Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
A szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia hivatásáról
  2019-04-25 20:09:58, csütörtök
 
  2019. április 25., csütörtök | 19:00
,,A felnőttképző intézmény a templom előszobája. Programjaink a közösségépítésről, a kommunikáció fejlesztéséről, az értékrend formálásáról szólnak. (...) A mi hivatásunk, hogy alkalmassá tegyük a lelket, a személyt, az egész embert arra, hogy befogadója legyen annak, amit a templomban hall."
- Székely János megerősíti a felnőttképzés fontosságát: Ha az Egyház csak a gyermekekre figyel, és az egyházközségek igazi oszlopait, a felnőtteket nem vonzza be az aktív lelkipásztori életbe, akkor a fiatalabbakat is szükségszerűen elveszíti. Ha a gyermekek csak idős emberekkel találkoznak a templomban, és nem látják, hogy a saját apjuk is letérdel, imádkozik, megéli a hitét, magáénak érzi az egyházi közösséget, akkor felnövekedve hitük könnyen elpárolog. ,,Egyházunk tartóoszlopai a felnőttek, akiknek apostoli küldetésük van, az ő feladatuk is hirdetni az evangéliumot. Döbbenetesen nagy a hatása annak, ha egy pap és egy világi személy együtt tart lelkigyakorlatot; ha együtt áll az emberek elé az életét az Isten szolgálatára áldozó pap és a munkahelyén, családjában, gyermekei és házastársa szeretetéért küzdő ember" - fogalmazza meg a megyéspüspök, és hozzáteszi: ,,A világiaknak kell a felnőttképzéssel segítséget nyújtani, erősíteni és megújítani hitüket."
...... .....


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
A hívő muszlimok határozottan elítélik a terrorizmust, a ...
  2019-04-25 20:06:32, csütörtök
 
  A hívő muszlimok határozottan elítélik a terrorizmust, a vérontást.
Muszlim bölcsek tanácsa: A terrorcselekmények szembe mennek minden vallás tanításával
2019. április 25., csütörtök | 19:44
A muszlim bölcsek tanácsa, amelynek elnöke Ahmed et-Tajjeb, a kairói al-Azhar főimámja, április 21-én közleményt adott ki, amelyben határozottan elítéli a több száz halálos áldozatot követelő merényleteket, amelyeket Sír Lanka több templomában és szállodájában követtek el húsvétvasárnap..
A tanács erőteljesen elítéli az ilyen aljas támadásokat, amelyek szembe mennek minden vallás és hitvallás tanításával, ahogyan szembe mennek minden törvénnyel és minden nemzetközi társadalmi normával is" - olvasható a közleményben.
A tanács ezen túl hangsúlyozza: ,,Sürgető szükség van arra, hogy megerősítsük a nemzetközi erőfeszítéseket a terrorizmus minden formája ellen... Az ártatlan, vallási ünnepet ünneplő civilek ellen elkövetett támadások azt bizonyítják, hogy az elkövetők nem mások, mint embertelen, hitvány emberek. A tanács legmélyebb részvétét fejezi ki Srí Lanka népe felé és különösen az áldozatok családjai felé, valamint kívánja a sebesültek mielőbbi gyógyulását."
Ahmed et-Tajjeb, az al-Azhar főimámja egy személyes tweetben ezt írta: ,,Nem tudom elképzelni, hogy egy emberi lény ártatlan embereket vesz célba az ünnepük napján. Ezek az aljas terrorcselekmények minden vallás tanításával szembe mennek."

Forrás: Agensir
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Majoros Ármella .....
  2019-04-25 20:03:58, csütörtök
 
  Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Majoros Ármella domonkos nővér.
- Isten éltesse egészségben, szeretetben!
...... ..........


2019. április 25., csütörtök | 14:07
Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Majoros Mária Ármella domonkos nővért április 6-án a hódmezővásárhelyi Szent István király-templomban. A szentmise főcelebránsa Mészáros Domonkos OP volt.
A hálaadó szentmisére az ország egész területéről, valamint Beregszászról és Ungvárról érkeztek domonkos atyák, testvérek, nővérek és világi hívek.
Mészáros Domonkos prédikációjában felelevenítette azokat az éveket, amikor a kommunista egyházüldözés alatt Ármella nővér még titokban, otthonában és családoknál foglalkozott a fiatalokkal és felnőttekkel. Felidézte, hogyan találkoztak a velünk élő Istennel mindazok, akik Ármella nővér hittan csoportjaiban, a vele folytatott beszélgetésekben, az általa szervezett lelkigyakorlatokon, kirándulásokon vettek részt az elmúlt évtizedek során; hogyan építették a jövőt az Ármella nővér körül születő papi és szerzetesi hivatások. Beszélt arról, hogy mik voltak a nővérnek azok a tulajdonságai, amelyek minden hozzá tartozó emberre hatással voltak: a sok-sok imából, a hivatásához való hűségből forrásozó kedvessége, a családoknak adott sok ideje a családlátogatások során, a mindenki számára való rendelkezésre állása.
A szentmise végén személyes köszöntések következtek, amelyek egyben tanúságtételek voltak arról, hogy kinek-kinek a hitbéli növekedésében milyen szerepet játszott Ármella nővér. Beszédet mondott Deák Hedvig, a domonkos nővérek általános főnöknője, majd Merkl Hilda, a budakeszi, valamint Nagy László, a hódmezővásárhelyi világi domonkos közösség vezetője. A köszöntők után a Szent István-templom énekkara Halmos László Hiszek a Szent Szívben című kórusművét adta elő.
A hódmezővásárhelyi hívek nevében Fejes Zsuzsanna, Kun Judit és Abt Imre, valamint Szőke Ernő református testvér mondott köszöntőt. Ezt követően a Mária Valéria keresztény óvoda pedagógusai adtak műsort. Ármella nővér kereszt- és bérmagyermekei nevében Nagy Csilla tett tanúságot. Végül a Kárpátaljáról érkezettek képviseletében Palkó Éva, az ungvári világi domonkos közösség vezetője adta át ajándékaikat és köszöntésüket.
Az ünnepség agapéval és kötetlen beszélgetéssel zárult a domonkos nővérek rendházában.
Az ünnep főszervezője Héjja Erzsébet volt.

Forrás: Szerzetesek.hu
Fotó: Domonkos Nővérek Facebook-oldala
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Mennyei matek
  2019-04-25 20:00:06, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Megszólalt a 27 év után felébredt nő orvosa
  2019-04-25 15:07:45, csütörtök
 
  Az alábbi történet - Isten gyógyító erejének csodája volt,No meg a gondos orvosi, nővéri munkáé. - Véleményem szerint.

- Egyetlen beteg sem ébred fel egyszerűen kómából 27 év után - közölte a Spiegel Online hírportállal Friedemann Müller, a németországi Bad Aiblingben lévő klinika orvosa. Az elmúlt évben ő kezelte azt a nőt, aki 27 évig volt éber kómában.
A német kezelőorvos szerint az eset ritka, de nem egyedülálló.
Munira Abdulla történetét az abu-dzabi The National napilap adta közre hétfőn. A nő 32 évesen, 1991-ben autóbalesetet szenvedett, amikor négyéves fiát iskolába vitte. Kocsijuk busszal ütközött, fia megúszta néhány horzsolással, de Abdulla eszméletét vesztette. Tavaly nyerte vissza öntudatát egy német klinikán, ahol Dubaj és London után kezelték.
Friedmann Müller elmondta, hogy a nő vegetatív állapotban volt, amit nem szabad összekeverni a kómával. Abdullah "minimálisan volt a tudatánál", egyfajta éber kómában volt, érzékelte környezetét, képes volt kinyitni a szemét, röviden összpontosítani valamire, például fia arcára.
A kórházakban szondán keresztül etették és fizioterápiát alkalmaztak, hogy elejét vegyék izmai elsorvadásának. Amikor Németországba vitték, az orvosok holisztikus megközelítést alkalmaztak kezelésében: izomműködését erősítették, megváltoztatták az epilepsziára adott gyógyszerét, fizioterápiát alkalmaztak, lehetővé téve, hogy kerekesszéken elhagyhassa szobáját, hogy még több inger érhesse, hallhassa például a madarak énekét.
A terápia hatására fokozatosan javulni kezdett az állapota, képes volt kinyitni a száját, majd képes volt kimondani fia nevét, üdvözölni az orvosokat, sőt idézni a Koránból. "Néhány hét alatt a beteg fizikális és mentális állapota jelentősen javult. Most már képes tudatosan kommunikálni környezetével és részt venni a család életében" - mondta az orvos, hangsúlyozva, hogy "az eset igen ritka, de nem egyedülálló". Emlékeztetett arra, hogy Nyugat-Virginiában egy beteg 20 év után kezdett el beszélni.
Müller hangoztatta, hogy Abdulla esete reményt nyújt hasonló helyzetben lévő betegeknek, de nem garantálható a javulás akkor, ha az illető oxigénhiányból eredő agysérülést szenvedett.

- Munira Abdulla 1991-ben autóbalesetet szenvedett és kómába esett. Senki nem hitte, hogy felébred, de 2018-ban magához tért, és azóta is szépen gyógyul.
Ritka orvosi esetről számol be a BBC: egy 1991 óta kómában feküdt arab nő nem csak magához tért, úgy tűnik, teljesen sikerül majd felépülnie.
27 évvel korábban Munira Abdulla hazafelé tartott kisfiával autójukban, amikor egy busszal ütközve balesetet szenvedtek. A gyermeknek nem esett baja, Abdulla azonban súlyos agysérülés miatt kórházba került, ahol azonnal kómába esett. A nőt kezelték Londonban, utána pedig az Egyesült Arab Emirátusokban kezelték tovább. Abdulla vegetatív állapotba került, ami azt jelenti, hogy fájdalmat érzett ugyan, reagálni viszont nem tudott.
A kórházban töltött évek alatt csövön át táplálták, és igyekeztek életben tartani. Fizioterápiával is segítették a gyógyulását, de ezzel igazából csak lassítani próbálták izmai sorvadását, ugyanis nem volt jele annak, hogy a nő valaha is magához tér.
Al Ainból aztán egy németországi kórházba került, ahol folytatták gyógyszeres kezelését, és végül itt is ébredt fel. 2018-ban a szobájában feküdve hangokat kezdett kiadni, ám az orvosok nem tulajdonítottak neki különösebb jelentőséget, mert elmondásuk szerint ez normális reakció volt.
Néhány nappal később Abdulla azonban fia nevét emlegetve felébredt.
A szenzációs gyógyulás történetét a nő fia mesélte el az egyesült arab emírségekbeli Nationalnek, amely az anya kezeléseiről is beszámolt.
- Abdulla időközben visszatért hazájába, ahol további terápiákon kell még részt vennie. Fia elmondása szerint valamennyire már beszélni is tud.
A lap beszámol az amerikai Terry Wallis esetéről, aki szintén hosszú időn át volt kómában, igaz, nem ennyit, de ugyanígy: ő is autóbalesetet szenvedett, és csak 19 évvel később ébredt fel.
Az arab nő esete azért is különleges, mert mialatt kómában volt, számtalan esemény történt világon, többek között néhány elnökváltás. A nő még az idősebb George Bush elnöksége alatt esett kómába.
Forrás: HVG
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
20 év alatt újratelepített egy erdőt ez a házaspár
  2019-04-25 14:54:14, csütörtök
 
  1990 óta mintegy 129 millió hektárnyi erdő tűnt el a Föld színéről örökre, ez nagyjából Dél-Afrika területének felel meg. Évente nagyjából Csehország méretének megfelelő erdőterület pusztul el. Mindez nemcsak az ott élő, menekülni kényszerülő és kihalásba hajszolt élővilág, de az üvegházhatás és összességében a Föld jövője szempontjából is katasztrofális.
De mit tehetnénk mi? Mit tehet egyetlen ember? Sebastiao Salgado fotós, és felesége, Lelia megmutatták, hogy kevés, de elszánt ember is nagyon sokat tehet.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
A mexikói véres ostya
  2019-04-25 14:49:16, csütörtök
 
  2006. október 21-én a mexikói Tixtla városában szentáldozásra készülődtek a hívek, amikor különös eseményre lettek figyelmesek: az egyik átváltoztatott ostyából vöröses folyadék buggyant ki. A későbbi elemzések megállapították, hogy a folyadék emberi eredetű vér, mégpedig AB típusú. A jelenségre azóta sincs semmilyen tudományos magyarázat.

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ferenc pápa Regina Caeli üzenete
  2019-04-25 14:47:19, csütörtök
 
  Ferenc pápa Regina Caeli üzenete magyar nyelven
Ma, kedves testvéreim, felénk is elhangzanak Jézusnak az asszonyokhoz intézett szavai: ,,Ne féljetek! Menjetek, vigyétek hírül...
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!
2019. április 22., hétfő | 15:58
A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, ,,Mennynek királyné asszonya" kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc Pápa üzenete 04.25-én
  2019-04-25 14:45:19, csütörtök
 
  Krisztus feltámadt, és vele együtt feltámad kreatív reményünk is, hogy megbirkózzunk a mostani nehézségekkel, mert tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül
A vértanúk Krisztushoz való hűségükkel minden korban hirdetik, hogy nem az igazságtalanságé az utolsó szó: a feltámadt Úrban mindig remélhetünk. - Ferenc Pápa
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Bibliai idézet
  2019-04-25 14:42:57, csütörtök
 
  Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Mt 5,10
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 601
  • e Hét: 2782
  • e Hónap: 35936
  • e Év: 269683
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.