Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Fájdalom és öröm
  2019-03-20 19:06:21, szerda
 
  "Képzeljék el, hatvankilenc éves vagyok, és még senkit sem láttam meghalni, sőt még egy épületben sem tartózkodtam haldoklóval. És a születés? Tavaly láttam először, egy szülészorvos meghívására. Gondoljanak bele, ezek az élet legfőbb eseményei, mégsem részei többé léttapasztalatunknak. Mégis azt reméljük, érzelmileg teljes életet élhetünk, miközben aprólékosan kigyomláltuk legmélyebb emberi érzelmeink forrását. Ha sosem tapasztaltunk fájdalmat, az örömöt is igen nehezen éljük át."

- George Wald -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kellemes és fájdalmas
  2019-03-20 18:55:29, szerda
 
  "Lám, milyen furcsa dolog, férfiak, amit kellemesnek neveznek az emberek: milyen csodálatos kapcsolatban van azzal, ami az ellenkezőjének tűnik, a fájdalmassal... Ha valaki az egyiket kergeti és megfogja, csaknem mindig kénytelen megfogni a másikat is, mintha egyazon csúcsból indulna ki összekapcsolódva a kettő."

- Szókratész -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az gúnyol sebet...
  2019-03-20 18:52:05, szerda
 
  "Az gúnyol sebet, kinek sose fájt!"

- William Shakespeare -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Világot teremt
  2019-03-20 18:03:32, szerda
 
  Világot teremt

Lélek ha meg nem előzi a szót,
hiába szólunk ékeset és jót.
Ha szeretet nem ég a szóban,
nincsen erő az elhangzóban.
S ha tüskés szavakat mond a szánk,
az IGE is lehet bumeráng,
Káin-ököl, mely kiolt életet,
ha salakká égett a szeretet.

Csak az igaz szó gyújt és épít.
Szivárványból is hidat készít.
És ha isteni, világot teremt,
és tűhegyén hordja a végtelent!

Venyercsán László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Amikor a prédikátor mindent természetesnek tekint
  2019-03-20 17:50:40, szerda
 
  ,,Egy másik csapda, amibe a prédikátor beleeshet, hogy természetesnek tekint mindent, ami előfordul, és könnyedén veszi....Könnyű a lelkipásztornak kiváltságos semmittevővé változnia, nyitott tenyerű és várakozó tekintetű társadalmi parazitává, mert a főnöke nincs a láthatáron. Nem követelik meg tőle, hogy betartsa a munkaidőt, ezért dolgozhat az élet kényelmes módja szerint, ami megengedi neki a lógást, a játékot, a szundikálást és a szórakozást. Sokan ezt teszik.
Hogy elkerülje ezt a veszélyt, a lelkipásztornak önkéntesen olyan kemény munkát kell vállalnia, mint a földművesé, a komoly tudosé vagy a tanulóé. Senkinek sincs joga könnyebb élethez, mint amilyen az őt támogató munkásoknak van. Egy prédikátornak sincs joga meghalni idős korban, ha nem a kemény munka öli meg őt.
Inkább azt kellene mondani, hogy Isten egyes emberei megtanultak dolgozni, ezért megmenekültek a lustaságtól és a kimerülés következtében fellépő haláltól, és szép életkort értek el."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Amikor a lelkipásztor inkább a filozofikus eszméket szereti
  2019-03-20 17:47:03, szerda
 
  ,,Egy másik veszély, amivel a lelkipásztor találkozik, hogy öntudatlanul is inkább a vallásos és filozofikus eszméket szereti, mint a szenteket és a bűnösöket. Lehetséges ugyanazt az elvonatkoztatott vonzalmat érezni az elveszett emberek világa iránt, mint amit egy természettudós érzett egy méhkaptár vagy egy fekete hangyákból álló boly iránt. Azokat lehet tanulmányozni, tőlük lehet tanulni, sőt talán lehet nekik segíteni is, de nem lehet értük sírni, sem meghalni.
Ez a magatartás hamarosan megszűrt és pedáns prédikáláshoz vezet. A prédikátor feltételezi, hogy hallgatói annyira ismerik a történelmet, a filozófiát és a teológiát, mint ő maga, ezért élvezi a tudományos utalásokat, alkalmilag könyvekre és írókra hivatkozik, akiket egyáltalán nem ismer az őt hallgató emberek többsége. Összetéveszti az egyháztagjai arcán levő zavar kifejezését az ő briliáns elméje iránti csodálattal."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A lelkipásztor elveszítheti együttérzését
  2019-03-20 17:44:31, szerda
 
  ,,Állandó veszély lehet, hogy a lelkipásztor elveszti együttérzését, és magatartása elvonttá és akadémikussá válik. Szereti az emberiséget anélkül, hogy szeretné az embereket. Krisztus ennek pontosan az ellenkezője volt. Szerette a csecsemőket, a vámszedőket, a paráznákat és a betegeket, szerette őket önfeledten és egyénenként. Aki állítja, hogy Őt követi, az nem engedheti meg, hogy másként tegyen."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Veszély
  2019-03-20 17:40:10, szerda
 
  ,,Megvan az a veszély, hogy a prédikátor lelkileg elidegenül az egyszerű emberektől. Ez az intézményesített keresztyénség természetéből fakad. A lelkipásztor csaknem kizárólag vallásos emberekkel találkozik. Az emberek vigyáznak magukra, amikor vele vannak. Hajlamosak arra, hogy másként beszéljenek, egy időre kedvesek legyenek, mert úgy gondolják, hogy a lelkipásztor ezt akarja inkább, mint azt, hogy olyanok legyenek, amilyenek valójában. Ez egy elképzelt világot teremt, ahol senki sem az, aki valójában. A prédikátor azonban már olyan régóta elfogadja valóságosnak, hogy nem ismeri fel a különbséget.
Ebben a mesterkélt világban való élés eredményei katasztrofálisak. Nincs több kötetlen beszélgetés, csak 'konferenciák' vannak. Nincs több olyan egyszerű ember, mint akiket a mi Urunk nagyon szeretett. Csak 'esetek' vannak és emberek 'problémákkal'. Az egyszerű, nem mesterkélt nyíltság, aminek jellemeznie kellene minden kapcsolatot a keresztyén és embertársai között, elvész, és a gyülekezet vallásos klinikává válik. A Szentlélek nem tud munkálkodni ilyen atmoszférában, és ez végül gyászos, mert nélküle a lelkipásztori szolgálat eredménye fa, széna és pozdorja."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Világi papok és lelkipásztorok
  2019-03-20 17:37:51, szerda
 
  ,,A világi papok és lelkipásztorok, akik Isten házának ajtaját a kenyérért őrizték, még mindig köztünk vannak. A Sátán gondoskodik arról, hogy ott legyenek, mert többet árthatnak Isten ügyének, mint az ateisták egész serege."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jártasság
  2019-03-20 17:36:08, szerda
 
  ,,A jártasság közömbösséget teremthet még Isten oltáránál is. Milyen félelmetes az a lelkipásztornak, amikor hozzászokik a munkájához, ámulatérzete eltávozik, megszokja a szokatlant, amikor elveszti ünnepélyes félelmét a Magasságos és a Szent jelenlétében. Amikor, közönségesen kifejezve, egy kicsit megunja Istent és a mennyeieket."

-A. W. Tozer-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2019.02 2019. Március 2019.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 1024 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3622
  • e Hét: 12334
  • e Hónap: 24209
  • e Év: 212011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.