Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
Egy szülő levele, akinek lovagolnak a gyermekei:
  2018-01-31 10:39:48, szerda
 
  Egy szülő levele, akinek lovagolnak a gyermekei:

Egyik ismerősöm megkérdezte, hogy miért költök ennyit a gyerekeim lovazására?
Azt válaszoltam, hogy én nem a lovaglásukért fizetek, sőt, engem még csak nem is érdekelnek a lovak.
Amiért én fizetek azok a következők:
- Azok a pillanatok, amikor a gyerekeim hazajönnek az iskolából és olyan fáradtak, hogy legszívesebben semmit sem csinálnának már, de mégis kimennek a lovardába;
- Azért, hogy jól neveltek legyenek;
- Azért, hogy egészségesek legyenek;
- Azért, hogy megtanulják, hogyan legyenek jó csapatjátékosok;
- Azért, hogy kezelni tudják a csalódást, ami akkor éri őket, ha nem úgy mennek a versenyen, ahogyan azt remélték;
- Azért, hogy megtanulják, hogyan érjék el a kitűzött céljaikat;
-Azért, hogy megtapasztalják, mennyi kemény és kitartó munka által győzhetnek csak, és hogy a siker nem jön egyik-napról a másikra;
- A lehetőségért, hogy életre szóló barátságokat köthessenek hozzájuk hasonlókkal;
- Azért, hogy ne a számítógép és a tv előtt üljenek...és még folytathatnám... Nem a lovaglásért fizetek, hanem a lehetőségekért, melyeket az nyújt nekik, azokért, melyeket aztán egész életük során kamatoztathatnak, s melyekkel áldást hozhatnak a körülöttük élők életére is.
Szóval úgy gondolom, hogy ez egy remek befektetés..
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dédelgeted még a szegénységet?
  2018-01-31 08:55:10, szerda
 
  Dédelgeted még a szegénységet?
Vannak olyan nézőpontjaid, hogy szegény vagyok, ám..... becsületes, korrekt, kedves stb?
Mi van, ha lehetsz gazdag és becsületes,korrekt kedves?
Az alábbi gondolatokat ajánlom figyelmetekbe:
"Néhányan nagyon durva szegénység-tudatot építettek fel, vagy vettek át. Olyant, ami folymatos mohóságban tartja őket, ami soha ki nem elégül. Mint a buddhista kozmológiából az éhes szellemek világa. A nézőpontjuk az, hogy kapniuk kell, és nem adhatnak soha, mert éhen halnak. Kapni, kapni, kapni! És a csavar, hogy nem tudnak befogadni.
A kiút? Több is!
-Hála, nagyrabecsülés. Ha csak a legkisebb dolgot, amit kapsz, elkezded elismerni, az kezdi betölteni az ürességet
-Adj te! Figyelmet, kedvességet, ha másod épp nincs! És anélkül, hogy számolgatnád, hogy mit fogsz cserébe kapni! Még azt se, hogy elismerjék, hogy jófej vagy!
- Kihez tartozik a nem elég? Mimikrizted? Éber vagy a környezetre? Entitások vesznek körül, akikkel valaha együtt éheztetek? Stb
-Használod-e a reménytelen szegény-én szerepet mások manipulálására?
-Tudatosítsd a szükség alapú működést! Egy végtelen lénynek nincs szüksége. Vagy választja, vagy nem! Megintcsak: kié a szükség nézőpontja?
Légy totál őszinte magaddal! Ha észreveszed ezeket, az nem azt jelenti, hogy rossz vagy, hanem azt, hogy tudsz változtatni!

Mit tettél életbevágóvá, értékessé, valóssá a szükségben, az éhes szellemek valóságában, a hiányban, a szegény-én szerepében, ami visszatart az ajándék és erő felfedezésétől, aki valójában vagy?"
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
A szeretet alapja: Önmagad szeretete
  2018-01-31 08:44:19, szerda
 
  Életedbe fogadd be az újdonságokat. Tudatosan teremts magadnak pozitív élethelyzeteket, és fogadd be a környezeted új lehetőségeit. Legyen erős belső hited, ami segít, hogy boldogulj a világban. Cselekedeteidben légy rugalmas, hallgass meg másokat is. Fogadd a jó szándékot, de határozottan utasítsd el azokat, akik gátolnak, a fejlődésedben. Ne mások utasításai határozzák meg az Életed. Utad során, az esetleges kudarcokból tanuljál. Figyelj a belső tudásodra, és bízz meg benne. Légy magabiztos, és fejlesztd a képességeidet. Az új ismeretek, és új lehetőségek segítenek, hogy könnyebben elérd a céljaidat. Pozitív gondolkodással, a megfelelő emberek lesznek a társaid, az utadon. Ne engedd, hogy a harag, a félelem, a düh, és a bűntudat, újból gyengítse, az önbecsülésedet. Ha felismerted a hibáidat, változtass rajta. Add meg magadnak a lehetőséget arra, hogy fejlődni tudj. Légy igazán megbocsátó, mert így válsz szabaddá. Csak a múlt elengedésével tudsz átlépni, a jelen boldogságába. Kívánom, szeress feltétel nélkül, mosolyod, mindennap sugározza a belső békédet, jóságodat, boldogságodat. Ne feledd! A szeretet alapja: Önmagad szeretete  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Engedd el a negatív érzéseket
  2018-01-31 08:42:33, szerda
 
  Engedd el a negatív érzéseket, engedd, hogy boldog légy, mert megérdemled. Vedd sorra, mi bánt, és mi akadályoz abban, hogy boldog lehess. Ne légy szomorú, a bánat rácsain emelkedj felül. Repülj szíved szeretetével, hisz a lelked szabad. A Szeretet vezérelje tetteid, és meglátod, hogy élni jó! Figyeld meg magad, ismerd be hibáidat, ha kell, nevesd ki saját magad, de szeresd mindég azt, aki valójában vagy. Élvezd az Életet, szeress, és légy boldog minden percében, mert nem tudhatod, hogy meddig teheted. Vedd körül magad azokkal, akiket szeretsz, és akikkel boldog lehetsz. Lásd meg az Élet, és a saját Életed szépségét, csodáját, mert a Holnap talán el sem jöhet. Éld a Ma minden percét boldogan, adj szeretetet, nevetést, és ölelést. Az Életed egy kincs. Ne hagyd, hogy nap, mint nap, a szomorúság, a bú, és a sötétség árnyékolja be. A Te feladatod, és lehetőséged, hogy a fényre, és a szeretetbe vezesd Önmagad. Ne félj Élni! Az Élet oly csodás, csak fedezd fel, hogy Rád milyen út vár. Választhatod a depresszió, és bánat sötétjét, vagy azt, ahol a szeretet fénye ölel át. Tudd, hogy mit akarsz az élettől, mik a céljaid, merre tartasz, sőt azt is, hogy hova szeretnél eljutni. Legyen erős az Önbizalmad, bízz a tudásodban, és a pozitív kisugárzásodban. Ne feledd! Egyedül Te vagy a felelős azért, hogy milyen az Életed, és hogyan éled azt meg. Kívánom, élvezd a mát, és teremtsd meg magadnak azt a világot, ahol boldogan szeretnél élni.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Nem spórolhatjuk meg az önmagunk felé vezető utat."
  2018-01-31 08:41:40, szerda
 
  Mintha gondoskodhatnánk megfelelően másokról úgy, ha nem vagyunk képesek megfelelőlen gondoskodni önmagunkról;
mintha kellőképpen oda tudnánk figyelni mások szükségleteire, ha mi soha egy percet sem szánunk arra, hogy meghalljuk és megértsük a sajátjainkat.
Mintha fordulhatnánk tisztelettel és jóakarattal a másik felé, elfogadva sokféleségét az ellentmondásosságával együtt, ha nem fordulunk önmagunk felé tisztelettel és jóindulattal, és nem viseljük el saját ellentmondásainkat.
Ismét arra lyukadunk ki, hogy a másik felé vezető út során nem spórolhatjuk meg az önmagunk felé vezető utat."

Thomas D`Ansembourg
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Ha Téged szolgál, akkor jó érzés
  2018-01-31 08:40:19, szerda
 
  Ha sokat foglalkozol egy gondolattal - fókuszálsz rá, beszélsz róla, blogot írsz róla, az okait keresed, igazolni próbálod, stb. akkor tudd, hogy ezzel tartod életben a gondolatot magadban és ez befolyásolja az általad kibocsátott rezgésedet, és így az élettapasztalataidat is. Ha viszont szép fokozatosan elhagysz egy gondolatot - másra fókuszálsz, nem beszélsz róla többet, nem írsz róla hosszú emaileket, nem keresed az okait, elengeded, stb. akkor a figyelmed hiányában a gondolat és annak hatásai fokozatosan kikopnak a rezgéseidből és ez is hatással lesz az élettapasztalataidra.
Egy gondolatot azonban nem lehet úgy kikapcsolni, hogy azt mondod: 'Nem gondolok a rózsaszín elefántra', mert minden alkalommal, amikor azt mondod, hogy nem gondolsz a rózsaszín elefántra, pontosan a rózsaszín elefántra gondolsz. Mit is kell tenned? Gondolj a zöld pumára! És akkor a rózsaszín elefánt gondolata a figyelmed hiányában éhen hal. Ne aggódj, nem az elefánt, csak a gondolata.
Honnan tudhatod, hogy egy gondolat szolgál-e Téged avagy nem? Ha Téged szolgál, akkor jó érzés, amikor rágondolsz. Ez legyen az egyedüli mérvadó - ne pedig a gondolat igazságtartalma. Újra elmondjuk: a meggyökeresedett gondolataid alakítják a rezgéseidet és ezzel együtt az élettapasztalataidat, és így a saját igazságodat is."
(Abraham-Hicks)

 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Nincsenek ennél igazabb szavak
  2018-01-31 08:39:19, szerda
 
  Bármit az irányításod alatt tudsz tartani. Íme, mivel tarthatod magadtól távol a negatív gondolatokat:
Távozz tőlem! Semmi közöm hozzád. Szellem vagyok. Csupán a Szellem jó és tökéletes gondolatait vallom a magaménak". Nincsenek ennél igazabb szavak.

Rhonda Byrne _ Határtalan gondolatok
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Kívánom, lásd új fényben magad
  2018-01-31 08:29:20, szerda
 
  Lásd magad benne, az új életedben, ahol az elképzelt álmod könnyedén megvalósul. Tedd most félre minden kétségedet önmagaddal kapcsolatban, és engedj teret a szeretetnek. Hagyd beáramolni a képzeleteden, és az érzéseiden keresztül, s fogadd a harmóniát, mely tested teljes egészében átjár. Engedd meg, hogy a pozitív gondolatok magukkal ragadjanak. A képek, melyeket először látsz, és boldogsággal töltenek el, hagyd, hogy megsokszorozzák a belső erődet. Ne feledd azonban, hogy egyetlen álom sem valósul meg magától. Az álmaid csak az első lépések egy új élet felé. Tedd az álmaidat valóssággá. Legyenek az álmaid a célok, melyeket megfogalmazol, és a célok elérése érdekében cselekedni is tudsz. Biztasd magad, és higgy a képességeidben. Építsd az Életed, és akkor, bármit, bármikor, s bárhol el tudsz érni. Milyen életet szeretnél? Olyat, ami tele van korlátokkal? Vagy olyat, ahol határtalanul képes vagy legyőzni az akadályokat? Hinned kell abban, hogy el tudod érni a nagyszerű Életet! Gondolataid legyenek meggyőzőek, és erősek. Összpontosíts az elképzeléseidre, álmaidra, és érezd, hogy mindezek megvalósulhatnak. Szeresd és fogadd el magad. Ezáltal pozitívan értékelni, és tisztelni is tudod Önmagad. Kívánom, lásd új fényben magad, s így bátorságod lesz, hogy megvalósítsd, az álmaidat!  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Adni sokszor nagyobb öröm, mint kapni...!
  2018-01-31 08:18:39, szerda
 
  Egyik este, akár a többi napon, a kicsi árva lányka az utca sarkon állt és pénzt koldult, vagy bármi más egyebet, amivel az emberek megszánják. A kislány ócska ruhát viselt, piszkos volt és kócos a haja.

Egy gazdag ember sétált el a kislány mellett, anélkül, hogy pillantásra méltatta volna. De amikor hazaért drága otthonába, boldog és jómódban élő családjához, gazdagon terített asztalhoz, vissza-visszatértek gondolatai a kislányhoz.

Nagyon megharagudott Istenre, amiért engedi, hogy ilyen körülmények között éljenek emberek.

Szemrehányást is tett Istennek, mondván:
-"Hogy engeded meg, hogy ez történjen? Miért nem teszel valamit, hogy segíts ezen a kislányon?"

Aztán lénye legmélyéről meghallotta Isten válaszát:
-"Már tettem! Megteremtettelek Téged!"

Segíts a bajbajutottaknak, amikor csak teheted, amivel csak tudsz.
Adni sokszor nagyobb öröm, mint kapni...!

(Tanmese)
 
 
0 komment , kategória:  Történetek-TANMESÉK  
Hagyd, hogy az Élet mindent az útjára pakoljon
  2018-01-31 08:18:03, szerda
 
  Engedd el. Ne ragaszkodj semmihez, hagyd, hogy az Élet mindent az útjára pakoljon. Ha nem követelőzöl, ha nincs kapkodás, tökéletesen összerakja a következő lépéseket, neked csak bíznod kell benne, és lépni nagyokat. Ne legyen energiád kontrollálni a jövőt, vagy a következő lépést fürkészni. Nem megy, és nem is fog menni, ne is akard, hiszen az nem a te dolgod. Annyi kell csak, hogy hallgass az érzéseidre, azok után menj, és tudd, hogy az Élet majd szépen hoz mindent, ha pedig élvezed a pillanatot, és nem a következőn agyalsz, minden a helyére fog kerülni, mert bízol abban, hogy ez nem is lehet másképp."

Orovecz Nóra
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 75 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1434
  • e Hét: 4060
  • e Hónap: 24528
  • e Év: 24528
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.