|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2019-01-13 16:17:11, vasárnap
|
|
|
"Reggel várod a delet, délben az estét akarod, hidegben a nyarat várod, hőségben a hűvöset, aszály idején az esőre vársz, esőben a napsütésre, télen tavaszt akarsz, tavasszal rájössz a karácsony milyen szép volt, hétfőn a hétvégére vágysz, hétvégén a falat kaparod. Vársz. Arra, hogy megtedd, hogy megkapd, hogy jöjjön, maradjon, soha el ne menjen, hogy öleljen, vagy engedjen, hogy ne fájjon, hogy jobban ne fájjon. Vársz. Az estére, az álmokra, a beteljesült vágyakra, a fényre, a létre, a jobbra, a szebbre, az élhetőre, az élhetőbbre. És közben elfelejtesz valami nagyon fontosat. A jelent... "
(Theodorovits Andrea)
|
|
|
0 komment
, kategória: FÓKUSZBAN "A NŐ" |
|
|
|
|
|
2019-01-13 12:25:24, vasárnap
|
|
|
Arra vágyunk, hogy az emberek megértsenek, és azért szeressenek, mert megértenek. Ez pedig nem lehetséges addig, amíg csupán a testet látják belőlünk. Önmagunkban és másokban is a mélyről jövő, aranyszínû ragyogást akarjuk tudatosítani, nem csupán a csillogó felszínt, a látszatot. E törekvésünk kimenetele pedig egyedül attól függ, hogy mi magunk mivel azonosulunk. Hogy mentálisan és érzelmileg mit helyezünk előtérbe, mert a többiek ahhoz fognak viszonyulni. Vagy gyengédséget, örömöt, kedvességet, nyíltságot és békét árasztunk magunkból, vagy elrejtőzünk egy pusztán anyagi azonosító mögé. A kettő együtt nem megy, hiszen az egyik a szeretet, a másik a félelem. -Gerald G. Jampolsky
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2019-01-13 12:16:46, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
4 tojássárgája
0,5 dl rum
csipet só
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
mazsola, aki szereti
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, mjd kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a tojássárgákat és a rumot, majd az élesztőt is és összegyúrjuk.
Amikor már rudalmas a tészta, akkor gyúrjuk bele a vajat/margarint (és a mazsolát).
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, majd kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval (vagy ennek hiányában pohárral) kiszaggatjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és kelesztjük.
A kész fánkokat egymástól kicsit távolabb tesszük, majd letakarjuk és 20 percig pihentetjük.
Közben előkészítünk egy nagyobb edényt, aminek van fedője és megmelegítjük benne az olajat. Fontos, hogy meleg legyen, de ne forró, mert a fánkok könnyen megégnek.
A megkelt tészták közepébe ujjunkkal mélyedést készítünk, majd a fánkokat beletesszük az olajba úgy, hogy a lyukas fele kerüljön az olajba (lefelé), tehát fordítva. A sima fele legyen felül.
Ekkor fedővel letakarjuk, majd ha megsült aranybarnára, akkor megfordítjuk, de ekkor már nem tesszük rá a fedőt!
Ne tegyünk sok fánkot az olajba, mert lehűti azt, meg nem tudnak egymástól megkelni szépen!
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Farsang |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2019. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
348 db bejegyzés |
e év: |
3944 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 8890
- e Hét: 19095
- e Hónap: 58707
- e Év: 287644
|
|
|