Belépés
eposz.blog.xfree.hu
5-ös (Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) 8-as (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Hofi Géza - Élelem bére (1994)
  2019-01-12 18:54:56, szombat
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-12 18:28:51, szombat
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap határa
  2019-01-12 06:25:08, szombat
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ötös, a szakértő
  2019-01-12 05:54:45, szombat
 
  Az ötös tipikus szójárása:
- ,,ezt még nem ismerem eléggé"
- ,,érzéseimet megtartom magamnak"
- ,,mindig valós információra támaszkodom"
- ,,sok időre van szükségem"
- ,,másokra hagyom a kezdeményezést"
- ,,szeretek egyedül lenni"
- ,,problémáimat majd én megoldom, ésszel"
- ,,ha felmerül egy kérdés, előbb utánanézek, csak azután beszélek"
- ,,sajnálom az időt és a pénzt a testem kényeztetésére"
- ,,nem tudok érzésekről, személyes dolgokról beszélni"
- ,,egyedül szeretek dolgozni"
- ,,nem értem hogyan tud működni a világ, hiszen az emberek tudatlanok"
- ,,szakértő vagyok"
- ,,néhány területen nem sokan tudnak nálam többet"
- ,,az idő nem számít"
- ,,az emberek bolondnak néznének, ha tudnák, mivel foglalkozom szombat este"
- ,,racionálisan dönteni, csak pontos információk alapján lehet"
- ,,nem szeretem az emberi normákat"

Az ötösök mindig szeretnének mélyre hatolni a tudásban. Mindegy az, hogy makro világ, vagy mikro, élőlények, technika, vagy belső világuk. Mindig feltesznek egy kérdést, és arra keresik a választ. Nem fogadják el a készen kapható válaszokat, meg akarnak győződni azok igazságáról, sőt még mélyebben, még komplexebben bele akarnak látni a megoldásba. Az ötösök tudásvágya mögött egy mély bizonytalanság lakozik, azt hiszik nem képesek ugyanolyan jól csinálni dolgokat, mint mások. Egyszerűen csak meg akarják mutatni, hogy igenis, képesek arra, amire mások. Ahelyett, hogy belekezdenének valamibe, azt bizonyítandóan, hogy értenek valamihez, inkább visszavonulnak, bezárkóznak saját világukba és felkészülnek, tanulnak, informálódnak. Az ötösök sokat foglalkoznak megfigyeléssel, legyen az élet bármely területe. Sokat töprengenek, elmélkednek. Ahogy telnek információval, kezdik magabiztosnak érezni magukat. A megszerzett információt később kreatívan használják. Az ötösöknek szükségük van legalább egy olyan területre, amelyben szakértővé válhatnak. Itt igyekeznek a legjobbnak lenni.

Az ötösök gyermekkora

Az ötösök elmondása szerint, gyerekként nem érezték magukat biztonságban a családban. Érzésük szerint az volt a probléma, hogy szüleik nem tekintették egyenrangú partnernek őket, így először is visszahúzódtak, magukba fordultak, majd kerestek egy olyan területet, ahol információgyűjtés után okosabbak lettek, mint szüleik, és ekkor ki mertek állni a család előtt. Az ötös gyerekek csendesek, legtöbbször egyedül játszanak,nagyon jól le tudják magukat kötni a képzeletük segítségével,vagy belemélyednek egy-egy dolog tanulmányozásába, legyen az akár a hangyák élete. Az ötös gyerekek közül sok nyer folyamatosan matek vagy informatika versenyeket, vagy helyesírásban kitűnőek.

Egészséges fázis

Az egészséges ötösök megtanulják, hogyan lehet birtokolni ösztöneiket, azaz kezdik átvenni a nyolcasok jó tulajdonságait. A magabiztosság, melytől egyébként mentesek az ötösök, jó segítséget nyújt az életben, és ez a nyolcasok egyik fontos jellemzője. Ezek eredménye, hogy az ötösök kezdik használni tudásukat. Eddig elméleti emberek voltak, most azonban alkalmazni is tudják tudásukat. Olyan ez, mint amikor valaki nem csak tud valamit, de azt tanítani is tudja.

Egészségtelen fázis

Az ötösök úgy érzik, hogy kevés a tudásuk ahhoz, hogy ki merjenek állni az emberek elé, hogy kapcsolatokat létesíthessenek. Ilyenkor visszahúzódnak, tanulnak, információt gyűjtögetnek. Minimálisra csökkentik szükségleteiket, túlfeszítik magukat a munkájukban, ezért ingerültté válnak. Zavarja őket mások magabiztossága. Ha tovább romlik a helyzet, akkor az egészségtelen ötösök már nem képesek helytállni a világban, mindent elutasítanak kívülről, azonban ezzel együtt is egyre nagyobb félelmek gyötrik őket. Tele vannak sötét képzelgésekkel. Végső stádiumban el akarnak menekülni a világ elől, ilyenkor többfajta pszichotikus betegségbe menekülhetnek.

Integráció-fejlődés, dezintegráció-visszafejlődés
Az integráció az esetükben azt jelenti, hogy átveszik a nyolcasok pozitív tulajdonságait, kiterjesztik egojukat (jó értelemben), azaz megszerzett tudásukat, információikat átadják másoknak. Sokan éppen ezzel válnak vezéregyéniségekké. Az egészséges ötös a megszerzett információt nem csak tárolja, hanem használja, alkalmazza, erre épít.

Dezintegrációkor, egészségtelen állapotban az ötös átveszi a hetes karaktertípus rossz tulajdonságait. Ennek következménye, hogy egyre szűkebb területre összpontosítanak, ami látószögük erős csökkenését eredményezi. Ilyenkor megfontolás nélkül vágnak bele előre nem látható következményekkel járó dolgokba. El kezdik a jövő homályában keresni boldogságukat. Nyugtalanok lesznek és zaklatottak, elzárkóznak a jelen problémái elől.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetes a felfedező
  2019-01-12 05:52:30, szombat
 
  A hetes tipikus szójárása:
- ,,a cél szentesíti az eszközt"
- ,,ha az élettől citromot kapsz, készíts belőle limonádét"
- ,,semmiből nem maradhatok ki"
- ,,gyerünk, had pezsegjen az élet"
- ,,nálatok a fű se nő"
- ,,akarom"
- ,,mindig csak előre figyeljünk"
- ,,a dolgok mindig a legjobban alakulnak"
- ,,jó, ha az ember nem veszi úgy a szívére a dolgokat"
- ,,mindenkit kedvelek"
- ,,szeretek történeteket mesélni"
- ,,szeretem az életet"
- ,,szeretem jó kedvre deríteni az embereket"
- ,,pozitívan nézek a jövőbe"
- ,,inkább sok mindennel foglalkozom, mintsem egy dologgal részletesen"
- ,,próba szerencse"
- ,,ha már nem élvezem, abbahagyom"
- ,,jó dolog élni"
- ,,magával ragadnak az új dolgok"
- ,,bármit kipróbálok"
- ,,egész év karácsony"
- ,,több vidámságot"

A hetesek mindenért rajonganak, amit csak észrevesznek. Az életre derűlátóan figyelnek, kaland az élet, mint amikor a gyerek beszabadul a cukorkaüzletbe. Lendületesek, elevenek. Soha semmit nem fejeznek be!!! Fő vágyuk a boldogság, azonban erre oly módon törekednek, hogy a jelen problémáit nem hajlandók észrevenni. Nem foglalkoznak semmivel, ami a jelen. Ők a jövőben élnek. Mindig vizionálják a pozitív jövőt grandiózus tervekben, de aprópénzre nem tudják váltani. A hetesek nagyon gyakorlatiasak, sok mindennel foglalkoznak egyszerre, párhuzamosan futnak a szálak. Mivel a jelenből elmenekülnek a jövőbe, ezért sosem fejeznek be semmit. Ők akkor sikeresek, ha van valaki társuk, aki befejezi a jelenben terveiket

A hetesek gyermekkora

A hetesek fő problémája az, hogy gyermekkorban megvonták tőlük az anyai gondoskodást akkor, amikor ezt ők még igényelték volna. Ennek sok oka lehetett: például megjelent egy kisebb testvér, vagy betegség jelent meg a családban (ő maga lett beteg, vagy az édesanyja), vagy az anyának dolgoznia kellett menni. Erre a hiányra a hetesek úgy reagálnak, hogy ők magukat gondozzák. Ettől még nem álltak közel édesanyjukhoz, azonban valamiért a tudatalatti úgy döntött, jobb, ha maga gondoskodik saját magáról. A gyerekek, ebben a fázisban átmenetileg játéktárgyakkal vigasztalták magukat. Felnőttkorban szintén ilyen ,,játékszereket" keresnek maguknak. Amíg ezeket próbálják megszerezni, addig el tudják nyomni belső frusztrációjukat.

Egészséges fázis

A hetesek általában kreatívak. Mikor két lábbal a földön járnak, akkor fantasztikus emberek. Ilyenkor komoly sikereket érnek el a világban. A hetesek csak akkor sikeresek, ha nem élnek az álomvilágukban. Nem elégednek meg mások eredményeivel, azokat felhasználva új dolgokat hoznak létre. A hetesek pozitív vonásaik közé tartozik, hogy feldobják, felpörgetik a világot. Egészséges állapotukban párhuzamos szálakon is sikeresen tevékenykedhetnek. Azonban ha elvesztik földi stabilitásukat, gyakran gabalyodnak saját dolgaikba. A párhuzamos szálak összeakadnak. A hetesek legfontosabb pozitívuma a pozitív életszemlélet fenntartásának képessége. Amíg ezt fenn tudják tartani, addig sikeresnek érzik magukat. Ha a helyi problémák elnyomják a pozitív életszemléletet, akkor kiesik a talaj a lábuk alól, és elmenekülnek az álomvilágukba.

Egészségtelen fázis

A hetesek, mikor kezdenek az egészségtelen fázisba kerülni, elkezdenek félni, hogy lemaradnak valamiről, ezért kezdenek nyugtalanná válni. Ennek következménye, hogy még jobban pörög az agyuk, igyekeznek még több dolgot, lehetőséget nyitva tartani a maguk számára. Felvillanyozzák környezetüket ötleteikkel, terveikkel. Ilyenkor szoktak magukkal ragadni olyanokat, akik az ötleteket készpénznek veszik, és emiatt csődbe megy életük, munkájuk. A hetesek ilyenkor már szétszórtak, mivel csak kapkodnak, nem tudnak semmire sem figyelni igazából még csak ötlet, terv szinten sem. Tovább súlyosbodva a helyzet: a hetesek egyre többet akarnak, azonban ha megkapják, sem elégülnek ki. Ezért kezdenek követelőzők lenni, ugyanakkor pazarlók, fölényesek, bűntudatukat tagadják. Úgy érzik, mások azért vannak, hogy az ő anyagi biztonságukat megteremtsék.

Integráció-fejlődés, dezintegráció-visszafejlődés
A hetesek fejlődése azt jelenti, hogy kezdik felvenni az ötösök pozitív vonásait. Az agyuk pörgése lelassul, lecsendesül, ugyanakkor a kapkodás helyett az ötösök szakértői vonásai kezdenek megjelenni. Ilyenkor a hetesek képesek egy-egy dologban jobban elmélyülni, nem csak felületesen belekapni. A jobb elmélyülés azt eredményezi, hogy jobban kitartanak egy-egy dolog mellett, magyarul véghezvisznek olyan dolgokat, melyeket azelőtt nem. Ezáltal sokkal sikeresebbek lesznek.

Dezintegrációkor kezdik felvenni az egyesek bizonyos tulajdonságait. Elkezdenek keményen dolgozni, azonban ez komoly lelki válságot is okoz náluk, mert éppen ellentétes saját belső működésükkel. Az egyesekhez hasonlóan tovább erősödik az ego kiterjesztése, azaz akaratukat próbálják érvényesíteni másokon. Ha nincs igazuk, felemelik a hangjukat. A visszafejlődés jelei: szélsőséges szétszórtság, káros szenvedélyek megjelenése, meggondolatlanság, sértő viselkedés, infantilis reakciók, pánik, rémület.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hetes személyiségtípus Nyolcas színezete
  2019-01-12 05:38:54, szombat
 
  Az erős Nyolcas színezettel rendelkező Hetes személyiségtípus általában erőteljes, rámenős, türelmetlen. Társaságkedvelő, de kicsapongó, féktelen is lehet. Benne van a hajlam az énközpontúságra és a csalfa magatartásra. Anyagi szemléletű, gyorsasága erős késztetéssel párosul. A hatalmi pozícíó érdekli. Elszánt arra, hogy megszerezze, amit akar, gyakorlatias, két lábbal áll a földön. Vágyai kielégítése érdekli, ami ha alacsony szinten mozog, akkor nem tisztességes minőségben ér el. Olykor agresszív megnyilvánulásai is lehetnek. Nem fél az egyedülléttől, egyértelműen kifejezi elvárásait és azt, hogy mit hajlandó eltűrni. Egyenessége sokszor csap át egy nyers modorba, így tudattalanul is félretaszítja a körülötte lévő embereket. Munkamániás jellegét az élmények összegyűjtésének vágya mozgatja. Mottója az "Én megérdemlem". Nagyon energikus, izzó elevenség jellemzi. A kiegyensúlyozott Hetes típus közös élményekre vágyó, kellemes partner. Bőkezű, optimista beállítottságú, vidám. Az emberek jól érzik magukat a társaságában, és örömmel segíti szeretteit céljaik elérésében.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcas típus Hetes színezete
  2019-01-12 05:35:34, szombat
 
  Az erős Hetes színezettel rendelkező Nyolcas típus társaságkedvelő, ambiciózus, lobbanékony. Több kockázatot vállal, céljai elérése érdekében agresszív hozzáállás is jellemezheti. Karizmatikus, cselekvésorientált, hatni akar a világra. Remek érzéke van például ahhoz, hogyan állítson mások elé olyan kihívásokat, amelyekkel kitolhatja a képességek határait, amiből aztán meglepő eredmények születhetnek. Szereti a kalandos életet, a kockázatvállalást. Általában nagy tervei vannak, és a támogatás megszerzése érdekében hajlamos "nagy ígéreteket" is tenni, amiből aztán vagy lesz valami, vagy nem. Beszedés és nyílt, páratlan önbizalommal. Gyakorlatias, versengő, nem nagyon érdekli, hogy mások kedvében járjon. Türelmetlen, impulzív hagyja, hogy az érzelmei vezéreljék. Kicsi az esélye annak, hogy a harc elől meghátráljon.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-12 05:24:08, szombat
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így jó lesz...
  2019-01-12 02:12:11, szombat
 
 

Link

x'D
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-12 02:02:44, szombat
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 131 db bejegyzés
Összes: 383 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 166
  • e Hét: 1029
  • e Hónap: 2536
  • e Év: 2536
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.