Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze,a műveltsége,nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos,a kül... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Emlékek folyóján Csukott szemekkel ringatózom
  2019-07-16 21:22:36, kedd
 
  Emlékek folyóján

Csukott szemekkel ringatózom az emlékek folyójának hullámain,
a tegnap még ott úszik fodrozódó habjain,
ha akarom még utána nyúlhatok,
jó erősen belekapaszkodhatok,

hogy ne vigye el a sodrás,
mert olyan jó az elmélázás,
hisz olyan friss az élmény,
nem akarom elfelejteni még,

a tegnapot azt a pillanatot,
mi bennem, oly mély nyomot hagyott,
nem akarom, hogy bármi elvesszen belőle,
hogy darabokat vigyen el az idő örökre,

azt akarom, hogy olyan éles legyen bennem minden kép,
mintha még mindig ott, benne lennék,
de lassan tovaúszik a tegnap,
egyre és egyre távolabb,

mert oly gyors az idő, a holnap már az ajtón kopogtat,
és ami ma van, az mindjárt tegnap,
s bár csukott szemekkel az emlékek folyójának habjain ringatózom,
hiába kapaszkodom, egyre jobban távolodom.

Nagy Sándor Lászlóné.

 
 
0 komment , kategória:  VERSEK  
Az anyák néha feladják... (Orosz Petra írása)
  2019-07-16 13:24:37, kedd
 
  Az anyák néha feladják... (Orosz Petra írása)

" ... Eljutnak arra a pontra, ahonnan felnőtt gyermekeiket csak távolról, szavak és cirógató érintések nélkül, csupán anyai szeretettel óvják a távolból.
Hogy tehet ilyet egy anya?!
Elfáradt... Százezerszer belehalt a gyermekével vívott "harcba", pedig ő csak mérhetetlen bölcsességével óvni és figyelmeztetni akarta...
Semmit sem kért cserébe az átvirrasztott éjszakákért, a 24 órás szolgálatért és gondoskodásért... Csak adott magából, mindig szeretettel vezérelve, a legjobb tudása szerint.
"Mindent megadtam." - mondja az anya - de a felnőtt gyermek csak fájdalmakat, sérelmeket és rossz emlékeket őriz magában. S ezt oda is dörgöli anyja orra alá. S anya újra meghal egy picit...
De sebeit újra és újra begyógyítja gyermeke iránti érzett feltétel nélküli szeretete.
S mikor már anyai szívén nincs több hely a sebeknek, egyszerűen elvágja az utolsó láthatatlan szálat is, mert ennél többször képtelen belehalni.
Csak vár és vár... Közben bölcsessége egyre mélyül és távolról, de még mindig szerető szívvel tekint gyermeke után.

Te gyermek! Képes vagy lejjebb adni a dacból? Képes vagy a szeretet szemüvegén át látni közös múltatokat?
Semmit sem kell adnod. Csak fogadd el Őt úgy, ahogy van.
Őszülő haját, megereszkedett bőrét és a hegekkel teli szívét.
Fogadd el döntéseit, mert ez az Ő élete. Sose kérdőjelezd meg. Neki is a boldogság és a harmónia a vágya.
S a Te boldogságod.
...de távolról szeretni könnyű... Tanulj meg egészen közelről szeretni, s meglátod, egyetlen hibát sem találsz benne." 
 
0 komment , kategória:  Szépkorúaknak  
Veled táncolok
  2019-07-16 09:16:32, kedd
 
  Veled táncolok

Hozzám léptél, felkértél, és én igent mondtam. Együtt táncolunk. Lehet, hogy egy estét, lehet, hogy egy életet. Táncosok során át csiszolódtam, alakultam, mire megadtam magam neked. Most csak rád figyelek. Elfelejtem a múlt táncokat, még a lépéseket is, és tiszta lappal indulok veled. Csak az számít, aki most vagyok, és aki most vagy. Rád hangolódom. Csendben vagyok még. Szavak nélkül jobban érzékellek. Hallod a zenét. Hallom a zenét. Mintha ezer éve hallgatnánk a közös zenét. Ez a zene vezetett el hozzád. Becsukom a szemem. Érzem minden rezdülésedet. Elindulsz. Követlek. Nem is követlek. Benned vagyok már, egy lettem veled. Együtt vesszük a levegőt, együtt mozdulunk, együtt alkotjuk meg a mi táncunkat. Különleges tánc. Belőlünk, általunk született.

...

Amikor először a szemedbe néztem, megláttam emberarcod mögött végtelen isteni lényedet. Felismertelek. Látom erősségeidet és látom gyengeségeidet, arcaidat, harcaidat és kudarcaidat. Ismerem győzelmeidet, isteni hatalmadat és dicsőségedet, hitedet és teremtésedet. Tudom, mire vagy képes, és tudom azt is, hogy hitem táplálja hitedet. Amikor beleragadsz a sárba, emlékeztetlek istenségedre. Amikor megrészegülsz istenségedtől, megmutatom neked az embert. Tükröd vagyok, hangod és lélegzésed. Néha elhomályosul a látásom, olyankor kicsit messzebb lépek tőled, de valójában akkor is benned élek. Mindig kapcsolódunk. Rugalmas ez a kapocs, képes messzire nyúlni, megenged nagy tereket is. Ha csatába mész, hátországod vagyok, táplállak és engedlek, visszavárlak, befogadlak és begyógyítalak. Világítótoronyként minden nap hazavezetlek. Én vagyok a fészek, az otthon, a tűzhely. Bennem megpihenhetsz.

Megjártam már a magam útját, lubickoltam mennyek tiszta tavában, vergődtem poklok mélységes mocsarában. Megerősödtem, bölcsebb, türelmesebb és alázatosabb lettem. Feladtam akarásom, feloldottam kétségem, megérleltem egységem. Kudarcok árán értettem meg, hogy csak ha magammal egységben vagyok, válhatok eggyé veled. Nagynak látlak. Felnézek rád. Ahogy feléd haladok, úgy növekszem én is, beléd növök, megérkezem a te egységedbe.


Nem számít, milyen táncos vagy. Nem számít, milyen táncos vagyok. Csak az számít, együtt hogyan táncolunk. Bizalmam benned végtelen. Társad vagyok. Ha lépsz, lépek. Ha elhibázod a lépést, veled hibázom. Megengedem magunknak a tökéletlenséget. Bizonytalanságod hitemmel fedem le, merevségedet lágyságommal oldom fel. Ha lábamra lépsz, csak nevetek, ha elszédülök, tudom, hogy megtartasz. Erőd a haladásunk, finomságom az áramlásunk. Óvatosan töröd meg kezdeti ellenállásom, karjaidban hajlékony leszek. Az általad való alakulásom növeli magabiztosságod, mindkettőnknek jó, ahogyan bánni tudsz velem. Rád hagyatkozom. Veled tanulok. Általam érsz vezetővé, általad érek követővé. Érzem, hogy körről körre egyre jobban táncolunk együtt, mert a fejlődés spirális, ha haladunk előre a körben, haladunk felfelé is.

Van, hogy elgyengülök. Olyankor te hordozol, te tartasz engem. Élem az erős nőt, és vállalom a gyenge nőt is. Megtanultam már, hogy a hátországot is védeni és táplálni kell, és kérem, és elfogadom. Gyengeségem az erősséged. Jó, ha tudod, milyen sokat adsz nekem. Akkor is, amikor fizikailag épp nem vagy velem. A kapocs tart, az összhang körbevesz.

Te Napom vagy, s én Holdad vagyok. Ragyogsz. Én visszaragyoglak. Finom világ a lélek, finoman is bánunk vele. Ez már a finomhangolás ideje. Te kint vagy otthon, én idebent. Két világ találkozik általunk. Te használod az erődet és a tudásodat, de már nem égetsz el, és nem törsz össze. Én intuíciómra hagyatkozom, de már nem a fegyverem. Csak csendben tolmácsolom üzenetét, és rád bízom, hova helyezed. Bölcsen szólok, és bölcsen hallgatok. Sosem veszem el tőled a megoldási méltóságodat. Ha mennél, engedlek, ha épp egyedül járod az utad, csendben figyellek. Megvárom, amíg kérdezel, és megértelek, ha mesélsz. Ha kéred, veled tartok. Már nem bújok el a világ elől, odakint is megtalálom a helyemet, kint is segítem a küzdelmedet.

Tisztelem mindazt, aki vagy. Miközben belülről ismerlek, mégsem ismerhetlek meg. Naponta újra felfedezlek. Arra vágyom, aki az arc mögött van, aki a szerepeid, a ruháid, a maszkjaid mögött vagy. Arra vágyom, hogy láss, aki az arcaim és fátylaim mögött vagyok. Naponta lemeztelenítem magam előtted, hogy láss, hogy ismerj, hogy kopogtatás nélkül bejöhess minden szobámba. Bátorság kell a mez-telenséghez. Egymást bátorítjuk ruhadarabról ruhadarabra haladva. Örökös vetkőzésben vagyunk. Ahogyan levetjük a ruháinkat, úgy vetkőztetjük meztelenre a lelkünket. Szeretkezésünk egymás kibontása, a lelkek egymásra találása, az ajándék átadása. Csoda minden pillanat, végtelen és időtlen varázslat. Két világ eggyé válása. Maga az Örökkévalóság.

Forrás: elmondom net 
 
0 komment , kategória:  Tánc  
Irány a STRAND
  2019-07-16 08:58:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  NYÁR  
Az ég, s a Balaton vize
  2019-07-16 08:57:39, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Miért menjek külföldre? Itt a csodás BALATON
  2019-07-16 08:55:59, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Balatonfüred  
Mikor oly gyorsan szaladsz
  2019-07-16 08:54:33, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A tánc vigasztalás, öröm
  2019-07-16 08:52:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tánc  
Szeretnék egy jó szót küldeni
  2019-07-16 08:51:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Szép, új hetet kívánok!
  2019-07-16 08:50:09, kedd
 
 

[http://s13.images.www.tvn.hu/2019/07/15/08/23/www.tvn.hu_b350e9dbfa2d07245cbc6f8 >29120c7d2.png]"

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 20 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 3597 db bejegyzés
Összes: 55775 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1820
  • e Hét: 7015
  • e Hónap: 27675
  • e Év: 857706
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.