Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kiscicus és a kiscsibe :-)
  2019-07-10 22:12:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Fehér páva
  2019-07-10 22:10:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Mosómaci
  2019-07-10 22:10:17, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Cinke
  2019-07-10 22:08:44, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Gólyák
  2019-07-10 22:08:06, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Pozitív megerősítések
  2019-07-10 13:38:52, szerda
 
  10 pozitív megerősítés, ami megváltoztatja az életed!

A pozitív állítások segítségével könnyen átalakulhat a gondolkodásunk, ezáltal pedig az egész életünk megváltozik. Csak egy kis gyakorlás, és máris érezni fogod a hatását. Az alábbi pozitív állítások segítségével bármit elérhetsz az életben, amit csak szeretnél!

1. Csodálatos vagyok!
Akár hiszed, akár nem, a lényeg, hogy ezt a tudatot erősítsd magadban. Naponta többször ismételgesd, és a hatását ugyanúgy fogod érezni, mintha ennek az ellenkezőjét mondogatnád, ahogy teszed most is nap, mint nap. Mennyivel jobb abban a tudatban élni, hogy egy nagyszerű személyiség vagy, ahelyett, hogy “én úgysem érek semmit".

2. Szeretem és elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok!
Önmagad megszeretése egy egész életen át tartó utazás lehet. Minél közelebb vagy a célhoz, annál jobban fogod érezni magad a bőrödben. Tudd, hogy megérdemled a szeretetet, add meg magadnak azt, amire a leginkább szükséged van.

3. Elmém éles, lelkem békés, testem erős!
Az életed minden területén egyensúlynak kell lennie ahhoz, hogy valóban békében élhess magaddal. Te irányítod, hogy hogyan érzed magad a bőrödben. Ezek a pozitív állítások segítségedre lesznek abban, hogy harmonikus és kiegyensúlyozott lehess.

4. Bármit elérhetek!
A legtöbb ember úgy érzi, hogy csak úgy érhet el bizonyos dolgokat, ha több pénze, diplomája, ismerettsége van. Azonban az életben mindenki ugyanolyan lehetőséggel rendelkezik, hidd el, hogy bármit elérhetsz, csak akarnod és tenned kell érte. Nem számít, hogy milyen erőforrásokkal rendelkezel!

5. Megérdemlem mindazt a jót, amit az Univerzum tartogat számomra!
El kell fogadnod mind a jó, mind a rossz dolgokat egyaránt, viszont tudnod kell, hogy neked is jogod van a legnagyobb boldogság átéléséhez. Nem igaz, hogy kevesebb, értéktelenebb vagy rosszabb lennél, mint mások. Ugyanúgy átélheted a legnagyobb jót, mint bárki más a környezetedben.

6. Életem a választásaim következménye!
Megválaszthatod a barátaidat, a munkahelyedet, azt, hogy mivel töltöd a napod, és azt is, hogy mire gondolsz, hogyan reagálsz a dolgokra. Egyedül tőled függ, hogy hogyan alakítod az életed, válaszd tehát mindig a legjobbat számodra! Ha nem tetszik az életed, változtasd meg!

7. Elengedem a múltbéli sérelmeimet!
A múltban történt rossz dolgokat ne tápláld tovább nap, mint nap. Ami akkor történt, már elmúlt, próbálj inkább egy szebb jelenben élni. Az egyetlen, aki a múltbéli sérelmek és harag következtében szenvedni fog, az te magad vagy. Fogadd el a történteket, fejezd ki a fájdalmad, majd engedd el, és bocsáss meg. Ne élj áldozatként, hiszen a fájdalmak és sérelmek csak megnehezítik az életed.

8. Bátran szembenézek a kihívásokkal!
A képességeid korlátlanok, az egyetlen akadály, ami nem hagy szabadon érvényesülni, az te magad vagy. A célod érdekében lépned kell, tegyél meg minden tőled telhetőt. Félsz, hogy mi fog történni? Hidd el, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy legyőzd az akadályokat, az erő benned van.

9. Megérdemlem a szeretetet!
Biztosan te is érezted már úgy, hogy téged senki sem szeret. Az egyetlen ember, aki feltétel nélküli állandó szeretettel fordulhat hozzád az pontosan te magad vagy. Szeresd önmagad, és meglátod, hogy a környezeted is jobban fog szeretni!

10. Fényes jövő vár rám, sokkal több jó áramlik felém, mint amire számítottam!
Ezzel az állítással emlékezteted magad arra, hogy minden jót megérdemelsz, és meg is kapsz az életben. Értékeld magad maximálisan, felejtsd el a kihitüséget, az önbizalom az egyik legnagyobb belső erő! Sokkal közelebb vagy az álmaid beteljesüléséhez, mint azt gondolnád, csak hinned kell magadban!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A testbeszéd olvasása
  2019-07-10 13:30:54, szerda
 
  A testbeszéd nagyszerű információt szolgáltathat nekünk, ha tudjuk, hogy mit keressünk. És ki ne akarná olvasni az emberek elméjét? A kutatások kimutatták, hogy a kommunikáció csupán 7% alapul ténylegesen a szavakon, 38% a hangsúly a maradék 55% pedig a testbeszédből tevődik össze. Legközelebb, ha éppen egy meetingen ülsz, vagy randin vagy figyeld meg ezt a 7 jelzést.


1. Keresztbe tett karok és lábak, amelyek ellenállnak az ötleteknek.

Ezek olyan fizikai akadályok, amelyekből arra következtethetünk, hogy a másik személy nem nyitott arra, amit mondunk, még akkor sem, ha közben mosolyog és úgy tűnik, hogy kellemes beszélgetést folytattok. Pszichológiailag mindez arra utal, hogy a másik fél mentálisan, érzelmileg és fizikálisan is elzárja magát attól, ami előtte van. Ez nem szándékos, ezért is olyan feltűnő testbeszéd.

2. Valódi mosoly, ami a szemből jön.

Amikor mosolygunk a szánkkal tudunk hazudni, a szemünkkel azonban nem. A valódi mosoly a szem környékén enyhe ráncokat okoz. Így ha legközelebb tudni szeretnéd, hogy az illető tényleg mosolyog-e ne csak a szájára figyelj, hanem keresd a szeme melletti kis ráncokat. Ha nincs ott, akkor a valódi mosoly valahol máshol bujkál.

3. A testbeszéd másolása jó dolog.

Tapasztaltál már olyat, hogy tegyük fel beszélgettél valakivel és minden egyes alkalommal, amikor keresztbe tetted a kezed, vagy éppen nem tetted keresztbe többé őket, akkor az illető partner ugyanezt csinálta? Ez valójában jó jel. A testbeszédünk ugyanis tükrözi azokat a dolgokat, amelyeket öntudatlanul csinálunk, ha kapcsolatban vagyunk egy másik személlyel. A testbeszéd másolása pedig arra utal, hogy a beszélgetés jól megy és a másik fél is fogékony arra, amit hall. Ez a tudás különösen tárgyalások során jöhet jól, hiszen megtudhatod, hogy a másik személy tényleg komolyan gondolkodik-e az üzletről.

4. A testtartás történetet mesél.

Voltál már olyan helyzetben, amikor egy nagy terembe találkoztál egy emberrel, akiről rögtön tudtad, hogy ő itt a főnök, vezető, szervező stb? Az egyenes és emelt testtartás egy erőteljes pozíciót sugall, hiszen arra törekszünk, hogy minél jobban kitöltsük a teret. Amikor viszont valaki nem megfelelő testtartással látunk, bizony arra következtethetünk, hogy az illető nem magabiztos, és kevés energiát szán ránk. A jó testtartás fenntartása tehát tiszteletben tartja az elkötelezettségedet, akár vezető légy, akár nem.

5. Szemek, amelyek hazudnak.

A legtöbben talán már hallottátok azt a mondatot, hogy nézz a szemembe amikor velem beszélsz. A szüleink például szintén azért kérték ezt tőlünk, mert egyből megtudták mondani, hogy mikor füllentünk. Van, aki azonban túlzásba esik és szemmel tartja még a szemkontaktust is, ami viszont már kellemetlen. A kutatások szerint átlagosan 7-10 másodpercig tartunk fent szemkontaktust ha beszélünk valakihez. Ezért ha legközelebb beszélsz valakivel, aki egyáltalán nem képes a szemedbe nézni vagy folyamatosan lefelé,másfelé nézeget, merüljön fel benned a gyanú, hogy talán hazudik.

6. Felhúzott szemöldök.

Három fő érzelem van, amitől a szemöldökünk megemelkedik : meglepetés,aggodalom és félelem. Próbáld meg felhúzni a szemöldököd, ha nyugodt beszélgetést folytatsz egy barátoddal. Nehéz, ugye? Ha tehát valaki felemeli a szemöldökét és a beszélgetés nem válthat ki meglepetést, aggodalmat vagy félelmet, akkor ott valami más történik éppen.

7. Túlzott bólogatás.

A túlzott bólogatás aggodalmat jelez. Ha valamit mondasz valakinek és túlságosan bólogat, akkor aggódik attól, hogy milyen véleménnyel vagy róla és mennyire vonod kétségbe a képességeit.

A lényeg az, hogyha még nem is tudod a másik ember minden gondolatát olvasni, sokat tanulhatsz a testbeszédéből. Ez különösen akkor igaz, ha a szavak és a testbeszéd nem egyezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
3 módszer, hogy erős maradj, ha nehézségekkel kerülsz szembe
  2019-07-10 13:28:02, szerda
 
  Mindannyian szembesülünk nehézségekkel, akadályokkal, rossz helyzetekkel, amelyeket egyszerűen nem tudunk irányítani. Frusztráló lehet, amikor egy ilyen helyzet hirtelen egyik pillanatról a másikra megjelenik az életünkbe, mert sokszor erőtlennek és tehetetlennek érezzük magunkat. Ez azonban nem igaz! Az, hogy hogyan érezzük magunkat ilyen helyzetekben és hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre, diktálja az életünk minőségét.


Minden eseményt sokféleképpen értelmezhetünk. Megkérdezhetsz két embert egy olyan helyzetről, amelyen mindketten átmentek és néha két teljesen különböző választ kapsz. Ez nem azért van, mert valaki igazat mond, valaki pedig nem, hanem azért, mert mindketten másképp élték meg az adott helyzetet.

Pontosan erről van szó, amikor arról beszélünk, hogy mennyire fontos, hogyan reagálunk ezekre a helyzetekre. Ez egy hatalom a kezünkben, amelyet miért ne használnánk a saját előnyünkre? A kétségbe esett és reménytelen, erőtlen gondolkodás helyett, gondolj arra, hogy mit nyerhetsz ebből a helyzetből. Amikor pozitív gondolatokat táplálsz, segít abban, hogy ne érezd szarul magad és segít a jövő felé nézni.

3 dolog, amit jegyezz meg, ha nehézséggel kerülsz szembe

1. Ez egy lehetőség számodra a fejlődésre
A nehéz helyzetek egytől-egyig fejlődési lehetőségeket biztosítanak számodra, mert ilyenkor úgy döntesz, hogy vezetni fogod az életed, nem pedig legyinteni, hogy majd lesz valahogy. A legtöbb ember még mindig ezt teszi, vagyis elfogadja, ami vele és körülötte történik. Amikor ezt a gondolkodást folytatod és elfogadod, hogy semmit nem tehetsz ebben a helyzetben, eladod a hatalmad.

Mindez pedig nemcsak a hangulatodra lesz rossz hatással, de a körülötted lévő emberekre is, különösen,ha vezető vagy. A jelenleg benned lévő energiák, ugyanis a testbeszédedet is alakítják. Amikor a növekedésre összpontosítasz, pozitív gondolatokat táplálsz majd. A szomorú, zavaros érzések teljesen rendben vannak, sőt, ha sikeres akarsz lenni, mindezeket gyakran fogod érezni. Ha így alakul, ismerd el, hogy így érzel, de ne tápláld őket. Ha erre képes leszel, fejlődni fogsz.


2. Ne a problémára koncentrálj, keress megoldást
Ez elég egyszerűnek és egyértelműnek tűnik, de az emberek jelentős része sokkal több energiát fordít arra, hogy mi történt, vagy ki miatt történt ahelyett, hogy azonnali megoldáson törnék a fejüket. Ha valami rossz történik, kevésbé érdekeljen, hogy ki csinálta az a bajt és foglalkozz azzal inkább, hogy a lehető leggyorsabban megtaláld a megoldást.

Amit a megoldásokra kezdesz fókuszálni, az elméd egyfajta hatalomérzetet ad számodra, amelynek következtében nyugodt leszel és jogosan érezheted, hogy te irányítod az életed. Ésszerűen és világosan fogsz tudni gondolkodni és nem hagyod, hogy az érzelmeid rossz irányba tereljenek. A nyugodt elme pedig hozzásegít ahhoz is, hogy tanulj ebből a nehéz időszakból és fejlődj.

3. Figyeld meg, hogy ez a nehézség, hogyan javítja a jellemed
Minek a tesztjén kellett átmenned a legutóbbi nehézség során? Türelem? Empátia? Kommunikáció? Megértés? Kitartás?

Tudod, a nehézségek során olyan dolgokat tanít meg neked az élet, amelyet nem tanítanak az iskolában és biztosan nem tudtad elsajátítani a 3. diplomád megszerzése során sem. Ezek azok, amelyeket csak tapasztalat útján tanulhatsz meg.

Amikor nehéz időszakban vagy, kérdezd meg magadtól, hogy hol érzed most éppen gyengének magad, mi az, amit ez a helyzet tanít neked. Találni valamit, amiben még nem vagy elég jó, boldoggá kell, hogy tegyen, hiszen lehetőséget ad számodra, hogy fejlődj.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Széles levelű útifű gyógyhatásairól
  2019-07-10 13:25:07, szerda
 
 



MINDENKI IRTJA ÉS GYOMNAK NÉZI, PEDIG EZ A VILÁG LEGERŐSEBB GYÓGYNÖVÉNYE!
Minden kertben ott van ez a gyomnövény, ám csak kevesen tudják, milyen hihetetlen gyógyerővel rendelkezik.

A képen egy nagyon elterjedt, szinte bárhol megtalálható növényt, a széles levelű útifüvet látjuk. Minden kertben ott van, ám azt kevesen tudják, hogy milyen hihetetlen gyógyerővel rendelkezik!! Rokona, a lándzsás útifű elterjedt nyákoldó, köhögés elleni szer, aminek a tinktúra méregdrágán kapható a patikákban.

Te tudtad, hogy a széles levelű útifű legalább olyan hatásos, mint lándzsás rokona?! Egyszerűen tépd le, és a friss levélből készíts gyógyteát, leforrázással.

Sokféleképpen felhasználható:

1. Teája a legjobb emésztést segítő szer. Rendszeresen fogyasztva visszaállítja a bélflórát, amelyet a sok antibiotikum (amit gyerekkorodban felírtak a különböző betegségekre) tönkretett. Védi a bélfalak baktériumflóráját, valamint a nyálkahártya egészségét (amely sokaknál gyulladt lehet a nem megfelelő táplálkozástól).

2. Megzúzott friss levele nagyon jó sebgyógyító! Összehúzza és fertőtleníti a sebeket, zúzódásokat, csak rá kell helyezni borogatásként a felsértett területre. Nyílt, vérző sebre ne tegyük, azt orvosnak kell ellátnia.

3. Segít gyorsabban kigyógyulni a téli náthából, a krónikus köhögésből, enyhíti az influenza és más fertőzéses megbetegedések elhúzódó tüneteit.

4. Csodálatos vértisztító és gyulladásgátló hatásánál fogva rendszeresen, hetekig, kúrában fogyasztva belülről megtisztítja a bőrt, és nagyban csökkenti az ízületi gyulladásos, reumás betegségeket (akárcsak a csalántea).
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rozmaring a memória javítója
  2019-07-10 12:57:02, szerda
 
 



Sokan nem ismerik a gyógyerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban.

Sokan nem ismerik a rozmaring gyógyítóerejét, pedig már évszázadok óta széles körben használják a hagyományos és az alternatív gyógyászatban. Számos egészségügyi hatása van, többek között a memória javítása, de a problémamegoldó gondolkodásra is jótékony hatással van.


A görög diákok jól ismerik a rozmaring memória-fokozó tulajdonságát, éppen ezért, amikor vizsgázni mennek mindig van náluk egy kis rozmaring ág. A rozmaring csak napi öt percig való belégzésével, 75%-al növelni tudják a memóriájukat.

Számos tanulmány szerint a rozmaring karnozinsav tartalma az a vegyület, amely képes felvenni a harcot azokkal a mérgező összetevőkel, amelyek károsan befolyásolják az agy működését.

A rozmaring egyéb jótékony hatásai között tartjuk számon a következőket: javítja a közérzetet, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír, védi az immunrendszert, serkenti a vérkeringést, méregteleníti a szervezetet, védi a szervezetet a bakteriális fertőzésekkel szemben, késlelteti az öregedést, továbbá gyorsítja számos bőrbetegség gyógyulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 96 db bejegyzés
e év: 1442 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.