Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 128 
A Taskent metró
  2018-08-31 18:04:00, péntek
 
  Taskent az első olyan közép-ázsiai város, amely metróval rendelkezik. Építése 1973-ban kezdődött, az első vonal 1977-ben kezdte meg működését. Ma a metróhálózat teljes hossza 37,5 km, a 29 állomás mindegyike esztétikájában, atmoszférájában teljesen egyedi. Minden állomás építészeti és művészi dekorációja egyénien, hűen tükrözi a nevét. A metró sajátossága az állomások viszonylag sekély mélysége. Néhány állomás mozgólépcsővel rendelkezik, ezek szintén egyéniek - 7 "tornyos" típusú, 4 "boltíves" típusú és egy "egyéni tornyos" típusú (a Mustakillik állomás). Üzbegisztán vezető építészei, valamint ipar- és képzőművészei vettek részt a fővárosi metróhálózat állomásainak a tervezésében. A belső térben szilárd és stabil anyagokat használtak: fém (gravírozott díszítések), üveg, műanyag, gránit, márvány, művészi kerámia és faragott alabástrom. A taskenti metró három vonalból áll: Chilanzar, Üzbegisztán és Yunus-Abad. A metró a helybéliek és a turisták kedvence is. Az utasok város bármely részébe eljuthatnak garantált idő alatt.

A fotókat Amos Chapple új-zélandi szabadúszó fényképész készítette.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Leszállópálya ufóknak az argentin sivatagban
  2018-08-30 22:11:56, csütörtök
 
  A látványos földönkívüli űrhajóknak szánt leszállópályát az argentin sivatag közepére "installálta" a svájci férfi, aki állítása szerint azért építette, mert a földönkívüliek azt mondták neki, hogy csinálja.
A barna és fehér kövekből alkotott csillagformájú leszállópályát készítője, Werner Jaisli "ovniport"-nak nevezte el.
Állítólag míg Werner földönkívüliek után kutatva járta a világot, amikor 2008-ban Argentínába érve telepatikus üzenetet kapott, amely azt az utasítást adta, hogy építsen az ufóknak egy leszállópályát.
Az üzenet átadása elmondása szerint egy űrhajó fénysugarán keresztül történt. Állítólag 100 méterre tőle lebegett a hajó, amiből egy erős fénycsóva világította meg a férfit. Amit furcsának talált, hogy a fény egyáltalán nem volt vakító, azonban az agyában a buborék kipukkanásához hasonlóan materializálódott a pálya megépítésének üzenete.
Werner abban a pillanatban munkához látott. A leszállópálya egy 36 ágú csillagot formáz, ami 48 méter átmérőjű. Épített egy kisebb csillagot is, ezt a művét 2012-ben fejezte be.
A környező települések Wernert egy remete ruhában dolgozó, nagy szakállú öregembernek írják le, aki azután tűnt el, hogy befejezte a művét. Sokan úgy gondolják, hogy Bolíviába költözött, esetleg hazautazott Svájcba, ugyanakkor van aki azt állítja, elrabolták őt a földönkívüliek.
A leszállópálya azóta turistalátványosság. Ufó-hívők tömkelege látogatja meg, az gondolva, hogy ott képesek felvenni az idegenekkel a kapcsolatot. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ritka polaroid képek a Csillagok háborúja forgatásáról
  2018-08-30 22:10:21, csütörtök
 
  Ritka polaroid képek a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1976-os forgatásáról 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajával hódít az 5 éves Instagram sztár
  2018-08-30 22:09:12, csütörtök
 
  Mia Aflalo mindössze 5 éves izraeli kislány elképesztően dús hajkoronájával meghódította az internetezők szívét, és máris betört a divatpiacra. Az Instagramon rövid idő alatt több, mint 50 ezer követőt gyűjtött, és a brit Vogue divatlapban is bemutatták. Sztárfodrásza, Sagi Dahari szerint "Mia hercegnő" soha nem panaszkodik, nem vitatkozik, mindig türelmesen vár, és mindenkire mosolyog.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kreatív könyves polcok - 19. (12 kép).
  2018-08-30 22:08:19, csütörtök
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy Pagani Zonda R, a luxus lakásban
  2018-08-30 22:06:32, csütörtök
 
  A 8 millió dolláros óceánparti lakosztály tulajdonosa egy igazán eredeti otthont szeretett volna magáénak tudni. A nyitott alaprajz tökéletesen alkalmas volt az Atlanti-óceán megszakítás nélküli panorámájának élvezetére, de mint a legmodernebb alaprajzok, nem választotta külön a magán és szociális tereket. Az ügyfelek nem voltak elégedettek a tipikus megoldásokkal, ezért az Artefacto design-csapatát keresték meg. Az 1,5 millió dolláros fekete Pagani Zonda R versenyautó elhelyezése a belső térben megerősítette, amit a komoly autógyűjtők vallanak, hogy egyes autók igazi művészeti remekek. A Pagani Zonda megkérdőjelezhetetlenül a lakóhely tervezésének középpontjába és inspirációjába tartozik - mondta el az Artefacto alapítója, Paulo Bacchi. A Zonda szuperautók a magángyűjteményekben a legritkább darabok: minden évben csak 15 példányt készítettek. A 363 kg-os járművet daruval emelték be a lakásba. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangszerek belülről
  2018-08-30 22:04:57, csütörtök
 
  Adrian Borda román fotós a berlini filharmónia régi nyomtatott kampánya ihlette lenyűgöző fotósorozata régi hangszerek belsejéből, mint például a cselló és nagybőgő. Amikor csellót látunk, nem arra gondolunk, hogy nézhet ki belülről. De ha egy értő fotós egy megfelelő eszközzel éppen a hangszerek belsejében készít fotókat - nos, akkor ilyen képek születnek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mutáns szobrok
  2018-08-30 22:03:55, csütörtök
 
  Patricia Piccinini ausztrál kortárs művész genetikai mutánsokat ábrázoló szobrai.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 160. (32 kép).
  2018-08-29 18:04:49, szerda
 
  Red Hot Chili Peppers, 1989
A 12 éves Natalie Portman a Léon, a profi című film forgatásán, 1993
Jamie Lee Curtis feleleveníti a legendás jelenetet a "Psycho" című filmből, 1960
Orosz jegyárus robot, Moszkva, 1970. A fiatal technikusok állomásán tervezték. Üdvözölte az utasokat és jegyeket értékesített és vészvillogó is volt rajta.
Óriáskerék a Gorkij Parkban, Moszkva, 1963
Vasily Livanov a Sherlock Holmes és Dr. Watson kalandjai című film forgatásán, 1980
Planetárium a Szent Panteleimon-katedrális épületében, Odessa, 1989
Dinnyeszüret Novocserkasszk környékén, 1940
Fényképezőgép tesztelése a Kodak-nál, 1955
A vad, maszkszerű sminkjéről elhíresült hard rockbanda, a Kiss 1983. szeptember 18-án jelent meg először make-up nélkül az MTV műsorában. A látvány akkor sokkolta a rajongókat.
Ernest Hemingway vodkát iszik, 1940-es évek
Egy örömlány Essenben, Németország, 1947
A "Peacemaker" tengeralattjáró a New York-i kikötőben végzett tesztelés során, 1885
Andrij Romanovics Csikatilo szovjet sorozatgyilkos a cellájában jógázik, 1993
Ahhotep ókori egyiptomi királyné karkötője
1959-es Chevy Impala a megfelelő motorcsónakkal
A Megváltó Krisztus szobra építés alatt, Rio de Janeiro, Brazília, 1931
Korai televíziós technológia tesztelése, New York, 1959
Black Cat cigaretta reklám, 1915
A 48. önálló zászlóalj katonái páncélozott sinautót javítanak, Volkhov Front, 1942. augusztus 19.
A New York-i világkiállítás, 1964
Marlon Brando a make-up előtt és után, mint Don Vito Corleone a A Keresztapa című filmben, 1972
A Rurik az Andrei Pervozvanny és a Imperator Pavel I, orosz császári páncélozott cirkálók, 1913
Arnold Schwarzenegger a Santa Monica-i önkormányzati kollégium könyvtárában
Példamutató család egy modell lakásban. Szovjetunió, 50-es évek
Sergey Brin és Larry Page a Google alapítói, 1989
Michelangelo bevásárlólistája szolgájának. A papírfecnire Michelangelo felrajzolta szolgájának, hogy mire lenne szüksége a piacról (kenyér, borocska, édeskömény, hal,...). Azért a rajz, állítólag, mert a szolga írástudatlan volt.
Kilátás a Rossiya Hotel 10. emeletén található szoba ablakáról, Moszkva, 1966
A tortaevő verseny nyertese, USA, 1950
Mihail Solohov feleségével és a gyerekeivel, 1941
Gázálarc tesztelése egy kísérleti állomáson, London, 1932
Posta a Pokrovskoe-Streshnevo kastély déli tornyában, 1943
Steve Irwin természettudós és a lánya Bindi Irwin 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Műanyagból készült ételek japánban
  2018-08-29 18:00:49, szerda
 
  Sampurunak hívják azokat a soha nem fakuló műanyag ételeket, amiket a japánok az éttermeik kirakatába tesznek. A szigetországban ugyanis úgy gondolják, ezek annyira étvágygerjesztők, hogy azonnal becsábítják be az üzletbe a vendégeket. Bár hogy ez európai szemnek is olyan ínycsiklandó-e, az azért kérdéses.
A sampuruk története a múlt század elejére nyúlik vissza, amikor is egy Takizo Iwasaki nevű üzletember viaszból elkészítette az első rizs-omlettet. Kicsit gondolkodnia kellett, hogy ez vajon mire is lenne használható, de aztán megvilágodosott: Oszakába ment, abba a városba, ami már akkor is tele volt éttermekkel, és meggyőzött egy pár étteremtulajdonost arról, hogy az étel látványa azonnal beindítja a nyálelválasztást, és arra ösztönzi az arra járókat, hogy betérjenek hozzájuk. Az pedig nyilvánvaló, hogy az igazi ennivaló étvágygerjesztő látványa csak rövid ideig tart, és mindennap cserélgetni a kirakat fogásait túlságosan macerás lenne. Ettől kezdve nem volt megállás: a sampuruk meghódították a szigetországot.
Iwasaki cége, az Iwasaki-Be-I azóta is piacvezető a sampuruk területén, de az alapanyagok 1932 óta sokat fejlődtek: a fakuló és könnyen olvadó viaszt a hetvenes években, a műanyag megjelenésével felváltotta a sokkal tartósabb vinil-klorid. Ennek az az előnye is megvolt, hogy átlátszó színeket is létre tudtak hozni belőle, tehát innivalókat is tudtak készíteni: sört, bort, üdítőt. A harmadik generációs, azaz a mai sampuruk pedig már a szinte mindenre használható, gyakorlatilag örök életű szilikonból készülnek, amiből a világ összes formáját ki lehet önteni, aztán kézzel gyönyörűre festeni.
Apropó, gyönyörű: erről megoszlanak a vélemények, az viszont tény, hogy a sampuruknak a turisták is nagy hasznát látják. A számunkra gyönyörű krikszkrakszoknak tűnő, japán kalligráfiával írt étlapokkal ellentétben a kész ételeket is megmutató tányérok sokat segítenek a választásban azoknak, akik előre szeretnék tudni, hogy nagyjából mit is fognak enni.
Némileg árnyalja a képet, hogy az iparág, úgy tűnik, mostanában krízist él át: bár Tokió a maga 80 ezer éttermével (ez tízszer annyi, mint Párizsban és ötször annyi, mint New Yorkban) kiapadhatatlan felvevőpiacnak tűnik, ha meggondoljuk, hogy az örök életű darabokat elég egyszer megvenni, nem kell pótolni, felfrissíteni vagy újat beszerezni helyettük, belátható, hogy a gyártóknak új piacok felé kell nézniük: ezek Kína és Dél-Korea lehetnek.
Egyébként ha bárkinek kétségei támadnak a sampuruk esztétikáját illetően, az jó, ha tudja, hogy a nagy műgonddal kialakított szilikonkaják sokak szerint a művészet kategóriájába esnek, így 1980-ban a londoni Victoria and Albert Museumban is kiállítottak egy pár darabot.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 128 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 1008 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 468
  • e Hét: 468
  • e Hónap: 84815
  • e Év: 84815
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.