Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Özönvízszerű eső miatt szakadt félbe a magyar pólósok meccse
  2019-06-19 22:28:06, szerda
 
  Óriási vihar miatt félbeszakadt a magyar-spanyol mérkőzés a férfi vízilabda világliga Belgrádban zajló nyolccsapatos szuper döntőjének szerdai játéknapján, írja az MTI. Egy hosszabb szünet után tudták csak befejezni a meccset, amely 11-11-es rendes játékidőt követően büntetőkkel dőlt el, a magyarok győztek.4:1-re
Gólszerzők: Pásztor 4, Bátori, 2, Kállay, Jansik D., Nagy Á., Erdélyi, Várnai 1-1, illetve Granados 4, Mallarach 3, Munarriz, Perrone Rocha, Barroso, De Toro 1-1
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Folyóvá váltak Komló utcái a felhőszakadás miatt
  2019-06-19 22:25:37, szerda
 
  Tudtuk, hogy jönnek a zivatarok, de a komlói felhőszakadás nagysága azért így is meglepő. A város utcái a vihar alatt folyóvá váltak, alig tudtak haladni az autók. Ez látható az alábbi videón is, amit az Időkép szúrt ki.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Meghalt Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője
  2019-06-19 22:23:04, szerda
 
  89 éves korában elhunyt Horváth Ádám a Kossuth-, Erkel Ferenc-díjas és Balázs Béla-díjas magyar tévérendező, a Szomszédok ,,atyja" - írja az Infostart. Horváth Ádám hosszabb ideje egészségi problémákkal küzdött, májusban kórházba is került. A lap megjegyzi, hogy a rendező az utóbbi időben visszavonultan élt feleségével, Csűrös Karolával.
.........


Horváth Ádám 1930. június 4-én született Budapesten. Dédapja Vészi József, a Pester Lloyd főszerkesztője, nagyapja Molnár Ferenc író, apja Horváth Zoltán, a Népszava főszerkesztője volt, anyja második férje, Sárközi György író után Sárközi Mártaként vált ismertté. (Az ebből a házasságból származó féltestvére Sárközi Mátyás Londonban élő író.) A család élete tele van irodalomtörténeti érdekességekkel, szülei kiterjedt baráti köre szintén az értelmiség színe-javából került ki.
Gyermekévei a Molnár Ferenc által rájuk hagyott villában teltek, de hatévesen egy esztendőt súlyos beszédhibája miatt a siketnémák és vakok intézetében töltött. 1944-ben a Gestapo lefoglalta a villát, Ádámot Erdei Ferenc tanyájára menekítették. A háború után öccsével együtt három évet töltött Sztehlo Gábor ,,gyermek köztársaságában", a Gaudiopoliszban, ahol ő volt a kultuszminiszter. Sárközi György halála után anyjuk vitte tovább a Válasz folyóiratot, ami felemésztette a villát, így egy zugligeti szoba-konyhás házban kötöttek ki, amely egyszerre volt irodalmi szalon és menedékhely sokak számára. Apját belekeverték a Rajk-perbe, csak 1956-ban szabadult.
1948-tól a Gödöllői Agrártudományi Egyetem hallgatója volt, de mert fellázadt az oktatás szelleme miatt, egy év múlva kirúgták. 1952-ben sorkatonaként került Forrai Miklós segítségével a Honvéd Együttesbe, leszerelése után is itt maradt, később az együttes karvezetője lett. 1956-ban a forradalom kitörése idején kínai turnén voltak, s hazafelé megtagadtak egy moszkvai fellépést, ezért az együttes nagy részét, így őt is, elküldték.
Horváth Ádám 1957-ben került a Magyar Televízióhoz külsősként, előbb Apáthi Imre asszisztense volt, majd a televízió munkatársa, 1959-től pedig rendező. Munka mellett Máriássy Félix tanítványaként elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1965-ben kapott diplomát. 1967-től a Magyar Televízió művészeti főosztályának vezető rendezője lett, 1967-ben BBC-, 1968-ban RAI-ösztöndíjas volt, ugyanebben az évben kezdett tanítani a főiskolán televíziós rendezést.
1963-ban ő készítette az első televíziós portréfilmet Székely Mihályról, s ő volt az első színes adás rendezője is 1969. április 5-én. 1983-tól a Magyar Televízió főrendezője és egyetemi tanár, 1990-ben a tévé elnökségének tagja, 1994-95-ben az MTV elnöke volt. 1993-tól a főiskolán a szerkesztő-műsorvezető-riporter szak vezetője, 1994-től nyolc évig rektorhelyettes, 2005-től emeritus professzor volt.
A több mint negyven televíziós év alatt háromezernél is több műsort rendezett, s szinte minden műfajban dolgozott. Talán a legismertebb és legnépszerűbb munkája az első magyar teleregény, a Szomszédok, amelynél először hat adásra kérték fel, végül háromszázharminckét rész készült 1999-ig, majd a 2004-ben indult sokban hasonló új sorozata, az Életképek. Főbb rendezései közé tartozik még a Háry János, a Psalmus Hungaricus, A fából faragott királyfi, Verdi Rigolettója. Nevéhez fűződik számtalan komolyzenei műsor és koncert, valamint 1989. június 16-án Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének televíziós rendezése.
Munkásságáért 1970-ben Balázs Béla-, 1985-ben Erkel Ferenc-díjat kapott. 1978-ban érdemes művész, 1990-ben kiváló művész lett, rendezői életművéért 1991-ben megkapta a tévékritikusok díját. 2002-ben a XIII. kerület díszpolgárává, 2004-ben a Magyar Televízió örökös tagjává választották. 2007-ben Kossuth-díjjal tüntették ki több évtizedes nagysikerű rendezői munkássága elismeréseként.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
2019. jún. 13. Kőrösbánya búcsú
  2019-06-19 22:02:02, szerda
 
  Kőrősbányán megtartottuk a Szent Antal búcsút! megáldottuk a gyermekeket és a tisztaság szimbólumát a liliomokat!! Imádkoztunk a Szent Ferenc Alapítvány összes gyermekéért, akik most a napokban kapják ki a nyári vakációt!! Isten vezesse őket is, és a kedves tanárokat is a hosszú nyári szünidőben!!
Hála és köszönet mindazoknak, akik eljöttek és segítettek egy ilyen szép ünnepet szervezni itt a szórványban, e katedrális méretű templomban!!
Szeretettel, Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Fecske Csaba: Lepkebál
  2019-06-19 21:56:49, szerda
 
  A végtelen nyári réten
kezdődik a lepkebál:
táncolóknak, leskelőknek
szúnyog-banda muzsikál.

A sok tücsök is rázendít,
szól a talpalávaló,
lepke lebben gyors ütemre,
ringatózni kezd a tó.

Felhők közül bámul a hold,
csuda érdekes a bál:
vidám táncot rop mindenki,
lepke, bogár és fűszál.

Lelkes zenész szúnyog, tücsök,
önfeledten muzsikál,
a gomolygó forgatagban
ki-ki párjára talál.

Tarka lepke, kék pillangó,
titokzatos pávaszem
libben-lebben a zenére,
nézi sok kíváncsi szem.

Nyári réten holdsütésben
beh vidám a lepkebál:
millió gyöngyöt ragyogtat
a tengernyi zöld fűszál.
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Gyerekek énekelnek a német vendégeknek
  2019-06-19 21:53:33, szerda
 
  Facebook oldali videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Páduai Szent Antal és az öszvér
  2019-06-19 21:49:40, szerda
 
  Egy Bonvillo nevű eretnek a 13. században nem volt hajlandó elismerni, hogy az Oltáriszentségben jelen van Jézus. Páduai Szent Antal a legenda szerint megkérdezte tőle, szakítana-e tévhitével, ha az öszvére letérdepelne a szentostya előtt. Az eretnek végül két napig éheztette az állatot, ám az a jeles napon mégsem a csábító takarmány felé vette útját, hanem Szent Antal felé, ahol az Oltáriszentség előtt meghajtotta fejét és térdét.

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Dicső Szent Antal
  2019-06-19 12:31:24, szerda
 
  Videó Link

Dicső Szent Antal, Isten kedveltje,
Ki a mennyekben tündökölsz fent!
Liliom-tiszta, kinek karjába'
A kisded Jézus édesen pihent.
Te csodatevő, ki száz bajunkban
Érezteted szent segélyedet:
Szívünkből áldunk, általad várunk
Az Úr Istentől dús kegyelmet.

Dicső Szent Antal, gyöngék védelme,
Ki megtalálod, mi elveszett!
Szívünknek oda a tisztasága,
S így Urunkhoz jutni nem lehet.
Elvesztettük az utat a mennybe:
Ha nem segítesz, mi lesz velünk?
Esengve kérünk, hogy jöjj mivélünk,
S mutasd a biztos utat nekünk!
 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Bódi Irén Az idő vonatán - ballagásra
  2019-06-19 11:53:41, szerda
 
  Egy pálya útja véget ér.
A gyorsvonat megáll,
s a búcsúzó útitárs
más vonatra száll.

Az idő vonatán
lassan döcög tovább,
s ha kinéz ablakán,
nem fut el úgy a táj,
ahogy elfutott - az ifjúság.

Az ember a múltba
ezerszer visszanéz,
s szeretné újraélni
mindazt, ami szép.

Lassítaná az időt,
s megállítaná
a legszebb perceket,
de az idő kerekét
megállítani nem lehet.

Amilyen hosszú volt az út,
annyi szépet rejt a múlt!
Ahogy este a Nap leszáll,
úgy válik múlttá a jelen,
míg pirkad a hajnal,
a jövő csak sejtelem.

Az ember a múltba
ezerszer visszanéz,
könnyűnek látszik a búcsúzás.
De búcsúzni mindig nehéz.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Mária Út - zarándoklat
  2019-06-19 11:31:18, szerda
 
  Képen: Könnyező Máriapócsi Szűzanya
...... .........


XIII. Maria Bild-i gyalogos zarándoklatra hívunk szeretettel minden érdeklődőt.
A zarándoklat történelmi hátteréről röviden:
1739-ben Hauer Gellért perjel Bécsből magával hozta a Könnyező Máriapócsi Szűzanya csodatevő kegyképének egy másolatát és jártában egy, a falu közelében álló tölgyfára erősítette.
A képnél rendszerint az úton levő erdei munkások és parasztok imádkoztak, s ezek az imák meghallgatásra találtak. A falu lakói többször bevitték magukkal a faluba a képet, de az csodálatos módon mindig visszatért a tölgyfára.
Mivel a képnél több csodás imameghallgatás történt, nemsokára fakápolnát építettek számára, melyet Sarlós Boldogasszony tiszteletére szenteltek. Plébániáját 1787-ben alapították, és 1793-ban felépítették a mai templomot. A kegyképet a tölgyfa egy darabjával a templom főoltárára helyezték.
Maria Bild hamarosan búcsújáró hellyé vált, ahová a hívek Szentgotthárdról és a környék településeiről minden évben elzarándokoltak, hiszen Maria Bild is egy volt a Szentgottárdi ciszterci apátság majorjai közül. Trianonnal aztán ez a szokás megszakadt és feledésbe is merült. 2007-ben azonban az akkor megalakult Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd újra felelevenítette ezt a szokást és azóta is minden éveben megrendezésre kerül június vége táján.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.