Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Fogyás piramis
  2019-06-02 19:18:51, vasárnap
 
 



Táplálkozási piramis
Ajánlott fogyást segítő étrend

Szerencsére ma már egyre többen felismerik, hogy a sikeres és tartós fogyás alapja csakis egy egészséges étrend és életmód lehet.

Az alábbi fogyás piramis inkább egy hosszabb távú étkezési szokás és egészséges életmód, mintsem egy néhány hetes diéta.

Ha valaki gyorsítani szeretne fogyásán, és hetente legalább 1-2 kilótól meg akar szabadulni, neki a 6+1 diétát javasoljuk.

A fogyás piramis lényege, hogy a mennyiségek a piramis szerkezetét kövessék; vagyis együnk minél több zöldséget elegendő fehérjével (vegetáriánusoknál lehet más növényi fehérje forrást használni) és így tovább. Ahogy egyre feljebb jutunk, napi étrendünk egyre kevesebbet tartalmazzon az adott kategóriából.

A heti egyszeri bűnözési naptól eltekintve, amikor is bármit lehet enni, a kerülendő ételekből egyáltalán ne egyél!

A fogyás piramisról és annak helyes alkalmazásáról a Sikeres fogyás 7 lépésben e-könyvben olvashatsz többet!
( a linkben mindkét hivatkozás megtalálható )
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Megszívlelendő tanácsok Gyuri bácsitól.
  2019-06-02 18:28:01, vasárnap
 
 
1. RÁGJANAK RENDESEN, ÉS NEM HÍZNAK EL! A rengeteg emésztési zavar oka a savasodás, ami annak köszönhető, hogy sok szemetet eszünk, és rosszul rágjuk meg az ételt, ami aztán komoly emésztési problémákhoz vezethet. A nyál fertőtlenít, segíti az emésztést. Ha az ember rendesen rág, nem tudja túlenni magát, nem hízik el, időben jelentkezik a telítettségérzés.

2. IZZADJANAK, LEGALÁBB NAPONTA 10 PERCET! Mert az egészséghez, a fiatalos szervezethez elengedhetetlen a méregtelenítés, a máj és vese tudatos működtetése. Fontos lenne a tisztulás, napi szinten is, ezért sok folyadékot igyunk. A diólevél-, bodza-, nyírfalevél, csalán-, mezei zsurló és galaj teák a legjobbak, ha méregteleníteni akarunk. Hagyjuk magunkat szabadon izzadni, naponta legalább tíz percet. Olyan dezodor vegyünk, ami nem tömíti el a hónaljban az izzadságmirigyeket, hanem csak szagtalanít. Javallott verejtékezni, izzadás-kúrákat tartani megfelelő teák fogyasztásával, hogy elősegítsük főbb méregtelenítő szerveink, így a májunk és vesénk működését. Májunk vonatkozásában érdemes hetente egy gyermekláncfű teát elfogyasztani, vesénkre és májunkra a leghatásosabb az aranyvesszőfű teája.

3. A RÁK ELLENSZERE A LÚGOSÍTÁS A rákos sejtek elszaporodásának a a megelőzéséhez sötét színű gyümölcsöket kell fogyasztani, amiben sok az antioxidáns, tehát olyan, hogy fekete szilva, fekete szőlő, mazsola, fekete szeder. Fontos a sok C-vitamin, amit elsősorban gyümölcsből, zöldségből nyerhetünk ki. Ha tea formájában akarunk C-vitamint bejuttatni a szervezetünkbe (a csipkebogyóban és csalánban például sok van), akkor csak 50 fokig melegítsük fel a vizet, aztán hagyjuk benne 40 percig állni a gyógynövényeket. És igyunk diólevél teát legalább 8-10 héten át.

4. ÓVAKODJANAK A CUKORTÓL! A cukorbetegséget nagy problémának tartja, amit meg lehet természetes úton-módon is előzni. Gyuri bácsi szerint az emberek évente több mint húsz kiló cukrot esznek, nem csoda hát, hogy a szervezet nem tudja termelni az inzulint. A rákos sejtek cukorral táplálkoznak, a gyógynövények, az áfonyalevél, a szederlevél, a málnalevél, a csicsóka viszont segítenek a cukorháztartás egyensúlyának biztosításában. Lassítják a felszívódást, pótolják az inzulint.

5. A MAGAS VÉRNYOMÁS SEM CSAK GYÓGYSZERREL CSÖKKENTHETŐ Sok komoly betegség oka lehet a magas vérnyomás, megelőzésére a galagonya tea, míg idegrendszeri problémákra a pásztortáska alkalmazható.

6. MELLRÁK ELLEN SZILVALEKVÁRRAL, ŐSI SZÉKELY RECEPT SZERINT A székely nők annak idején szilvalekvárral gyógyították a mellrákot. Azóta a tudomány is igazolta, hogy a szilvában 5741 antioxidáns van. Ha rákot szeretnénk megelőzni, akkor együnk sok aszalt szilvát vagy vörös-fekete gyümölcsből készült lekvárt, mert a nyers gyümölcsben sokkal de sokkal kevesebb az antioxidáns. Ezután még egyéb rákos esetekről is mesélt, például a szájrákról. Egy esetben 3 fej körömvirágot kellett a páciensnek megennie naponta tavasztól őszig, meg is gyógyult tőle.

7. NEM MINDEGY HOL ÉS MIKOR GYŰJTJÜK A GYÓGYNÖVÉNYT Minden gyógynövénynek ugyanis megvan a gyűjtési ideje, de minden növénynél nagyon fontos, hogy tiszta legyen, és olyan időszakban szedjük, amikor a legtöbb benne a hatóanyag.

8. ÍGY GYŰJTSÜNK DIÓFALEVELET ÉS CSALÁNT A diófalevél gyűjtésével kapcsolatban elmesélte, mire kell odafigyelnünk. Az alap, hogy a diófalevelet akkor érdemes gyűjteni, amikor már megszabadult a barkájától, kibújtak az új levelek és a fa kipermetezte ragacsos anyagát. Akkortól kezdve két hét alatt megsötétedik a diólevél, és megvastagodik. Ekkortól lehet gyűjteni, egészen addig, amíg a rozsdagomba nem jelenik meg a diólevélen. A július a legbiztosabb hónap, de minden növénynél meg kell nézni, hol tart épp a fejlődésben. A csalánlevelet például akkor kell szedni, amikor tavasszal elkezdi az első bimbót hozni, amikor már kijött a virág, akkor már jó, vagy a sarjúcsalánt ősszel, de az már nem olyan jó. De nem a dátum a lényeg, hanem a növény állapota. Gyuri bácsit nagyanyja úgy tanította - fogd meg, kóstold meg, nézd meg, szagold meg, és amikor olyan, akkor szedd le.

9. BABAVÁRÓ-PROGRAM A nehézséget a környezeti ártalmakon túl az is okozza, hogy a párok túl későn vállalnak gyereket. Másrészt a fogamzóképesség hiányát a rossz táplálkozás is okozhatja. Sokan keresik meg ezzel a problémával, ezért kidolgozott egy babaváró-programot: az anya szervezetét, pajzsmirigy működését teákkal, szurokfűvel, cickafarkfűvel, diófalevéllel tisztítja és erősíti. Az apáknál a spermium termelését fürjtojás sárgájával és barna sörrel lehet növelni. A harmadik lépcsőben a nemi hormonok termelését serkentik növényi ösztrogén alkalmazásával.

10. IGYUNK PARLAGFŰ-TEÁT Hihetetlen, de ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk. Nagy mennyiségben található benne B37 vitamin, és a kevésbé ismert P2 vitamin. Ásványi anyagokban gazdag, sok vasat, rezet és káliumot tartalmaz, ezen kívül enzimeket és nyomelemeket. Gyógyítja az emésztési problémákat, a rákot, sejtvédő hatásáról csodákat zengenek. Mindvégig hangsúlyozza azonban Gyuri bácsi az orvosi kontroll szükségét, legfőképpen megelőzés szintjén. Kiemeli azt is, hogy el kell kerülni a szélhámosokat, csak elismert szakemberekhez lehet fordulni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyuri bácsi füvesmester  
A hátfájás lehetséges okai
  2019-06-02 18:20:07, vasárnap
 
 



A hátfájás okait néha nagyon nehéz azonosítani, a leggyakrabban a gerinc körüli izmok, inak és kötőszalagok megterhelésének tulajdonítható. De kiindulhat a gerinc porckorongjaiból vagy egy porckorong, netán csigolya által nyomott idegből, sőt okozhatja ízületi kopás is. Egy nemrég készült tanulmány szerint a hátfájásnak - legalábbis annak, amelyet a porckorongok leépülése idéz elő - örökletes okai is lehetnek.

A leggyakoribb okok:

A leggyakoribb ok a rossz tartás, gyenge hátizommal kombinálva, ami a hátizomzat feszüléséhez és a gerincoszlop nem egyenletes terheléséhez vezet.
Az izomfeszülés gyakran pszichés terhelés terhelés hatására is erősödik (munkahelyi stressz, családi problémák).
Az izomszalagok sérülése a szalagok megnyúlásához vagy előreeséséhez vezet.
Korral járó kopás a gerinc ízületeiben.
A csigolyák törése, baleset vagy csontritkulás miatt.
Egyéb betegségek: pl. övsömör, csontritkulás
Menstruáció, terhesség

Gyakran a gerincbántalmak hátterében azonban más területek problémája jelentkezik. Ilyenkor mozgásra, tapintásra felerősödő szúró, nyilalló fájdalmat érezhetünk a gerincoszlop környékén Mivel anatómiailag a csigolya csatornájában futnak a testet beidegző idegfonatok, ezért a test más részén fellépő változások, betegségek gyakran a gerincben is jelentkeznek. Ezt a legegyszerűbben úgy tudjuk leellenőrizni, ha a gerincet végignyomkodva a test más pontján jelentkezik szúró, vagy sugárzó fájdalom. Ha ilyet tapasztalunk, az ábra segítségével megtudhatjuk, mely testrészünk lehet az érintett.

Javasoljuk mindenkinek, hogy tartós, visszatérő gerincpanasz esetén, feltétlenül keressen fel egy szakembert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A kacagás jótékony hatásairól
  2019-06-02 17:10:22, vasárnap
 
  A kacagás jó tesz a légzőrendszernek, kitágítja a tüdőt és erősíti a lelket!

Több nevetés: több oxigén, teljesebb élet

Az oxigén az emberi szervezet egyik fő katalizátora. Lélegzetvételkor oxigén jut be a szervezetünkbe, és szén-dioxidot bocsátunk ki kilégzéskor. Az oxigén létfontosságú ahhoz, hogy életben tudjunk maradni, pótolhatatlan szerepet játszik a keringési- és a légzőrendszer egészségében is. Megtisztítja a vért a mérgező anyagoktól.

Ahhoz, hogy teljes testünk, minden szervünk egészségesen működjön fontos, hogy a napjainkban általánosabbá vált mellkasi légzésről visszatérjünk a mélyebb, ellazultabb hasi légzésre. A hasi légzés mélyebb, lassabb, ritmusosabb, mint a mellkasi légzés, és így sokkal több oxigén jut a megfelelő szerveinkhez.

A hasi légzés segítségével visszaállítjuk a szervezetünkben az oxigén-szén-dioxid egyensúlyt, normalizáljuk a szívritmust, és enyhítjük a stressz tüneteit. Ugyanilyen hatással van egy pár másodperces önfeledt nevetés is, egy olyan igazi szívből jövő. Hatására dolgozni kezd a rekeszizom, kitágul a tüdő, és több oxigén jut a szervezetbe.

Az oxigén szerepe a szervezetben:

- késlelteti a sejtek öregedését;
- csökkenti a fejfájást;
- enyhíti a fáradtságot;
- serkenti az immunrendszert;
- enyhíti a depressziós tüneteket;
- 25%-al javítja a fizikai teljesítményt;

A nevetés során a tüdő megtelik friss oxigéndús levegővel, és ugyanaz a hatás következik be, mint a hasi mély légzés esetében. A nevetés nagyon hasznos asztma vagy más légzőszervi megbetegedések esetén is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
3 lélekmérgező dolog
  2019-06-02 17:06:16, vasárnap
 
  Szabadulj meg ettől a 3 mérgező dologtól, mert nap mint nap rombolja a lelked!

Észre sem vesszük, de napi rendszerességgel 3 igen mérgező dologgal bombázzuk a lelkünket. Természetesen mivel nem vagyunk tudatában, sokszor már csak akkor érzékeljük a negatív hatást, amikor komolyabb a baj.

Ha nem változtatunk az életszemléletünkön, akkor nem fogunk tudni lelkileg fejlődni, elnyomjuk személyiségünket, nem a saját utunkat járjuk, de az is lehet, hogy a depresszióval is szembesülni fogunk.

Szabaduljunk meg az alábbi mérgező dolgoktól, legyen egy szebb és kiegyensúlyozottabb életünk.

1. Negatív gondolkodás
A legtöbb ember nagyon sok negatív gondolattal küzd nap mint nap. Nem csak a saját negatív gondolatainkkal kell megküzdenünk, hanem a környezetünk, a tévé, rádió, világháló sugározta rémhírekkel is. Ha állandó negatív légkörben élünk, félelmeink eluralkodnak rajtunk, és ha már állandósultak, nehezen tudunk megszabadulni tőlük.

Hogyan lehet megszabadulni a negatív gondolatoktól?

Próbáljuk kizárni két héten keresztül a negatív gondolatokat, tekintsünk az életre egy kicsit derűlátóbban. Fektessünk hangsúlyt a pozitív dolgokra, hallgassunk kellemes zenét, sétáljunk, végezzünk olyan tevékenységeket, amelyek jókedvre derítenek.

2. Összehasonlítás másokkal
A világhálónak köszönhetően manapság minden pillanatban láthatjuk, hogy hogyan élnek mások, milyen a lakásuk, hová mennek nyaralni, vagy éppen mit esznek. Az összehasonlítgatás pedig állandó kisebbségi érzéssel, és frusztrációval tölthet el.

Hogyan kezeljük ezeket az érzéseket?

Tudatosítsuk magunkban, hogy minden ember más, mindenkinek más az életútja, és más dolgokon kell keresztül menjen a fejlődése érdekében. Fogadjuk el, és ne másokhoz hasonlítgassuk önmagunkat. Próbáljuk leküzdeni a korlátainkat, és igyekezzünk jobb emberré válni.

3. Szórakozás
Lehet, hogy úgy tűnik, hogy egy felnőtt ember nem engedheti meg magának a szórakozást, hiszen neki az a dolga, hogy dolgozzon, és gyereket neveljen. Mindenki megérdemel egy kis kikapcsolódást, engedjük el néha magunkat, és használjuk ki az önfeledt pillanatokat. Problémák állandóan lesznek az életedben, nem szabad csak azokra koncentrálni.

Mit tehetünk, hogy ki tudjunk kapcsolódni?

Tudatosan neveljük rá magunkat, hogy naponta legalább húsz percet töltsünk olyan dologgal, ami feltölt, örömet okoz. Kezdetben állítsuk be az órát a kiszabott időre, és tudjuk, hogy ilyenkor semmi és senki nem zavarhat, hiszen ez a mi időnk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
6 jel az Univerzumtól
  2019-06-02 17:03:28, vasárnap
 
  6 jel az Univerzumtól, amit soha ne hagyj figyelmen kívül!

Ezek a jelzések semmi rosszat nem akarnak, csupán figyelmeztetnek, hogy az életedben egy számodra hasznos változás következik. Elsőre lehet úgy tűnik majd, hogy valami elviselhetetlen dolog történik veled, viszont jó, ha tudod, hogy kezdetben minden változás ijesztőnek tűnik.

Az Univerzum néha olyan jelzéseket küld, amelyekből biztosan tudhatod, hogy az életed egy kulcsfontosságú pillanathoz érkezett. Akkor is jelez, ha nem a megfelelő úton jársz, vagy egy rossz döntést készülsz meghozni.

Ha az alábbi figyelmeztető jelekkel találkozol, tudd, hogy érdemes elgondolkodnod egy kicsit, mielőtt cselekednél.

1. Váratlan késések, elakadások
Elakadsz a forgalomba, dugóba keveredsz vagy lekésed a vonatot, repülőt, ezek mind olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy túl sokat vállaltál, túl sok terved van, és a hullámok összecsapnak a fejed fölött. Bejöhet még egy nem tervezett esemény is, ez már egyértelmű jel arra, hogy lassítanod kell, ne siettesd az eseményeket.

2. Megmagyarázhatatlan nyugtalanságérzet
Látszólag úgy tűnik, hogy minden rendben van az életedben, azonban rád tör egy mélyről jövő nyugtalanság. Bármit is csinálsz nem akar elmúlni ez a negatív érzés.

3. Mélyről jövő beszélgetések
Úgy érzed, hogy az utóbbi időben túl sok mély beszélgetést folytattál a körülötted lévőkkel, nagyon megnyíltál bizonyos emberek előtt. Az az érzésed, hogy mégis nincs olyan ember, aki őszintén megértené a problémáidat.

4. Álmatlanság
Nehezen tudsz pihenni, nem tudod kialudni magad, az agyad állandóan kattog valamin, mindig egy épp aktuális probléma megoldásával vagy elfoglalva.

5. Furcsa előérzet
Úgy érzed, hogy valami furcsa történik vele, körülötted. Bármerre is mész, bármit is csinálsz, mindig az a különös, nyugtalanító érzés kerít hatalmába. Ez lehet egy jel, amit az Univerzum küldött.

6. Akadályok
Valamiért nem úgy történnek a dolgok, mint ahogy elképzelted, állandóan akadályokba ütközöl. Bármennyire is szeretnél elérni egy célt, nem sikerül véghez vinned, olyan, mintha minden összeesküdött volna ellened. Jó, ha nem erőlteted a dolgokat, mert a végén a vesztedbe rohansz.

Ha az előbbi jelek valamelyikével találkozol, jó ha a megérzéseidre hallgatsz, mielőtt bármilyen nagyobb döntést hoznál. Ne hagyd, hogy az akadályok a kedvedet szegjék, mert gyakran a legnagyobb akadály, a legjobb inspirációs forrás. Megérzéseid segíteni fognak abban, hogy el tudd dönteni, melyik az az akadály, amit mindenáron le kell küzdened.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
7 embertípus, akit az Univerzum küld!
  2019-06-02 16:58:19, vasárnap
 
  Egyetlen találkozás sem véletlen az életben: 7 embertípus, akit az Univerzum küld!

Véletlenek márpedig nem léteznek. Életünkben minden nagyon is okkal történik, éppen ezért egyetlen találkozás, emberi kapcsolat sem a véletlen műve.

7 típusú ember létezik, akiket az Univerzum azért küld az életedbe, mert valami oka van a találkozásnak.

1. Összetörik a szíved
Egy igen viharos kapcsolatnak indul, de nem feltétlenül szerelmi-, lehet akár munkahelyi vagy baráti kapcsolat is. Erős érzelmeket mozgat meg benned, majd pont ilyen hevesen ki is lép az életedből. Az ilyen kapcsolat nagyon fájdalmasan végződik, egyáltalán nem az jut eszedbe róla, hogy mennyire hasznos volt számodra, csupán a megtört szívedet sajnálod. Mielőtt teljesen belekeserednél az életbe, gondolkozz el rajta, hogy mi haszna lehetett ennek a találkozásnak, mit tanított neked önmagadról.

2. Sírig tartó kapcsolat/ barátság
Mindig ott van melletted, nem csak a boldog, hanem a szomorú pillanatokban is támogat. Önzetlen szeretetet nyújt feléd, és támogatásáért cserébe nem vár el semmit. Megnyugtat, reményt táplál, és segítségével mindig meg tudod látni az alagút végén a fényt. Sokszor szavak nélkül tudja, hogy milyen hangulatban vagy, semmiképp nem irányít, parancsolgat.

3. Csak épp áthalad az életeden
Vannak olyan személyek, akikkel nagyon rövid ideig tart a találkozás. Egy ilyen személy, épp csak átmegy az életeden, és úgy tűnik el, hogy észre sem veszed. De erős pozitív vagy negatív változást eredményez általában egy ilyen kapcsolat. Amikor távozik egy darabot magával visz a szívedből. Fontos, hogy megtanuld kezelni ezt a veszteséget.

4. Emlékeztet valamire
Azért kerülsz vele kapcsolatban, hogy emlékeztessen valami fontos dologra az életben. Inkább csak villanásszerű ez a kapcsolat, de bizonyos helyzetekben akár hosszabb ideig is maradhat az életedben az illető személy. Az is megtörténhet, hogy sokszor nem veszed észre a jelenlétét, csak később jössz rá, amikor már elment.

5. Valamit tanít
Mindenképp valami fontos életleckét fogsz megtanulni tőle, valósággal megváltoztatja az életed, annak ellenére, hogy az elején megpróbálsz makacsul ellenállni neki. Lehet pl. egy olyan személy, aki rávesz arra, hogy mozogj többet.

6. Tanítasz neki valamit
Példamutató életeddel, cselekedeteiddel, gondolataidon keresztül tanítasz neki valami fontos dolgot, amire szüksége lesz az életben. Példaképként tekint rád, a te hatásodra változik meg az élete.

7. Ösztönző személyiség
Ő egy csodálatos személyiség, arra ösztönöz, hogy vállald nyugodtan önmagad, és légy az a boldog, kiegyensúlyozott személy, aki lelked mélyén mindig is lenni akartál. Erőt és energiát sugároz, támogat terveid megvalósításában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Ima nehéz helyzetekre
  2019-06-02 16:51:08, vasárnap
 
  Mond ezt az imát, amikor úgy érzed nehéz helyzetbe kerültél.

Ima, ami akkor segít, ha nem látjuk a nehéz helyzetünkből kivezető utat!

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy egy stresszel, és gondokkal teli korszakunkat éltük, amikor képtelenek voltunk az adott helyzetből való kiút felfedezésére. Ilyen esetben jól jöhet az égiek segítsége, melyet, ha tiszta szívvel és megfelelő alázattal kérünk, mindig megkaphatunk.

Ha betegség gyötri testünket, vagy nehéz gondok gyötörnek, fohászkodjunk a Teremtőhöz, és Ő minden bizonnyal a segítségünkre siet.

Fohászunk így szóljon: ,,Világosítsd meg Jézusom az én elmém, hogy a Te akaratod által tudjam, miként oldhatnám meg gondjaimat?"

Valahányszor ezt a rövid imát mondjuk, igyekezzünk kiűzni lelkünkből az esetleges rosszat, és hagyjuk, hogy a végtelen béke töltsön el bennünket. Kérésünket mindig lehajtott fővel és alázattal intézzük a Teremtőhöz, és vállaljuk fel bűneinket, melyeket szándékosan, vagy akár anélkül, de elkövettünk.

Igyekezzünk megbocsátani embertársainknak az irányunkban elkövetett rossz cselekedeteiket, hiszen senki nem lehet tökéletes, és soha ne feledjünk köszönetet mondani a Teremtőnek, hogy segít bennünket a helyes kiút megtalálásában!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Betegséget okozható érzelmek
  2019-06-02 16:48:00, vasárnap
 
  A TAO szerint ez a 6 betegséget okozó érzelem!
Neked melyik van jelen az életedben?

Kína legnagyobb autentikus ősi vallásának, a taoizmusnak egyik legnagyobb alakja Lao-ce, aki a Tao Te Kingben (Az Út és Erény Könyve) hitelesen összefoglalja a taoizmus filozófiáját, amely nagyon mélyen befolyásolta a mai gondolkodásmódokat.

A taoista hagyomány szerint az életerő - ,,jing" -, az életenergia - ,,ki" - és a szellem - ,,shen" - az élet Három Kincse, amelyeknek folyamatos egyensúlyban kell lenniük.

A 6 érzelem, amely bajt okozhat
A Tao azt tanítja, hogy az érzelmek akkor születnek, amikor kapcsolatba kerülünk a külvilággal, amelyet az öt érzékszervünk által tapasztalunk meg. Ezek felpezsdíthetik vitalitásunkat, vagy ellenkezőleg - kimeríthetik energiaforrásainkat. Mindkettő csak tőlünk függ.

Mindig, amikor kapcsolatba kerülünk a környező világgal és a körülöttünk levő emberekkel, akkor törvényszerűen érzelmi reakciók váltódnak ki bennünk. Ez természetes és elkerülhetetlen. Mivel a képzelőerő, a fantázia és a gondolatok is válthatnak ki érzelmeket, ezért a kínaiak az elmét hatodik érzéknek is nevezik. Az érzelmek mély és direkt hatást gyakorolnak a belső szervekre, mirigyekre és szövetekre. Olyan reakciókat indíthatnak el a szervezetben, mint a hormontermelés, pulzusváltozás, légzésfrekvencia növekedés, stb. Vannak olyan erős érzelmek, amelyek hosszasan fennállva vagy ismétlődve negatívan hatnak a szervekre, végül pedig betegségek előidézői lesznek.

,,A felgyülemlett düh például megbetegíti a májat; egy idő után az elvesztett érzelmi energia miatt gyengül a májfunkció, és ingerlékenységet, idegességet vált ki. Ez az állapot pedig további frusztrációt és haragot vált ki, létrehozva egy pszichoszomatikus ördögi kört, amely végül biztos úton vezet a betegséghez."

A hat érzelem legsúlyosabban az immunrendszert befolyásolja (más szóval az életerő), amely gyengülése maga után vonja a fertőzések, degeneratív betegségek és súlyos következmények kialakulását.

1. Harag
A végletekig kiélezett düh rombolja a máj jin energiáját, amely a vértisztításért és epe termeléséért felel. A keletkezett egyensúlyzavar miatt a jang energia fejfájást, szédülést, zavartságot, idegességet idéz elő. A felgyülemlett harag gyengíti a májat, ingerlékenységet vált ki és tökéletes környezetet biztosít más negatív energiák kialakulásához és megnyilvánulásához.

2. Szorongás
A szorongás az, ami "blokkolja az energiákat és megbetegíti a tüdőt, tüdőgyulladást és légzéskárosodást okozva." Ezáltal a szorongás blokkolja az egész energia-körforgást. Emellett a vastagbélre is károsan hat, itt szákrekedést és az emésztőrendszer krónikus gyulladását eredményezi. Hosszú távon ez az érzelem kihat a lépre, hasnyálmirigyre és a gyomorra is.

3. Koncentráció
A koncentráció ebben a kontextusban egy folyamatos mentális tevékenységet, egy bizonyos problémára való megrögzött pszichikai fókuszálást jelent - más szóval egy probléma fölötti folyamatos aggódást. Hosszú távon károsítja a gyomor működését és befolyásolja az emésztést, hasi fájdalmakat okozva. Idővel gyomorfekélyhez és emésztési zavarokhoz vezet.

4. Bánat
Ha hagyjuk, hogy túl sok ideig eluralkodjon fölöttünk ez az érzés, ennek leghamarabb a szív és a tüdő látja kárát. A szervezet vitalitása csökken, sérülékennyé válik a súlyos betegségekkel szemben.

5. Félelem
A félelem a veséket befolyásolja, hosszú távon akár veseelégtelenséghez is vezethet. A félelemtől csökken a vesék energiaszintje, elveszhet a húgyhólyag fölötti kontroll - ez gyakran tapasztalható az ágyba vizelő gyerekeknél.

6. Rémület
A rémület kíméletlenebb és váratlanabb a félelemnél. A rémület sokkolja, felriasztja a lelket és szétszórja az energiát. Elsősorban a szívet károsítja, de ismétlődve a veséket is érintheti.

A Három Kincset különös figyelemmel kell védenünk, ha meg akarjuk tartani egyensúlyunkat. A negatív érzelmek valóban betegségek kialakulásához vezethetnek, krónikussá válásuk és kontrollálatlan jelenlétük igazi veszélyforrást jelenthetnek.

A mindennapi életben szinte elkerülhetetlenek a fenti érzelmek megjelenése, annyit tehetünk viszont, hogy amint felismerjük az adott érzést, próbáljuk megállítani, elengedni időben és ne engedjük, hogy ezek irányítsák az életünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Arcpontok és maszirozásuk
  2019-06-02 16:44:37, vasárnap
 
 



Ha ezeket a pontokat masszírozzuk az arcunkon, akkor elejét vehetjük a szervi megbetegedéseknek.

Ahogy a talpon, úgy a fejünkön, az arcunkon is vannak olyan részek, ahol egyes szervek idegeinek végződései találhatók. Ugyanúgy, ahogyan a talp reflexológiai kezelésekor, az arcunk pontjainak stimulálásával javíthatunk a belső szerveink egészségi állapotán, illetve megelőzhetjük azok megbetegedését is.

A nyugati orvostudomány még nem talált erre való bizonyítékot, de a keleti gyógyászatban sikerrel alkalmazzák az ezen meridiánvonalakon keresztül történő kezelést.

Azért fontos ismernünk ezeket a pontokat, mert így megakadályozhatjuk, hogy ne történjen a szervezetünkben energiablokk, ami sok esetben betegséget okoz. Ezen pontok masszírozásával képesek vagyunk felszabadítani ezeket az akadályokat, így testünket behálózó energiamező szabadon áramolhat.

Íme, hogy melyik szervhez kapcsolódnak az ábrán látható pontok:
1. Vékonybél
2. Húgyhólyag
3. Szív
4. Máj
5. Epehólyag
6. Hasnyálmirigy
7. Vese
8. Gyomor
9. Tüdő
10. Vastagbél
11. Nemi szervek
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 63 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2231
  • e Hét: 16599
  • e Hónap: 30348
  • e Év: 235049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.