Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Sjöström: Ha Katinka meg tudja csinálni, akkor nekem is ....
  2018-10-04 11:34:49, csütörtök
 
  Sjöström: Ha Katinka meg tudja csinálni, akkor nekem is sikerülhet
Jó emlékekkel térhetett vissza Budapestre Sarah Sjöström. A csütörtökön kezdődő világkupa előtt a Kossuth Rádió Sportvilágának nyilatkozó kiváló svéd úszó elismerte, őt is Hosszú Katinka teljesítménye inspirálta, hogy állandó versenyzéssel készüljön a nagyobb kihívásokra.
,,Mindig igyekszem valamilyen kulturális programot beiktatni: megnézni valamit, vagy elmenni egy-egy étterembe" - mondta az uszodákon túli világra is nyitott, a tavalyi világbajnokságon három számban is győztes Sjöström.
Így kedden mielőtt a Verrasztó Dávidék által a versenyzőknek szervezett közös vacsorán részt vett volna, örömmel látogatott el az Országházba. ,,Jó, ha nem csak és kizárólag az úszással foglalkozunk az ilyen túrákon, és az ilyen programok fel is töltenek." Sjöströmöt lenyűgözte az impozáns épület. ,,Volt idegenvezetőnk, aki mesélt például a Szent Koronáról és be is vezetett minket a történelembe."
Mivel az olimpiai bajnok a felkészülését törökországi nemzetközi klubjában végzi, és a karácsonyait pedig például rendre Dél-Afrikában tölti, szinte alig-alig látogat haza Svédországba. ,,Egész évben összesen, ha öt hetet töltöttem otthon. Ezt soknak azért nem mondanám."
Tavaly megnyerte az összetett világkupát, az ehhez szükséges számhalmozásról azt gondolja, segíti a tokiói céljaiban. ,,Meggyőződésem, hogy nagyon is. Jó a változatosság, hogy nem csak a rutinedzéseket kell csinálnom újra és újra, mert csak edzéssel nem tudom magam igazán felkészíteni arra, hogy mondjuk az olimpián is csúcsformában ússzak. A sok versenyzés miatt valahogy könnyebb a nagyon fontos pillanatokban is jobban teljesíteni. A világkupa-sorozat ebből a szempontból tökéletes gyakorlás."
Mivel az erőltetett menetet Hosszú Katinka alkalmazta először, Sjöström egyetért azzal, hogy ezt a módszert akár magyar riválisáról el is lehetne nevezni.
,,Mindenképpen. Őszintén szólva engem is és még sok más úszót is ő inspirált azzal, hogy elkezdett így versenyezni. Elképesztő volt látni, hogy mennyit vállalt egy versenyen. És persze én is elkezdtem utánozni őt, mert kezdetben csak egy, legfeljebb két számot vállaltam, de aztán látva őt, úgy gondoltam, miért ne próbálkoznék meg többel? Még úgy is, hogy két úszás között, mondjuk csak tíz perc marad pihenni. Úgy mentem neki, hogyha Katinka meg tudja csinálni, akkor talán nekem is sikerülhet. És be is jött a dolog, hiszen folyamatosan szembesülök azzal, hogy többet bírok, mint amennyit gondoltam. Mindig meg tudom lepni magam, hogy még egy-egy verseny után is tudok gyorsan úszni. Nyilván nem könnyű ez így, de határozottan élvezem."
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
2018.10.03 Barcelona - Tottenham 4:2
  2018-10-04 11:28:53, csütörtök
 
  Góllövö: L.Messi 2; Rakitic 1; Cutinho 1
Videós összefoglaló Link

- Az eredmény miatt csalódott, játékosai teljesítményével azonban elégedett Mauricio Pochettino vezetőedző, akinek csapata, a Tottenham Hotspur 4-2-re kikapott otthon a Barcelonától a labdarúgó Bajnokok Ligája második fordulójának szerdai rangadóján.
A szakember a vereség után elmondta: minden előzetes tervüket megváltoztatta, amikor ellenfelük kevesebb mint két perc elteltével gólt szerzett.
,,Figyelembe véve a realitásokat, hogy milyen hátrányba kerültünk, valamint azt, hogy a második félidőben milyen teljesítményt nyújtottunk, a játékosaim hősök voltak" - nyilatkozta Pochettino. Hozzátette: tudták, hogy nehéz feladat vár rájuk, amikor a Lionel Messi, Luis Suárez és Philippe Coutinho vezette Barcelonával kell megmérkőzniük, de miután csapata az utolsó percig hajtott, nem adta fel a küzdelmet, még a kétgólos hazai vereség ellenére is büszkeséget érez.
,,Az eredmény miatt persze csalódott vagyok, de óriásit harcoltunk" - értékelt az argentin tréner, aki kiemelte honfitársát, Messit. A Barcelona támadója a második félidőben két kapufája után kétszer volt eredményes. Videó Link
A katalán együttes három nyeretlen bajnoki fordulót követően játszott a Wembley Stadionban, a szerdai, kétgólos siker lélegzethez juttatta a csapatot, valamint edzőjét, Ernesto Valverdét.
,,Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz a csoportunk, valamint azzal is, hogy a Tottenham elleni idegenbeli mérkőzés kulcsfontosságú. Remélem, szurkolóink elégedettek a játékosokkal" - nyilatkozta a tréner.


 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Fogolykiváltó Boldogasszonyhoz imádkoztak Makkosmárián
  2018-10-04 11:18:34, csütörtök
 
  A Budakeszihez tartozó Makkosmáriára zarándoklók Fogolykiváltó Boldogasszony közbenjárását kérik a kábítószerfüggők, az alkoholisták, a szerencsejátékok és minden más szenvedély rabjai számára, és azok számára, akik szenvednek miattuk.
ogolykiváltó Boldogasszonyhoz imádkoztak Makkosmárián
2018. október 4. csütörtök 10:28
Az Angyalok Királynéja-kegytemplom búcsúját tartották Budakeszi-Makkosmárián szeptember 30-án. Az ünnepi szentmisét Spányi Antal megyéspüspök mutatta be.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Fődíjat nyert a vizafogói plébániatemplom
  2018-10-04 11:12:45, csütörtök
 
  Fődíjat nyert ,,Az év háza" pályázaton a Budapest - vizafogói plébániatemplom
2018. október 3. szerda 15:12
,,Az év háza" versenyen középület kategóriában a Berecz Tamás és Batári Attila építészpáros tervei szerint felújított Budapest - vizafogói Tours-i Szent Márton-plébániatemplom nyerte el a fődíjat. Hagyományosan október első hétfőjén, az építészet világnapján, idén október 1-jén adták át a díjakat.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Assisi Szent Ferenc 2. rész 10.04
  2018-10-04 10:55:04, csütörtök
 
  2018. október 4. csütörtök 08:00
Október 4-e szentje: Assisi Szent Ferenc. Minden idők egyik legnépszerűbb szentje, már életében legendák születtek róla, alakja számos képzőművészt, zeneszerzőt, írót, filmrendezőt ihletett meg. XVI. Benedek pápa az ,,életszentség óriásának" nevezte.
Ferenc az 1180-as évek elején született Assisiben. Posztókereskedő édesapja az észak-itáliai város leggazdagabb embere volt, Franciaország iránti szeretetéből becézte kisfiát, akit Jánosnak kereszteltek, Francescónak, vagyis kis franciának.
- A húszéves Ferenc egy hadjárat során megsebesült, s foglyul ejtették. Szabadulása után visszatért szülővárosába, és fokozatosan felhagyott a nagyvilági élettel. Megtérése meghatározó mozzanata volt találkozása egy leprással, valamint a San Damiano-templomban átélt misztikus élménye, amikor Krisztus háromszor így szólt hozzá a keresztről: ,,Ferenc, menj, és javítsd meg omladozó házamat!"
1208-ig remeteként élt, majd egyre többen csatlakoztak hozzá. Ő azonban nem mert a saját elgondolása szerint életszabályt adni társainak, ezért valamennyien a Szent Miklós-templomba mentek, ahol az oltáron ki volt téve az evangéliumos könyv. Ferenc találomra felütötte a könyvet, és erre a helyre talált: ,,Ha tökéletes akarsz lenni, menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között!" (Mt 19,12). Ekkor felkiáltott: ,,Testvérek! Ez a mi életünk! Ez a mi regulánk! Menjetek hát, és tegyétek meg, amit hallottatok!" Mindez 1209. április 15-én történt. Ez a nap a ferences rend születésnapja. Néhány év alatt a testvérek száma elérte az ötezret. Ferenc Rómába ment, és III. Ince pápa jóváhagyását kérte életformájukra. A pápa érezte, hogy Ferencet Isten világosította meg és indította el útján.
Ferenc és szerzetestestvérei az Angyalos Boldogasszony-kápolnában, vagyis a Porciunkulában telepedtek le. A kápolna körül gallyakból építették a kunyhóikat a testvérek. Ferenc a szegénységet úgy tekintette, mint ,,Krisztus menyasszonyát"!
- A legenda szerint III. Ince pápa álmot látott: látta, hogy a lateráni bazilika összedőlni készül, de egy jelentéktelen kis szerzetes a templom mellé áll, s miközben ő maga egyre nagyobb lesz, a vállával megtámasztja az épületet. Néhány nappal később megjelent Ferenc társaival a pápa előtt. Ekkor hangzott el a felismerés: ,,Valóban ez az a szerzetes, aki Isten egyházát megtámasztotta, és megmentette a pusztulástól!"
Ferenc megtérése pillanatától haláláig odaadó tisztelettel követte és hirdette a megfeszített Krisztust. 1224-ben, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén az Alverna-hegyen imádkozott, amikor Krisztus csodálatos módon megújította szenvedésének jegyeit, a szent sebeket szolgájának testében.
II. János Pál pápa 1979-ben az ökológiával foglalkozók védőszentjévé nyilvánította Szent Ferencet.
- Halála előtt Ferenc megáldotta testvéreit, felolvastatta Jézus búcsúbeszédét, és még egyszer átnyújtott a jelenlévőknek egy-egy falat kenyeret. Ezután megkérte őket, hogy vetkőztessék le, és fektessék le a puszta földre - azt akarta, hogy a végső szegénység legyen a halotti ruhája. A halált ,,Isten hozott, Halál testvér!" felkiáltással fogadta, és énekelve adta vissza lelkét az Úrnak 1226. október 3-án a Porciunkulában.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Assisi Szent Ferenc ünnepe 10.04
  2018-10-04 10:28:02, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Krisztus által keresztre szegeztetett nekem a világ, és én a világnak.
Testvéreim!
Nem akarok mással dicsekedni, mint a mi Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.
Mert sem a körülmetéltség nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, hanem csak az új teremtmény. Béke és irgalom mindazoknak, akik ezt a szabályt követik, Isten (igaz) Izraelének! Ezután senki ne okozzon kellemetlenséget nekem, mert Jézus jegyeit viselem testemen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen lelketekkel, testvérek! Ámen.
Ez az Isten igéje. Gal 6,14-18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Országa titkait a mennyei Atya elrejtette a bölcsek és okosak elől, de feltárta a kicsinyeknek.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,25-30


- Wikipedia oldalon Link
Legendája:
1228. július 16-án IX. Gergely pápa szentté avatta, és a következő napon letette az Assisi Szent Ferenc-bazilika alapkövét.
Assisi Szent Ferencről számos legenda terjedt el. Egyes források szerint prédikált az állatoknak is. Éppen ezért a különféle ábrázolásokon (festmények, szobrok) alakja gyakran látható állatok (elsősorban madarak) társaságában.
........


Az állatok világnapját 1931 óta Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünnepelik.
Húgocskáim, madarak! Ti igen sokkal tartoztok a Teremtőnek, azért mindig és mindenütt kötelesek vagytok dicsérni őt. Mert kétszeres, sőt háromszoros ruházattal látott el benneteket; szabadságot adott nektek, oda röpülhettek, ahová akartok; Noé bárkájában megőrizte fajotokat, hogy ki ne vesszetek. Hálával tartoztok a levegőért, amelynek uraivá tett. Azután gondoljátok meg, hogy se nem vettek, se nem arattok, Isten mégis gondoskodik rólatok. Inni ad a folyókból és forrásokból, menedéket nyújt a hegyekben és völgyekben, helyet biztosít a fészekrakáshoz a fák lombos ágain. Azután még fonni és szőni sem tudtok, Isten ruház föl benneteket és fiókáitokat. Jótéteményeiből, amelyekkel elhalmozott, láthatjátok, mennyire szeret Teremtőtök. Őrizkedjetek tehát húgocskáim, a hálátlanság bűnétől, s azon legyetek, hogy szüntelenül áldjátok Istent." "
- Assisi Szent Ferenc Virágoskertje Fioretti[


- Jeles napok oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
Az assisi Angyalos Boldogasszony-bazilikában található Tranzitus-kápolna helyén egykor álló házban halt meg Szent Ferenc, vagyis innen költözött át a földi életből a mennyei hazába 792 évvel ezelőtt, 1226. október 3-án. Ezt az eseményt nevezi a ferences emlékezet a rendalapító tranzitusának. A ferences, a kapucinus és a minorita templomok Szent Ferenc-oltárainál, valamint a ferences regulát követő női szerzetesi közösségekben október 3-án és 4-én világszerte megemlékeznek Szent Ferenc boldog haláláról, tranzitusáról.
A szertartás központi eleme a 141. zsoltár, amit rendtársai a haldokló szent ágyánál énekeltek. Annál a sornál, amelynél a ,,Poverello" kilehelte lelkét, a közösség tagjai letérdelnek, a templom elsötétül, majd a zsoltárt folytatják, a végén pedig kitárt karral imádságot mondanak. Az imádság során többek között elhangzik: ,,Boldog Ferencet énekszóval áldjuk, példája éltet, hogy a harcot álljuk, s jól megtanuljunk élni, halni tőle, míg eljön a nap." A szertartást a - minden ferences templomban fellelhető - Szent Ferenc-ereklye előtti tiszteletadás és a közösség vezetőjének ünnepélyes áldása zárja.

...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
26. évközi hét csütörtök 10.04
  2018-10-04 10:18:12, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Jób könyvéből
Végső szükségben az ember még barátaiban sem bízhat, csak Istenben, aki a halálból is kimenti.
A mindenkitől elhagyott Jób így szólt barátaihoz: Szánjatok meg, barátaim, legalább ti szánjatok, mert megérintett engem az Úr keze!
Miért üldöztök úgy most ti is, mint ahogy Isten üldöz engemet?
Miért nem hagyjátok már abba, és miért marjátok testemet?
Bárcsak felírnák szavaimat, bárcsak feljegyeznék egy könyvbe!
Bárcsak vas íróvesszővel ólomtáblára, vagy vésővel sziklába vésnék azokat: Tudom, hogy Megváltóm él, és a végső napon feltámadok a földből.
Testemet ismét bőr veszi körül, és testemben látom meg Istenemet.
Én magam látom majd őt, és nem valaki más; saját szememmel nézem őt; szívem titkos reménye ez.
Ez az Isten igéje. Jób 19,21-27

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus apostoli munkára küldi a hetvenkét tanítványt.
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.
Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek. Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: »Békesség e háznak!« Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: Elérkezett hozzátok az Isten országa!
De ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: »Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa!« Bizony, mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,1-12

Imádság
Istenünk, segíts, hogy örömhíredet hirdethessük! Add, hogy hívásodra mindig figyelni tudjunk! Te azt kívánod, hogy az emberek szabadon kövessenek téged. Nyisd meg, kérünk, az emberek szemét, hogy meglássák az evangélium fényét. Nyisd meg az emberek szívét, hogy befogadják a te igéd igazságát, és boldogok legyenek, mert az örömhírben életet találnak

Magyar kurír oldalon
......


Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába. Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek. Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: »Békesség e háznak!« Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: »Elérkezett hozzátok az Isten országa!« De ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: »Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa!« Bizony, mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak."

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Naplemente egy pohár borral
  2018-10-04 10:14:59, csütörtök
 
  ...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Cica a könyv alól kukucskál
  2018-10-04 10:11:26, csütörtök
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Minden kedves látogatómnak hoztam a virágot
  2018-10-04 10:08:52, csütörtök
 
  ...... ........... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1798
  • e Hét: 3568
  • e Hónap: 16244
  • e Év: 249991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.