Belépés
eposz.blog.xfree.hu
(Merkúr: Csillagjegy: Szűz: Föld) (Nap: Aszcendens: Oroszlán: Tűz) "Isten létezhet Sátán nélkül, Sátán nem létezhet Isten nélkül." Eposz Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
Módosítás - Bővítés - Az univerzum törvényei
  2019-01-17 21:35:43, csütörtök
 
  Az Isteni egység törvénye

Olyan világban élünk, ahol minden összefügg mindennel. Minden, amit mondunk, gondolunk és hiszünk, befolyásol minket, másokat és az univerzumot körülöttünk.

A vibráció törvénye

Az univerzumban minden él: mozog és vibrál. Ugyanez vonatkozik a gondolatainkra, érzelmeinkre, vágyainkra és kívánságainkra az éteri világban mindez energia. Mindennek, amit gondolunk és kimondunk, megvan a saját egyedi rezgése.

A tett törvénye

Cselekedeteinkkel a gondolatainkat, álmainkat, érzelmeinket, vágyainkat és szavainkat valósítjuk meg. Olyan világot teremtünk magunk körül, ami ezeknek megfelel.
Az univerzális törvény szerint mindenki problémák sorozatán kell, keresztülmenjen azért, hogy megerősítse a belső fényét. Ezeket, a próbákat mind kihívásnak kell felfognunk és a szívünkkel összhangban, arra hallgatva tudjuk ezeket a legjobban megoldani. Nehézségük viszonylagos, megérteni őket csak korábbi tetteinkből és gondolatainkból tudjuk, mert ezeknek a következményei.

Az egyezés törvénye

Az egyezés törvénye szerint Földünk alapelveinek és törvényeinek, azaz amivel a fizikai világot meg tudjuk magyarázni, megvannak a megfelelői az univerzumban is. Amint fent, úgy lent.

Ok-okozat törvénye

Az univerzumban semmi nem történik véletlenül. Minden tettnek, de minden gondolatnak, még a ki nem mondott érzelmeknek is van következménye, azaz amint vetsz, úgy aratsz.

A viszonzás törvénye

Az ok és okozat törvényének értelmében részesedhetünk áldásban és bőségben. Gondolataink/tetteink eredménye ajándékokban, pénzben, öröklésben, barátságokban és áldásban jelenik meg látható módon.

A folyamatos energia-átalakulás törvénye

Az univerzum törvényei szerint mindenkiben megvan a szükséges erő, hogy életének feltételeit átalakítsa. A magasabb vibráció magába fogadja és átalakítja az alacsonyabbat; ezért mindenki megváltoztathatja az életét azáltal, hogy megérti az univerzális törvényeket és használja ezek alapelveit, amivel elérheti a változást.

Az adás és kapás törvénye

Az univerzum az egyensúlyra törekszik. Mindenkinek annyi jut, amennyit másoknak ad. Mivel minden energia, ezért bármit is adsz, valamilyen formában visszakapod. Felismerheted, hogy a pénz is energia, csak arra jó, hogy megkapj érte valamit. Bármikor adsz, tedd jó érzéssel. És minél többet adsz, annál többet kaphatsz: ez így működik. Ugyanakkor soha ne mulaszd el felismerni, ha kapsz: akkor sem, ha az egy mosoly.

A polaritás törvénye

Az univerzális törvény szerint minden folyamatban van és mindennek van ellentéte. Átváltoztathatunk nemkívánatos gondolatokat azáltal, hogy az ellenkezőjére gondolunk. Ez a mentális vibráció törvénye. A rosszkedved egy pillanat alatt átváltozhat jókedvvé; próbáld ki, mosolyogj.

A ritmus törvénye

Az univerzális törvény szerint minden vibrál és bizonyos ritmusban mozog. A negatív és a pozitív ciklusok egyenlő arányban váltakoznak, kiegyensúlyozzák egymást. A ciklusok negatív részein úgy lehet felülemelkedni, hogy nem hagyjuk, hogy a negatív dolgok átvegyék az irányítást a tudatunkon (lásd Polaritás törvénye).

A nemek törvénye

Az univerzum törvénye szerint mindennek van férfi (yang) és női (yin) tulajdonsága, és ez az egész teremtés alapja. A bennünk lévő férfi és női energiákat meg tanulhatjuk úgy egyensúlyozni, hogy ez által mesterek és az Istenekkel egyenrangú igaz társteremtők legyünk.

A vonzás törvénye

Az univerzális törvény megmutatja, hogyan alkothatunk dolgokat, alakíthatunk eseményeket, és hogyan hívhatunk be embereket az életünkbe. Gondolataink, érzéseink, szavaink és tetteink energiát termelnek, amik szintén energiát vonzanak magukhoz - a negatív energia negatív energiát, a pozitív pedig pozitívat. Ha valamire vágysz, képzeld el oly módon, hogy a lehető legkevésbé korlátozd annak megvalósulását. Ne félj nagyokat kérni: mindenkinek adatik. Tágítsd ki határaid. Mivel a világegyetemben az adás és kapás összhangban működik, neked is fel kell ajánlanod valamit, neked is tenned kell érte.

A vonzás törvénye ezoterikus fogalom. Alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki, és a hasonló a hasonlót, vonzza.

A mai felfogás szerint a vonzás törvénye azt jelenti, hogy az emberek gondolatai irányítják életük valóságát, akár tudatában vannak ennek, akár nem. Az elmélet szerint a gondolatoknak teremtő ereje van: amire gondolunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, az valósággá válik. A gondolatok lehetnek tudatosak vagy tudattalanok.

A gondolatoknak olyan energiájuk van, ami a mágnesességhez hasonlóan vonzó energiával bír. Ahhoz, hogy irányítani tudjuk ezt az energiát, négy dolgot kell gyakorolnunk:
Tudnod kell, hogy valójában mire vágysz, és kérd azt az univerzumtól.
Univerzum fogalmát tágan használják: teremtőként, Istenként vagy bármi másként is felfogható.
Összpontosítsd az érzelmeidet a kívánt dologra, és érezz hálát, lelkesedj érte.
Viselkedj és érezz úgy, mintha már megtörtént volna a kívánt dolog.
Légy nyitott, és fogadd el, amit kapsz.

Ha az ember arra gondol, hogy mije nincs, akkor a hiányból fog még többet kapni; ezt a negatív gondolatoknak köszönheti.

A vonzás törvénye hívei szerint a törvény nem a tudományos értelemben értendő, hanem hasonló például a karma törvényéhez.

A vonzás törvényét az orvostudományban is alkalmazták. A betegség erősen összefügg a beteg képzeletével. Aki meg akar gyógyulni, annak egészségesnek kell éreznie magát.

Minden gondolat, bármekkora is, vonzási energiával bír, egyre nagyobb ereje van, mígnem a növekedési folyamat befejeződik és ténnyé válik. Minden emberi történést egy gondolat előz meg.

A vonzás törvénye kimondja, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.
Feltétel nélküli összefüggés van aközött, amit gondolsz és érzel és aközött, ami aztán megjelenik a tapasztalatodban.
Aminek figyelmet szentelsz, azt behívod az életedbe.
Aminek figyelmet, gondolatot szentelsz, arról kialakul benned egy kép, ami mint egy mágnes működik és a külső körülményeid is ennek megfelelően fognak alakulni.

Figyelj oda, minek mekkora figyelmet szentelsz, mit mennyire engedsz a fejedbe! Törekedj rá, hogy pozitív érzelmeket kiváltó gondolatokkal, képekkel legyél tele!

Ez egy állandóan ható, egyetemes törvény, melyet, ha ismersz, tudod a szándékaid szerint irányítani az életedet, minden és mindenki más hatásától függetlenül. Képes leszel megérteni, mi miért történik a világban, nemcsak veled, hanem másokkal is.

Ha eddig nem tudtál róla, és mégis sikeresnek érzed az életedet, az azért van, mert sok emberben ösztönösen felszínen van ez a tudás.
A vonzás törvényéről szóló tudás nem mai keletű, de most terjed el széles körben a földön.

A vonzás törvényével az általad vágyott élet megteremtése:

Megalkotod gondolatban annak a képét, amit szeretnél elérni!
Az illető dologgal kapcsolatos negatív gondolataidat megszünteted!
A többit elrendezi a vonzás törvénye.

Ha szüksége lesz a te közreműködésedre is, akkor belső inspirációt fogsz érezni.
Minél többet gondolsz rá és minél pozitívabb érzelmekkel, annál hamarabb megjelenik a tapasztalatodban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1987
  2019-01-17 21:32:28, csütörtök
 
  A másik három direktíva:

* 1. A közjó szolgálata
* 2. Az ártatlanok védelme
* 3. A törvény fenntartása

* 4. Nem hozzáférhető



Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-17 21:09:22, csütörtök
 
 

Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-17 20:56:13, csütörtök
 
 

Link

Raising A Helmet - Old School Making Armor - Part 2
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ring Girl - Round 12
  2019-01-17 19:24:30, csütörtök
 
 



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ccCcc
  2019-01-17 18:39:38, csütörtök
 
  ...  
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-17 14:53:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Életerő megőrzésének mentális praktikái
  2019-01-17 14:44:55, csütörtök
 
  Bizonyított tény, hogy a mai modern életvitel mellett, az emberek egy nap 24 órájából körülbelül napi átlag 4 órát töltenek önpusztító, és életrabló gondolatokkal. Ezek közé tartozik, az idegeskedés, a panaszkodás, a hibáztatás, az önsajnálat, az önmarcangolás, a halasztgatás, stb.

Sajnos a szakirodalom leginkább a rossz szokások, és az önpusztító gondolatformák végtelen lajstromának összeállításával foglalkozik, ahelyett, hogy a pozitív életerősítő és életigenlő praktikákra koncentrálna.

Pedig ezek a nagyon egyszerű hétköznapi mentális gyakorlatok segíthetnek az életerőnk megőrzésében, fenntartásában, és újrateremtésében:

Hetente legalább egyszer aludjuk ki magunkat! Addig aludjunk, amíg a szervezetünk kívánja, ne ébresszük magunkat vekkerrel, hagyjuk, hogy elménk jelezze mikor regenerálódott teljesen. Bátran és lelkiismeret-furdalás nélkül hagyjuk magunkat aludni!

Reggeli első gondolatunk mindig valami jó és éltető legyen! Adjunk hálát, és érezzünk örömet, hogy egészségesen ébredünk! Ébredjünk rá a világ mindennapi csodájára!

Igyekezzünk gondolatainkat napközben is a pozitív történésekre irányítani! Figyelmünkkel azt tüntessük ki, ami jó! Hangosan mondjuk ki ezeket magunknak! Például: Ez jól esett! Ennek nagyon örülök! Ez nagyon tetszik! Jó, hogy segítesz! - Ne szégyelljük mások előtt megfogalmazni a bennünk születő jóleső érzéseket!

Csak azokkal a dolgokkal foglalkozzunk tartósan, amikre közvetlen ráhatásunk van! Teljesen felesleges azon bosszankodni, és hosszasan társalogni arról, hogy drágább lett a benzin, kevesebb járatot indít a BKV, stb. Figyelemenergiánkat arra a tennivalóra fordítsuk, amivel itt és most dolgunk van!

Ha valaki panaszkodni kezd nekünk, nyugodtan szakítsuk félbe, még ha a másiknak elsőre rosszul esik is! Mi irányítsuk és tereljük a beszélgetést arra ami megtehető, ami segít vagy megoldást jelent ebben a helyzetben! Ha tanácstalanok vagyunk, inkább hallgassunk, és ürítsük ki fejünket, engedjük el negatív gondolatainkat!

Tudatosan válogassuk meg, milyen információval táplálkozunk! Vegyük tudomásul, hogy a szenzációhajhász napi sajtó és híradó főként a katasztrófák és rossz hírek szószólója, ami teljesen torz és hamis képet fest a világról. Tudatosan keressük a jó híreket, és a környezetünkkel inkább ezekről társalogjunk!

Olvassunk lélekemelő szépirodalmat, bölcs gondolatokat, verseket, bármi olyat ami megérinti a lelkünket! Ami továbbgondolásra vagy cselekvésre késztet!

Hallgassunk olyan zenét mindennap, amitől jókedvünk támad! Bátran perdüljünk táncra! Nem a tánctudásunk az érzés számít!

Iktassunk be mindennapos sétát az életünkbe, mikor csendben 'céltalanul' bóklászunk! Eközben csak szemlélődjünk, és hagyjuk, hogy gondolataink cél nélkül, szabadon szárnyaljanak. Minél több dolog jut eszünkbe sétánk közben, annál jobb! Ne ragaszkodjunk ezekhez a gondolatokhoz, ne akarjuk ezeket megjegyezni, vagy feljegyezni!

Figyeljünk környezetünkre! Vegyük észre milyen szép a világ! Ne csak az emberekre koncentráljunk, vagy arra amit az emberek tesznek. Figyeljük a felhőket, a fákat, a madarakat, az állatokat! Bátran álljunk meg, és csodálkozzunk rá arra, ami számunkra újdonság!

Ne siessünk! Induljunk mindenhová időben, tervezzünk tartalékidőt, hogy legyen időnk 'késni', ha kell!

Tegyük életünk mindennapos részévé a más emberekkel folytatott eszmecserét! Ügyeljünk rá, hogy havonta többször is legyen időnk barátainkkal tartalmas dolgokról beszélgetni!

Ne csak fecsegéssel és felszínes dolgokról beszéljünk! Merjünk életünk lényegi kérdéseiről beszélni barátainkkal! Ha nincs kivel megosztanunk életünk fontos dolgait, lelkileg elszegényedünk!

Ne csapjuk be magunkat a magányos ember mítoszával! Az ember, társas lény. Keressünk magunkhoz hasonló mentalitású és érdeklődésű társaságot! Ha azt gondoljuk: ,,Mindenki hülye!", vagy, hogy ,,Egyetlen normális embert sem ismerek!", tartsunk önvizsgálatot, mi akadályozza meg bennem, hogy másokat szeressek és elfogadjak! A magányos ember hosszútávon elsorvad egyedüllétében! Arra koncentráljunk ami a más emberekben szerethető és jó, meglátjuk hamarosan ők is így viszonyulnak majd hozzánk!

forrás: Tarr Bence László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ooOoo
  2019-01-17 14:42:37, csütörtök
 
  Oliver Onions - Bulldozer
Oliver Onions - Dune Buggy
The Fantastic Oceans - Movin' Cruisin'
The Fantastic Oceans - Sunshine
Who Finds A Friend Finds A Treasure (hard rock)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Préta
  2019-01-17 14:34:52, csütörtök
 
  A préta birodalom (szanszkrit): páli: Peta, tibeti: Jidak) a buddhista, hindu, szikh és dzsaina kozmológiában szereplő létsík, amelynek lakói sokkal nagyobb szenvedéseken mennek keresztül, mint az emberi szenvedés, elsősorban rendkívüli éhséget és szomjúságot tapasztalnak. A préta leggyakoribb magyar fordítása "éhes szellem". A Tipitaka
Khuddaka-nikája gyűjteményében található Petavatthu című buddhista kanonikus szövegben a préta kifejezést sokkal változatosabb értelmezésben használják. Úgy tartják, hogy a préták korábbi életeikben korrupt, csaló, féltékeny és kapzsi emberek voltak. A karmájuk eredményeképpen kielégíthetetlen éhség gyötri őket bizonyos anyagok és tárgyak felé. Hagyományosan ezek a dolgok visszataszítóak és alantasak, mint például az emberi holttest vagy az ürülék, de egész bizarr dolgokat is említenek egyes források.

Jellemzése

A préták láthatatlanok az emberi szem számára, azonban egyesek úgy tartják, hogy bizonyos tudatállapotban lehet őket érzékelni. Emberszerűnek mondják őket, mumifikálódott bőrrel, sovány combokkal, hatalmasra felfúvódott hassal és hosszú, vékony nyakkal. Ez valójában a mentális állapotuk metafórája: hatalmas az étvágyuk, amelyet rendkívül kis eséllyel tudnak kielégíteni.

A prétákat a japán művészetben (főleg a Heian-korban) csontsovány emberként ábrázolják nagy, kidomborodó hassal és rendkívül apró szájjal és torokkal. Gyakran nyalogatnak csöpögő vizeket templomokban és nem ritkán szerepelnek démonok társaságában, amely a kétségbeesésüket jelképezi. Ezen felül láthatók még tűzgömb alakban is.

A préták a Föld kopár területein és a sivatagokban élnek és a helyzetük a múltban szerzett karmáiktól függően eltérőek. Némelyikük képes enni keveset, de rendkívül nehezen jut élelemhez vagy folyadékhoz. Mások találnak ételt és italt is, viszont rendkívül nehezen tudnak nyelni. Egyesek torkát nyeléskor égeti a táplálék, mások meglátnak valami élelmet, de mire odaérnének, elillan a szemük elől. Emiatt folyamatosan éhesek. Az éhségen felül a préták hatalmas hőséget és hideget kénytelenek elviselni, emiatt a szenvedésük valamelyest hasonlatos a pokollakók szenvedéseihez. Ez utóbbiaktól csak abban különböznek, hogy a préták szabadon tudnak mozogni, míg a pokollakóknak ilyen lehetőségük sincs.

Kapcsolat a préták és az emberek között

A vallásos, spirituális hagyományokban a prétákat általában csupán apró nyűgnek tekintik az emberek számára, kivéve ha a préták vágya valamiért éppen a vér. Egyes hagyományok szerint a préták varázslattal, illúzióteremtéssel és álcával próbálják megakadályozni, hogy mások kielégítsék saját vágyaikat.

Általánosan mégis sajnálatra méltónak találják a prétákat a buddhista kozmológia alapján. Akadnak buddhista kolostorok, ahol a szerzetesek (bhikkhu) étel- vagy virágfelajánlásokat tesztnek az éhes szellemek javára.

Helyi hagyományok

Japánban a préta elnevezése gaki, amely a kínai e kuj kifejezésből ered.

657-óta egyes japán buddhisták önmegtartóztatási napot tartanak augusztus közepén, hogy megemlékezzenek a folyton éhező gaki-kra. Úgy tartják, hogy megemlékezéseik és ételfelajánlásaik segítenek nekik megszabadulni szenvedéseiktől.

A modern japán nyelvben a gaki szót az elkényeztetett gyermekre használják.

A hinduizmusban a préták teljesen valóságos lények. Testük levegőből és fekete anyagból van - kettő az öt alapelem közül, amely a földi testeket alkotják: levegő, víz, fekete anyag (űr), tűz, föld. Az előző életekben szerzett "karmáktól" függően léteznek más formák is, amikor az ember testéhez hasonló testbe születik újjá a lélek, de minimum egy alapelem hiányzik belőlük és maximum három. A hinduizmusban az atma vagy lélek átmeneti állapotában tiszta és a dévákhoz hasonlatos, halál után újjászületik egy testbe, amely öt elemből áll. A préták ezért képtelenek ételt fogyasztani, mivel azokban van föld, tűz és víz elem.

Thaiföldön a pret éhes szellemet jelent a buddhista hagyományokban, amely a thai néphagyomány részévé vált. A róluk alkotott általános képzet az, hogy a pret-ek nagyon magasak.

Rudolf Steiner - Antropozófia

Rudolf Steiner szerint vannak olyan ellenséges szellemi lények, melyek az emberi szorongásból és félelemből táplálkoznak

A szorongás, a depresszió és a félelem sok mindenkit érint manapság, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy az életünkben megnyilvánuló anyagi hatásai mellett lehetnek olyan lények is az okozói, amelyek a szokásos észlelésünkön kívüli dimenziókban léteznek.

Sokkal több dolog van a valóságban, mint amit láthatunk, érezhetünk, hallhatunk, ízlelhetünk és érinthetünk. Valójában a világegyetemet alkotó anyagnak mintegy 73% -a sötét energiából áll, és másik 23% -át sötét anyag alkotja, amelyek közül egyik sem látható, de még csak nem is értjük. Ráadásul az emberi szem az elektromágneses sugárzás teljes spektrumának csupán mintegy 0,35% -át képes látni. Amikor felnézünk az égre, 96%-a láthatatlan a számunkra. Ebben benne foglaltatnak a szellemi birodalmak, és léteznek olyan univerzumok, amelyek az öt érzékünkön túl léteznek.

Nagyon kevés tudós hajlandó felfedezni a metafizikát, hogy megvizsgálja a hétköznapi felfogáson túlmutató életet, hogy kapcsolatot találjanak a látható és a láthatatlan jelenségek között.

Rudolf Steiner azonban egy ritka kivétel, korának egyik legtermékenyebb és legtehetségesebb tudósa, filozófusa és ezoterista tagja volt, aki élete munkájának tekintette, hogy bepillantást nyerjen a fátyol mögé, majd ezt a tudást, melyet az élet és a világ mélyebb természetével kapcsolatban megismert, megosztotta a világgal.

A szorongás és a depresszió tekintetében Steiner ellenséges lényekről beszélt, melyek a szellemi világban léteznek, és amelyek képesek befolyásolni az emberi érzelmeket és táplálkozni belőlük. Ez egy olyan koncepció, amelyet a mai napig nagyon sokan elutasítottak. Mindez azonban jól ismert tény a sámánok és mások számára, akik hozzáférnek a spirituális dimenziókhoz, hogy enyhítsék a mentális betegeik szenvedését.

Sokan ismerik az energiavámpírok fogalmát, vagy tudnak olyan emberekről, akik kiszívják mások energiáját és a negatív érzelmeikből táplálkoznak. A más dimenziókban létező hasonló entitások létezéséről Steiner így ír:

"Vannak lények a szellemi világban, akik számára az emberi lényekből származó szorongás és félelem szolgál táplálékul. Amikor az emberek nem szoronganak és nem félnek, akkor ezek a lények éheznek. Azon személyek számára, akik még nincsenek eléggé meggyőződve erről a kijelentésről, mindez csak viszonylag érthető. De azok számára, akik ismerik ezt a jelenséget, ez valóság. Ha félelem és szorongás sugárzik az emberekből és pánikba esnek, akkor ezek a lények szívesen táplálkoznak belőlük, és egyre erősebbekké válnak. Ezek a lények ellenségesek az emberiséggel szemben.

Minden, ami táplálja a negatív érzelmeket, a szorongást, a félelmet és a babonát, a kétségbeesést vagy a kétséget, a valóságban ellenséges erők az érzék feletti világban, amelyek kegyetlen támadásokat indítanak az emberek ellen, miközben azokat táplálják. Ezért mindenekelőtt szükséges, hogy a szellemi világba belépő személy legyőzze a félelmet, a tehetetlenséget, a kétségbeesést és a szorongást. Pontosan ezek azok a érzések, amelyek a kortárs kultúrához és materializmushoz tartoznak; mert elidegeníti az embereket a szellemi világtól, és különösen alkalmas arra, hogy az emberekben a reménytelenséget és az ismeretlentől való félelmet idézze elő, és előhívja a fent említett ellenséges erőket." - Rudolf Steiner

A negatív érzelmek az ellenséges szellemek táplálékai

Az ilyen koncepciót nem könnyű elfogadni a mindennapi párbeszédben, amelyet a merev szkepticizmus és a tudományos materializmus irányít. A mai hagyományok arra törekednek, hogy az ősi metafizikai bölcsességet és gyakorlati alkalmazását kivonják az életünkből, és bár a tudományos kutatás ezen a területen kivételesen értékes, a spirituális felfogás mindig is tapasztalatunk része volt.

"Mégis, a cinikus szkepticizmus ellenére az összes ősi misztérium iskola, az igazi sámánikus betekintés és az ezoterikus tanítások (amelyek nagy részét nyilvánvaló okok miatt több ezer éven keresztül elnyomták és/vagy torzították), ezt az igazságot közvetítették azok számára, 'akiknek van szemük a látásra és fülük a hallásra', saját nyelvük és szimbolizmusuk felhasználásával, legyen az az "Általános törvény" (ezoterikus kereszténység), Arkhónok (gnosztikusok), a 'Sors urai' (hermetizmus) - 'A témák témája' (sámánizmus, Carlos Castaneda), 'A gonosz varázsló' (Gurdjieff), a Shaitan (szufizmus), a dzsinn (arab mitológia), Wetiko (indián spiritualitás), okkult ellenséges erők (Sri Aurobindo és Az Anya, Integrált jóga) stb." - Bernhard Guenther

Az érzékszerveken túli vagy hiperdimenziós lényekkel való foglalkozás már régóta a történelem részévé vált, és bármelyikünk számára közvetlenül hozzáférhetővé válik, ha megfelelő gyakorlattal és figyelemmel közelítünk a kérdéshez. Igaz ez a növényi szerek révén szerzett sámánisztikus tapasztalatokra, ahol teljes mértékben lehetséges olyan tudatállapotba lépni, ahol az élet teljes kozmológiájában létezik és kapcsolatba lehet lépni vele.

Amikor valaki a negatív belső gondolatok, a depresszió, a gyötrő szorongás, vagy az ellenőrizhetetlen és irracionális félelem közepette találja magát, ez annak a jele, hogy elszakadtunk a valódi spirituális természetünktől, amit a szellemi birodalmakban működő lények tovább súlyosbítanak, ahogy arra Steiner is rámutatott.

Ezért sokan gondolják úgy, hogy az ilyen rendellenességek spirituális megbetegedéseknek tekintendők, és amíg a lélek be nem gyógyul a szellem fejlődésére megfelelő figyelmet fordítva, az érzések hajlamosak tovább súlyosbodni és folyamatos szorongást okozni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 52 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 192 db bejegyzés
e év: 868 db bejegyzés
Összes: 868 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 537
  • e Hét: 1457
  • e Hónap: 2070
  • e Év: 13004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.