mojave and, by 2287, the East Coast Brotherhood of Steel has thrived and increased its power exponentially. This would seem to suggest that the Enclave has finally been defeated or, at least, that they no longer have any central command that could provide the remnants with refuge or could challenge the Brotherhood. Supporting this further is Grand Zealot Richter, a former Enclave soldier turned Child of Atom from the Far Harbor add-on, who says that the Enclave were once a force to be reckoned with, but it's been a long time since then.

Enclave Sigma

After the destruction of Raven Rock, the Enclave executed a combination of tactical retreat and all-out flight, and their grip on the Capital Wasteland loosened significantly. Now contending with malcontent soldiers, ragged Enclave camps dot the Wasteland with little communication to and from the others. With the conventional Enclave military experiencing a lack of new recruits and the high command remaining silent, the Enclave would seem to be a doomed force.

However, a small influx of specially trained fighters is seeking to fill the manpower losses caused by the Brotherhood of Steel's advance. Previously posted to remote and classified locations outside of the Capital Wasteland, only the most elite of Enclave personnel, trained in multiple forms of combat, can earn the right to belong to Sigma.

Squad Sigma operates in six-soldier units, which utilize heavy incinerators and are led by a soldier clad in Hellfire Armor. Furthermore, Squad Sigma members are experienced fighters, each member being a hardened veteran of numerous successful combat operations. Sigma Squads are posted around locations deemed by Enclave high command as imperative to the salvation of the cause.

Western Remnants

"Though they were a powerful force in the west decades ago, the Enclave has not been seen or heard from in the Mojave Wasteland for years. Members who were not hunted down are believed to have traveled east - or successfully integrated into the NCR."

In the year 2281 on the west coast, a few elderly Enclave survivors make an existence on the fringes of, or near, the borders of NCR territory, keeping their heads down for fear of persecution. Many left for the Mojave Wasteland, where the NCR's grip was significantly weaker due to the presence of Caesar's Legion. Enclave remnants may have supported the Courier at the Second Battle of Hoover Dam, either desperate for a final shot at glory and to exact revenge on the NCR, or assist them against the Legion. Whether they joined the Courier, and/or the outcome of the battle, remains unknown. Enclave scientists and engineers stationed at Adams Air Force Base sent a reinforced combat-model eyebot, ED-E, to Navarro to be serviced and repaired there, seemingly uninformed of the assault on the outpost.

ED-E's programming contained a message saying that any repairs needed on the way were to be made by Chicago Enclave personnel, indicating that there are Enclave outposts there. The Illinois license plate bolted to ED-E's side is just one more fact that supports the idea that other Enclave outposts or holdings still exist elsewhere within the North American Wasteland. Vault 101 was contacted and told to open as well, although they did not listen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 452 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 1403
  • e Hónap: 4189
  • e Év: 40306
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.