Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
magyar női U18-as kosárlabda-válogatott döntőbe jutott
  2019-07-13 23:19:22, szombat
 
  A magyar női U18-as kosárlabda-válogatott döntőbe jutott a Szarajevóban zajló korosztályos Európa-bajnokságon.A szombat esti elődöntőig, ahol 67-56-ra legyőzte Franciaországot. A legeredményesebb magyar játékos Dombai Réka volt 16 ponttal.
A vasárnapi döntőben az olasz válogatott lesz a magyarok ellenfele.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Győztes a Magyar női csapat - vízilabda
  2019-07-13 23:15:24, szombat
 
  A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re legyőzte Olaszország csapatát a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade szombati döntőjében, Nápolyban.
Nagyobb kép Link
...... ........... ..............


A mezőny legeredményesebb játékosa Garda Krisztina volt három góllal, csapattársai közül Gémes Anett és Hertzka Orsolya kétszer, Brezovszki Gerda pedig egyszer volt eredményes.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Évközi 15. vasárnap 07.14
  2019-07-13 23:02:39, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Mózes Isten parancsainak megtartására buzdítja a népet.
Mózes egy alkalommal így beszélt a néphez:
,,Engedelmeskedj az Úr, a te Istened szavának, és tartsd meg a parancsokat és rendelkezéseket, amelyek e törvénykönyvben írva vannak. Térj meg szíved, lelked mélyéből az Úrhoz, a te Istenedhez.
Ez a törvény, amelyet ma adok neked, nem túlságosan nehéz, és nem is elérhetetlen számodra. Nem az égben van, hogy azt mondhatnád: »Ki hatol fel érte az égbe, ki hozza le és hirdeti, hogy hozzá szabhassuk tetteinket?« De a tengeren túl sincs, hogy azt mondhatnád: »Ki kel át érte a tengeren, ki hozza el és hirdeti, hogy hozzá szabhassuk tetteinket?« Egészen közel van hozzád a törvény, a szádban és a szívedben, így hozzá szabhatod tetteidet."
Ez az Isten igéje. MTörv 30,10-14

"Alázatosak, keressétek az Istent, * és szívetek újra éled"
"Az Úr végzése igaz, * megvidámítja a szívet"

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Isten mindent Fia által és Fiában teremtett.
Testvéreim!
Jézus Krisztus a láthatatlan Isten képmása, minden teremtmény elsőszülötte. Mert benne teremtett mindent a mennyben és a földön: a láthatókat és láthatatlanokat, a trónusokat, uralmakat, fejedelemségeket és hatalmasságokat. Minden általa és érte lett teremtve. Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn.
Ő a testnek, az Egyháznak a feje. Ő a kezdet, az elsőszülött a halottak közül, hogy övé legyen az elsőség mindenben. Úgy tetszett (az Atyának), hogy benne lakjék az egész teljesség, s hogy általa békítsen ki magával mindent a földön és a mennyben, minthogy a kereszten kiontott vérével békességet szerzett mindenkinek.
Ez az Isten igéje. Kol 1,15-20

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A főparancs: a szeretet parancsa. Minden ember felebarátom!
Abban az időben egy törvénytudó odalépett Jézushoz, hogy próbára tegye őt: ,,Mester - szólította meg -, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Jézus így felelt: ,,Mit mond erről a törvény? Mit olvasol benne?" A törvénytudó így válaszolt: ,,Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat." Jézus ezt mondta neki: ,,Helyesen feleltél. Tedd ezt, és élni fogsz."
A törvénytudó igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: ,,De hát ki az én felebarátom?" Jézus történettel felelt a kérdésre: ,,Egy ember Jeruzsálemből lement Jerikóba. Rablók kezébe került. Ezek kifosztották, véresre verték, és félholtan otthagyták.
Egyszer csak egy pap jött lefelé az úton. Észrevette, de elment mellette.
Azután egy levita jött arra. Ő is meglátta, de elment mellette.
Végül egy szamaritánusnak is arra vitt az útja. Amikor megpillantotta, megesett rajta a szíve. Odament hozzá, olajat és bort öntött sebeire, és bekötözte, majd pedig felültette teherhordó állatára, elvitte egy vendég fogadóba és gondoskodott róla. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak ezzel a kéréssel: Viseld gondját, és ha többet költenél rá, visszatérve megadom neked.
Mit gondolsz, e három közül ki volt az igazi felebarátja annak, aki a rablók kezébe került?" A törvénytudó így válaszolt: ,,Aki irgalmasságot cselekedett vele."
Jézus így folytatta: ,,Menj és te is hasonlóképpen cselekedjél!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,25-37
...... ........Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Hozzánk fordulsz és minket kérdezel: Hol vannak az irgalmas szamaritánusok? Ki gyakorol irgalmat embertársaival? Ki vállalja mások irgalmas szolgálatát? Mindenfelé látjuk a sok rászorulót és szegényt, akik a mi segítségünkre várnak. Ne gondoljuk, hogy nem tudunk segíteni, és azt sem, hogy segítségünk keveset ér. Segíts, Urunk, hogy ne menjünk el szó nélkül szükséget szenvedő embertársaink mellett, hanem segítséget nyújtsunk nekik. Hisszük, hogy minden jó cselekedet, amit másoknak teszünk, neked tesszük, Urunk. Nem várunk viszonzást vagy elismerést emberektől, hanem csak tőled várjuk a mennyei jutalmat. Köszönjük, hogy a te munkatársaid lehetünk a szolgálatban.

Elmélkedés
A beszélgetést a törvénytudó kezdeményezi, akit az evangélista megjegyzése szerint nem éppen jószándék vezet, hanem ,,próbára akarja tenni" Jézust. A megszólítás nagyon hízelgő, hiszen ,,Mesternek" nevezi Jézust, s ezzel legalábbis látszólag elismeri a megkérdezett személy tudását és követendőnek tartja életvitelét. Ezt kérdezi: ,,Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Látszólag a kérdés is jóra irányul, az örök élet elnyerése a kérdező célja, de nem tudható, hogy mennyire gondolja ezt komolyan. Pozitívum a kérdésben, hogy nem elméleti tanítást vár, hanem gyakorlati útmutatást, hogy mi a konkrét teendője annak érdekében, hogy az üdvösségre jusson. Azt is ki kell még emelnünk, hogy a beszélgetés során nem vitatkozik Jézussal, a tanítást és a példabeszéd mondanivalóját megérti, hiszen a történet végén helyesen válaszol Jézus kérdésére.
Kérdését Jézus viszontkérdése követi, amelyben jelzi, hogy a mózesi törvényben megtalálható a válasz, amelyet a törvénytudó rögtön idéz is: ,,Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat." A törvénytudó tehát pontosan tudja a választ az általa feltett kérdésre, s tudását Jézus is elismeri, majd elhangzik a felszólítás, hogy amit elméletben olyan jól tud, azt valósítsa is meg életében. A törvénytudó azonban nem elégszik meg ennyivel, hanem újabb kérdést tesz fel Jézusnak: ,,De hát ki az én felebarátom?" Ez a kérdés lehetőséget ad Jézusnak arra, hogy kifejtse nézeteit. Most már nem kérdez vissza, hanem elmond egy példabeszédet, amely talán nem is kitalált történet. Könnyen elképzelhető, hogy az eset a gyakorlatban is megtörtént. A Jeruzsálemből hazafelé tartó embert megtámadják és kifosztják. A bántalmazás súlyosságát jelzi, hogy ,,félholtan" fekszik az út mellett, azaz teljesen magatehetetlen, segítség nélkül meg fog halni. Ketten is elmennek mellette anélkül, hogy segítenének rajta. Felelősségük nem vonható kétségbe, mulasztásuk nyilvánvaló, hiszen mindkettőjük esetében hangsúlyos, hogy észreveszik, látják a bajba jutott embert, tehát nem védekezhetnek azzal, hogy nem vették őt észre. Bűnös mulasztásukra nincs mentség, nem gyakorolták az irgalmat, mert nem tekintették felebarátjuknak a kifosztott embert. Elméletben bizonyára jól ismerték a szeretet parancsát, amit Jézus példabeszéde előtt a törvénytudó is elmondott, hiszen mindketten a templom szolgálatában álltak, egyikük pap, a másikuk pedig egy levita volt, de a gyakorlatban elbuktak, nem tették meg azt, amit a törvény kért. Utánuk harmadikként egy szamaritánus érkezik, aki azonnal megáll, bekötözi az ember sebeit, majd elviszi egy szálláshelyre és nagylelkűen gondoskodik róla, hogy felépülhessen. Mondjuk ki nyíltan cselekedetének jelentőségét: megmentette a félholtra vert ember életét.
A példa elmondása után Jézus tesz fel kérdést: ,,Ki volt az igazi felebarátja annak, aki a rablók kezébe került?" Ez a kérdés azonban éppen a fordítottja annak, amit a törvénytudó eredetileg kérdezett. A hangsúly megfordítása nem véletlen, hanem szándékos Jézus részéről. Jogos az a kérdés, hogy kit tekintsek felebarátomnak, kit kell szeretnem, kivel kell jót tennem és irgalmasságot gyakorolnom. De még ennél is fontosabb, hogy én felebarátja vagyok-e azoknak, akik segítségre szorulnak, s akiknek a személyében maga Jézus kéri, várja az én segítségemet.
Kettős feladatunk van tehát: felismerni a felebarátot a másik személyben és felebarátjává válni mindenkinek.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2019 FINA Vizes világbajnokság, Műugrás 2019.07.13.
  2019-07-13 21:51:26, szombat
 
  Média klikk videó Link
/amíg nem törlődik/
Lejátszási idó 1 óra 33 perc

.........

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
2019 FINA Vizes világbajnokság, Szinkronúszás
  2019-07-13 21:45:02, szombat
 
  FINA 2019 FINA Vizes világbajnokság, Szinkronúszás
Média klikk videó Link
Lejátszási idő 1 óra 40 perc /amíg nem törlődik/

...... ........


Ona Carbonell a verseny számát Nelson Mandela beszéde, melyt halk zene kísért " A sport egyesíti a világot, és eltörli a különbséget.
...... .......

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Ez történt a vizes világbajnokság - első adása
  2019-07-13 21:41:37, szombat
 
  Média klikk videó Link /amíg nem törlődik/  
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Tenisz - Halep legyőzte Serena Williamst a wimbledoni ......
  2019-07-13 21:26:45, szombat
 
  Halep legyőzte Serena Williamst a wimbledoni döntőben.
A hetedik helyen kiemelt román Simona Halep két sima szettben legyőzte az amerikai Serena Williamst a wimbledoni teniszbajnokság női egyes döntőjében.
...... .......


Simona Halep (román, 7.) - Serena Williams (amerikai, 11.) 6:2, 6:2
...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Budapesti cselgáncs Grand Prix-n
  2019-07-13 21:15:32, szombat
 
  BRONZÉREM:
Ungvári Attila 81 kilogrammos súlycsoportban
...... ........


A kétszeres Európa-bajnoki harmadik helyezett dzsúdós négy győzelem és egy vereség után a bronzcsatában az osztrák Shamil Borchashvilivel találkozott,
Első mérkőzésükön Ungvári - akinek a szeme alatt jókora monokli éktelenkedett - csaknem végig irányított az egy világkupa-aranynál tartó, csecsen származású ellenféllel szemben. Borchashvili a negyedik percben vazaari-gyanús dobást indított, de a bírók videózás után nem értékelték az akciót. Az aranypontig tartó hosszabbításból két és fél perc telt el, amikor a szemlátomást jobb erőben lévő 30 éves magyar egy lábszár-átforgatásra vazaarit kapott, és győzött.
,,A minszki Európa-bajnokságon szerzett bronzom természetesen értékesebb, de itt is mindenképpen örömet akartam szerezni a szurkolóknak, ha már ennyien kijöttek. Azt hiszem, a fejemet is vették volna, ha nem nyerek érmet" - mondta tréfásan Ungvári. Hozzátette, a második meccsén szerezte a szeme alatti monoklit, de nem foglalkozott vele.


 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok .....
  2019-07-13 14:57:59, szombat
 
  Három érmet nyertek a magyar kajak-kenusok a racicei korosztályos Európa-bajnokság 1000 méteres versenyein szombat délelőtt.
- Csikós Zsóka első hely
- Béke Kornél első hely
- Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági kajakpáros szerezte, amely ezüstérmes lett.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Aranyéremmel kezdtük a vizes vb-t.
  2019-07-13 14:24:38, szombat
 
  ARANYÉREM:
- Rasovszky Kristóf 5 km hosszú távúszás 53:22.1 perces idővel.
...... ............


...... ............


- 6. lett Székelyi Dániel 53:34.4 perces idővel.
*
Eredmények::
nyílt vízi úszás, férfiak, 5 km, világbajnok:
1) Rasovszky Kristóf 53:22.1 p
2. Logan Fontaine (Franciaország) 53:32.2
3. Eric Hedlin (Kanada) 53:32.4
...6. Székelyi Dániel 53:34.4
...... .........Kristóf célba érkezése média klikk videó Link /amíg nem törlődik/
Eredmény hirdetés Link /amíg nem törlődik/

...... ................ ........- A nyílt vízi úszásban aratott történelmi sikerét követően Rasovszky Kristóf már az olimpiai számra, a kvótaszerző 10 kilométerre koncentrál a Koreai Köztársaságban zajló vizes világbajnokságon.
,,Nagyon boldog vagyok, nem is tudom mit mondjak - mosolygott szerencsehozó bajsza alatt Rasovszky Kristóf. A friss világbajnok elárulta, nem számított rá, hogy győzni tud, mert ez egy világbajnokság és nem az Eb. - Bíztam benne, hogy valami hasonlót tudok csinálni az ötön, mint az Európa-bajnokságon. Nagyon nehéz volt, az elejétől kezdve nagyon nyomta mindenki, az első sorban is bunyó volt a bójánál, úgyhogy nagyon kemény volt."
Rasovszky hozzátette, remélte, hogy a harmadik körben sikerül egy kicsit meglépnie a többiektől, ami annak ellenére is összejött, hogy korábban indult meg, mint tervezte.
,,Éreztem abban a pillanatban, hogy most kell megpróbálni és most kell elindulni, mert különben nem fog sikerülni. Utána elindultam és mentem ahogy tudtam."
A 22 éves úszó elárulta, reggel kicsit izgult, az Eb-n sokkal nyugodtabb volt. ,,Remélem ez egy kicsit megnyugtat a tízre, nem fogok izgulni és sokkal jobban fog menni. Ha megvan az első tíz, akkor az már jobb, mert akkor kint vagyunk az olimpián."
- Rasovszky Kristóf edzője, Szokolai László szerint tanítványa 5 kilométeren szerzett szombati világbajnoki aranyérme alkalmával minden úgy történt a vízben, ahogyan azt előre eltervezték, s a nyílt vízi úszók olimpiai számában, 10 kilométeren is a legjobbak közé várja őt a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokságon.
...... ........... .....


*
- A hatodik helyen célba érkező Székelyi Dániel arról beszélt, hogy mindvégig megpróbálta elkerülni a "verekedést" a vízben és sikerült teljesítenie az előzetesen kitűzött célját, azaz az első tíz közé jutást, amellyel megalapozta a 10 kilométeres viadalt. ,,Én is kaptam párat, de az benne van a nyílt vízi úszásban, el kell viselni." A fiatal úszó elárulta, taktikailag teljes mértékben tudta tartani azt, amit eltervezett, hozzátette, 10 kilométeren egy nagyon jó eredményt vár magától, főleg azt, hogy benne legyen az első 10-ben, ami kvalifikációt jelent számára a tokiói olimpiára.

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 3189 db bejegyzés
Összes: 39895 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2399
  • e Hét: 20042
  • e Hónap: 50449
  • e Év: 662019
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.