Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba
  2019-06-16 12:36:26, vasárnap
 
  ...... .......


Június volt s ujjongtunk, nincs tovább,
Most gyertek szabad mellű örömök
S pusztuljatok bilincses iskolák.

De elcsitult a jókedv-förgeteg
S helyére ült a döbbent némaság:
Köröttünk már az Élet csörtetett.

Óh, ifjui, szent megjózanodás,
Komoly, nagy fény, hős férfiú-szerep,
Emléketek ma is milyen csodás.

Hős harc az Élet és megélni szép,
Ha hozzáedzik tüzes szív-kohók
Ifjú vitézlők lengeteg szívét.

Ha élet zengi be az iskolát,
Az élet is derűs iskola lesz.
S szent frigyüket így folytatják tovább.

Én iskolám, köszönöm most neked,
Hogy az eljött élet-csaták között
Volt mindig hozzám víg üzeneted.

Tápláltad tovább bennem az erőt,
Szeretni az embert és küzdeni
S hűn állni meg Isten s ember előtt.

Június van s nagyon magam vagyok
S kisértenek élt éltem árnyai
S az elbocsátó iskolapadok.

S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.

Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabad lelkű diák.


Fotó: Borsodi Henrietta
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Gondolatok Szentháromság vasárnapjára
  2019-06-16 12:24:34, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szentháromság vasárnapján - Déva 06.16
  2019-06-16 12:23:19, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kertünk szép virágjai
  2019-06-16 12:15:12, vasárnap
 
  ...... ...........



.........



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szentháromság vasárnapja Csíksomlyó 06.16
  2019-06-16 12:11:58, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Ferenc pápa búcsúbeszéde
  2019-06-16 08:02:43, vasárnap
 
  ,,Az élet megtanít elbúcsúzni. Megtanulni elbúcsúzni! És közben látni, hogyan búcsúznak a pásztorok, mint Jézus, mint Pál, mint Léon, mint mindenki, elbúcsúznak. Nekünk is meg kell ezt tanulni: lépéseket tenni, hogy elbúcsúzzunk, kölcsönösen elbúcsúzva egymástól, míg végül eljön a nagy elbúcsúzás."
Ferenc pápa búcsúbeszéde Kalenga érsek, apostoli nuncius temetésén: meg kell tanulni elbúcsúzni!
...... ...........


Június 15-én, reggel fél nyolckor kezdődött a Szent Péter-bazilika katedra-oltáránál az az engesztelő szentmiseáldozat, melyet Ferenc pápa mutatott be Léon Kalenga Badikebele érsek, Argentína június 12-én elhunyt apostoli nunciusa lelkiüdvéért.
A szertartáson részt vett az elhunyt rokonsága, a Vatikánban a napokban tanácskozó nunciusok, valamint a Római Kúria tagjai. A 63 éves Léon Kalenga Badikebele érsek, Argentína apostoli nunciusa a június 12-15-ig tartó tanácskozásra érkezett Rómába, váratlanul hunyt el június 12-én, hirtelen fellépő betegség következtében. A gyászmise homíliájában Ferenc pápa a nyájáért szolgáló pásztor búcsújáról beszélt, ami végig jellemzi az életet sok apró kis búcsú formájában, míg el nem érkezik a végső nagy búcsúzás.
Ez a gyászmise a valedictióval, a végső búcsúvétellel ér véget ér, amikor elköszönünk az elhunyt testvértől. Mintha azt mondanánk neki, hogy most elengedünk téged az Istenhez, a kezébe ajánlunk téged - kezdte beszédét a pápa. A Bölcsesség könyve tanítja, hogy ,,az igazak lelke az Úr kezében van." Isten keze a legszebb, szeretettől sebzett kéz. Mi pedig ebbe a kézbe ajánljuk most testvérünk lelkét.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szentháromság vasárnap 06.16
  2019-06-16 07:31:56, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Példabeszédek könyvéből
Isten öröktől fogva tervei szolgálatára rendelte a Bölcsességet, mielőtt még bármit alkotott.
Így beszél az isteni Bölcsesség:
Alkotó munkája elején teremtett engem az Úr, ősidőtől fogva, mielőtt bármit is alkotott. Az idők előtt teremtett, a kezdet kezdetén, a föld születése előtt. Amikor létrehozott, még ősvizek sem voltak, és a forrásokból még nem tört elő víz. Mielőtt a hegyek keletkeztek volna, a halmok előtt születtem, amikor a földet és a mezőket még nem alkotta meg, és a föld első göröngyét sem.
Ott voltam, amikor az eget teremtette, s az ősvíz színének körét megvonta, amikor a felhőket fölerősítette, s az ősforrások erejét megszabta; amikor kijelölte a tenger határát - és a vizek nem csaptak ki -, amikor lerakta a föld szilárd alapjait. Ott voltam mellette, mint kedvence, napról napra csak bennem gyönyörködött, mindenkor az ő színe előtt játszadoztam. Ott játszottam az egész földkerekségen, s örömmel voltam az emberek fiai között.
Ez az Isten igéje. Péld 8,22-31

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A nekünk ajándékozott Szentlélek által kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.
Testvéreim!
Mivel a hit révén megigazultunk, békében élünk az Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által. Általa jutottunk hozzá a hitben a kegyelemhez, amelyben élünk, és dicsekszünk a reménységgel, hogy az isteni dicsőség részesei lehetünk.
De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység. Reményünkben nem csalatkozunk, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete.
Ez az Isten igéje. Róm 5,1-5

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Szentháromság: Atya, Fiú, Szentlélek.
...... ...........


Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Még sok mondanivalóm volna, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra.
Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.
Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,12-15

Könyörgés
Pap: Testvéreim! A mennyei Atya gyermekei, a Fiú testvérei és a Szentlélek templomai vagyunk! Kérjük az Atyát a Fiú által a Szentlélekben, hogy segítse hívő népét!
Lektor: 1. A Szentháromság egy Istent dicsőítsék életükkel az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében megkeresztelt emberek!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. A Szentháromság egységének titka vezesse a hit és szeretet egységére az egész keresztény világot!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. A Szentháromság kiáradó szeretete vezessen minden embert az evangélium világosságára!
Hívek: Kérünk téged . . .
4. A Szentháromság egysége és békéje uralkodjék a népek és vezetőik szívében!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Az Atya hatalma, a Fiú bölcsessége és a Szentlélek kegyelme őrizze meg családjaink egységét és boldogságát!
Hívek: Kérünk téged . . .
Pap: Mindenható, örök Isten, engedd, hogy akik a keresztségben gyermekeid lettünk, kegyelmeddel a Szentháromság boldogító látására eljussunk. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te egykor parancsba adtad az apostoloknak, hogy elmenvén az egész világra tegyenek minden embert tanítványoddá és kereszteljék meg őket. Az Egyház, amelynek tagja vagyok, minden korban ezt a parancsot igyekszik teljesíteni, tehát parancsod és kérésed nekem is és minden keresztény embernek szól. Segíts minket, hogy - miközben hittel valljuk a három isteni személyt - éljünk is egységben az Atyával, a Fiúval és a Szentlélekkel! Segíts minket életünk során, hogy eljussunk az örökkévalóságba!

Elmélkedés
Isten él bennünk
A mai napon a Szentháromságot ünnepeljük. Hitünk szerint egyetlen Isten létezik, aki három személy, s ezt a három isteni személyt Atyának, Fiúnak és Szentléleknek nevezzük. Valahányszor keresztet vetünk imádságaink és szertartásaink kezdetén és végén, magunkat a Szentháromságnak ajánljuk. Amikor az egyházi személyek naponta imádkozzák a zsolozsmát, abban minden zsoltár végén a Szentháromságot dicsőítik. Amikor a hívek imádkozzák a rózsafüzért, az egyes tizedek végén szintén elhangzik a Szentháromság dicsőítése. Bizonyos szertartásokon különleges szerepe van a Szentháromság megemlítésének, gondoljunk csak a keresztelésre, hiszen minden gyermeket, illetve némely esetben felnőttet az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében keresztelünk meg.
A Szentháromság esetében olyan sajátos hittitokról, hitigazságról van szó, amely kereszténységünk jellegzetessége. Isten belső élete, a Szentháromság személyeinek létezése és egymással való kapcsolata, továbbá az isteni személyek tevékenysége és az isteni szeretet kiáradása az ember felé olyan gazdag hittitok, amelyet emberi értelmünk nem képes felfogni. Próbáljuk megfogalmazni, szavakba önteni, amit az isteni kinyilatkoztatásnak köszönhetően megértünk a Szentháromságról, de ezek a szavak nem tudják leírni Isten valóságát.
Olyan ez, mint amikor Mózes találkozott Istennel az égő csipkebokorban. Hallotta Isten hívását és érezte Isten vonzását. Közeledett az égő csipkebokorhoz, de nem mehetett egészen közel hozzá, nem érinthette meg azt annak lángolása miatt. Saruját levette, tudta, hogy szent az a hely, mert Isten jelenléte szenteli meg. Félretette magabiztosságát és tudását, emberi gőgjét és bölcsességét, büszkeségét és hiúságát. Alázattal és a megismerés vágyával közeledett Istenhez, aki megmutatkozott előtte. Így közeledünk mi is a Szentháromság titkához, körbejárjuk az égő csipkebokrot, engedjük, hogy Isten jelenléte megérintsen minket. Ez a jelenlét olykor éget, a tűz és a láng erejével megtisztítja lelkünket a bűntől, máskor szelíd melegével tölt el, átjárja lelkünket szeretete és jósága. Alázattal és méltatlanságunk tudatában időzünk Isten jelenlétében, s közben felébred, erősödik bennünk a vágy, hogy földi életünk után eljuthassunk a mennybe, ahol színről színre láthatjuk majd őt.
Gondolatainkat abba az irányba érdemes továbbvinnünk, hogy minden ember az Isten képmása, mindenki neki köszönheti életét. A másik emberre, a felebarátra az Atya úgy tekint, mint szeretett gyermekére. Ő is a Fiú testvére, Jézus Krisztus által megváltott ember. Ő is a Szentlélek temploma, az ő életét is a Lélek szenteli meg. A másik emberben, embertársamban Isten lakik. Hogyan közeledem hozzá? Meglátom-e, tisztelem-e benne Istent? Ha csak emberi hibáit és gyengeségeit veszem észre, akkor nagyon egyoldalú vagyok. Ha rosszat feltételezek róla és elítélem őt cselekedetei miatt, akkor nagyon igazságtalan vagyok. A másik ember iránti előítélet, igazságtalanság és szűkkeblűség saruja nem a lábamat, hanem a szívet szorítja, ezért jobb volna eltávolítanom, hogy szabadon, szeretettel és megbocsátóan közeledjek minden emberhez, tisztelve benne azt a méltóságot, amely abból fakad, hogy Isten képmása s Isten gyermeke. Ez a lelki szint már Isten élete bennem.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2019. június 16., Szentháromság
  2019-06-16 07:25:07, vasárnap
 
  Talán sokaknak ismerős a következő történet: négy vak embert odaállítanak egy elefánt mellé, akik aztán elkezdik tapogatni az állatot, majd megkérik őket, hogy mondják el, mivel is volt dolguk. El is mondja az egyik, hogy egy vastag, mozgékony locsolócsövet tapogatott, a másik egy hatalmas, erős oszlopot, a harmadik kemény és hegyes, csontszerű dolgot, a negyedik pedig egy óriási nagy dobot. Négy különböző dolog, pedig egyetlen állatról van szó.
Tudom, minden tanmese sántít valahol, de ma, amikor a Szentháromságot ünnepeljük, ez jutott eszembe. Mennyi ember, gondolkodó állt már a Szentháromság köré, és próbálta kitapogatni, hogy mivel van dolga. Valamit mindenki mondott róla, és igaz is volt, de nem volt a kép sosem teljes. Sosem tudjuk teljesen megérteni a Szentháromság titkát. Ahogy már Szent Ágoston is megkapta ezt elmélkedése közben a tengert meregető kisfiútól: ,,ugyanígy nem fér bele a te fejedbe sem ez a titok".
Az Igazságot itt a földön sosem tudjuk teljesen megismerni, mert ,,tükörben, homályosan látunk", de tudunk belőle részesülni. Hiszen maga Krisztus ígéri meg: ,,az igazság Lelke elvezet benneteket a teljes igazságra". Amikor az igazságról van szó, kicsit megemeljük a szemöldökünket, Pilátussal együtt kérdezzük: Mi az igazság? Olyan sokoldalú a világ, olyan sokoldalú az ember, ami tegnap igaz volt, ma már megkérdőjelezett dolog. Amit tegnap még védtem, ma már elutasítom. Mire akar hát elvezetni bennünket az Igazság Lelke? Mi is a teljes igazság? Nem más, mint Isten. Az Igazság Lelke a Szentháromság közösségébe, az ő nyugalmába akar elvezetni.
Egy középkori, jámbor írásnak ez a címe: A Meg nem ismert felhője. A Szentlélek az imádság által ebbe a felhőbe akar bevezetni, és azt akarja, hogy ott ne félelem és rettegés legyen úrrá rajtunk, hanem biztos tudásunk legyen arról, hogy Isten itt van, velünk van. Ahol nem az a dolgunk, hogy kutassuk az igazságot, hanem hogy engedjük, hogy szeressen bennünket az Isten; hogy elfogadjuk az ő jelenlétét az életünkben és a világban. Így fokozatosan egyre érzékenyebbé válunk Istenre, az ő ügyeire és ezáltal az emberek, az emberiség ügyeire is. Mert ahogyan a Szentháromság sem önmagába zárt rendszer, hanem nyitott az emberre, így válik a mi szívünk is egyre nyitottabbá, és akar kapcsolatba kerülni a másikkal, Istennel. Engednünk kell ezért, hogy a Szentháromság lakást vegyen bennünk, hogy helyet adjunk neki az életünkben.
Minden imánkat a Szentháromság Egy Isten nevében kezdjük. Vegyük komolyan ezt: ő a kezdete az életünknek is, ő a megváltója, ő az éltetője, és állandóan maga felé vonz bennünket, hogy így részesüljünk a Háromság kimondhatatlan békéjében, nyugalmában, és tovább tudjuk adni azt a világnak.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Vigasztaló szentháromság
  2019-06-16 07:08:46, vasárnap
 
  ...... ......


Vigasztaló szentháromság Itt olvasható Link

*
- Ki lakik a Szentháromság szívében?
Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Gáncs Péter
Úgy illik, hogy a megújult Evangélikus Élet magazinba írott első Égtájoló-cikkemet az ősi liturgikus invokációval kezdjem: az Atya, Fiú, Szentlélek nevében. De mit is jelent ez a megszokott mondat, amelyre igazán talán már oda sem figyelünk? ,,Isten nevének segítségül hívása" - olvassuk a Liturgikus könyvben a klasszikus definíciót. Nem varázsige, hanem kicsit profánabbul fogalmazva, mai hasonlattal: az invokáció olyan, mint egy jelszó (password, PIN-kód), amely megnyitja a kapcsolat lehetőségét, esélyt kínál a kommunikációra Isten és ember között. Ha nem figyelünk rá, ha elfelejtjük, lefagy a rendszer, nem jön létre az élő és éltető kapcsolat.
Az Atya, Fiú, Szentlélek nevében.
...... ..........


Hitünk egyik legnagyobb misztériuma a Szentháromság. Immár kétezer éve, hogy teológusok sokasága igyekszik érthetővé, megfoghatóvá tenni ezt a titkot, de csekély eredménnyel. A művészeteknek talán jobbak az esélyei. Gondoljunk Bach fenséges Esz-dúr prelúdium és fúgájára, amely az orgona hangjain keresztül hozza közel a Szentháromság dinamikus harmóniáját. De Andrej Rubljov jól ismert Szentháromság-ikonja is többet mond el a Szentháromság közösségéről, mint sok teológiai lexikon.
A Szentháromság vizuális ábrázolásának izgalmas mai kísérlete Caritas Müller svájci domonkos nővér kisplasztikája, amelynek sokat sejtető címe Az irgalmas Szentháromság. Erre a sajátos, merőben új ábrázolásra Martin Werlen Fókuszban - Egyházprovokációk című könyvének segítségével bukkantam rá (Bencés Kiadó, Pannonhalma, 2015). A Svájcban élő bencés apát, könyvének címéhez illően, provokatív módon értelmezi a kisplasztika üzenetét: ,,Középen van az ember. Ez persze tetszik nekünk. Itt azonban az ember nem felfuvalkodottságában, hanem teljes nyomorúságában van középen. Jobbra az Atyaisten, aki az embert karjába veszi. S aki hóna alá nyúl, hogy felsegítse... Balra a Fiúisten, aki a földig hajol, s megcsókolja az ember lábát. Ez az utolsó vacsora lábmosás jelenetére emlékeztet. A lábmosás lenyűgöző módon fejezi ki Isten ember iránti önátadását. S fenn a Szentlélekisten galamb vagy lángnyelv képében. A Szentlélek, aki az embert teljes nyomorúságában el akarja tölteni." (I. m. 47-48.)
Erről az embert körülölelő, gyógyító isteni irgalomról vall az ősi pünkösdi szekvencia is gyönyörű költői képekben, Sík Sándor veretes fordításában: ,,Jöjj, Szentlélek Istenünk, / add a mennyből érezenünk / fényességed sugarát! / Jöjj, szegények Atyja, te, / bőkezűség Istene, / lelkünk fényed hassa át! [...] Mosd meg, ami szennyezett, / aszúságra hints vizet, / orvosold a sebhelyet! / Simogasd a darabost, / fölmelengesd a fagyost, / útra vidd, ki tévelyeg!" (Éneklő egyház, 125)
Ebbe a terapikus, spirituális erőtérbe léphetünk be, hogyha őszinte hittel és bizalommal hívjuk segítségül Istent: az Atya, Fiú, Szentlélek nevében! Válaszként a szívből fakadó invokációra, befogadó lelki otthonra találhatunk a Szentháromság szíve közepében számunkra felkínált gyógyító, vigasztaló, megtartó közösségben.
Martin Werlen frappánsan fogalmazza meg ennek az örömteli lehetőségnek a lényegét: ,,Ez a mi igazi identitásunk, amikor Isten szeretete körülölel bennünket. Ebben a szeretetben van otthon az ember - minden egyes ember. Csak akkor lehetünk igazságosak az emberekkel szemben, ha Isten szeretetében látjuk őket. Istenhez hasonlóan nekünk is a konkrét embert kell szem előtt tartanunk, minden nagyságával és méltóságával, ugyanakkor nyomorúságával is." (I. m. 48.)
Súlyos és fontos gondolatok ezek, amelyek itt és most, éppen az Égtájoló rovatban is igencsak aktuális üzenetet hordoznak. Valóban felülről vezérelt tájolóként mutathatnak irányt, amikor egyrészt ökumenikus kontextusban, másrészt évi igénk fényében az irgalmasság és a vigasztalás esztendejeként szeretnénk intonálni 2016-ot. Erről olvashattunk már az új évfolyam első Égtájoló-cikkében is. (Fabiny Tamás: Irgalom és vigasztalás, Evangélikus Élet 2016/1., 14-15.)
Caritas Müller kisplasztikája és Martin Werlen gondolatai segíthetnek, hogy felfedezzük az irgalom és vigasztalás forrását, amelyből merítve mi is irgalmas és vigasztaló szeretettel tudunk egymás felé fordulni az Atya, Fiú, Szentlélek nevében.

Szentháromság - Himnusz
Legfőbb Atyának, született Igének,
Szent Leheletnek, egy Urunknak vallunk
mind, kiket földön fűzött egy családba
édeni kertünk.

Élsz, de a Három s ugyanakkor Egynek
titka titoknak marad a világon,
ámde az égben téged dicsérőket
fényed betölti.

Énekli mind már: ,,Te vagy a Teremtő",
mennyei tűzzel igazítasz mindent,
és fölséges-szent, szerető Szívedtől
lángol a szívünk.

Emberi hadnak akarattal adtad,
égi karokhoz, hogy odaszegődjék,
s vágyai célját, az örökös békét
boldogan élje. Ámen.

*
Te, mérhetetlen Hármas-Egy,
mindent hatalmad alkotott,
időknek rendjét megszabod,
idők előtt örökre élsz.

Te önmagadban Teljes-Egy,
boldog magadban teljesen,
tündöklőn tiszta, egyszerű:
a mennyet, földet átfogod.

Atyánk: kegyelmek kútfeje,
Fiú: fényének sugara,
s kettő közt, Lélek, szent Kapocs:
véget nem érő Szeretet!

Ősforrás, boldog Hármas-Egy,
belőled támad az Erő,
mely mindent éltet, létrehoz,
s minden teremtményt feldíszít.

Fogadj örökbe minket is,
s te koronázd meg életünk,
örökre híven hadd legyünk
fényben tündöklő templomod.

Az angyalokhoz társul adj
az égi Házban minket is,
hogy hálás szívünk énekét
zengjük nevednek szüntelen! Ámen.

*
Három személyben örökös Urunknak
szálljon az égig szüntelen dicséret,
ős szeretettel ölelje, éltesse
szomjas szívünket.

Mindenek Atyja, hatalom, erősség,
lényedbe, élő tenmagadba zárj be,
és add meg nekünk szent hitünk jutalmát
égi hazádban.

Nem apadó Fény tükre és világa,
Egyszülött-Isten, tieid vagyunk mi,
dús venyigék, kik eleven tövedből
termik a szőlőt.

Tűz, Szeretet, Láng, hatalmas erőddel
mérd a világot, igazítsad útját,
Lélek, te lelkünk szerelme, virága,
minket is ápolj!

Mézízű vendég, Egyetlen, de Három,
szent hajlamokkal rügyeztesd szívünket,
s himnuszaiddal egyre csak daloljunk
élvezetedben. Ámen.

*
- Szentháromság vasárnapja - Imák itt olvashatók Link

*
- Wikipedia oldalon Link
A Szentháromság (latinul Sancta Trinitas) a legtöbb keresztény felekezet tanítása szerint a három isteni személy (Atya, Fiú, Szentlélek). A szentháromságbeli személyek egységéről, egyenlőségéről és különbözőségéről szóló tan a Szentháromságtan. Isten hármas tagolódása más, nem keresztény vallásoknál is feltűnik, de ezt a nyugati kultúrkör nyelvein nem szokás a hagyományos értelemben vett Szentháromságnak nevezni.
Képen Zalaegerszeg főtér
...... .............



Aranyozott Szentháromság szoborcsoport
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3935
  • e Hét: 14997
  • e Hónap: 27673
  • e Év: 261420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.