Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A fokhagyma csökkenti a szívbetegség kialakulásának a kockáz
  2019-05-18 21:35:14, szombat
 
 



A szívbetegség még ma is az egyik vezető halálozási ok szerte a világon, megelőzve a rákot, a cukorbetegséget vagy éppen a tüdőgyulladást. A fokhagyma potenciálisan csökkentheti a szívbetegség kialakulásának a kockázatát - legalábbis a hozzáértők szerint. Több vizsgálat is megerősíti, hogy a fokhagyma lehet az egyik legerősebb szövetségesünk a szívbetegségekkel szemben.

Több kutatás is igazolja, hogy a fokhagyma jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát, mégpedig azért, mert hatására csökken a kialakult plakk mennyisége, amely az artériák falán rakódik le.

A metabolikus szindróma óriási rizikófaktornak számít a szívbetegség kialakulásának szempontjából. A metabolikus szindróma körébe tartozik az elhízás, a magas vércukorszint, a magas vérnyomás és az emelkedett koleszterinszint.

Egy vizsgálatba embereket vontak be, akiket két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai fokhagyma kiegészítést kaptak, míg a másik csoport tagjai csupán placebót. A fokhagyma kiegészítést kapó embereknél 80 százalékkal csökkent a plakk-képződés, a másik, azaz a kontrollcsoporthoz képest.
Ebben a kísérleti csoportban, pontosabban a résztvevőkkel kapcsolatban, más megállapítások is születtek. A kutatók megállapították, hogy a fokhagymakiegészítést szedő alanyoknál alacsonyabb volt a C-reaktív fehérje szintje, ami nem más, mint egy gyulladást jelző marker az emberi szervezetben. Ez azért nagyon lényeges, mivel a gyulladás magas szintje sok más betegség mellett szívbetegséget is előidézhet.

A fokhagyma nem csupán a CRP-szintet képes lecsökkenteni, hanem az interleukin szintjét, amely egy másik gyulladásgátló molekula. Emellett a homociszteinszintet is csökkenti, amely olyan aminosav, amelynek magas szintje szintén összefüggésbe hozható a szívbetegséggel.

A fokhagyma segít csökkenteni a szívbetegség kockázatát azáltal, hogy javítja az endothelium működését és segít a véredények rugalmasságának a fenntartásában.

A fokhagyma egy természetes véralvadásgátló is, vagyis vérhígító hatással rendelkezik, csökkentve a vérlemezkék összetapadását és csökkenti a potenciálisan halált okozó vérrögök kialakulásának a kockázatát.

A fokhagyma rendszeres fogyasztása nemcsak a vérnyomásra van jó hatással, de a koleszterinszintet is csökkenteni tudja.

Amennyiben valamilyen gyógyszert szed, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt fokhagymakúrába kezd!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Házi praktika lábgomba ellen
  2019-05-18 21:31:08, szombat
 
  A gombás fertőzés a lábon, a lábujjakon és a körmön nem csak esztétikai probléma, nem is beszélve a kellemetlen szagokról, ami egy gombás lábhoz kapcsolódik. Természetesen léteznek gyógyszerek, kenőcsök és szérumok, de ezek sok nemkívánt mellékhatást is okozhatnak, sőt az is előfordulhat, hogy hatástalanok maradnak. Szerencsére házi praktikák is léteznek a gomba elpusztítására.

Mire lesz szükség a házi kence elkészítéséhez? Egy evőkanál bentonit agyagra, fél teáskanál Cayenne-porra, 2 csepp fahéjillóolajra, 2 csepp szegfűszeg-illóolajra, 2 csepp tömjénillóolajra és egy üvegedényre.

Egy kis tálkában keverje el a bentonit agyagot és a Cayenne-port. Adja hozzá az illóolajokat és alaposan keverje el az elegyet. Hogyan alkalmazza? Szórja be ezzel a porral a lábát és pihenjen le egy fél órára. Természetesen a lába alá helyezzen egy régi, nem sajnált törülközőt. Az is jó megoldás, ha a zoknijába szór ebből a porból. Ezt a módszert naponta kétszer alkalmazza és a kúra ne legyen hosszabb, mint 2-3 hét. Ugyanennyi szünet után megismételheti a kezelést. Aludhat is a porral beszórt zokniban.

A bentonit agyag nagyszerűen képes elszívni a szervezetben felhalmozódott toxinokat és mikroorganizmusokat. A Cayenne-por (bors) előnyös a hőérzetet biztosító melegedési tulajdonságai miatt. Nagyon hasznos az olyan komponense miatt, mint a kapszaicin, amely elősegíti a gombás fertőzés megszüntetését, de a megelőzésben is kiemelkedő szerepet játszik.

A fahéj-illóolajnak nagy hasznát vehetjük a gombás fertőzés elleni küzdelemben, különösen a candida gombával bánik el hatékonyan, márpedig ez a gomba okoz leginkább gombás fertőzést a lábon és a körmökön.

A szegfűszeg-illóolaj egy nagyszerű gyulladáscsökkentő, de gombaölő képességéről is ismeretes. A tömjénolaj antiszeptikus tulajdonsággal rendelkezik.

Ez az elegy hosszú távon és rendszeresen alkalmazva biztos, hogy sikeresen küzd meg a gombás fertőzéssel, ami valóban nemcsak szép látványt nem nyújt, de hosszabb ideig fennállva az egészségre is ártalmas lehet. Ha rendszeresen visszatér a gombás fertőzés Önnél, érdemes egy alapos kivizsgáláson átesnie.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szokások, amelyek károsítják a vesét
  2019-05-18 21:28:55, szombat
 
  A veséinkre nagy szükség van. Ez a szerv szűri a vért, termeli a hormonokat, szívja fel az ásványi anyagokat, savakat semlegesít és eltávolítja a szervezetből a toxinokat. Akadnak azonban olyan szokások, amelyek lassan, évek alatt tönkretehetik a vesét. Ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk rá.

Hamar megbetegedhet, ha nem iszunk elegendő folyadékot. Ugyanis egyik fő feladata a méreganyagok kivonása és a vér szűrése. Ha túl keveset iszunk, a salakanyagok felhalmozódnak és károkat okoznak a vese működésében.

A szervezetnek ahhoz, hogy megfelelően működjön, szüksége van sóra. A legtöbb ember azonban túl sok sót fogyaszt, ami megemeli a vérnyomást és ez megterhelő a vesék számára.

A vizelet-visszatartás is okozhat gondot. Ez veseelégtelenséget, vesekövek kialakulását és inkontinenciát generálhat.

A kutatások azt igazolják, hogy a túl sok cukorfogyasztás sem egészséges, mert fehérje jelenik meg a vizeletben. A vizeletben megjelenő fehérje azt mutatja, hogy a vese képtelen megfelelően ellátni a feladatát.

A friss zöldség- és gyümölcsfogyasztás elengedhetetlen a jó egészségi állapot és a jó vesefunkció szempontjából. A táplálkozási hiányosság növeli a veseelégtelenség és a vesekövek kialakulásának a kockázatát.

A fehérje, különösen a nagy mennyiségű vörös hús fogyasztása, növeli a vesék metabolikus terhelését. Ha sok fehérjét fogyasztunk, a veséknek keményebben kell dolgozniuk, és ez idővel szervi károsodást, illetve diszfunkcionális működést okozhat.

Már sokszor hallottuk, hogy mennyire fontos az éjszakai pihenés. A krónikus alváshiány sok betegséghez kapcsolódik, és a vesebetegség is szerepel a listán. Az éjszaka folyamán a testünk kijavítja a sérült működési folyamatokat és szöveteket, így elegendő ideje van gyógyulni és regenerálódni.

Csakúgy mint a só, a koffein is megemeli a vérnyomást; a nagy mennyiségű alkohol toxin, méreg a szervezet számára, amely nemcsak a májra, de a vesére is óriási terhet ró.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Poloskák ellen
  2019-05-18 21:25:24, szombat
 
  Megint eljött az évnek az a szaka, amikor az embert az őrületbe kergetik az apró, zöld rovarok, akik a hideg elvonultával előbújnak, és akárcsak ősszel, ellepik az ablakokat, szúnyoghálókat, valamint a leglehetetlenebb helyeken jelennek meg a lakásban.

A poloskák elterjedését egyesek szerint a nemzetközi árukereskedelem okozta. A 2000-es évek óta több fajuk is elszaporodott Magyarországon, és az enyhe teleknek köszönhetően nem csökken a számuk. Ha ez még nem lenne elég, ezt a kellemetlen szagú bogarat nemcsak az ember nem szereti összenyomni, a madarak sem nagyon lakmároznak belőle, így hazánkban nincs természetes ellensége.

Mit lehet tenni a poloskák ellen?Akárhonnan jött is a poloska, az egyértelműnek látszik, hogy úgy tervezi, marad. Nem véletlenül készült el két évvel ezelőtt az úgynevezett büdösbogár-térkép, mely azt mutatja, az adott pillanatban az ország egyes pontjain mekkora az invázió. Ez alapján a nagyvárosok szinte mind érintettek, de Pest megye majdnem egészében kritikus a helyzet. Ezért is fontos lépni az ügyben.

Több humánusabb módszer is létezik a poloskák távol tartására. Sokan esküsznek rá, hogy a poloskák utálják a vöröshagyma szagát, ezért megoldásként a fokhagyma vagy a vöröshagyma levét ajánlják, amivel le lehet spriccelni a nyílászárók és a falrepedések környékét, de még a növényeket is a konyhakertben, hogy távol tartsd vele a bogarakat.

Hasonló házi praktika a mindenre jó szódabikarbónás-ecetes víz, amivel szintén permetezést kell végezni az ajtón, ablakon. Ennél a módszernél egy szórófejes flakonnyi vízre, egy teáskanál szódabikarbónára és egy teáskanál ecetre lesz szükséged.

A többi trükk a fényt hívja segítségül, amihez a poloskák vonzódnak.
Az állatbarátabb megoldás egy műanyag flakont ragaszt egy lámpa elé, melyen így összegyűlnek a poloskák, hogy aztán egyszerre lehessen kiebrudalni őket a szabadba.

A kevésbé kegyes változat a lámpafényt egy teletöltött vizestál felszínére irányítja, ami visszatükrözi azt, a poloskák pedig így a vízbe repülnek, és megfulladnak. Utóbbi esetben figyelembe kell venni azt is, hogy a lámpafényt és a világos, csillogó felületeket nemcsak a poloskák szeretik, hanem más rovarok is, melyek így hasonlóan rosszul járhatnak.

Sokak szerint működik a rovarirtó spray is a szemtelen vendégekkel szemben, azonban sokszor nem hat azonnal, így a poloskák lassan szenvednek ki, ami kegyetlen megoldás, másrészről még sokáig bosszantanak a zizegésükkel.
Mivel a poloskák igazából nem csípnek, és kellemetlen szagukat is csak akkor eresztik ki, ha összenyomják őket, a legegyszerűbb megoldás a hálós befogás, így gyorsan és azonnal ki lehet őket penderíteni a házból, vagy meg lehet szabadulni tőlük.

A kertekben és gazdaságokban egyelőre a legjobb megoldás ezek ellen a szívós kis bogarak ellen a rovarölő szeres permetezés, ez azonban károsíthatja a faunát, speciálisan poloskák elleni permetezőszer pedig egyelőre sajnos nem létezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Papagájok gif
  2019-05-18 21:19:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Pandamaci :-) gif
  2019-05-18 21:18:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Nyuszik gif
  2019-05-18 21:17:16, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1382
  • e Hét: 3520
  • e Hónap: 35006
  • e Év: 239707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.