Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Kókuszos-mákos szelet - glutén és tejmentes
  2018-05-31 11:23:04, csütörtök
 
  Hozzávalók a laphoz: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál xilit (nyírfacukor), 7+1-2 evőkanál darálatlan mák, 10 dkg kókuszreszelék, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 teáskanál citromlé, 1 csipet só;
a krémhez: 7 tojássárgája, 1 tasak vaníliás pudingpor, 3 dl növényi tej (pl. rizstej), 3 dl édesített növényi tejszín.

Elkészítése: A tojásfehérjét keményre verjük a sóval meg a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a citromlével leoltott sütőport, és lazán beleforgatjuk a kókuszt meg a 7 evőkanál mákot. Sütőpapírral bélelt kb. 35*25 cm-es tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a pudingporral meg a rizstejjel, és sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt, lazán összeforgatjuk a kemény habbá vert növényi tejszínnel, és a mákos-kókuszos piskóta tetejére kenjük. Megszórjuk 1-2 evőkanál mákkal, majd hidegben hagyjuk összeérni néhány órát.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Erdei gyümölcsös túrógombóc torta - paleo
  2018-05-31 11:01:42, csütörtök
 
  Hozzávalók:

Túrógombóchoz:
2 tojássárgája,
200 gr totu/nem paleó: zsírszegény túró
4 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. eritrit

Piskótához:
2 tojás,
2 tojásfehérje,
2 ek. kókuszliszt,
2 ek. tápióka keményítő,
3 ek. kakaó,
4 ek. eritrit,
1 késhegynyi szódabikarbóna

Csokiöntethez:
100 ml kókusztejszín/ nem paleó: tejszín,
70 gr cukormentes étcsokoládé,
3 ek. eritrit,
1 tk. kókuszzsír
1 marék erdei gyümölcs mix

Elkészítés:

Túrógombóc: A hozzávalókat jól összekeverjük, és amíg a piskótát elklészítjük, hűtőben pihentetjük.

Piskóta: A hozzávalókat a fehérje nélkül kikeverjük, majd a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, és beleforgatjuk a tésztába.

Csokiszósz: A legvégén sütés követően készítjük el. A tejszínt az eritrittel felmelegítjük, majd beletördeljük a csokit, és a zsírt is hozzáadjuk, és addig keverjük amíg el nem olvad benne a csoki és a zsír.

Összeállítás: Egy kb. 20 cm-es tortaformát kizsírozunk, és megszórunk kókuszliszttel, majd kb diónyi gombócokat formálunk a túrós masszából és kirakjuk a forma alját, ahogy tetszik. A piskóta masszáját a gombócokra öntjük, úgy, hogy mindenhová jusson. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A csokiszószt a kész tortára öntjük, a tetejét kirakjuk az erdei gyümölcsökkel, majd mehet a hűtőbe a csoki dermedéséig.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Paleo  
Meggyeslepény
  2018-05-31 10:55:09, csütörtök
 
  Tészta: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 tojás, csipet só, 4 csapott teáskanál sütőpor.
Töltelék: 1 kg magozott meggy, 15 dkg cukor.

A hozzávalókat összegyúrom és hideg helyen pihentetem. kettéosztom és tepsi méretűre sodrom őket. Az egyiket sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, majd ráteszem a tölteléket, amely úgy készül, hogy kimagozom a meggyet és rászórom a porcukrot, majd lazán kinyomkodom az eresztett levét. Erre jön a második tészta. A tetejét megszúrkálom villával és megkenem tojással. Lassú tűznél szép pirosra sütöm (ez egy gáztepsire való adag).

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Toportorta (liszt nélküli csokis diótorta)
  2018-05-31 10:53:24, csütörtök
 
  Hozzávalók
10 tojás, 30 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, 2 kanál cukor, 2 kanál kakaó, 30 dkg vaj.

Elkészítése
A tojások fehérjét a porcukorral habbá verem és belekeverem a diót. Egy kizsírozott, lisztezett gáztepsibe terítem és 170 fokon 15-20 percig sütöm.
8 sárgáját, 2 kanál cukrot, a kakaót és 2 kanál vizet gőz felett felforralok, lehűtöm és 30 dkg vajat keverek el benne jó habosra.
A lapból 4 hosszúkás lapot vágok, megtöltöm a krémmel, majd a maradékkal bevonom.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Zselécukros/Rahátos/Zakota szelet/Csodálatos sütemény
  2018-05-31 10:47:29, csütörtök
 
  Zselécukros szelet
Sárga tészta:
10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütőporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.
Fehér tészta:
A tojások fehérjét 30 deka porcukorral kemény habbá verem, majd hozzáadok 20 deka zselés cukrot, 10 deka étcsokit, 10 deka apróra vágott diót, 20 deka lisztet, melybe a másik fél csomag sütőport kevertem. Ezt is megsütöm.
Krém:
Fél liter tejet 5 ek liszttel és 1 csomag vaniliás cukorral krémmé főzöm. 20 deka margarint (Rama) habosra keverek 20 deka cukorral. Ha kihűlt a tűzről levett krém, akkor összekeverem a kettőt.

Elkészítés: A sárga tésztát kettévágom és alulra teszem a felét. Utána a főzött krém fele, majd a fehér tészta, a krém másik fele, majd végül a másik fél sárga tészta. Csokimázzal vonom be.

Link



Csodálatos sütemény

Hozzávalók:
A piskótához: 7 tojásfehérje, 7 evőkanál cukor, 1 csésze vagdalt dió, 1 csésze apróra vágott, színes rahát, 3 evőkanál liszt, 1 sütőpor;
A krémhez: 7 tojássárgája, 7 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt, 2 evőkanál tej, 1 vaj vagy margarin
A glazúrhoz: 5 evőkanál porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál forró víz, 1 evőkanál citromlé
Ezenkívül: 2 nápolyszelet-lap (ostyalap), színes cukorka a tetejére.
Elkészítése:
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a lisztet, a sütőport, a diót és a rahátot. Kikent-lisztezett tepsiben, lassú tűzön megsütjük. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azonforrón beletesszük a vajat vagy margarint és eldolgozzuk benne. Hideg helyen hagyjuk teljesen megdermedni, végül kézi habverővel vagy mixerrel habosra kavarjuk. Az ostyalapokat akkorára szabjuk, amekkora a diós-rahátos piskótánk, az egyikre rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a piskótát, erre rásimítjuk a maradék krémet és befedjük a másik ostyalappal. A glazúrhoz a porcukrot összevegyítjük a kakaóval, majd simára keverjük az olajjal, a citromlével és 2 evőkanál forró vízzel. Rögtön rákenjük a süteményre és megszórjuk színes cukorkákkal. Másnap szeletelhető.
Rahát helyett, mivel úgy tudom, hogy nem ismerik mindenütt, készíthető kimagolt cukrozott meggyel is vagy mazsolával. A mennyiség ugyanannyi.
Nápolyi lapok helyett is készíthető egyszerű kakaós vagy sima piskótával.
A tepsi mérete kb. 25x35 cm. Persze, nem törvény, kisebben magasabb lesz, nagyobban vékonyabb a középső lap. A glazúrt úgy kell készíteni, ahogyan írtam, nem kell főzni. Ha betartod az adagokat, akkor abszolút jónak kell lennie. A víz, az legyen jó forró, úgy dolgozódnak el jól a hozzávalók.

Link



 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Kinyomós keksz
  2018-05-31 10:45:50, csütörtök
 
  20dkg margarint, 8dkg porcukorral 1 citrom reszelt héjával,1 tojássárgájával habosra kevertem. Hozzágyurtam 30-40 dkg lisztet, kettévettem és az egyik felébe belekevertem 3dkg kakaóport. A világosat a kezemben kilapitgattam, a barnából rudat formáztam és a világosba beletekertem. Igy tettem a keksz kinyomó pisztolyba.Előmelegitett sütőben 170 fokon sütöttem.
Margarinozott, lisztezett hideg tepsibe nyomtam, igy nem ragad a pisztolyba. nlc
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Darálos gépi keksz
  2018-05-31 10:34:11, csütörtök
 
  Hozzávalók : 70 dkg finom liszt , 20 dkg margarin/vaj , 20 dkg kristálycukor , fél csomag sütőpor , 1 citrom héja + leve , 2 egész tojás ,tej

1-2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

A lisztet és a sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, végül a kristálycukorral is összekeverjük.
Beletesszük a citrom lereszelt héját, az átszűrt levét és a tojásokat.

Szintén gyors mozdulatokkal annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy se túl kemény se túl lágy ne legyen a tészta.
Azért kell gyorsan dolgozni, hogy a kezünk melegétől ne puhuljon meg túlságosan a margarin.
A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

Ha nem csak fehér (világossárga) sütit szeretnénk, akkor el lehet felezni a tésztát két fele és a másik felébe 1-2 kanál kakaóport bele lehet gyúrni.

Ha még cifrábbra akarjuk akkor lehet a tésztát 1-2 kanál kókuszreszelékkel, vagy 1-2 narancs vékonyan lereszelt héjával + a levével ízesíteni.

Formázás:
Ezt a sütit eredetileg a húsdarálóhoz való feltéttel lehet formázni. Darálon jön ki csíkban a sütemény és a megfelelő méretű darabokra vágod, hajlítod. Majd közepes hőfokon (160-180 fok) 15-20 percig kell sütni. Tetszés szerint olvasztott csokoládéba is mártható.

Link







tipp
- a darálón szép formában jöjjön ki,hogy jól ki legyen hűtve, akkor megmarad szépen a minta. Ha kicsit puhább,már nem annyira szép.
- Nagymamám úgy sütötte, hogy karikákat formált a darálóból kinyomott masszából.
- kinyomós (pisztolyos) formába is jó ez a tészta
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Pudingos almás pite
  2018-05-31 10:06:07, csütörtök
 
  Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 kocka (25 dkg) Ráma margarin
25 dkg cukor
2 dl tej
4 tojás
1 tasak vaníliás cukor

Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma
1 tasak vaníliás pudingpor
cukor/méz ízlés szerint
1,5 dl víz
1 tasak vaníliás cukor
őrőlt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint (vagy 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék)

Először elkészítem a tölteléket: az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Lábosba teszem, öntök rá kb 1,5 dl vizet, mézzel-cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem és megpárolom. A végén hozzáadom a kevés vízzel elkevert pudingport, és összefőzöm. Félreteszem hűlni. Amíg kihűl, elkészítem a tésztát.
A tojásokat a cukrokkal habosra kavarom, hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozom, ketté veszem. Egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, elosztom rajta a kihűlt almás tölteléket. Erre kerül a maradék tészta. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50-60 percig sütöm. Tűpróba! Mikor langyosra hűlt, porcukorral megszórom, és kockákra vágva kínálom.



 
 
0 komment , kategória:  Válogatás Ágnes:) receptekből  
Sajtos sós keksz rozmaringgal
  2018-05-30 12:53:17, szerda
 
 
Hozzávalók

100 g liszt
100 g ricotta
40 g vaj
2 kanál őrölt parmezán
1 tojássárgája
1 kiskanál rozmaring

bors (ízlés szerint)

Elkészítés

Az összetevőket egy nagy tálban összegyúrjuk. Átlátszó fóliában min. fél órát pihentetjük a hűtőben.
A sütőt 180°C -ra melegítjük.
A tésztát 5 mm vastagságúra kinyújtjuk két sütőpapír között. Kiszaggatjuk, fogpiszkálóval megszurkáljuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kb. 12-13percig sütjük.
Javaslatok, alternatív elkészítés

A vaj szobahőmérsékletű legyen.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Omlós délutáni teasütemény
  2018-05-30 12:49:52, szerda
 
  hozzávalók / 4 adag

40 dkg finomliszt
2 db tojássárgája
30 dkg vaj (vagy margarin)
2 ek tejföl
3 kk só
1 db tojássárgája (a kenéshez)
10 dkg reszelt sajt (vagy mag)

elkészítés

A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt.
Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk.
Lekenjük az 1 db tojássárgájával a kinyújtott tésztát, és tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy csak késsel kockákat vágunk, mint én.:)
Megszórjuk sajttal vagy a magokkal.
Sütőpapíron tepsiben világosra, kissé aranybarnára sütjük.

sütési hőfok: 170fok

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 475 db bejegyzés
Összes: 2882 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 6883
  • e Év: 125318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.