Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Járni tanít
  2018-08-13 09:48:06, hétfő
 
  Járni tanít

Járatlan úton, földön és égen,
korlát nélküli szakadékszélen:
járni tanít az intő alázat,
hogy zúgó, kavargó rengetegen
túl is megleljem elveszett hazámat.

Sűrű ködhomály ül szerte-széjjel
és mécses sem ég seholsem éjjel:
járni tanít a szelíd alázat,
úttalan utakon a cél felé,
hogy át tudjak törni minden gátat,

mint bátor küzdő, de csendes zarándok,
hogy ki ne aludjon a tűz, zsarátnok:
járni tanít az égő alázat
fenn a csúcson is, épp úgy, mint mélyben,
miért a cél még magára várat!

Venyercsán László

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mában jövőt álmodva
  2018-08-13 09:41:12, hétfő
 
  Mában jövőt álmodva

Mint bányász a tárna mélyén
reménnyel élek a mában;
de jövőt álmodva égek
immár a zúgó világban.

És nézek de messze, távol,
hol vajúdó új föld kiált:
hit ad értelmet mindennek,
látom az eltörölt halált.

És valahol mindenen túl
fogva tart tűnő csodálat -
ám még most ide visszavet
a biztosan járó alázat!

Venyercsán László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kiválasztás az üdvösségre
  2018-08-13 09:33:18, hétfő
 
  Kiválasztás az üdvösségre

,,Hogy kezdettől fogva kiválasztott titeket Isten..." 2Thessz 2,13

Ha visszagondolunk arra, amit Pál az Efézusi levélben írt, akkor látjuk, hogy az Úr a kiválasztás célját is tudatja velünk: Isten a bűnösöket üdvösségre rendelte. Azért választotta ki őket, hogy üdvözítse, hogy hívők legyenek, hogy abban az üdvösségben részesüljenek, amelyet Isten fenntartott mindenki számára, aki Őt féli. A kiválasztás az üdvösségre történik.
Ehhez az üdvösséghez hozzátartozik a szentség és feddhetetlenség is. Ezt hangsúlyozza Pál textusunkban: legyünk szentek és feddhetetlenek... Ez lebegett Isten szeme előtt, amikor elhatározta, hogy bűnösöket választ ki. Azt akarta, hogy népe legyen, szent, feddhetetlen népe. Nép, melyben kegyelme nyilvánvalóvá lesz, és amely illik hozzá, mivel képét hordozza.
Amikor Isten valakit kiválaszt, azért teszi, hogy azt üdvözítse, és megadjon neki mindent, ami az istenes élethez tartozik. Ez teszi a kiválasztást értékessé. És mégis nehéznek találom, hogy elfogadjam, hogy van kiválasztás! Vagy tegyük fel másként a kérdést: akarsz-e szent lenni? Mit kell érte tenned? A kiválasztás és szentség összetartoznak. A kérdés tehát nem az, hogy Isten kiválasztottja akarsz-e lenni, hanem hogy szent akarsz-e lenni. Ha nem így van, akkor nem is akarsz kiválasztott lenni.

P. den Butter
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Áldott szegénység
  2018-08-13 09:02:27, hétfő
 
  ,,... nemde Isten választotta ki a világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek a hitben, és örökösei az országnak, amelyeket azoknak ígért, akik őt szeretik?" (Jak 2,5)

A szegénységre úgy szoktunk tekinteni, mint Isten súlyos próbájára, sőt büntetésére. Ez sokszor így is van. Sokszor kell az Úrnak a nélkülözés kellemetlen, fájó eszközéhez folyamodnia, hogy engedelmességre kényszerítsen bennünket.
Gondoltál-e már arra, hogy a szegénység kiváltság, ajándék is lehet? Isten könnyebbé akarja tenni vele az üdvösségre vezető utat. A szegénység ugyanis nagyon jól ki tudja ábrándítani az embert a világból. A szegénység érezteti meg igazán, mit jelent ítélet alatt, Isten haragja alatt élni. A szegénység döbbent rá igazán, mit von maga után Ádám bűne, az ősök bűne, a magam bűne. A szegénységben érzed meg a világtól való kifosztottságodat, becsapott voltodat. A szegénységben tudod fokozatosan elveszíteni az emberi jóakaratba, ígérgetésekbe vetett hitedet.
Ugyanakkor ez az állapot képes fölébreszteni a kimondhatatlan sóvárgást egy másik, egy gazdag, bővölködő élet után, és elkezded keresni ezt a másik életet. Ekkor aztán Isten eléd tárja az ő kegyelmét, és királyi örökséggel, mennyei gazdagsággal ajándékoz meg téged, a kifosztva hozzá menekülőt.
Akkor majd hálás leszel Istennek a szegénységért, mert így megláthattad - és talán most még élesebben látod - azt a drága ajándékot, amit számodra elkészített: az üdvösséget.

ÁLDOTTAK A FELLEGEK * Van a földön egy hely, ahol soha nincsenek sötét felhők az égen. Ez a hely a Szahara, amely fölött csaknem mindig tündöklik a nap. Ennek következtében azonban az egész csupa pusztaság, ahol a halál uralkodik. Sűrű erdők, virágos rétek, mozgalmas, vidám élet csak ott van, ahol sokszor felhők takarják el a napot, s gyakran hull a bővizű, termékenyítő eső.

* Áldott szegénység - 1Kir 17

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 773 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1420
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 67595
  • e Év: 186687
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.