Belépés
artforwho.blog.xfree.hu
Fütyülő & Trombitás - Tekergő művész és ráadásul még politikus is, ahogy a Málta-i buzi mondta.. Valós tényekre építő szürrealista Atkári Farkas
1984.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Kullancs
  2018-06-30 23:28:43, szombat
 
  Nárcisza szivarra kérte a hat lejt, eszembe jutott most, nem tudom miért nem alszok ilyenkor, szivarra kérte de azelőtt fél perccel csúsztatott be a táskájába egy doboz cigit, a vénasszonynak szoktak venni, Nárcisza nem cigizik, szóval, adj hat lejt,kell vegyek a vénasszonynak cigit, de láttam, most tetted be a csomag cigit a táskádba, két csomaggal kell vegyek,-aha, már értem..Nem adtam. Ezután a vonatban beszéltünk még, mit csinálsz te kullancs, kérdi, volt már kullancsod, hirtelen nem vettem az adást, mintha nem értettem volna a nehéz kérdést, azt mondtam, hogy tetűm volt de már elmúlt, kullancsom is volt azt hiszem egyszer nem is olyan rég, vagy két éve de ez ott, amikor ma kérdezte nem jutott eszembe, csak a tetű. Habár a tetűt már mondtam neki régebb, három hete, de ragaszkodtam hozzá, hogy még egyszer elmondjam, hátha akkor nem hallotta, és most többen jelen voltak, Mónika is és Loredána is ott voltak, ez a tetű dolog közelebb visz hozzájuk, nekik több mint biztos, hogy permanens módon ott van a leltáron a tetű ezért aztán örömmel és odaadással dicsekedtem nekik, hogy nekem is van. A tetű dolog mindig egy akadályt képez cigány és nem cigány között, ha igaz, ők úgy tartják, hogy egy két tetű az egészséges és nem szívesen mondanak le róla, és valahol még én is hiszek neki, ennek az egy, két egészséges tetűnek, mondjuk úgy hetente egy kettő, ennyi szerintem sem árt. Brandutatól hatvan tetűt kaptam, megszámoltam, aki emlékszik, ide le van írva, a börtönben, ott nem számoltam meg, de alkalomadtán ott lehetett akár ezer tetűm is, az már kicsit sok.

Meglepett, voltam én már életemben sokféle fajta hülye állat, de kullancsnak még egész biztos, hogy nem szólított soha, soha senki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudja, ki lopta el a sátrat
  2018-06-30 18:44:48, szombat
 
  Loredána azt mondja tudja, ki lopta el a sátrat, én a vénasszonynak említettem, azt is mondtam, hogy segíthetne visszaszerezni, még hogy ő, há' hogy, honnan, most pedig Loredána szállna be a játékba. Hát ha tudod, hozd vissza, adok egy ötöst, adj egy ötöst mert nincs pénzem hazamenni, amikor már szinte fent voltak a vonaton, nincs pénzem. Azelőtt Nárcisza kért hat lejt, tudod, hogy adnék szívesen de nincs, van egy százasom de nem adtam, mondta de nem tudom már mire is kérte, számolta az egy lejeseket, volt vagy öt egylejes a kezében, mondtam adj egyet nekem is, erre mondta ő a hat lejt. Nem lepne meg ha egyszer csak visszajönne a sátor, ott mindenki tud mindent, egy sátorlopás nagy szó, pedig tíz lejt biztos, hogy nem kapnak érte, épp ezért nem tartom lehetetlennek, hogy egyszer még visszakapom.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatvanöt
  2018-06-30 08:26:09, szombat
 
  FKT= fekvőtámasz  
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 perc
  2018-06-28 10:13:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Béta állomás
  2018-06-18 19:15:23, hétfő
 
  Klaudiával szombaton beszéltem, vagyis inkább Ludovika vitte a prímet, nem adtam meg a havi ötöst, és Ludovikát ez förtelmesen felbosszantotta, a helyzet az, hogy engem is felbosszantott egy rakás dolog Récekeresztúr kapcsán az utóbbi időben és így aztán nem vagyok hajlandó fizetni a rossznak minősülő árúért, az igaz, hogy épp Ludovika nem hibás semmiért vele már rég vesztünk össze, amit el is felejtettünk ám olyan gonosz tudott lenni most, hogy nagyon. A szőke annyit mondott, hogy kinevetett ahogy a bokszot mímeltem, Ludovikával figuráztam mintha bokszolnék, ezen nevetett, aztán miután a body guard rám szólt hátulról, hogy menjek onnan dolgomra, mert már elég hepajos volt a hangulat, s én nem láttam a body-t aki a hátam mögött helyezkedő fülkéjében kuksolt némán, tehát ami után ez onnan kiszólt, aztán mondta a szőke, vigyázzak mert megmond Ádinak, Ádi a body, kérdem a szőkét, Ádi a body neve, igen, azt már tudja, de hogy engem hogy hívnak biztos elfelejtette, a Ferenc, Feri sehogy nem ér el az agyukig. Aztán még leköpött egyszer és ennyit volt a társalgás. Ludovika az lehordott mindennek, hogy román létemre nem mosdok, bűzlök, volt ott egy haver aki tényleg bűzlött, én még nem tartok annyira ott, én a haverral beszéltem, egy félnormás,akinek a fejébe esett egy targonca, tényleg büdösebb volt mint az egész Récekeresztúr, mert ők is időnként elég jelentős bűzt tudnak árasztani, Ludovika kitett magáért mindenesetre. Mondtam aztán, nem vagyok román, há' mi vagy, kínai. Közben a sofőr, akivel rendszerint utaznak szólt hozzám, papnak nevezve engem, azt mondtam nem vagyok pap, isten vagyok, mindezt elég jó hangosan, a Béta állomáson, de nem volt sok ember a peronokon.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emelet
  2018-06-18 18:55:00, hétfő
 
  Emellett se tudtam csak úgy elmenni 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felpattantam egy biciklire
  2018-06-18 10:23:49, hétfő
 
  Reggel, mármint úgy tíz körül még mindig troliban, a hármasból láttam meg Mónikát, Loredánát és Nárciszát az épülő félben levő Szent József kápolna előtt, a Pata utca elején, az első megállóban le is szállok, a Györgyfalvi út elején felpattanok egy biciklire de mire vissza érek már csak Mónika van ott, nem bántam rég nem beszéltem Mónikával, zsörtölődik is emiatt, de én erre csak most jövök rá, "jobb később mint soha", ugye. Savanyú és mézes cukrot vittem nekik, ott kaptam tegnapelőtt egy bokorban 1 kiló ilyen cukorka félét a Tanítók háza előtt. Átadom Mónikának, köszöni, honnan van, otthonról, konyhakés szett van a kezében, nem kell, nem, tele van a ház ilyenekkel s pénzem sincs. Elkarikázok az Opera parkig, eldugok termoszt, köménymaglevest, vajkrémet kenyeret egy másik bokorba, és indulok megint a csajok keresésére. Szent Józsefnél senki, közben eszembe jut, hogy kérdezzem meg, hogy hogyha konyha kés, akkor nincsen véletlenül konyha pisztolyuk is, az már sokkal inkább érdekelne, meg is kérdeztem később a Szent Demeter és Új parókián sorra Mónikától, a vénasszonytól és Nárciszától is, Loredánához nem volt kedvem, tőle nem kérdeztem meg. Persze, nem volt náluk konyha pisztoly. De ott lófráltam le és fel, közben felmentem a Monostorra ott nem volt senki, csak a Danila, a művész a huszonötösön. Megint Pata utca, csak most a vége, mondtam a vénasszonynak, hogy ellopták a sátramat, és esetleg ő segíthetne visszaszerezni, nem adtam fel, hátha vissza lehetne venni, végül is legnagyobb valószínűség szerint a haverok lopták el, a cigányok, ők, Nárciszáék környékbelieknek számítanak, mindenki mindenkit nem csak ismer, de a cigányok még testvérek is, nem nagy szám a sátor de mégis remélek még. Vénasszony hív, menjek a blokk mögé, megyek, egy óriási halom használt ruha, legalább tíz zsák kiborítva, elképedtem a látványtól, menjél vegyél nekem egy csomag szivart, te nem tudsz venni, haragszik rám az elárusító nő, há'mé', mert ha szegény vagyok miért cigizek. Jó, elmentem, vettem egy csomag Kentet és visszamentem az operához a köménymagleveshez. Még nem volt egy óra, a leves után a Szent József megállóban láttam a nyomaikat, fél pár cipő, zöld majó, az elvonulásuk nyomai tisztán kivehetőek voltak, tudtam, lent vannak az állomáson. Bár újabban inkább a Marasti térről mennek haza a távolsági busszal, ma mégis s vonat volt a soros.

Ott is vannak a padon, a Pax előtt, odaérek, Nárcisza kedveskedik, és csodálkozom, mi az, aztán rájöttem, leültet maga mellé, ilyen se volt rég, könyökkel oldalba bököm ő visszabök, megmutatom neki a mobilon a seggemet a képen, a sátrat akartam de a seggem sikerült, minden oké, elfut, ügyeljek a csomagokra, visszajön. És akkor derül ki mi volt a nagy kedvesség oka, így szelíditett maga mellé, hogy a végén kivegye a rágcsit a szájából és a hajamba nyomja, és rá is tudta tekerni kétszer a már rágó- gumírozott hajtincset, hogy aztán azt onnan már kibogozni soha ne lehessen. Késsel vágtam le úgy, vagyis az automata bicskával.A vénasszony volt mellettem, azt mondja, ez bolond, szóval ha Nárcisza is bolond és én is akkor rendben vagyunk, Nárcisza közben eltűnt valahova, a sarok mögött. S akkor kit látnak szemeim, Klaudia, a szőke jön át az úton, megfagyott bennem a vér, körülbelül Nárciszával egyszerre mehettek be az üzletbe, néztem utánuk nem láttam egyiket se, ők egyébként ismerik egymást, haverok vagy testvérek. S amikor a telón a képeket nézegettük Nárcisza meglátta a szőkét de én hamar elkaptam, hát, hogy az nem senki, de kérdezte, ki az, ki az a csaj, nőnemben a" ki az" kérdésben benne van, hogy nőről van szó.Senki, senki, az senki..Mellesleg Loredánának jelenleg azért nincs okos telefonja, hogy Apahídáról meg ne lássák micsoda fotó és videó sorozatot készítettem itt Facebookon Klaudiáról, túlvilágilag letiltottam Loredánát hosszabb- rövidebb ideig az okos mobil használatról, van régi fajtája, reméljük, egy ideig kibírja.
Végül aztán láttam Klaudiát visszamenni az üzleti oldalról a villamos megállóba, el is indultam utána otthagyva Nárciszáékat, de nem értem utol, én ilyenkor, ilyen hat- nyolc órai rohangászás után már nem igen tudok nem, hogy járni, de már mozogni se tudok, úgyhogy innen lassan felmozdultam valahogy az első százasra és a CUG dzsungelig meg se álltam, onnan pedig csak este 16: 36- kór induló villamossal jöttem vissza, négy és fél órát töltöttem a rózsa dzsungelben. Csodák csodája, hogy az említette hatóra harminchatkor induló villamosra szállva már pontban 19 órakor a Széchenyi téren voltam fent a harmincnyolcason, 24 perc, három járművel, ez rekordidő, szerencsésen mentünk át néhány stoppon csak úgy lehetséges, és vasárnap estefele már nincs is az a forgalom.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fejfájás ellen
  2018-06-12 08:44:13, kedd
 
  Két hete egy pofot ajánlottam Nárciszának fejfájás ellen, erre is szintén most vasárnapra érkezett meg a válasz, azt mondta nekem, szkumpulé, te drága. Időzítve van minden.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rájöttek, hogy nem vagyok
  2018-06-11 17:40:44, hétfő
 
  Apahidán megállapították, vagy inkább végre rájöttek, hogy nem vagyok normális, elmondtam a vénasszonynak, hogy az IRA-nál, a gödörben sátorozok, nem tudott szóhoz jutni, ez vasárnap múlt egy hete. Tegnap magyarázom Nárciszának, hogy van tetűm, erre ő, te nem vagy normális, én, tényleg vannak tetveim, minden nap kapok egyet vagy két hete, ő, nem vagy normális, de ő nem arra válaszolt amit én mondtam, a Nárcisza válasza az arra szólt amit múlt vasárnap mondtam a vénasszonynak, hogy sátorozok. Így megy ez minálunk, otthon a vénasszony kiadta a nem normális verdiktet, és válasz helyett ezt közölte velem tegnap Nárcisza. A tetvekre a válasz csak jövő hétvégére várható. A vénasszony amúgy ki van rám, egy ideje hanyagoltam a személye iránti előzékenységet, nem igen kedveskedek a zsarnokoskodó vasorrúval, tényleg zsarnok, neki otthon mindenki engedelmeskedik, nő uralom van, azt próbálta meg rám is kiterjeszteni, nem ment ergo, kiadta parancsba, nem vagyok normális, számomra semmi új, én már rég tudtam ezt.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor volt a boksz
  2018-06-10 18:03:30, vasárnap
 
  Szerdán, amikor volt a boksz nahát én se hagytam magam és néhányszor, körülbelül annyiszor ahányszor a szőke megütött én meg visszaijesztettem neki, csak mintha megütném, de ő ettől elég jól megijedt, túl jól. Amikor pedig elmentem úgy mentem el, hogy egyszer eltávolodtam tőlük három paddal odébb, mindez a villamos megállóban, arrébb mentem, jött egy villamos és úgy szaladtam az érkező villamos után mintha a szőke felé szaladnék, vagy úgy mintha neki akarnék menni, mondta is, mi van te, úgy mint ahogy a kislányok szokták amikor megijednek egy- egy fiútól. Nem szokott ennyire félni, s én csak most kapcsoltam amikor nem jött újra csak három nap múlva, szombaton, pénteken, amikor láttam, hogy nincs itt akkor kezdtem gondolkozni, hogy egy kicsit jobban megijesztettem a kelleténél. Hát persze, hogy jobban, ha Bolond Istók teljesen elérzékenyítette, engem pedig itt a Tarzanok, stricik, Krisztusok társaságában teljesen elvadított, agresszivitás terén egy vonalon vagyok ezekkel a fiúkkal, még Krisztussal is ki vagyok békülve, erősebbek mert sokan vannak és meg szinte egyedül. Itt van velem mondjuk Szentpéter de vele kevesebb vagyok mint egyedül, majd bemutatom ki az, ő már tudja.
S a szőke, ahogy mondom, a szokásosnál jobban megijedhetett, szombaton ezért is emlegette a rendőrséget már kora reggel a Monostoron mert félt tőlem, meg volt ijedve, akkor én elmentem segget fotózni a kughoz, s amikor fél kettőre visszajöttem az állomásra akkor már hálás mosollyal fogadott,azért amiért békén hagytam aznap és nem ijesztgettem tovább. Ugyanezt a helyzetet elemezve, ott Récében nincs akkora agresszivitás, itt Kolozsváron és a közeli környékeken minden cigány bokszoló, ott is verekednek, nincs ez stressz ami itt van a városban, azok nyugodtak, a nők is, a csajok is nőiesebbek, még Nárcisza is sokkal agresszívebb Klaudiánál, Loredána az pedig egy kész háború. Nekem pedig pont annyi hiányzik, hogy Bolond Istók borsót törjön az orrom alá, ennyi kellett, hogy halálra rémítsem a szőke ciklont, tényleg úgy pislogott mintha nem kapna levegőt szerdán, pedig hozzá se értem de fel is van bennem gyűlve a düh, Flórika is, az allűrök, ennyi de ez már sok. Szombatra le volt egyszerűsítve, bevett belőle Istók elvtárs, az a rossz hogy elkezdte díszíteni, cicomázni, egyáltalán alakítani, kell hagyni legyen olyan amilyen, nem külső effektusokkal.. Szombaton kukázott, most láttam először kukázni, régi közönséges telefonnal vartyogott, és csak ketten voltak egy másik új kis tömzsi igazi cigánylánynak kinéző csajjal, pont olyan mint egy töltöttpaprika. Most a szőke volt a csoportvezető, ilyen szempontból pedig bátrabb Nárciszánál, Nárcisza fél egyedül lenni, nem engedik egyedül sehova.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 99 db bejegyzés
Összes: 4603 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 21
  • e Hét: 148
  • e Hónap: 3828
  • e Év: 3828
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.