Belépés
drciccancs.blog.xfree.hu
Segíts magadon, az Isten is megsegit! dr cicc ancs
1977.07.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
tarkedli
  2018-01-30 19:33:30, kedd
 
  Link

hozzávalók / 3 adag
30 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
350 ml tej
1 csipet só
1 db tojás
2 ek vaj (olvasztott)
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek napraforgó olaj (sütéshez)
1 csapott ek porcukor (ízlés szerint, tálaláshoz)
3 ek sárgabaracklekvár (ízlés szerint, tálaláshoz)


hozzávalók / 3 adag
30 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
350 ml tej
1 csipet só
1 db tojás
2 ek vaj (olvasztott)
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek napraforgó olaj (sütéshez)
1 csapott ek porcukor (ízlés szerint, tálaláshoz)
3 ek sárgabaracklekvár (ízlés szerint, tálaláshoz)
mit hogyan?
Hogyan süssek fánkot, hogy ne legyen nagyon zsíros?
Hogyan nyújtsam a mézeskalács tésztát?
Mi a tökéletes muffin hetedik szabálya?
még több kérdés
ezt olvastad már?
23 extra gyors édesség sütés nélkül - itt a jó idő, sütés helyett nyomás ki a szabadba!
23 extra gyors édesség sütés nélkül - itt a jó idő, sütés helyett nyomás ki a szabadba!

hirdetés
alapanyagok
finomliszt friss élesztő napraforgó olaj sárgabaracklekvár só tej tojás vaj cukor porcukor vaníliás cukor
receptjellemzők
konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert
receptkategóriák
főkategória: fánk
alkategória: tarkedli
hasonló kategóriák: különleges fánkok, amerikai fánk, farsangi fánk, csörögefánk, haraszt, sós fánk, profiterol, churros, túrófánk, minifánk
egyéb elnevezések
Tarkedli/talkedli vagy cseh fánk
Szólj hozzá!

Elküldöm

elkészítés
Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, a sóval, cukrokkal elkeverjük.
A megkelt élesztőt hozzáadjuk, valamint az olvasztott vajat, a tojást, és a megmaradt langyos tejjel kézi habverővel kikeverjük. Egy papírtörlőt teszünk a tetejére, radiátorra állítjuk. ¼ órát hagyjuk pihenni.
Tarkedlisütő hiányában nagy teflon serpenyőben sütöttem ki. 4-5 kis halmot merítünk egy kisebb merítőkanállal a tésztából. A serpenyőt étolajjal kenjük ki. 1-1 percet sütjük mindkét felét.
Nagyon finom, gyenge lett. Házi baracklekvárral, porcukorral meghintve tálaltam. 2 darabot összeragasztottam a lekvárral. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  palacsinta, lángos, másoktól  
jó pihit
  2018-01-27 13:47:02, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
napi cic
  2018-01-22 14:04:33, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
napi cic
  2018-01-21 10:33:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
tavaszváró jácint
  2018-01-19 19:53:47, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képeim  
napi cic
  2018-01-19 10:07:36, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
tavaszváró
  2018-01-19 00:18:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  képeim  
darázs
  2018-01-17 20:23:52, szerda
 
  Link




 
 
0 komment , kategória:  kötés, horgolás  
napi cic
  2018-01-17 18:51:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
napi cic
  2018-01-15 16:13:18, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  napi cic  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 31 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 59 db bejegyzés
Összes: 15984 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 79
  • e Hónap: 12344
  • e Év: 260557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.