Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa 11.
  2018-07-04 12:36:08, szerda
 
  hozzávalók / 6 adag
60 dkg finomliszt
3 db tojás
175 g tejföl
25 dkg margarin
4 tk só
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
5 dkg sajt (reszelt)
1 db tojás (a kenéshez)

elkészítés
A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat.
A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt. Majd mindent hozzáadunk a liszthez. Átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát.
Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 80 darab pogácsa lesz.
sütési hőfok: 220C
sütési mód: alul-felül sütés

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Sajtos kifli
  2018-07-04 12:29:56, szerda
 
 
Tésztához: 70 dkg kevert liszt(fele-fele arányban), 1,5 dl tej, 2 evkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 egész tojás, 2 dl kefir, 1 dl étolaj A lekenéshez: 2 teáskanál só, 25 dkg margarin, Tetejére: 1 tojás, kb 15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt megfuttattam a langyos, cukros tejben(zero), amikor megkelt hozzáadtam a liszthez a tojással, kefir helyett én natur joghurtot használtam, ez volt itthon, az étolajjal és a csipet sóval együtt. Az egészet jól összedolgoztam, én keménynek itéltem a tésztáját, ezért tettem még hozzá egy fél pohár joghurtot, majd 12 egyenlő részre vágtam fel a tésztát.
A margarint a sóval kikevertem, arra kell figyelni, hogy 6 egyforma adag legyen ebből majd a tésztára. A tésztából kb 30 cm átmérőjű köröket nyújtottam, egyszerre két tésztaadaggal dolgoztam. Az alját megkentem a sós margarinnal, majd a másik 30 cm átmérőjű kinyújtott tésztát rátettem, a széleit körbenyomkodtam és felszeleteltem 16 egyenlő részre. Amikor ez megvolt a cikkek oldalát is lenyomkodtam, hogy később a vajas töltelék ne jöjjön ki belőle. A vastagabb résznél feltekertem a tésztát.
Sütőpapirral kibélelt tepsibe tettem őket, a tetejét megkentem tojással, rá szórtam a reszelt sajtot.
A kiflinek 1 órát kell még sütés előtt kelnie, de mire végigértem a kiflik feltekerésével, mehetett is be az első adag a sütőbe. Előmelegitett sütöben 180 fokon kb 20 perc alatt megsültek.
A vajat ne sajnáljátok ki az adja meg a puhaságát, izét. Nagyon finom, ropogósak lettek, a 96 db kifliből a fagyasztóba is került.
Jó sütögetést!

facebook, Anita Deak‎, Sütik-képpel



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Bacon szalonnás csavart
  2018-07-04 10:32:32, szerda
 
  Hozzávalók 5 főre
25 dkg leveles tészta
mustár
reszelt sajt
25-30 dkg bacon
(tojás, szezámmag)

Elkészítés:
A sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen.
A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vége néhány mm-t túl is lóghat). Először vékonyan átkentem a tésztát mustárral, majd egy réteg durvára reszelt sajtot is szórtam rá. Ekkor egymástól néhány mm-re ráfektettem a bacon szalonnákat, majd szétvágtam. A két végét megfogva csavartam néhányat a csíkokon, a végüket kicsit összecsippentettem. Meg lehet kenni tojással és megszórni szezámmaggal (én elfelejtettem). Sütőpapíros tepsire fektetve 10-12 perc alatt megsütöttem.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Túrós-málnás máktorta
  2018-07-04 10:27:28, szerda
 
  Hozzávalók:

A tésztához:
8 dkg margarin
1 púpos ek. porcukor
3 tojás
7 dkg kristálycukor
5 dkg liszt (*gluténmentes változatban rizsliszt vagy kókuszliszt*)
1 csapott tk. sütőpor
12 dkg darált mák
1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:
25 dkg túró
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:
kb. fél kg málna
1 cs. piros tortazselé

A sütőt 175C-ra előmelegítjük. A darált mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a margarinos alaphoz keverjük. Ezután kanalanként belekeverjük a lisztes keveréket. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és óvatosan egyneművé keverjük. A tortaformába töltve elsimítjuk, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy kiskéssel körbevágjuk a forma szélénél, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha margarinnal habosra keverjük. majd a formában lévő kihűlt tésztára kenjük. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét és hűtőbe téve rövid ideig előhűtjük. Eközben a zselét elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint, amit a torta közepéről kiindulva a gyümölcsre öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük is.
Rama süteményeskönyv

Link



*saját megjegyzés*
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Meggyes-túrós máktorta - gluténmentes
  2018-07-04 10:21:59, szerda
 
  A tésztához:

8 dkg puha Rama
1 púpos evőkanál porcukor
3 db tojás
7 dkg kristálycukor
5 dkg rizsliszt
1 csapott teáskanál sütőpor
12 dkg darált mák (én nem daráltam le)
1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:

25 dkg túró
17 dkg Rama
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és szűrt leve

A tetejére:

fél kg málna (kb) (nekem most ez meggy volt)
1 csomag piros gyümölcstorta zselé

Annyit változtattam a fenti eredeti recepten,hogy én meggyel csináltam és nem daráltam le a mákot,nagyon finom így,és a tészta összeállításánál nem bonyolítottam így meg.Összekevertem mindent egy tálban kivéve a fehérjéket,az felvertem külön habnak és úgy ment a kikevert tészta alaphoz..180 fokon sütöttem 25-0 percig de figyeljük meg ne égjen,nem egyformák a sütők :)
A tortaforma 22 cm átmérőjű.
Kukoricaliszt vagy rizsliszt vagy bármilyen gluténmentes liszt jó hozzá.

A krémhez a porcukrot kikevertem a margarinnal és a vanília cukorral,majd beletettem a túrót és a citromhéjat valamint a citrom levét.
A kihűlt torta tetejére kentem,meggyel szórtam meg és Haas piros gyümölcstorta zselét tettem rá a csomagoláson leírtak szerint készítve.
Hűtjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Narancsos bögrés mákos
  2018-07-04 10:18:13, szerda
 
  hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
1 bögre (kb. 2 dl) mák
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
2 tojás
1 dl olaj
1 vaníliacukor
1 sütőpor

Töltelék:
1 bögre narancslekvár

Máz:
10 dkg porcukor
3-4 ek frissen facsart narancslé

elkészítés
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a vaníliacukrot, a mákot, végül a lisztet és a sütőport, és alaposan összekeverjük.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 30-35 perc alatt 200 fokon készre sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, a lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk.
A porcukrot a narancslével jól kikeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Meggylekvárral, meggyszörpös cukormázzal is nagyon finom.

sütési hőfok: 200C
tepsi mérete: 30X40 cm

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Csirkés paella
  2018-07-04 09:42:44, szerda
 
  Hozzávalók 4 főre
1 nagyobb csirkemell csíkokra vágva (csirke combból is készíthetjük
5 dl húsleves
20 dkg rizs
1 zöldpaprika
kaliforniai paprika
1 kisebb üveg zöldborsó konzerv (friss is lehet)
1 közepes fej hagyma
1 paradicsom
1kk.sáfrány
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek. olivaolaj
só,bors

Elkészítés:

A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.
Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Meggyes kukoricaprósza
  2018-07-04 09:39:49, szerda
 
  Hozzávalók 6 főre
1 l forró víz
25 dkg búzadara
25 dkg kukoricaliszt
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
pici só
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek. olaj
kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
idénygyümölcs, (meggy, cseresznye, málna, szilva stb)

Elkészítés:

Az anyagokat összekeverjük. Forró vízzel leöntjük és simára keverjük. Állni hagyjuk kb. 20 percig, hogy a búzadara és a kukoricaliszt megduzzadjon. Közben 1-2-szer megkeverjük. olajozott tepsibe öntjük a masszát és gyümölccsel megszórjuk a tetejét.
Én a meggyet becukroztam, állni hagytam és kicsavartam a levét és úgy szórtam rá. Tepsi 23x40 cm. Aki vastagabbra akarja a tésztát, az kisebb tepsit használjon.
villanytűzhelyben 45-percig sütöttem 200fokon.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 654
  • e Hónap: 10619
  • e Év: 177511
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.