Regisztráció  Belépés
mamucika.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom. Melicher Dezsőné
1950.10.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Túros, almás rétes
  2018-05-04 17:06:45, péntek
 
  HOZZÁVALÓK
50 dkg liszt,
1 db tojás és
egy sárgája,
1 dl tejben
1 kk cukorral felfuttatjuk a tejet és
2 dkg élesztőt kelesztünk.
25 dkg puha vajat,
csipetnyi só
Töltelék

50 dkg túró
két vaníliás cukor
két tojás
mazsola
ízlés szerint cukor
egy evőkanál búzadara


ELKÉSZÍTÉS

Az 50 dkg lisztet,1 db tojás és egy sárgáját,a 1 dl tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk a tejet és 2 dkg élesztőt jól összedolgozzuk, majd a 25 dkg puha vajat, csipetnyi sóval is Kelesztjük

Az 50 dkg túróhoz két vaníliás cukrot, két tojást, mazsolát és ízlés szerint cukrot teszek, és egy evőkanál búzadarát, de bármilyen töltelékkel tölthetjük
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tereza szelet, káprázatos finomság, amivel alig van munka!
  2018-05-04 17:03:58, péntek
 
  HOZZÁVALÓK
a tésztához
40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
5 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack-
a habhoz
3 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét. Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zöldbabos sültcsirke recept
  2018-05-03 14:35:36, csütörtök
 
  Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg zöldbab
» 1 kg csirkemell vagy csirkecomb
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» só, bors
» 1,5 dl fehérbor
» bazsalikom


Elkészítés:

A csirkét előző este befűszerezzük a sült csirke fűszersóval és szárított bazsalikommal, kis olajjal meglocsoljuk, átforgatjuk, és lefedve 1 éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap tepsibe tesszük, fehérbort öntünk alá, és sütőben szép pirosra sütjük.

A zöldbabot sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával összeforgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Zöldbabos sültcsirke recept
  2018-05-03 14:31:57, csütörtök
 
  Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg zöldbab
» 1 kg csirkemell vagy csirkecomb
» 2 gerezd fokhagyma
» olaj
» só, bors
» 1,5 dl fehérbor
» bazsalikom


Elkészítés:

A csirkét előző este befűszerezzük a sült csirke fűszersóval és szárított bazsalikommal, kis olajjal meglocsoljuk, átforgatjuk, és lefedve 1 éjszakán át állni hagyjuk.

Másnap tepsibe tesszük, fehérbort öntünk alá, és sütőben szép pirosra sütjük.

A zöldbabot sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük, és 2 evőkanál olajon a zúzott fokhagymával összeforgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Kovászos házikenyér recept
  2018-05-03 14:30:53, csütörtök
 
  Hozzávalók 8 főre
» A kovászhoz :
» 15 dkg búzaliszt (BL55)
» 1 csapott mokkáskanál kristálycukor
» 1 dl víz
» 0.5 dkg élesztő (friss)
» A tésztához :
» 50 dkg búzaliszt (BL55)
» 2 púpozott teáskanál só - jódozott, finomított
» 2 dkg élesztő (friss)
» 3 dl víz

Elkészítés:

1. A kovász hozzávalóit egy tálba mérem.

2. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton.

3. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit.

4.Kb. 10 percig dagasztom. A liszt minőségétől függően egy kevés vizet tehetünk még hozzá ha szükséges.

5. Letakarom és megkelesztem. Kb.1 óra.

6. Ha megkelt, átgyúrom és gömbölyűre formázom. 10 percig pihentetem.

7. Megfordítom a tésztát és kicsit ellapítom.

8. Kb. a feléig behajtom a tésztát.

9. Még egyet hajtok rajta. Tenyeremmel jól lenyomkodom, összezárom a tésztát. Így lesz hosszúkás alakja a kenyérnek.

10. Sütőtepsibe teszem és kb. 1 óra hosszát kelesztem.

11. Ha megkelt, ecsettel átkenem a kenyér felületét vízzel. Éles késsel 0,5 cm mélyen bevágdosom.

12. 200 fokon kb. 70 percig sütöm gőzös légtérben. Ezt úgy szoktam csinálni,hogy amikor bekapcsolom a sütőt beteszek a sütő aljába egy üres tepsit. Ez felforrósodik. Amikor beteszem a kenyeret sülni beleöntök 5 dl vizet az üres tepsibe. Óvatosan kell, mert a gőz egyből felcsap.

13. Ha kisült lekenem a forró kenyér felületét vízzel. Így lesz szép "cserepes" a
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Csodás vaníliás kifli recept
  2018-05-03 14:25:51, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 főre
» 24 dkg simaliszt
» 24 dkg vaj
» 6 dkg porcukor
» 12 dkg darált dió
» 2 cs. vaníliás cukor+ vaníliás cukor a forgatáshoz
Elkészítés:

Az összes hozzávalót összedolgozzuk, és 1 órára a hűtőbe rakjuk.

A tésztából diónyi darabokat csípünk, és kifliket formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és kb. 12 percen át sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és porcukorba vagy vaníliás cukorba forgatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Tormakrémes sonkatekercs recept
  2018-05-03 14:24:06, csütörtök
 
 
Hozzávalók 4 főre
» 12 szelet sonka
» 20 dkg vaj
» 15 dkg ecetes torma
» 5 dkg liszt
» 2,5 dl főzőtejszín
» 2 dl tej
» fehérbors
» só

Elkészítés:

Nem lesz túlságosan nehéz dolgod. A vajat felezd el, hogy aztán majd a folyamat végén a két vajalapú masszát egyesítsd. Az egyik felét egy kis lábasban olvaszd fel, majd keverd hozzá a lisztet, aztán öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, ügyelve, hogy ne csomósodjon. Sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően, majd kevergesd addig, amíg szépen be nem sűrűsödik, ha ez megtörtént, tedd ki az ablakba, hogy gyorsan kihűljön.

Ha kihűlt, keverd össze a vaj másik felével és a tormával, ha szépen összeállt homogén masszává, akkor jöhetnek a sonkák, tégy a közepükbe a krémből, majd csavard fel őket, díszítsd ízlésed szerint, és már tálalhatod is.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Pudingos keksz recept
  2018-05-03 14:22:16, csütörtök
 
  Hozzávalók 6 főre
» 3 dl tej
» 4 evőkanál porcukor
» 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
» 1 evőkanál keserű kakaópor
» 1 nagy doboz kerek háztartási keksz (Albert keksz)
» 12,5 dkg Rama margarin

Elkészítés:

Elkészítjük a krémet.
Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot, és fölforraljuk. A pudingport és a kakaót a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára, kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk.
A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Ne féljünk, nem fog szétesni, a krém összefogja.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
Almás Pite recept
  2018-05-03 14:20:20, csütörtök
 
 
Hozzávalók 3 főre
» 1/2 csomag sütőpor
» 2 db tojás
» 125 gramm margarin
» 40 dkg simaliszt
» 40 dkg porcukor
» 2 teáskanál tej vagy tejfol
» 1 kg reszelt alma
» 1 teáskanál törött fahéj

Elkészítés:

A 40 dkg sima lisztet, a 10 dkg porcukrot, a fél csomag sütőport, a 2 tojást, a 2 tk tejet vagy tejfölt és a 125 g margarint tésztává gyúrjuk. Egy nagy gombóccá alakítjuk, amelyet
megfelezzünk. Az egyik gombócot kinyújtjuk a tepsi méretéhez igazítva. Elsimítjuk rajta a tölteléket (1 kg meghámozott, a reszelő nagy fokán lereszelt almát és a 30 dkg porcukrot -
előbb kóstoljuk meg az almát, mert ha édes, akkor nem kell bele - és az 1 tk törött fahéjat összekeverünk) és ráhelyezzük a másik tésztát is. Megkenjük tojássárgájával/tojással a tetejét. Megszurkáljuk villával a tésztát, hogy a gőz távozzon. 200 fokon sütjük kb. 15-20 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
sajtos fánk ! recept
  2018-05-03 14:18:53, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 főre
» tészta:
» 8 dkg vaj
» 11 dkg liszt,
» 5 egész tojás
» só.
» krémhez:
» 3 dl besamell mártás
» 20 dkg reszelt sajt / vegyesen /
» 4 db tojássárga
» 10 dkg vaj
» só.

Elkészítés:

a vajat sóval és 1 dl vizzel felforralom.A lisztet hirtelen belekeverem és állandó kevergetés közben addig fözöm mig az edény falától el nem válik.Ha langyosra hült hozzá keverem a a 4 egész tojást,de külön-külön..Nagyon alaposan ki kell keverni,mert ettől lesz majd üreges a tészta.Nyomózsákba töltöm a tésztát és a kivajazott tepsibe 4-5 cm távolságra kis halmokat rakok.Sűtés közben meg fog nőni.A tetejét megkenem a maradék egy felvert tojással.Kb.fél órát pihentetem, majd nagyon forró sütőben 180-190 fokon kb.20 perc alatt megsütöm. 5-10 percig még a sütőben hagyom nyitott ajtó mellett.
A krémhez elkészítem a besamellt,még melegen belekeverem a reszelt sajtot,a tojások sárgáját és a sót.Hagyom kihülni.Ekkor keverem bele a vajat kis adagokban.Sokáig kell kevergetni,ettől lesz majd könnyű.Legalább 4-5 percig.A fánkokat megtöltöm és a tetejére reszelt sajtott teszek jó bőven.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 18 db bejegyzés
e év: 27 db bejegyzés
Összes: 7523 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 39
  • e Hét: 343
  • e Hónap: 1415
  • e Év: 57743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.