Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2018-09-22 23:55:53, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Sajttal töltött padlizsánbatyu
  2018-09-22 23:55:40, szombat
 
  Sajttal töltött padlizsánbatyu

Hozzávalók

2 db padlizsán
230 g mozzarella
16 db bazsalikomlevél
2 db nagy paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
2 evőkanál napraforgómag a díszítéshez
Mártás:
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál citromlé


Elkészítés

A padlizsánok szárát vágjuk le, majd hosszában vágjuk fel 16 hosszú szeletre (az első és az utolsó szeletet ne számítsuk). A szeleteket sós vízben főzzük kb. 2 percig, majd szűrjük le és szárítsuk meg. A mozzarellát és a két paradicsomot vágjuk fel 8-8 szeletre. Két padlizsánszeletet tegyünk egymásra keresztben, majd helyezzünk rá egy szelet paradicsomot, sózzuk és borsozzuk meg. Erre tegyünk egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomlevelet, majd újra egy szelet paradicsomot, melyet újra sózzunk és borsozzunk meg. A padlizsánok végeit hajtsuk össze. Ilyen módon készítsünk 8 csomagot, amelyeket tegyünk hűtőszekrénybe kb. 20 percre. Majd a padlizsánbatyukat kenjük meg olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazsalikommal, és öntsük le paradicsommártással.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyors joghurtos fánk
  2018-09-22 23:55:28, szombat
 
  Gyors joghurtos fánk

Hozzávalók

A tésztához:
30 dkg natúr joghurt
3 db tojás
2 ek cukor
2 vaníliás cukor
20 csapott ek liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 ek pálinka
A sütéshez:
6 dl étolaj
A tálaláshoz:
porcukor ízlés szerint
lekvár ízlés szerint


Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyósnak találjuk, akkor egy kis lisztet hozzáadhatunk.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, majd a tésztát egy evőkanállal beleszaggatjuk, és három adagban, lassú tűzön kisütjük a fánkokat. (A fánkok első oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.)
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Házi baracklekvárral fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!





Megjegyzés

A mai ebéddesszertünk,gyorsan elkészül, pille könnyű és nagyon finom.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mustáros-tejfölös csirkecomb
  2018-09-22 23:55:17, szombat
 
  Mustáros-tejfölös csirkecomb

Hozzávalók

4 db egész csirkecomb

bors
3 dkg vaj
4 dl tejföl
2 ek mustár
20 dkg sajt


Elkészítés

A combokat megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd átkenjük a puha vajjal. Tepsibe rakjuk, ráöntjük a mustárral elkevert tejfölt, és fóliával lefedjük.
170 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, rátesszük a reszelt sajtot, majd 200 fokon pár perc alatt megpirítjuk. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat!





Megjegyzés

Roppant egyszerű, roppant finom!
A konyha ördöge

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Aranyló húsleves
  2018-09-22 23:55:06, szombat
 
  Aranyló húsleves

Hozzávalók:
kb. 1,70 kg vegyes csontos hús (nálam 1 házi tyúk apróléka, marhaoldalas, húsos karajcsont)
30 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
10 dkg zellergumó szelet
10 dkg karalábé szelet
10 dkg kelkáposzta cikk
1 nagy vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1 zöld paprika (csípős)
1 paradicsom
kb. 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
petrezselyem és zellerzöld
1 evőkanál feketebors (teatojásba zárva)

csipet cukor
Valamint:
25 dkg száraz levestészta


Elkészítés: A megtisztított, darabolt húst rövid ideig bő vízbe áztatva megmosom, egy nagy, kb. 7 literes fazékba teszem. Felengedem kb. 3-3,5 liter hideg vízzel, sózom, beleengedem a teatojást. Lassan felforralom, takarékra veszem a hőfokot, a keletkezett habját kis fémszűrővel leszedegetem.

A zöldségeket megtisztítom, a sárga- és fehérrépát hasábokra, a karalábét és zellert nagyobb cikkekre, a kelkáposztát egészben, a vöröshagymának csak a külső barna héját veszem le és behasítom, a fokhagymagerezdeket, zöldpaprikát, paradicsomot egészben, a petrezselyem- és zellerzöldet csokorba kötve teszem a levesbe.
Gyöngyöző, nagyon lassú forralással (épp csak mozogjon a teteje) főzöm 4 órát, a vége felé ici-pici cukorral lágyítom az ízeket.





Kicsit pihentetem, közben a karalábét, zellert, kelkáposztát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot és a zöld leveleket eltávolítom belőle. A feleslegesnek tartott zsiradékot a leves tetejéről evőkanállal leszedegetem.

Egy másik nagyobb fazékba sűrű szűrőn lassan átszűröm a levest, a visszamaradt zöldségeket, a tyúkhúsdarabokkal átteszem, a marha és a sertéshúst a csontról leszedem, csont nélkül teszem a leveshez.

A levestésztát bő, sós, ételízesítős vízben kifőzöm, leöblítem, leszűröm, kb. 1 evőkanál leszedett zsiradékkal összeforgatom.

Tálalásnál a tányérokba helyezek a főtt tésztából, húsdarabokat, zöldséget teszek bele és rámerem a forró levest. További őrölt borsot és csípős paprikát kínálok hozzá.





A maradék főtt húst ecetes tormával, mustárral fogyaszthatjuk el, vagy második fogásként főtt burgonyát, gyümölcs- vagy zöldségmártást kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

A levesbe főzhetünk egy szem burgonyát is, én nem szoktam belefőzni, mert homályos lesz a leves a keményítőtől.

Kicsit macerás, de nagyon finom leves készül a kevert húsból.
gaby53

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Boldog hétvégét!
  2018-09-22 23:51:12, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Sajtgolyó villámgyorsan
  2018-09-22 00:36:21, szombat
 
  Sajtgolyó villámgyorsan

Hozzávalók

2,5 dl víz
10 dkg vaj
1 tk só
20 dkg liszt
10 dkg sajt (cheddar)
10 dkg sajt (emmentáli)
3 db tojás
A tetejére:
1 db tojás


Elkészítés

A vizet összekeverjük a vajjal és a sóval. Felforraljuk, majd belefőzzük a lisztet. Ha kicsit kihűlt, belereszeljük a sajtot és hozzáadjuk a tojást.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük mindet. A golyók tetejét megkenjük felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
A legfinomabb nutellás tiramisu
  2018-09-22 00:33:38, szombat
 
  A legfinomabb nutellás tiramisu

Hozzávalók

2 bögre hab tejszín
2 bögre mascarpone
1 rúd vanília kikapart belseje
2 db tojássárgája
2 ek cukor
4 ek Nutella
2/3 bögre tej
12 db babapiskóta
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A tejet felmelegítjük, és hozzáadunk 1 ek Nutellát. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről, és belemártjuk a babapiskótákat. Ezután egy tál alját kirakjuk a nutellás babapiskótával.
A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a habtej színt és a vaníliarúd kikapart belsejét, és robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy lapáttal összeforgatjuk. Ezután a krém felét a babapiskótára simítjuk.
A nutellás tejhez, amibe a babapiskótát mártogattuk, hozzáadunk 3 ek Nutellát, egy habverővel elkeverjük, majd a mascarponés krémre öntjük. Végül a tetejére simítjuk a maradék krémet, és a hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt megszórjuk a kakaóval.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
  2018-09-22 00:29:59, szombat
 
  Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve

Hozzávalók

1 db sertéscsülök (főtt, füstölt)
9 db burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes paprika
2 db paradicsom
2 ek sertészsír

bors (fekete, őrölt)
majoránna (morzsolt)
fűszerkeverék (sült krumpli ízű)
1 dl sör


Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A csülökből eltávolítjuk a csontot, félbevágjuk. Egy nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megkenjük a zsírral.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, a csülök köré, ráöntjük a sört.





180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük. A csülköt időnként meglocsolgatjuk a sütőlével. 1 óra után grill fokozatra kapcsolunk (200 C fok), majd amikor a hús aranybarnára sült, akkor kivesszük a sütőből.





Pihentetés után tálaljuk.





Megjegyzés

Kedvencem a csülök. Bár sok időt igényel az elkészítése, de viszonylag kevés munkával nagyon finom étel kerülhet az asztalunkra számos variációban. Most az egyik legegyszerűbbet, de talán a legkedveltebbet sütöttem.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Klasszikus grízgaluska leves
  2018-09-22 00:23:43, szombat
 
  Klasszikus grízgaluska leves

Hozzávalók

2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma (kisebb)
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 db zellergumó

frissen őrölt fekete bors
2 db tojás
10 dkg búzadara
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 késhegynyi szódabikarbóna


Elkészítés

Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük kb. 1,2 liter forró vízzel. Közepes lángon hagyjuk felforrni. Csak ezután sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon főzzük tovább.
A tojásokat egy csipet sóval villával felhabosítjuk. Hozzákeverjük a búzadarát, a finomra aprított petrezselyemzöldet és a szódabikarbónát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.





Megjegyzés

Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 84 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1145
  • e Hét: 5659
  • e Hónap: 10697
  • e Év: 140404
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.