Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018. június 20-án halt meg Kányádi Sándor
  2019-06-20 23:44:05, csütörtök
 
  ,,...tudom sokat eltékozoltam / abból mit rámbíztál sokat / de azért ne tagadd meg tőlem / holtomban se áldásodat"
Ma egy éve... 2018. június 20-án halt meg Kányádi Sándor.
...... ..........


A déli harangszóval érkezett a szomorú hír ma, 2018. június 20-án: meghalt Kányádi Sándor. A költőre és az emberre emlékezünk, akinek egyszer vendégei lehettünk.
Az interneten pillanatok alatt szétfutott a hír, és a nagy közösségi oldalon záporoznak ma a Kányádi-versek. Milyen jó ez! De miért csak ma, miért csak ilyenkor? Bárcsak holnap is, holnapután is az éjjeliszekrényen maradnának kötetei, szavai pedig a gondolatok között és a szívekben visszhangoznának minduntalan.

Bővebben Link

- Kányádi Sándor: Valaki jár a fák hegyén videó Link
valaki jár a fák hegyén
ki gyújtja s oltja csillagod
csak az nem fél kit a remény
már végképp magára hagyott

én félek még reménykedem
ez a megtartó irgalom
a gondviselő félelem
kísért eddigi utamon

valaki jár a fák hegyén
vajon amikor zuhanok
meggyújt-e akkor még az én
tüzemnél egy új csillagot

vagy engem is egyetlenegy
sötétlő maggá összenyom
s nem villantja föl lelkemet
egy megszülető csillagon

valaki jár a fák hegyén
mondják úr minden porszemen
mondják hogy maga a remény
mondják maga a félelem

1994

- Kaláka együttes videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Mit tanulhatunk a Kármelhegyi Boldogasszony öltözködési ...
  2019-06-20 23:39:28, csütörtök
 
  Mit sugall egy szerzetesi viselet? Jelmez? Egyenruha? Vagy valami egészen más?
Mit tanulhatunk a Kármelhegyi Boldogasszony öltözködési stílusából?
...... .......


Egy jezsuita szerzetes a kármelita nővérek habitusából (szerzetesi viselet) kiolvasható szempontok elsajátítására biztatja az Aleteia amerikai katolikus portál olvasóit.
Azt szokták mondani: Ahhoz a munkához öltözz, amit szeretnél, ne ahhoz, amit épp végzel.
Mire taníthat minket ez az üzleti szférából származó tanács?
Gondoljunk az egyenruhákra: mi a különbség az egyenruha és a jelmez között? Az utóbbi csak egy kellék, melynek segítségével úgy tehetsz, mintha. A valódi egyenruha azt sugallja: ,,Számíthatsz rám, hogy megteszem, amit ez az egyenruha képvisel." Ha valakit katonai gyakorlóruhában látsz, elvárod tőle, hogy harcoljon, ha kell; ha orvosi köpenyben, hogy gyógyítson.
De mit sugall egy szerzetesi habitus? Jelmez? Egyenruha? Vagy valami egészen más? Az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Robert McTeigue SJ a kármeliták habitusáról leszögezi: elválaszthatatlanul összefonódik az identitásukkal és a lelkiségükkel, a hivatásukkal. Ezzel szemben Robert atya jezsuitaként olyan missziókban is szolgált, ahol minimum letartóztatták volna klerikus öltözékben - ezért laikusnak öltözött, vagyis ,,jelmezt" viselt.
A kármeliták összekapcsolják habitusukat az életmóddal, amit választottak: Mária követésével.
Robert McTeigue úgy látja: a kármelita habitus a Szűzanyához hasonlóan egyszerű, menyegzői és királyi.
Egyszerű, mint Szűz Mária - nincs szüksége e világi díszekre. Mária semmit nem követel magának. Az ő kincse nem a világból származik; az ő kincsét a világ nem tudja elvenni.
Menyegzői, mint Szűz Mária - felkészült, hogy tökéletes ajándék lehessen jegyese számára.
,,Örvendezzünk és vigadjunk, és adjuk meg neki a dicsőséget, mert eljött a Bárány menyegzője,
és a jegyese felkészült!" (Jel 19,7)

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Csend Háza épül Mátraverebély-Szentkúton
  2019-06-20 23:34:52, csütörtök
 
  Az újjáépített kegyhely egységes arculatába illeszkedő visszafogott, földszintes épület télen is fűtött helyet biztosít majd az elcsendesedni vágyó látogatóknak.
Az alábbiakban a Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhelyen tervezett infrastrukturális beruházásokról olvashatnak.
Ősszel kezdődik a Csend Háza építése, mely 2020 végétől biztosít majd helyet elcsendesedésre a nemzeti kegyhely látogatóinak. A ház a Mátraverebély-Szentkúti zarándokközpont kiegészítő épülete lesz. ,,Az újjáépített kegyhely egységes arculatába illeszkedő visszafogott, földszintes épület télen is fűtött helyet biztosít majd az elcsendesedni vágyó látogatóknak" - ismertette Orosz Lóránt OFM kegyhely igazgató.
Emellett szabadtéri recepcióval, egészségügyi eszközökkel és kerti berendezésekkel is bővült a zarándokhely infrastruktúrája. Orosz Lóránt elmondta: örömteli, hogy mind a kerti eszközöket, mind pedig az orvosi felszereléseket be tudták már szerezni, így készülhetnek a búcsúszezonra.
A park karbantartására, a zarándokok egészségügyi biztonságát szolgáló orvosi szoba felszerelésére és a kegyhelyre érkezők fogadására létrehozott szabadtéri recepcióra szlovák-magyar együttműködési program keretében kapott támogatást a kegyhely. A program jóvoltából szigetelik a kegytemplomot, sor kerül külső festésre, aszfaltozásra és egy fedett foglalkoztató megépítésére is, emellett restaurálnak műtárgyakat, nyílászárókat cserélnek, valamint tájépítészeti munkálatok is zajlanak majd.
A határon átívelő, a ferences kulturális örökség megőrzését szolgáló SKHU/1601/1.1/060 MONUMENTIS projekt (mely az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósul meg) teljes összege 2 939 885 euró, amelyből Mátraverebély-Szentkút mellett Pozsonyban, Füleken és Szécsényben zajlanak majd jelentősebb átalakítások. Többek között megújul a pozsonyi gótikus ferences templom tornya, valamint a szintén gótikus szécsényi ferences templom sekrestyéje és szentélye is.

További információ: Link


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szent Pio atyáról mindenki tudja,.....
  2019-06-20 23:30:19, csütörtök
 
  Szent Pio atyáról mindenki tudja, hogy képes volt a bilokációra, vagyis többször látták egy időben két különböző helyen. Azt viszont kevesebben tudják, hogy volt egy másik szent életű kapucinus pap is, aki Isten hatalmából feltételezhetően szintén képes lehetett egyszerre két helyen jelen lenni.
A szent életű kapucinus, aki bilokálva talán mégis jelen volt Pio atya temetésén.
Képen: Domenico da Cese kapucinus szerzetes pap
...... .......


Domenico da Cese élete nagy részét az olaszországi Manoppello kegyhelyen töltötte, ahol a kegytemplomban őriznek egy csodás kendőt Jézus arcával (amelyet Veronika kendőjének is tartanak). Találkozott néhányszor Pio atyával, és élete hasonlóan alakult, mint az oly népszerű szenté.
Amikor 1968-ban meghalt Pio atya, Domenico elmondta egy rendtársának, Enrico Carusinak, hogy nem tud elmenni a temetésére. Egy zarándokcsoportot kellett ugyanis vezetnie Manoppellóban, és sok szemtanú meg is erősítette, hogy ott volt. Az életéről nemrég megjelent kötet szerint - Servant of God, Padre Domenico Da Cese, O.F.M. Capuchin, An Illustrated Biography - azonban egy asszony néhány nappal később elment a szentélybe, és megkérdezte Domenico testvért: ,,Miért nem válaszolt nekem, amikor megláttam Pio atya temetésén, és Önre köszöntem?" Domenico testvér csendben maradt, akkor sem válaszolt, amikor az asszony másodszor is rákérdezett. Amikor a televízió leadta a temetési szertartást, sokan észrevették, hogy ott van egy Domenico testvérhez hasonló férfi. Antonio Bini, a szerzetes rokona megerősítette, hogy Domenico szerepel rajta, aki akkor elvileg nem tartózkodott San Giovanni Rotondóban. Egy fotós, aki korábban sokszor fényképezte a kapucinus szerzetest, szintén habozás nélkül állította, hogy ő van a felvételen.
Domenico testvér alázatos ember volt, életében soha nem erősítette meg, de több tanú állítja, hogy rendelkezett a bilokáció ajándékával.
Domenico da Cese kapucinus szerzetes pap kanonizációs eljárását hivatalosan 2015. március 3-án indították el, megkapta az Isten szolgája címet. A bilokáció jelenségét is vizsgálják a kanonizációs eljárás során.
- Domenico da Cese, születési nevén Emidio Petracca 1905. március 27-én született az Avezzano körzetéhez tartozó Cesében, és 1978. szeptember 17-én halt meg Torinóban. Már gyermekkorában előre látott eseményeket, a több ezer áldozatot követelő 1915-ös avezzanói földrengésről előző nap, január 12-én szólt diáktársainak és tanítónőjének. Másnap a reggeli mise közben a templom maga alá temetett mindenkit, rengetegen haltak meg, őt pedig ,,egy szakállas, hosszú hajú férfi" vezette ki a romok alól. A településen nem ismertek olyan embert, akire ráillett a leírás.
Amikor fiatalon Jugoszláviában szolgált káplánként, megkapta a stigmákat. 1970-ben meggyógyította Amalia Di Rella nővért, aki gyermekkora óta súlyos betegségekben szenvedett, s járni sem tudott segítség nélkül; és aki ezt követően aktív életet élt a szegényeket szolgálva.
Pio atya mindig elmondta az abruzzói zarándokoknak, hogy felesleges ekkora utat megtenniük, ott van nekik Domenico atya Manoppellóban. A pietrelcinai szent halála előtt egy nappal bilokáció által állítólag meg is jelent Manoppellóban, és a szent arc előtt imádkozott, Domenicótól pedig azzal búcsúzott, hogy találkoznak majd a mennyországban.
Videó Link

Forrás: Aleteia; Santiebeati.it
Fotó és videó: Aleteia
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Vízilabda - A magyar válogatott 13-9-re legyőzte Japánt
  2019-06-20 23:19:10, csütörtök
 
  A magyar válogatott 13-9-re legyőzte Japán csapatát a férfi vízilabda világliga Belgrádban zajló szuper döntőjében csütörtökön, ezzel az A csoport második helyén zárt és pénteken az ausztrálokkal negyeddöntőzik.
...... .....


Csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Magyarország-Japán 13-9 (3-3, 3-3, 3-2, 4-1)
gólszerzők: Német 5, Pásztor 2, Bátori, Nagy Á., Bedő, Erdélyi, Kállay, Várnai 1-1, illetve Inaba 4, Araj 3, Araki, Okava 1

A vasárnapig tartó torna győztese elsőként indulási jogot nyer a jövő nyári tokiói olimpiára.
Spanyolország-Kanada 12-5 (2-2, 1-1, 4-2, 5-0)
"A" csoport végeredménye: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Japán 3, 4. Kanada 3

B csoport:
Horvátország-Ausztrália 11-9 (2-3, 2-2, 6-3, 1-1)
Szerbia-Kazahsztán (4-0, 6-3, 6-1, 4-2)
- "B" csoport végeredménye. 1. Szerbia 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Ausztrália 3, 4. Kazahsztán 0

A pénteki negyeddöntőben:
Magyarország-Ausztrália 15.00
Horvátország-Japán 16.45
Spanyolország-Kazahsztán 19.15
Szerbia-Kanada 21.00
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Kammererék szétlövésben harcolták ki az vb-indulást
  2019-06-20 23:01:01, csütörtök
 
  A kenus Kiss Tamás, valamint a kajakozó Csipes Tamara és a Hagymási Réka, Medveczky Erika, illetve a Kárász Anna, Kozák Danuta duó is megismételte három héttel ezelőtti győzelmét Szolnokon, a második kajak-kenu válogatón, míg az 1000 méteren rendezett két szétlövést a kajakozó Kammerer Zoltán, Gál Péter és a kenus Kiss Balázs, Dóri Bence kettős nyerte.

A döntők dobogósai:
Férfiak:
K-1 5000 m:
1. Noé Bálint (Budapesti Honvéd SE) 19:29.578 perc
2. Pauman Dániel Máté (FTC Rekontir KK) 19:31.428
3. Aranyosi Gábor Imre (Építők Margitszigeti DKC) 19:47.163

K-2 500 m:
1. Noé Zsombor, Bogár Gábor (Merkapt-Mekler Ifjúsági TSE, Szolnoki KKK) 1:31.355 p
2. Hufnágel Tibor, Dombvári Bence (Budapesti Honvéd SE) 1:32.680
3. Noé Bálint, Ilyés Róbert (Budapesti Honvéd SE) 1:32.720

C-1 1000 m:
1. Kiss Tamás (NKM Szegedi VSE) 4:01.972 perc
2. Bodonyi András (DVTK) 4:02.647
3. Fejes Dániel (Merkapt-Mekler Ifjúsági TSE) 4:03.767

Nők:
K-1 1000 m:
1. Csipes Tamara (Budapesti Honvéd SE) 4:01.470 p
2. Pupp Noémi (Atomerőmű SE) 4:01.970
3. Fazekas-Zur Krisztina (Graboplast Győri VSE) 4:07.170

K-1 5000 m:
1. Bodonyi Dóra (Szolnoki KKK) 20:58.082 p
2. Fazekas-Zur Krisztina (Graboplast Győri VSE) 21:07.922
3. Lucz Dóra (UTE) 21:11.392

K-2 500 m:
1. Kárász Anna, Kozák Danuta (NKM Szegedi VSE, UTE) 1:39.988 p
2. Csipes Tamara, Medveczky Erika (Budapesti Honvéd SE) 1:40.743
3. Kiss Blanka, Sólyom Dóra (UTE, MTK) 1:44.618

K-2 1000 m:
1. Hagymási Réka, Medveczky Erika (Budapesti Honvéd SE) 3:44.053 p
2. Biben Karina Klaudia, Bakó Olga (KSI SE) 3:48.493
3. Árok Dorottya Zsóka, Verbőczi Eszter (NKM Szegedi VSE) 4:00.703

C-1 500 m:
1. Nagy Bianka (NKM Szegedi VSE) 2:13.842 p
2. Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE) 2:15.177
3. Kisbán Zsófia (Lágymányosi Spari VS) 2:17.247

C-1 5000 m:
1. Lakatos Zsanett (UTE) 24:34.107 p
2. Bragato Giada (Tiszaújvárosi KKSE) 24:43.997
3. Kisbán Zsófia (Lágymányosi Spari VS) 24:49.092
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Pénteken kezdődik az év egyik legnagyobb sporteseménye, ....
  2019-06-20 22:52:20, csütörtök
 
  Pénteken kezdődik az év egyik legnagyobb sporteseménye, az Európa Játékok.
Június 21-én, pénteken veszi kezdetét Minszkben a II. Európa Játékok, amelyen 122 magyar sportolóért szurkolhatunk, reményeink szerint sok éremmel - köztük nem egy arannyal - térhetnek haza. Az eseményről az M4 Sport és az m4sport.hu napi szinten, élő bejelentkezésekkel és összefoglaló műsorokkal számol be.
Az ünnepélyes megnyitónak Minszkben a Dinamo Stadion ad otthont június 21-én, és ugyanitt lesz a záróünnepség is, június 30-án. Az M4 Sport élőben közvetíti mindkét látványos eseményt, ahogyan a tervek szerint a kettő között a legérdekesebb magyar vonatkozású versenyeket. A játékok rendezőbizottságának beharangozó kisfilmje alapján nagyon készülnek a megnyitóra a fehérorosz fővárosban.
A fehéroroszországi multisport-eseményen ötven ország mintegy négyezer sportolója vesz részt, 15 sportág 200 versenyszámában hirdetnek győztest. Magyarországot 14 sportágban 122 sportoló képviseli, csak a strandlabdarúgó mérkőzéseken nem szurkolhatunk honfitársainknak. Hazánk delegációja lesz az egyik legnagyobb a játékokon. A teljes programot napi felbontásban a hivatalos oldal mellett a Magyar Olimpiai Bizottság portálján lehet megtekinteni.
A 23 szakágat figyelembe véve 19 az olimpiák műsorában is szerepel, ami ugyancsak emeli a minszki sportesemény rangját, amely nyolc sportágban része az olimpiai kvalifikációs időszaknak, négy sportág esetében pedig közvetlenül tokiói kvótákhoz lehet jutni. A négyből ugyanakkor csak három sportág képviselői, a sportlövők, az íjászok és az asztaliteniszezők örülhetnek már a fehérorosz fővárosban az ötkarikás indulási jog kivívásának, mivel karatéban majd csak jövőre derül ki, hogy kinek ér kvalifikációt az EJ-teljesítmény.
Az Európa Játékok három másik sportágban, cselgáncsban, kerékpárban és tollaslabdában pontszerző verseny, így beleszámít az olimpiai kvalifikációs rangsorba, míg atlétikában Minszkben is lehet teljesíteni az ötkarikás szinteket.

- Eddig 24 magyar sportoló kvalifikálta magát a 2020-as nyári olimpiára. Három sportlövő (Péni István, Major Veronika, Mészáros Eszter), három atléta (Márton Anita, Krizsán Xénia, Halász Bence), két vitorlázó (Érdi Mária és Berecz Zsombor) és 16 úszó (Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána, Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Cseh László, Biczó Bence, Lobanovszkij Maxim, Késely Ajna, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Verrasztó Dávid, Gyurta Gergely, Németh Nándor, Telegdy Ádám, Burián Katalin, Kozma Dominik) mellé csatlakozhatnak további sportolók Minszkben.
...... .....Négy sportágban az esemény egyidejűleg Európa-bajnokság is lesz: a cselgáncsozóknál, az ökölvívóknál, tollaslabdában illetve a kajak-kenu-versenyek is ezek közé tartoznak. Érmeket kétszáz versenyszámban osztanak ki.
A kajak-kenu magyar szempontból azért is érdemel kiemelt érdeklődést, mert ahogyan az négy évvel ezelőtt Bakuban is történt, feltételezhetően a magyar versenyzők ismét a legtöbb éremmel térhetnek haza.
Képen: minszki II. Európa Játékok érmei. Remélhetőleg a magyar sportolók sokat hoznak haza.
...... .......


- Az első, Bakuban rendezett Európa Játékokon 20 éremmel a nemzetek éremtáblázatán a 11. helyen (8-8 arany és bronz, 4 ezüst) zártak sportolóink. Kajak-kenuban Magyarország végzett a tabella első helyén.
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) rávilágított, hogy milyen fontos eseményre utaznak sportolóink, ahogyan arra is, az eredmények mellett egyéb tényezői is vannak játékoknak, amelyekre a kiutazó delegációnak figyelni érdemes. "Ez az egész esemény rólatok szól. Többen közületek már jártak multisport-eseményen, de van olyan is, aki most utazik először ilyen viadalra. Az Európa Játékok ugyan nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt zajlik, de minden olyan értéket képvisel, amely az olimpiai eszme része. Fontos a teljesítmény is, de hangsúlyos a kultúrák megismerése és tisztelete, a szolidaritás elmélyítése és a fair play, a tiszta sport is." - mondta a 122 kiutazó sportembernek a MOB elnöke.
A fehérorosz fővárosban a kosárlabda 3x3-as változatában, tollaslabdában, gyorsasági kajak-kenuban, tornában (benne ritmikus gimnasztikában, aerobikban és gumiasztalban), karatéban, sportlövészetben, íjászatban, strand laddarúgásban, kerékpárban (országútiban és pályán), szambóban, asztaliteniszben, atlétikában, ökölvívásban, cselgáncsban és birkózásban avatnak bajnokokat.
Az M4 Sport június 21-e és 30-a között naponta több alkalommal is bejelentkezik élőben az eseményekről, reményeink szerint sok magyar aranyéremmel örvendeztetjük meg nézőinket. Emellett minden este összefoglaló műsorban mutatjuk be az egyes napok legfontosabb eseményeit, természetesen kiemelten foglalkozva a magyar sportolók eredményeivel.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Negyeddöntős a magyar női válogatott a 3x3-as kosár vb-n
  2019-06-20 22:43:19, csütörtök
 
  Türkmenisztánt, Lettországot és Hollandiát magabiztosan verték a magyar hölgyek, így a kínaiak elleni vereség is belefért.
A magyar női válogatott 18-7-re legyőzte Türkmenisztán csapatát az Amszterdamban zajló 3x3-as kosárlabda-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, csütörtökön.
A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra alkotta csapat három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta a csoportkört. Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese - amely tavaly a manilai vb-n nyolcadik lett - a szombati negyeddöntőben 20.15-től Spanyolországgal találkozik.
A hollandiai vb-ről az érmesek vehetnek részt a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.
...... ........... .....Eredmény:
Magyarország-Türkmenisztán 18-7
korábban:
Kína-Magyarország 21-11
Magyarország-Lettország 15-9
Magyarország-Hollandia 13-11

A csoport végeredménye:
1. Kína 4 győzelem/0 vereség,
2. Magyarország 3/1,
3. Hollandia 2/2,
4. Lettország 1/3, 5. Türkmenisztán 0/4
Az ötösből az első két helyezett jutott a negyeddöntőbe.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Európa-bajnoki ezüstérmes a női kardcsapat
  2019-06-20 22:37:47, csütörtök
 
  Ezüstérmet nyert a Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású kardcsapat csütörtökön a vívók düsseldorfi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságán.
Képen: Katona Renáta, Márton Anna, László Luca és Pusztai Liza (balról jobbra),
...... ............. .......- Végeredmény: Nők
Európa-bajnok:
1 Oroszország (Olga Nyikityina, Szofija Velikaja, Jana Jegorjan, Szofija Pozdnyakova)
2. Magyarország (Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca)
3. Franciaország (Manon Brunet, Caroline Queroli, Cecilia Berder, Charlotte Lembach)

férfi tőr csapat:
Európa-bajnok:
1.Franciaország (Maxime Pauty, Erwann Le Pechoux, Julien Mertine, Enzo Lefort)
2. Németország (André Sanita, Peter Joppich, Luis Klein, Benjamin Kleibrnik)
3. Olaszország (Daniele Garozzo, Girogio Avola, Alessio Foconi, Andrea Cassara)
...8. Magyarország (Dósa Dániel, Németh András, Mészáros Tamás, Mátyás Bálint)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Klasszis csapatot vezethet Hosszú Katinka
  2019-06-20 22:32:27, csütörtök
 
  Huszonhat sztárúszóval vág neki Hosszú Katinka az úszók ősszel induló új sorozatának, a Nemzetközi Úszó Ligának (ISL). A háromszoros olimpiai bajnoknő csapata nem teljes, összesen 32 főt nevezhet csapatába, a Team Ironba.
Októberben startol az újonnan életre hívott ISL, melyben nyolc, egyenként 32 fős nemzetközi csapat indulhat. Mindegyik együttest úszózsenik vezethetik, a Team Iron ,,kapitánya" Hosszú Katinka.
Az úszónő az elmúlt hetekben folyamatosan jelentette be csapata úszóit, Magyarországról Verrasztó Dávid, Bohus Richárd, Szabó Szebasztián, Milák Kristóf, Jakabos Zsuzsanna és Késely Ajna versenyez a Team Iron színeiben, kedden azonban hivatalos sajtótájékoztatón mutatta be új együttese tagjait.
Az ISL egy olyan versenysorozat, amely teljesen független a FINA-tól, és a megszokottól eltérően a versenyzők nem országukat, hanem csapataikat képviselik - hasonlóan a Bajnokok Ligájához a labdarúgásban.

A sorozat első idényében 8 csapat küzd egymással, két csoportra osztva.
- A csoport: Cali Condors (amerikai), DC Trident (amerikai), Aqua Centurions (olasz), Energy Standard (török/francia)
- B csoport: LA Current (amerikai), New York Breakers (amerikai), London Roar (brit), Team Iron (magyar)
...... ........


A Team Iron jelenlegi (nem végleges) névsora:
- Női úszók: Veronika Andrusenko, Alia Atkinson, Kim Busch, Kimberly Buys, Maddie Groves, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Ranomi Kromowidjodjo, Jenna Laukkanen, Fanny Lecluyse, Mie Nielsen, Kira Toussaint, Jessica Vall
- Férfi úszók: Bohus Richárd, Henrik Christiansen, Jeremy Desplanches, Robert Glinta, Kozma Dominik, Milák Kristóf, Vlagyimir Morozov, Ross Murdoch, Peter Stevens, Szabó Szebasztián, Pieter Timmers, Verrasztó Dávid

Nemcsak Hosszú Katinka csapatában szoríthatnak magyar úszókért, Kapás Boglárka és Bernek Péter a London Roar (angol), Cseh László az Aqua Centurions (olasz) csapatban versenyezhet.
Igaz, a csapatok 32 főből állhatnak (16 női és 16 férfi úszóból), de egy versenyre csak 24 sportolót nevezhetnek 12-12, plusz 2-2 tartalékot, akik váltóban úsznak majd.
Az ISL - melynek kétnapos versenyein csak döntőket rendeznek - Indianapolisban rajtol, majd Nápoly és a texasi Lewisville után a Duna Arénában folytatódik. November közepén Washingtonban lesz a negyedik, majd Londonban az ötödik állomása. Az utolsó viadalt Las Vegasban rendezik a Karácsony előtti hétvégén.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 12 db bejegyzés
e hónap: 336 db bejegyzés
e év: 2742 db bejegyzés
Összes: 39449 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 11781
  • e Hónap: 40449
  • e Év: 588887
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.