Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Fókuszban a nő 1.
  2019-04-17 23:00:31, szerda
 
 

FÓKUSZBAN A NŐ 1.

Abban a világban, ahol most élünk, ahol egyre nehezebb a megélhetés, és ahol annyiféle hatás ér, ott nagyon meg kell dolgozni azért, hogy el tudjuk érni a másik embernek a lelkét.

Jókai Anna: InfoRádió ArénaA boldogság ott van, ahol megtaláljuk, nem pedig ott, ahol keressükJohn KayA boldogság néha egészen kis dolgokon múlik!
Elég hozzá minden nap egy emlék, egy történet, egy kép!Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!

Mark TwainAddig vagy boldog míg van, aki szeret,
Aki a bajban is megfogja a kezed.
És hogy milyen fontos is volt neked,
Csak akkor tudod, ha már nincs veled.

Fájni kell a szívnek, ha igazán szeret,
Mert fájdalom nélkül szeretni nem lehet.
Az igazit megismerni egy perc is elég,
De őt elfeledni egy élet is kevés.

Napfényes reggel ébresszen fel téged,
De gyönyörű szép álmod ne érjen véget.


Simogassa napfény a te orcádat,
Mintha én csókolnám pici szádat.

Úgy szeretnék könnycsepp lenni
Mosolygós kis orcádon,
Két szemedből kigördülni
S elégni szép szádon.

Szemed úgy izzik, mint
Lángoló, két tűzgolyó,
Ajkad, mint a kitörni készülő
Vulkán, oly forró.

Mészáros Lajos: Addig vagy boldog!Ahhoz, hogy valakit megismerj, a lelkét kell ismerned.
Mert a külső csak burkolat, a viselkedés többnyire attól függ hogy milyen a hangulatvilágunk..és van úgy, hogy olykor védekezésre használjuk.
De ha valakinek a lelkét ismered, akkor mindent tudsz róla.Ahol nincs szeretet, ott semmi sincsen.
Ahol kihunyt a szeretet, félelem költözik a szívekbe. ]
Ha szeretni tudsz, nincs mitől félned.

Hioszi Tatiosz: Hioszi Tatiosz: A szeretet kiskönyveAhol van szeretet, ott nincs követelés, nincs elvárás, nincs függőség. Nem követelem tőled, hogy tégy boldoggá; a boldogságom nem benned leledzik. (...) Kötődés nélkül élvezem a társaságodat. Amit valóban élvezek, az nem te vagy; az a valami mindkettőnknél nagyobb. Valami, amit felfedeztem, egyfajta szimfónia, egyfajta zenekar, amely egy melódiát játszik a jelenlétedben. De amikor elmégy, a zenekar akkor sem áll le. Amikor valaki mással találkozom, a zenekar egy másik melódiát játszik, amely szintén csodálatos. És amikor egyedül vagyok, akkor is tovább játszik. Ez jelenti a felébredést.

Anthony de Mello: Ahol van szeretet"Az ajtók azért voltak zárva, mert soha nem értettem meg, hogy én vagyok az egyetlen személy, aki kinyithatja őket."

Paulo CoelhoAhogy egyre inkább megismersz valakit, minden külső tulajdonsága apránként elhalványul. Már nem számít, milyen színű a haja, vagy hogy milyen magas - idővel sokkal inkább a lelkét figyeled, nem a külsejét. Ezért mondják azt, hogy igazán a másik ember belsőjébe szeretünk bele; a külseje után persze vágyakozhatunk, tetszhet nagyon a szeme vagy az izmos hasa, de ezeket csak a szemeddel szereted, nem a szíveddel! Mikor úgy igazán megismersz és megszeretsz valakit, minden külső hiányossága vagy hibája eltűnik. Ez a szeretet lényege - a tökéletlenségek mögött meglátni valakiben a szépséget.Ahol az álom véget ér, ott kezdődik a valóság.

Kaleido Star c. filmAhol a szemek beszélnek, ott a szavakra nincs szükség

Afrikai közmondás - magyarosítvaAz ajak lehet néma. A szív nem. És a szív is megárad olykor, mint a Duna vize. És olyankor kiönt.

Gárdonyi Géza: Isten rabjaiAki el akarja érni kitűzött célját, csak egy úton haladjon,
s ne kóboroljon sokfelé, mert az nem haladás, hanem tévelygés...

Seneca: Apáczai Csere János válogatott pedagógiai művei


Aki felugrik az égbe, nagyot zuhanhat,
De meglehet, hogy repülni fog.

Lauren Oliver: Delírium


Akik szeretik egymást, keresik egymást.
Ha a szél kétfelé fújja őket,
térden is visszamásznak egymáshoz.
Ha tengert vetnek közéjük,
a lelküket küldik által a tengeren:
levélben találkoznak.

Gárdonyi Géza: Ida regényeAki menni akar, engedjük el. Aki nem tudja mit akar, küldjük el. Aki a kezét nyújtja, fogadjuk el. Aki képes szavakkal is ölelni, pedig nem tudja biztosan kap-e valaha viszonzást, mégis önzetlenül képes adni, annak tényleg hatalmas a szíve. Aki nem akar szeretni, az gyáva. Aki meri vállalni a bukást, az bátor. És aki tud néha sírni, az mer szeretni is...!Akinek akarata van, azt vezeti a sors, akinek nincs, azt vonszolja.

Bozzay Margit: A lecke végeAkinek megromlik a párkapcsolata, többnyire hajlamos a másik felet hibáztatni. Világosan látja, miben kellene a másiknak megváltoznia ahhoz, hogy működjék a kapcsolat, de igen nehezen ismeri fel, mivel járul hozzá ő maga a problémák kialakulásához.

Jorge Bucay: Nyitott szemmel szeretniAki nem keres, annak nem hiányzol...és akinek nem hiányzol, annak nem vagy fontos. A sors dönti el, hogy ki lép be az életedbe, de te döntesz arról, hogy ki maradAki nem tudja átélni a másik örömét, fájdalmát, aki képtelen belebújni egy másik ember lelkébe, aki nem éli át, hogy a másik ember önálló világ - az (...) nem tud szeretni még.

Müller Péter: SzeretetkönyvAki szeret, annak varrd fel a szakadt gombját , mert könnyen meglehet, hogy felvarrja más.
Aki szeret , annak hallgasd meg baját, gondját, mert könnyen meglehet, hogy meghallgatja más.
Aki szeret, azzal sose légy morc, goromba, mert könnyen meglehet, hogy rámosolyog más.
Aki szeret, szeresd, s öleld meg naponta, mert könnyen meglehet, hogy megöleli más.
És akkor hidd el! - nem ő a hibás!

Jobbágy Károly: TanításAki szeret, nem azt mondja, hogy vigyázz magadra, hanem azt, vigyázok rád.
Aki szeret, nem azt mondja, légy az enyém, hanem azt, legyünk egymásé.
Aki szeret, nem azt mondja, szeretlek, hanem azt, szeressük egymást.
Mert aki szeret, nem akar magához láncolni téged. Nem az életedet akarja. Hanem azt, hogy egyek legyetek. Azt, hogy közös legyen az életetek.

A. J. ChristianAki szeret, nemcsak boldogságot, de mérhetetlen sok szenvedést is átél. Minden mulandó. Néha nem is bánjuk. Ha hideg a szívünk, és nem szeretünk valakivel lenni, számoljuk az időt: múljon már el. Csak ha szeretünk, akkor állítanánk meg az időt. Akkor jó lenne, ha örökké tartana az élet. A szeretet az egyetlen olyan állapot, melyről elvarázsolt lelkünk tudja, hogy ÖRÖKKÉVALÓ. Az "enyém vagy, s én a tiéd"; időtlen állapot."

Müller PéterAki szeret, nem fogja elvárni tőled, hogy úgy viselkedj, ahogy ő akarja, hanem mosolyog, amikor látja, hogy egyedi vagy. Aki szeret, nem fogja elvárni, hogy úgy élj, ahogy ő jónak gondolja, hanem örömmel látja, ahogyan élsz. Aki szeret, nem akarja elvenni a szabadságodat, hanem örül annak, aminek te is örülsz. Aki szeret, nem akar ujjal mutogatni rád,hogy te rontottad el az életét, hanem megköszöni, hogy mellette vagy.
Aki szeret, átölel bármikor, tiszta szívvel, minden ok nélkül... csak azért mert szeret!!!Aki szeretetben él, nem büszke, nem akar másokon uralkodni, nem halljátok soha, hogy hibáztatna vagy gúnyolna másokat. Nem kutat mások szándékai felől, nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások, és soha nem tartja többre magát embertársainál. Aki szeret, az amennyire csak lehet, elkerüli, hogy fájdalmat okozzon.

Vianney Szent JánosAkik igazán vonzódnak egymáshoz, azokat ezer mérföld sem választhatja el. Akik nem, azok akkor sem kerülnek össze, ha a szomszédban élnek.

Kiníi közmondás - Shan-Tung Hsu - Jin és jang a szerelembenAkik szeretik egymást, keresik egymást. Ha a szél kétfelé fújja őket, térden is visszamásznak egymáshoz. Ha tengert vetnek közéjük, a lelküket küldik által a tengeren: levélben találkoznak.

Gárdonyi Géza: Ida regényeAkinek reményt adsz, csak áll, és vár.
Akinek álmokat ígérsz, elfelejti önmagát.
De akinek célt mutatsz, épít hozzá egy utat.
S ha elveszed tőle a félelmet, képes rá,
hogy megvalósítsa a lehetetlent.

Sohonyai Attila: Útra-valóAkit érdekelsz az keres téged, aki látni akar talál rá időt,
aki akar téged megtalál, a többi csak kifogás...Akit igazán és mélyen szeretünk, azt rongyos papucsban is szeretjük, meg elrongyolódott lélekkel, azaz betegen. Sőt, ha szakadozik a lelke, épp mi foltozzuk be ,s ha a betegsége eltorzítja a külsejét, nekünk akkor is gyönyörű, mert szeretjük!Aki vak és szerelmes, duplán vak. Az ilyen álmodik; az ábránd az álom kenyere: aki megfosztja a szerelmet ábrándjaitól, az táplálékától fosztja meg. Az ember minden rajongást felhasznál képzelődéséhez: mind a testi, mind az erkölcsi rajongást.

Victor Hugó: A nevető emberAkkor szeress, amikor legkevésbé érdemlem,
mert akkor van rá legnagyobb szükségem.

Kinai közmondásAkkor szeretünk valakit, ha megadjuk neki a szabadságot, hogy az legyen,
ami szeretne lenni, ott legyen, ahol szeretne lenni! Akkor szeretünk valakit,
ha megengedjük neki, hogy szabad akaratából legyen része életünknek.

Andrew Matthews: Hallgass a szívedre!Ami a szívből jön, a végtelenségből jön, s ami a végtelenségből jön,
mindenkinek kincse. A szív művei halhatatlanok.

Gárdonyi Géza: TitkosnaplóAmi belül ragyog, az kívül is látható. A belső ragyogás többet ér a külső színeinél. Akit elkápráztatnak a külső ragyogások, képtelen a fényt megpillantani önmagában. Mert a fény mások fénye által válik igazán tündöklővé. Virág a virágban, kő a kőben, ég a tengerben, ember az emberben látja meg képmását, és leli meg együvé tartozását."

(Tatiosz)Amíg mindkét fél akarja, addig van remény.
"Rólam tudni lehet, hogy amíg a legkisebb reális esélyt is látom egy házasság vagy párkapcsolat megmentésére, addig arra biztatom a feleket, hogy próbálják meg, küzdjenek meg egymásért, ne adják fel, mert az igazi életszövetséget óriási értéknek tartom. Vannak azonban esetek, amikor a párkapcsolat folytatása rombolóbb hatású, mint az elválás. Ilyen, amikor az egyik fél folyamatosan csalja a másikat, holott pontosan tudja, hogy a társa ettől mennyire szenved. Ha valaki újra és újra külső kapcsolatot keres, esetleg ki is nyilvánítja, hogy ő ilyen, másként nem tud élni, így kell elfogadni', akkor a szakítás méltóbb élet lehetőségét nyitja meg a másra vágyó partner előtt. Ha valaki nem látja problémának azt, hogy emberi méltóságunkban megsért minket, és tudni lehet, hogy nem számíthatunk tőle változásra, mert e tekintetben nem is kíván erőt kifejteni, akkor saját lelki egészségünk érdekében ki kell szállni a megalázó helyzetből."

Dr. Almási Kitti: HűtlenségAmikor azt hiszed elfogyott,
S nincs már több erőd.
Amikor azt érzed,
Ez, tovább nem mehet,
Emelt fővel élni nem lehet.
Összetört a bánat,
Ezernyi gond közt, homályban élsz,
feladnád már, nincs tovább.
S mégis, valami itt tart.


Nem tudod miért, nem tudod kiért?
Legyűröd a gondot,
lassan-lassan talpra állsz.
Az életet nem te adtad magadnak,
hát nincs jogod, hogy feladjad.
Az ember megmarad a holnapnak,
akkor is, ha gyötri a bánat.

Fuchs Éva: EMELT FŐVELAmikor egy férfi és egy nő találkozik, a férfi egyszerre rádöbben, hogy valami hiányzik neki, és a nő is tudja már, hogy neki szintén hiányzik valami. Végtére is mi a férfi nő nélkül, és mi a nő férfi nélkül? A férfit a nő teszi férfivá, a nőt a férfi nővé.
Amikor kapcsolatra lépnek, mindketten megkapják azt, ami hiányzott. A férfi a nőt, a nő a férfit. Annak az elismerése, hogy a másik hiányzik, alázatot jelent. Ez nem könnyű. A saját korlátait fogadja el ilyenkor mindenki.

Bert HellingerAmikor egy férfi kilép a szobából, mindent otthagy, ami odabent marad. (...)
Mikor egy nő lép ki a szobából, mindent magával cipel, ami odabent történt.

Alice Ann MunroAmikor gyenge vagy, akkor vagy a legerősebb. Amikor semmid sincs, tiéd az egész világ. Amikor végképp elbuktál, és úgy érzed, már nem bukhatsz alább, akkor már csupán egyetlen sóhajtás a győzelem. Egyetlen sóhajtás. Sóhajts! Fújd ki a levegőt, ereszd el a kétségbeesést, ereszd el dühödet, ereszd el a görcsös akaratot!

Colin J. Fayard: A tűz napjaiAmikor megcsalják az embert, az váratlan seb. Ha jól fogod ismerni a szívedet, ez sosem fordul elő. Mert ismerni fogod az álmait, vágyait, és tudni fogod, mihez kezdj velük. A szíved elől sosem menekülsz el. Ezért jobb hallgatni rá, hogy sose kapjál váratlan sebeket.

Paulo Coelho: Az alkimistaAmikor reggelente felkelsz, a szívednek csordultig kell telnie boldog izgalommal, hiszen tudod, hogy napközben csupa jó dolog történik veled. Nevetned kell és örvendezned. Erősnek kell lenned, és tudnod kell, hogy biztonságban vagy. Jól kell érezned magad a bőrödben, abban a biztos tudatban, hogy felbecsülhetetlenül értékes vagy. Természetes, hogy az élet számodra is tartogat kihívásokat, és szükség is van rájuk, mert segítenek a fejlődésben, ugyanakkor tudnod kell, hogyan nézz szembe a problémákkal és nehézségekkel. Győztesnek születtél! Boldognak születtél! Csodálatos életre születtél!"

Rhonda ByrneAmikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet a napfényért, és azért, hogy élsz és erős vagy. Mondj köszönetet az életedért és a létezés öröméért. Ha pedig nem látsz magad körül semmit, amiért köszönetet mondhatnál, magadban keresd a hibát.

Tecumseh: A varázslatAmikor szeretnek bennünket a nők,
mindent megbocsátanak nekünk,
még vétkeinket is; amikor nem


szeretnek bennünket, semmit sem
bocsátanak meg nekünk, még
erényeinket sem.

Honoré de Balzac


Amikor tudod, hogy nem jön, de mégis várod
Amikor tudod, hogy kár volt, mégse bánod,
Amikor érzed, hogy hevesebben dobog a szíved,
Amikor érzed, hogy érte remeg a két kezed,
Amikor várod, hogy eljöjjön a pillanat,
Amikor várod, hogy odaadhasd önmagad,
Amikor vágyod ölelését s csókjait,
Amikor vágyod hangját és szavait,
Amikor néznéd mosolyát és két szemét,
Amikor néznéd, ahogy nyújtja a két kezét,
Amikor nem bírod már, kibuggyannak a szavak,
Amikor nem bírod már türtőztetni magad,


Amikor elhiszed, hogy erre volt szükséged,
Amikor elhiszed, hogy Ő is eleped érted,
Amikor megijedsz, de nem tudsz tenni ellene,
Amikor megijedsz, mert rossz lenne nélküle,
Amikor már aludnál és ébrednél is mellette,
Amikor már Önmagaddal harcolsz ellene,
Amikor rájössz, hogy mit sem ér a józan ész,
Amikor rájössz, hogy miért ne, hisz egyszer élsz,
Amikor világossá válik, hogy ez jó neked,
Amikor világossá válik, hogy megteszed,
Akkor vedd tudomásul, hogy igenis szereted!

Amikor tudod ...

Antaris : AMIKOR


Link

Link
Amikor úgy érzed, mindenki vádol,
Amikor mindenki hibádra hibát tol,
Amikor szíved szerelemtől lángol,
Te itthon vagy és a kedvesed távol,
Menj ki a szabadba, lélegezz fel végre,
Szagolj virágokat s nézz a tiszta égre.
Ha felnézel, majd meglátsz egy madarat,
Hófehér galambot, mely a magasba tart.
Lelked madara, mely bús mégis szárnyal.
Gondold végig mi is az, ami lelked bántja,
Mert amíg Te búsulsz a madár is bánja.
Végy nagy levegőt, fújd ki a rossz kedvet,
Ezzel lelked madarát a szabadba ereszted.
Most már jókedvűen mész vissza a házba,
Megmosod az arcod és leülsz az ágyra.
Utoljára felnézel még a csillagokra,
Majd lehajtod fejed az álom-párnára,
Becsukod a szemed, s már álom kerülget,
Látod lelked madarát, s a virágzó rétet.

Mágori Bea: A lélek madara...Ami könnyen elérhető, az a felszínen csillog. Ami érték, olykor fénytelen, és a mélyre kell ásni érte. Amiben a sokaság élvezetét leli, sivár és illanó gyönyörűséget kínál. Amiről én beszélek, az a felszínről nem látható, és bensődben derül.

Lucius Annaeus Seneca: Erkölcsi levelek


"Amit egy nő el akar érni, azt eléri, vagy kéréssel,
vagy sírással, vagy édes csókkal."

Mikszáth Kálmán


Amit szivedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt;
amit szemeddel sejtesz,
sziveddel várd ki azt.A szerelembe - mondják -
belehal, aki él.
De úgy kell a boldogság,
mint egy falat kenyér...

József Attila: AMIT SZÍVEDBE REJTESZ

Annyi ember van, akik megvalósították az álmaikat, akiket nézve az ember elhiszi, eltűnt a lehetetlen. Hidd el, semmivel sem vagy kevesebb náluk, ami nekik sikerült, neked is menni fog. Nem adhatod fel az álmaidat csak azért, mert akadályokba ütköztél, mint ahogyan egyetlen defekt miatt, az autód másik három kerekét sem szúrod ki! Menni, haladni kell tovább! Ha csak álmodozol, megkeseredett emberré leszel, míg mások boldogan élik az életüket! Ne suttogj ott, ahol nevetni is lehet! Bátorság!

Theodorovits AndreaAmint megtanulsz bízni magadban, megtanulsz élni.

Johann Wolfgang von Goethe- Apa, mi az, hogy férfi?
- Az egy olyan ember, aki erős, mindent kibír a családjáért, oltalmazza őket, gondoskodik róluk, szereti őket...
- Apa, én is olyan férfi szeretnék lenni, mint anya...Arany Viktor: NEGYVEN FELETT


Negyven fölött szép igazán a nő,
Akkor már kiül a belső,
Meghozza gyümölcsét az élet,
Meglátszik, ki a finom érett.

Sokuk arcán mennyei szépség ül,
Nőiségük kiteljesül,
Az értő szem őket nézi,
Ki szerencsés, karjukban végzi.Arcunk nem csak jellemünkről árulkodik.
Magán viseli szivünk lenyomatát,legbensőbb érzéseinket.Az asszony olyan, mint az árnyék. Ha szaladsz utána, elfut előled,
ha szaladsz előle, ő fut utánad.

Eca de Queirós portugál íróAttól még, hogy orvos vagy, beteg is lehetsz.
Attól még, hogy bíró vagy, bűnös is lehetsz.
Attól még, hogy ember vagy, boldog is lehetsz.

Fodor ÁkosAz a legszebb érzés az életben, ha valakinek szüksége van ránk.Azok az emberek érik el céljukat, akik akkor is továbbmennek,
amikor úgy érzik, nem tudnak már menni.Azért jöttél e létbe, hogy jól érezd magad!
Minden vágyad és álmod az örömből fakad.
Ne keresd a miértjét, csak engedd, hogy vigyen,
ússzál együtt az árral, s ne változtass ezen.
Egyetlen apró vízcsepp, csak ennyi vagy csupán,
ne menj szembe az árral,


és ne harcolj bután.
Hidd el, álmod erősebb, és magával ragad,
engedd magad sodorni, s kétséged sem marad,
hogy nem kell erőlködnöd, mert minden szép lehet,
valóra válhat mindaz, mit alkot a képzelet

Aranyosi Ervin: Haladj az árral!Azt mondják, aki szeret, az visszatér...
Egy fenét! Aki szeret, az nem hagy el!Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít. Szerintem ez nem így van. Az agy idővel - hogy megóvja magát - szövetekkel veszi körül a sebet. Így csökken a fájdalom, de a seb megmarad.

Rose Fitzgerald Kennedy: Gyilkos elmék c. filmAzt mondják, a jó dolgokhoz idő kell, de az igazán
nagyszerű dolgok egy szempillantás alatt történnek.

Miley Cyrus: One in a Million


Azt mondják mindenkire vár valahol valaki, vagy talál magának valakit. De mi van, ha nincs senki? Mi van, ha úgy éljük le az életünket, hogy senki sem vár? Mi van ha nem találok senkit magamnak és rám sem talál senki? Mi van ha nincs senki, aki olyat keresne mint én? És mi van ha én sem találok olyat, aki megérintené a lelkemet? Na ilyenkor mi van? Olyankor mi van?

Semmi nincs, akkor te vagy a hiba a mintán, akihez nem készült pár, mint mindenki máshoz. Viszont azt ne felejtsd el, hogy pont ettől vagy különleges, egyedi, értékes darab, akár egy félrenyomott postai bélyeg. Lehet, hogy megfogod szenvedni a sorra tönkre menő kapcsolataidat, lehet hosszú hónapokig, évekig tartó egyedüllétek várnak rád. Aztán megismersz egy hozzád hasonló hibás darabot, akivel elfogadjátok a másikat a hibáival együtt, márpedig két hibás darab kiegészíti egymást és egy egészet alkot.Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé,
hanem a szellem és a jellem.

GoetheÁcs Erika: SZÍVEMBEN FÁJDALOM


...A szívemben fájdalom, a lelkemben üresség,
Úgy érzem a szerelem csupa keserűség.
Elhagyatva, megcsalva, kifosztottan állok.
Hazug ez a világ, megcsaltak az álmok.

Talán könnyebb lenne, ha gyűlölni tudnálak.
De a magányom szinte üvölt utánad.
S bár még bennem lüktet a becsapotság fájdalma.


Mégis hozzád száll lelkem halk sóhaja.

El kell, feledjelek. El kell, engedjelek.
Csak az emlékeimben lehetek majd veled.
Viaskodik bennem az ész és az érzelem.
Pedig tudom jól, hogy hazug e szerelem.Áldott csodáknak
Tükre a szemed,
Mert engem nézett.
Te vagy a bölcse,
Mesterasszonya
Az ölelésnek.
Áldott ezerszer
Az asszonyságod,


Mert engem nézett,
Mert engem látott.
S mert nagyon szeretsz:
Nagyon szeretlek
S mert engem szeretsz:
Te vagy az Asszony,
Te vagy a legszebb.

Ady Endre: MERT ENGEM SZERETSZÁlmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, a
ki szeretnél,mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged,
hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!

Paulo CoelhoÁlmodj egy szép világot hol tenger a fény,
ott hol a béke az égig ér...
Álmodd,
hogy a szeretet örökké él,
A szívekben derű és senki sem fél...
Álmodd,
hogy az álmaid valóra váljanak,és elkerül minden,
mi szívednek fájhat.

Garai Gábor: ÁLMODJ EGY SZÉP VILÁGOT...Álmodni hívlak most: gyere, jöjj velem;
csak hunyd le két szemed, és fogd meg két kezem.
Rugaszkodj el bátran - lelked könnyű pihe,
s vágyad elég erős, hogy bárhová elvigye.

Múlt emlékeihez... Nem kell már, hogy fájjon;
vagy jövő reményihez, hol kétség sose bántson.
Nincsen mitől félned: álom ez, csak álom:
minden, mi körülvesz, szépségből szőtt bársony.

Álmodni hívlak, mert én is álmodom;


szállok képzeletből kovácsolt szárnyakon,
míg az otthonérzés fel nem támad bennem,
vidáman harsogva: ilyennek kell lennem!

Álom ez, csak álom... A tied, az enyém;
ölelő karjait hívón tárja felém,
míg káprázat fényében tündökölve ragyog.
Gyere, álmodj velem... Mert a tiéd vagyok.

Kalina: ÁLMODJ VELEMÁlmodom-e?
Vagy látok igazán?
S akit látok,
Tündér-e vagy leány?

Akár leány,
Akár tündér lenne,
Mit bánnám én,
Csak belém szeretne!

Petőfi Sándor: ÁLMODOM-E?Álmodozni csodálatos dolog.
Annál csak egyetlen jobb dolog van.
Tenni valamit az álmainkért,
hogy megvalósuljanak. "

Nógrádi GáborÁlmodozz, mintha örökké élnél; élj, mintha ma meghalnál.

James DeanAz álmok tengere furcsa szerzet
ott lélek léleknek üzenhet,
s szív vallhat szívnek szerelmet.
Ott minden - mi itt nem - lelhető
ott vagyunk Isten is világot teremtő.
Az álmok világa furcsa szerzet
az álmokban virág vall virágnak
szerelmet az álmokban, ki' van,
mind angyalok fejükön fénylő
tündér-glória ragyog.
Az álmokban ritkán van szenvedés


s ha fáj is, mit élsz jön az ébredés.
Az álmokban zöld a fű, és minden
vidám az álmokban mindig süt a nap,
mint szép őszi délután, amikor Ő
jött feléd, megfogtad szép kezét,
s azt hitted, mindez örök.
Az álmokban így van mind'
a valóban mögöttünk az Élet
sündörög. De sebaj! újra itt az éj,
csukd be szép szemed,
álmodj és remélj!

Őri István Álom énekAz álmomban az enyém vagy, mert az életemben az álmom vagy.

EneiszÁltalában minden idióta háta mögött egy fantasztikus asszony áll.

John LennonBármilyen tökéletes is egy nap, mindig véget ér.

Stephenie Meyer: Twilight - AlkonyatBárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.

Oscar Wilde:Becsukhatod a szemed, hogy ne lásd, amit nem akarsz látni.
De nem csukhatod be a szíved, hogy ne érezd, amit nem akarsz érezni.

Johnny Depp"Becsukhatod a szemed azok előtt a dolgok előtt,
amiket nem akarsz látni; de a


szívedet nem csukhatod be, hogy ne érezz."

Müller Péter ?Becsüld meg a szerelmem
mert csak miattad élek
becsüld meg a szerelmem
mert boldoggá tennélek
becsüld meg a szerelmem


mert érted teszek mindent
becsüld meg mert soha senki
nem fog így szeretni tégedBelesajdult a szívem, és végre nem a rossz fájást éreztem, hanem a jót, a felszabadítót, a szerelem hirtelen kristályosodását, azt a szent pillanatot, ami néha, egy pillantásra, egy érintésre lecsap, hogy igen, szeretem ezt az embert, ezt tudtam, de hogy ennyire nagyon szeressem... maga a boldogság. A tiszta szerelem, ami elűzi a rettegést, a kételyt, a borzalmakat. Meleg, tavaszi szellőként cirógatta végig a testem, az élet szikráját csiholta fel bennem.

Laurell Kaye Hamilton: A HarlekinA belső ragyogás többet ér a külső színeinél.
Akit elkápráztatnak a külső ragyogások,
képtelen a fényt megpillantani önmagában.
Mert a fény mások fénye által válik
igazán tündöklővé.


Virág a virágban, kő a kőben, ég a tengerben,
ember az emberben látja meg képmását,
és leli meg együvé tartozását.A bizalom egy hosszú út,melyen mi is végig megyünk,s hogy nehéz lesz-e járni rajta attól is függ, mi mit teszünk.A bizalom a legnagyobb díj mit másoktól kaphatunk,s bizony e ritka kincsért sokszor nagy árat adunk.A bizalom az egyetlen út egy másik ember szívébe s csak akkor tudjuk mennyit ér ha már mindennek vége.A bizalom egy fájdalmas érzés mert bízni csak szeretve tudunk s e szeretetben a legszebb az... Ha a másiktól bizalmat kapunk.Bíznod kell magadban,
Még akkor is,
Ha az egész világ kételkedik Benned.

Sri Chinmoy: Szív-kertBertók László: BOLDOGSÁG DAL


Eljön a napja, meglásd, tán észre sem veszed,
csak sokkal szebben süt rád, csak mindenki szeret.
Nem tudod, mitől van, egyszer csak énekelsz,
s nevetsz, mert a dallam arról szól, hogy szeretsz.
Sétafikálsz az utcán, s mindig jön egy barát,
és ha a kedved fogytán, ő énekel tovább.


Szomorú vagy, magad vagy, és úgy érzed, dől a ház,
egyszer csak kopogtatnak, s ott áll, akire vársz.
A boldogság egy hajszál, egy szó, egy mozdulat,
Csak mozdulj meg, csak szólj már, csak el ne hagyd magad!Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt és elfelejtik a fintort,
mert útjuk napfényes lesz.

Dr. Gyökössy Endre: A Boldogmondások margójáraBoldogok az összekulcsolódó szeretők: úgy kapnak, hogy adnak, s úgy adnak, hogy kapnak; adott és kapott ajándékot itt nem lehet megkülönböztetni, sem adományt és zsákmányt.

Sebezve sebesülnek és sebesülve sebeznek. Egymás iránti féktelen szomjukban tulajdonképpen vágytalanok: hiszen karjukban tartják a kielégülést, aki éppúgy szomjazik. Dulakodnak, sírnak, haragusznak: de dulakodásuk ölelés, könnyük ékesség, haragjuk szerelem.

(Weöres Sándor: Fairy Spring)A boldogság bennünk, általunk születik meg. Egymás által. Egyedül, egymagadban hiába próbálsz boldog lenni. Ehhez szükséged van a másikra. Nem azért, hogy ő boldoggá tegyen. Hanem azért, hogy te boldoggá tedd. És ha ő boldog lesz, te is azzá válsz. Általa. Miatta. Tőle. És magadtól. Vagyis, kettőtöktől. Mert a boldogság maga az örömszerzés. És ez csak együtt lehetséges. Vele.

Csitáry-Hock TamásA boldogság egy pillangó. Ha kergetjük, kisiklik a kezünk közül,
de ha csendben leülünk, az is lehet hogy leszáll ránk.

Nathaniel Hawthorne


A boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van.

Lev TolsztojA boldogság gyakran egy olyan ajtón szökök be életünkbe,
amelyről nem is gondoltuk, hogy nyitva maradt.

John BarrymoreA boldogságot hiába hajszoljuk, legfeljebb reménykedhetünk abban,
hogy belebotlunk. (...) A boldogsághoz elég a legegyszerűbb dolog,
amíg olyasvalakivel tesszük, akivel együtt akarunk lenni.

Cecelia Ahern: A szerelem kézikönyve

A boldogság ott van, ahol megtaláljuk, nem pedig ott, ahol keressük

John Kay: Oldalazás


Boldogságra születtünk, hogy megöleljük, hogy megcsókoljuk azt, akit igazán,
szívből szeretünk. Hogy kacagjunk, mosolyogjunk, sírjunk, túllépjünk a
nehézségeken és túléljünk mindent, elfogadva a rosszat is...


A bőrödet sok minden melegítheti, de a lelket csak egyvalami. Egy másik lélek. A másik. És ha lelked megtalálja párját, akkor bújik hozzá, reggeltől estig, estétől reggelig. És melegíti. Akkor is, ha bőrödön a hideg szél fut végig. És ennél kellemesebb meleg nem létezik. Az Ő lelke.

Csitáry-Hock Tamás: SzívérintésBoldogság az, amikor az ember megérkezett, behúzza evezőjét
és azt mondja: megérkeztem, nem megyek tovább.

Müller PéterA boldogság abból származik, amikor arra koncentrálunk,
ami van, és nem arra, ami hiányzik.

Andrew Matthews: Legyél boldog tinédzser!A boldogság más, mint az öröm. A boldogsághoz
hozzátartozik a küzdelem, a tudás, a teljesítmény.

George SheehanA boldogsághoz nem kell semmi. Ami van, az is fölösleges. Nincs benne ragaszkodás, birtoklás, szomjúság. Örökös hiány csak a boldogtalanságban van, de a boldogságban nem hiányzik semmi és senki. Ez a te mennyországod állapota.

Müller PéterA boldogtalanság (...) sokkal inkább tőlünk függ, mint a boldogság. A boldogság egy ajándék, vagy a hívők kedvéért mondhatom úgy is, hogy egy kegyelmi állapot - de a boldogtalanság okai mi magunk vagyunk. A boldogtalanság nem történik velünk, azt mi állítjuk elő.

Popper Péter: LélekrágcsálókBiztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz,
s a folyó újra folyni fog, amikor felenged a fagy.

Ernest Hemingway: VándorünnepB. Radó Lili: NŐ ÉS FÉRFI DICSÉRETE


A NŐ DICSÉRETERAGYOGJ!

Ragyogj, mert szeretetre születtél,
mert az élet hordozója lettél,
Ragyogj, mert érzelmek élnek benned,
értelmet adva az életednek.

Ragyogj, hogy erőt sugárzó lényed
szülője lehessen a reménynek.
Ragyogj, mert a közöny sivársága
nem vethet árnyat a napsugárra.

Ragyogj, mert szép vagy és ragyognod kell!
Mert lelkedben rejtett csillag tüzel,
Ragyogj, mert Isten üzenete vagy!
Szebb lesz tőled a világ, s boldogabb!

Ragyogj! (A nő dicsérete). - B. Radó Lili

LinkA FÉRFI DICSÉRETESZERETÜNK!

Mert nélküled nincs igazi nő!
És nincs életre keltő erő,
nincsenek rózsák és illatok,
szépség és szerelem nem ragyog!

Mert nélküled nincs gondoskodó
békés otthon és vigasztaló
szívderítő, meleg szeretet.
Nincs haza! Nincsenek gyerekek!

Mert nélküled céltalan az út,
minden vágy és ölelés hazug,
hontalan vándor a boldogság,
nélküled a lét, csak pusztaságA BOLDOG NŐK 5 TITKA

1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető állása.
2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni, és mindig megnevettet.
3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná, és ráadásul nem hazudik.
4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád veled hancúrozni.
5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi ne ismerje egymást!Büszke vagyok a szívemre. Annyiszor játszottak már vele,
megsebezték, megcsalták, összetörték.. és még most is működik."Csak álltam némán az ajtó előtt, és vártam.. vártam valakire, aki már, soha többé nem jön el. Mégis reménykedtem, hogy megmozdul a kilincs, kinyílik az ajtó, és Ő fog ott állni. Ahogy telt az idő, egyre reménytelenebbül vártam, lehajtott fejjel, megtört szívvel. Mikor zajt hallottam, újra felcsillant a szemem, reményekkel teli szívvel bámultam az ajtóra. Fájdalommal a szívemben, és könnyekkel a szememben vártam, és éreztem, hogy rohant az idő. Mégsem jött senki. Egy nap elkezdtem távolodni az ajtótól, egyre messzebb kerültem, és egyre halkabban hallottam a kinti zajokat, és nem reméltem már, hogy Te jössz be az ajtón. Már az ajtó is egyre kopottabb volt, megvénült az idő során. Egy nap már nem néztem az ajtóra. Szívem reménytelenül állt félre, megértette, hogy csupán az emlékeiben fogja újra látni a nyíló ajtót, és azt, hogy Te állsz mögötte! Eljöttem hát, de a szívem egy része még mindig vár, csak vár, ott, a régi kopottas ajtónál..."

VárakozásCsak azt adhatjuk, amink van. Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot, aki sikertelen, nem segíthet másokat sikerre. Első kötelességünk: önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher. Először tanulni, aztán tanítani! Először teremteni, aztán adni! Ez az élet vastörvénye.

Herbert Casson


Csak egy csók volt... De soha ne feledd:
Neked adtam benne a lelkemet.

Gárdonyi Géza: Hosszúhajú veszedelemCsak egy percig szeress, míg elmondom, imádlak.
Csak egy óráig szeress, míg megsúgom, kívánlak.
Szeress egy napig, míg csókolni tudlak.
Szeress egy életen át, és én is mindig szeretni foglak.Csak az erős ember ismeri a szeretetet,
csak a szeretet érti meg a szépséget,
csak a szépség teremt művészetet.

Richard WagnerCsak mert csinálunk rossz dolgokat, nem azt jelenti,
hogy rossz emberek vagyunk!Csak nézlek téged de szólni nem merek,
Hisz úgysem értenéd meg szerelmes szívemet.
Csak játszottál, s komédiáztál velem,
De az életben még is csak te vagy nekem.
Tudom hogy nálamnál kedvesebb a másik
De az én szívem csak te utánad vágyik.
Boldogság már az is ha két szemedbe nézek,
s gyönyörködve kérdem
mért lettél a végzet.


Mért hideg a lelked egy forró nyári éjszakán?
Könnyeim utánad mért is peregnek?
Oly halálosan mért is szeretlek?
Nem fáj az én szívem ha mással látlak,
De úgy érzem feledni sosem tudnálak.
Elbúcsúzom tőled hisz úgyis másnak vagy a párja,
S én majd csak csöndben sírok mintha nem is fájna.

Barkóczi Zsuzsanna: Reménytelen SzerelemCsak nyugodt lelkű ember lehet boldog. Akinek a homlokán nincsenek soha fellegek. Akinek a lelkében nincs soha iszap, se ő nem sároz, se őt nem sározhatják be. Minden gondolata egyenes, becsületes.

Gárdonyi Géza: Égre néző lélekCsak visszatekintve értheted meg az életet;
de hogy megéld, ahhoz előre kell tekintened.

Soren KierkegaardCsak szeretni akarlak, csendben nyugalomban.
Érezni akarlak, féltőn karjaimban.
Hozzád bújni, elmondani örömöm, bánatom.
Megsúgni azt, te vagy a holnapom.
Már nem számít a tegnapnak sötétlő nyomora.
Jelenünk van, a múlt már ostoba.
Beteg szívem, erőre kap mézszínű szerelmedben.
Nem félek, életem kezedben.
Csak szeretni akarlak, lelkedbe olvadni, elbújni ott...
Együtt lesni, a közös holnapot!Csalódni csak az tud, aki valaha hitt.

Kosztolányi Dezső: Esti KornélCsalódni kell hogy boldogok lehessünk,
Gyűlölni tudni hogy újból szeressünk.
Kell tudni zokogni meg sírni,
Valakit megunni aztán visszahívni.
Csalódni százszor, csalódni ezerszer,
Hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!

ShakespeareCsendben pihentem, és éreztem, ahogy a nyugalom magához ölel. Egyedül voltam, de nem magányosan. Akkor jöttem rá, hogy ez két különböző dolog. Az egyedüllét érzése valami hiányából fakad az életemben; azt jelentette, szükségem van valamire vagy valakire ahhoz, hogy teljes legyek.

Maria Housden: Hannah ajándékaCsodálatos az, amit egy nő megbír! - Egy nő, aki anya; - egy anya, aki szeret.

(Jókai Mór)


"A csók a természet bájos trükkje arra az esetre,
mikor a szavak feleslegessé válnak."A csók: egy fiatal lánynak: hűség; egy férjes asszonynak:
remény; egy idős hölgynek: jótékonyság.Deákné Ibolya Anna: TARKA VIRÁG MINDEN NŐ!


Mennyi szépség egy csokorban!
...és a neve nő!
Érzelmek tarkaságával van ötvözve Ő!
Szemében kristály ha bánatos...
Kezedben szíve ha akarod!
Arcán a mosoly is ott ragyog,
a lelkét soha nem láthatod!
Ölében bölcső, szívében szerelem.
Fejében józanság, szemében értelem!
Amazon harcos és angyal is Ő!
De hidd el! ...mindig, mindig csak Nő!
Kecses, becses, illedelmes!
Hisztis is ha felgerjeszted!
Királynő ha hagyják élni,
Boszorkány ha az kell néki!
A szerelemtől piros arca...


...de a bosszúság is kiül rajta!
Gyöngy a szeme, rózsa szája...
Gyémánt minden porcikája!
Férfinépnek szája tátva...
...mikor libben a szoknyája!
Oldalborda! ...mondta Ádám!
...de mily tökéletes látvány!
Isten tudta mit teremt meg!
Hát nem holmi kis selejtet!
Ünnepeljük is már régen...
Megérdemlik hidd el nékem!
Készülj tehát férfi népem...
Liliom legyen a kézben!
...hajolj is meg tisztelettel!
...mert a NŐ! ...egy csodálatos ember!De ha nem lennének ők,
Ezek az átkozott nők,
Üresnek látszanánk,
Csak magunkkal játszanánk.
Ha nem lennétek,
Bizony belőlünk a lélek
Elillan, majd ha itt hagytok,
Ezért köszönjük, hogy vagytok.

Magna Cum LaudeDolgozni napok s éjeken,
Hogy ételünk s ruhánk legyen;
S ha feleségünk tán szeszélyes,
Magunkat szabni szeszélyéhez,
Hogy már ha kell örömtelennek
Lenni egyik vagy más életnek,
Mienk legyen örömtelen...
Lássátok, ez a szerelem!Petőfi Sándor: MI A SZERELEM?
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 123 db bejegyzés
Összes: 3817 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 75
  • e Hét: 75
  • e Hónap: 21992
  • e Év: 176111
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.