2019-07-02 21:03:02, kedd
|
|
|
HOZZÁVALÓK
1/4 bögre holland kakaópor (4 ek)
1 tk rumaroma
1 bögre meggy (15 dkg kimagozva)
1/2 bögre tej
3 bögre darált háztartási keksz
12 dkg vaj
1/2 bögre cukor
A csokoládébevonathoz:
1 tábla étcsokoládé (20 dkg)
1 ek étolaj
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban összekeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd hozzáadjuk a meggyet és a tejet, végül a kekszet is hozzádolgozzuk. A vajat és a cukrot mikróban összemelegítjük addig, míg fel nem olvad, és a masszához keverjük.
Kisebb méretű (kb. fél gáztepsinyi) tepsibe simítjuk, majd hűtőbe tesszük addig, ameddig a csokoládébevonatot elkészítjük.
A csokoládét az olajjal a mikróban összeolvasztjuk, majd ráöntjük a tepsibe simított masszára. Alufóliával beborítjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Forró vízbe mártott késsel felvágjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|