Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Tengerészek és vajúdó asszonyok védőszentje
  2019-04-05 21:18:30, péntek
 
  Az itáliai Formiae püspöke, a Szent Elmóként is ismert Szent Erasmus a legenda szerint akkor is tovább hirdette Isten igéjét, amikor a közvetlen közelében egy villám sújtott le, ezért a matrózok gyakorta imádkoznak hozzá vihar idején. A keresztényüldözések idején bekövetkezett, gyötrelmes kínhalála (felvágták a gyomrát) miatt a hasfájósok és a vajúdó asszonyok patrónusa is.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egy vámos és a missziós kereszt találkozása
  2019-04-05 21:16:35, péntek
 
  2019. április 4., csütörtök | 18:18
A missziós keresztet, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbolikus kegytárgyát szállító furgon egyik sofőrjének történetét tesszük közzé.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Bibliai idézet - Mt 25,35-36
  2019-04-05 21:15:19, péntek
 
  Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám." (Mt 25,35-36)  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Međugorje az élő Egyház jele
  2019-04-05 21:12:54, péntek
 
  019. április 5., péntek | 19:46
Az olasz katolikus püspöki konferencia hírportálja, az Avvenire interjút közölt Henryk Hoser érsekkel, a međugorjei plébánia Ferenc pápa által kinevezett állandó apostoli vizitátorával arról, mit tapasztalt a kegyhelyen, mit gondol Međugorje jövőjéről.
.........


A lengyel érsek tizenöt hónapja dolgozik Ferenc pápa küldötteként az 1981. június 6-án kezdődött Mária-jelenésekről ismert boszniai plébánián. Április elején fejezte be katekézissorozatát az olasz nyelvű zarándokoknak az úgynevezett Sárga teremben, mert a nagy templom kicsinek bizonyult, annyian hallgatták.
- Egy ,,székesegyház", ami megmagyarázhatatlan módon egy lakatlan vidéken emelkedett már jóval a jelenések előtt is...
- Prófétai jel volt. Ma az egész világról, nyolcvan országból érkeznek zarándokok. Minden évben közel hárommillió embert látunk vendégül.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szép idézet - ismeretlen szerzőtől
  2019-04-05 21:06:26, péntek
 
  A szívecskéd boldogan dobogjon,hogy a napod minden perce vidáman robogjon!
"Az élet egy nagy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak. De ahogy játszod őket, az szabad akarat"
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Keresztúti verses kép - saját szerkesztés
  2019-04-05 20:48:04, péntek
 
  Nagyobb kép Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Keresztúti áhítat és szentmise 04.05
  2019-04-05 20:44:49, péntek
 
  Képeket az Apostol TV adásáról készítettem.
...... ........



...... ............



...... ........


John vam Bemmel: Idősek keresztútja
Én 2019 04.05 a VII. állomáshoz tartozó szöveget olvastam fel templomunkba.
"Milyen természetes - és mennyire emberi - csak magunkkal foglalkozni, amikor tudatunkat problémáink és testi fájdalmaink töltik be. El vagyunk foglalva fájós derekunkkal, vagy magányosságunkkal és elmulasztjuk meglátogatni most megözvegyült ismerősünket. Duzzogunk egy unoka nyers megjegyzésén és elfelejtkezünk a szomszéddal tervezett bevásárlásról. Mindig gondolnunk kell arra, hogy a mások bánatával és fájdalmával való törődésünk segít kilépni a saját szenvedésünk szűk világából. Öreg éveink terhét enyhítjük, ha mások terhéből is veszünk magunkra. Gondolt Jézus másokra is saját szenvedései közepette?"
...... ........



...... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ferrer Szent Vince áldozópap
  2019-04-05 17:25:55, péntek
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt második leveléből
Teljesítsd az evangélium hirdetőjének feladatát, töltsd be szolgálatodat.
Szeretett Fiam!
Kérve kérlek az Istenre és Krisztus Jézusra, aki ítélkezni fog élők és holtak felett, az ő eljövetelére és országára: hirdesd az igét, állj vele elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan. Érvelj, ints, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel.
Lesz ugyanis idő, amikor az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; elfordulnak az igazságtól, és átadják magukat a meséknek. Te azonban légy megfontolt mindenben, viseld el a szenvedéseket, végezd az evangélista dolgát, töltsd be szolgálatodat!
Ez az Isten igéje. 2Tim 4,1-5

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Álljatok mindig készen!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki.
Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,35-40
*
- Civil napló oldalon Link
...... ..............



- Adorans oldalon Link

- Network oldalon
Spanyol nemesi családból származott. A nyugati egyházszakadás idején lépett fel mint a hit rendíthetetlen hirdetője. Dominikánus szerzetes lett. Tanulmányai befejeztével Valenciában a Szentírás-magyarázat tanára lett.

Itt kezdte térítő munkáját a zsidók között. Egyes források szerint csak Spanyolországban 25 ezer zsidót és 8 ezer mórt térített meg. Mint apostoli hithirdető bejárta Skóciát és Írországot. Fáradhatatlanul prédikált, gyóntatott, térített pogányokat, eretnekeket és hitükben lanyhákat. Észak-Franciaországban, Vannes-ban halt meg 1419 április 5-én.
...... ........... .....



- Wikipedia oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. április 5.
  2019-04-05 17:21:15, péntek
 
  Képen: Szent Euzébiusz temploma
...... ........


Az igaz ember meghurcolásának indítékait Szent Euzébiusz (350) templomában szólaltatja meg a Bölcsesség könyvéből és a János-evangéliumból az Egyház. Annál a szentnél, akit igaz hite miatt zárkában tartottak élete utolsó hét hónapjában az ariánusok. Élet és halál jelenik meg a szentírási szakaszokban és a szent példájában, úgy, ahogy e bazilika környékén is, amely a pogány Róma egykori temetője helyén áll. Mindez Krisztusra mutat, aki saját sorsát osztja meg Egyházával: ellenséges környezetben, pogány földekre állítja, hogy az üdvösség jele és eszköze, vagyis az Élet hordozója legyen a világ számára.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
4. nagyböjti hét péntek 04.05
  2019-04-05 17:18:56, péntek
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
A bölcs ember Istentől kapott feladatnak tekinti az életet.
Csalfa észjárásuk miatt azt mondják egymásnak a gonoszok:
,,Leselkedjünk az igazra, mert terhünkre van. Szembeszáll tetteinkkel: bepanaszol bennünket törvényszegésért, és szemünkre hányja, hogy vétünk a tisztesség ellen. Dicsekszik, hogy ismeri az Istent, és Isten gyermekének mondja magát.
Vádol bennünket, amiért így gondolkodunk; még a látása is terhes nekünk, mert az életmódja elüt másokétól, és szokatlanok útjai. Hamis pénznek néz bennünket, és mint szemetet, kerüli útjainkat. Az igazak végső sorsát boldognak hirdeti, és dicsekedve atyjának nevezi az Istent.
Lássuk hát, igazak-e beszédei. Figyeljük meg, mi végre jut! Mert ha valóban igaz, hogy ő Isten gyermeke, akkor Isten megóvja őt, és kiszabadítja ellenségei kezéből.
Tegyük próbára, gúnyoljuk és bántalmazzuk őt, hogy megismerjük szelídséget, és kipróbáljuk türelmét! Ítéljük gyalázatos halálra, hiszen azt mondta: ő Isten oltalmában részesül!"
Így gondolkodnak, de tévednek, mert gonoszságuk vakká tette őket. Nem ismerik Isten titkait. Ezért sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek érdemét nem becsülik.
Ez az Isten igéje. Bölcs 2,1a.12-22

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézust halálra keresik, de senki sem emel rá kezet, mert még nem jött el az ő órája.
A csodálatos kenyérszaporítást követő viták után Jézus Galileában működött. Júdeában nem akart mutatkozni, mert a zsidók az életére törtek.
Közeledett a zsidók Sátoros-ünnepe. Miután rokonai elzarándokoltak az ünnepre, Jézus is fölment utánuk Jeruzsálembe, de nem nyilvánosan, hanem titokban.
Amikor a templomban tanítani kezdett, a jeruzsálemiek közül néhányan ezt kérdezték: ,,Nemde ő az, akit halálra keresnek: íme, nyilvánosan beszél, és nem szólnak neki semmit. Talán bizony már a vezetők is elismerik, hogy ő a Messiás? De róla tudjuk, honnan való, A Messiásról pedig, ha majd eljön, senki sem tudja, honnan való."
Erre Jézus, aki a templomban tanított, emelt hangon odaszólt: ,,Ti ismertek engem, és azt is tudjátok, honnan vagyok. Én nem magamtól jöttem. Az Igaz (Isten) küldött engem, akit ti nem ismertek. Én viszont ismerem, mert tőle vagyok, és ő küldött engem."
Erre szerették volna Jézust elfogni, de senki sem emelt rá kezet, mert még nem jött el az ő órája.
Ezek az evangélium igéi. Jn 7,1-2.10.25-30

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te kicsinnyé lettél, amikor Isten létedre emberi testet vettél fel és közöttünk éltél. Egész életeddel példát adtál nekünk a kicsik alázatos szolgálatára. Taníts minket arra, hogy felismerjünk téged minden emberben, a kicsinyekben is és téged szolgáljunk mindenkiben!

Sátoros-ünnep alkalmával Jézus a jeruzsálemi templomban tanít. Tudja, hogy a zsidó vallási vezetők el akarják őt fogni, ezért titokban érkezik a többi zarándok között a városba, ott viszont vállalja a nyilvános fellépést. A nép elcsodálkozik ezen, mert valószínűleg tudomásuk van a vezetők szándékáról, most viszont azt látják, hogy Jézus zavartalanul tanítja a népet, senki nem akadályozza meg őt ebben. A nép találgatni kezdi, hogy vajon fordulat állt-e be a vezetők Jézushoz való viszonyában vagy sem? A vezetők részéről megmutatkozó hallgatást egyesek úgy értékelik, hogy talán már ők is elismerik az Úr messiási küldetését, az Atyától való származását.
Úgy látszik tehát, hogy lényeges kérdés volt Jézus származása. Rendkívüli tekintéllyel tanított, cselekedetei természetfeletti hatalomról tanúskodtak, tehát szavai és tettei az Atyától való származására utaltak. De sokan ismerték családját, földi származását. Ezek szerint ő is csak ember, ugyanolyan ember, mint mindenki más. De akkor honnan van rendkívüli hatalma?
Válaszában Jézus arról tanít, hogy egyesek ugyan valóban ismerik földi származását, de ez még nem mond el mindent az ő személyéről. Földi származásához, emberségéhez még hozzá kell tenni isteni származását, azt, hogy ő valóban Isten, aki az Atyától jött. Hiszem-e, hogy Jézus az Atya küldötte? Hiszem-e, hogy ő a Megváltó?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3114
  • e Hét: 9804
  • e Hónap: 22480
  • e Év: 256227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.