Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 1-es 2-es 3-as 4-es 5-ös (Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) 6-os 7-es 8-as (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) 9-es Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
Maldek pusztulása
  2018-07-31 21:45:57, kedd
 
  A FÖLD TÖRTÉNETE AZ ALAPÍTÓKTÓL - A TIZENKETTEK NAGYTANÁCSÁTÓL

4. rész - Maldek pusztulása

Sal Rachele/Selacián keresztül

közreadja:www.foldicsillagok.hu

Szeretett Mesterek!!!

Nem a Föld az egyetlen bolygó a Naprendszerben, amely felkeltette az ET-k figyelmét. 10 millió évvel ezelőtt a Naprendszer 3 bolygójára kerültek életformák, ezek a Föld, Mars és a Maldek voltak, azaz a 3.,4.,5. bolygók a Naptól számítva. Ezek közül a Mars és a Maldek hidegebb bolygó volt és kevésbé barátságosabb, mint a Föld, de még így sem lehetett megakadályozni, hogy az ET életformák gyarmatosítsák ezeket a világokat.

Akik a Marsra és Maldekre jöttek kalandvágyból, képesek voltak elviselni a kopár tájakat, és a zord teleket, mely jellemezte ezeket a bolygókat, bár voltak erdők és növényi élet is az egyenlítői övezetekben, és számottevő víz és jég a poláris, sarki környezetekben.

Sokan, a Nagy Árvízben elpusztult lelkek közül a Marson és a Maldeken reinkarnálódtak. Itt már fejlődő civilizációk voltak ezeken a világokban, akik különböző csillagrendszerekből érkeztek, és a plejádi gyökérfaj is csatlakozott ehhez a keveredéshez. Az itt élők a 4. sűrűségbe ereszkedve tartózkodtak. Az ide született lelkek a 4.sűrűségű világban, már nincsenek olyan szerető kedvességgel és figyelemmel egymás iránt, mint azok a lelkek, akik a 7. sűrűségben élnek. Ezeken a külső bolygókon bizarr gondolatformák sorba állításával teremtettek, mely eredményeként, egy gazdag fantáziadús és változatos asztrál birodalom jött létre gondolatokkal, képzelettel és álmokkal teremtés állapotával. Ezekben az időkben galaxisszerte lények sokasága vette észre a földi kísérletet, és az ezzel kapcsolatos szomszéd bolygókon történteket.

40 millió évvel ezelőtt a Draco csillagképből egy csoport érkezett, egy felderítő csillaghajóval a Földre, majd egy másikkal, úgy 12 millió évvel ezelőtt, nagyjából a Nagy Árvíz előtt 1-2 millió évvel azt megelőzően. Nem tömeges érkezés volt még ekkor, hanem felderítő művelet, és jelentéseket küldtek vissza a Draco Tanácsnak, feltérképezve a Földet, Marsot, Maldeket, előkészítve egy lehetséges hódítás terveit.

Egy másik csoport az Orion csillagrendszeréből, szintén felfigyelt a fiatal földi lelkekre és a marsi, maldeki honfitársaikra. Az Alapítók a 7 és 12 sűrűség közötti tartományokból folyamatosan figyelemmel kísérték a földi kísérleteket, és így a kevésbé kívánatos civilizációk, mint az orioni és a drakonidák nem tudtak bejutni a Földre a gondoskodásuknak köszönhetően. Volt egy védelmi rendszer felállítva a Föld körül, ugyanakkor ez a védelem nem állt fenn a Marsra és Maldekra vonatkozóan, mert ezek nem voltak a kísérlet terepei. Az utóbbi bolygók mindenki számára szabad bejárással bírtak. Így az orioniak és drakonidák először csak kismértékben küldték el telepeseiket a már meglévő civilizációk közé. És amikor megkezdődtek az orioni és drakonida kereszteződések, hibridjeik megérkezhettek már a Földre. A drakonida hüllők formájukkal nehezen alkalmazkodtak a Mars és a Maldek hidegebb környezetéhez, így reinkarnációs módszerekkel (ottani alakfelvételekkel), költöztették be magukat ezekbe a világokba.

Mind az orioniak, mind a drokonidáknak egészen más, különböző adottságú lények voltak, és felfedezőik, akik letelepedtek, mind a Marson, vagy a Maldeken, vagy mindkettőn, rendkívül agresszív, harcos mentalitással megáldott beállítottságúak voltak. Fő céljuk az volt, hogy meghódítsák a Naprendszert és benne a Földet, hogy bányászati és természeti kincseket és erőforrásokat szerezzenek meg saját céljukra. Bármit amit hódítással szereztek meg, az tekintélyt és erőt adott nekik. Ezek a lelkek már régen elfelejtették kapcsolatukat a Forrással.

Nemsokkal később hódító háborúk kezdődtek, törtek ki a Marson és a Maldeken. A Föld marsi közelsége miatt az orioniak és a drakonidák már kevésbé voltak hajlandók tömegesen reinkarnálódni a Marson, de mivel a Föld védelem alatt volt az Alapítók által, így a relatívan távolabbi Maldeken kezdtek megjelenni hatalmas, többmilliós lélekszámmal a maldeki civilizációban. Nagy városokat építettek kőből, amely a tudatosságukat tükrözte, mert ezek a városok egyben tornyokkal megerősített erődítmények is voltak, és védelmet biztosítottak a támadókkal szemben.

Egy bizonyos időpontban a maldeki civilizáció felfedezte a neutron technológiát, és elkezdett ezen alapuló fegyvereket, bombákat gyártani, háborús célokra. Abban az időben, több millió évvel ezelőtt nem voltak biztonsági intézkedések, melyekkel megelőzhették volna ezek használatát és az elszabadulásokkal járó következményeket. A 10 millió éves maldeki civilizáció lakosai között folyamatos háborúskodás tört ki, mely felkeltette, mind a jóindulatú, és kevésbé olyan ET- csoportok figyelmét a különböző csillagrendszerekben, de keveset tehettek, mert a bolygó, a Maldek, a szabad akarat törvénye alatt állt, és nem volt közös megegyezés, egyezmény vele kapcsolatban.

3 millió 200 ezer évvel ezelőtt a háború a neutron fegyverek bevetésének használatára is kiterjedt. Addig a maldekiek azt hitték, hogy hagyományos és korlátozott nukleáris mentes háborúk lesznek betartva, minden résztvevő féltől. Ezeknek a lelkeknek, akiknek a DNS-ük mind drakonida és mind orioni szálakat tartalmazott, agresszív génekkel voltak megáldva. Mindegyik résztvevő, mindegyik oldalon a konfliktusban hasonló agresszív génekkel, DNS-sel rendelkezett, és mindegyik felül akarta múlni a másikat, egyre durvább és erősebb fegyverek bevetésével. Az első összecsapásokban csak néhány ezer ember pusztult el. (tehát ezek a humonaid formában inkarnálódott drakonida és orioni népek voltak, egy humanoidok alapította bolygón) De ezt követően mindegyik oldalon egyre többen, mert egyre nagyobb volt a pusztítás.

A kutatók, akik kifejlesztették a neutronbombákat, nem ismerték fel annak az elemi katalizátor hatását a robbanások során. Egy ilyen bomba robbant fel a föld alatt, ahol még 200 másik bomba volt elrejtve egy silóban. A katalizációs robbanás, a neutron bombájával mérhetetlenül felerősítette a másik 200 hagyományos nukleáris töltettel ellátott bomba robbanását, és ez egy hatalmas földrengést eredményezett, és ez széttépte a Maldek bolygót, több száz darabra, amely aszteroida öv lett ezután a Mars és a Jupiter között.

Több mint 10 millió lélek vesztett oda a robbanásban, és ezek a lelkek később a Marson inkarnálódtak. Az Alapítók és a jóindulatú ET csoportok elszörnyűködtek a látottakon és petíciót nyújtottak be az Istenséghez, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő, és az ilyen helyzetekre megengedhető legyen a szabad akarat ellenére is egy magasabb szintű beavatkozás. A bolygó pusztulásából eredő robbanás megváltoztatta a Mars és a Föld pályáját és megzavarta a Jupiter és Szaturnusz éterikus alaprendszerét. Elektromágneses zavarok hullámai mentek ki a Naprendszeren keresztül, melyre az egész galaxis lényei felfigyeltek. Összehívták ezután az Alcyone (Plejádok főcsillaga, és a helyi Központi Nap) csillagrendszerében a Galaktikus Nagytanácsot, amely egyben a Nagy Fehér Testvériség otthona is, és elhatározták, hogy a galaxisban soha többé nem megengedett egy egész bolygó elpusztítása.


Mi Vagyunk az Alapítók a Tizenkettek Nagytanácsától

Ezzel ért véget a 4. rész
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2018-07-31 18:19:00, kedd
 
  Kalligráfia-oktatás
A Magyar Kalligráfia Újjáéledése - Mecénás
ASMR - Vintage Writing Sounds
ASMR - Quiet Medieval Time
ASMR - Whispering - The Book Of Dreams
ASMR - Unfinished Book Of Shadows
Old Paper Tutorial
How To Tea Dye Paper
DIY Kettle Stitch Bookbinding Tutorial | Sea Lemon
DIY Leather Journal
How To Create A Book Of Shadows | DIY Journal | Witchy Crafting
How To Make A Book From Scratch
Creating My Book Of Shadows
My Teenage BOS (Book Of Shadows)
New Handmade Book Of Shadows
BOS Series Pt.1 - Bookcover With ModPodge, Rub N Buff
ASMR - Insectorum Divinorum - Making A Card
ASMR - Insectorum Divinorum - Complete
ASMR - Insectorum Divinorum - The First Ten Cards
ASMR - Relaxation - The One Woman
ASMR - Relaxation - The One Woman, Silently Collaging A Page
ASMR - Relaxation - Corseted Figure, Yet Another Page In The One Woman
ASMR - Creating The Six of Swords & Whispering Ramble
ASMR - Relaxation - Eight Of Swords
ASMR - Relaxation - Suit Of Swords
ASMR - Relaxation - Tarot Majors, Second Half
ASMR - Relaxation - Handmade Tarot Cards - 1
ASMR - Relaxation - Handmade Tarot Cards - 2
ASMR - Relaxation - Handmade Tarot Cards - 3
Link

Raising A Helmet - Old School Making Armor - Part 1
Raising A Helmet - Old School Making Armor - Part 2
How To Make ChainMail
How To Make a ChainMail Coif
Tutorial: Butted Chain Mail
Butted, Riveted, Welded Mail - Guide For Reenactors, Larpers And Collectors
Making A 14th Century Greathelm - Part 1
Making A 14th Century Greathelm - Part 2
Making A 14th Century Greathelm - Part 3
Le Combat En Armure Au XVe Siécle
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #1
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #2
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #3
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #4
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #5
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #6
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #7
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #8
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #9
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #10
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #11
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #12
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #13
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #14
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #15
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #16
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #17
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #18
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #19
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #20
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #21
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #22
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #23
Fabrication D'armure Médiévale Making Of Medieval Armor #24
The Evolution Of Knight Armour - 1066 - 1485
Mobility In Medieval Plate Armor/ Armour
European And Japanese Armor Mobility
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2018-07-25 22:55:39, szerda
 
  Skullstep

Although skullstep was originally a derisive moniker for techstep (as was the word clownstep for jump up), it came to designate an especially repetitious and aggressive style of techstep similar to breakcore. A syncopated, dotted quarter note drum loop written by Limewax started the trend. While the drum loop resembled the kind heard in hardcore techno, it retained the syncopation of drum and bass music.

Other artists who produced tracks in this style include Current Value, Donny, Dylan, Gein, SNM, Axis & Trank, Surya.


Therapy Sessions Budapest Halloween Special - A Therapy Sessions amúgy is a durvulós drum and bassről szól, úgyhogy az Ijesztgetés Ünnepén tobzódás lesz! Fellép az ukrán származású, Hollandiában élő Limewax, akiről a Wikipedia azt írja, hogy a skullstep legismertebb képviselője. Sajnos ez egy félreértés, esetleg vicc, valójában nincs ilyen stílus (bár lehetne); mondjuk igaz, hogy Panaceával közösen ezen a címen adtak ki sample packet. A Counterstrike duó pedig a dél-afrikai drum and bass színtér úttörője, szintén a durvulós, vagy inkább durvulósan bulizós vonalról.A Jungle-műfajok leírása
Ragga Jungle (avagy Dancehall Jungle)

Már a '70-es évek óta a levegőben van, a gyökerek egészen Jamaikáig nyúlnak vissza, a Dub, Dancehall Reggae, a broken english (az eltorzult, kevert angolt beszélő jamaikaiak nyelve, a patois), amin a rastafári srácok MC-znek, a zene sebességének duplázása másolással (doubling) - ez a betondzsungel (The Concrete Jungle), a kingstoni gettó elektronikus szólásszabadsága.

Oldskool Rave Hardcore (avagy Rave, Toytown)

Igen, ez is Rave, valahogy nem sikerült különválasztaniuk az elnevezőembereknek, ugyanakkor zeneileg másfelől és másfelé irányul mindkettő. A klasszikus Rave - érzelmileg a Disco ellentételezése és az illegalitás melegágya - a modern Hardcore elődje. A Jungle és a modern Drum and Bass elődje ez, a rasztafáris Ragga alapjaiból merítkező, instrumentális őrület pluttyogó középmélyekkel és az elmaradhatatlan, mosolygó arcú, semmibe révedő tekintetű fiatalokkal...

Jungle

Hangold le az Oldschool Rave Hardcore-t. Adj hozzá némi vonós szekciót, na meg a jamaikai vokált, és kész is a Jungle, ez a nyers, csiszolatlan hangzás, még a Step-korszak előtt, mielőtt bárki észbe kaphatott volna és ráprogramozta volna az egészet a Roland új dobgépére. A Jungle zenészek különös fickók, egyik nap kijönnek egy finom, jazzes nótával, míg másnap valami elcseszettül húzós, ördögi zúzást produkálnak.

Drum N Bass (avagy Drum and Bass, DnB stb.)

"Jungle lite." Tiszta, érthető groove-okkal, kellemes, szinte dallamos basszussal ellátott tánczene. Mintha valaki rendet rakott volna a dobpörgetésekkel teledobált hangszekrényben, helyére kerültek a kettő-négyek. Erre pont jól lehet táncolni, gondoltuk valamikor a '90-es évek közepén, nem úgy, mint a krikszkrakszos Jungle-re! Érdekesség, hogy a mára nemzetközi sikerekkel büszkélkedő x-táncot (láb-ikszelős ugrabugra) a magyar táncdroidok fejlesztették ki, vagyis: a Palotai/Cadik féle Rewindon így ugráltak az örömlegények és az örömleányok. Mi meg kapuéráztunk rá, ami szintén nem volt utolsó!

Jump Up

Persze, mindennek megvan a maga bugyuta, eldiszkósított verziója, így a dzsungelnek a Jump Up, a legikszelősebb, legdallamosabb és hát ne is folytassuk tovább, milyen mellékág. Aphrodite az alfa és az omega ebben az alműfajban, ezerszámra képes ugyanolyan stílusjegyekkel megáldott, csupán néhány hangban eltérő tucatszámokat gyártani. �", de népszerű, kiáltja valaki hátul a tömegben, mire mi rákapuérázunk és kintebb lökdössük. Még több vodka és még több kiscsaj az elviselhető és logikus megoldás.

Jazzstep (avagy Jazzy Jungle)

És igen, itt a vokalizált típus szépséges vonósokkal és jazzes gitár- és dobjátékkal. A modern kávézók jellegzetes hangmotívuma, a trendi tizenévesek bordóra festett falak közt, erre a zenére isszák a teát és készülnek az esti bulikra. A Jump Up és a Jazzstep segített igazán népszerűvé tenni a Drum and Basst, letagadhatatlan szerepe olyan nyilvánvaló, mint az itt sokat időző Goldie és Roni Size vagy épp Alex Reece.

Atmospheric Jungle (avagy Ambient Jungle, Trip Jungle)

LTJ Bukem és barátai. Azt hiszem, mindent el is mondtam. A Jungle alapjai megspékelve szépséges szintetizátorhangulatokkal, szimfonikus akkordkavalkáddal és "elszállós", "úszós" atmoszférával. Az "easy listening", vagyis a könnyűzene tökéletes megvalósulása enyhén emlékeztetve a régi, jó, recsegő Jungle-re.

Liquid Funk (Disco Jungle, Funky Jungle)

A 2000-es évek legelejére mindent sikerült a végletekig eldiszkósítani, elpoposítani, hát miért ne járt volna így a Jungle is? Így járt. Hallgathatjuk, ahogy a '90-es évek legelején megszilárdult ősdzsungelt szép lassan bedarálták a producerek markában púposodó font- és dollártízezrek készítéséhez. Mintha minden műfajt érdemes lenne mindegyik mással összekeverni, mert az jó és előirányzott és hasznos. Az Electrostep (Electro és Jungle), a Trancestep (Trance és Jungle), Techstep (Techno és Jungle) vagy épp a Liquid Funk (House és Jungle) mind azt az egyáltalán nem könnyű beismerést támasztják alá, hogy sajnos ritkán sikerül jól kijönni a műfajkeverésből. Jó, jó, akad kivétel...

Neurofunk (avagy Futurestep)

Hohó, van azért meglepő végkicsengése is némely stíluskeverésnek. Itt van például az Electroval ügyesen keveredő Drum and Bass. Hallgasd csak, teljesen vegyi... Tudjuk, a TB-303 miatt! Az Audio Blueprint labelre érdemes odafigyelni.

Electrostep (avagy Trancestep)

Annyira vicces és önfeledt, hogy tetszeni fog, nem tehetsz róla. Felgyorsított Drum and Bass electro-szintihangokkal és - az Electrostepre jellemző - néhány soros női vagy férfi vokállal (John B). A Trancestep - a nevéhez méltóan a Trancenél használt szintibeidegződésekkel operál. A két alstíl jegyei azonban gyakran szinte összemosódnak, korántsem olyan éles az eltérés, mint például a Neurofunk esetében (ami szintén az Electrot építi magába).

Darkcore (avagy Darkside)

�", és itt van: a Jungle a maga őslényegében, tökéletességében, egyenesen a sötét oldalról. A Skywalker família renitens tagjai ezen nőttek fel, ez nem kérdés. A törtütemek még az Amen-féle verzióban, az Oldskoolból megismert űrhangok és valami megfoghatatlan lüktetés az alsó régiókból. Klasszik.

A Jungle kétfelé válik a '90-es évek közepétől, egyik ága a popularitás felé igyekszik, melynek a 2000-es években a Liquid Funk lesz a betetőzése, onnan már tényleg csak egy lépés a House klubok felsuvickolt táncparkettje. A producerek egy része inkább a "sötétebb" utat választja, a minimalista, húzós, torzított groove-ok és a szülőket könnyen felidegesítő, "sátáni" szintimuzsika.

Hardstep

Ez már nem a klasszikus Darkcore, a '90-es évek közepén járunk, egyre erősebben van jelen a 2-Stepre jellemző dobképlet, de itt még hosszabban "kicsengenek" a dobhangok (inkább a bummm és nem a pukk. A sötét, minimalista szintiszólamok és általában a koszos, zúzós hangzás (az említettek miatt) jellemzik ezt az alműfajt.

Techstep

A Hardstep letisztult változata. A maga szcifis hangzásával és a már-már ipari mellékízével a junglistok (dzsungel-rajongók) kedvenc alműfajává vált. A techno-elemek alapvetően a belgiumi hardcore-hangzások átszűrődései és nem a klasszikus Detroit Technoé. Jellemzően a 2-Step-groove-val machináló, minimalista, befelé forduló, technoid stb.

Skullstep - a Techstepen belül agresszívabb, repetitívebb változat.

(Csak zárójelben: a Clownstep /avagy Doofstep/ pedig a Jump Up másik szóvariánsa - azonkívül, hogy jól hangzik, nincs sok értelme a meghatározásnak. Andy C Bodyrock című nótáját hívta ő maga így, elsősorban a recsegő basszusa miatt.) Logikusan belátható, hogy egy alműfajon belül nincs értelme túl sok terminust kreálnunk, mert csak elveszünk a meghatározások özönében, s a lényegről elfelejtkezünk.

A lényeg a 2-Step és a techno-hatás.

Darkstep

Gyorsabb, sötétebb, ördögibb. Főleg a basszushangjai miatt érezzük ijesztőbbnek. Jellemző még rá a tizenhatodolt alsó (halkabb) pergőhang (akár valami motolla, úgy jár), ami megbolondítja a groove-ot, illetve a gyakran végig jelenlévő kísérőcin-hang (illetve általában: többféle és direkt túlzóan sűrűn használt cintípus jelenléte).

Braindance - Industrial DNB

A jó öreg Industrial (a Trance műfajcsaládnál olvashatsz bővebben róla) és a Jungle keveréke valami elképesztően intenzív és egyben agresszív zenei élményt nyújt. Egyértelmű a hatásmechanizmus, ami a post-industrial zenei áthallásokon érhető tetten: a Nine Inch Nails vagy a Ministry rock-identitástudatú zenéje, a Power Noise (a zajzene egyik erőteljesen ritmikus változata), illetve a késélű elektronikus zene, a Jungle összedarálása - militarista agyzene, ha lehet ilyet mondani, és ha ez megfelelőképp körülírja azt, amit hallunk...

Experimental Jungle (avagy Experimental, Drilln Bass)

Az agytánc (braindance) egyik legmeglepőbb zenei újítása a végtelenségig szétszedett, ugyanakkor rendkívül összetett dobgroove-okból felépített összhangzat, ami helyenként egészen hasonlít a Jungle-re. Erre jön még a virtuóz basszusszólam (Squarepusher például élőben játssza fel) és a helyenként igazán hangzatos dallammenet (pl. M-ziq). Az Experimental könnyen összekeverhető az IDM-mel, de ez senkit ne kedvetlenítsen el, egyrészt a Braindance-alkotók zöme eleve meghatározhatatlan zenét csinál, az a néhány támpont, amit ők maguk adtak a zenéik megértéséhez, pont a megértést nehezíti. Másrészt az IDM, illetve a Braindance fő meghatározása pont az: minden stílusból a legjobbat egybemixelni.

IDM (avagy Intelligent Dance Music, Artcore)

A legmeghatározhatatlanabb zenei alműfaj. Jól talán akkor járunk, ha nem próbáljuk szavakkal körülírni, milyen zenék is tartoznak ide, hanem inkább az előadók muzsikáin keresztül próbálunk közelebb kerülni.

Tény: a kísérletező zenei produktumok nagy része ide kerülhetne, legyen az gyors vagy lassú, ütemnélküli vagy épp hihetetlenül összetett dobtémákból álló.

Ami talán közös mindegyikben, az a velük született melankólia, amit főképp a szintiszőnyegek jelenléte vált ki belőlünk. Egyszerű, mégis szép dallammenetek, kellemesen csengő akkordok ellensúlyozzák a gyakran végletesen szétesett ütemtémákat.

Tény, hogy nem táncra, mozgásra való. Egy hatalmas fotelben, félig fekve, félálomban, agymunka nélkül, átadva magad teljesen az érzékeknek. A zene az űrbe fuvaroz.

Glitch (CD skipping, Glitchcore)

A glitch egy rövid ideig tartó hiba a számítógépes vagy elektronikus rendszerekben. Csúszós, kényes, ingadozó, megbízhatatlan...

A glitch a zenében a túl rövidre vágott hangminták használatát jelenti. Mintha a cintányér hangjának csak az első fél másodpercét hallanánk, a továbbiak elmaradnak. Ha ezt a cc-hangot illesztjük be a cin helyére a nótakészítő programunkban és lejátsszuk, akkor fura hiányérzetünk támad, ugyanakkor mégis értelmezni tudjuk a ritmust. Ha ilyen kivágott és összeollózott hangokból építünk zenét, máris Glitchet csináltunk. Nem újdonság ez, kérem! A Sound Collage (hangkollázs) már a hetvenes években elterjedt zenei fogalom volt a Musique Concrete művelői körében, amolyan avantgárd gesztus a muzsikakészítésben, akár a Field Recording (a természet hangjainak zenei felhasználása). Hangkreáció hangrészletekből. Élvezetes művelet, kellőképpen kísérletező, a végeredmény pedig kellőképpen agymódosító. A Microhouse vagy épp a Minimal Techno szcéna is előszeretettel alkalmazza a technikát a mai napig.

Dubstep

London, UK Garage, 2000 körül. Drum and Bass lemezek B-oldalai. 2-Step Garage, moll akkordok, disszonancia, bővített kettes hangzatok, a klasszikus Jungle-ből jól ismert szubbaszusok. 130-148 bpm körüli tempó, a pergőhang viszont kétütemenként (felezve) szólal meg, emiatt egyszerre érezzük lassúnak és gyorsnak is. El kell menni egy Cadik-bulira.

A jungle és a drum and bass

Az elektronikus zene - 8. rész

A jungle a nyolcvanas és kilencvenes évek fordulóján kialakult elektronikus zenei stílus. 1989 party-ászai, Grooverider és Fabio a dél-londoni klubokban teljesen szokatlan ritmus-képletekkel gazdagították zenéjüket: house-lemezekről kivett elemeket játszottak dupla sebességgel, techno felvételeket pörgettek 33-as helyett 45-ös sebességen - tudatosan egy senki más által nem játszott stílust kerestek.

Így jött lére ez az irányzat, melynek gyökerei a dub-ban (a ritmus és szub-basszusok előtérbe helyezése, valamint az MC-k szerepeltetése), a hip hopban (ritmusképletek) és a technóban (modern stúdióprocesszus) keresendők.

Alapja a 150-180 bpm-re felgyorsított törtütemek és egy egyszerűsített, erőteljes basszusmenet. A hangminták és szintetizátoros effektek használata mellett több változata alakult ki. A ragga vagy dancehall jungle (1990-1995) a dub-os basszusvonal mellett reggae hangmintákat és szöveget használ, raga-muffin vokálokkal. Általában vidám hangzású zene, dancehall stílusú dalszöveggel. A hardcore jungle (1991-1995) a korai kilencvenes évek rave kultúrája által befolyásolt zene, gyakori dallamos beszúrásokkal, ,,élesedő" vokálokkal. A darkside vagy darkcore jungle (1993-) tisztán instrumentális jungle zene dark, minimal fókusszal. Húzós, torzított groove-ok és a szülőket könnyen felidegesítő, ,,sátáni" szintimuzsika. Az intelligent jungle zenére (1993-) a lágyabb, kissé ambient stílusra hasonlító ütemek jellemzőek. Gyors tempó, breakbeat (tört ütem), szinkópára épülő népi ütőhangszerek és hangminták, valamint egyszerű szintetizátoros effektek gyakori használata jellemzi mindegyik változatot. A műfaj 1994-ben lett igazán népszerű, olyan lemezeknek köszönhetően, mint az M-Beat feat. General Levy Incredible-je, valamint a Guy Called Gerald Black Street technology-ja. A sikerek folytatódtak 1995-ben is, például Goldie Timeless című nagylemeze az angol eladási listák élére jutott. A kilencvenes évek közepére egyre inkább egy átmenet képződött, amelynek következtében kifejlődött és előtérbe került a drum and bass. Manapság a jungle a drum and bass szinonimája lett.

A d'n'b elnevezés tévesen arra a következtetésre vezethet, hogy a zeneszámok kizárólag dob- és basszuselemekből állnak. Ez természetesen nem igaz, de valóban a legfontosabb részét képezik a stílusnak, és általában a dal egészében dominálnak. Nagyon hangsúlyos a mélyebb basszus, amely éppen annyira hallható, mint érezhető, s megjelennek benne a különböző hangszínek is. A zene egésze precízen kidolgozott. A breakbeateket feloldják az ezekre épülő dzsesszes és soul-os elemek, ambient szőnyegek, vokálok. Az elektronikus tánczenék megszokott négynegyedes ütemeitől eltérően itt a három-négy összetevős poliritmia jellemző.

Nehéz lenne a d&b zenét egyértelműen elválasztani a jungle-től, mindenesetre az 1994-96 körüli időszakban a hangzás fejlődése magával hozta a drum 'n' bass kifejezést. Az elnevezést 1994-ben használták először lemezen, hogy egyértelműen megkülönböztessék a reggae, ragga jellegű jungle zenéktől. Ismertebb számok: Aphrodite: The bomber style, Kosheen: Suicide, Concord Dawn: Aurora, Panacea: The evil seed, Aphex Twin: Aparatus, Child Support: Twin Peaks és The Prodigy: Voodoo people. Az irányzat (a jungle-höz hasonlóan) Londonhoz kötődik és 1996-98 táján egyre felkapottabbá vált. Változott, módosult, ezáltal létrejöttek az alstílusok, miközben a ritmus egyre gyorsult. Több zenei irányzathoz került közel, mint pl. a breakbeat, a disco, vagy a trance, de idővel leginkább a funk volt a legnagyobb hatással rá. Ez inkább a klubok felé terelte a d'n'b-t, de az ezredfordulón előtérbe került a populárisabb vonal, miáltal újra népszerű lett, s az egész világon elterjedt; sőt ma is él és virul, mi több, egy megújulási folyamaton megy keresztül. A vérfrissítés az egykori Bad Company-tag DBridge és az Instra:Mental duó köréből indult. Finom és minimalista irányba fordultak, amelybe helyenként belefért egyfajta játékosság is, illetve hatások az akkoriban éledező posztdubstepből, a korai technóból és electróból. A későbbiekben DBridge saját zenéiben megmaradt ugyanezen a vonalon, míg az Instra:Mental utolsó közös lemezére már lassult a tempó, az acides, futurisztikus techno útján indultak el. 2011 végén jelent meg Dub Phizix és Skeptical közös kislemeze, rajta a mára klasszikussá vált Markával, amely előrevetített egy új, szintén minimalista, ám sokkal sötétebb és ridegebb irányt, komplexebb ritmusképletekkel, minden felesleges sallangtól megtisztítva. Az elmúlt két évben számos slágert (Never Been, Run It Like A President, I'm A Creator) szállító Dub Phizix nem egyedül alapozta meg ezt a friss és agresszív hangzást, vele együtt bontakozott ki például Foreign Concept, Halogenix és Xtrah is, vagy 2013 egyik felkapott új tehetsége, Homemade Weapons. Fracture a saját alteregójával, Day Dawn Nighttal ,,közösen" készítette el a Get Busy-t, amely ezt a minimalista d&nb-t ötvözte az Európába épp betörni készülő juke-kal. A chicagói juke már 2009-2010 környékén elindult hódító útjára, de komolyan csak 2012-ben kezdett elterjedni. A jungle újrafelfedezése és a juke fellendülése szépen lassan összefonódott, és egyre többen dolgoztak ki hibrideket a két műfajból, a d'n'b producerek pedig rákaptak a jungle-juke-ra vagy juke-jungle-re -- igazából még rendes neve sincs ennek az egésznek. Stray volt a legerősebb ebben, de a Foreign Concept szintén belekóstolt ebbe az új irányba, valamint olyan veteránok is, mint Digital & Spirit. A legnagyobb feltűnést Rockwell Detroit I Back Again kislemeze váltotta ki: ezen nem is a szinte elemeire szétválasztható jungle-juke-kal találkozhatunk, hanem egy olyan hibriddel, amelyben a d&b, a juke, a hiphop és a Detroit techno találkoznak egymással. A 2010 elején feltűnt Rockwelltől sosem állt távol más műfaji elemek átemelése a drum and bass-be, és ennek köszönhetően már a kezdetektől az egyik legizgalmasabb előadónak és megújítónak számított. Említsünk meg néhány magyar d'n'b előadót is, mielőtt áttérünk az alstílusokra: Spinline, Chris.Su, DJ Madd, na és persze SKC a ,,letaglózó" The Code-remix-szel.

A darkstep vagy hardstep drum and bass fő jellemzője a keményebb hangzás torzított basszusmenetekkel. Táncorientált és gyors, de egyszerű elektronikus dallamvilága van. Sötét atmoszféra, torzított amen dobok és néhol már breakcore-ra jellemző stílusjegyek. Ez a legkeményebb és ezáltal a legpörgősebb d&b alstílus. Képviselői: Technical Itch, Current Value, Dylan, Panacea, Limewax, SPL, Mystification. A techstep drum & bass előadói ezen túlmenően szívesen használnak fel indusztriális mintákat, munkáik a techno hangzásvilágához állnak a legközelebb. Háttér-effektjeik bármelyik thriller, vagy tudományos-fantasztikus film becsületére válhatnának. A rafináltan elhelyezett törések nemcsak az ütemeken, de esetenként a dallamokon is megtalálhatók. Képviselői: Ed Rush, Optical, Grooverider, Boymerang. A két alirányzat között hamar elmosódott a határvonal, s maradt a techstep elnevezés, melyet az ezredvégre a neurofunk vagy futurestep váltott fel, mely a techstepből fejlődött ki, de igazából a hardstep letisztult változata. A maga sci-fis hangzásával és a már-már ipari mellékízével a junglistok (dzsungel-rajongók) kedvenc alműfajává vált. A techno-elemek alapvetően a belgiumi hardcore-hangzások átszűrődései és nem a klasszikus Detroit technoé. Jellemzően a 2-Step-groove-val machináló, minimalista, befelé forduló, technoid hangzású zene. Képviselői: PHACE, Noisia, Prexile, Break, Mayhem, Apex, Spor.

A jump up sajátosságai a könnyed hip-hop minták és a dallamos bassline-k. Energikus, vidám zene, képviselői: TC, Distorted Minds, DJ Hazard, Clipz, Generation Dub, Taxman, Heist, Callide, Shifta, Sensai, Original Sin. A jazzstep a vokalizált típus szépséges vonósokkal és jazzes gitár- és dobjátékkal. A jump up és a jazzstep segített igazán népszerűvé tenni a drum and basst, letagadhatatlan szerepe olyan nyilvánvaló, mint az itt sokat időző Goldie és Roni Size vagy épp Alex Reece.

A liquid drum and bass vagy liquid funk (emlegetik még disco jungle vagy funky jungle néven is) lágy dallamokkal operál. Gyönyörű melódiák, visszafogott ütemek és könnyed vokáltémák jellemzik. Ez a populáris vonulat. Előadói: High Contrast, London Electricity, Alix Perez, Brookes Brothers, Netsky, LTJ Bukem. A sambass vagy drum 'n' bossa a d&b vegyítése a latin amerikai ritmusokkal (elsősorban a szambával és a bossa novával), Brazíliában őshonos. Népszerű képviselői: DJ Marky, DJ Patife, XRS Land, Drumagick, Bungle, Marcelinho da Lua és DJ Roots. A chillstep a dubstep által befolyásolt, lassabb ütemű muzsika alacsony basszussal, chill hangzással és női hanggal. Nyugis, relaxáló drum and bass: a nyugis énekek közé be van vágva néhány enyhe wobble meg mindenféle ,,zümmögős" basszus. Művészek: Temporal, Gemini, CMA. A minimal drum and bass, vagy microfunk jellegzetességei a rövid dob minták, torz számítógépes ütemek (gyakran számos dobgép és hangsáv által megvalósítva az előadó szándékát), elsöprő szinti akkordok, harmonizáció és mély bassline-k. Ilyen zenét csinál például a Pukkah Experience. A technoid drum and bass erőteljes techno hatásokkal operáló alstílus, amely a techno monotonitására épül, de szívesen használ hardcore elemeket is. Képviselők: Universal Project, Dereck, Stakka+Skynet, Kemal+Rob Data, Ed Rush+Optical, Proket, Dj Fear, Masheen, Raiden, The Sect. Az electrostep vagy trancestep felgyorsított drum and bass electro-szintihangokkal és néhány soros női vagy férfi vokállal. Jellemző képviselője John B.


Drum and Bass
Amikor '89 party-hősei, Grooverider és Fabio valamikor a kilencvenes évek elején dél-londoni (Brixton, Elephant & Castle) klubokban (leggyakrabban a Rage-ben) a hardcore-on továbblépve, addig teljesen szokatlan ritmus-patternekkel gazdagították zenéjüket -- és kergették őrületbe a közönséget -- még nem is sejtették, hogy e gondolatokból nő ki '97 Britanniájának mainstream muzsikája.
Persze ahogy a techno nem Pallasz Athénéként pattant ki Zeusz fejéből, úgy a jungle sem a semmiből jött: gyökerei a dub-ban (ritmusvilág, szub-basszusok), a hip-hopban (szintén a ritmusképletek, valamint az MC-k szerkadlélsepeltetése) és a technóban keresendők.

Az egykori dzsessz (néha szving, vagy bossa nova) muzsikák dobszólóiból mintavett, majd 160-180 BPM-re felgyorsított törtütemek, egy végletekig leegyszerűsített, szinte triviális, de erőteljes reggae basszusmenet: nagyjából ez a jungle alap, ettől a ponttól kezdve ágazik szét a kilencvenes évek végének legtermékenyebb és leginvenciózusabb zenei stílusa számos alirányzatra. Így például a ragga-muffin vokálokkal, dubos basszusvonalakkal, reggae-hangmintákkal operáló, vidám hangzású jump up, illetve ragga jungle (például Mickey Finn, Aphrodite). Vagy a ritmusokat már nem mintavevő, hanem igen-igen precízen programozó, a hangzást a végletekig precízen kidolgozó drum & bass (például A Guy Called Gerald, Goldie, Photek, Doc Scott, Alex Reece, Adam Freeland), mely a kezdetekben különös kettősséget hordoz magában: az első hallásra embertelen és hipergyors breakbeateket feloldják az ezekre épülő dzsesszes és soul-os elemek, ambient szőnyegek, vokálok.

Az említett ambivalencia mellett a drum & bass befogadását nehezíti a hagyományos dance "four on the floor" négynegyedeken és konstans ritmusokon edződött fülek számára szokatlan, esetenként három-négy összetevős poliritmia. Némi szarkazmussal: "úgy hangzik, mintha valaki a dobfelszerelésével együtt legurulna a lépcsőn" vagy "mintha egy féllábú, tízkezű fekete dobolna."

Harmadik alirányzat a kissé fellengzősen hangzó intelligens jungle (feltehetőleg egyetlen jungle producer sem állította azt, hogy buta jungle-t játszana). Itt az ütemek lágyabb hangzásúak, nem keverik annyira tolakodóan az előtérbe őket, s az előadók hangsúlyozottabban a trancees betétekre, s inkább a dallamokra összpontosítanak, mint például LTJ Bukem, Blame, valamint a rendkívül termékeny Mark & Dego kettős, akik 4 Hero, Jacob's Optical Stairway, Tom & Jerry és Tek 9 nevek alatt egyaránt publikálnak. Ide sorolhatjuk a már másfél évtizedes múltra visszatekintő Moving Shadow címke szinte összes korai kiadványát is. Természetesen az intelligens jungle kifejezés nem a zenészek, hanem a média találmánya, marketingfogás.

A hardstep drum & bass nevéhez híven elsősorban keményebb, táncorientált hangzást produkál, gyakran torzított basszusmenetekkel. A techstep drum & bass előadói ezen túlmenően szívesen használnak fel indusztriális mintákat, munkáik a techno hangzásvilágához állnak a legközelebb. Háttér-effektjeik bármelyik thriller, vagy tudományos-fantasztikus film becsületére válhatnának. A rafináltan elhelyezett break-ek nemcsak az ütemeken, esetenként a dallamokon is megtalálhatók (Ed Rush, Optical, Grooverider, Boymerang). A két alirányzat között hamar elmosódott a határvonal, s maradt a techstep elnevezés, melyet az ezredvégre a neurofunk váltott fel.

Nincsen tudományosan elfogadott álláspont a "jungle" és a "drumandbass" kifejezés közötti különbségről. Egyes elméletek szerint a jungle a régebbi zeneanyagokra értelmezhető, az 1990-es évek első feléből, és a drumandbass-t egyértelműen a jungle utódjának tartják, amely bizonyos technikai újításokat hordoz.

Mások szerint a jungle a ragga jungle rövidítése, amely egy szeletét képezi a drumandbass kategóriájának. Az Egyesült Államokban népszerűnek mondható a "jungle drumandbass" (JDB) elnevezés is, de nem mindenhol használatos.

A legelterjedtebb álláspont valószínűleg az, hogy a két meghatározás szinonim és felcserélhető. A drumandbass jungle, a jungle pedig drumandbass.

A technóhoz és a house-hoz hasonlóan, a jungle / drum & bass előadók és producerek is egy-egy kisebb kiadó (label) címkéje alatt csoportosultak. Néhány, a legfontosabb korai nevek közül: Goldie, Wax Doctor, Peshay, Hidden Agenda, Doc Scott, J Majik, az autószerencsétlenségben azóta elhunyt Kemistry és társa, StormMetalheadz), E-Z Rollers, Flytronix, Omni Trio, PFM, JMJ & Richie, Hoax, Tekniq (Goldie ex-hangmérnöke, Rob Playford tulajdonában álló Moving Shadow istállónál), LTJ Bukem, Artemis, Odyssey, Source Direct, BlameMC Conrad (Good Looking / Looking Good), Grooverider, Dillinja, Boymerang, illetve a későbbiekben külön labeleket alapító Ed Rush és John B (Prototype Recordings), DJ SS (Formation Records). Igen színvonalas munkákat jelentetett meg az Intense, a Big Bud, valamint az Origination (Creative Source), a Nautilus, a Jazz Juice és az Astral Vibes (Precious Material), T Power (S.O.U.R.), Justice és a Mystic MoodsBasement Records), a KMC és a Future Bound (Timeless Recordings), az Underwolves és a Tango (Creative Wax), valamint a már említett Adam F (F-Jams). Egyéb kiadványaik mellett alkalmanként zseniális drum & bass darabokkal lépett a piacra néhány nem kimondottan az irányzatra specializálódott kiadó. Így jelent meg többek között a The Original Playboy, a Jacob's Optical Stairway (R&S), a Lab Rat, a Leftfield és a Pressure DropHard Hands), One True Parker (Creation Records), Jonny L (XL Recordings), a Ballistic Brothers (Junior Boy's Own), az Amalgamation Of Soundz (Filter), Plug (Mo' Wax), a Statik Sound System és Ratman (Cup Of Tea Records), a Link és Squarepusher (WARP), Photek és a Source Direct (Virgin) Roni Size és a Reprazent (Talkin' Loud) számos munkája is.

Bár az első jungle album 1992-ben jelent meg, a műfajt korai underground létéből A Guy Called Gerald Black Secret Technology című nagylemeze emelte ki 1994 végén. (Ő egyébként valaha az 808 State tagja volt, továbbá 1988-as Voodoo Ray-e a Summer of Love egyik legnagyobb house slágere lett.) A szigetországban 1994-ben igazi őrületet váltott ki egy jungle maxi: az M-Beat featuring General Levy Incredible című darabjáért már hónapokkal a megjelenés előtt szinte ostromot indítottak a lemezboltok ellen a rajongók. Az igazi médiaszenzációt azonban Goldie 1995 őszén megjelent Timeless című monumentális albuma jelentette. A siker mértékére jellemző, hogy míg a lemez az angol dance eladási listák élén állt, Michael Jacksonnak meg kellett elégednie a tizenhetedik pozícióval.

Mindenképpen említést kell tennünk a jungle renegát, Alex Reece So Far LP-jéről, mely a Blahblahblah szakírói szerint a Clash 1978-as albuma óta a legjelentősebb Londonban készült zenei produkció. (A progresszív dance előadóinak többsége vélhetően egyet is értett ezzel a véleménnyel, hiszen Reece '95-96 tájékán az egyik legkeresettebb drum & bass remixer volt. Kevert már újra az Underworld-nek, a Model 500-nek, Kenny Larkinnak, a UFO-nak, a Kruder & Dorfmeister duónak, de még Neneh Cherry-nek is.)

A következő lépést a Bukem válogatta Logical Progression (1.) jelentette. 1996 végén a drum & bass szcéna figyelme Justice és Blame Icons pszeudó alatt jegyzett Emotions with Intellect című nagylemezére összpontosult. Az 1993-ban rögzített anyag -- mivel a kiadók akkor túl avantgárdnak találták -- három éven keresztül egy fiók mélyén várt a megjelenésre, egyes darabjai csak dubplate-eken voltak hozzáférhetők olyan kivételezettek számára, mint Fabio, vagy Mixmaster Morris.

A műfaj soron következő szenzációja -- a MUZIK magazin szerint az elkövetkező két év zenei arculatát meghatározó -- Roni Size / Reprazent dupla album, a New Forms. 1998-ra a techstep vált frontvonallá. Az első, komolyabb közönségvisszhangot kiváltó siker az Origin Unknown Valley Of The Shadows című munkája volt. Mégis, Ed Rush és Optical (Virus) a főszereplők: Wormhole című albumuk egyaránt nyerte el a vásárlók és a kritika tetszését. A drum & bass hangzás egy-két év alatt óriásit fejlődött, egyre sötétebb hangulatok, egyre gyilkosabb basszusok vették át az irányítást. Letisztult, egyszerűbbé vált, egyszersmind felgyorsult a tempó, az ezredfordulóra a two step soha addig nem várt tömegeket mozgatott meg a jungle partikon. Új nevek és új független kiadók sora tűnt fel. Az Andy C, Ant Miles és Shimon, azaz az Origin Unknown és a Moving Fusion nevével fémjelzett RAM Recordings, a Bad Company (BC Recordings), a Konflict, Loxy és InkRenegade Hardware), Skynet és Stakka (Audio Blueprint), a The Red One és a Decorum (Liftin' Spirit Records), a Nu Balance (Trouble On Vinyl), az E.C.T. (The Most Valuable Player), Dylan és Facs (Droppin' Science) Drumsound és Simon Bassline Smith (Technique Recordings), az Elementz Of Noize és az Accidental Heroes (Emotif), TeeBee, Polar és Klute (Certificate18). Még az addig lágyabb dallamairól közismert Moving Shadownál is a keményebb hangzásokat preferáló művészek kerültek előtérbe (Aquasky, Dom & Roland, Technical Itch, Calix). (

A drumandbass e rendkívül termékeny időszaka elindította a horizontális átrendeződést: az addig más-más ismert címke alatt tevékenykedő fiatal előadók és producerek saját labeleket alapítottak, így például J Majik az Infrared-et, Matrix a Metro Recordings-ot, Jonny L a Piranha Records-ot, az Aquasky a Sonixot, John B a Betat. A világvége-hangulat, a gyilkos pörgés azonban megbosszulta magát. Hasonlóan a nyolcvanas évekbeli EBM hullám lecsengésének okaihoz, ismét fennállt a veszélye, hogy a nemek arányának eltolódása miatt érdektelenné válhatnak az egyre inkább maszkulin jelleget öltő jungle partik. Az évezred utolsó évében már maguk a techstep innovátorai is érezték a váltás szükségességét. Felvételeikben a hangsúlyos, erőteljes alapok mellett már egyre nagyobb szerephez jutott a funk. Az irányzat megjelölésére ekkor használták először a neurofunk kifejezést.

A techsteptől való távolodás több csapásirány mentén zajlott: Digital és a Total Science ismét az ős-jungle hangzásokat hangsúlyozták, dolgozataikban újra zakatoltak a legendás amen breakek. Megint mások még tovább mentek: harmóniagazdagabb zenéjükben maradtak a jól táncolható neurofunk alapok, azonban visszahozták a (főleg) női vokálokat. Ugyanezt a megoldást választotta Decoder & Substance már-már popzeneinek nevezhető produkciója, a Kosheen (Moksha), valamint a State Of Play és a Pressure Rise (Aspect Records), Fellowship, Carlito & Addiction (Defunked), vagy a London Elektricity és a High Contrast (Hospital). Roni Size e tekintetben is a műfajt megújító úttörők közé tartozik: Leonie Laws költő-énekesnővel és DJ Die-jal közös produkciója, a Breakbeat Era már évekkel előbb ezen az úton járt.

A kísérletezés időszakára jellemző néhány tiszavirág-életűnek bizonyult kitérő; drumandbass és a trance flörtje, a tranceandbass, valamint a hetvenes évek közepére visszanyúló disco drumandbass. Stabil pozíciót az erős ütemszekciót harmóniagazdagabb dallamvilággal és vokálokkal fúzionáló liquid funk tartott meg magának, valamint a tinédzserek körében töretlenül népszerű neurofunk. Ez utóbbi irányzat szociológusok szerint bizonyos tizenéves csoportoknál átvette a heavy metal-tól a lázadás zenéjének szerepét, véleményük szerint ez ma a ,,teenage angst music,,.

Ahogy a house Chicago szülötte, vagy a trance Frankfurté, úgy a jungle / drum & bass Londonhoz köthető, ahol '97-98-ban már a McDonald's-ekben is ez szólt. Talán meglepően hangzik, de a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetjük undergroundnak azt az irányzatot, mely foci EB-k szignálját, vagy tv reklámok zenei aláfestését adja. Ha mondhatjuk azonban valamiről, hogy pozitív értelemben vált mainstreammé, úgy e műfajról nyugodtan állíthatjuk ezt. A szokatlan jelenség okai visszavezethetők a nagy kiadók éberségére, akik még underground létében vásárolták fel a műfajt, ugyanakkor a szerződő előadók művészi önállóságukat teljes mértékben megőrizhették. Az autentikus drum & bass producereknek az első megközelítésből elitizmusnak tűnő dubplate kultúra révén sikerült megőrizniük a szakma tekintélyét. Mind a mai napig csak kivételezett kevesek tartoznak abba a legfelső körbe, akik egy-egy új szám elkészültekor (jóval megjelenése előtt) átadják egymásnak felvételeiket, s ki-ki kedvére vágathat belőle saját felhasználásra lemezt. Az alig néhány tucatnyi producer közé kiadói háttérrel, vagy óriási pénzeken megvásárolt reklámkampánnyal bejutni képtelenség -- a bebocsáttatás elnyerésének egyedüli módja, ha valaki a saját dolgozatainak színvonalával vívja ki a többiek megbecsülését. A dubplate kultúra szigorú szabályai mindeddig távol tartották az irányzattól a kullogókat, a hátsó szándékú, kizárólag nyerészkedni vágyó későn jövőket. Így kerülte egyelőre el a drum & bass a house, a techno és a trance sorsát, a teljes kommercializálódást.

Az ezredfordulóra világossá vált: a drum & bass az egyik olyan irányzat, mellyel a progresszív dance muzsikák polgárjogot nyerhetnek az idősebb zenehallgatók körében is. LTJ Bukem lemezeivel kapcsolatosan végzett piackutatások egyértelműen jelezték: a negyvenes korosztály ugyanúgy vásárolja kiadványait, mint a huszonévesek. A műfajban rejlő lehetőségeket bizonyítja, hogy szinte mindenki merített belőle, így az olyan géniuszok, mint Aphex Twin, vagy Paradinas (M-ziq). Meg az is, hogy a világon újabb drum & bass központok alakultak ki, ilyen például Toronto. Az előadók se kizárólag angolok már: a műfaj hírnevét öregbíti az amerikai Jamie Myerson és Dieselboy, a németek: Panacea (Force Inc. / Position Chrome), Bassface Sascha (Smokin' Drum), Doppelgänger és Makai (Precision Breakbeat Research), meg az olyan válogatások, mint a Soundz of the Asian Underground, de ismerünk olasz, francia, holland, görög, norvég, svéd, ausztrál, sőt, több ígéretes hazai próbálkozást (Random Soundz, Anorganik, CHRIS.SU, SKC, Marcel, Anima Sound System) is.

A drumandbassben a kezdetektől fogva rengeteg mindenben változott.Amint olvashattuk, főleg a ritmika gyorsaságában és tempójában és ritmusképletében.

Jump Up:

Vicces, energikus alstílusa a drumandbass-nek. A korai jump up-ot Aphrodite-hez kötik, de a stílus mai jellemzői Twisted Individual meg kortársai fogalmazták meg még 2003-ban.( Baron, Full Cycle dj-k) Új jump up előadók: TC, Distorted Minds, DJ HAZARD, Clipz , Generation Dub, Taxman

A jump up-ot néhol wobble-ként vagy clownstep-ként is szokták emlegetni.

Liquid dnb:

Lágy dallamokkal operáló alstílus,melyet már régóta jegyez a drumandbass történelem.Gyönyörű dallamok, visszafogott ütemek és lágy vokáltémák jellemzik.Előadói: High Contrast, London Electricity, Alix Perez.

Technoid drum & bass:

Erőteljes techno hatásokkal operáló alstílus,amely a techno monotonitására és 4/4 ritmusképletére épül. Az alappillére a régebbi neurofunk neveihez köthető mint például Universal Project, Stakka+Skynet, Kemal+Rob Data, Ed Rush+Optical.Az új nevek, mint például Proket, Masheen, Raiden, The Sect még erőteljesebben alapoznak a keményebb techno illetve hardcore stílusokra.

Darkstep és Hardstep drum and bass:

Sötét atmoszférájú,torzított amen dobokkal és néhol már breakcore-ra jellemző stílusjegyekkel.A legkeményebb és ezáltal a legpörgősebb dnb alstílus.Képviselői:Technical Itch,Current Value,Dylan,The Panacea, Limewax.

Neurofunk:

A technoidhoz hasonlítható,de egy fokkal lágyabb vonala a dnb-nek.Torzított szintetizátorhangok,scifi témák,pörgős dobalapok jellemzik.Képviselői:Noisia,Break,Mayhem,Black Sun Empire.

Mainstream,pop dnb:

A drumandbass megannyi változtata mellett nem kerülhette el a slágeresedést sem.Egyes előadók,mint például JohnB, Pendulum ,Kosheen , vagy az EZ-Rollerz megpróbálkoztak slágerzenék írásával is,ezzel azonban csak a szcéna felhígulását idézték elő.

forrás: Wikipedia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2018-07-25 22:53:56, szerda
 
  Skullstep - The Panacea & Limewax Vol. 2 - by Industrial Strength

TYPE: Sample
BPM: 175
TAGS: BassDrum And Bass/Drumstep

Did you like the song? Share with your friends Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
• the panacea
the evil seed (limewax remix)
• the panacea - the evil seed (limewax remix) • the panacea - the evil seed (limewax remix) • the panacea - the evil seed (limewax remix) • the panacea - the evil seed (limewax remix) • the panacea - the evil seed (limewax remix) • the panacea - the evil seed (limewax remix)
05:29
The Panacea
The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443
The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443 The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443 The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443 The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443 The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443 The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) ★★★WESTCOAST☠ DUBSTEP★★★ club24852443
05:29
The Panacea
The Evil Seed (Limewax Remix)
The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix)
04:18
The Panacea
The Evil Seed (Limewax rmx) (cut)
The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) (cut) The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) (cut) The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) (cut) The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) (cut) The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) (cut) The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) (cut)
02:00
Panacea
The Evil Seed (Limewax Remix)
Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix)
05:29
Panacea
The Evil Seed (Limewax Remix)
Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix)
15:21
The Panacea
The Evil Seed [Limewax RMX]
The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX]
04:17
The Panacea
The Evil Seed - Limewax Remix
The Panacea - The Evil Seed - Limewax Remix The Panacea - The Evil Seed - Limewax Remix The Panacea - The Evil Seed - Limewax Remix The Panacea - The Evil Seed - Limewax Remix The Panacea - The Evil Seed - Limewax Remix The Panacea - The Evil Seed - Limewax Remix
04:17
Limewax & The Panacea
Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows
Limewax & The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax & The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax & The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax & The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax & The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax & The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows
04:56
The Panacea
The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview)
The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview) The Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) (PC080CD Preview)
03:17
PANACEA
The Evil Seed (Limewax remix)
PANACEA - The Evil Seed (Limewax remix) PANACEA - The Evil Seed (Limewax remix) PANACEA - The Evil Seed (Limewax remix) PANACEA - The Evil Seed (Limewax remix) PANACEA - The Evil Seed (Limewax remix) PANACEA - The Evil Seed (Limewax remix)
03:58
Panacea
The Evil Seed (Limewax Remix)
Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix)
04:17
Limewax&The Panacea
Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows
Limewax&The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax&The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax&The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax&The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax&The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows Limewax&The Panacea - Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows
02:53
The Panacea
The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit]
The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit] The Panacea - The Evil Seed [Limewax RMX] [Simon Phoenix Edit]
02:23
The Panacea
The Evil Seed (Limewax remix)
The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix)
04:07
Panacea
The Evil Seed (Limewax rmx)
Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx)
04:17
PANACEA
LIMEWAX/THE PANACEA
PANACEA - LIMEWAX/THE PANACEA PANACEA - LIMEWAX/THE PANACEA PANACEA - LIMEWAX/THE PANACEA PANACEA - LIMEWAX/THE PANACEA PANACEA - LIMEWAX/THE PANACEA PANACEA - LIMEWAX/THE PANACEA
03:00
The Panacea
The Evil Seed (Limewax remix)
The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix) The Panacea - The Evil Seed (Limewax remix)
05:29
[רשע] Limewax
& The Panacea_Pigeons & Marshmallows
[רשע] Limewax - & The Panacea_Pigeons & Marshmallows [רשע] Limewax - & The Panacea_Pigeons & Marshmallows [רשע] Limewax - & The Panacea_Pigeons & Marshmallows [רשע] Limewax - & The Panacea_Pigeons & Marshmallows [רשע] Limewax - & The Panacea_Pigeons & Marshmallows [רשע] Limewax - & The Panacea_Pigeons & Marshmallows
06:36
Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_
_Every6olution_(The_Panacea_(mashup
Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_ - _Every6olution_(The_Panacea_(mashup Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_ - _Every6olution_(The_Panacea_(mashup Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_ - _Every6olution_(The_Panacea_(mashup Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_ - _Every6olution_(The_Panacea_(mashup Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_ - _Every6olution_(The_Panacea_(mashup Limewax_Therapy_Session_4_[Mixed_by_Limewax]_ - _Every6olution_(The_Panacea_(mashup
02:44
The Panacea
Omg Bleeps (Ft. Limewax)
The Panacea - Omg Bleeps (Ft. Limewax) The Panacea - Omg Bleeps (Ft. Limewax) The Panacea - Omg Bleeps (Ft. Limewax) The Panacea - Omg Bleeps (Ft. Limewax) The Panacea - Omg Bleeps (Ft. Limewax) The Panacea - Omg Bleeps (Ft. Limewax)
06:13
Limewax vs Bong Ra vs Thrasher
Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut)
Limewax vs Bong Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut) Limewax vs Bong Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut) Limewax vs Bong Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut) Limewax vs Bong Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut) Limewax vs Bong Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut) Limewax vs Bong Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) (cut)
03:24
The Panacea
OMG Klonk (Ft. Limewax)
The Panacea - OMG Klonk (Ft. Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Ft. Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Ft. Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Ft. Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Ft. Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Ft. Limewax)
05:54
Dark Side of DnB Panacea
The Evil Seed (Limewax Remix)
Dark Side of DnB Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Dark Side of DnB Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Dark Side of DnB Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Dark Side of DnB Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Dark Side of DnB Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix) Dark Side of DnB Panacea - The Evil Seed (Limewax Remix)
05:29
[ LIMEWAX ]
[ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ]
[ LIMEWAX ] - [ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ] [ LIMEWAX ] - [ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ] [ LIMEWAX ] - [ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ] [ LIMEWAX ] - [ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ] [ LIMEWAX ] - [ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ] [ LIMEWAX ] - [ EVERY6OLUTION ] [ THE PANACEA ] [ MASHUP ]
04:16
The Panacea
OMG Klonk (Feat Limewax)
The Panacea - OMG Klonk (Feat Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Feat Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Feat Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Feat Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Feat Limewax) The Panacea - OMG Klonk (Feat Limewax)
05:54
Limewax & The Panacea
Pigeons and Marshmallows (Limewax)
Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax)
02:53
Limewax
Every6olution (The Panacea Mashup)
Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup)
04:16
Limewax
Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea)
Limewax - Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea) Limewax - Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea) Limewax - Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea) Limewax - Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea) Limewax - Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea) Limewax - Cleansed By A Nightmare (mixed by The Panacea)
01:15
Limewax
Lumpeth (The Panacea VIP)
Limewax - Lumpeth (The Panacea VIP) Limewax - Lumpeth (The Panacea VIP) Limewax - Lumpeth (The Panacea VIP) Limewax - Lumpeth (The Panacea VIP) Limewax - Lumpeth (The Panacea VIP) Limewax - Lumpeth (The Panacea VIP)
01:48
The Panacea
Omg Klonk(Ft. Limewax)
The Panacea - Omg Klonk(Ft. Limewax) The Panacea - Omg Klonk(Ft. Limewax) The Panacea - Omg Klonk(Ft. Limewax) The Panacea - Omg Klonk(Ft. Limewax) The Panacea - Omg Klonk(Ft. Limewax) The Panacea - Omg Klonk(Ft. Limewax)
05:54
Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher
Suck Satan's Cock [The Panacea VIP]
Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock [The Panacea VIP] Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock [The Panacea VIP] Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock [The Panacea VIP] Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock [The Panacea VIP] Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock [The Panacea VIP] Limewax vs Bong-Ra vs Thrasher - Suck Satan's Cock [The Panacea VIP]
05:51
Therapy Session 7 by Panacea
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
Therapy Session 7 by Panacea - Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Therapy Session 7 by Panacea - Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Therapy Session 7 by Panacea - Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Therapy Session 7 by Panacea - Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Therapy Session 7 by Panacea - Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Therapy Session 7 by Panacea - Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
02:33
Limewax
Every6olution (The Panacea Mash Up)
Limewax - Every6olution (The Panacea Mash Up) Limewax - Every6olution (The Panacea Mash Up) Limewax - Every6olution (The Panacea Mash Up) Limewax - Every6olution (The Panacea Mash Up) Limewax - Every6olution (The Panacea Mash Up) Limewax - Every6olution (The Panacea Mash Up)
04:31
Limewax
Every6olution (The Panacea Mashup)
Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup)
04:31
Limewax
Evolution (The Panacea VIP) cut
Limewax - Evolution (The Panacea VIP) cut Limewax - Evolution (The Panacea VIP) cut Limewax - Evolution (The Panacea VIP) cut Limewax - Evolution (The Panacea VIP) cut Limewax - Evolution (The Panacea VIP) cut Limewax - Evolution (The Panacea VIP) cut
01:44
The Panacea
Live In Silo (limewax-cooh-audio)
The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio)
05:16
Limewax & The Panacea
Pigeons and Marshmallows (Limewax)
Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax)
01:10
Limewax
Landing Bone (The Panacea VIP)
Limewax - Landing Bone (The Panacea VIP) Limewax - Landing Bone (The Panacea VIP) Limewax - Landing Bone (The Panacea VIP) Limewax - Landing Bone (The Panacea VIP) Limewax - Landing Bone (The Panacea VIP) Limewax - Landing Bone (The Panacea VIP)
02:22
Limewax vs Bong-Ra & Thrasher
Suck Satan's Cock (The Panacea VIP)
Limewax vs Bong-Ra & Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) Limewax vs Bong-Ra & Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) Limewax vs Bong-Ra & Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) Limewax vs Bong-Ra & Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) Limewax vs Bong-Ra & Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP) Limewax vs Bong-Ra & Thrasher - Suck Satan's Cock (The Panacea VIP)
05:51
mixed by LIMEWAX
Limewax & The Panacea
mixed by LIMEWAX - Limewax & The Panacea mixed by LIMEWAX - Limewax & The Panacea mixed by LIMEWAX - Limewax & The Panacea mixed by LIMEWAX - Limewax & The Panacea mixed by LIMEWAX - Limewax & The Panacea mixed by LIMEWAX - Limewax & The Panacea
02:52
Limewax
Every6olution (The Panacea (ma
Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma
02:44
The Panacea
OMG Bleeps (feat Limewax)
The Panacea - OMG Bleeps (feat Limewax) The Panacea - OMG Bleeps (feat Limewax) The Panacea - OMG Bleeps (feat Limewax) The Panacea - OMG Bleeps (feat Limewax) The Panacea - OMG Bleeps (feat Limewax) The Panacea - OMG Bleeps (feat Limewax)
06:13
The Panacea
Live In Silo (limewax-cooh-audio)
The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio)
02:47
Limewax
Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix)
Limewax - Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix) Limewax - Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix) Limewax - Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix) Limewax - Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix) Limewax - Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix) Limewax - Kristall Weizen (The Panacea Bootleg Remix)
06:13
Limewax, Bong-Ra, Thrasher
5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix)
Limewax, Bong-Ra, Thrasher - 5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix) Limewax, Bong-Ra, Thrasher - 5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix) Limewax, Bong-Ra, Thrasher - 5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix) Limewax, Bong-Ra, Thrasher - 5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix) Limewax, Bong-Ra, Thrasher - 5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix) Limewax, Bong-Ra, Thrasher - 5. Suck Satan's Cock (The Panacea VIP remix)
05:51
Limewax
Every6olution (The Panacea Remix)
Limewax - Every6olution (The Panacea Remix) Limewax - Every6olution (The Panacea Remix) Limewax - Every6olution (The Panacea Remix) Limewax - Every6olution (The Panacea Remix) Limewax - Every6olution (The Panacea Remix) Limewax - Every6olution (The Panacea Remix)
02:44
Limewax
Every6olution (The Panacea Mashup)
Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup) Limewax - Every6olution (The Panacea Mashup)
01:36
Limewax
Every6olution (The Panacea (ma
Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma Limewax - Every6olution (The Panacea (ma
02:28
Limewax
Every6olution (The Panacea (mashup)The Panacea
Live In Silo (limewax-cooh-audio)
The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio) The Panacea - Live In Silo (limewax-cooh-audio)
08:52
14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem
Human Recourse Dominator (The Panacea remix)
14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem - Human Recourse Dominator (The Panacea remix) 14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem - Human Recourse Dominator (The Panacea remix) 14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem - Human Recourse Dominator (The Panacea remix) 14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem - Human Recourse Dominator (The Panacea remix) 14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem - Human Recourse Dominator (The Panacea remix) 14. Limewax vs Thrasher The Expensive Squat Party Anthem - Human Recourse Dominator (The Panacea remix)
05:01
13 The Panacea
OMG Klonk (feat Limewax)
13 The Panacea - OMG Klonk (feat Limewax) 13 The Panacea - OMG Klonk (feat Limewax) 13 The Panacea - OMG Klonk (feat Limewax) 13 The Panacea - OMG Klonk (feat Limewax) 13 The Panacea - OMG Klonk (feat Limewax) 13 The Panacea - OMG Klonk (feat Limewax)
05:54
mixed by LIMEWAX
15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup)
mixed by LIMEWAX - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) mixed by LIMEWAX - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) mixed by LIMEWAX - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) mixed by LIMEWAX - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) mixed by LIMEWAX - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) mixed by LIMEWAX - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup)
02:44
Therapy Session 4 mixed by Limewax
mewax- Every6olution (The Panacea (mashup)
Therapy Session 4 mixed by Limewax - mewax- Every6olution (The Panacea (mashup) Therapy Session 4 mixed by Limewax - mewax- Every6olution (The Panacea (mashup) Therapy Session 4 mixed by Limewax - mewax- Every6olution (The Panacea (mashup) Therapy Session 4 mixed by Limewax - mewax- Every6olution (The Panacea (mashup) Therapy Session 4 mixed by Limewax - mewax- Every6olution (The Panacea (mashup) Therapy Session 4 mixed by Limewax - mewax- Every6olution (The Panacea (mashup)
02:44
By Limewax
15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup)
By Limewax - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) By Limewax - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) By Limewax - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) By Limewax - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) By Limewax - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup) By Limewax - 15. Limewax- Every6olution (The Panacea (mashup)
02:44
15. Limewax
Every6olution (The Panacea (mashup)
15. Limewax - Every6olution (The Panacea (mashup) 15. Limewax - Every6olution (The Panacea (mashup) 15. Limewax - Every6olution (The Panacea (mashup) 15. Limewax - Every6olution (The Panacea (mashup) 15. Limewax - Every6olution (The Panacea (mashup) 15. Limewax - Every6olution (The Panacea (mashup)
02:44
02. Limewax & The Panacea
Pigeons and Marshmallows (Limewax)
02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax) 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows (Limewax)
02:53
Limewax & The Panacea
Operation X (VIP)
Limewax & The Panacea - Operation X (VIP) Limewax & The Panacea - Operation X (VIP) Limewax & The Panacea - Operation X (VIP) Limewax & The Panacea - Operation X (VIP) Limewax & The Panacea - Operation X (VIP) Limewax & The Panacea - Operation X (VIP)
05:55
Therapy Session (Record)
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
05:46
Limewax Ft The Panacea
Operation Viagra XXX + Gay Pads
Limewax Ft The Panacea - Operation Viagra XXX + Gay Pads Limewax Ft The Panacea - Operation Viagra XXX + Gay Pads Limewax Ft The Panacea - Operation Viagra XXX + Gay Pads Limewax Ft The Panacea - Operation Viagra XXX + Gay Pads Limewax Ft The Panacea - Operation Viagra XXX + Gay Pads Limewax Ft The Panacea - Operation Viagra XXX + Gay Pads
03:51
Limewax & The Panacea
Operation X [DRUM & BASS]
Limewax & The Panacea - Operation X [DRUM & BASS] Limewax & The Panacea - Operation X [DRUM & BASS] Limewax & The Panacea - Operation X [DRUM & BASS] Limewax & The Panacea - Operation X [DRUM & BASS] Limewax & The Panacea - Operation X [DRUM & BASS] Limewax & The Panacea - Operation X [DRUM & BASS]
07:39
Limewax and The Panacea
Krazee Eyez
Limewax and The Panacea - Krazee Eyez Limewax and The Panacea - Krazee Eyez Limewax and The Panacea - Krazee Eyez Limewax and The Panacea - Krazee Eyez Limewax and The Panacea - Krazee Eyez Limewax and The Panacea - Krazee Eyez
05:56
Limewax & The Panacea
Krazee Eyez -Therapy Session 7
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez -Therapy Session 7 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez -Therapy Session 7 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez -Therapy Session 7 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez -Therapy Session 7 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez -Therapy Session 7 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez -Therapy Session 7
02:33
Limewax (ft the Panacea)
Title
Limewax (ft the Panacea) - Title Limewax (ft the Panacea) - Title Limewax (ft the Panacea) - Title Limewax (ft the Panacea) - Title Limewax (ft the Panacea) - Title Limewax (ft the Panacea) - Title
02:53
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
07:01
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Basstard Child]
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basstard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basstard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basstard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basstard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basstard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basstard Child]
06:35
The Panacea ft. Limewax
Operation Viagra XXX & Gay Pads
The Panacea ft. Limewax - Operation Viagra XXX & Gay Pads The Panacea ft. Limewax - Operation Viagra XXX & Gay Pads The Panacea ft. Limewax - Operation Viagra XXX & Gay Pads The Panacea ft. Limewax - Operation Viagra XXX & Gay Pads The Panacea ft. Limewax - Operation Viagra XXX & Gay Pads The Panacea ft. Limewax - Operation Viagra XXX & Gay Pads
03:51
Limewax feat. The Panacea
Operation X
Limewax feat. The Panacea - Operation X Limewax feat. The Panacea - Operation X Limewax feat. The Panacea - Operation X Limewax feat. The Panacea - Operation X Limewax feat. The Panacea - Operation X Limewax feat. The Panacea - Operation X
06:05
Limewax & The Panacea
Krazee Eyez [bi]
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez [bi] Limewax & The Panacea - Krazee Eyez [bi] Limewax & The Panacea - Krazee Eyez [bi] Limewax & The Panacea - Krazee Eyez [bi] Limewax & The Panacea - Krazee Eyez [bi] Limewax & The Panacea - Krazee Eyez [bi]
02:33
THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS
LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax)
THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS - LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax) THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS - LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax) THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS - LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax) THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS - LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax) THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS - LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax) THERAPY SESSION 4: DARK SIDE OF DRUM & BASS - LIMEWAX & THE PANACEA - Pigeons and Marshmallows (Limewax)
02:53
Limewax feat. The Panacea
Empire
Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire
06:05
Limewax & the Panacea
Krazee Eyez
Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez
06:21
The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin
PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE
The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - PC Night, Sofia 25.10.13 LIVE
01:05:28
The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx)
Evol Intent - Smoke and Mirrors
The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) - Evol Intent - Smoke and Mirrors The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) - Evol Intent - Smoke and Mirrors The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) - Evol Intent - Smoke and Mirrors The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) - Evol Intent - Smoke and Mirrors The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) - Evol Intent - Smoke and Mirrors The Panacea - The Evil Seed (Limewax rmx) - Evol Intent - Smoke and Mirrors
03:55
Limewax_&_The_Panacea
Operation_X
Limewax_&_The_Panacea - Operation_X Limewax_&_The_Panacea - Operation_X Limewax_&_The_Panacea - Operation_X Limewax_&_The_Panacea - Operation_X Limewax_&_The_Panacea - Operation_X Limewax_&_The_Panacea - Operation_X
07:36
The Panacea & Limewax
Operation X (Rewind)(CLIP)
The Panacea & Limewax - Operation X (Rewind)(CLIP) The Panacea & Limewax - Operation X (Rewind)(CLIP) The Panacea & Limewax - Operation X (Rewind)(CLIP) The Panacea & Limewax - Operation X (Rewind)(CLIP) The Panacea & Limewax - Operation X (Rewind)(CLIP) The Panacea & Limewax - Operation X (Rewind)(CLIP)
01:23
Limewax & The Panacea
Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING)
Limewax & The Panacea - Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea - Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea - Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea - Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea - Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea - Goldberg Variations @ PRSPCT XL14, 24.12.11 (LINE RECORDING)
27:09
Limewax & The Panacea
Operation Viagra
Limewax & The Panacea - Operation Viagra Limewax & The Panacea - Operation Viagra Limewax & The Panacea - Operation Viagra Limewax & The Panacea - Operation Viagra Limewax & The Panacea - Operation Viagra Limewax & The Panacea - Operation Viagra
03:51
Limewax & The Panacea (TS 7)
Krazee Eyez
Limewax & The Panacea (TS 7) - Krazee Eyez Limewax & The Panacea (TS 7) - Krazee Eyez Limewax & The Panacea (TS 7) - Krazee Eyez Limewax & The Panacea (TS 7) - Krazee Eyez Limewax & The Panacea (TS 7) - Krazee Eyez Limewax & The Panacea (TS 7) - Krazee Eyez
02:33
The Panacea & Limewax
Operation X (rewind) clip
The Panacea & Limewax - Operation X (rewind) clip The Panacea & Limewax - Operation X (rewind) clip The Panacea & Limewax - Operation X (rewind) clip The Panacea & Limewax - Operation X (rewind) clip The Panacea & Limewax - Operation X (rewind) clip The Panacea & Limewax - Operation X (rewind) clip
01:40
Limewax & the Panacea
Krazee Eyez
Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez Limewax & the Panacea - Krazee Eyez
06:22
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
06:20
The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin
Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013
The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013 The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013 The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013 The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013 The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013 The Panacea, Counterstrike, Cooh, Limewax, Gancher & Ruin - Live @ Position Chrome Night in Sofia on Oct. 25th 2013
01:05:28
Limewax and The Panacea
Operation X
Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X
07:39
Limewax, Donny, Audio & The Panacea
Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP)
Limewax, Donny, Audio & The Panacea - Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP) Limewax, Donny, Audio & The Panacea - Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP) Limewax, Donny, Audio & The Panacea - Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP) Limewax, Donny, Audio & The Panacea - Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP) Limewax, Donny, Audio & The Panacea - Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP) Limewax, Donny, Audio & The Panacea - Forgotten/Perished (Hitman 666 VIP)
06:24
Limewax and The Panacea
Operation X
Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X Limewax and The Panacea - Operation X
06:40
Limewax and Thrasher vs. The Panacea
Q-BASE is Fcking sh*t (2013)
Limewax and Thrasher vs. The Panacea - Q-BASE is Fcking sh*t (2013) Limewax and Thrasher vs. The Panacea - Q-BASE is Fcking sh*t (2013) Limewax and Thrasher vs. The Panacea - Q-BASE is Fcking sh*t (2013) Limewax and Thrasher vs. The Panacea - Q-BASE is Fcking sh*t (2013) Limewax and Thrasher vs. The Panacea - Q-BASE is Fcking sh*t (2013) Limewax and Thrasher vs. The Panacea - Q-BASE is Fcking sh*t (2013)
55:03
⎳☆☆☆The Panacea Limewax
Operation Bootleg
⎳☆☆☆The Panacea Limewax - Operation Bootleg ⎳☆☆☆The Panacea Limewax - Operation Bootleg ⎳☆☆☆The Panacea Limewax - Operation Bootleg ⎳☆☆☆The Panacea Limewax - Operation Bootleg ⎳☆☆☆The Panacea Limewax - Operation Bootleg ⎳☆☆☆The Panacea Limewax - Operation Bootleg
04:19
Limewax & The Panacea
Pidgeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows
03:55
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
06:36
Limewax & the Panacea
Candy Shop
Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop
06:57
Limewax & the Panacea
Operation X
Limewax & the Panacea - Operation X Limewax & the Panacea - Operation X Limewax & the Panacea - Operation X Limewax & the Panacea - Operation X Limewax & the Panacea - Operation X Limewax & the Panacea - Operation X
06:03
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
07:40
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Basta
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basta Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basta Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basta Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basta Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basta Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Basta
05:46
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:46
Limewax feat. The Panacea
Empire
Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire Limewax feat. The Panacea - Empire
05:57
THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] THERAPY SESSION Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:46
Limewax and The Panacea
Empire
Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire
06:03
Limewax feat. The Panacea
Operation XTherapy Session (Record)
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix
Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows max bass remix
04:52
Therapy Session (Record)
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Therapy Session (Record) - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
02:08
Limewax & The Panacea
P
Limewax & The Panacea - P Limewax & The Panacea - P Limewax & The Panacea - P Limewax & The Panacea - P Limewax & The Panacea - P Limewax & The Panacea - P
05:00
Limewax and The Panacea
Empire
Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire Limewax and The Panacea - Empire
05:02
The Panacea & Limewax
OMG Klonk (PC080CD Preview)
The Panacea & Limewax - OMG Klonk (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Klonk (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Klonk (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Klonk (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Klonk (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Klonk (PC080CD Preview)
03:30
Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeon
Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon
04:58
Limewax & The Panacea
1264849404470438745
Limewax & The Panacea - 1264849404470438745 Limewax & The Panacea - 1264849404470438745 Limewax & The Panacea - 1264849404470438745 Limewax & The Panacea - 1264849404470438745 Limewax & The Panacea - 1264849404470438745 Limewax & The Panacea - 1264849404470438745
05:00
Limewax & the Panacea
krazee eyez
Limewax & the Panacea - krazee eyez Limewax & the Panacea - krazee eyez Limewax & the Panacea - krazee eyez Limewax & the Panacea - krazee eyez Limewax & the Panacea - krazee eyez Limewax & the Panacea - krazee eyez
05:53
The Panacea, Limewax
Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track)
The Panacea, Limewax - Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track) The Panacea, Limewax - Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track) The Panacea, Limewax - Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track) The Panacea, Limewax - Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track) The Panacea, Limewax - Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track) The Panacea, Limewax - Operation ViagraXXX & Gay Pads (Bonus Track)
03:51
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
05:46
Limewax & The Panacea
Pigeo
Limewax & The Panacea - Pigeo Limewax & The Panacea - Pigeo Limewax & The Panacea - Pigeo Limewax & The Panacea - Pigeo Limewax & The Panacea - Pigeo Limewax & The Panacea - Pigeo
01:49
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:48
Limewax & The Panacea
Pidgeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows
03:57
Limewax & The Panacea
Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass]
Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads ★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass]
03:51
Limewax & The Panacea
Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
03:17
Limewax/The Panacea
Cleansed By A Nightmare
Limewax/The Panacea - Cleansed By A Nightmare Limewax/The Panacea - Cleansed By A Nightmare Limewax/The Panacea - Cleansed By A Nightmare Limewax/The Panacea - Cleansed By A Nightmare Limewax/The Panacea - Cleansed By A Nightmare Limewax/The Panacea - Cleansed By A Nightmare
06:05
Limewax & The Panacea
Empire
Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire
06:03
The Panacea & Limewax
OMG Bleeps (PC080CD Preview)
The Panacea & Limewax - OMG Bleeps (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Bleeps (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Bleeps (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Bleeps (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Bleeps (PC080CD Preview) The Panacea & Limewax - OMG Bleeps (PC080CD Preview)
03:30
Limewax & The Panacea
Operation X VIP
Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP
06:48
VA Therapy Session 5
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
VA Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] VA Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] VA Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] VA Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] VA Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] VA Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:46
b
limewax_and_the_panacea-pigeo
b - limewax_and_the_panacea-pigeo b - limewax_and_the_panacea-pigeo b - limewax_and_the_panacea-pigeo b - limewax_and_the_panacea-pigeo b - limewax_and_the_panacea-pigeo b - limewax_and_the_panacea-pigeo
06:39
Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeo
Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo
05:25
The Panacea Limewax
Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass]
The Panacea Limewax - Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] The Panacea Limewax - Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] The Panacea Limewax - Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] The Panacea Limewax - Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] The Panacea Limewax - Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass] The Panacea Limewax - Operation X (Original Mix)★ Electronic Music for club21758964★[track at-01-04-2012] [Drum'n'Bass]
07:37
Limewax & The Panacea
Empire
Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire Limewax & The Panacea - Empire
04:21
Limewax feat. The Panacea
Krazee Eyez
Limewax feat. The Panacea - Krazee Eyez Limewax feat. The Panacea - Krazee Eyez Limewax feat. The Panacea - Krazee Eyez Limewax feat. The Panacea - Krazee Eyez Limewax feat. The Panacea - Krazee Eyez Limewax feat. The Panacea - Krazee Eyez
05:55
Limewax & The Panacea
Krazee Eyez
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
05:55
Limewax and The Panacea
Candy Shop
Limewax and The Panacea - Candy Shop Limewax and The Panacea - Candy Shop Limewax and The Panacea - Candy Shop Limewax and The Panacea - Candy Shop Limewax and The Panacea - Candy Shop Limewax and The Panacea - Candy Shop
06:21
Limewax & The Panacea
Krazee Eyez
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
05:52
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
06:42
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
05:12
Limewax & The Panacea
Operation X(cut)
Limewax & The Panacea - Operation X(cut) Limewax & The Panacea - Operation X(cut) Limewax & The Panacea - Operation X(cut) Limewax & The Panacea - Operation X(cut) Limewax & The Panacea - Operation X(cut) Limewax & The Panacea - Operation X(cut)
02:46
The Panacea & Limewax
OGM Klonk (Dj Dring-Cus)
The Panacea & Limewax - OGM Klonk (Dj Dring-Cus) The Panacea & Limewax - OGM Klonk (Dj Dring-Cus) The Panacea & Limewax - OGM Klonk (Dj Dring-Cus) The Panacea & Limewax - OGM Klonk (Dj Dring-Cus) The Panacea & Limewax - OGM Klonk (Dj Dring-Cus) The Panacea & Limewax - OGM Klonk (Dj Dring-Cus)
04:02
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
02:53
The Panacea & Limewax
omg Klonk
The Panacea & Limewax - omg Klonk The Panacea & Limewax - omg Klonk The Panacea & Limewax - omg Klonk The Panacea & Limewax - omg Klonk The Panacea & Limewax - omg Klonk The Panacea & Limewax - omg Klonk
02:08
The Panacea & Limewax
Omg Klonk
The Panacea & Limewax - Omg Klonk The Panacea & Limewax - Omg Klonk The Panacea & Limewax - Omg Klonk The Panacea & Limewax - Omg Klonk The Panacea & Limewax - Omg Klonk The Panacea & Limewax - Omg Klonk
01:11
The Panacea & Limewax
OMG Klonk
The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk
02:41
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
06:41
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
02:16
Limewax & The Panacea
Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
01:27
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
06:32
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
06:37
Limewax & The Panacea
Candy Shop
Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop
06:21
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
02:35
Limewax & the Panacea
Empire
Limewax & the Panacea - Empire Limewax & the Panacea - Empire Limewax & the Panacea - Empire Limewax & the Panacea - Empire Limewax & the Panacea - Empire Limewax & the Panacea - Empire
05:53
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
02:28
Limewax & The Panacea
Candy Shop (Club23483298)
Limewax & The Panacea - Candy Shop (Club23483298) Limewax & The Panacea - Candy Shop (Club23483298) Limewax & The Panacea - Candy Shop (Club23483298) Limewax & The Panacea - Candy Shop (Club23483298) Limewax & The Panacea - Candy Shop (Club23483298) Limewax & The Panacea - Candy Shop (Club23483298)
06:22
Limewax&The Panacea
Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix)
Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix) Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix) Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix) Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix) Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix) Limewax&The Panacea - Pigeons and Marshmallows(BlacBeetle botleg remix)
01:49
Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations
@ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING)
Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations - @ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations - @ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations - @ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations - @ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations - @ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING) Limewax & The Panacea Pres. Goldberg Variations - @ PRSPCT XL 14, 24.12.11 (LINE RECORDING)
27:09
Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeo
Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeo
02:33
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows (Bastard Child)

Did you like the song? Share with your friends Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea
Pigeons And Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows
02:52
Limewax_&_The_Panacea
Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child)
Limewax_&_The_Panacea - Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child) Limewax_&_The_Panacea - Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child) Limewax_&_The_Panacea - Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child) Limewax_&_The_Panacea - Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child) Limewax_&_The_Panacea - Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child) Limewax_&_The_Panacea - Pigeons_&_Marshmallows_(Bastard_Child)
00:00
Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeon
Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeon
01:25
LIMEWAX & THE PANACEA
Operation X
LIMEWAX & THE PANACEA - Operation X LIMEWAX & THE PANACEA - Operation X LIMEWAX & THE PANACEA - Operation X LIMEWAX & THE PANACEA - Operation X LIMEWAX & THE PANACEA - Operation X LIMEWAX & THE PANACEA - Operation X
07:14
Limewax & The Panacea
Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
01:00
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
03:55
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Bastard Child].
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child].
01:49
Limewax & The Panacea
- Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
01:48
Limewax & The Panacea
Operation X VIP
Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP Limewax & The Panacea - Operation X VIP
05:33
Limewax & The Panacea
Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
00:32
Limewax & The Panacea
Candy Shop
Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop Limewax & The Panacea - Candy Shop
05:21
The Panacea & Limewax
OMG Klonk
The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk
03:06
Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
00:22
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
00:00
The Panacea, Limewax
1
The Panacea, Limewax - 1 The Panacea, Limewax - 1 The Panacea, Limewax - 1 The Panacea, Limewax - 1 The Panacea, Limewax - 1 The Panacea, Limewax - 1
03:51
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
02:32
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows
02:15
The Panacea & Limewax
OMG Klonk
The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk
05:54
Limewax & The Panacea
omgKlonk!
Limewax & The Panacea - omgKlonk! Limewax & The Panacea - omgKlonk! Limewax & The Panacea - omgKlonk! Limewax & The Panacea - omgKlonk! Limewax & The Panacea - omgKlonk! Limewax & The Panacea - omgKlonk!
02:08
Limewax & The Panacea
Operation ViagraXXX & Gay Pads
Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX & Gay Pads
03:51
Limewax & The Panacea
Operation X
Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X Limewax & The Panacea - Operation X
07:39
Dylan ft. Limewax ft. the Panacea
Cleansed by Agent Orange [mashup]
Dylan ft. Limewax ft. the Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan ft. Limewax ft. the Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan ft. Limewax ft. the Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan ft. Limewax ft. the Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan ft. Limewax ft. the Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan ft. Limewax ft. the Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup]
03:28
Dylan & Robyn Chaos
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:46
Dylan & Robyn Chaos
Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Dylan & Robyn Chaos - Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - Therapy Session 5 - Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:46
♫ TS
18 - Limewax & The Panacea - P
♫ TS - 18 - Limewax & The Panacea - P ♫ TS - 18 - Limewax & The Panacea - P ♫ TS - 18 - Limewax & The Panacea - P ♫ TS - 18 - Limewax & The Panacea - P ♫ TS - 18 - Limewax & The Panacea - P ♫ TS - 18 - Limewax & The Panacea - P
05:00
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows (Cut Mix)
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Cut Mix) Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Cut Mix) Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Cut Mix) Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Cut Mix) Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Cut Mix) Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Cut Mix)
05:41
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marschmallows
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marschmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marschmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marschmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marschmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marschmallows Limewax & The Panacea - Pigeons & Marschmallows
05:41
Limewax & The Panacea
Krazee Eyez - (TS7)
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez - (TS7) Limewax & The Panacea - Krazee Eyez - (TS7) Limewax & The Panacea - Krazee Eyez - (TS7) Limewax & The Panacea - Krazee Eyez - (TS7) Limewax & The Panacea - Krazee Eyez - (TS7) Limewax & The Panacea - Krazee Eyez - (TS7)
02:33
Dylan & Robyn Chaos
18. Limewax & The Panacea - Pi
Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pi Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pi Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pi Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pi Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pi Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pi
06:16
The Panacea, Limewax
Krazee Eyez
The Panacea, Limewax - Krazee Eyez The Panacea, Limewax - Krazee Eyez The Panacea, Limewax - Krazee Eyez The Panacea, Limewax - Krazee Eyez The Panacea, Limewax - Krazee Eyez The Panacea, Limewax - Krazee Eyez
05:52
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange [mashup]
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup]
03:28
Goldberg Variations (The Panacea & Limewax)
Dour Festival 2012 Podcast
Goldberg Variations (The Panacea & Limewax) - Dour Festival 2012 Podcast Goldberg Variations (The Panacea & Limewax) - Dour Festival 2012 Podcast Goldberg Variations (The Panacea & Limewax) - Dour Festival 2012 Podcast Goldberg Variations (The Panacea & Limewax) - Dour Festival 2012 Podcast Goldberg Variations (The Panacea & Limewax) - Dour Festival 2012 Podcast Goldberg Variations (The Panacea & Limewax) - Dour Festival 2012 Podcast
14:52
Limewax & The Panacea
Krazee Eyez
Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
02:33
Limewax & The Panacea
Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
01:38
02. Limewax & The Panacea
Pigeons and Marshmallows
02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows 02. Limewax & The Panacea - Pigeons and Marshmallows
02:53
Limewax & The Panacea
Skullstep vol 2
Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2 Limewax & The Panacea - Skullstep vol 2
00:49
Limewax & the Panacea
Candy Shop
Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop Limewax & the Panacea - Candy Shop
06:56
Limewax & The Panacea
- Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:48
iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax
DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up)
iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax - DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up) iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax - DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up) iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax - DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up) iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax - DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up) iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax - DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up) iDOLEAST & Bong-Ra & The Hard Way aka Limewax Panacea ft Kano ft Raiden ft Limewax - DarkSide of Drum and Bass(Cher mush up)
02:56
Yves Montand vs Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up)
Yves Montand vs Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up) Yves Montand vs Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up) Yves Montand vs Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up) Yves Montand vs Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up) Yves Montand vs Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up) Yves Montand vs Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows+ Sous le ciel de paris (9000 Orlov mash-up)
01:16
The Panacea & Limewax
OMG Klonk
The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk The Panacea & Limewax - OMG Klonk
02:11
Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:18
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange [mashup]
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup]
02:51
Dylan & Robyn Chaos
18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:12
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++ Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++ Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++ Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++ Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++ Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] ++++
03:28
Current Value
Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg)
Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax Remix)(Dj Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counterstrike)(IDOLEAST Bootleg)
01:04
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange
03:28
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange (mashup)
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup)
03:12
Dylan & Robyn Chaos
18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
05:48
18. Limewax & The Panacea
Operation ViagraXXX + Gay Pad
18. Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX + Gay Pad 18. Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX + Gay Pad 18. Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX + Gay Pad 18. Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX + Gay Pad 18. Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX + Gay Pad 18. Limewax & The Panacea - Operation ViagraXXX + Gay Pad
03:44Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange (mashup)
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup) Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange (mashup)
03:28
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange [mashup]
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup] Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange [mashup]
03:53
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange
02:58
30. Limewax & The Panacea
Krazee Eyez
30. Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30. Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30. Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30. Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30. Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30. Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
02:33
20. Limewax & The Panacea
Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ]
20. Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ] 20. Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ] 20. Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ] 20. Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ] 20. Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ] 20. Limewax & The Panacea - Pidgeons & Marshmallows [ Therapy Session 5 mixed by Dylan & Robyn Chaos ]
03:57
30 Limewax & The Panacea
Krazee Eyez
30 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez 30 Limewax & The Panacea - Krazee Eyez
02:33
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2 Dylan & Limewax vs. The Panacea - Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2 Dylan & Limewax vs. The Panacea - Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2 Dylan & Limewax vs. The Panacea - Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2 Dylan & Limewax vs. The Panacea - Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2 Dylan & Limewax vs. The Panacea - Live @ Silo 10 8 2007 chunk 2
03:53
1 • Limewax & The Panacea
Pigeons And Marshmallows
1 • Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows 1 • Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows 1 • Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows 1 • Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows 1 • Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows 1 • Limewax & The Panacea - Pigeons And Marshmallows
05:46
Therapy Session 5 Limewax & The Panacea
Pigeons & Marshmallows (Bastard Child)
Therapy Session 5 Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Bastard Child) Therapy Session 5 Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Bastard Child) Therapy Session 5 Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Bastard Child) Therapy Session 5 Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Bastard Child) Therapy Session 5 Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Bastard Child) Therapy Session 5 Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows (Bastard Child)
05:48
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange
03:53
Current Value
Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg)
Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg) Current Value - Therapist(Technical Itch VIP)(Limewax RMX)(DJ Hidden Master)(Donny Mixdown)(Cooh Mashup)(The Panacea Edit)(feat. Counter Strike)(IDOLEAST Bootleg)
01:04
Dylan & Limewax vs. The Panacea
Cleansed by Agent Orange
Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange Dylan & Limewax vs. The Panacea - Cleansed by Agent Orange
03:16
Dylan & Robyn Chaos
18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child] Dylan & Robyn Chaos - 18. Limewax & The Panacea - Pigeons & Marshmallows [Bastard Child]
01:58
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2018-07-25 22:36:43, szerda
 
  Various - The Skullstep Agenda Vol. 1
Label:
Zardonic Recordings - ZRD021LP
Format:
13 × File, MP3, 320 kbps
Country:
Venezuela
Released:
15 Oct 2009
Genre:
Electronic
Style:
Drum n Bass, Breakcore

Tracklist
1 -Dub Elements Bad Girls Go To Hell 6:18
2 -Lucio De Rimanez Pain 5:51
3 -The Teknoist This Skull Of Mine (Hurts Like Fuck) 6:13
4 -NLB aka Renegade Scientist Horn Related 5:48
5 -Zardonic & Forbidden Society Suffering And Pain 6:03
6 -Arsenic Heroin 5:19
7 -2R Mysticism 4:08
8 -Kryteria There's A War Coming 5:33
9 -Cenobites (2) Temper Tantrum 7:16
10 -Kid Kryptic Red Light Green 6:05
11 -Vortex Involute Pink Coffin In My Room 6:14
12 -Identity (4) & Xpander Jigsaw 5:15
13 -Zombie (2) Fallout 5:12
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az amerikai maffia /La Cosa Nostra/
  2018-07-24 04:24:09, kedd
 
 


1 - A maffia tízparancsolata
2 - A maffia tízparancsolata
1 - Az amerikai maffia
2 - Az amerikai maffia
3 - Az amerikai maffia
1 - Amerikai maffia titkos története
2 - Amerikai maffia titkos története
3 - Amerikai maffia titkos története
4 - Amerikai maffia titkos története
5 - Amerikai maffia titkos története
6 - Amerikai maffia titkos története
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
x'D
  2018-07-22 05:13:41, vasárnap
 
  11 titok a zöld szeműekről

Gyakran elég belenézni egy másik ember szemébe ahhoz, hogy eldöntsük, szimpatikusnak, megbízhatónak tűnik-e nekünk vagy nem. A döntésben nagy szerepe van annak is, hogy milyen színű a szeme.

Az egész világon ritkaságszámba mennek a zöld szemű emberek - csak a népesség 2-4 százaléka tartozik a szerencsés kiválasztottak közé.

Összehasonlításul: a Föld lakóinak 90 százaléka barna szemű. Összegyűjtöttünk 11 érdekességet a zöld szeműekről:

1. Kemény fából faragták őket

Zöld szeme van, és úgy érzi, hogy jobban bírja a tempót, mint a környezetében élők? Ezt most már tudományosan is bebizonyították! Egy amerikai tanulmány megállapításai szerint ugyanis a zöld szeműek jobban bírják a fájdalmat és az élet megpróbáltatásait, mint a kék vagy barna szeműek.

2. Szexik és kívánatosak

A queenslandi egyetem kutatási eredményei szerint a férfiak különösen vonzódnak szexuálisan a zöld szemű hölgyekhez.

3. Nélkülük összedőlne a világ

Az arab országokban a zöld az élet és a termékenység szimbóluma: zöldellő oázisok nélkül a sivatagos vidékeken nem is létezne élet.

4. Kreatívak és megbízhatóak

Egy queenslandi tanulmány készítői szerint a zöld szemű emberek nemcsak kreatívabbak embertársaiknál, hanem sokkal megbízhatóbbnak is tűnnek

5. Irigylik őket

Ha kiválaszthatnánk, hogy milyen színű legyen a szemünk, akkor a legtöbben egyértelműen zöld szeműek szeretnénk lenni - állapították meg egy amerikai tanulmányban.

6. Pókerarcuk van!

Egy internetes közvélemény-kutatás adatai szerint a zöld szeműeknek pókerarcuk van, nehéz belelátni a gondolataikba, ugyanakkor nem hajlamosak a dühkitörésekre. Nehéz őket kihozni a sodrukból - mesteri módon tudnak uralkodni az érzelmeiken.

7. Szeretik a hosszú kapcsolatokat

A közvélemény-kutatásban részt vevők szerint a zöld szeműek rendszerint hosszú távú kapcsolatokban élnek, és hajlamosak a romantikára - ideális alanyok egy életre szóló párkapcsolatra.

8. Nincsenek zöld szemű bébik

A zöld szeműek rendszerint barna vagy kék szemmel születnek. Több hónapba is beletelhet, mire kialakul véglegesen a szemük színe.

9. Kedvelik a különleges színeket

A zöld szemű hölgyek nem kedvelik az olyan hideg színeket, mint az ezüst, a halványkék vagy a bézs. Zöld szemüket ugyanis sokkal jobban kiemelik olyan meleg színek, mint az élénk narancs vagy az erőteljes szilvakék.

10. Számos színárnyalatban létezik

Többféle variáció létezik ebből a szemszínből: például zöldesbarna, zöldesszürke, zöldeskék vagy sárgászöld.

11. Nem is zöld a szemük színe!

Tulajdonképpen minden ember szeme kék. Ugyanis melaninból álló pigmentektől függ, hogy egy színt milyennek érzékelünk. A melanin molekula kis koncentrációban úgy működik, mint egy sárga filter. Kék fényben ezért a szemünk zöldnek látja. A barna szemekben egyébként különösen sok melanin található.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alvás közbeni fogcsikorgatás
  2018-07-19 19:26:25, csütörtök
 
  Éjszakai fogcsikorgatás - mitől múlik el?


Sírás, rívás és fogak csikorgatása, különösen éjjelente - talán az erős stressz okozza, esetleg épp az altatód váltja ki? Mindegy, mi az oka, a lényeg, hogy elmúljon... Nem csak a fogaid épségéről van szó!

Mindannyiunkal előfordult már, hogy éjjel csikorgattuk a fogunkat - kivált gyerekkorban. Felnőttkorban is előfordul, a felnőtteknek viszonylag elég magas százaléka csikorgatja a fogait álmában - amiről rendszerint a partnere tájékoztatja, hiszen a fogcsikorgató a problémájáról mit sem tud, alszik békésen. Erre a nagyon is hétköznapi, ám kellemetlen tünetre az fogászok kitaláltak egy nagyon hangzatos, nehezen megjegyezhető szót: bruxizmus.

Az éjszakai fogcsikorgatás okai


Általában az okok között a stresszt, a szorongást, a belső feszültséget szokták emlegetni. Pedig egy hibás, rosszul nőtt fog vagy fogsor, esetleg rosszul nőtt állkapocs is okozhat fogcsikorgatást. Időnként gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet (az altatók, nyugtatók és antidepresszánsok is ide tartoznak).
Időseknél feltétlen ellenőrizni kell, hogy megfelelő-e a fogsoruk, kiveszik-e éjszakára vagy esetleg bent hagyják. Ha a fogcsikorgatás miatt elmész fogászatra, a fogorvos először is megnézi, hogy a töméseid, koronáid rendben vannak-e, betöltik-e szerepüket vagy van esetleg egy kiálló, zavaró korona vagy tömés a fogazatodban. Az állkapocs funkciózavara is okozhat fogcsikorgatást, egy alapos fogorvos ezt is megvizsgálja.
Alvászavarok esetében is jelentkezhet fogcsikorgatás: vannak, akiknek hirtelen változik az alvás mélysége (tehát túl hirtelen vált át a szervezet egyik alvásfázisból a másikba), melyet szapora pulzus és erőteljesebb izomtevékenység is jelezhet, pl lábrángás. Létezik olyan eset is, amikor a fogcsikorgatást más tünet is kíséri, például reflux, a nyál savasságának erőteljes megnövkedése vagy akár erős nyáladzzás is.
Alvajárók, alvási bénulásban szenvedők és alvási apnoésak esetében szintén gyakoribb az éjsazakai fogcsikorgatás előfordulása.
Kutatók megfigyelték, hogy a dopaminergikus rendszer zavara is szerepet játszhat az éjszakai fogcsikorgatásban, ezzel magyarázható, hogy a dohányosok körében kétszer olyan gyakori a fogcsikorgatás. A nikotin ugyanis fokozza a dopamintermelést.
A stressz és az éjszakai fogcsikorgatás összefüggései


Az éjszakai fogcsikorgatásnak okai között elsősorban a stressz szerepel. Leginkább a munkával való elégedettség van hatással az éjszakai pihenésre, evvel együtt a fogcsikorgatásra is. Egy tanulmány szeirnt azok a műszakban dolgozók voltak hajlamosak a fogukat csikorgatni éjjelente, akik elégedetlenek voltak a műszaki beosztásukkal. Érdekes módon, a férfiak, akik ebben a tanulmányban szerepeltek, nagyon magas stressz-szintet és depressziós tüneteket produkáltak a fogcsikorgatáson felül, míg a nők, akik szintén hajlamosak voltak az éjszakai fogcsikorgatásra, nem. Ez a tanulmány azt is kimutatta, hogy nagyon fontos, hogy milyen megküzdési stratégiákkal rendelkezünk, ha erős stressz ér minket.

>>>Tanuld meg helyesen kezelni a stresszt! <<<Éjszakai fogcsikorgatás gyerekeknél


Gyerekeknél kicsit más a helyzet: fogzáskor illetve fogváltáskor hajlamosak csikorgatni a fogaikat. Általában a fogváltó időszak után kinövik ezt a szokást. Gyerekeknél inkább az éjszakai fogcsikorgatás jellemző, 10-30%-uk szenved éjszakai fogcsikorgatásban.A fogcsikorgatás következményei


Ha átmenetileg, 2-3 napig áll fen a fogcsikorgatás, akkor gyakorlatilag semmilyen hatása nincsen. Esetleg reggelente fájhat az állkapcsod vagy a fogaid.
Krónikus fogcsikorgatás esetén viszont számos negatív hatás éri a fogazatot: kopás, kilazulás, elmozdulás, állkapocsfájdalom lehet a tartós fogcsikorgatás velejárója. Nem is csoda, hiszen fogcsikorgatás esetében óriási erőhatás éri a fogakat, bizonyos esetekben a fogak felületére akár 40 kg-os nyomás is nehezedhet! Ezt erősíti meg az a tény is, hogy az éjszakai fogcsikorgatás meglepően hangos lehet és fel is ébresztheti a partnert.

Honnan tudhatom, hogy csikorgatom-e a fogamat?


Ha egyedül alszol és nincs, aki figyelmeztessen a fogcsikorgatásra, akkor sincs semmi vész. Egy hardcore éjszakai fogcsikorgatás után általában fogfájás jelentkezik (néha a teljes fogazatra jellemző a fájdalom), fejfájás, feszültség, fáradtság az állkapocsban, illetve akár fülfájás is jelentkezhet.A fogcsikorgatás kezelése


Először is érdemes elmenni fogorvoshoz, hogy minden rendben van-e a fogaiddal. Nem áll-e ki egy tömés vagy korona, rendben vannak-e a fogaid. Ha nagyon félted a fogaidat, akkor kérhetsz tőle egy fogsínt, ami megvédi őket a rájuk nehezdő nyomástól - ám a fogcsikorgatást nem szünteti meg.
Ezért érdemes még néhány tanácsot megfogadni, stresszt kezelni, megnyugodni, hogy tartósan elmúljon ez a kellemetlen jelenség.A követezőket teheted ,,házilag" a fogcsikorgatás ellen:


1, Ebéd után idd meg az utolsó kávéd, a délutáni kávét már hagyd el (energiaitalt, kólát úgyszintén)
2, Kerüld az alkoholt: alkoholfogyasztás után ugyanis a fogcsikorgatás mértéke felerősödik!
3, Figyelj oda napközben, hogy az állkapcsod izmai lazák legyenek. Rajtakapod magad néha, hogy szorítod a fogaidat vagy rágod a ceruzád végét? Lazítsd el tudatosan az állkapcsod!
4, Ne rágózz! Az állkapcsod és a rágóizmaid szokják meg, hogy lazán állnak, kivéve, amikor eszel.
5, Kezdj el edzeni - a testmozgással nagyon jól le tudod vezetni a napi stresszt.
6, Lefekvéskor, közvetlen elalvás előtt relaxálj! Tanulj meg relaxációs technikákat és alkalmazd azokat napközben és elalvás előtt! Ilyen technikákat tanulhatsz pl. az Alvástréning tanfolyamon.
7, Elalvás előtt tehetsz egy melegvizes palackot vagy meleg sóval kitömött konyharuhát (szám szerint kettőt, egyet a jobb, egyet a bal oldaladon lévő rágóizmaidra) a füled alá, a rágóizmaidra, ez segít az ellazulásban.

GYERMEKKORI FOGCSIKORGATÁS A PSZICHIÁTER SZEMÉVEL

Sok szülő számára ijesztő, amikor az éjszaka közepén arra riad, hogy gyermeke fogcsikorgat. A probléma azonban nem egyedülálló, sokan tapasztalják a tüneteket, nem csak gyermek, de akár felnőtt korban is.
Egyes becslések szerint az átlag populációban 30%-os előfordulási aránnyal kell számolnunk, tehát majdnem minden harmadik ember fogcsikorgat hazánkban. Valós adatot azonban nehéz lenne mondani, hiszen a tünetet hordozó személy általában mit sem tud problémájáról. Esetleg a másnap reggeli kialvatlanságot vagy a gyakoribb fejfájást érzékelheti.

Ilyen tünetek esetén érdemes először gyermekfogászati szakrendelést felkeresni. A problémát ugyanis gyakran az alsó és felső fogsor szabálytalan záródása hozza létre. Ebben az esetben speciális harapásemelőt írhat elő a szakorvos.

Ha a fogorvos mindent rendben talált, a következő lépés leginkább a szülőn múlik.
Fontos ugyanis, hogy milyennek látja saját gyermekét. Ha úgy érzi, hogy kiegyensúlyozott, korának megfelelően viselkedik és minden rendben van körülötte, megnyugodhat. Ilyenkor ugyanis valószínűleg csak arról van szó, hogy az alvás bizonyos fázisában az állkapcsot mozgató izmok spontán aktiválódnak, hasonlóan, mint amikor valaki álmában a lábát rázza. Tehát bármennyire is fülsértő a hanghatás, ilyen esetben ez teljesen normális jelenség lehet.

Ha azonban a fogcsikorgatáson kívül nappal a szorongás egyéb tüneteit (pl.: megváltozott viselkedés, lehangoltság, köröm- és hajrágás, nyugtalanság, kéztördelés, gyomor es fejfájás stb.) tapasztalja, érdemes tovább keresni annak okát. A gyermek lelki problémák esetén leggyakrabban testi tüneteket produkál, hiszen érzelmeit, gondolatait nehezen tudja még szavakba önteni. Ilyen nehezen feldolgozható szituáció lehet egy óvodai konfliktus, félelem a teljesítmény helyzetektől vagy bármilyen változás szűk környezetében, mely biztonságérzetét csökkenti és ezzel szorongása nő. Ilyen esetekben jó, ha a szülő elismeri és komolyan veszi gyermeke félelmeit, negatív érzéseit, még ha azok esetleg irreálisnak is tűnnek a számára. Ha a kicsi biztos lehet a felnőtt támogatásában és odaforduló teljes figyelmét élvezi, az bármilyen probléma mértékét csökkenteni tudja.

Gyakran azonban nem ennyire nyilvánvaló és egyértelmű a kiváltó tényező.
Mivel maga a tünet éjszaka jelentkezik, mikor a tudatos gátak oldódnak és a fogak használata, a csikorgatás leginkább a feszültség, az agresszió jelei, lehet, hogy a gyermek számára egyszerűen nehéz felvállalnia és kifejeznie elfogadható formában dühét, indulatait. Ehhez, leginkább mi szülők és felnőttek tudunk neki segítséget adni és példát nyújtani. Ha a kicsinek a környezetében van lehetősége megélni azt, hogy ugyanazt a személyt egyszerre lehet szeretni és ugyanakkor egy adott cselekedete miatt átmenetileg dühösnek lenni rá, akár azt a megfelelő formában kifejeznie feléje, már oldódhat a belső feszültség. A gyerekek ugyanis sokszor nem tudnak mit kezdeni az ambivalens érzésekkel, tartanak a szeretett személy elvesztésétől, és inkább elfojtják indulataikat.

Ha úgy érzi, ez utóbbi állhat a tünet együttes hátterében és pár héten belül nem tapasztal javulást, nyugodtan kérjen külső segítséget és keresse fel a területileg illetékes nevelési tanácsadót.

Dr. Rozsits Andrea

Az éjszakai fogcsikorgatás

Az éjszakai fogcsikorgatás jelensége mindenekelőtt ideges típusú embereknél fordul elő. Különféléket fejezhet ki: önfejűséget, agressziót, autoagressziót is, a belső kitartás jelszavát ("össze kell szorítanom a fogaimat"), vagy hasonlókat. Ha valaki éber állapotban, tehát akaratlagosan csikorgatja a fogát, csak egy töredékét használja fel annak az erőnek, amivel éjszaka működik.

A szokásos rágás során a harapás ereje mintegy 5 kilopondot tesz ki (fogorvosi mértékegység), ez tudatos-akaratlagos erős harapás alatt 7 kilopondig mehet fel. Ezzel szemben a fogcsikorgató az éjjeli alvás REM-fázisa -- (Az alvásnak jellegzetes fázisa a gyors szemmozgással járó (Rapid Eye Movement=REM-) periódus) -- latt öntudatlanul 25 kp erőt is kifejthet! Éppen a fogcsikorgatás az, ami számunkra jól jellemzi azokat a hihetetlen erőket, amelyek az alvás bizonyos fázisaiban kialakulnak.

A fogcsikorgató alvónak a partnere tudja ezeket a legjobban, míg az illető a káros következmények miatt keresi fel a fogorvost. Az állkapcsok hatalmas erejű összepréselése ugyanis nemcsak a hosszanti tengely mentén érinti a fogakat (préselés), hanem oldalirányú emelőhatás is jelentkezik (csikorgatás). Ezáltal nemcsak a fogzománc károsodik.

Az éjszakai fogcsikorgatást és a fogak összeszorítását az orvosi szaknyelv a bruxizmus névvel illeti. Éber állapotban sokan nem is képesek utánozni ezt az olykor félelmetes hangokat csiholó, máskor teljesen hangtalan szájmozgást, ezért rejtve maradhat, mit csinálnak éjszaka.

Az éjszakai fogszorítás ugyan nem betegség, csupán szervezetünk egy logikus válaszreakciója, mégis terápiára szorul, mert hosszú távon nemcsak fogászati panaszok - a fog rágófelszínének kopása, fognyaki kopások és érzékenység, a rágóizomzat fájdalmassága, az ízület kattogása, stb. jelentkezhet -, hanem más betegségek kialakulásához is hozzájárulhat: migrénhez, ismeretlen eredetű fülzúgáshoz vagy arcüreg-fájdalmakhoz vezethet.

Okok:

Stressz: Ha figyelünk, koncentrálunk, erőlködünk, ösztönösen összeszorítjuk fogunkat, ahogy a magyar nyelv is tudja ezt, amikor szó szerint azt mondjuk, hogy valaki "összeszorított" foggal, de végigcsinálta feladatát. Az általános készenléti állapot másik eleme, hogy a vázizmok megfeszülnek.


A második ok, amikor az alsó és felső fogak kiegyensúlyozatlan érintkezése a rágószervet egyfajta keresésre készteti.Ha a fogsor szabálytalan, akkor ilyen pozíció valójában nincs, így a hosszas "keresgélés" lényegében fogcsikorgatást eredményezhanem a csontos állkapocs tartóapparátusában is meglazulnak a fogak.

A megoldás : a harapásemelő.

Az imént elmondott tények felismerésén alapszik az éjszakai fogcsikorgatást megelőző harapásemelő készülék működése is. A frontfogakra felhelyezett készülék az ötödik agyidegen (a trigeminuson) keresztül olyan védő reflexeket vált ki, amelyek meggátolják a fogszorítást. A hatást további biomechanikai tényezők is erősítik. A készülék neve az NTI-tss rövidítés, ami annyit tesz: nociceptív trigeminális inhibíciós tenzió szupressziós szisztéma, kicsit közérthetőbben; az ötödik számú agyidegen keresztül védő reflexek kiváltásával a szorítás gátlását létrehozó rendszer.
A készüléket minden este fel kell helyezni, de az is lehet, hogy megtanítja gazdáját a fogcsikorgatás abbahagyására. Kicsi, így nem zavar elalváskor, mellékhatása nem ismert. Elkészítése és felhelyezése az eljárást ismerő fogorvos feladata.

A sin megakadályozza a közvetlen (fogról fogra való) ráharapást. Ezzel ugyan csökkentik a tünet következményeit, a fogcsikorgatás káros hatásait, de a tulajdonképpeni probléma nem oldódott meg.

Ezek a betegek néha reggelenként erős kétoldali rágóizom-fájdalmakkal ébrednek, mivel az izmok éjszakai túlterheltsége még a rágóízületek elhasználódás miatti elváltozásait is előidézheti.


Van-e más gyógyír is a fogcsikorgatásra?
Különösen eredményesnek mutatkozott ezekben az esetekben az esténként végzett autogén tréning. A görcsösség az ezt követő alvás alatt magától oldódik. A fogcsikorgató tünetei elmúlnak, és ezzel mind saját fogkoronáit, mind pedig alvópartnerének idegeit megkíméli. Az alsó állkapocs ideális helyzetét az ún. "nyugalmi lebegő helyzet" kínálja, vagyis amikor a fogsorok a metszőfogaknál mérve kb. 3-4 mm távolságra vannak egymástól.

drinfo

Fogcsikorgatás - és amit ellene tehetünk

A fogcsikorgatás egy tudatalatti folyamat, amit általában éjszaka, alvás közben produkálnak az érintettek. Míg gyermekkorban normálisnak tekinthető és a tejfogak megjelenésével meg is szűnik a probléma, addig felnőttkorban leggyakrabban oki háttere a pszichés stressz. Szakszóval bruxizmusnak nevezik azt az állapotot, amikor éjszaka, álmunkban csikorgatjuk a fogunkat. A stressz ugyanis éjszaka kerül feldolgozásra. Fiziológiája: a belső feszültség átkerül az izomzatra, így a rágóizomzatra is, mely feszülést fogcsikorgatás által próbál enyhíteni öntudatlanul az ember.

A köznyelvben is használt kifejezés, hogy valaki ,,összeszorított" fogakkal teszi dolgát, ha nagyon koncentrál, erőlködik, stresszel...A stressz mellett olyan érzelmek is kiválthatják a fogcsikorgatást, mint az idegesség, harag és a fájdalom. Ezen pszichés tényezők mellett fogcsikorgatást okozhatnak a rágási funkciózavarok is, mint túl sok fogtömés, de akár az állkapocsízület problémái.

Mivel többnyire éjszaka jelentkezik, ezért sokszor nincs is tudomásunk róla, hogy érintettek vagyunk a problémában, csak ha a rágóizmok feszültsége okozta fájdalom vagy egyéb tünetek erősödnek nappal is észrevehetően elviselhetetlen szintűre, akkor fordulunk orvoshoz és derül fény az éjszakai fogcsikorgatásra.

Életünk során akarva-akaratlanul szinte mindannyian találkozunk az éjszakai fogcsikorgatás problematikájával, legalább egy alkalommal. Ám az igazán érintettek napi szinten küzdenek a fogcsikorgatással. Extrém esetekben a fogak meglazulásáig is fajulhat a probléma. A fogcsikorgatás által a rágóizmok feszülése átterjedhet a hát, nyak izmaira is, azok fájdalmát okozva, de következménye lehet a homályos látás és a fejfájás is. Az állandó éjszakai fogcsikorgatás tünetei a feszült rágóizmok, a horzsolt érintkezési felületek mind az alsó, mind a felső fogsoron, repedések a fogzománcon, fejfájás stb.

Mit tehetünk fogcsikorgatás ellen?

Az éjszakai fogcsikorgatás bár nem betegség, hanem szervezetünk válaszreakciója a kiváltó tényezőre, mégis kezelésre szorul. A feszült rágóizomzat ellazítása érdekében helyi masszázs, melegkezelés, de akár relaxációs gyakorlatok végzése is javasolt, ezen esetekben tehát az állkapocs feszült izmait oldjuk. Akaratlagos izomlazítás révén le lehet szokni a fogcsikorgatásról. A relaxációs gyakorlatok gondoskodnak a rágóizomzat mellett a fogcsikorgatás során merevvé váló nyak és váll izmainak ellazításáról is. Természetesen, ha ezek sem vezetnek javuláshoz, elkerülhetetlen, hogy szakorvoshoz forduljunk. Szakorvos által javasolt alternatíva az éjszaka viselendő, fogakra helyezhető műanyag sín, mely megakadályozza a fogak összedörzsölését, s bár a fogcsikorgatástól feszült izomzatot nem oldja, így viselése mellett a relaxációs technikák is elengedhetetlenek.

Megoldást jelenthet a harapásemelő készülék, melyet a frontfogakra helyeznek fel és olyan védekező reflexeket vált ki, melyek meggátolják a fogszorítást. Használata kizárólag éjszakai, mellékhatása nem ismert, viselése nem okoz díszkomfort érzetet, mert kicsi, s az elalvást se nehezíti. Amennyiben fogcsikorgatással küzdesz, fordulj szakorvoshoz, térképezzétek fel esetedben mi a kiváltó ok, hogyan mehettek elébe a probléma rögzülésének és keressétek a személyre szabott megoldást. Porcelán korona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gesztusok
  2018-07-19 11:23:05, csütörtök
 
  A kézfogás, a legáltalánosabb, s mára eredeti jelentését teljesen elvesztő gesztus arra is példa lehet, ahogy a különböző korok és kultúrák hogyan módosítják egy mozdulat szabályozórendszerét. Az eredeti jelentése - az üres tehát fegyvertelen kéz felmutatása - mára talán csak abban őrződött meg, hogy az ellenségeskedés befejeztét vagy egy küzdelmet - esetleg egy küzdelmes tárgyalás lezárását - a felek kézfogással is kifejezik.

A felfelé fordított nyitott tenyér - különösen ha jellemző testtartással párosul - az őszinteséget tolmácsolja. A gyerek a büszkeséget kifejezve a nyitott tenyér gesztusát alkalmazza, ám ha titkol valamit vagy gyanakszik, kezét is eldugja. Az elzárkózást a lefordított tenyér tükrözi, a haragnak, indulatnak pedig az ökölbe szorított kéz az egyezményes jele.

A tenyérhez kapcsolódó metakommunikációs jelentések történelmi gyökerekkel rendelkeznek. Két általános tenyérgesztus van, a lefelé és a felfelé forduló tenyér.

Nyitott tenyér: nyíltság, becsületesség kifejezése, igazságosság, hűség és békés
szándék kinyilatkoztatása

Felfelé fordított tenyér: alázat, koldulás, őszinteség (kézfogásban a hatalom átadása)

Lefelé fordított tenyér: uralkodás, hatalom, dominancia (kézfogásban a hatalom átvétele)

A két tenyér összedörzsölése: pozitív elvárások tudtul adása, előny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Más Utakon Járók
  2018-07-19 08:58:47, csütörtök
 
 


01. Szemrád Nándor
02. Szemrád Nándor
03. Szemrád Nándor
04. Szemrád Nándor
05. Szemrád Nándor
06. Szemrád Nándor
07. Szemrád Nándor
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 59 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 275 db bejegyzés
Összes: 275 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 38
  • e Hónap: 3344
  • e Év: 71435
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.