Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Babos Tímea egy óra alatt továbbjutott Linzben
  2018-10-10 19:14:15, szerda
 
  Babos Tímea magabiztos győzelemmel mutatkozott be kedden a 250 ezer dollár (71 millió forint) összedíjazású linzi kemény pályás női tenisztornán.
A versenyeket szervező WTA honlapja szerint a világranglistán 64. magyar játékos első szettbeli sikerének kulcsa az volt a horvát Donna Vekic (37.) elleni összecsapáson, hogy az első adogatásaiból sokkal jobb arányban nyerte meg a pontokat. Babos - miután 1:1-nél hárított egy fogadóelőnyt - háromszor is brékelte riválisát, így 33 perc alatt előnybe került.
A második játszmában a második adogatásai is feljavultak a párosban világelső soproni teniszezőnek, és úgy húzott el 26 perc alatt 5:0-ra, hogy 2:0-s állásnál nyolc bréklabdát hárított. Az egyoldalú találkozó végül 1 óra 8 percig tartott.
Ez az első torna, amelyen ott van a magyar játékossal új edzője, a horvát Nikola Horvat, aki hivatalosan szeptember 20-a óta irányítja Babos felkészülését. A 25 éves teniszezőre a nyolcaddöntőben párospartnere, a francia Kristina Mladenovic, vagy a szabad kártyás brit Harriet Dart vár.
"Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen nagyon jól ment a játék! Pedig nem egyszerű első meccset játszani egy ilyen jó ellenféllel szemben. Az a lényeg, hogy sikerült! Egyértelmű: boldog vagyok!" - nyilatkozta a mérkőzést követően honlapján Babos.
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Ellopták a Tour- győztes trófeáját
  2018-10-10 19:10:27, szerda
 
  Ellopták a brit Geraint Thomas trófeáját, amelyet az idei Tour de France országúti kerékpáros körverseny megnyeréséért kapott.
- A Sky csapat szerdai bejelentése szerint a kupát kölcsönadták a Pinarello kerékpárgyártó cégnek, amely több más jelentős trófeával együtt kiállította egy birminghami bemutatón, de miután felügyelet nélkül maradt, eltűnt.
Rendkívül sajnálatos, ami történt. Bárki vitte el, magától értetődik, hogy számára csekély értékkel bír, nekem és a csapatnak viszont nagyon sokat jelent" - nyilatkozta Thomas, aki hozzátette, remélhetőleg a tolvaj belátja mindezt, és visszaadja a kupát. ,,A trófea fontos, de a legfontosabbak a csodálatos emlékek erről a hihetetlen nyárról. Azokat senki nem veheti el".
A Pinarello cég ügyvezető igazgatója, Richard Hemington kijelentette, teljes mértékig felelősséget vállalnak az esetért, és személyesen kértek elnézést Gerain Thomastól.
A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, és elkezdte a tanúk meghallgatását.

Thomas július 7-én nyerte a Sky csapat hatodik Tour de France-címét.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Videón a magyarok négy érme az ifjúsági olimpia harmadik ...
  2018-10-10 19:03:27, szerda
 
  Videón a magyarok négy érme az ifjúsági olimpia harmadik napjáról
Kedden újabb két arannyal, összesen négy éremmel gazdagodott a magyar küldöttség a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián: az úszó Késely Ajna és a kardvívó Pusztai Liza aranyat, Milák Kristóf egy ezüstöt, a cselgáncsozó Vég Zsombor pedig egy bronzérmet ,,tett be a közösbe", de rajtuk kívül is nagyszerű teljesítményeknek örülhettünk. Íme a magyarok érmes szereplései és az összefoglaló a harmadik versenynapról!.

Részletesen itt olvasható Link

Képen: Késely Ajna öröme
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Megáldották a ferences nővérek új kápolnáját Kozármislenyben
  2018-10-10 18:59:40, szerda
 
  2018. október 9. kedd 17:32
Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg a kozármislenyi ferences nővérek új kápolnáját és a kolostor új épületrészét október 7-én.
Az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei szerzetesrend tagjai 1996 óta élnek Kozármislenyben. Ekkor készült el svájci támogatással a kolostor és a Flüei Szent Miklós-kolostortemplom. Néhány évvel később, 1998 és 2004 között felépült a Dorothea Otthon, amely 2004 és 2014 között negyvennégy idős embernek nyújtott teljes ellátást, gondozást.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szentté avatás előtt: VI. Pál, az első „ökumenikusR
  2018-10-10 18:57:42, szerda
 
  2018. október 10. szerda 12:01
Ferenc pápa október 14-én szentté avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Teológusokat kértünk, hogy a szentté avatás előtti napokban ismertessék meg olvasóinkkal Giovanni Battista Montini életét és szolgálatát. Kránitz Mihály egyetemi tanár írását adjuk közre

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Örök nyugalomra helyezték Sopronban Barna Máté atyát
  2018-10-10 18:55:00, szerda
 
  Te most már teljesen és visszavonhatatlanul Istené vagy"
.......


2018. október 10. szerda 11:33
Október 9-én örök nyugalomra helyezték Barna F. Máté domonkos szerzetest a soproni Szent Mihály-temetőben. A Szent Mihály-templomban bemutatott szentmisét és a temetési szertartást Veres András győri megyéspüspök vezette.
Szabó Sándor Bertalan OP, a soproni Szent Júdás Tádé apostolról elnevezett rendház házfőnöke szentbeszédben búcsúzott rendtársától.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
27. évközi hét szerda 10.10
  2018-10-10 18:33:05, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Pál apostol - hivatása tudatában - bátran kiáll pogányságból megtért hívei lelkiismereti szabadsága mellett.
Testvéreim!
(Meghívásom után) tizennégy évre Barnabással együtt ismét visszatértem Jeruzsálembe, és Tituszt is magammal vittem. Kinyilatkoztatástól indíttatva mentem, és megbeszéltem az apostolokkal a pogányok között végzett evangélium-hirdetés ügyét. Külön tárgyaltam a tekintélyesebbekkel is, hogy ne legyen hiábavaló az eddigi fáradozásom és a most folyó munkám.
Ellenkezés nélkül elismerték, hogy én éppen úgy megbízást kaptam az evangélium hirdetésére a pogányok között, mint ahogy Péter a zsidók körében. Aki ugyanis hatékonnyá tette Péter apostoli munkáját a zsidóknál, az enyémet is hatékonnyá tette a pogányoknál. Amikor Jakab, Péter és János, akiket oszlopoknak tekintenek, felismerték a nekem adott kegyelmet, az egyetértés jeléül jobbjukat nyújtották nekem és Barnabásnak: Mi apostolkodjunk a pogányok között, ők pedig a zsidók között! Csak gondunk legyen a szegényekre! Törekedtem is arra, hogy ezt megtegyem.
Amikor azonban Péter Antiochiába jött, nyíltan szembeszálltam vele, mert okot adott rá. Mielőtt ugyanis a Jakab környezetéből való testvérek Antiochiába jöttek volna, együtt étkezett a pogányokkal. Amikor viszont azok megérkeztek, visszahúzódott, és tartózkodott a pogányságból megtért testvérektől, mert tartott a zsidóságból megtért keresztények véleményétől. Ehhez a viselkedéséhez aztán többen is csatlakoztak; még Barnabást is belesodorták a kétszínűségbe. Amikor tehát láttam, hogy nem az evangélium igazságához híven viselkednek, mindnyájuk előtt kijelentettem Péternek: ,,Ha te zsidó származásod ellenére sem ragaszkodsz a mózesi törvény előírásaihoz, milyen alapon kényszerítheted pogány származású testvéreinket, hogy aszerint éljenek?"
Ez az Isten igéje. Gal 2,1-2.7-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ma Lukács evangéliumából halljuk az Úr imádságának egy rövidebb változatát; a hosszabbat a Máté-evangélium közli.
Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát: Ekkor egyik tanítványa arra kérte: ,,Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk: ,,Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk! Szenteltessék meg a te neved.
Jöjjön el a te országod.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk minden ellenünk vétőnek.
És ne vígy minket kísértésbe."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,1-4
...... ........... .............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Vezess végső célom, a mennyei Atya felé! Belátom, hogy egyedül a krisztusi út, a szeretet útja, a remény útja, a megbocsátás útja, az öröm útja, az igazi szabadság útja, az élet tiszteletének útja vezet az Atyához az örök üdvösségre! Segíts megtalálnom a helyes utat és támogass, hogy ezt az utat soha el ne hagyjam s azon meg ne álljak! Segíts kegyelmeddel, hogy mindig közelebb kerüljek az Atyához! Légy velem és te vezess életutamon! Vezess a szeretet útján!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.