Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Az idegrendszer gyógynövényei
  2018-08-30 20:50:17, csütörtök
 
  Gyógynövények, amelyek meggyógyítják az idegrendszert

A gyógynövények - mint ahogyan a nevük is mutatja - csodálatosak, hiszen képesek a gyógyításra. Egyes gyógynövények nemcsak testi, hanem érzelmi és mentális problémákat is képesek orvosolni. Idegrendszeri megbetegedést sok minden okozhat. Ennek oka lehet a nem megfelelő, vagyis az egészségtelen táplálkozás, a környezeti toxinok és az életmódbeli szokások.

A gyógyszeripar szinte teljesen lehetetlenné teszi, hogy az átlagos orvosok kicsit közelebbről is megismerjék és megszeressék a gyógynövényeket. Pedig nagyon sok gyógynövény alkalmas arra, hogy általuk megelőzzük a szívbetegségeket, a rákos megbetegedéseket, de a segítségükkel stresszt is képesek vagyunk csökkenteni és egyes gyógynövények az alvási nehézségeken is segíteni tudnak. Például a fokhagyma nagy szerepet játszik az immunrendszer fellendítésében, a Ginkgo biloba javítja az agyi keringést, a ginszeng pedig egy adaptogén gyógynövény, amely segít a stressz leküzdésében.

A gyógynövények fokozni tudják a fizikai és a lelki teljesítőképességet. A sportolók például az adaptogén gyógynövények fogyasztásával növelhetik a teljesítményüket. A rózsás varjúháj csökkenti az oxidatív stressz által okozott izomkárosodást. A rózsás varjúhájat a Himalájában élők is használják az oxigénhiány miatt kialakult károsodások kivédésére. Ez a gyógynövény segíti a szervezetben növelni az oxigénszintet is.

A gotu kola javítja az agyműködést még pedig a véráramlás és a memória javításával, de az idegrendszert és az agyat is segít megfiatalítani.

A gyógynövények sok minden másban is a segítségünkre lehetnek. Egyesek képesek megszüntetni a krónikus fáradtságot, mások a stressz csökkentésében lehetnek a segítségünkre, megint mások az immunitás erősítésében vesznek aktívan részt.

A gyógynövények segíthetnek egyes idegrendszeri rendellenességek kezelésében. Ha meggyógyítani nem is fognak, sok kellemetlen tünettől szabadíthatnak meg bennünket.

A kava kava például fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A kínai hernyógombáról pedig azt gondolják, hogy hatékonyan képes a szklerózis multipex nevű betegség tünetei csökkenteni, enyhíteni. Lobéliával kezelhetünk epilepsziát egyes feltételezések szerint, hiszen részt vesz a központi idegrendszer szabályozásában és nyugtató hatást képes kifejteni. A Ginkgo bilobának és a kínai hernyógombának a migrén kezelésében lehet nagy szerepe.

Az idegrendszer egy összetett rendszer, amely szabályozza a test funkcióit. Ha valamilyen baj van az idegrendszerrel, az súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, beleértve a vérnyomást, a szívproblémákat, a légzési nehézséget, a nyelési zavarokat, a motoros működési zavarokat.

A szklerózis multiplex egy olyan idegrendszeri rendelleneség, amely többek között okozhat fájdalmat, hangulatzavarokat és zsibbadást, illetve bizsergést a végtagokban. Ennek a betegségnek a kezelésében hasznos lehet a kínai hernyógomba, a Ginkgo biloba és a rózsás varjúháj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Érrendszertísztítók
  2018-08-30 20:45:08, csütörtök
 
 



Ma hazánkban egyre többen küzdenek szív- és érrendszeri problémákkal. Köszönhető ez a felgyorsult életünknek, az egészségtelen táplálkozásnak, a dohányzásnak és a mozgásszegény életmódnak. Az érrendszer megbetegedésének az az oka, hogy az artériák falán úgynevezett plakkok képződnek, emiatt a vérerek pedig jelentősen leszűkülnek. Ez vezethet érszűkülethez, de súlyosabb esetben szélütést vagy akár halált is okozhat. Mitől szűkülhetnek be az erek? A dohányzásnak kifejezetten érszűkítő hatása van, de felelőssé tehető a magas vérnyomás, az elhízás és a magas koleszterinszint is. Helyes táplálkozással sokat tehetünk elmeszesedett, eltömődött ereinkért, még ha teljes javulást nem is érhetünk el ezzel. Sok esetben már csak a gyógyszerek vagy egy műtét segíthet a kialakult problémákon. Viszont ha nincsenek érproblémáink, akkor mindenképpen a megelőzésre kell törekedni.

Az egyik legismertebb értisztító a fokhagyma, amely csökkenti a gyulladásokat és a koleszterinszintet, erősíti az erek falát. Védelmet nyújt az erek elmeszesedésével szemben, de ismeretes antibakteriális hatásáról is. Mindemellett csökkenti a magas vérnyomást, így az infarktus megelőzésében is szerepet játszik.

A gyermekláncfű is hatékonyan tisztítja az ereket, és érdemes rendszeresen fogyasztanunk, ugyanis csökkenti a szervezet gyulladásait, serkenti az emésztést, és vizelethajtó tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az antioxidánsokban gazdag gránátalma megkönnyíti a vér áramlását, így az érfalak tisztításában játszik kiemelkedő szerepet. A gránátalma segítséget nyújt a megelőzésben, de a már kialakult plakkok ellen is képes felvenni a harcot.

A cékla tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az ér tisztítását is nyugodtan rábízhatjuk. Rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk ereink egészségének megőrzéséért, de emellett májtisztító hatással is rendelkezik, és minimalizálhatjuk a daganatos megbetegedések kialakulását is.

A kurkumában található kurkumin nevű vegyület mérsékli a kialakult plakkok mennyiségét, és rendszeres fogyasztásával még a gyulladásokkal szemben is védelmet élvezhetünk.

A csalánról mindenki tudja, hogy egy kiváló vértisztító gyógynövény. Ezen kívül eltávolítja a szervezetben felgyülemlő salakanyagokat, tisztítja az emésztőrendszert és a vese működését is megtámogatja.

A brokkolit sokan nem szeretik, pedig amellett, hogy nagyon ízletes, még rendkívül egészséges is. A brokkoliban lévő rostok, a szulforafán nevű vegyület és a K-vitamin megakadályozza a plakkok kialakulását, a koleszterinszint és a vérnyomás emelkedését.

A fekete ribizli csökkenti a koleszterinszintet, védi az érfalakat, csökkenti a vérnyomást. Emellett védelmet nyújt az immunrendszer számára, és megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szilvalé - jó hatásai
  2018-08-30 20:41:07, csütörtök
 
 



A szilvalének sokan csak egyetlenegy pozitívumot tulajdonítanak, mégpedig azt, hogy segít a székrekedés leküzdésében, pedig ennél jóval több egészségügyi előnye létezik. A szilva tele van hasznos tápanyagokkal, antioxidánsokkal, fitokemikáliákkal, amelyek mind az emberi egészséget szolgálják. Ha természetes módon kívánja megtámogatni az emésztést, a csontnövekedést, a vastagbélfunkciót, a szív egészségét, akkor mindenképpen fogyassza rendszeresen ezt a gyümölcsöt, illetve a belőle préselt levet.

A szilvában és így a szilvalében is sok hasznos és szervezetünk számára fontos tápanyag megtalálható. Vannak benne bőségesen vitaminok, ásványi anyagok és polifenolok. Van benne B2- és C-vitamin, illetve kálium, vas és magnézium. Héjának élelmirost-tartalma jelentős, inulintartalma is kiemelkedő, amely prebiotikumként táplálja a hasznos probiotikus bélbaktériumokat. Ezáltal olyan környezetet teremt a bélben, amely elősegíti a kalcium felszívódását. Antocián színanyagokat és flavonoidokat, rutint és kvercetint is tartalmaz nagyobb mennyiségben. Ezeknek a hasznos tápanyagoknak köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét és védelmet nyújt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben. Antioxidáns fenoljai semlegesítik a káros szabad gyököket és védelmet nyújtanak a sejtfalak számára.

A szilva tartalmaz oldható és oldhatatlan rostokat, illetve gazdag egy szorbitol nevű vegyületben, amely a székrekedés ellen nagyon hatásos, mivel székletlágyító hatással rendelkezik. A szilvalé a vastagbél egészségét is elősegíti, mivel a vastagbél sejtjeinek működésére fejt ki pozitív hatást.

A csontritkulás elég nagy probléma szerte a világon. Sokan nem is tudják, hogy ebben a betegségben szenvednek, csak egy-egy csonttörés hívja fel rá a figyelmet. A szilva rendszerszeres fogyasztásával megőrizhetjük csontjaink egészségét, hiszen tartalmaz kalciumot, magnéziumot, bórt és K-vitamint is.

A szilvalé pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet, a vérnyomást és megakadályozza a plakkok kialakulását az artériás falakon, így a szív- és érrendszer egészségét tudja biztosítani. Természetesen ebben a K-vitamin és káliumtartalma, illetve az antioxidánsok is szerepet játszanak.

A szilvalé felpörgeti az anyagcserét, így a fogyásban is a segítségünkre lehet. Mindemellett a vércukorszintet is karbantartja.

A szilva egyes tápanyagai a normális májműködést is biztosítani tudják. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válhatnak a májhoz kapcsolódó egészségügyi problémák.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Hasznos tippek hátfájás ellen
  2018-08-29 20:29:55, szerda
 
  A titok a lábakban rejlik, szabadulj meg a hátfájástól ezzel az egyszerű módszerrel :

Sokan nem figyelnek a lábproblémára csak akkor, amikor megfájdul a hát, a derék.

Ezekkel a gyakorlatokkal megszűnik a probléma

Lábujjnyújtás
Üljünk székre, lábunkat helyezzük a padlóra. Emeljük a sarkunkat úgy, hogy lábujjaink a padlóra feszülve maradjanak. Maradjunk így öt másodpercig. Gördítsük a lábat lábujjhegyre, és tartsuk ki a mozdulatot. Végül hajlítsuk a láb alá az ujjakat néhány másodpercig. Ismételjük tízszer. Ez a gyakorlat görcs ellen javasolt, vagy kalapácsujj esetén.

Nagylábujj-expanderezés:
Húzzunk vastag gumigyűrűt mindkét nagylábujjunkra. Húzzuk el őket egymástól, és tartsuk így öt másodpercig. Ismételjük tízszer. Ez a gyakorlat elsősorban bütykös lábúaknak ajánlott, emellett oldja a görcsöket és erősíti a láb izmait is.

Golyószedés:
Tegyünk 16-20 üveggolyót a padlóra. Vegyünk fel egy golyót a lábujjainkkal, először az egyik majd a másik lábunkkal. Addig folytassuk, míg fel nem szedtük az összes golyót. Ez a gyakorlat tonizálja az inakat és a szalagokat, izolálja és átmozgatja a kisebb izmokat.

Izomtonizálás:
Álljunk könyvre vagy lépcsőfokra úgy, hogy lábujjaink túlérjenek a szélén. Hajlítsuk lábujjainkat lefelé. Tartsuk így néhány másodpercig, majd erősen húzzuk őket felfelé. Tartsuk így néhány másodpercig. Tízszer ismételjük a gyakorlatot.

Lábujjkontroll:
Üljünk vagy feküdjünk le, és nyújtsuk ki magunk elé a lábunkat. Lábfejünket tartsuk a mennyezetre merőlegesen. Próbáljuk olyan szélesen széttárni lábujjainkat, amennyire csak tudjuk. Ezután lábujjainkat egyenként mozgassuk fel és le. Ismételjük tízszer. (Először nehéznek - csaknem lehetetlennek - találjuk majd ezt a gyakorlatot, ezért eleinte próbáljuk négy ujjunkat mozdulatlanul tartani és az ötödikkel végezni az előírt gyakorlatot.)

Lábfejkörzés:
Üljünk vagy feküdjünk le, nyújtsuk ki magunk elé a lábunkat. Az egyik lábfejünkkel körözzünk kifelé, miközben talpunkat ívben behajlítjuk. Ismételjük tízszer, majd körözzünk tízszer befelé. Ismételjük meg a másik lábfejjel is. Ezzel a gyakorlattal javíthatunk lábfejünk alakján és erősíthetjük bokánkat.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Nivea krém
  2018-08-29 20:24:10, szerda
 
 



Szinte mindenki használta már ezt a kék dobozos Nivea krémet, de azt álmukban se gondolnák, hogy mennyi mindenre jó....


Ezt a krémet szinte mindenki ismeri, de az más dolog, hogy csak egy két dologra használják, pedig nagyon hasznos másra is.

A kis kék dobozba található Nivea krém nagyon hasznos és használata széles körben elterjedt, minden nő táskájában ott lapul legalább egy belőle. De ez a krém nem csak a kéz ápolására jó!

Az alábbiakban nézzük néhány érdekes, talán eddig általad sem ismert felhasználási módját!

Öregedés gátló
A krém rendszeres, esti használatával rövid időn belül búcsút mondhatunk a ráncoknak.

Szülés utáni megereszkedett has
Hogy megelőzzük a szülés után ezt a rendszerint jelentkező kellemetlen problémát, használjuk rendszeresen a krémet a has, a csípő és a mellek tájékán.

Sötét karikák a szem alatt
A Nivea akkor is segítségünkre lehet, ha reggel rendszerint karikákkal a szemünk alatt ébredünk. Ez esetben, este lefekvés előtt masszírozzuk be gyengéden a szemünk alatt a krémmel. Reggel hideg vízzel lemossuk az arcunkat és a különbség szemmel látható lesz.

Használhatjuk smink eltávolítására
Ennek a krémnek sminklemosó hatása is van, ezért nincs is szükség a drága, sokszor mellékhatásokkal járó lemosók megvásárlására.

Száraz könyök
Sokan szenvednek a könyök körüli bőr szárazsága miatt. Ha a Nivea krémet használjuk erre a célra, néhány nap múlva érezhető lesz a különbség, könyökünkön a bőrünk puhává és bársonyossá válik.

A dermatitisz kezelése
A koncentrált szappanok, mosószerek és egyes krémek használata előidézheti a dermatitisz, az ekcéma és a viszketés megjelenését bőrünkön. A Nivea krém állaga révén kitűnő választás ezen problémák kezelésére.

Égési sebek kezelése
Vigyük fel a krémet a megégett bőrfelületre, és azonnal csillapítja a kellemetlen érzést és megakadályozza a hólyagok kialakulását. Vigyázat! Ez a kezelési forma csak kis sebek esetén ajánlott!

Nap okozta leégés
Nyári napokon, amikor akarva - akaratlanul ki vagyunk téve a napsugárzás hatásának, bőrünk sokszor megéghet. Az ezzel járó kellemetlen érzést csillapíthatjuk, ha bekenjük bőrünket ezzel a krémmel.

Ajak balzsam
Ajkaink hidratálása céljából használhatjuk szintén ezt a krémet, különösen a hideg időszakban, mely által bőrünk puhává és bársonyossá válik.

Remélem meggyőztelek a fentiek alapján arról, hogy milyen sokrétűen felhasználható a kis kék tégelyben lévő krém, mely eddig a táskádban lapult, úgyhogy nyugodtan alkalmazd ezekre a problémákra is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A vízivás előnyei
  2018-08-29 14:01:10, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lapos has titkai
  2018-08-29 12:05:11, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Citromos víz előnyei
  2018-08-29 12:02:54, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Virágokat a veteménybe !
  2018-08-29 11:58:46, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Konyhai matek
  2018-08-29 11:57:45, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1186
  • e Hét: 4764
  • e Hónap: 24626
  • e Év: 200501
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.