Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jézus Drága Vérének rózsafüzére
  2019-06-17 23:10:51, hétfő
 
  Oratio oldalon Link

Metropolita oldalon Link

Videó Link
Az Úr Jézus ígéretei azoknak, akik a Szent Vér rózsafüzért tisztelettel imádkozzák:
1. Ígérem, hogy aki ezt a rózsafüzért imádkozza, az ördögi támadásoktól megvédem.
2. Öt érzékszervét egészségben megőrzöm.
3. A hirtelen haláltól megóvom.
4. Halála előtt 12 órával inni fogja Szent Véremet, és enni fogja Szent Testemet.
5. Halála előtt 24 órával megmutatom neki öt Szent Sebemet,hogy ezáltal mély bűnbánatot érezzen bűnei fölött, és teljesen tudatában legyen azoknak.
6. Aki e rózsafüzért kilencedként végzi, megkapja, amit kér, imái meghallgatásra találnak.
7. Sok csodát fogok művelni e rózsafüzér által.
8. Lerombolok általa minden titkos (istenellenes) társaságot és irgalmammal sok lelket szabadítok ki a fogságból.
9. Sok lelket szabadítok ki a tisztítótűzből.
10. Megtanítom utamat annak, aki e rózsafüzér által tiszteli Szent Véremet.
11. Irgalmas leszek azokhoz, akik irgalmasak Szent Sebeimhez és Véremhez.
12. Mindazok, akik e rózsafüzér imát másokkal megismertetik, 4 év búcsút nyernek.
*
Története:
Az Úr Jézus nyilatkoztatta ki Nwoye Barnabásnak Nigériában, Afrikában 1996-97-ben e szavakkal:
"Fiam, fogadd ezt a rózsafüzért és mutasd be a világnak. Imádkozza minden ember az Én drága Vérem ellen elkövetett bűnök folytonos jóvátételeként...,,
"E rózsafüzér imádkozásáért nagy csodákat fogok művelni." (1997. március 15.)

"Gyermekeim! Ez a rózsafüzér egyesíti a Szent Fiam szenvedésével és Szent Vérével kapcsolatos összes ájtatosságot." (a Szűzanya szavai 1997 jan.29)
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Kedves ismerősömmel a Gazdagréti téren
  2019-06-17 23:04:43, hétfő
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Százéves a budapesti Rózsafüzér Királynéja-plébánia
  2019-06-17 21:41:31, hétfő
 
  ,,Az Egyház ma is rászorul a Szentlélek vezetésére, általa képes arra, hogy átgondolja, és még jobban megértse Krisztus tanítását."
...... ..........


Alapításának századik évfordulóját ünnepelte június 16-án a budapesti Rózsafüzér Királynéja-plébánia. Az Erdő Péter bíboros, prímás által bemutatott szentmisén kiszolgáltatták a bérmálás szentségét és ígéretet tett az egyházközség képviselőtestülete.
A budapest-zuglói Rózsafüzér Királynéja-templom 1912-1915 között épült Hofhauser Antal tervei szerint. Csernoch János hercegprímás 1915. október 3-án szentelte fel, mint a Rózsafüzér Királynéja országos szentélyét. A plébánia 1919-ben jött létre. A lelkipásztori feladatokat 1951-ig a domonkos atyák látták el, majd 1989-ig egyházmegyés papok szolgáltak a templomban. A rendszerváltást követően 2007-ig a templom ismét a domonkos rendhez került, 2007 augusztusa óta pedig az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyéhez tartozik. Egy nagy tűz miatt 1997-ben teljesen kiégett az orgona és környéke, a jelentős károkat szenvedett templomot életveszélyessé nyilvánították és használaton kívül helyezték. A Rózsafüzér Királynéja templomot 2008-ban felújították, Erdő Péter bíboros 2009-ben szentelte fel ismét.
,,Boldog az a nép, mely tud ünnepelni! - köszöntötte Erdő Péter a megjelenteket. Ahhoz, hogy együtt ünnepelhessünk, közösséggé kell válnunk és a Szentlélek által kapott feladatokat is közösségben kell megvalósítanunk."

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Boldog Brenner János vértanú üzenete
  2019-06-17 21:38:40, hétfő
 
  ,,Ha a hurokba került madár vergődik, még szorosabbra húzza a hurkot a lábán. Aki szabadulni akar a szenvedéstől, még több szenvedéssel keseríti életét. El kell fogadnunk az Isten kezéből a szenvedést, mert az a gondviselő Isten jóságának az eszköze. (...) Szenvedés nélküli élet nincsen, de a mi kezünkben van az eszköz, hogy a szenvedésből értéket, örök koronát nyerjünk."
Az elmúlt években több olyan kiadvány is napvilágot látott, amelyből a hívők bepillantást nyerhettek az immár boldogként tisztelt Brenner János élettörténetébe: boldog gyermekkorába, mélyen vallásos szülei és testvérei, családja mindennapjaiba.
A Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadó gondozásában megjelent Boldog Brenner János vértanú üzenete című könyvet kézbe véve különböző írásain és prédikációs jegyzetein, valamint egy fotóalbumon keresztül sejlik fel az olvasó előtt Boldog Brenner János egyénisége, személyisége, mélységes hite és elvei, amelyek mentén életét élte, s ami felé igyekezett híveit is terelni lelkipásztori munkája során. A kiadványt tovább színesíti Erdő Péter bíboros, Székely János szombathelyi megyéspüspök és Angelo Amato bíboros a boldoggá avatáson elhangzott beszéde, valamint a legifjabb testvér, Brenner József nyugalmazott helynök, nagyprépost visszaemlékezései.
János atya lelkigyakorlati elmélkedéseit is olvashatjuk a könyvben, de megtaláljuk benne az elsőéves kispapoknak mondott duktori (a prefektusok segítőtársaiként az I. és II. évesek mellé beosztott idősebb növendékek - a szerk.) búcsúzását is.
Közel száz prédikációs jegyzetbe lapozhatunk bele, amelyek témája körülöleli az egyházi évet. János atya lényegretörően, általában a hétköznapi életből is hozott példákkal színesített prédikációkat állított össze, amelyek mondanivalója életszerű és örökérvényű. Rövid, ám annál tartalmasabb és mindig a jó Istent szolgáló életének végét a szenvedés határozta meg. Egyik prédikációs jegyzetében a következőképpen elmélkedik a szenvedésről.
Mi sokszor oly nagyon visszariadunk egy kis szenvedéstől, fájdalomtól, egy foghúzástól, vagy annyit panaszkodunk lelki sebeink miatt. Viseljétek türelmesen a szenvedést, és ajánljátok fel a Jóistennek engesztelésül a bűnösök megtéréséért.
Brenner János a szenvedést egy hurokhoz hasonlítja. ,,Ha a hurokba került madár vergődik, még szorosabbra húzza a hurkot a lábán. Aki szabadulni akar a szenvedéstől, még több szenvedéssel keseríti életét. El kell fogadnunk az Isten kezéből a szenvedést, mert az a gondviselő Isten jóságának az eszköze. (...) Szenvedés nélküli élet nincsen, de a mi kezünkben van az eszköz, hogy a szenvedésből értéket, örök koronát nyerjünk."
A könyvet családi fotóalbum zárja. A képek Brenner János születésétől a haláláig mutatják be a családi, majd lelkipásztori élet egy-egy meghatározó, vidám, megható vagy éppen hétköznapi pillanatát. A galériát átlapozva a három boldog, gyakran mosolygó Brenner fiú képe tárul elénk játék közben vagy szüleik szerető ölelésében. A János atya haláláig minden fotón derűt, nyugalmat és életörömöt sugárzó édesanya és a családját féltőn, ám bölcs, jóságos szeretettel óvó komoly édesapa képe láttán szinte átsugárzik az olvasóra a Brenner család lelkülete. Ahogy az édesanya, úgy János atya is derűt, életörömöt, vidámságot sugároz ránk nyílt tekintetű, mosolygós képein keresztül. Egy esztendeje boldogként tiszteljük őt, a könyv hátsó borítóján található néhány sor segítségével pedig immár szentté avatásáért imádkozhatunk.

Forrás és fotó: Martinus Könyv- és Folyóirat Kiadó
...... ........... .....


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Ferenc pápa mai üzenete 0617
  2019-06-17 21:33:21, hétfő
 
  Szentlélek, Isten harmóniája, te, aki a félelmet bizalommá alakítod, a zártságot adakozássá, jöjj el hozzánk!  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Virágzik a hársfa 06.17
  2019-06-17 21:27:12, hétfő
 
  ...... ........... .......



...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Szentmise a leégett Notre- Dameban
  2019-06-17 20:42:49, hétfő
 
  Szentmise a leégett Notre- Dameban, mely itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Mijo Barada horvát karizmatikus videói
  2019-06-17 20:37:56, hétfő
 
  Bevezetés a lelkigyakorlatba 1. videó Link
Hogyan találj jó feleséget 7 videó Link


 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szent Gábriel Irodalmi Klub - Márai Sándor halálának 30. ...
  2019-06-17 12:23:25, hétfő
 
  A Szent Gábriel Irodalmi Klub 2019.június 16-án, vasárnap 16 órai kezdettel tartja következő rendezvényét a plébániai közösségi házban.(1112 Budapest, Gazdagréti út 14.)
Márai Sándor (1900-1989) író,költő, újságíróra emlékezünk halálának 30.évfordulója alkalmából.
Felolvasásra jelentkeztem, kaptam is Márai Sándor: A rendről és gondviselésről c. írását.
"Úgy tapasztaltam, hogy az emberi élet alján rend van. S mert az emberi élet a Teremtés legbonyolultabb megnyilatkozási formája, valószínű, hogy máshol is rend van, a kezdetlegesebb és egyszerűbb létezés világában is, a kőzetek, mosómedvék, hüllők és a bolygócsillagok természetében is. Mindenhol rend van, a dolgok eljutnak hozzánk, akkor is, ha ujjunkat sem mozdítjuk, s rend van abban is, hogy időnként a célból, hogy a dolgok eljussanak hozzánk, mi eljussunk bizonyos helyzetekben, emberekhez, gondolatokhoz, melyekhez személy szerint elodázhatatlanul köztünk van. Mindenben rend van, ebben hiszek.
De hiszek abban is, hogy e rend mögött szándék is van, melyet nem ismerek. Nevezd, ahogy akarod. Én Gondviselésnek nevezem. Ez a szándék törődik velem, személyesen, büntet, vezet, elrendezi dolgaim, a mélybe taszít, minden pillanatban ellenőriz, építi körülöttem a világot és épít engem a világban, felhasznál. Aki ezt nem érzékeli idővel, vaksi és süket. Minden mögött a Gondviselés van: ebben is hiszek"
Sajnos a fotós belemozdult a felvételkor
...... ........... ......



...... ..............



A 90 éves Mária nénit köszöntöttük, mert Ő is alapító tagja az Irodalmi klubnak
...... ..............



...... ........... ........



Pezsgővel és borral koccintottunk egymással
.......



Zsíros kényér parti
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Tanévzáró szentmise, 06.16
  2019-06-17 11:51:25, hétfő
 
  Te Deum elénekelése. Szentháromság vasárnapja.
Videó Link
Saját fotózás
...... ........... .......


Gyönyörű fali kép a Napba öltözött Szűzanyáról
...... ...........


Szentháromság gyertyája
...



...... ..........


Kép a TV adásról készűlt
...... .............


Énekkar tagjainak áldoztatása
...... ........... ......



...... ............


 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.