2018-10-13 11:40:17, szombat
|
|
|
Kohut Katalin: Tejfölös, gombás csirkemell bulgurral
Hozzávalók:
1 db csirkemellfilé
½ kg gomba
kevés olaj
1 fej hagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
ízlés szerint babérlevél
2 dl tejföl
½ cs. bulgur
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom, odateszem kevés olajon a tűzre. Hozzáteszem a csíkokra vágott csirkemellfilét, megsózom és időnkénti kavargatás mellett megpuhítom.
Mikor lefőtt a leve, megszórom pirospaprikával, ráteszem a kis darabokra vágott gombákat. Beleteszem a babérleveleket, ismét kicsit megsózom, borsozom és néhai kavargatás mellett megpuhítom a gombákat. A gomba levet enged, ezért nem kell alá vizet önteni. Mikor készen van, beleteszem a tejfölt, jól összekeverem, megkóstolom, kell-e só hozzá és felrottyantom.
Közben elkészítem a könnyű bulgur köretet. Kb. kétszeres mennyiségű vízzel és sóval a bulgurról a vizet kevergetés mellett lefőzöm. Magába issza a vizet és megdagad, akár a tarhonya.
Együtt tálalom a tejfölös, gombás husit a bulgurral.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|