Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Citrusfélék az elhízás és a betegségek ellen
  2018-10-12 23:49:03, péntek
 
 



A citrusfélék nagyon fontos részei az egészséges táplálkozásnak. A kutatók emellett úgy vélik, hogy ezeknek a táplálékoknak a rendszeres fogyasztása kulcsfontosságú lehet az elhízáshoz kapcsolódó egészségügyi problémák megelőzésében. Egy nemrégiben napvilágot látott tanulmány szerint a citrusfélék - például a narancs, a citrom, a grépfrút és a lime - olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek ellensúlyozni tudják az elhízás egészségügyi kockázatait. A citrusfélék csökkenthetik például a szívbetegség, a cukorbetegség és a májbetegség kialakulásának kockázatait.

Amennyiben valaki magas zsírtartalmú étrenden él, a szervezete raktározni fogja a zsírt. Ezek a zsírsejtek olyan anyagot termelnek, amelyek károsítják az egészséges sejteket, ezt nevezik oxidatív stressznek. Azonban az antioxidánsok sokat segíthetnek. A citrusfélék különleges antioxidánsokat, flavonokat tartalmaznak. Ezek az anyagok csökkentik az oxidatív stresszt és az egészséges sejtek károsodásának kockázatát, amely megakadályozza, hogy az immunrendszer túlterheltté váljon.

Ezzel kapcsolatban a tudósok egereken végeztek vizsgálatokat. Az egerek egy csoportja magas zsírtartalmú ételeket, míg a másik csoport flavonodban gazdag táplálékokat kaptak. A vizsgálat végeztével az egereket vizsgálatoknak vetették alá. A flavonokat fogyasztó egerek vérében és májában 50 százalékkal kevesebb sejtkárosító anyagot találtak, mint a másik csoportba tartozó egerek vérében és májában. Az antioxidánsokban gazdag étrenden élő egereknek a májuk sem volt elzsírosodva. Amikor az elhízott egereknek is elkezdtek flavonokat adni, a károsító anyagok szintje ugyan csökkent mind a vérben, mind a májban, de már nagyfokú testsúlycsökkenést nem tudtak az esetükben elérni.

A flavonok rendszeres fogyasztása azzal segíti elő az egészséget, hogy ellensúlyozza a zsírsejtek egészségkárosító hatását. A citrusfélék fogyasztása csökkenti a májkárosodást, csökkenti a zsír mennyiségét a vérben és a vércukorszintet is mérsékelni tudja. Az antioxidánsok rendszeres fogyasztása a túlsúlyos emberek egészségére nézve nagyon előnyös lehet.

Azonban a citrusféléket tartalmazó étrend előnyös lehet bármilyen testtömegű ember számára is, csökkentve a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A legelőnyösebb, ha ezeket az antioxidánsokat friss és nyers formában fogyasztja, vagyis a kiegészítők helyett sok-sok citrusfélét illeszt be az étrendjébe.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A térdfájdalom leküzdésére - természetes módszerek
  2018-10-12 23:41:36, péntek
 
  A fájdalomcsillapítók lehet, hogy képesek lesznek megnyugtatni az ízületi duzzanatot és lecsillapítják az ízületi térdfájdalmat, azonban ezeknek a piruláknak olyan mellékhatásaik lehetnek, amelyek gyomor- és bélrendszeri zavarokat, szívrohamot és más egészségügyi problémákat okozhatnak. Válasszon inkább hatékonyabb megoldási technikákat!

Bár a térdfájdalom megnehezítheti a mozgást, mégis nagyon fontos, hogy rendszeresen sportoljon, hogy felhagyjon az inaktív életmóddal, hiszen így még az is lehet, hogy a fájdalom örökre a múlté lesz. Gyalogoljon, ússzon vagy kerékpározzon. A lényeg, hogy semmiképpen se éljen passzív életmódot, mert ez fokozhatja a már meglévő fájdalmakat.

A habhenger vagy habszivacs használata a legjobb módja annak, hogy javítsa a rugalmasságot és hogy ellazítsa a megmerevedett, feszes izmait, hiszen ez nagymértékben meg fogja növelni a térd mozgásterjedelmét, ami a fájdalmat is jelentősen lecsökkentheti.

Erősítse a csípőjét, ugyanis a csípője nagy szerepet játszik abban, hogy hogyan működik a térde. A csípőjét tornával tarthatja a leginkább karban, de a séta és a gyaloglás is jót tesz ennek a testrészünknek.

Sajnos a fájdalom egy ördögi körbe taszíthat bennünket. A térdfájdalom miatt többször is felébredhet éjszaka. A nem megfelelő alvás pedig még inkább fokozhatja a fájdalmát, hiszen ez megváltoztathatja az agy működését. A hideg cseresznyelé nemcsak az elalvást könnyíti meg a melatonintartalma miatt, hanem csökkenteni képes a fájdalmat is, legfőképpen a testedzés utáni fájdalmat képes minimalizálni.

A masszázs segítheti a megfelelő véráramlást és csökkenti a gyulladást. És ezek a pozitív hatások még akkor is érvényesülnek, ha valaki saját térdét masszírozza.

A kurkumának meleg, arany színe van és remek gyulladáscsökkentő. Ezt a hatását a benne lévő kurkumin vegyületnek köszönheti.

A tai chi egy ősi kínai mozgásforma, amely javítja az egyensúlyt és a rugalmasságot. A tai chi gyakorlása nagyon előnyös lehet ízületi gyulladásban szenvedőknek, mivel csökkenti a fájdalmat és növeli a mozgás tartományát. Az általa tanított mentális fegyelem pedig segíthet a krónikus fájdalom leküzdésében.

Egy természetes összetevőkből - fahéj, gyömbér, szezámolaj - álló elegy ugyanolyan hatásos lehet, mint a szalicilátot tartalmazó ízületi gyulladásra alkalmazott krémek és fájdalomcsillapítók.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Asztma és terápiái
  2018-10-12 22:12:41, péntek
 
  Az asztma egy olyan betegség, amely során a hörgők falában a simaizmok görcsösen összehúzódnak, a hörgők nyálkahártyája megduzzad és a nyáktermelődés fokozódni kezd bennük. A légzés emiatt nehézkessé válik és kilégzéskor úgynevezett sípoló légzés jelentkezik. Milyen tünetei lehetnek még az asztmának? Ilyen lehet a köhögés vagy a szapora pulzus, de súlyosabb esetben akár még az arc el is kékülhet. A rohamok lehetnek csak néhány percesek, de akár órákig is eltarthatnak. Milyen tényezők válthatnak ki asztmás rohamokat? Elsősorban akkor alakul ki asztmás megbetegedés valakinél, ha valamire allergiás. Ez lehet állatszőr, füst, penész, gomba, pollen, poratka, de az éghajlat, a hőmérséklet, a dohányzás, egyes fertőzések, illetve a szorongás és a stressz is kiválthatja.

Az asztmát mint diagnózist szakorvos állítja fel. Ő az, aki a különféle terápiát is meghatározza. Természetesen vannak olyan otthoni gyógymódok, amelyek csökkenthetik vagy megszüntethetik a kellemetlen tüneteket, de mielőtt bárki bármilyen gyógymódba is belevágna, feltétlenül beszélje azt meg kezelőorvosával.

Az asztmás tünetek csökkentésében a fitoterápia is segíthet. Az izomgörcs oldására és a váladék fellazítására jó lehet a kakukkfűből készült főzet, míg az izomfeszültség enyhítésére a golgotavirág forrázata lehet megfelelő. A kamilla csökkenti a gyulladást, de hatékonyan oldja a feszültséget is.

A naturopátiával is érhetünk el eredményeket. Vagyis lényeges, hogy adalékanyagmentes ételeket fogyasszon és próbáljon meg minél több természetes táplálékot magához venni. A legjobb, ha a finomított termékek és a tejtermékek fogyasztását sem viszi túlzásba, ugyanis sok személynél ezek az élelmiszerek váltanak ki allergiás tüneteket. A friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása javasolt, illetve a hagyma és a fokhagyma is jó döntés lehet, hiszen csökkenti a nyálkatermelést. A tünetek csökkentésére jó lehet még a grépfrútlé, illetve a népi gyógymód szerint az almaecet is sokat segíthet. Egy pohárnyi vízben keverjen el egy teáskanálnyi almaecetet ugyanennyi mézzel, és naponta három alkalommal fogyassza.

Az ionizáció az asztmás betegek légzési nehézségeit orvosolja. Az Alexander-technika során megtanulhatja, hogyan kell helyesen lélegezni. Ha egy asztmás betegnek javul a testtartása és a légzése, a tünetei is csökkenhetnek. A jóga nemcsak a feszültséget oldja - a betegség gyakran kergeti az asztmás betegeket stresszes szituációba, mert szégyellik a betegségüket -, hanem egyes pozitúrái szintén a helyes légzéstechnika elsajátítását segítik elő és a mellkast is tágítják. Milyen terápiák segíthetnek még az asztmában szenvedő személyeknek? Az aromaterápia, a hidroterápia, a masszázs, az akupunktúra és a Bach-féle virágterápia.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Állandó fáradtság mint betegségtünet
  2018-10-12 22:02:47, péntek
 
  Ha túlságosan fáradt vagy és már az is megerőltető, hogy sétálj egyet, munkába menj, megfürödj vagy felöltözz, érdemes orvoshoz menni. Sokszor csak valamilyen hiánybetegség áll a háttérben, amit könnyű orvosolni.

1. Depresszió és lehangoltság
A depresszió gyakran okoz fáradtságot. A szerotonin és más idegi átvivőanyagok egyensúlyának felborulása kimerültséget, apátiát és fejfájást eredményezhet.

2. Vérszegénység
Az vashiány vagy a túl kevés vörösvérsejt azt jelenti, hogy a vér sokkal kevesebb oxigént szállít, ha pedig az agy és a többi szövet nem kap elegendő oxigént, fáradtságot érzel.

3. Rheumatoid arthritisz és más kötőszöveti (autoimmun) betegségek
Ilyen betegségek esetén a szervezet antitesteket termel az egészséges szövetek ellen, ami károsodáshoz vezet. Az immunrendszer támadása kimeríti a szervezet energiakészletét.

4. Pajzsmirigybetegségek

A pajzsmirigy választja ki azokat a hormonokat, amelyek az anyagcserét szabályozzák. Ha a pajzsmirigyhormon szintje alacsony, az anyagcsere lelassul. Fáradttá válsz, a bőröd és a hajad kiszárad, és hízni kezdhetsz. A nők közel 10 százaléka, és a férfiak valamivel alacsonyabb hányada szenvedhet pajzsmirigyrendellenességben.

5. Diabétesz és inzulin-rezisztencia

Mivel diabétesz esetén a sejtek nem kapnak elég energiát, a cukorbetegek már a legkisebb megerőltetésre is kimerültséget érezhetnek.

6. Vérnyomásproblémák

A magas és az alacsony vérnyomás is okozhat kimerültséget. Némelyik vérnyomásgyógyszer mellékhatásaként is felléphet fáradtság.

7. Lázzal és fertőzéssel járó betegségek

A legtöbb fertőzés fáradtságot és gyengeséget okoz, különösen azok, amelyek lázzal is járnak. Ha a betegség létfontosságú szervet, például a tüdőt, a csontvelőt vagy a szívizmot érinti, a kimerültség még súlyosabb.

Tavaszi fáradtság vagy kortizolhiány? - a tünetek hasonlóak, hogyan dönthetjük el, hogy mi a bajunk? Kattintson!

8. Alvási apnoé és egyéb fül-, orr-, gégészeti panaszok

A krónikus orrdugulás, az orrmelléküreg-gyulladás, a mandula-megnagyobbodás és az alvási apnoé akadályozza az alvást, és csökkentheti a szervezet oxigénellátását, ami idővel állandó álmosságot, kimerültséget és ingerlékenységet okozhat.

9. Szívbetegség

A kimerültség a szívelégtelenség, az aritmia, az érbetegségek és a szívroham első jele is lehet.

10. A lisztérzékenység olyan komplex felszívódási zavar, melyet a glutén intolerancia okoz. A B-vitaminok felszívódási zavara különösen is vérszegénységhez és kimerültséghez vezethet.

A kimerültség mellett jelentkező bizonyos tünetek súlyos betegségeket jelezhetnek.
Akkor érdemes riadót fújni, ha a következőket tapasztaljuk:

Mellkasi fájdalom, légszomj, szédülés, izomgyengeség és öngyilkossági gondolatok. Ezek szívrohamot, stroke-ot vagy közeledő öngyilkossági kísérletet jelezhetnek előre.
A hirtelen, megmagyarázhatatlan fogyás daganatot, pajzsmirigy betegséget, cukorbetegséget vagy krónikus fertőzést jelezhet.

A láz és az éjszakai verejtékezés súlyos fertőzésre, például tuberkulózisra, HIV-fertőzésre, máltai lázra (brucellózisra) vagy endokarditiszre utalhat.
A sápadt, sárgás bőr illetve szem anémiát vagy hepatitiszt jelezhet.
A túlzott vizelés cukorbetegségre, krónikus veseelégtelenségre vagy más rendellenességekre utalhat.
Az olyan egyéb tünetek, mint például a kettős vagy homályos látás, a nyaki-, hónalji- és ágyéki nyirokcsomók duzzanata, súlyos és makacs gyomorfájdalom, arckiütés, bőr alatti vérzés, izomgyengeség és egyensúlyzavarok is orvosi vizsgálatot tesznek szükségessé.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Fáradtság mint betegségtünet
  2018-10-12 22:00:51, péntek
 
  Sok betegségnek lehet tünete az állandó fáradtság, amely az immunrendszer legyengüléséből fakad. Azonban nemcsak fizikai fáradtság létezik, hanem a hozzáértők megkülönböztetnek pszichológiai és érzelmi fáradtságot is. A pszichológiai stressz például negatívan hat az energiaszintre.

Az állandó fáradtság lehet az egyik jellemző tünete az alulműködő pajzsmirigynek. A pajzsmirigy szabályozza az energiaszintet, de az anyagcsere és az immunrendszer működését is befolyásolja, meghatározza. Ha a fáradtság mellett súlygyarapodás, székrekedés, bőrszárazság és fázékonyság is jelentkezik, akkor minden valószínűség szerint a pajzsmirigyével lesznek gondok.

A mellékvesekéreg-elégtelenség nem olyan gyakori, mint a pajzsmirigybetegség, viszont ez is egy hormonális rendellenesség, amelynek az egyik vezető tünete a fáradtság. Ennél a betegségnél nem működnek megfelelően a mellékvesék és nem termelnek elegendő kortizolt. A fáradtság mellett a hasfájás, a hasmenés és a hiperpigmentáció is megjelenhet, vagyis a bőrön vannak olyan felületek, amelyek sokkal világosabbak, mint a bőr többi része.

A krónikusfáradtság-szindróma egyik vezető tünete a fáradtság, mint ahogyan a neve is mutatja. Ez a betegség szinte ellehetetleníti a beteg életét, hisz nincs ereje a napi tevékenységeit elvégezni. Ennél a betegségnél gyulladás is kialakulhat, amelynek köze lehet a betegség létrejöttéhez. A beteg izomfájdalmat is érezhet, és a nap szinte bármely percében csak aludna és pihenne.

Az anémia vagy vérszegénység is okozhat fáradtságot. Vérszegénységet gyakran a B12-vitamin hiánya okozza. A fáradtság mellett a sápadt bőr is szembetűnő, de a betegnek törékennyé válhatnak a körmei, illetve szédülést és fejfájást is tapasztalhat.

A cukorbetegek személy állandóan szomjas, és ennek oka gyakran az, hogy folyton vizelési inger gyötri. Ez a betegség súlyos kimerültséghez is vezethet.

A depresszió egy agyi rendellenesség, amely nemcsak a hangulatot befolyásolja negatívan, de fáradtságot is okoz. A depresszió további tünetei lehetnek az étvágytalanság, az állandó szomorúság érzése és a koncentrációs problémák.

A szív fertőzése vagy gyulladása, más néven endokarditisz is eredményezhet fáradtságot. A láz és a hidegrázás is a gyakori tünetek között szerepelnek. A kezelés a gyógyszeres terápiát, egyes esetekben pedig a műtétet foglalja magába.

Az alvási apnoé egy alvás közben jelentkező betegség, amikor is a légzés kimaradozik. A megszakított levegővétel nemcsak életveszélyes, de megzavarja az alvás ritmusát, amely másnap fáradtságot eredményez.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A méregtelenítő és hidratáló retek
  2018-10-12 21:57:58, péntek
 
 



A retek az egyik legegészségesebb zöldség az egész világon, ugyanis tele van C-vitaminnal, káliummal, folsavval, B6-vitaminnal és mangánnal. A reteknek mindemellett kitűnő a méregtelenítő hatása. A legjobb erre a fekete retek, illetve annak frissen préselt leve.

A C-vitamin elengedhetetlen a kollagéntermeléshez. Amikor C-vitaminról beszélünk, sokan a citrusfélékre, a narancsra, a citromra vagy a grépfrútra gondolnak, de valójában a retek is sokat tartalmaz ebből a vitaminból. A C-vitamin egy kitűnő antioxidáns, amely segít a porcok károsodásának a csökkentésében, amelyet a szervezetben található szabad gyökök is okozhatnak. De az ízületi gyulladásban szenvedőknek is sok C-vitaminra van szükségük, hiszen ez a vitamin remek gyulladáscsökkentő is.

Mivel a reteknek magas a rosttartalma, így elősegíti a megfelelő emésztést és bélmozgást, megszünteti a székrekedést, csökkenti a koleszterinszintet. A rostokban gazdag retek elősegíti a jóllakottság érzetét, így kevesebb ételt fogyasztunk, ami elősegíti, hogy jelentős súlytöbblettől megszabaduljunk.

A retek segíthet a szívbetegeség kialakulásának esélyeit a minimálisra csökkenteni. A retek egyfajta flavonoidot tartalmaz, az úgynevezett antociánokat, amelyek az áfonyában is megtalálhatóak. Kutatások igazolják, hogy az antociánok gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, amelyek segíthetnek csökkenteni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát és annak hatásait- mint perifériás artériás betegség, szívelégtelenség -, de még a vesebetegség ellen is védelmet élvezhetünk általa. Az antociánok számos szívproblémával szemben védelmet jelentenek, hiszen le tudják csökkenteni az oxidatív stresszt, de a gyulladáscsökkentésben is verhetetlennek bizonyulnak.

A retek számos tápanyagot, például B-vitaminokat, cinket, foszfort és C-vitamint tartalmaz, amelyek mind-mind segítséget nyújtanak a bőr gyógyulásában. Mivel a retek sok vizet is tartalmaz, ezzel is táplálja a bőrünket és elősegíti a bőr egészségének fenntartását. A retek antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért is olyan értékes a bőr és a szervezetünk egészsége számára.

A nagy mennyiségű retek fogyasztása irritálhatja az emésztőrendszert. Akinek epeköve van, szintén jobb, ha elkerüli a retek fogyasztását. A retek egyeseknél bőrkiütést és allergiás reakciókat is kiválthat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Az érintés fájdalomcsillapító hatása
  2018-10-12 21:54:35, péntek
 
  A kéz a kézben andalgás a kedvesünkkel nem csupán egy romantikus gesztus lehet. Kutatók szerint a kezek összefonódása nagy erejű fájdalomcsillapító hatással is bír. Az emberi érintés számos pozitív hatással rendelkezik, beleértve a kedvezőbb pulzusszámot, az agyhullámokat és a légzést is. Mindemellett még a fizikai fájdalmat is csökkenti.

Emberi kultúránk egyre inkább technológiai központú, azaz az emberek egyre több és több időt töltenek különféle eszközök használatával és hajlamosak vagyunk elfelejteni az emberi érintés értékes előnyeit. Pedig az emberi érintkezés ellensúlyozni tudja a modern technológia elszigetelő hatásait.

Egy kísérletben azt vizsgálták, hogy milyen fontos szerepe van az emberi érintésnek. Házaspárokat vizsgáltak. A párokat először szétválasztották és különböző szobában helyezték el őket. Majd a hölgyeknél fájdalmat generáltak a vizsgálatot végzők. A fájdalomokozást megismételték akkor is, amikor a hölgyek párja is jelen volt a szobában, akik vigaszt nyújthattak a párjuknak egy-egy öleléssel, kézfogással és érintéssel. A hölgyek arról számoltak be, hogy a fájdalom kevésbé volt intenzív, ha a párjuk megvigasztalta, ölelte őket, illetve minél nagyobb empátiával fordult a férjük feléjük, annál kevésbé érezték a fájdalmat.

Mai világunkban egyre több embernek van mobiltelefonja. Sok ember társaságban is előszeretettel nyomkodja a telefon gombjait. Szívesebben teszik ezt ahelyett, hogy embertársaikkal beszélgetnének, nevetgélnének, vagyis egyszerűen jól éreznék magukat. Sajnos sokan az emberi érintést is háttérbe szorítják és a mobiltelefont helyezik előtérbe még akkor is, ha emberi kapcsolattal rendelkeznek.

Pedig kutatások igazolják, hogy az okostelefonok megváltoztatják az agy működését és az emberi viselkedést. Az okostelefonok rendszeres használata depressziót okoz, de felelőssé tehető az álmatlanság és a szorongás kialakulásáért is. Nem beszélve arról, hogy az emberi kapcsolatok is háttérbe szorulnak, hiszen a mobiltelefonokat sokan magukkal viszik az étkezőasztalhoz, a hálószobába és még a hitvesi ágyba is. Márpedig ez nagy hiba. Szakértők szerint a fiatal generáció úgy nő fel, hogy szívesebben fordul a mobiltelefonjához, mint embertársaihoz, szeretteihez, ha magányosnak érzi magát. És ez nemhogy építené, még tovább rombolja a meglévő emberi kapcsolatait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Ünnepi elegáns hosszúruhás hölgy
  2018-10-12 21:05:44, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hosszúruhás hölgyek   
Tág pórusú bőr esetén (LINK-ben lesz a lényeg )
  2018-10-12 20:52:56, péntek
 
  Otthon elkészíthető, fiatalító és bőrkiegyenlítő recepteket mutatunk, melyek egymás hatását fokozva egy hét alatt selymesen simává és hibátlanná teszik a tág pórusú bőrt.

Egyre többet halljuk, hogy egy jól kialakított bőrtökéletesítő rutinnal milyen sokat nyerhetünk, akár évekkel későbbre tolhatjuk az öregedés tüneteit. Ilyenkor hajlamosak vagyunk rögtön drága kencékre és arckezelésekre gondolni, pedig a mindennapi ápolási rituálé lényege, hogy az arcbőrünk igényeit megfigyelve, a bőrtípusunknak megfelelően állítsuk össze a kezelés lépéseit. Ha megvan a jó rutin, melynek rövid időn belül tapasztalhatjuk hatását, kúraszerűen alkalmazhatjuk.

A videó olyan házi recepteket vonultat fel, melyek a bőr regenerálódását és tisztulását fokozzák. A hatékony praktikákat oszd el napszakokra, vagyis egymás után vesd be. A hatásukat már egy hét után érezni fogod.

A felhasznált összetevők együttes erejétől nemcsak megszépül a bőr, hanem sokkal egészségesebb hatást kelt: a tág pórusok összehúzódnak, a sötét foltok halványodnak, a kráterekben összegyűlt faggyú kitisztul, avagy eltűnnek a még be nem tokosodott, felszínen megülő mitesszerek. Ezek az otthon elkészíthető receptek külön-külön is bőrfiatalító tulajdonságokkal rendelkeznek, ám együtt alkalmazva még inkább elbánnak a szarkalábakkal és pigmentfoltokkal.
Videó : ( nem kell hozzá angol tudás ) Link

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szemduzzanat és sötét karikák ellen
  2018-10-12 20:45:21, péntek
 
  LEHÚZZA A SZEMDUZZANATOT, ÉS ELTÜNTETI A SÖTÉT KARIKÁKAT:
EZT KEND MAGADRA REGGEL

Szuper házi pakolást mutatunk, mely eltünteti az arcról az alváshiány árulkodó jeleit. Minden összetevője felfrissíti és stimulálja a bőrsejteket.

Ha reggel egy fáradt, nyúzott arcú képmásod köszön vissza a tükörből, gyorsan elkészítheted ezt a pakolást, mely javítja a bőr vérkeringését, lehúzza az ödémát a szemekről, és szinte leradírozza a sötét karikákat. Nem biztos, hogy magunktól kitaláltunk volna egy ilyen alapanyag-kombinációt, de remek ötletnek tartjuk. Hiszen minden eleme fokozza a sejtek vérellátását, táplálja, illetve vitalizálja a bőrt, ráadásul még a természetes méregtelenítő folyamatait is elősegíti.

Hozzávalók:
fél evőkanál kókuszolaj felmelegítve
2 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 evőkanál őrölt kávé
egy kevéske szójatej
1 evőkanál Metamucil por

A Metamucil természetes növényi rostokból álló étrend-kiegészítő por, melyet székrekedés ellen szoktak használni, ha valaki kevés élelmi rostot fogyaszt. Hazánkban a Metamucil számos más változata terjedt el, de tulajdonképpen bármilyen növényi rostokból álló, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, por állagú készítmény megteszi. Az a lényeg, hogy a rostok víz hatására megduzzadnak, és zseléssé válnak, ettől áll össze az arcpakolás.

A videón látható módon készítsd el a pakolást, közvetlenül a szemed alá kend fel, de nagyon óvatosan, hogy ne menjen bele. Hagyd magadon tíz percig, azután hideg vízzel moss arcot.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 177 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.