Regisztráció  Belépés
lizawolf.blog.xfree.hu
Mindennek eljön az ideje. Wolf Liza
1952.10.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Sophia Loren sikerének receptje
  2018-01-31 18:34:53, szerda
 
  Szophia Loren (83 éves) elárulta, hogyan őrzi és ápolja szépségét, egészségét és fittségét.

1. ÁSVÁNYVÍZ
Napi 2 liter ásványvizet fogyaszt, mert ez a bőrt rugalmasan tartja, átmossa a vesét, méregteleníti a szervezetet. Aki kevés folyadékot iszik, az hamar ráncosodik.

2. ANANÁSZ
Minden nap friss ananász fogyaszt. Az ananász enzimjei gyorsítják az anyagcserét, ezáltal soványan tart.

3. JOGHURT
Megeszik naponta egy csésze joghurtot, amibe tesz egy kanál sörélesztőt. A hatóanyagok belülről ápolják a bőrt, és gondoskodnak a szép, fényes hajról.

4. BÖJTÖLÉS
Havonta két napot böjtöl. Ezeken a napokon csak friss gyümölcsöket fogyaszt. Ez tisztítja az emésztőrendszert és erősíti az immunvédelmet.

5. SÚLYZÓ TRÉNING
Naponta edzi magát nyitott ablaknál tíz percig. Ezután hideg vizes tusfürdőt vesz. Ez feszessé teszi az izmokat és széppé a mellet.

6. ALVÁS
Naponta legalább hét órát alszik 18 fokos szobahőmérsékletű hálószobában. Az alvás elősegíti az anyagcserét és energiát ad a napi aktivitáshoz.

7. ÉLETÖRÖM
Az életet élvezni kell és álmodozni. Nyitottnak kell lenni minden újra. Nevetve élni és szeretni kell, így marad az ember fiatal.

A szépségem titka című könyvében írja: "Minden nő több, mint a teste. Függetlenül attól, hogy mások mit tartanak róla, egyéni szépségéről legyen meggyőződve."



 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Miért ne kapkodjuk be a vitaminokat csak hasraütésszerűen?
  2018-01-31 10:20:55, szerda
 
  A leggyakrabban fogyasztott vitaminok:

C - VITAMIN
Hatása: vízben oldódó vitamin és antioxidáns, amely a szabad gyökök ellen véd
Forrása: citrusfélék, leveles zöldségek, máj
Túladagolása következménye: emésztőrendszeri panaszok, hasmenés, puffadás, vesekő

B6 - VITAMIN
Hatása: szív és érrendszer, valamint az idegrendszert működését segíti
Forrása: csirke, banán, szója, hal, tej, barnarizs, máj, burgonya
Túladagolás következménye: idegkárosodás, izomkoordináció elvesztése a végtagokon

VAS
Hatása: nélkülözhetetlen az oxigén vérben való szállításához, energiatermeléshez
Forrása: máj, hús, magvak, dúsított gabonapelyhek, zöld zöldségfélék
Túladagolás következménye: székrekedés, hányinger, hányás, és az esetek egy részében szívbetegség

A - VITAMIN
Hatása: fontos szerepet játszik a látásban, az immunrendszer és a szaporodási szervek működésében
Forrása: máj, tejtermékek, halolaj, sárgarépa
Túladagolás következménye: máj és látás károsodása, fejlődési rendellenességek kockázata.

EZT NEM ÁRT HA TUDJUK: A C-vitamin vízben oldódó vitamin, túl sok fogyasztása nem olyan vészes, mert kiürül a szervezetből, viszont az A -vitamin zsírban oldódik és elraktározódik a szervezetben.

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A túl sok vitaminfogyasztás veszélyes is lehet
  2018-01-30 18:35:12, kedd
 
  Közeleg az influenzajárvány, ezt elkerülhetjük, ha erősítjük az immunrendszerünket. Ezt többféle képen is megtehetjük. Táplálkozzunk egészségesen és fogyasszunk több vitamint. Ám a túlzott vitaminfogyasztás nem jó megoldás, mert ezek fokozhatják egyes betegségek kockázatát.
A túlzott vitaminfogyasztás nem jelenti azt, hogy egészségesebbek leszünk, ugyanis bizonyos vitaminokból és ásványi anyagokból gyorsan elérhető az a dózis, amely valójában már nem egészséges.
Ez a megállapítás az egészséges, maguktól vitaminokat és ásványi anyagokat szedő emberekre vonatkozik, nem azokra, akiknek az orvos által meghatározott vitaminokat és ásványi anyagokat kell szedni a hiány megszüntetése érdekében.
Az emberek többségének nincs vitamin hiánya, még azoknál, sem akik nem egészségesen táplálkoznak, vagy alig esznek zöldséget, gyümölcsöt.
A Johns Hopkins egyetem táplálkozás tudományi központjának igazgatója azt írja, hogy bizonyos vitaminok és ásványi anyagok esetében, így az A-vitamin esetében is, az ajánlott és a mérgező dózis között nem nagy a különbség.
Az igazság, hogy az egészséges étrendet semmivel nem lehet helyettesíteni. Az is biztos, hogy kevesebben betegszenek meg azok közül, akik naponta többször zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak.



 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A MINDENTUDÓ SÓ 1.
  2018-01-29 18:03:39, hétfő
 
  Azt olvastam valahol, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek soha nem romlanak meg. Ilyen többek között a só. Akkor irány az üzlet, vásároljunk sok-sok kiló sót, mert nem csak étkezésre használhatjuk, hanem számtalan olyan területen is, amit nem is gondolnánk.
Nézzük meg mi mindenre jó és hogyan használhatjuk a sót és feltétlenül próbáljuk is ki a háztartásunkban.

- Az odakozmált étel maradékát a legkönnyebben úgy távolíthatjuk el a lábas aljáról, ha az edénybe tömény sós vizet öntünk. Az oldatot néhány órán keresztül hagyjuk állni az edényben, majd erős tűzön forraljuk fel. Ezután hagyományos módon mossuk el az edényt.

- A zománcozott edényeket is súrolhatjuk csak sóval, nem veszíti el a fényét.

- Az új jénai edényeket használat előtt egy nagyobb edényben maroknyi sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi, forraljuk legalább fél óráig. a vízben hagyjuk teljesen kihűlni. Így a hőre ellenállóbbak lesznek, és sokkal tartósabbak is.

- A zománcedényeket is hasonlóképen avassuk fel. Ebben az esetben elegendő, ha magában az edényben zubogtatjuk egy fél óráig a sós vizet. Kevés ecetet is önthetünk hozzá.

- Az üvegpoharak fényesebbek lesznek, ha sós vízben mossuk és hideg vízzel öblítjük át őket.

- A porcelánedények megszépülnek, ha először nedves sóval dörzsöljük be őket, és csak ezután mosogatjuk el azokat.

- A divatos márvány asztallapról sóba mártott nedves ronggyal távolíthatjuk el a foltokat. Az így kezelt felületet tiszta vízzel öblítsük le és töröljük szárazra.






- A friss vérfoltokat legkönnyebben úgy lehet eltávolítani, hogy hideg vízbe áztatjuk a textíliát. Az áztató vízbe tegyünk sót. Így kevésbé roncsolódik az anyag.

- A vörösborfoltok eltávolítására is alkalmas a só. Hintsük, a szennyezett felületre és öntsünk rá ásványvizet. A felesleges nedvességet itassuk fel és cseppentsünk citromlevet a foltra. Kezelés után mossuk ki a textíliát.

- A szőnyegen levő vörösbor folt eltávolítását az előbbiek szerint végezzük el, de ne tegyünk rá citromlevet.

- A bársonnyal kárpitozott bútorokat a sós vízbe mártott kefe tisztítja meg legjobban a portól.

- A fonott kosarat, vesszőből készült, festetlen bútort újjávarázsolhatjuk, ha só és víz oldatával keféljük át. A megtisztított kosarat, bútort szárítsuk levegőn, de ne tegyük tűző napra.

- A vágódeszkáról és a fakanálról a hagyma és egyéb zöldségféle szaga eltűnik, ha lemosás után sót szórunk rá, és hagyjuk állni 10 percig. Meleg vízzel öblítsük le, szagtalanok lesznek.
 
 
0 komment , kategória:  Háztartás  
A bab mint a halál jelképe
  2018-01-29 11:37:19, hétfő
 
  A babot már az ókorban is használták, kenyeret, lepényt sütöttek belőle. Egyiptomban még a mai napig lepény formájában fogyasztják. Az ősi vallásokban jelentős szerepet kapott a bab.
A virágjának fekete foltjait gyászbetűnek, a halál írásának tartották. Istenének, Kymaitésznek templomot állítottak.
A mai embernek különös, hogy egy közönséges hüvelyes növény ilyen tiszteletre tegyen szert, de magyarázza ezt, hogy azokban az időkben a bab, mint legfőbb eleség éppen olyan nélkülözhetetlen volt, mint a víz.
Carnának, az ajtó küszöb istenének - mert ilyen is volt - szalonnát és babpépet áldoztak, és június havában bab ünnepélyeket tartottak, amikor mindenki kizárólag babot evett és ezt rakták az istenek oltárára is.



 
 
0 komment , kategória:  Tudtad...  
Téli levesek - szárazbabból
  2018-01-28 14:16:23, vasárnap
 
  TÁRKONYOS BABLEVES

Hozzávalók: Sonkalé, fél kg fehér vagy tarkabab, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dkg liszt, 1 kanál pirospaprika, 1 csokor tárkony, 1 kanál só, 1 kanál tárkonyecet

A babot előző este beáztatjuk, majd feltesszük főni a sonkalében, a hagymával és a fokhagymával. Amikor a bab jól megpuhult, világos rántást készítünk, feleresztjük és beleszűrjük a levesbe.
Ha jól összefőtt. belevágjuk a tárkonyt és pár percig lassú tűzön forraljuk. Utána ízesítjük sóval és tárkonyecettel. Tejföllel meglocsoljuk.

KÁPOSZTÁS BABLEVES

Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem, 20 dkg füstölt hús, 2 evőkanál liszt, 8 dkg zsír, 1 mokkáskanál fűszerpaprika, só, törött bors, 1 dl tejföl
Betáztatjuk a szárazbabot. a savanyú káposztát fel tesszük főni. A petrezselymet és a vöröshagymát finomra vágjuk és megtisztítjuk a fokhagymát is.
A füstölt húst és a babot feltesszük főni és amikor megpuhult hozzáadjuk a leszűrt savanyú káposztát.
Fűszeres rántást készítünk, olyan formán, hogy a zsírban megpirítjuk a lisztet, a finomra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet, reszelt fokhagymát beletesszük és a végén a fűszerpaprikát.
Ezzel a rántással sűrítjük be a levest. Megsózzuk, megborsozzuk, és végül a tejföllel jól felforraljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Recept  
A tél kedvenc étele a szárazbab
  2018-01-28 13:20:47, vasárnap
 
  A bableves, sólet, babgulyás - régebben nagyjából ezzel ki is merült a babbal kapcsolatos ételek sora. Manapság már tudjuk, hogy a szárazbab ennél sokkal több lehetőséget kínál.
A fejtett bab lehet friss vagy szárított a világon sokfelé a szegény ember étele.
A szárazbab lehet fehér fekete vagy tarka, alakja lehet hosszúkás, kerekded vagy vese alakú.
A szárazbab felhasználásának számtalan formája ismert, készíthetünk belőle levest, főzeléket, salátát és süteményt is.



 
 
0 komment , kategória:  Háztartás  
A cukorbetegségről
  2018-01-27 14:35:46, szombat
 
  A statisztikai adatok szerint évről-évre nő a cukorbetegek száma hazánkban. Ha kiderül, hogy cukorbeteg vagy, számos hasznos tudnivalót kell olvasnod és alkalmaznod.

AZ INZULINKEZELÉS ,,TÍZPARANCSOLATA"

1. Mindig szobahőmérsékletű inzulint használj. A nem használt inzulint, a hűtőszekrény ajtajában tárold.
2. Bizonyos inzulinkészítmények esetében a beadás előtt a fecskendőt vagy a beadó tollat többször döntögetni, (nem rázni) kell, hogy az oldat összekeveredjen.
3. Az inzulin beadási helyeket változtasd (a csomósodás elkerülése érdekében), de lehetőleg ugyanazon a testrészen maradj.
4. Ügyelj arra, hogy elég mélyen juttasd az inzulint a bőrödbe, mert a bőr rétegei közé beadott inzulin viszketést, bőrpírt, fájdalmat okoz.
5. Beadás után ne húzd ki azonnal a tűt, hogy a teljes inzulin mennyiség bejusson a bőr alá. A tű kihúzása után masszírozó mozdulatokkal segítsd az inzulin felszívódását.
6. Figyelj az étkezési időpontok betartására. (Különböző inzulinok esetén ez eltérő). Az étkezés kimaradása kóros mértékű vércukorcsökkenést okozhat).
7. Csökkents az inzulin adagodat az utasítások szerint, ha nagyobb tervezett mozgást, sportolást végzel.
8. Mindig legyen nálad szőlőcukor.
9. Mindig ellenőriztesd a vércukrod, ha kell, írj kezelési naplót, mert ez segít az orvosnak a szükséges inzulinadag meghatározásában.
10. Betegség esetén, ne hagyd el az inzulin mérését, mérd gyakrabban a vércukor szintedet és tájékoztad az orvosodat.




forrás: Hírhozó
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ne hámozd meg az almát!
  2018-01-26 15:13:54, péntek
 
  Sokan nem tudják eldönteni, héjastól egyék az almát vagy érdemesebb meghámozni.
Tudni kell, hogy az alma héjában található a vitamintartalmának a 70 százaléka. Az alma héja nagyon gazdag antioxidánsban, vagyis ez tartalmazza leginkább a rákellenes anyagokat.
Az antioxidánsok segítenek a szervezetnek abban, hogy megvédje magát a ráktól, a szívbajtól, a magas vérnyomástól és egyéb gyakori betegségektől.
Kutatások bebizonyították, hogy hogy az antioxidáns vegyületek szintje ötször magasabb volt az alma héjában, mint a húsában.
Ezeknek a betegségeknek ellen küzdő anyagoknak a magasabb szintje lehet az oka annak, hogy miért olyan sötét az alma héjának a színe.
Kutatások bizonyították, hogy az almából kinyert antioxidáns vegyületek a vastagbélrák és a májrák sejtjeinek növekedését egyharmad és kétharmad közötti mértékben csökkentették.
Az természetes, hogy az alma fogyasztása előtt meg kell mosni, mivel a permetezőszertől kezdve számtalan egyéb szennyeződés is lehet az alma héján.



 
 
0 komment , kategória:  Tudtad...  
Ha gyümölcs, akkor alma!
  2018-01-26 12:43:02, péntek
 
  Az újévben is gyakran kerül alma az asztalra. Szépen kifényesítve esztétikus látvány, és ráadásul jó illatot varázsol a lakásba. Ám nem csak ezért érdemes szeretni.
A régi angol mondás szerint, ,,naponta egy alma az orvost távol tartja".

Aki naponta fogyaszt almát, almalevet vagy almaecetet, számtalan betegséget előzhet meg.
Miért érdemes naponta megenni egy almát?
Mert :
- könnyen emészthető,
- sok a B- és C- vitamin tartalma,
- kitűnő forrása a nyomelemeknek és ásványi anyagoknak,
- rendben tartja az emésztést,
- a benne levő növényi rostok védenek a vastagbélrák ellen,
- stabilizálja a bélflórát, ezáltal az immunrendszert,
- javítja a koncentrációs képességet,
- az idős embert élénkebbé, tevékenyebbé teszi,
- lebontja a húgysavat, ami a reuma és a köszvény megelőzése szempontjából fontos,
- csökkenti a koleszterin szintet, ezzel véd a szív és keringési betegségekkel szemben,
- hozzájárul a normális vércukorszint fenntartásához,
- javítja a szervezet általános ellenálló képességét,
- védi a bőrt az UV sugárzástól,
- fogyasztása közben természetes módon tisztítja le a fogakról a lerakódásokat, fokozza az ínyben a véráramlást,
- reszelve leköti a bélben került kártékony baktériumokat és az általuk termelő mérgező anyagokat,
- egészségesek és betegek egyaránt fogyaszthatják, akinek kevés a gyomorsava, savanyú fajtát, akinek sok, inkább édes, lisztes almát egyen.



 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 443 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 236
  • e Hónap: 1008
  • e Év: 15272
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.