Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Helytörténetről,városvédelemről, hagyományokról is
  2019-05-03 03:19:55, péntek
 
  Indul a szezon! Kezdődik a KULT-UTCA a Magyar utcán

2019. május 9-től, új lendülettel elindul a csütörtökönkénti KULT-UTCA!

Mit jelent ez? Májustól augusztus végéig a nyár folyamán minden csütörtök délután benépesül a mosonmagyaróvári sétálóutca, a Magyar utca és környéke. A vendégek, látogatók ingyenes és különleges élményben részesülnek.

Csütörtök délutánonként az utcában több helyen zene szól. A citeramuzsikától a kórusfellépésekig, a mulatós zenétől, a népdalokig többféle zenei stílus képviselteti magát. A zenész leül a székre és játszik, énekel. Nincs színpad, a közönség az utcai padokról hallgatja.

Ingyenes gyerekprogramjainkon a nagyi együtt játszik az unokájával. A szőnyegeken óriás dominó, puzzle játék. A sörpadoknál csillámtetoválás, játszóház, kézműves foglalkozások. Ingyen felülhetünk a csacsifogatra, vagy a Family kisvonatra.

Amennyiben megéhezünk, ehetünk a sörpadon kínált gusztusosan díszített zsíros kenyérből.

Nem hiányozhat a KULT-UTCÁRÓL a vásári forgatag sem. Házi készítésű szörpök, lekvárok, füstölt kolbász, saját készítésű sajtok, méz és még sok más csemege kínálja magát a standokon. Gyönyörű magyaros ajándéktárgyak, pirospaprika, főtt kukorica, tojás kerülhet a kosárba. Kézműves ajándéktárgyak, üvegművek, csodaszép dolgok keresik új gazdáikat. Vásárfia nélkül nem távozhatunk.

A zene, szórakozás mellett komoly témák is helyt kapnak a civil szervezetek által: fotókiállítás, utcatárlatok, helytörténet, városvédelem, környezetvédelem, hagyományaink, egészségvédelem, család-és ifjúságsegítés, felelős állattartás, tűzvédelem, jótékonykodás, lelki egészség, idős kori problémák, sérült, fogyatékkal élő emberek közöttünk.

A kulturális rendezvények tovább színesítik a programokat. A tánc többféle stílusa jelen van: senior örömtánc, néptánc, counry tánc, szalontánc, társastánc, hastánc, akrobatikus tánc.

Joggal kérdezhetik: mindez hogyan és miből és miért?
A Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület szervezésében, civil kezdeményezésre, társadalmi, önkéntes munkában. Az anyagi forrásokat saját pályázati pénzből, valamint a Magyar utcán és környékén található üzletek anyagi támogatásából, adományokból teremtjük elő. A városlakók és környékbeliek, a látogatók örömére. Azért, hogy ismét visszahódítsuk, belakjuk, a mindennapi életünk részévé tegyük a belvárost!

Várjuk Önt és családját is! Mikor és hol? Májustól minden csütörtök délután Mosonmagyaróváron a Magyar utcán, a KULT-UTCÁN.

In.: facebook

Nem írták, de a tévében elmondták, hogy kulturális program ( attrakció) csak kéthetente lesz.
Nem írták, tehát azt gondolom, hogy a Szigetközi Szatyor nem fog árulni csütörtökönként a Kult Utcán.Hogy kik viszik majd és melyik helytörténetet,( lesz-e 1956?) városvédelmet, hagyományokat azt innen még nem tudom.Azt írják, hogy " Az anyagi forrásokat saját pályázati pénzből, ...teremtik elő. Azt nem tudom,hogy a Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület a Kult Utca rendezvénysorozatával pályázott-e Helyi Akciócsoport valamelyik sok-sok milliós kiírásán. De azt igen, hogy a városi alapokra ( közművelődési, sport, egészségvédelmi) kiírt pályázatok nyertes listáin nincsenek. Mivel a nem támogatottak között se, így azt gondolom, hogy nem pályáztak egyiken sem. Nem tudom miért nem. Holott 2018-ban jelentős összegeket nyertek. Sport Alap: 100 ezer,Közművelődési Alap 100 ezer, Egészségvédelmi Alap 80 ezer forint. Lehet azért nem pályáztak, mert időközben kiemelt városi rendezvény lettek és a költségvetésben külön sort kaptak?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 219
  • e Hét: 453
  • e Hónap: 3851
  • e Év: 21671
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.