Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Ferenc pápa homíliája Balázsfalván:
  2019-06-03 09:52:25, hétfő
 
  Most nektek kell harcolnotok az elnyomó ideológiák ellen!
2019. június 2., vasárnap | 20:20
Június 2-án, romániai látogatásának harmadik napján délelőtt a Szentatya görög katolikus isteni liturgia keretében boldoggá avatott hét vértanú püspököt Balázsfalván. A szertartáson mintegy nyolcvanezren vettek részt, köztük a vértanúk rokonai is.
Ferenc pápa homíliáját, magyar fordításban, teljes terjedelmében közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Lwanga Szent Károly és társai, ugandai vértanúk
  2019-06-03 09:43:59, hétfő
 
  " Ti valóban imádkoztok?
- Igen, Uram, mi valóban imádkozunk.
- Továbbra is akartok imádkozni?
- Igen, Uram, egészen a halálig!
Akkor a király ítéletet hirdetett:
- Öljétek meg őket!"
Lwanga Szent Károly és vértanútársai szentté avatott ugandai vértanúk, akiket Mwanga bugandai király nevéhez köthető vallásüldözés alatt végeztek ki, 1886 és 1887 között.
A huszonkét ugandai vértanút XV. Benedek pápa 1920-ban avatta boldoggá. XI. Piusz pápa 1934-ben Lwanga Károlyt az Actio Catholica és az afrikai ifjúság védőszentjévé nyilvánította. VI. Pál pápa 1964. október 18-án, a II. Vatikáni Zsinat harmadik ülésszaka alatt avatta őket szentté, amikor pasztorális látogatáson Ugandában járt.
...... ........


- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Makkabeusok második könyvéből
Készek vagyunk inkább meghalni mondta az első a hét testvér közül, mint áthágni az isteni törvényeket.
A pogány Antiokusz Epifánész uralkodása idején történt, hogy elfogtak hét testvért, anyjukkal együtt. A király arra akarta őket kényszeríteni, hogy egyenek a sertéshúsból, ezért korbáccsal és szíjjal verték őket. Az egyikük, aki a többiek nevében is beszélt, ezt mondta: ,,Mit akarsz tőlünk kérdezni vagy megtudni? Mert készek vagyunk rá, hogy inkább meghaljunk, semmint megszegjük atyáink törvényeit." A második, amikor már végét járta, felkiáltott: ,,Te gonosztevő! Földi életünket elveheted, de a mindenség királya feltámaszt minket az örök életre, mert az ő törvényeiért halunk meg."
Utána a harmadikat kínozták meg. Amikor nyelvét követelték, készségesen kinyújtotta, és a kezét is bátran odatartotta. Hősiesen mondta: ,,Az ég adta, de törvényeiért kevésbe veszem. Remélem, újra visszakapom tőle." Még a király és környezete is elámult az ifjú bátorságán, aki a kínokat ennyire semmibe vette.
Miután meghalt, ugyanilyen kínzásoknak vetették alá a negyediket is. Amikor már-már halálán volt, így szólt: ,,Vigasztaló nekünk emberkéz által veszni el, ha belekapaszkodhatunk abba az Isten adta reménybe, hogy ő feltámaszt minket. Ám a te számodra nincs feltámadás az életre."
Ez az Isten igéje. 2Makk 7,1-2.9-14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyben.
Abban az időben: Jézus látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket: ,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak.
Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják Istent.
Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben."
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,1-12a
*
- Imalánc oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link

- Adorans oldalon Link

- Katolikus oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2019. június 3.
  2019-06-03 09:16:43, hétfő
 
  Mennybemenetel ünnepe után egyre hangsúlyosabb a Szentlélek Istenre való várakozás. Humorosan hat Az apostolok cselekedeteinek története: a kérdésre, hogy megkapták-e a Szentlelket, a válasz: azt sem tudtuk, hogy van Szentlélek! Hála Istennek, mi már tudjuk, hogy van, de vajon működhet-e az életünkben? Engedjük-e, hogy lángoljon szívünkben; hogy ajándékaival betöltsön; hogy olyan útra vigyen, ami addig idegen volt nekünk? A Szentlélek ereje az életet munkálja bennünk. Egy olyan életet, ami már túlmutat a látható világon. Jézus szavai megvigasztalnak: még ha üldözést szenvedünk is, a győztes oldalán állunk. Nem mi győzünk, nem a mi érdemünk: Krisztus győzte le a világot, és ez a mi reményünk, ez ad nekünk erőt.  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
húsvét 7. hét hétfő 06.03
  2019-06-03 09:15:20, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A keresztények, amikor megkeresztelkednek és megbérmálkoznak, megkapják a Szentlelket.
Amíg Apolló Korintusban tartózkodott, Pál a felső tartományokon át Efezusba érkezett.
Itt Pál apostol néhány tanítványt talált, és megkérdezte őket: ,,Megkaptátok-e a Szentlelket, amikor hívők lettetek?" Erre ők azt válaszolták: ,,Még csak azt sem hallottuk hogy van Szentlélek."
Pál tovább kérdezte őket: ,,Hát milyen keresztségben részesültetek?" ,,János keresztségében" - felelték.
Ekkor Pál megmagyarázta nekik: ,,János a bűnbánat keresztségével keresztelt. A népet pedig arra biztatta, hogy higgyenek abban, aki őutána jön, vagyis Jézusban."
Ennek hallatára megkeresztelkedtek az Úr Jézus nevében. Pál azután rájuk tette a kezét, és leszállt rájuk a Szentlélek. Ismeretlen nyelveken kezdték dicsérni Istent, és jövendöltek. Összesen vagy tizenketten lehettek. Pál pedig bejárt a zsinagógába, és bátran tanított. Három hónapon át vitatkozott velük, és igyekezett meggyőzni őket Isten országáról.
Ez az Isten igéje. ApCsel 19,1-8

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A búcsúzó Jézus bizalmat kér övéitől.
Amikor az utolsó vacsorán Jézus elmondotta búcsúbeszédét, tanítványai megjegyezték:
...... .........


,,Most nyíltan beszélsz, nem hasonlatokban. Most elismerjük, hogy mindent tudsz, és nincs szükség rá, hogy valaki is kérdezzen. Ezért hisszük, hogy Istentől jöttél."
Jézus így felelt: ,,Most hisztek? Eljön az óra - már el is jött -, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. De én nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van.
Mindezt azért mondtam nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek; de bízzatok! Én legyőztem a világot."
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,29-33

Imádság
Mindenható Istenünk! Emberi értelmünk végessége nem képes felfogni téged, a végtelen Istent. A te titkaiddal, hitünk titkaival találkozunk, amikor feltárod, kinyilatkoztatod számunkra önmagadat. Nem a véletlenben, a sorsban, hanem a te gondviselésedben hiszünk. Hiszünk a feltárt titkokban és elfogadjuk, hogy földi életünk során nem ismerhetünk meg mindent, hanem majd az örök életben tárul fel számunkra mindaz, amire e - világban homály borul. Hisszük, hogy itt a földön veled és a mennyben benned élhetünk.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Heti Lélekemelő - Laudetur Kiadó
  2019-06-03 09:09:22, hétfő
 
  Ez a teendő a döntéseink előtt
Hagynunk kell, hogy megszólítson minket a Szentlélek, meg kell tanulnunk, hogy döntéseink előtt meghallgassuk Őt.
A Szentlélek mozdítja meg a szívünket, sugall nekünk és ébreszt bennünk érzéseket. Ezen a héten, a közelgő pünkösdre készülve imádkozzunk, hogy a Szentlélek jöjjön el a szívünkbe, közösségeinkbe! Tegyük föl maguknak a kérdést: milyen helyet foglal el életükben a Szentlélek? Képes vagyok-e meghallgatni a Szentlelket? Képes vagyok-e sugallatért folyamodni hozzá, mielőtt meghozok egy döntést, kimondok vagy megteszek valamit? Vagy a szívem nyugodt, érzelemmentes, mozdulatlan szív? Vannak olyan szívek, hogy ha lelki EKG-t végeznénk rajtuk, az eredmény lineáris lenne, érzelmek nélküli.
Hagyjuk magunkat kizökkenteni a Szentlélek által, hagyjuk, hogy megszólítson minket, és ne engedjük, hogy hitünk ideológiává váljon. Hagyni kell, hogy nyugtalanítson minket a Szentlélek. Érezni és mérlegelni kell: megkülönböztetni, mit érez a szívem, mert a Szentlélek a megkülönböztetés mestere. Az az ember, akinek nincsenek ilyen mozgások a szívében, aki nem tudja átlátni a történéseket, annak rideg a hite, pusztán ideológia.Vizsgáljuk meg, milyen a kapcsolatunk a Szentlélekkel!
Kérem-e, hogy vezessen az utamon, amikor döntéseket kell hoznom az életemben, akár mindennap? Kérem-e, hogy adja meg a kegyelmet, hogy elválasszam a jót a kevésbé jótól? Mert a jót a rossztól általában azonnal meg lehet különböztetni. De ott van az a rejtett rossz, ami a kevésbé jó. Kérem-e ezt a kegyelmet?
Meg kell tehát kérdeznünk, hogy nyugtalan-e a szívünk, amiért a Szentlélek működik benne. Amikor kedvünk támad valamit megtenni, vajon a Szentlélekhez fordulunk-e ihletért, hogy mondjon igent vagy nemet a tervünkre, vagy egyszerűen csak ésszel számítgatunk. Kérjük a kegyelmet, hogy meghallgassuk, mint mond a Szentlélek az Egyházunknak, a közösségünknek, a családunknak, külön-külön egyénileg mindegyikünknek. Kérjük a kegyelmet, hogy megtanuljuk a Szentlélek meghallgatásának nyelvét!
(Ferenc pápa)
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2018/19 évi álomcsapat a férfi labdarúgás
  2019-06-03 08:34:52, hétfő
 
  Az UEFA álomcsapata:
Kapusok
Alisson Becker (Liverpool)
Marc-André ter Stegen (Barcelona)

Védők:
Virgil van Dijk (Liverpool)
Matthijs de Ligt (Ajax)
Jan Vertonghen (Tottenham)
Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
Andy Robertson (Liverpool)

Középpályások:
Moussa Sissoko (Tottenham)
Hakim Ziyech (Ajax)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Frenkie de Jong (Ajax)
Tanguy Ndombele (Lyon)
Georginio Wijnaldum (Liverpool)
David Neres (Ajax)
Raheem Sterling (Manchester City)

Támadók:
Lionel Messi (Barcelona)
Dušan Tadić (Ajax)
Sadio Mané (Liverpool)
Cristiano Ronaldo (Juventus)
Lucas Moura (Tottenham)

Bajnok Liverpool csapata
2.)Tothanem
3) Ajax
4) Barcelona
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Férfi kézilabda B.L. 2018/19
  2019-06-03 08:28:15, hétfő
 
  Veszprém csapatának mérkőzései voltak
09.15 Veszprém - Kielce 29:27
Góllövők: Gajic 6, Strlek 5, Mackovsek, Lékai, Nagy L. 4-4, Nenadic 3, Ilic 2, Toft Hansen 1
09.22 Veszprém - Barcelona 28:31
09.29 Veszprém - Vardar 25:27
10.06 Meskov Breszt - Veszprém 28:29
10.13 Montpeller - veszprém 29:30
11.03 Veszprém - Rhein-Neckar Löwen 28:29
11:10 Veszprém - Kristianstad 29:32
11:17 Veszprém - Kristianstad 36:27
11.21 Veszprém - Rhein-Neckar Löwen 29:25
12.02 Veszprém - Montpeller25:18
- Folytatás 2019 február 02.
02.09 Veszprém - Barcelona 29:26
02.16 Veszprém - Vardar 29:27
02.24 Veszprém - Meskov Breszt 28:20
03.02 Veszprém - Kielce 36:35
- Play off - 8-ad döntő
03.24 Veszprém - Sporting 30:28
03.30 Veszprém - Sporting 35:28
- Négy közé jutás
04.24 Veszprém - Flensburg 28:22 + 6 gól
05:04 Veszprém - Flensburg 29:25 + 4 gól
Nagy László 100. gólja a második félidő 8. percben lett.
+10 góllal a legjobb négy között.
Veszprém csapata a legútóbbi 12 mérkőzést megnyerte.
Be jutott a legjobb 4 közé.
06.01 Veszprém - Kielce 33:30
- DÖNTŐ
06.02 Veszprém - Vardar 24:27 így az ezüstérmet szerezte meg 4. alkalommal a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjában.

- David Davis: Nem csalódott vagyok, hanem szomorú.
A veszprémi vezetőedző szerint megérdemelten hódította el a BL-serleget a Vardar Szkopje, míg Lékai Máté amondó, részben a kapkodó játék vezetett a vasárnapi vereséghez..
,,Nem csalódott vagyok, hanem szomorú. Az első félidőben nem játszottunk jól. Gratulálok a Vardarnak, az egész mérkőzésen magabiztosan vezetett" - nyilatkozta David Davis, a magyar csapat spanyol vezetőedzője a három góllal elveszített finálé után.
Kollégája és honfitársa, a Vardart irányító Roberto García Parrondo úgy fogalmazott, remek döntőt játszottak a Veszprémmel, összességében pedig kiváló torna volt a kölni négyes döntő.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 333 db bejegyzés
e év: 4631 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 879
  • e Hét: 2649
  • e Hónap: 15325
  • e Év: 249072
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.