Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Életünk aranya
  2019-06-17 15:40:02, hétfő
 
  Életünk aranya


,,Sáfáraim!" - intett az Úr.
S ma olyan gazdagok vagyunk.
Percet, órát kezünkbe számolt.
Sok láthatatlan aranyunk.

Olyan csodálatos vagyon.
Mire való? Meddig elég?
Míg aranyat aranyra költünk,
soha nem sejtjük, van-e még?

De egy is olyan hatalom:
egy óra... röpke pillanat...
kenyérré lehet koldusasztalon...
lehet meghajlás Isten-kéz alatt...

boldog fölfeleszárnyalás...
bilincses, átkos kötelék.
Odaadhatjuk játszva semmiért
- és lehet mindenre elég.

Életet nyerhetünk vele,
s szétszórhatjuk haszontalan.
...De soha egyikünk se tudja,
melyik az utolsó arany.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Zsoltár karácsonyra
  2019-06-17 15:36:41, hétfő
 
  Zsoltár karácsonyra

Uram, örül és vigad a szívem.
Dalok zendülnek benne rólad
s háladó himnuszok,
hogy jászolban születtél.
Azon vigadozom,
hogy jászolban születtél,
nem puha palotában.
Selyem és cifra bársony
körül lágy hódolattal
nem fogta gyenge tested.
Értelmetlen szemekkel
szelíd juhocskák lestek.
Szegénységben születtél
és a szívtépő nyomorban.

Szegény, üres szívem
azért merem én mégis
a színed elé vinni,
azért merem én hinni,
hogy lakhelyed lehet
a szomorú és árva.
Az minden reménysége,
hozsannás vigassága,
hogy jászolban születtél,
megváltó Istenem.
Azért zendülnek át
téged dicsérő, boldog énekek,
halk glóriák szegényes szívemen.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Felfoghatatlan
  2019-06-17 14:59:36, hétfő
 
  ,,Ki tudod-e találni, mi az Isten titka, vagy a Mindenható tökéletességéig eljuthatsz-e?" Jób 11,7

Istennek vannak más tulajdonságai is, amelyeket meg kell említenünk! Ha ezeken elgondolkodik a lélek, akkor eltávolodik az anyagi dolgoktól és bepillantást nyer a magasztos dolgokba.

Isten igaz az igazságosság értelmében, azaz minden cselekedetében pártatlan és egyenes. ,,Igaz és szabadító Ő" (Ézs 45,21).

Isten kifürkészhetetlen (Jób 11,7-8). Túlságosan nagy ahhoz, hogy az emberi lélek megérthesse Őt. Stephen Charnock (1628-1680, angol puritán prédikátor és teológus) mondja: ,,Hogy Isten van, az látható. De hogy mi Ő, az láthatatlan." Richard Baxter (1615-1691) pedig így szól: ,,Istent megismerhetjük, de fel nem foghatjuk."

Isten örök - kezdet és vég nélkül (Zsolt 90,1-4). Élete az örökkévalóságban folyik.

Isten jó (Náh 1,7). Jó az Úr mindenkihez, irgalmas minden teremtményéhez" (Zsolt 145,9).

Isten végtelen (1Kir 8,27). Nem ismer korlátokat vagy határokat. ,,Nagysága felülhaladja a kiszámíthatóságot, megmérhetőséget vagy az emberi képzelőerőt."

Isten önmagában létező (2Móz 3,14). Létezését nem valami rajta kívül lévő forrásból merítette. Ő minden élet eredete!

Isten önmagában teljes, azaz a Szentháromságon belül mindent magában foglal! Isten érzékfölötti. Messze felülemelkedik a világmindenségen és az időn, az anyagi világtól függetlenül, és azon kívül létezik.

Így eljutottunk az Isten tulajdonságairól való együttes elmélkedésünk végéhez. Csakhogy ez olyan téma, amelynek bizonyos értelemben véve nincs vége. Isten oly nagy, oly fenséges, olyan tiszteletet parancsoló, hogy mi ,,csak tükör által, homályosan" ismerhetjük meg. Mivel végtelen, ezért a véges emberi lélekkel sohasem ismerhető meg teljesen. Az örökkévalóságban fogunk majd személyének csodáival foglalkozni, és igaz lesz az, hogy: ,,A felét sem mondták el nekem."

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Fazekas és én, az agyag
  2019-06-17 14:52:52, hétfő
 
  ,,A mi Istenünk a mennyben van, megalkotott mindent, amit akart." Zsoltár 115,3

Isten szuverén Úr. Teljhatalommal uralkodik a világmindenség fölött, és mindent megtehet, amit csak jónak lát. De tegyük hozzá gyorsan, hogy amit Isten jónak lát, az mindig helyes. Az Ő útjai tökéletesek!

Ézsaiás könyvében így szól az ÚR: ,,Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik" (46,10). Amikor Nabukadneccár meggyógyult őrültségéből, ezt mondta: ,,(Isten) tetszése szerint bánik a menny seregével és a föld lakóival. Senki sem foghatja le kezét, és senki sem mondhatja neki: Mit csinálsz?" (Dán 4,32). Pál apostol hangsúlyozza, hogy az embernek nincs joga megkérdőjelezni Isten cselekedeteit: ,,Ugyan, ki vagy te, ember, hogy perbe szállsz Istennel? Mondhatja-e alkotójának az alkotás: »Miért formáltál engem ilyenre?«" (Róm 9,20). Egy másik helyen úgy beszél Istenről, mint aki ,,mindent saját akarata és elhatározása szerint cselekszik" (Ef 1,11).

Spurgeon mondta: ,,Mi trónusán ülő Istent hirdetünk, és azt a jogát, hogy úgy cselekedjék teremtményeivel, ahogyan Ő akar, aki jó belátása szerint rendelkezik velük, anélkül, hogy véleményüket kérné."

Olyan igazság ez, amely félő tisztelettel és ámulattal tölt el. Nem tudom minden részletében megérteni, de tisztelem és imádom érte Istent! Arra késztet, hogy teljesen alávessem magam Őneki. Ő a Fazekas, én pedig az agyag. Joga van reám mind a teremtés, mind a megváltás címén! Semmiféle körülmények között ne kérdőjelezzem meg döntését!

Ez az igazság rendkívül vigasztaló. Tudom, hogy véghezviszi terveit, és hogy azok kitűzött céljukat elérik.

Noha vannak az életben dolgok, amelyeket nem tudok megérteni, biztos lehetek benne, hogy Isten szövőszékén a sötét fonalaknak éppúgy megvan a szerepük, mint az arany- és ezüstfonalaknak.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ellenállni az ördögnek
  2019-06-17 14:46:05, hétfő
 
  ,,Álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek." (Jak 4,7)


Az ördög ellen nem lehet erősebb tömjént bevetni, mint ha Isten törvényével vagy Igéjével foglalkozol, arról beszélsz, énekelsz vagy gondolkozol; ez az igazi szenteltvíz és jel, amely elől az ördög elmenekül, és amely által elűzhető. Ha semmi más gyümölcsöd és hasznod nem lenne belőle, már csak ezért is örömmel kellene olvasnod, szólnod, elmédben forgatnod és megcselekedned, mert így az ördögöt és a gonosz gondolatokat elkergetheted; mert ő Isten Igéjét nem bírja hallani, és nem szenvedheti. Isten ereje az, ami az ördögnek égető fájdalmat okoz, minket azonban kivételesen erősít, vigasztal és segít. És mit is mondjak még? Honnan is vehetném a papírt, ha Isten Igéjének minden hasznát és gyümölcsét fel akarnám sorolni? Az ördögöt ezermesternek nevezik, minek nevezzük akkor Isten Igéjét, amely ezt az ezermestert minden mesterkedésével együtt elűzi és megsemmisíti? Több mint százszor ezermesternek.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádkozás
  2019-06-17 14:45:22, hétfő
 
  ,,És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, akik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg." (Mt 6,7)

Készítsd fel szívedet, mielőtt imádkozol, hogy meg ne kísértsd az Istent. Mert mi más, ha nem istenkísértés az, ha a száj fecseg, a szív pedig máshol van? Nem is lehet nevetségesebb alakoskodást elképzelni a hideg, áhítat nélküli szív gondolatainál imádság közben - ha azokba belelátnánk! Az imádkozás, ha helyes, teljesen lefoglalja a szívet. Bizony igaz, hogy a miatyánkot az igaz Mester szerezte és tanította. Felettébb nagy bánat, hogy egy ilyen Mester imádságát az egész világon áhítat nélkül fecsegik és elcsépelik. Sokan vannak, akik egy évben talán több ezerszer imádkozzák, de ha ezer esztendőn keresztül is imádkoznák ilyen módon, az sem lenne elég, hogy akár egyetlen betűt, egyetlen pontocskát is megízleljenek és megértsenek belőle. Egyszóval: a miatyánk a legnagyobb vértanú a Földön, mert mindenki kínozza és visszaél vele.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kegyelmes és irgalmas
  2019-06-17 14:26:38, hétfő
 
  ,,Emlékezetet szerzett az ő csudálatos dolgainak; kegyelmes és irgalmas az Úr." (Zsolt 111,4)

Ő nem csak az Isten és az Úr megnevezést adta elénk, hanem a kegyelmes és irgalmas Úr nevet is. Ugyanis az Isten és az Úr névben van valami megrettentő, mert azok a Felséges nevei. De a kegyelmes és irgalmas jelzők csupa vigasztalást és örömöt hordoznak. Nem is tudom, hogy ennél kedvesebben megnevezi-e magát Isten másutt az Írásban. Ne adj hát más nevet neki szívedben, ne is változtass rajta a lelkiismeretedben, igazságtalanságot követsz el, és nagy szenvedést okozol neki ezzel, magadnak pedig a lehető legnagyobb kárt okozod. Haraggal és bűntetéssel csak a negyedik nemzedékig fizet meg, de szeretetében irgalmasságot gyakorol nemcsak a negyedik, ötödik, tizedik vagy huszadik nemzedékig, hanem ezredíziglen is. Mert a jól tevés a sajátja, a harag pedig idegen tőle.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 320 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1460
  • e Hét: 6304
  • e Hónap: 18179
  • e Év: 205981
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.