Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Csodálatosan szép fehér rózsa
  2019-05-16 19:13:28, csütörtök
 
  .

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Tévesen megadott büntető
  2019-05-16 19:10:05, csütörtök
 
  A Diósgyőr második gólját az egész bajnoki szezon egyik legfurcsább jelenete előzte meg. A 49. percben a diósgyőri Vernes Richárd végzett el szabadrúgást, és amíg a labda a levegőben volt, egy sípszót lehetett hallani - valószínűleg a nézőtérről. A saját tizenhatosán belül álló Danilo azonban azt hitte, hogy a játékvezető visszafújta a szabadrúgást, ezért úgy döntött, kézzel fogja meg a labdát. Berke Balázs játékvezető a kispestiek reklamálása ellenére büntetőt ítélt, amelyet Vernes értékesített.
- A Budapest Honvéd közleménye szerint a sípszó félreérthetővé tette a szituációt, s mivel a rúgást követően hangzott el, a szabadrúgás elvégzésének jogszerűsége is kérdéses. ,,Ha pedig a szabadrúgás nem volt szabályos, akkor a tizenegyest sem lehetett volna megítélni" - olvasható a klub honlapján.

- Az NB I. múlt szombati játéknapján a bronzéremért harcoló Honvéd pályaválasztóként nyolcgólos döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Diósgyőrrel. A miskolciak az egy pontnak köszönhetően életben tartották élvonalbeli reményeiket, a kispestieknek viszont így már csak matematikai esélyük maradt a harmadik hely megszerzésére.
Forrás: M4sport oldal
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
A magyar U16-os válogatott Prágában 4-1-re verte Venezuelát
  2019-05-16 19:05:20, csütörtök
 
  A 2003-as születésű játékosokból álló U16-os magyar labdarúgó-válogatott Prágában vesz részt egy felkészülési tornán, amelynek első mérkőzésén 4-1-es győzelmet aratott a venezuelai fiatalok ellen. Belvon Attila csapata, Németh Antal vezetésével a házigazda csehekkel, illetve az Egyesült Államokkal is játszik az eseményen.
...... ........


Az U16-os együttes mostani összetartása előtt idén eddig három nemzetközi mérkőzést játszott le, Belgiumban bravúros győzelemmel zárt, míg a litvánok ellen egy győzelem és egy vereség volt a mérlege áprilisban.
Venezuela-Magyarország 1-4 (1-2)

Magyarország: Kovács Marcell - Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Farkas Botond (Gazdag Vajk, 69.) - Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 56.), Kispál Tamás (Bene Domonkos, 56.) - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 56.), Sztojka Dominik, Benkő László (Vámos Gergő, 69.) - Németh Dániel (Bakos Zsombor, 56.)
Gólszerzők: Sztojka, Török, Kovács, Csinger

"Idegesen kezdtük a meccset, de az első gól után feljavultunk, bátran, nagyobb vállalkozó kedvvel futballoztunk, és innentől kezdve egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, helyenként kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Ezen az úton kell továbbmennünk, mert Csehország és az Egyesült Államok ellen csak hasonlóan bátor, pontos játékkal lehet jó eredményt elérni" - mondta a mérkőzés után Németh Antal, aki a korosztály szövetségi edzőjét, a jelenleg az U17-es válogatott stábjával Írországban tartózkodó Belvon Attilát helyettesíti a tornán.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Brazíliában rendezendő V.B. re kijutott az U 17-es
  2019-05-16 18:59:21, csütörtök
 
  Brazíliában rendezendő V.B. re kijutott az U 17-es magyar foci csapat.
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője a játékosok mentális erejét emelte ki azok után, hogy a csapat tizenegyesekkel legyőzte a belgákat az Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.
...... .....


Preisinger Sándor az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, Belgium nagyon erős, európai szinten nagyon komolyan jegyzett csapat, ezért örömteli a siker. ,,Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült véghez vinnünk azt, amiért jöttünk. A csapat nagyon szuper módon összeállt, összeszokott, csak olyan jelzőket tudnék találni rá, amik a magyar futballban talán nem is nagyon hangzottak el mostanában. Tizenhat-tizenhét éves emberekről van szó, akik sportemberi mivoltukat maximálisan bebizonyítva, nagyon profi módon készültek mérkőzésről mérkőzésre. Minden olyan lelki és fizikai dolgot a csapat érdekébe állítottak, amit el tud képzelni az ember. Ami pedig a legfontosabb, hogy az akaratukat véghez is vitték."
A szakember hozzátette, ennél a korosztálynál sikeres volt a kiválasztás, eleve mentálisan erős játékosok lettek kiválasztva, akik aztán még erősebbek lettek. A szövetségi edző kiemelte, hogy a rendes játékidőt tekintve veretlenül játszották végig az Európa-bajnokságot. ,,Iszonyúan erős a csapatszellem, egymást húzzák ki a gödörből, ha vannak gödrök. Most is 0-1-ről jöttünk vissza, helyzeteink voltak, tehát a rendes játékidőben is meglehetett volna a mérkőzés. De most ezt dobta a gép, és örülünk neki, hogy a negyedik tizenegyespárbajunkat végre megnyertük."
Balogh Botond csapatkapitány elsőként a szurkolóknak köszönte meg a támogatást, majd hozzátette, rendkívül büszke a csapatra. ,,Nagyon jó a hangulat, megvolt az ünneplés az öltözőben a szurkolókkal. Nagyon köszönjük nekik, ennyien itt voltak minden meccsünkön, nagyon jó hangulatot varázsoltak. Számítottunk rá, hogy ezt fogják játszani a belgák. Az elején ők erőltették ránk a nyomást, mi pedig nagyon jól védekeztünk az egész meccsen, egy nagyon kicsi hibánk volt, abból kaptunk is egy gólt. De a gól után teljesen megfordult a meccs, mi támadtunk, helyzeteink voltak, nagyon jól játszottunk, nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen teljesítményt tudott nyújtani. Az mutatja meg ennek a csapatnak az erejét, hogy milyen mentális gondolkodásunk és hozzáállásunk van." - nyilatkozta az M4 Sportnak a védő, aki azt is elárulta, Preisinger Sándor el is érzékenyült a mérkőzés után.

Oroszország - Magyarország 2 -2 ,
Magyarország - Spanyolország 1:1
Magyarország - Belgium 1:1 - az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.
majd 11-esek rúgása következett, melyet a Magyar csapat nyert 5:4-re.
Gólövők l: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)
A magyar büntetőket belőtte: Komáromi, Szalay, Molnár, Major és Zuigeber
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Fábry Kornél főtitkár előadásai most is nagy sikert aratott
  2019-05-16 18:39:07, csütörtök
 
  A Santa Croce Pápai Egyetemre és a Szentszéki Nagykövetségre is elvittük a NEK hírét. Dolhai Lajos rektor és Fábry Kornél főtitkár előadásai most is nagy sikert arattak. Már most sokan jelezték, Brazíliától Ugandáig, hogy 2020 őszén találkozunk Budapesten.  
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
A vörös misebortól a gluténmentes ostyáig
  2019-05-16 18:31:20, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Feltámadás után: Az Örömút
  2019-05-16 17:49:36, csütörtök
 
  Feltámadás után: Az Örömút (Via Lucis=Fény útja) szalézi története.
1988 nyarán Sabino Palumbieri szalézi atya, aki a római Pápai Szalézi Egyetem filozófiai antropológia professzora volt, javasolta egy sor új állomás létrehozását, amelyek a feltámadás utáni eseményeket követik egészen a Szentlélek kiáradásáig.
A hagyományos keresztúti ájtatosság egy elmélkedő imádság, amelyben a hívők - egyedül, vagy közösségben - felidézik Jézus keresztútjának történéseit. A keresztút ott végződik, hogy Jézust a sírba teszik. A húsvéti misztérium fényében azonban ez hiányosnak tűnik, ezért néhol, mint tizenötödik állomást, hozzáadják Jézus feltámadását is.

Az ötletet a Via Lucis ábrázolásáról egy ősi felirat ihlette, amelyet a San Callisto katakombák falán találtak. A felirat Szent Pálnak a Korintusiaknak írt első leveléből származik, válaszul a jelentésre, hogy a közösség egyes tagjai tagadják a feltámadást: ,,Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az Írások szerint, eltemették és harmadnap feltámadt, az Írások szerint. Megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. Később egyszerre több mint ötszáz testvérnek jelent meg, ezek közül a legtöbben még élnek, néhányan azonban már meghaltak. Azután Jakabnak jelent meg, majd az összes apostolnak. Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is."(1Kor 15,3-8)

Palumbieri atya ebből a feliratból kiindulva, más evangéliumi események társításával összeállított 14 újabb állomást az alábbiak szerint:

- Jézus feltámad a halottak közül (vö. Mt 28,5-6)

- Az asszonyok megtalálják az üres sírt (vö. Mt 28, 1-6)

- A feltámadott megjelenik Mária Magdolnának (vö. Mt Jn 20,16)

- Mária Magdolna elviszi a feltámadás hírét az apostoloknak (vö. Jn 20, 18)

- A feltámadott megjelenik az emmauszi úton (vö. Lk 24, 13-27)

- A kenyértörésben felismerik a feltámadt Jézust (vö. Lk 24, 28-32)

- Az Úr megjelenik a tanítványoknak Jeruzsálemben (vö. Lk 24, 36-39)

- A feltámadott a megbocsátás erejét adja a tanítványoknak (vö. Jn 20, 22-24)

- A feltámadott megerősíti Tamás hitét (vö. Jn 20, 24-29)

- Az Úr azt mondja Péternek: ,,Legeltesd juhaimat" (vö. Jn 21, 15-17)

- A feltámadott Úr elküldi a tanítványokat a világ minden részére (vö. Mt 28, 16-20)

- Mennybemenetel (vö. ApCsel 1, 9-11)

- Pünkösd előtti várakozás Máriával (vö. ApCsel 1, 12-14)

- A Szentlélek kiáradása (vö. ApCsel 2, 2-4)

Nagyon hamar, Giovanni Dragoni volt szalézi növendék művészien fába faragta Palumbieri atya 14 állomását, és ezt az első ismert Via Lucist 1994 húsvétján áldották meg a Bosco Szent János-bazilikában, Colle Don Boscón. Dragoni fémből is megformázta az állomásokat, ezek Rómában a San Callisto katakombák felé vezető régi római út mentén találhatók.
.........


.........


A Via Lucis első nagyobb nyilvános ünneplése 1990-ben volt, ami után nagyobb érdeklődéssel fordultak felé.
2002-ben a Szentszék kihirdette A népi jámborság és liturgia direktóriumát, amelyben így méltatja a Via Lucist:
,,A Feltámadás, Fény útja, ,,Via lucis"
Napjainkban, egyes vidékeken Via lucis, magyarul Örömút néven új jámborsági gyakorlat kezd elterjedni. A hívek, a keresztút módjára, miközben körmenetben haladnak, számba veszik azokat a jézusi megnyilvánulásokat - a Parusia reményében, a Feltámadástól a Menybemenetelig -, melyekben a megígért Szentlélekre váró tanítványainak megmutatta dicsőségét (vö. Jn 14,26; 16,13-15; Lk 24,49), felszította hitüket, beteljesítette az Isten országáról szóló tanítást, s utólag kijelölte az Egyház hierarchikus és szakramentális felépítését.
Az Örömút jámborsági gyakorlaton keresztül a hívek megemlékeznek a hit központi eseményéről - Krisztus feltámadásáról - és tanítványi mivoltukról, amint a keresztség húsvéti szentségében a bűn sötétségéből a kegyelem fényébe jutottak (Kol 1,13; Ef 5,8).
A hívek részvételét a húsvéti esemény első mozzanatában a keresztút - a Szenvedéstörténeten keresztül - évszázadokon át közvetítette, és hozzájárult ahhoz, hogy tartalma megszilárduljon az emberek tudatában. Ennek analógiájára napjainkban a hívek életfelfogásában, azzal a feltétellel, hogy hű marad az evangéliumi szöveghez, Az Örömút válhat Urunk húsvétja második mozzanatának, a feltámadásnak hatékony közvetítőjévé.
Az Örömút ezenkívül a hit pedagógiája szerepét is betöltheti, hisz, ahogy mondani szokás, ,,a kereszt által a világosságra". Valójában a körmenet metaforájával, az Örömút, a fájdalom valóságának megállapításától, amely Isten tervében nem jelenti az élet végállomását, elvezet az ember igaz célja elérésének reményéhez: a megszabaduláshoz, az örömhöz, a békéhez, amelyek alapvetően húsvéti értékek.
S végül az Örömút, egy olyan társadalomban, amely a szorongást és a megsemmisülést hirdetve magán hordozza ,,a halál kultúrájának" jelét, ösztönzést adhat, hogy létrejöjjön ,,az élet kultúrája", egy kultúráé, ami nyitott a hit bizonyosságaira és a remény várására.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu
Eredeti cikk: Magyar Kurír

- Oldalunkon az Örömút állomásait.itt lehet végigjárni Link

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Via Lucis - a fény útja egy fiatal lány tollából
  2019-05-16 17:34:55, csütörtök
 
  Katolikus ma oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Majorné, Anikó szeretet kosara
  2019-05-16 10:43:41, csütörtök
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Ferenc pápa katekézise: Jézus a mi oldalunkon harcol ......
  2019-05-16 10:32:29, csütörtök
 
  "Az igazi béke a keresztből származik: a feltámadott ajándéka, Jézus ajándéka nekünk."
Ferenc pápa katekézise: Jézus a mi oldalunkon harcol a gonosz ellen!
2019. május 15., szerda | 17:57
Május 15-én a Szentatya a Miatyánkról szóló katekéziseinek sorában ma az ima utolsó kéréséről elmélkedett: ,,Szabadíts meg a gonosztól!" Hangsúlyozta: Jézus azt tanítja nekünk, hogy minden nehéz helyzetben elsőként az Atyát hívjuk segítségül!
Ferenc pápa lefordított katekézisének teljes szövegét közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 404 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.