Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 1-es 2-es 3-as 4-es 5-ös (Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) 6-os 7-es 8-as (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) 9-es Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Tantra
  2018-05-29 18:51:28, kedd
 
  A cselekvés csodálatos. A cselekvés spontán reakcióként tör elő, hisz az életnek ilyen reakciókra van szüksége. Minden pillanatban cselekedned kell, így a cselekvés a jelenben keletkezik. Éhes vagy, hát elmész ételt keresni magadnak. Szomjas vagy, ezért odamész a kúthoz. Elálmosodsz, hát lefekszel aludni. Maga a helyzet szüli, hogy mit teszel. A cselekedet mindig spontán és teljes.

A tevékenység soha nem spontán, a tevékenység mindig a múltból jön. Lehet, hogy éveken keresztül csak gyűlt benned, és végül most robban be a jelenbe - ez nem lényeges. De az elme ravasz: mindig talál majd indokot a tevékenységre. Az elme mindig megpróbálja majd bebizonyítani, hogy amit csinál, az nem is tevékenység, hanem cselekvés, "hiszen szükség van rá". Hirtelen haragra gerjedsz. Körülötted mindenki más tudja, hogy erre semmi szükség nem volt, a helyzet soha nem követelt tőled ilyen reakciót, teljesen fölöslegesen lettél dühös - csak te nem látod ezt. Mindenki azt gondolja: "Mit csinálsz? Nincs erre szükség. Miért vagy ilyen dühös?" Te azonban meg fogod indokolni, okokkal támasztod majd alá, hogy igenis szükség volt erre.

Ezek az indoklások segítenek hozzá, hogy ne kelljen tudomást venned az őrületedről. Ezeket a dolgokat hívja Gurdjieff "ütközőnek". Ilyen ésszerűsítő ütközőkkel veszed körül magad, hogy ne kelljen felismerned a helyzetet, amiben épp benne vagy. Az ütközőket két vagon, két vasúti kocsi között alkalmazzák, hogy egy esetleges hirtelen megállásnál megakadályozzák, hogy az utasokat túl nagy lökés érje - az ütközők fogják fel a lökést. A tevékenységed egyfolytában értelmetlen, de az ütközők megvakítanak - és a tevékenység csak folyik egyre tovább...

Egy ilyen tevékenység mellett képtelen vagy kikapcsolódni. Hogyan is pihenhetnél, amikor egy megszállott kényszer ösztökél, hogy csinálj valamit, legyen az bármi is.

Tele van a világ olyan őrültekkel, akik állandóan ezt szajkózzák: "Inkább csinálj valamit, minthogy tétlen legyél". Sőt, a világon szinte mindenütt vannak olyan mérhetetlenül ostoba emberek is, akik ilyen és ehhez hasonló közmondásokat találnak ki: "Az üres elme az ördög műhelye". Ez nem így van. Az üres elme Isten műhelye. Az üres elme a legcsodálatosabb dolog a világon, a legtisztább - mert hogyan is lehetne másképp, hogy is lehetne az ördög műhelye? Az ördög nem tud belépni egy kiürült elmébe, ez lehetetlen! Az ördög csupán egy tevékenységektől megszállott elmébe fészkelheti be magát - akkor az ördög megmutatja neked a módokat, hogy hogyan lehetsz még tevékenyebb. Az ördög soha nem azt mondja, hogy lazíts. Inkább azt mondja: "Miért vesztegeted az idődet? Csinálj már valamit! Mozdulj! Az élet elszáll, hát csinálj valamit!" Minden nagy tanító, aki ráébredt az élet igazságára, felfedezte, hogy az üres elme mindenkiben Istennek ad helyet.

A tevékenységet tudja használni az ördög - egy üres elmével azonban nem tud mit kezdeni. Hogy használhatna az ördög egy üres elmét? Nem mer közelíteni, hisz az űr egyszerűen megöli őt. De ha egy mélységes, őrjítő kényszer munkál benned, hogy tevékeny maradj, akkor az ördög veszi át feletted az irányítást, ő fog majd vezetni - ő marad az egyetlen vezetőd.

Szeretném, ha megértenéd: ennek a közmondásnak egyáltalán nincs igaza. Ezt a mondást valószínűleg maga az ördög sugallta.

Figyeljük meg ezt a tevékenység-kényszert! És először önmagadban kell megfigyelned, mert bármit is mondok én, vagy Tilopa, annak nem lesz sok értelme, ha magadban nem jössz rá, hogy a tevékenységednek semmi jelentősége, nincs rá semmi szükség. Miért csinálod?

Miközben utazom, állandóan olyan embereket látok, akik újra meg újra ugyanazt csinálják. Huszonnégy órán keresztül utazom együtt egy utassal a vonaton. Egy fülkébe zárva nem sok tennivaló akad, hát talál magának egy napilapot, amit újra meg újra elolvas, én meg figyelem. Mit csinál ez az ember?

Egy napilap nem a Gíta vagy a Biblia. A Gítát sokszor elolvashatod, mert minden esetben egy új részlet jelentősége tárul fel előtted. De egy napilap nem a Gíta. Egyszer átolvasod, és vége! Annyit sem ér, hogy egyszer elolvassák, de az emberek folyton azt lapozzák. Újra meg újra elölről kezdik. Mi a baj? Szükségük van erre? Nem - pusztán kényszeresek. Nem képesek csöndesek és passzívak maradni. Ez számukra képtelenség - olyan, mint a halál. Tevékenynek kell maradniuk.

Sokévi állandó utazgatásaim lehetőséget adtak arra, hogy megfigyeljem az embereket anélkül, hogy észrevegyék. Néha csak egyetlen utassal voltam a fülkében, aki ilyenkor általában minden erejét latba vetve próbált beszélgetésbe elegyedni velem. Mivel én kizárólag igennel és nemmel feleltem, egy idő után feladta. Akkor csak figyeltem. Csodálatos élmény, minden költség nélkül.

Néztem ahogy kinyitja a táskáját - láttam, hogy semmit nem csinál -, belenéz, aztán becsukja. Aztán kinyitja az ablakot, majd becsukja. Ezután újra belenéz az újságba, cigarettára gyújt, majd megint kinyitja a táskáját, átrendezi... megy és kinyitja az ablakot, kinéz... Mit csinál? És miért? Belül remeg benne valami; egy lázas elmeállapot, egy belső kényszer. Csinálnia kell valamit, különben ő maga vész el. Minden bizonnyal tevékeny ember volt egész életében, most itt egy pillanat, hogy kikapcsoljon - de ő nem tud kikapcsolni, a jó öreg szokás vele marad.

(Osho)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PAS/Enneagram
  2018-05-27 20:21:24, vasárnap
 
  Tóth Bálint: Emberismeret, önismeret - Az Enneagram és PAS karakterológiai rendszerek 1/II
Tóth Bálint: Emberismeret, önismeret - Enneagram 2/II
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2018-05-20 19:31:20, vasárnap
 
  0. A Bolond. Ez a lap az új kezdetek, a felfedezőkedv és az elengedés lapja, a gyermeki lelkületet ábrázolja.

I. A Mágus cselekvésre buzdít, arra, hogy lépéseket tegyél a céljaidért, működj együtt a természetfelettivel, így megvalósíthatod az álmaidat és elérheted a csodát.

II. A Főpapnő a befogadó várakozás, a tudattalan és a titkok megtestesítője, felhívja a figyelmed arra, hogy nézz az illúzió függönye, azaz a látható, kézzelfogható dolgok mögé, olvass a sorok között.

III. A Császárnő az anyaság, a szülés és születés, a bőség és a természet szimbóluma. Azt a kérdést teszi fel, mi az, amit a világra hozhatsz.

IV. A Császár a férfiasság, a rend és a tekintély ura, ő az, aki betartatja a szabályokat. Ha ezt a lapot húzod, a fegyelemhez és tekintélyhez való viszonyodon gondolkodj.

V. A Főpap az uralkodó hitrendszer, a hiedelmek és erkölcsi követelmények megtestesítője. Vajon te magad megtalálod az egyensúlyt a hit és a racionalitás között, vagy dogmatikus, esetleg túlságosan szabadelvű vagy?

VI. A Szeretők nem meglepő módon a szerelmet jelképezi, ha ezt húzod, akkor az valószínűleg románcra utal, de a másokhoz való kapcsolódást és az intimitáshoz való viszonyt is jelöli.

VII. A Diadalszekér az akaraterő és az önérvényesítés lapja, azt mutatja, hogy tartanod kell a gyeplőt az adott helyzetben, és nem szabad elengedned az irányítást.

VIII. Az Erő az együttérzés, a türelem és a finom irányítás lapja. Arra utal, hogy az erő nem mindig a nagy és látványos tettekben, hanem gyakran az önkontrollban van.

IX. A Remete a belső bölcsesség, befelé keresés lapja. Ha ezt húzod, ideje, hogy egyedül tölts egy kis időt, hogy meghalld a belső hangot, illetve a lelked vágyait.

X. A Szerencsekerék a sors, a végzet szimbóluma, és arra utal, hogy nincsenek véletlenek. Vedd észre az események és az emberek láthatatlan kapcsolódásait, hiszen minden mindennel összefügg.

XI. Az Igazság az ok és okozat törvényére és a saját felelősségedre hívja fel a figyelmedet. Hozz döntést, és vállald a következményeket, így juthatsz előre.

XII. Az Akasztott ember a felfüggesztés lapja. Bármilyen ügyön is dolgozol, állj meg egy pillanatra, tarts szünetet, és nézz rá más szemszögből, fordítva is a problémára, mert ez hozhatja a megoldást.

XIII. A Halál a befejezés, az átmenet lapja, de nem kell megijedned tőle. Arra utal, hogy véget kell vetned valaminek, ami mára okafogyottá vált.

XIV. A Mértékletesség türelemre int egy helyzetben, és azt üzeni, hogy találd meg az arany középutat, az egyensúlyt, a harmóniát az ellentétes erők között.

XV. Az Ördög a materializmus láncait jelenti, vagy azt, hogy egy illúzió fogságába estél. Fontos, hogy tisztán láss, de előbb fogadd el a helyzetet, amiben vagy.

XVI. A Torony a hirtelen változás, váltás és a megvilágosodás lapja, gyors összeomlásra is figyelmeztethet.

XVII. A Csillag a remény és a jövőbe vetett pozitív hit lapja. Találd meg a belső középpontot, és ha ebből cselekszel, minden jól alakul.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2018-05-16 22:52:11, szerda
 
 


Rare Shaolin form: Liuhequan (Six harmonies boxing)
Rare Kung Fu style: Wusong Tuo Kao ("Wusong breaks manacles")
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2018-05-16 22:31:05, szerda
 
  Richard Rohr - Andreas Ebert: Enneagram - A lélek kilenc arca

Egy enneagrammatikus karácsonyi prédikáció

Amikor Jézus megszületett, az emberiség kilenc nagy bűne is tudomást szerzett a Megváltó születéséről. A hír szíven ütötte őket. Vágyat ébresztett bennük. Ugyanakkor félelmet is. Egy megváltó! Lehet, hogy az majd kigyomlálja őket, és kihúzza alóluk a talajt. Elmeneküljenek? De hová? Vagy inkább ők is a gyermek elébe járuljanak?

Előlép a Harag, és így szól: "Na végre eszébe jut már a jó Istennek, hogy csináljon valamit! Nézzétek csak e minden elgondolható világnak legrosszabbikát! Miért nem teremtette Ő, és persze az emberek, rögtön jobbá ezt a világot? Lefogadom: ez a Jézus sem fog semmin sem változtatni!"

És azt mondja a Büszkeség: "Nekem nincs szükségem megváltóra. Én mindig tudtam segíteni magamon. Azon kívül személyes meghívót is küldhetett volna. Lenne egy-két jó tanácsom a számára, amit megszívlelhetne!"

Akkor előlép a Hazugság, aki szívesen nevezi magát "sikeresnek": "Egy megváltó egy ócska istállóban?!" - fakad ki indulatosan - "Ez már eleve bukásra ítéltetett. És hogy lett előadva a dolog! Még csak a sajtó sem közölt róla semmit! Teljesen máshogy kéne eladni ezt az egészet!"

A hírt meghallva elsápad az Irigység. "Megváltó az egész világ számára!" - húzza fel az orrát - "Ha odamennék, én is csak egy lennék a sok közül. De talán mégis csak meg kéne tiszteljem őt rendkívüli jelenlétemmel... akkor mások sápadnának el."

Ekkor a Fösvénység így hallatja hangját a háttérből: "Ajándék!" - mormogja - "Ajándékot akarnak tőlem. Nekem ki ajándékoz valamit?!" Majd újra hallgatásba burkolódzik.

Akkor dadogva szólal meg a Félelem: "Ha eljön a Mennyek Királya, ez nem fog tetszeni a világ urainak. Azt mondják, a Messiás igazságot tesz majd. Ha odamegyünk, gyanúsak leszünk mi is, és belekeveredünk a dologba. Én inkább távol tartom magam!"

És akkor beleszól a jól táplált Kicsapongás: "Istálló!" - mondja - "Ez olyan trágya szagú, komor és lehangoló. Én élni akarok! Ünnepelni! Úgy sem tehet egyebet az ember."

Akkor az asztalra csap az Erőszakosság: "Hát hogyan változtathatná meg egy gyámoltalan gyermek a világot! Ehhez hatalom kell! Pénz! Páncél! Annak a gyereknek magának is oltalomra van szüksége. Majd én odamegyek, és magam veszem kezembe a dolgot. Jól elkenem a száját annak, aki bántani akarja azt a gyereket!"

Utolsónak a Lustaság jelentkezik: "Fárasztó az út." - mondja - "Kétlem, hogy megérné a fáradtságot. Azon kívül én bizonyára úgysem érdeklem a megváltót. Helyezzük magunkat kényelembe, és hagyjunk mindent úgy, ahogy megszoktuk!"

Valami kitörő lelkesedésről tehát nem lehet beszélni. De furcsa módon a kilenc bűn (fődémonok) mégiscsak leküzdi ellenállását, ellenkezését, és felkerekedik, hogy elmenjen a Megváltóhoz, pontosabban valami mágneses erő vonzza őket a gyermekhez.

Amikor az istállóhoz érnek, résnyire nyitva van az ajtó. Belülről meleg fény sugárzik az éjszakába. Szabódva egymás után belépnek. Csak a Fösvénység marad kint, és az ablakon keresztül figyel mindent.

(Tehát nyolcan lépnek be.)

Az istállóban nagy csend van. József hátul áll, félhomályban. Úgy tűnik, Mária nem vesz tudomást vendégeiről. A bölcsőben fekvő gyermek azonban mosolyogva széttárja karjait, mintha üdvözölni akarná az érkezőket. Azután rájuk néz. Mindannyiukra - azonban úgy, hogy mindegyikük azt hiszi, egyedül neki szól a pillantás. Ők is a gyermekre néznek. Semmi más nem történik. És mégis hirtelen úgy tűnik a számukra, mintha a gyermek mindegyikükhöz szólana, anélkül azonban, hogy kinyitná száját. És ez a szavak nélküli beszéd, mégis minden szónál világosabb.

A gyermek először a Haragra néz, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te mérgelődsz Istenen és a világon, az emberek rendetlenségén, a hatalmon lévők arroganciáján és az elnyomottak ostobaságán, legfőbbképpen saját fogyatékosságod miatt. Add nekem haragodat! Törd darabokra dühödet, és tedd a tűz parazsába, hogy heve felmelegítse ezt az istállót! Én neked adom türelmemet. Az lassan, de biztosan meg fogja menteni a világot. Legyen türelmed saját magadhoz! Bocsásd meg embertársaidnak tökéletlenségüket! A megbocsátás az egyetlen dolog, ami változtat. Bízz! A jó, ha lassan is, növekszik!" Akkor térdre borul a Harag, és olyan végtelen higgadtságot érez, mint még soha annak előtte.

Ezután a gyermek a Büszkeségre néz, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te nélkülözhetetlenné tetted magad, s minduntalan mások segítségére siettél, még ha nem is hívtak, így magadhoz láncoltál másokat. Megbetegít, ha nem hálásak neked. Add nekem koronádat! Nézd: én egyszerűen csak itt vagyok. Teérted. Fogadd el ezt az ajándékot. Ez az igazi alázat." Akkor térdre borul a Büszkeség, és szíve hirtelen végtelen tágassá lesz, szabadnak érzi magát, valóban szabadnak.

Ezután a gyermek a Hazugságra pillant, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Te félsz, hogy eltéveszted célodat, s hogy kudarcot vallasz. Apró trükkjeiddel akarod elkerülni, hogy vesztesként állj előttünk. Én azonban átlátok rajtad. Azt is látom benned, ami nem ragyogó. Add nekem a kudarctól való félelmedet!" Akkor meghajol a Hazugság a gyermek előtt, hirtelen világosnak és reménytelinek érzi magát, s tudja, minden jóra fordul.

Ezután az Irigység szemébe néz a gyermek, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Azért kell mindig másokhoz hasonlítani magadat, mert kételkedsz magadban. Azért sajnálod magad, mert úgy tűnik, senki mástól nem várhatsz együttérzést. Érzéseid játékszere vagy. Add nekem magasan szárnyaló, és mélységekbe zuhanó érzéseidet! Elvágyódásodat a honvágyadat. S cserébe fogadd az én egyszerű szépségemet. Egyszerűen csak legyél ott!" Ekkor nagy csend támad az irigység szívében. Elül benne minden vihar. Egyszerűen és minden mesterkéltség nélkül letérdel a gyermek előtt.

Ebben a pillanatban úgy tűnik, az ajtó előtt álló Fösvénységnek, mintha a gyermek behívná. Szégyenkezve lép be az istállóba. Amikor a gyermek ránéz, úgy tűnik neki, mintha ezt mondaná: "A te szíved sohasem kapott igazi melegséget. Mindig magadnak kellett gondoskodni magadról. A túlélés érdekében vagyont és tudást halmoztál fel. Engedd, hogy felmelegítselek! Engedd, hogy megérintselek!" És a gyermek a kezecskéjét nyújtja a Fösvénység felé, az pedig csókkal illeti azt, majd lehúzza drága gyűrűjét ujjáról és Mária lábai elé teszi. Melegség önti el szívét, s úgy érzi, először van otthon.

Habozva lép elő a Félelem. A gyermek ránéz, ő azonban nem meri felemelni tekintetét. S mégis úgy tűnik neki, mintha ezt mondaná: "Nem bízol Istenben, a világban és saját magadban. Félsz önmagadra támaszkodni. Azért alkalmazkodsz, hogy ne tűnj fel. Biztonság után sóvárogsz. Nézz rám! Bennem bízhatsz. És saját magadban is! Ne félj a kockázattól! Én veled vagyok!" Akkor a Félelem hatalmas, jóságos erőt érez szívében, mint még soha annak előtte. Ő azonban nem térdel le a gyermek előtt, hanem hirtelen kihúzza magát, és bátran a gyermek szemébe néz - és magában örök hűséget esküszik neki.

És a Kicsapongás is elkapja a gyermek tekintetét, és ezt a hangot hallja: "Látod milyen kevés elég nekem? Érzed e hely szent komolyságát? Add nekem a sötétségtől, a szenvedéstől és haláltól való félelmedet! Add nekem a fogyasztáskényszeredet, amivel bódítod magad! Merd végre meggyászolni gyermekkorod elfojtott fájdalmait! Én pedig olyan igazi örömöt ajándékozok neked, aminek nem kell a sötétségbe néznie." Ekkor egy fénysugár tör elő a Kicsapongás lelkének mélységéből, és beragyogja arcát. A gyász könnyei folynak szeméből. És mindkét érzés jó.

Az Erőszakosság mindezidáig csodálatosképpen nyugodt maradt, most azonban előhozakodik: "Nem tudok tovább várni! Látom számomra teljesen felfoghatatlan gyengeségedet. Mégis úgy tűnik, nagyobb hatalmad van nálam. Leteszem a fegyvert. Neked adom túlkapásaimat és magabiztosságomat. Hány emberen gázoltam végig, a földbe döngölve és elnyomva őket! Csodálom tisztaságodat! Olyasvalamit szeretnék tőled kérni, amit még senkinek sem mondtam: bocsásd meg bűneimet! Tisztíts meg! Téged akarlak szolgálni!" Az Erőszak letérdel a gyermek előtt. Úgy érzi, mintha teljesen átjárná a gyermek ártatlansága, és a gyermeknek nem kell többé semmit mondania.

Végül a gyermek az utolsó bűnre, a Lustaságra pillant, s annak úgy tűnik, mintha ezt mondaná: "Nézd, milyen kényelmetlen helyem van. Mégis tele vagyok energiával. Elhatároztam, hogy szeretek és odaadom magam. Szükségem van rád. El kell juttatnod békémet az emberekhez, még akkor is, ha el kell szenvedj néhány karcolást emiatt. Számítasz rám és én is számítok rád. Add nekem a beletörődésedet és közönyödet!" Azt gondolod, te vagy az utolsó. Bizonnyal az első lesz belőled!"

Akkor a Lustaság jelt ad a többieknek, mindannyian fölállnak és megfogják egymás kezét. Körbeállják a gyermeket, örömmel telt szívvel nézik, és nem tudnak betelni a látvánnyal. Ezután egymásra néznek, átölelik egymást, és békességet kívánnak egymásnak. És mind a kilenc bűn megváltatott az emberré vált Isten látványa és imádata révén.

(Deitrich Koller, átdolgozta Andreas Ebert)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nap
  2018-05-16 22:29:29, szerda
 
 


Dienes István, Jakab István - Az élő Nap teóriája a Védikus tudás szemszögéből
Grandpierre Atilla - A Héliosz-elmélet
Grandpierre Atilla - Gondolkodik a Nap?!
Grandpierre Atilla - A Naptevékenység rejtélyei
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2018-05-14 06:35:54, hétfő
 
 0:20:31 The Virginian (television) (Percy Faith) Cinema Sound Stage Orchestra
0:22:29 Two Mules for Sister Sara (Ennio Morricone) Soundtrack
0:24:17 The Cowboys (John Williams) Prague Philharmonic
0:25:36 For a Few Dollars More (Ennio Morricone) Soundtrack
0:28:20 Training - Magnificent Seven (Elmer Bernstein) Phoenix Symphony
0:29:47 60 Seconds to What? - For a Few Dollars More (Ennio Morricone) Soundtrack
0:31:14 Man with the Harmonica - Once Upon... (Ennio Morricone) Soundtrack
0:33:18 Stagecoach (Richard Hageman) Prague Philharmonic
0:34:47 The Outlaw Josey Wales (Jerry Fielding) Soundtrack
0:36:41 Once Upon a Time in the West (Ennio Morricone) Soundtrack
0:40:08 Silverado (Bruce Broughton) Soundtrack
0:41:27 Journey to Fort Sedgewick - Dances with Wolves (John Barry) Soundtrack
0:44:42 Tombstone (Bruce Broughton) Soundtrack
0:46:27 Guns For San Sabastian (Ennio Morricone) Prague Philharmonic
0:48:07 Bronco Bustin' - Wild Rovers (Jerry Goldsmith) Soundtrack
0:50:01 Hoedown - Rodeo (ballet) (Aaron Copland) New York Philharmonic
0:52:06 The Comancheros (Elmer Bernstein) Prague Philharmonic
0:53:41 Ecstasy of Gold - The Good, The Bad... (Ennio Morricone) Soundtrack
0:57:01 Farewell to Cheyenne - Once Upon... (Ennio Morricone) Soundtrack
0:59:34 Wild Rovers (Jerry Goldsmith) Soundtrack
1:01:20 El Condor (Maurice Jarre) Prague Philharmonic
1:03:08 The Big Country (Jerome Moross) Soundtrack
1:05:02 The Good,The Bad and The Ugly (Ennio Morricone) The Hollywood Studio Orchestra
1:07:51 Wyatt Earp (James Newton Howard) Soundtrack
1:09:29 Loss of the Journal - Dances with Wolves (John Barry) Soundtrack
1:11:31 Mexican Dance - Billy the Kid (ballet) (Aaron Copland) New York Philharmonic
1:12:50 After the Brawl - Magnificient Seven (Elmer Bernstein) Phoenix Symphony
1:14:27 Lonesome Dove - Overture (Basil Poledouris) Soundtrack
1:17:58 Lonesome Dove - Finale (Basil Poledouris) Soundtrack
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 273 db bejegyzés
Összes: 273 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 1019
  • e Hónap: 2676
  • e Év: 70767
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.