Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Méteres kalács
  2018-03-22 14:42:01, csütörtök
 
  Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1,5 dl langyos víz
1,5 dl olaj
4 tojás
1 cs. sütőpor
4 ek. kakaópor

A krémhez:
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag főzős puncspuding
4 dl tej

A csokimázhoz:
25 dkg étcsokoládé
3 ek. olaj

Elkészítés:

1. A tésztához a porcukor felét keverjük simára a liszttel,tojássárgájával, vízzel, olajjal és a sütőporral. A tojásfehérjét a porcukor másik felével verjük habossá. A két részt óvatosan keverjük össze.

2. A tésztát elfelezzük, egyik felét egy kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. A másik felét a kakóporral elkeverve egy másik őzgerincformába töltjük.

3. 180 fokos sütőben mindkettőt kb. 25 percig sütjük, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.

4. A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalót sűrű krémmé főzzük, és lehűtjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémet is. A tésztákat felszeleteljük, és mindegyik lapot megkenjük a puncsos krémmel, majd váltakozva egymás mellé helyezzük a sima és a csokis tésztalapokat köztük a krémmel.

5. Hűtőbe tesszük dermedni. Közben elkészítjük a csokimázat. Az étcsokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a méteres kalács tetején.

6. Miután a máz is megszikkadt, ferdén szeleteljük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kókuszos mézes zserbó
  2018-03-22 14:40:34, csütörtök
 
  Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:
20 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
baracklekvár
tetejére csokimáz

Elkészítés:
1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.

2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézesmasszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagytepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.

3. A vajat a porcukorral habosra keverjük.

4. A tejet liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegenbelekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, éskanalanként a vajas porcukorhoz keverjük.

5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rá jön a következő lap,amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejéreolvasztott ét-tortabevonót vagy csokimázat teszünk.Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kókuszkocka
  2018-03-22 14:38:48, csütörtök
 
  3 (4,5) dkg margarint, 2 (3) egész tojást, 15 (27) dkg cukrot, 2 (3) kanál mézet habosra keverünk. 28 (42 ) dkg lisztben 1 (1,5) kávéskanál szalalkálit alaposan elkeverünk (legjobb a liszttel átszitálni), hozzákeverjük az előzőleg kikevert masszához, majd 2 (3) dl tejet beledolgozunk. A nagyobb adag nagy gáztepsibe való.
Zsírpapírral kibélelt, vagy kizsírozott, lisztezett tepsiben sütjük aranybarnára, ha kihűlt, felkockázzuk.

Máz:
25 (37) dkg cukrot, 22 (33) dkg margarint, 3 (5) kanál forralt tejet, ½ (3/4) dl rumot 3 (4,5) dkg kakaót összeforralunk, 2 percig főzzük.

A tésztakockákat beleforgatjuk a mázba, majd cukros kókuszreszelékbe. (Kb. 20-25 dkg. reszelék kell a nagy adaghoz)
Gyúródeszkára rakjuk, ha megszikkadt, utána lehet tányérra tenni.
A nagyobb adag nagy, mély gáztepsibe való.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Erdélyi fanta szelet
  2018-03-22 14:37:21, csütörtök
 
  Hozzávalók és elkészítés:

a tésztához összekavarunk:
5 tojássárgát, 4 evőkanál cukrot, 6 ek lisztet, 2 ek kakaót 1sütőport, 1 - 1.5 deci tejet, 1 dl olajat
a tojások fehérjét habbá verjük és belekeverjük a fenti masszába, enyhén folyékony kell, hogy legyen
kivajazott és kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben (18o C foknál ) 3o-35 percig sütjük
szúrópróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e: egy villával megszúrjuk, s ha nem ragad rá a tészta, akkor megvan
hagyjuk kihűlni

a túrókrémhez:
3o dkg tehéntúrót, 2 ek porcukrot, rezselt citromhéjat, 1 nagy kanál jaurtot (joghurtot) és egy ek margarin jól kikeverünk, hidegre tesszük
a tetejére:
fél liter szénsavas üdítőt használunk
felében felodunk 2 tasak vanília pudingot és 2 ek cukrot
a másik felét főni tesszük, amikor felforrt összekeverjük őket
kihütjük
amikor minden kihűlt összerakjuk: a tésztára egyenletesen rákenjük a krémet, majd rá a pudingos üdítőt, 1.5 órára betesszük a hűtőbe

Tippek:

a tetejére, közveltenül a pudingra gyümölcsszeleteket ( kiwi, narancs stb.)is tehetünk , annak függvényében, hogy milyen színű üdítőt használtunk
időben hozzá kell fogni, ha pl. délutánra szeretnénk, akkor már reggel hozzá kell látni, azért, hogy jól kihűljenek és még legyen ideje összeállni
Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Házikó
  2018-03-22 14:32:18, csütörtök
 
  Veszünk 1 darab diós tortalapot, 2 csomag ostya tortalapot.

Krém:
8 dl tej, 9 evőkanál liszt, sűrűre főzzük, és hagyjuk teljesen kihűlni. 25 dkg margarint, 10 dkg vajat, 30 dkg cukorral, 2 cs. vaníliás cukorral, habosra keverjük. Ha a krém kihűlt, a kettőt összekeverjük. Az ostyalapokat hosszában kétfelé vágjuk, a diós tortalapot is hosszában, de háromszög alakúra. Töltéskor a 3 ostyalapot egymás mellé tesszük, és rákenjük a krémet. Utána a középsőre ráhelyezzük a háromszög alakúra vágott diós tortalapot, a két ostyalapot ráhajtjuk és kész a házikó.
Az ostyalapok alá zsírpapírt teszünk és külön - külön szorosan becsomagolva a házikókat hűtőbe tesszük, lefagyasztjuk.
A krém emlékeim szerint hat rúdhoz elegendő. Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Diós kevert sütemény
  2018-03-22 12:51:52, csütörtök
 
  Hozzávalók:

2 csésze liszt
2 csésze darált dió
2 csésze cukor
2 csésze tej
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
10 dkg zsír

Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat tesszük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a zsírt. Az egészet alaposan elkeverjük robotgéppel.
Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk-lisztezünk, és beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben /180 fokon/ 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük a sütit. Langyosan, kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés:
Én szoktam bele meggyet szórni. Senkit ne ijesszen meg a sok cukor meg a zsír. Nem lesz túl édes. Nagyon finom kiadós süti, és dobozban remekül eltartható.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Nosztalgia sütemény (coockie)
  2018-03-22 12:50:08, csütörtök
 
  Hozzávalók 40 darabhoz: 20 dkg. vaj, 20 dkg cukor, 1 tojás, egy teáskanál reszelt citromhéj, egy teáskanál sütőpor, 40 dkg liszt, 5 dkg. mazsola, 5 dkg.cukrozott gyümölcs (narancshéj, citromhéj, gyömbér, aszalt sárgabarack stb.) 5 dkg. dió durvára vágva, 5 dkg. csokoládé darabokra vágva, 5 dkg. kristálycukor egy kis tálkában (későbbre)
A száritott vagy kandirozott gyümölcsöket tedd egy kis tálkába és öntsél rá rumot, és legalább egy óra hosszat hagyjad. Olvaszd fel a vajat. Keverd össze a cukorral. Hagyd lehűlni szobahőmérsékletre, majd add hozzá a tojást, a reszelt citromhéjat. Alaposan keverd össze. Adagold bele a lisztet (amibe elkeverted a sütőport), minden adagot jól keverj el. Add hozzá a rummal együtt a gyümölcsöket, a diót, a csokoládét. A tésztát legalább 1 óra hosszára hűtsd le. (De még jobb egy éjszakára.) Ha el akarod kezdeni a sütést, melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a sütőrácsot helyezd középre. Kezeddel formálj a tésztából diónyi golyókat, majd hengergesd meg őket a tálban levő cukorban. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7cm távolságra. Lapítsd el zsiradékkal megkent spatulával. (egy kisebb pohár aljával, amit kristálycukorba márthatsz!) Süsd 170 fokon 10-15 percig. (A tetejük legyen aranysárga). Hagyd hűlni a sütőlapon 2 percig, majd helyezd tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.
(Megjegyzés: a kandírozott gyümölcs lehet általad készített narancshéj vagy citromhéj, de lehet készen vásárolt is. Ha csomagolt kandírozott gyümölcsöt veszel, annak igen jót fog tenni a rumba áztatás.(a tartósitószer izét elveszi) Nem feltétlenül kell gyümölcsöt, diót és csokoládét egyszerre beletenni, ízlésed szerint alakíthatod az összetevőket. Mikulás és Húsvét után a csoki lesz több benne, máskor pedig a dió. A piacon a ,,magosnál" bátran vásároljál a különféle aszalványokból. Nagyon finom a kandírozott gyömbér, különleges ízt ad, próbáld ki. A rumnak a süteményre lazitó hatása is van. Nem feltétlenül kell a legdrágább rumot venni, a sütőrum nagyon megfelel, alkoholtartalma nem vészes, ami a sütés közben elvész, igy gyerekek is ehetik. Ez a recept az amerikai ,,cookie" magyaritott változata.)Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Almás pite
  2018-03-22 12:48:46, csütörtök
 
  Hozzávalók

70 dkg liszt CERBONA szalagos
25 dkg Margarin
13 dkg Porcukor
3 db Tojás
15 g sütőpor
1 csip. Só
1 dl Tej
1 db Citrom reszelt héja
2 kg alma (reszelve)

70 dkg lisztet elkeverünk 1,5 csomag sütőporral, 25 dkg margarinnal, 13 dkg porcukorral, 3 tojással, egy csipet sóval, 1 citrom reszelt héjával és 1 dl tejjel.

Az összegyúrt tésztát kigömbölyítjük és kettéosztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk sütőlemez nagyságúra (kb. 8-9 mm vastagra). Beleterítjük a sütőlemezre és ráhalmozzuk a fahéjjal elkevert, kinyomott levű reszelt almát. A kinyomott, reszelt alma súlya 1,3 kg.

Ráterítjük a másik tészta réteget, lekenjük egész tojással és megszúrkáljuk.

170 C'-os sütőben kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Fahéjas-mézes teasütemény
  2018-03-22 12:44:16, csütörtök
 
  7 db tojás,
5 dkg mazsola,
fél dl rum,
10 dkg dióbél,
7 ek. cukor,
2 ek méz,
7 ek.liszt,
1 citrom reszelt héja,
1 kk,szódabikarbóna,
1 kk,fahéj,
tortabevonó.

elkészitése:
5 dkg diót kissé összetörök durvára,a mazsolát beáztatom a rumban
.A tojásfehérjét 3 ek cukorral habbáverem,a sárgáját a maradék cukorral jól kikeverem és hozzá adom a mézet is.Ezután keverem bele a fahéjat, reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát,majd a felvert habot.Végül hozzáadom a lisztet,a diót és a mazsolát.
Egy őzgerincformát kivajazok,kilisztezem és a maszát beleöntöm.200 fokon kb:40 percig sütöm.
Amikor kihült a tetejét bevonom csokimázzal.
Nagyon finom süti.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kenyérsüti
  2018-03-22 12:28:35, csütörtök
 
  Hozzávalók:
* 20 dkg kockákra vágott szikkadt, de nem száraz kenyér
* 10-15 dkg cukor (karamellhez)
* 30 dkg cukor
* 5 tojás
* 1 kávéskanál vaníliaaroma
* 1 kávéskanál citromhéj
* 1 liter tej
* 1 csipet só
* 1-2 rúd fahéj
* 10-15 dkg mazsola (ízlés szerint)
* 1 dl rum (vagy konyak)

Elkészítés:

1. A sütőformát előkészítjük, a 10 dkg cukrot beleöntjük egy közepes méretű, 10-15 cm magas sütőedénybe. Elkészítjük a karamellt, az edény forgatásával bevonjuk vele az oldalfalakat is. Félretesszük, hogy megszilárduljon.

2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.

3. Egy, a sütőformánál nagyobb edényt teszünk a sütőbe, vizet öntünk bele a magassága egyharmadáig. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

4. A fahéjrudat és a citromhéjat beletesszük a tejbe, megmelegítjük (nem kell felforralni). A kenyérkockákat beletesszük egy keverőedénybe, és ráöntjük a meleg tejet.

5. A tojásokat a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval felverjük, és egy fakanál segítségével összekeverjük a tejes kenyérrel. Hozzáadjuk a mazsolát és a rumot.

6. A masszát a karamellizált formába öntjük, azt pedig beletesszük a sütőben levő edénybe. Akkor a legjobb, ha a víz a sütőforma közepéig ér. Sütjük kb. 45 percig 180 fokon (tűprobáig).

7. Akkor borítjuk ki a formából, amikor már majdnem kihűlt.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 526 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 147
  • e Hét: 472
  • e Hónap: 2521
  • e Év: 182379
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.