Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Évától szép őszi estét
  2018-10-08 22:59:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
2018.10.07.Házasságszentsége - boldog házasság
  2018-10-08 22:55:43, hétfő
 
  Videó Link

Saját fotózás
........



...... .............


A legenda szerint Szent Lukács evangélista festette egy cédrustáblára, amely a Szent Család otthonából származott
A lengyelek 1994. május 15-én, a pálosok hazatelepülésének 60. évfordulójára a Częstochowai Fekete Madonna kegyképének másolatát a Gellért-hegyi Magyarok Nagyasszonya-sziklatemplomnak ajándékozták
Częstochowai Feket Madonna másolata - szentkép Szűz anyáról A hagyomány szerint Lukács festette a római Santa Maria Maggiore-bazilikában őrzött Mária-képet és a częstochowai Fekete Madonna-ikont, valamint megfestette Jézus arcát is
...... ........... ........


Tv adásról készült a kép
.......


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Rozsdás őszi erdő
  2018-10-08 22:47:30, hétfő
 
  ...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Minden tekintetben sikeresen debütált Magyarország
  2018-10-08 22:39:08, hétfő
 
  Minden tekintetben sikeresen debütált Magyarország, közelebbről pedig a Budapest a FINA-világkupa sorozatban. A rendezés kifogástalanra sikerült, a közönség ismét fantasztikus hangulatot varázsolt a Duna Arénába, miközben a magyar úszók összesen 11 érmet szereztek csütörtöktől szombatig, ebből Hosszú Katinka egymaga hatot, közte négy aranyat, de váltóban is nyert egy bronzot.
Vasárnap az M1 Ma Este című műsorának volt a vendége Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki szakmai szempontból és emberi oldalról is értékelte a világkupa tapasztalatait

Cikk és videó itt Link

- Az úszó Berecz Blanka 200 méter pillangón, Milák Kristóf pedig 200 méter gyorson nyert aranyérmet nyert hétfőn a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Buenos Aires-i Ifjúsági olimpia - 2 aranyérem első nap
  2018-10-08 22:34:04, hétfő
 
  A Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpiának már az első napján két aranyat akasztottak magyar nyakba. Először a felnőtt úszómezőnyben is nagyágyúnak számító Milák Kristóf 400 gyorson remek hajrával győzött, majd a Vasas reményteljes kardvívója, Rabb Krisztián a nap legszorosabb csatájában győzte le a fináléban dél-koreai ellenfelét. Alább videón röviden a győzelmek, majd sportolóink 1. napi szereplése zanzásítva.
Képen: Milák Kristófé az első Buenos Aires-i magyar arany (fotó: MOB/Szalmás Péter)
...... ......



Képen: Rabb Krisztián a kivívot aranyával (fotó: MOB/Szalmás Péter)
...... ..........


Cikk és videó itt Link

- A cselgáncsozó Özbas Szofi aranyérmet nyert hétfőn a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.
A 17. születésnapját jövő pénteken ünneplő magyar versenyző a 63 kilogrammos kategória fináléjában ipponnal győzött a tunéziai Marien Hlifi ellen.
Özbas a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte,
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Isten országa elérkezett! - Templommegáldás Simonfán
  2018-10-08 22:18:54, hétfő
 
  Bakai István fafaragó két és fél év alatt készítette el a simonfai templomkertben felállított, tizenöt stációból álló keresztutat.
2018. október 8. hétfő 15:22
Varga László kaposvári megyéspüspök áldotta meg október 7-én, a vasárnapi ünnepi szentmisén a felújított simonfai templomot és a templomkertben található, újonnan elkészült keresztutat, Bakai István simonfai fafaragó alkotását.
Varga László püspök homíliájában a keresztények küldetéséről beszélt. Kiemelte: Jézus elküldte hetvenkét tanítványát, hogy menjenek, és gyógyítsák meg a betegeket, űzzék ki az ördögöket, támasszák fel a halottakat, és hirdessék, hogy elérkezett Isten országa.
......



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mária Magdolna – Garth Davis filmjéről
  2018-10-08 22:10:50, hétfő
 
  2018. október 8. hétfő 16:00
Az evangéliumok nem tudósítanak arról, hogy Mária Magdolna hogyan találkozott a názáreti Jézussal. Arról viszont igen, hogy feltámadása után Jézus Mária Magdolnának jelenik meg elsőként...
Mária Magdolna a Genezáreti-tó partján fekvő Magdala városából származott. Nem tudjuk, hogy Jézus, aki sokat tartózkodott az északi parton, Kafarnaumban, járt-e Magdalában. Az evangéliumok nem tudósítanak arról, hogy Mária Magdolna hogyan találkozott a názáreti Jézussal. Csak Lukács egy rövid utalásából (8,1-3) és Márk egy megjegyzéséből (16,9) van tudomásunk arról, hogy Jézus ,,hét ördögöt" űzött ki belőle. Az asszony később követte őt, és az evangélium szerint ő volt az, akinek feltámadása után elsőként megjelent a Megváltó (Jn 20,11-18).
- Garth Davis filmjében Mária Magdolna szép lány és határozott személyiség, ez rögtön kiderül, amikor segít a bábának bátyja és sógornője gyermekének születésénél. Máriát, akiben a bába szerint ,,őserő" van, a szülei arra akarják kényszeríteni, hogy férjhez menjen egy jóravaló özvegyhez, és nevelje annak gyermekeit, majd ő is gyermekeket szüljön. Mária azonban érzi, hogy számára nem ez az út a követendő, Istentől vár megvilágosodást. Atyja és testvérei megszállottságként értékelik ezt, és elhívják a gyógyítót, vagyis Jézust, hogy űzze ki belőle a démonokat. A Megváltó kérdésére - mi az, amire vágyódsz -, Mária azt feleli: ,,Megismerni Istent... Azt hiszem, néha a nyugalomban érzem őt." Jézus a lélek és a test gyógyítója is, nincsenek előtte titkok, rejtett dolgok, egyértelmű számára, hogy Máriát nem szállták meg démonok. ,,Pihenj a fényben" - mondja Máriának. A fény a keresztény szimbolikában Istent jelenti, igazi megnyugvást csak benne találhatunk.

Bővebben Link

Mária Magdolna. Angol történelmi film, 120 perc, 2018. Rendező: Garth Davis. Kiadja és forgalmazza: Bontonfilm.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A Szűzanya népe vagyunk.
  2018-10-08 22:07:04, hétfő
 
  Palánki Ferenc: mi, magyarok ,,hallatjuk a hangunkat és imánkat egész Európában, hogy valóban a Szűzanya népe vagyunk.
Magyar ünnep a Szent Péter-bazilikában
2018. október 8. hétfő 19:35
Magyarok Nagyasszonya ünnepén szentmisét mutatott be a Szent Péter-bazilika katedra-oltáránál Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottságának elnöke.
A Szent Péter-bazilika altemplomában található Magyarok Nagyasszonya magyar kápolna búcsúnapján bemutatott szentmisén Palánki Ferenc hangsúlyozta: A magyarok hallatják a hangjukat és imájukat egész Európában. Az ünnepi szentmisén koncelebrált Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Mohos Gábor, a Pápai Magyar Intézet (PMI) rektora, kinevezett esztergom-budapesti segédpüspök és Rómában szolgáló, illetve az ünnepre érkezett papok. A főpásztor a homíliájában elmondta, a vatikáni magyar kápolna üzenete az, hogy az anyaországban és külhonban élő magyarok Európa békéjén munkálkodnak, és a krisztusi értékeket képviselik Európa közepén. Hozzátette: mi, magyarok ,,hallatjuk a hangunkat és imánkat egész Európában, hogy valóban a Szűzanya népe vagyunk
A főcelebráns a misén megemlékezett Márton Áron püspöki kinevezésének 80. évfordulójáról is, akinek boldoggáavatási eljárása folyamatban van a Vatikánban.
Márton Áron az erdélyi Csíkszent domonkoson született. A bazilikában bemutatott magyar misén a felcsíki plébániák 400 tagú közös kórusa énekelt Balánbánya, Csíkszentdomokos, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Göröcsfalva-Rákos-Vacsárcsi, Madéfalva, Csíkcsicsó, Csíktaploca, Csíkszereda, Csíkdelne-Csíkpálfalva, Csíkborzsova-Csíkszentmiklós, Szépvíz, Gyimesfelsőlok és Gyimesközéplok képviseletében. Ince Sándor karnagy vezényletével a népviseletben levő kórus magyar egyházi énekekkel töltötte meg a bazilikát.
A kórus Ferenc pápa szerdai általános audienciáján is részt vesz.
A hétfői misén ott volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, aki a Vatikánban Pietro Parolin szentszéki államtitkárral tárgyal, továbbá Habsburg-Lotharingiai Eduard, hazánknak a Szentszéknél akkreditált nagykövete.".

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Megerősítette tisztségében elöljáróját ....
  2018-10-08 16:36:21, hétfő
 
  A káptalan tagjainak Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét.
Megerősítette tisztségében elöljáróját a Ferences Szegénygondozó Nővérek Kongregációja
2018. október 8. hétfő 12:42
Megerősítették elöljárói tisztségében Kóródi M. Veronika általános főnöknőt a Ferences Szegény gondozó Nővérek Kongregációjának káptalanján október 6-án. A káptalan tagjainak Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Magyarok Nagyasszonya-búcsú Máriavölgybe
  2018-10-08 16:31:45, hétfő
 
  Lépjünk be az ünneplésbe! Tedd a szívedet a paténára; helyezd el rajta szenvedéseidet, sebeidet, kéréseidet! Felajánláskor a pap ezt fogja fölemelni az éghez, kérd te is, hogy változzon át.
Magyarok Nagyasszonya-búcsú Máriavölgyben
2018. október 8. hétfő 16:25
Október 6-án ismét összegyűltek a felvidéki magyar katolikus hívek, hogy együtt ünnepeljék meg Magyarok Nagyasszonya búcsúját a Pozsonyhoz közeli egykori pálos kegyhelyen, Máriavölgyben. Az ünneplőkhöz idén is számos, az anyaországból érkezett zarándok csatlakozott.
Máriavölgybe mi is ,,mosakodni" jöttünk, kérni a kegyelmet, hogy közösséggé váljunk; hogy jóakarat és szeretet uralkodjon köztünk
A rózsafüzér során közösen így szólítjuk meg az Istent: ,,Mi Atyánk", ezzel azt is mondjuk egymásnak: ,,Te vagy az én testvérem." Közösen kérjük Szűz Máriát, hogy érettünk, bűnösökért imádkozzon: ezzel elismerjük egymás előtt, hogy bűnösök vagyunk. A második fontos dolog, hogy mindig tekintsünk Máriára mint a napba öltözött asszonyra, a harmadik pedig az Eucharisztia, hiszen annak ünneplésében is átélhetjük a Szűzanya jelenlétét.
...... .....



...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 424 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1431
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 36766
  • e Év: 270513
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.